Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.03.03-03.10

 
Évek óta jól teljesítenek a vállalkozások Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. március 10.

Évek óta jól teljesítenek a vállalkozások Kiskunfélegyházán, melyek az elmúlt évben közel 1,6 milliárd forint iparűzési adót fizettek be. Csányi Józseftől, a város polgármesterétől megtudtuk, hogy idén több, mint 1 milliárd forint értékben valósítanak meg önerős beruházásokat. Erről, valamint a strandon végrehajtott fejlesztésekről és az Alsó-temetőben idén megvalósuló ravatalozóépítés részleteiről Csányi Józsefet kérdeztük. 

Félegyházi lány a megye legjobbja
Publikálás dátuma: 2017. március 10.
A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány idén 28. alkalommal rendezte meg a „Zrínyi Ilona” kétfordulós (területi, országos) matematika versenyt. A rangos megmérettetésre összesen 67 169 tanuló jelentkezett, ebből  15 963-an a határon túlról. Bács-Kiskun megyét 3061 diák képviselte, akik 13 város 19 iskolájából vállalkoztak arra, hogy egy igen nehéz tesztsor megoldásával mérjék össze matematikai tudásukat, logikájukat.
 
 
Fodrász versenyen remekeltek a Kossuth Iskola diákjai
Publikálás dátuma: 2017. március 10.

Március 5-én, Miskolcon egy nemzetközi, meghívásos fodrász, kozmetikus és műköröm építő verseny zajlott, melyen a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma hét fővel képviseltette magát. Az iskola tanulói rendkívül eredményesen szerepeltek a fodrászok versenyén.

Idén is lesz Matolay Emlékverseny
Publikálás dátuma: 2017. március 10.

Április 8-án és 9-én rendezik meg Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban a Matolay Nemzetközi Emlékversenyt, és az Országos Szuper Női Tornász Csapatbajnokság első fordulóját a Magyar Torna Szövetség támogatásával. A verseny fővédnöke dr. Magyar Zoltán, kétszeres olimpiai bajnok, a MOB alelnöke. Kiemelt vendég Kovács Zsófia és Böczögő Dorina olimpikon tornászok lesznek. A verseny célja – a korábbi évekhez hasonlóan – a torna népszerűsítése és az utánpótlásbázis további bővítése. A belépés ingyenes.

Jótékonysági hangverseny
Publikálás dátuma: 2017. március 10.

A Kiskunfélegyházi Hidas Frigyes Alapítvány jótékonysági koncertet rendez március 11-én, szombaton 18 órától az Alapfokú Művészeti Iskola dísztermébe. Az est háziasszonya Soltész Anikó csembalóművész lesz. A jótékony hangverseny bevételét a Hidas Frigyes Alapítvány számára, valamint a művészeti iskola növendékeinek képzésére fordítják. A rendezvényen az alapítvány névadójára is emlékeznek, halálának 10. évfordulóján. Az esten fellépnek az iskola tanárai és növendékei. Díszvendég: Amigó Péter, a zeneszerző nevelt fia lesz. 

Kevesebb bűncselekmény, eredményes felderítések
Publikálás dátuma: 2017. március 10.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a tavalyi évben is teljesítette célkitűzéseit. Az elmúlt évben a kapitányság rendőrei – szoros együttműködésben az önkormányzatokkal, a társszervekkel, valamint a civil szervezetekkel – megfelelő közrendet, élhető és egyre javuló közbiztonságot garantáltak.

Magasabb színvonalon folyik tovább a betegek ellátása a kiskunfélegyházi városi kórházban
Publikálás dátuma: 2017. március 10.

Megújult a Bács- Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Tagkórháza. Az intézményben február 21-én adták át az új szárnyat, mely egy közel három milliárd forintos integrációs pályázat részeként valósult meg. Az ünnepélyes átadón dr. Körtvélyessy András, a Bács- Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Tagkórház főigazgató helyettese hangsúlyozta a projekt befejezésével a jövőben magasabb színvonalon folyik a betegellátás a városi kórházban. Ennek részleteit dr. Körtvélyessy Andrástól hallják. 

