Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

T.S. Spivet különös utazása

 
Gyártási év: 2014
Típus: DVD
Lemezek száma: 1
Rendezte: Jean-Pierre Jeunet
Szereplők
Kyle Catlett
Helena Bonham Carter
Julian Richings
Judy Davis
Robert Maillet
Hossz: 105 perc
Hangsávok: magyar - Surround, magyar - Dolby Digital 5.1, angol - Dolby Digital 5.1, angol - Surround
Feliratok: magyar
Forgatókönyv: Larsen, Reif
Képformátum: 16:9 - 2.35:1
Megjelenés éve: 2015
Az ifjú T.S. Spivet egy montanai tanyán él szüleivel, a tőle teljesen különböző vadóc ikertestvérével és nővérével, aki arról álmodozik, hogy egyszer ő lesz Miss Amerika. T.S. Spivet rajong a térképészetért és a tudományos felfedezésekért. Az őt körbevevő világot igyekszik a lehető legtudományosabban leírni, megérteni, és az így szerzett tapasztalatokat saját találmányai elkészítéséhez felhasználni.
Egy napon váratlan telefonhívást kap a Smithsonian Múzeumból, azzal a hírrel, hogy a rangos Baird-díjat neki ítélték egy különleges találmányáért, valamint a díj személyes átvétele mellett felkérik egy ünnepi beszéd megtartására is.
T.S. felkerekedik és anélkül indul útnak, hogy a környezetében bárkinek is elmondaná milyen különös utazásra készül. Kalandos, veszélyektől sem mentes útján tehervonattal szeli át az Egyesült Államokat, Washingtonba, ahol hatalmas meglepetést okoz. A rangos Baird-díj történetében eddig még nem volt példa rá, hogy a díjazott egy 12 éves ifjú felfedező
 
A kortárs francia mozi egyik legkülönlegesebb látásmódú rendezője, Jean-Pierre Jeunet, aki olyan kultfilmeket rendezett pályafutása során, mint az Amélie csodálatos élete, az Elveszett gyermekek városa, a Delicatessen és az Alien 4: Feltámad a Halál ezúttal egy ifjúsági kalandfilmmel jelentkezik.
Jeunet aktuális rendezésében Reif Larsen népszerű gyerektörténeteit adaptálta vászonra világsztárok közreműködésével.

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek