Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Deákné B. Katalin: Mi a baj itt? - Gondolkodás-fejlesztő képek viselkedési problémákhoz és balesetmegelőzéshez - 4-10 éves korú gyermekek számára

 
Tudatos Lépés Kft., 2013
Tudatos Szülő sorozat
48 oldal
kötés: irkafűzött

nevelés arról szól, hogy a gyerekeknek megtanítjuk a világ, a társadalom, a közösség, a család, a személyes kapcsolatok tudnivalóit, szokásait, szabályait, elvárásait. Vannak olyan szabályok, amelynek megszegése akár a testi épséget is veszélyeztetheti. Minél tájékozottabb egy gyermek a tudnivalókban, annál kevesebb problémája adódik. 
E könyvecske azért készült, hogy megismertessen a gyerekekkel olyan szabályokat, amelyek ismerete a hétköznapokban hasznos, illetve segítik a harmonikusabb, könnyebb együttélést.
Valamennyi oldal ugyanazzal a kérdéssel kezdődik: Mi a baj itt? A választ a gyermektől várjuk. Ha elgondolkodik a helyzeten, amit a képen lát, egyértelművé válnak számára a helyes és helytelen döntések.
- Miért nem szabad az autó ajtaját körülnézés nélkül kinyitni?
- Miért nem szabad a forró tűzhely közelében kíváncsiskodni?
- Miért nem szabad átmászni az úttest közepén lévő korláton? 
- Miért kell az olló használata közben fokozottan vigyázni? 
- Miért kell a kétsávos úton akkor is óvatosnak lenni, ha az egyik sávban haladó autó elenged bennünket?
Ilyen és hasonló szituációk elemzésére, megbeszélésére nyújt alkalmat e kiadvány, aminek elsődleges célja, hogy a gyerekek gondolkodjanak a látott helyzetek felől. Segítségképpen minden képnél megtalálható a rövid összegezés.

Könyvajánló

Linkek