Március 10-ig lehet jelentkezni a Weöres Sándor megyei szavalóverseny területi döntőjére
Publikálás dátuma: 2017. március 10.

Március 14-én 14 órakor ismét megrendezi a Weöres Sándor megyei szavalóverseny területi döntőjét a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár, melyre március 10-ig lehet jelentkezni. 

Segítsünk az esőemberkéknek!
Publikálás dátuma: 2017. március 10.

Sikerrel vette az első megmérettetést, és bejutott a mindent eldöntő szavazatgyűjtő fordulóba az Autista Gyermekekért Egyesület a Tesco „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatán.

Stabil költségvetéssel rendelkezik Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzata
Publikálás dátuma: 2017. március 10.

Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzata stabil költségvetéssel rendelkezik az idei évre vonatkozóan is. Dr. Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere rádiónknak elmondta, az önkormányzatnak maradt némi tartaléka az elmúlt évről, melynek pontos összege csak a zárszámadást követően derül ki. 

Trükkös segítség a gyerekeknek
Publikálás dátuma: 2017. március 10.

Bizonyára sok szülő tapasztalja, hogy gyermeke túlterhelt, mert az iskolában magas követelményeknek és elvárásoknak kell megfelelnie. A gondtalannak tűnő gyermekéveket csemetéink stresszben élik le, mely befolyásolja a teljesítőképességüket, önbizalmukat, zavarja éjszakai pihenésüket, ezzel tovább rontva teljesítményüket. Ebben a versenyközpontú és rohanó világban azonban létezik egy olyan hely, ahol a gyerekek megtanulhatják kezelni a hétköznapi problémákat, és kiegyensúlyozottabbá válva könnyebben át tudják lépni az eléjük gördülő akadályokat.

Zrínyi Matematikaverseny: itt is sikeres a Batthyány
Publikálás dátuma: 2017. március 10.

Az idei tanévben is meghirdette a „Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány” a Zrínyi Ilona kétfordulós matematikaversenyt, amellyel a tanulók logikus gondolkodását kívánják mérni, az elsődleges cél, a matematika népszerűsítése mellett. A Batthyányból mindannyian meghívottak voltak a március 4-ei eredményhirdetésre, amelyre a Kecskeméti Református Általános Iskola dísztermében került sor. 

Zseniális légifotókon Tőserdő szép vidéke
Publikálás dátuma: 2017. március 10.

A Lakitelek és Tiszaalpár közötti Holt-Tisza-ág az 1850-es években végrehajtott Tisza-szabályozás eredménye, a Tisza középszakaszának egyik legszebb része. A holtágat kísérő galériaerdő, valamint az alpári égeres és a rét a Tisza-szabályozás előtti állapotokat őrzi.

A művészeti nevelésre gyűjtenek
Publikálás dátuma: 2017. március 9.

A Hidas Frigyes Alapítvány jótékonysági hangversenyre várja a zenekedvelőket március 11-én, szombaton este 6 órakor a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola dísztermébe.

Erdélyből a Himalája csúcsáig - A Broad Peak megmászása
Publikálás dátuma: 2017. március 9.

Varga Csaba nagyváradi hegymászó tart előadást március 9-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban. Bevezetőt mond Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár.

Fejlesztések a félegyházi iskolások egészségéért
Publikálás dátuma: 2017. március 9.

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat főállású iskolavédőnői oroszlánrészt vállalnak az iskolás korú gyermekek egészségének megőrzésében, illetve a már kialakult betegségek kezelésében.

Ingatlanpiaci hírek
Publikálás dátuma: 2017. március 9.

