Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

FŐTÉR IRODALMI PÁLYÁZAT 2018

 

FŐTÉR  IRODALMI PÁLYÁZAT

A Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete a Félegyháza Újjáépül című pályázat keretében, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szakmai támogatásával  szépirodalmi pályázatot ír ki a félegyháziaknak, elsősorban a  13-17 éves fiataloknak, melynek során mind lírai, mind prózai műfajokban lehet pályázni. A prózai szövegek terjedelme maximum 3000 karakter. A pályázat nyertesei egy öt alkalomból álló, képességfejlesztő irodalmi work shopon vehetnek részt Miklya Zsolt költővel és Miklya Luzsányi Mónika íróval. A legjobb írásokból kötetet jelentetünk meg 2019 első felében.

A pályázat beadási határideje: 2018. november 30.

A pályázatra szánt műveket a psvk@psvk.hu e-mailcímre kérjük beküldeni „Főtér irodalmi kör” témamegjelöléssel. A levél tartalmazza a pályázó nevét, e-mail címét és Facebook felhasználó nevét, életkorát és iskolája nevét. A pályaműveket Word-formátumban kérjük csatolni.

A pályázathoz létrehozunk egy nyílt Facebook csoportot, ahová feltöltjük a pályaműveket. A pályázat nyerteseit szakértő zsűri választja ki, valamint műfajonként egy fő a Facebook közönség szavazásával is bejuthat a nyertesek közé.

Pályázati témák

Líra

Itt születtem én… − Félegyháza Petőfi-slammel: szabad, kötetlen, Petőfi radikális szemléletmódját idéző, Petőfi hangját aktualizáló szülőváros-élmény (szabad vagy kötött, de lazított versformában)

Mikor a téren… − a főtérhez, városi terekhez kapcsolódó, személyes vagy képzelt élményen alapuló vers, dal (témaadó vers: József Attila: Mikor az uccán átment a kedves)

Térzene – bármilyen hang, ami a térről a versbe áthallatszik – hangzásra épülő, erős verszenével rendelkező dal, vers

Ugróiskola – terek és utcák játékai, mondókái – játékos gyerekvers kötött vagy kötetlen versformában (témaadó vers: Nemes Nagy Ágnes: Ugróiskola)

Ha szólni tudna – Mit mondana az aszfalt, a járda, a szökőkút, a szobor, a házfal, a templomkapu, a piac fémasztala vagy a platánfa, a magyalbokor, a sétáló labrador, és még sorolhatnánk – tárgyak, épületek, lények beszélnek, akiknek te adhatsz nyelvet, méghozzá versnyelvet (versmonológ, szabad vagy kötött formában)

Próza

A legendák köztünk élnek – monda, legenda, fantasy írása egy mai vagy képzeletbeli félegyházi személyről, illetve a Főtér épületeihez kapcsolódva

Fészekrakó – Hogyan látnak minket a Főtér madarai? – mese, novella

Én már itt állok száz éve… – Miről mesélne a Platánsor vagy a Főtér egy fája? – Mese, novella, tárca

Kossuth eFélegyháza-pont – Kossuth Lajos ma mit üzenne a félegyháziaknak? Fogalmazd meg egy nyilvános beszédben (beszédvázlatban) – rétori feladat

Petőfi-rádió – képzeletbeli hírek Kiskunfélegyházáról 2048-ból

Piackép – pillanatképek, rövidpróza, szövegskiccek, egypercesek, Instagram-vázlatok

Kérjük terjesszék  a pályázat lehetőségét, hogy minél többen részt vehessenek rajta!

A pályázat a TOP-2.1.2-15-BKI-2016-00004 azonosító számú projekt keretében valósul meg.

 

Kiskunfélegyháza 2018. szeptember 4.

 

                                                 Jó munkát kívánunk!

 

Kiskunfélegyházi Képző- és        Kiskunfélegyháza Város            Petőfi Sándor Városi Könyvtár

Iparművészek Egyesülete                Önkormányzata             6100. Kkfháza Szent János tér 9.

Eredeti itt olvasható!                                                  e-mail: psvk@psvk.hu