Dr. Sasi Ádám 2009 óta ügyvéd Kiskunfélegyházán, 2010-ben szerezte meg az ingatlanforgalmi szakjogász képzettséget és napi szinten foglalkozik ingatlanokkal. Már a 2016-os esztendő is az ingatlanokról szólt Magyarországon, és az idei év is sok újdonságot, pozitív változást hozott. 2017. január elsejétől megváltoztak az ingatlanértékesítésre vonatkozó adószabályok. Megszűnt a lakó – és más rendeltetésű ingatlanok közötti megkülönböztetés és minden ingatlanra vonatkozóan az 5. éven túli értékesítés adómentessé vált (garázs, nyaraló, termőföld, üzlethelyiség stb.)

Iskolaváró a Dózsában
Publikálás dátuma: 2017. március 9.

Játékos foglalkozást szerveznek március 9-én, csütörtökön 17 órától a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola alsós nevelői azoknak az óvodásoknak, akik a jövő tanévben lesznek elsősök. Szeretettel várnak minden családot a rendezvényre.

Kitelepülő árusokat várnak a Városalapítók hetére
Publikálás dátuma: 2017. március 9.

Kézművesek, népművészek, iparművészek, kézműves élelmiszert készítő árusok jelentkezését várja Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a május 20-án és 21-én rendezendő Városalapítók hete alkalmából. A jelentkezéshez szükséges adatlap a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalról tölthető le. A jelentkezési anyagot legkésőbb április 10-én, hétfőn 12 óráig várják a dobak.sara@kiskunfelegyhaza.hu e-mail címre, vagy személyesen a polgármesteri hivatal árkádjai alatt működő Tourinform Irodába.

Köszöntötték a nőket
Publikálás dátuma: 2017. március 9.

A Szakmaközi Művelődési Központba március 8-án nőnapi rendezvényt szervezett az Értelmet az Éveknek Nyugdíjas Klub, az Összefogás az Élhetőbb Vidékért Egyesület és az MSZP városi szervezete.

Milliárdos fejlesztéssel húsz új munkahelyet teremt Félegyházán a Kunplast-Karsai Zrt.
Publikálás dátuma: 2017. március 9.

1,39 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást hajt végre kiskunfélegyházi üzemében a  Kunplast-Karsai Zrt., amit 692 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ez a harmadik félegyházi vállalat, amely a kormány Nagyvállalati Beruházás Támogatási Programja keretében jut jelentős fejlesztési forráshoz. 2016 februárjában 480 millió forint vissza nem térítendő támogatásról szóló tanúsítványt adott át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Gulyás Istvánnak, a Félegyházi Malom Kft. tulajdonosának, tavaly decemberben pedig az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója, dr. Horváth Sándor vehette kézbe a 402 millió forintos vissza nem térítendő támogatásról szóló okiratot, ugyancsak a minisztertől. Ennek révén a három vállalat összesen 3 milliárd forintot meghaladó fejlesztéssel, jelentős gazdasági potenciállal és új munkahelyekkel gazdagítja Félegyházát.

Nyolc arany és két bronzérem a Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyen
Publikálás dátuma: 2017. március 9.

Február végén rendezték meg Hódmezővásárhelyen a Tavaszváró Nyílt Nemzetközi Úszóversenyt, amelyen a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub úszó szakosztálya 10 fővel képviselte Kiskunfélegyházát.

Ozsváth Ferenc a KHTK új edzője
Publikálás dátuma: 2017. március 9.

Edzőváltás történt a KHTK együttesénél a bajnoki rajt előtt. A téli felkészülést még Szabó István vezényelte le, de közvetlenül a tavaszi rajt előtt más elfoglaltsága miatt tudta folytatni a megkezdett munkát. Az első bajnoki mérkőzésen, Bácsalmáson már Ozsváth Ferenc látta el a vezetőedzői feladatokat.

Támogatókat keres a tehetséges félegyházi fiú egy nagyszabású divatbemutatóhoz
Publikálás dátuma: 2017. március 9.
Horváth Richárd neve bizonyára már ismerősen cseng a félegyháziak fülében. Tavaly végzett a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakiskolában női szabó szakon. Jelenleg a szakma utáni érettségire jár nappali tagozaton. 2016-ban az iskolája egyik rendezvényén és a „Jövőd a tét” szakmai kiállításon már tartott divatbemutatót saját munkáiból az iskolai dolgozóinak és tanárai bevonásával, ami óriási sikert aratott.
A díszcsomagolás leendő mesterei vetélkedtek Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. március 8.

Első alkalommal rendezte meg az Országos Díszcsomagoló Versenyt március 3-án a Kossuth Lajos Szakképző Iskola. A félegyházi intézmény kezdeményezése kedvező fogadtatásra talált. Kaposvártól Hódmezővásárhelyig, az ország minden részéről érkeztek 2-3 fős csapatok, hogy bizonyítsák, a szép csomagolás, az ajándék külső megjelenése emeli az ajándék értékét. A bírálóbizottságnak 24 csoport produkcióját kellett rangsorolni.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2017. március 8.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének márciusi állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. Az ajánlatokról további információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/461-745.

Az első Félegyházi Holló-díj
Publikálás dátuma: 2017. március 8.
A frissen megalakult Kiskunfélegyházi Holló László Kuratórium elsőnek dr. Ujváry Zoltán professor emeritust jelölte Holló-díjra, amelyet a képviselő-testület egyhangúlag megszavazott. 30 esztendeje született a debreceni kuratórium Holló László-díja, az eltelt évtizedek alatt igen sok művész, támogató, a hollói örökség tovább vivője kapta meg Debrecenben és Félegyházán, illetve szerte az országban. A debreceni kuratórium 3 évtized után befejezte működését, amelyet Kiskunfélegyháza város tovább folytat. Első évben a hollói örökség legkövetkezetesebb védelmezőjének, Laci bácsi fogadott unokájának ítélte a félegyházi kuratórium, illetve képviselő-testület.
Egyre komfortosabb a Holló utcai nyugdíjas ház
Publikálás dátuma: 2017. március 8.

A Holló utcai nyugdíjas házra megkülönböztetett figyelmet fordít Szamosi Endre önkormányzati képviselő. A lakók kérésére a napokban két pihenőpadot is elhelyeztek az udvaron, de gondoskodtak az esővíz megfelelő elvezetéséről is. A képviselő segítségére van Hekkel néni is, aki önként vállalta fel, hogy tolmácsolja a lakóközösség problémáit. A fenntartó önkormányzat felé jelez minden, az épület és udvar karbantartásával kapcsolatos kérést. Az eddigi tapasztalatok szerint képviselőjével közösen eredményesen szolgálják a nyugdíjas lakók érdekeit.

Iskolanyitogatót tart ma a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola
Publikálás dátuma: 2017. március 8.

Iskolanyitogatót tart március 8-án 17 órakor a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A foglalkozás részleteiről Tóth-Horti Zsuzsannát, az intézmény alsós munkaközösségének vezetőjét kérdeztük. 

Ismét az ország élvonalában a mezgés húsipari tanulók
Publikálás dátuma: 2017. március 8.

A mezgések ismét remekeltek a Hajdúböszörményben megrendezett Húsipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. Az ország legjobb tanulói között Sallai Zoltán a 2. (86%-os összesített eredménnyel) állhatott fel a dobogóra, Milák Dávid pedig az előkelő 5. helyen (83%-os összesített eredménnyel) végzett, ezzel mindketten megszerezték a szakmai bizonyítványt is.

Megújult a kiskunfélegyházi városi kórház
Publikálás dátuma: 2017. március 8.

Február 21-én, ünnepélyes keretek között adták át a kiskunfélegyházi városi kórház új szárnyát, mely 1, 3 milliárd forintos beruházás keretében valósult meg. A fejlesztéssel a városi kórház gép műszerállománya is gyarapodott.

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2017. március 8.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez március 17-én, pénteken, Budapestre. A program során meglátogatják a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárat, valamint a „Nyomot hagytak - évszázadok, személyiségek, aláírások” című kiállítást. A múzeumtúrára jelentkezni a 06/70/221-1608-as telefonszámon lehet.

Országos döntőbe jutott hat félegyházi úszó
Publikálás dátuma: 2017. március 8.

Kecskeméten rendezték meg a közelmúltban a 2016/2017. évi Úszás Diákolimpia megyei döntőjét, amelyen a kiskunfélegyházi iskolákat 30-an képviselték.

Ünnepi megemlékezést tartanak Tiszaalpáron március 14-én
Publikálás dátuma: 2017. március 8.
Március 14-én emlékeznek meg Tiszaalpáron az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről. Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzatának szervezésében, idén március 14-én, délután 15:00 órakor megemlékezést tartanak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről.
Változik a Kormányablak ügyfélfogadási rendje
Publikálás dátuma: 2017. március 8.
Kiskunfélegyházi Járási Hivatal KORMÁNYABLAK Osztályának ügyfélfogadás változása 2017. márc. 14-én.
Tisztelt Ügyfeleink! Ezúton tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablak Osztálya 2017. március 14-én (kedd) 12:00 óráig tart ügyfélfogadást.
Holló László születésének 130. évfordulóját ünnepelte városunk
Publikálás dátuma: 2017. március 7.
Március 6-án a Móra Ferenc Gimnáziumban koszorúzással kezdődött a Holló László Emléknap rendezvénye. Az iskolai ünnepséget követően a Kossuth-díjas magyar festő Petőfi-téri szobránál és szülőházánál helyezték el tiszteletük jelképéül koszorúikat városunk elöljárói, a pártok és kulturális egyesületek képviseletében megjelentek.
Holló László-díjjal tüntették ki Molnár István félegyházi festőművészt
Publikálás dátuma: 2017. március 7.

Holló László festőművész, Kossuth-, Munkácsy-díjas, érdemes és kiváló művész, városunk díszpolgára születésének 130. évfordulójára emlékezett Félegyháza közössége március 6-án. A művész tisztelői koszorút helyeztek el a Móra Ferenc Gimnázium emléktáblájánál, a Petőfi téri szobornál és a szülőháznál. A Holló László emlékév megnyitójára a Kiskun Múzeumban került sor, ahol átadták a Holló László-díjakat, és a díj kuratóriumi teendőit Debrecentől átvette Kiskunfélegyháza. A leköszönő debreceni kuratórium idén Molnár István félegyházi festőművészt tüntette ki a Holló László-díjjal, amelyet Erdei Sándor kuratóriumi tag adott át.

Könyvtársarok - Arany és Petőfi barátsága
Publikálás dátuma: 2017. március 7.

200 évvel ezelőtt, 1817. március 2-án született Nagyszalontán az 55 éves Arany György és a 45 éves Megyeri Sára tízedik gyermeke János, aki később a magyar irodalom egyik legismertebb alakjává vált.

Mennyire veszélyeztetettek a félegyházi fiatalok?
Publikálás dátuma: 2017. március 7.
A napokban megbeszélést tartottak a városházán a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) tagjai Csányi József polgármester meghívására. A KEF csapata a kerekasztal megbeszélést megelőzően problématérképet állított fel a félegyházi fiatalokat veszélyeztető szerek (drogok, alkohol, cigaretta stb.) tekintetében. Az információkat a gyerekek, iskolaigazgatók körében, a gyermekjóléti szolgálatoknál dolgozó szakemberektől szerezték be.
Mórások Velencében
Publikálás dátuma: 2017. március 7.
Újabb esélyt kaptunk arra, hogy az órán elsajátított olasz tudásunkat idegen nyelvi környezetben is használhattuk. Nemcsak kommunikációs gyakorlattal lettünk gazdagabbak, hanem hatalmas élményekkel tértünk haza ismét. Kiss Gabriella tanárnő vezetésével megcsodálhattuk Velence rejtelmeit, az olasz karaoke bárok, éttermek és kávézók hangulatát, de a fő attrakció a Szent Márk téri sasrepülés és a jelmezesek felvonulása volt.
 
Staféta – Segítség az élet végén
Publikálás dátuma: 2017. március 7.

„Két karodban nem ijeszt majd a halál nagy csöndje sem, Két karodban a halálon, mint egy álmon, átesem.” Radnóti Miklós szavai új értelmet nyernek számomra, miközben Csősziné Juhász Ildikóval, a félegyházi városi kórház telephelyvezető ápolójával – dr. Balogné Dévai Katalin stafétáját átadva – a hospice szolgálatról és a gyógyíthatatlan betegekért végzett munkájáról beszélgetünk.

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. március 7.

A Móra Ferenc Művelődési Központ és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szervezésében idén is megrendezésre kerül a tavaszi virágünnep 2017. április 22-én 8-18 óráig a Petőfi tér - Gorkij utcai sétányon.

Újonc fiatalok mérték össze asztalitenisz tudásukat
Publikálás dátuma: 2017. március 7.

Meghívásos versenyt rendezett a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola újoncok számára március 5-én az egyesület edzőtermében. Az eseményen csak amatőrök indulhattak el. A félegyháziak mellett Árpádhalomról, Fábiánsebestyénről, Szegedről és Tázlárról érkeztek fiatalok. A színvonalas tornán kategóriák szerint díjazták a legjobbakat.

Árverési hirdetmények
Publikálás dátuma: 2017. március 6.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata bérbe adja, illetve értékesíti az alábbi ingatlanokat. Érdeklődni: a Polgármesteri Hivatal (6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1.) Vagyonhasznosítási Osztály, II. em. 71., valamint a www.kiskunfelegyhaza.hu. oldalon lehet.

Fekete Pál Emlékverseny
Publikálás dátuma: 2017. március 6.
A Platán iskola 2005 szeptemberében indította útjára a Fekete Pál-emlékversenyt azzal a nemes szándékkal, hogy méltó módon őrizzük városunkban az elismert tanár emlékét. Március 2-án 9. alkalommal rendezték meg a versenyt, melyen 7 félegyházi iskola és Bugac csapata vett részt. Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény-vezető köszöntőjében elmondta, hogy minden alkalommal igyekeztek olyan témát kínálni a benevező csapatoknak, amely a magyar irodalom, magyar nyelv, vagy a történelem egy-egy érdekes területére varázsolta a versenyzőket. A mostani verseny, mely Arany János születésének 200. évfordulójára esett, Arany életét, és fő művét, a Toldit tartalmazta, és mint ahogy a verseny kiírásában is megfogalmazták:
Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2017. március 6.
Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.
 
Iskolanyitogató a Batthyányban
Publikálás dátuma: 2017. március 6.
A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola idén is megrendezi hagyományos iskolanyitogatóját, amelyre hívja és várja az érdeklődő szülőket valamint a leendő első osztályosokat. A foglalkozás március 8-án, szerdán 17 órakor kezdődik.
 
Körkérdés: Mit vár a Kész Aréna megváltásától?
Publikálás dátuma: 2017. március 6.

Jelentős tehertől szabadul meg a kiskunfélegyházi önkormányzat azzal, hogy a PPP-s konstrukcióban épült Kész Aréna városi sportcsarnok terheit 2017. április elsejétől átvállalja a magyar állam. Mint arról korábban már írtunk, a döntésnek köszönhetően több mint 2 milliárd forint marad a város kasszájában 2022-ig. Idén 150 millió forinttal nő az önkormányzat általános tartaléka, a következő években pedig több mint 300 millióra tehető a többletforrás. Egy átlagos félegyházi ritkán gazdálkodik ilyen nagyságrendű összeggel, a legtöbben fel sem tudjuk mérni pontosan mire is elég ennyi pénz egy 30 ezres lélekszámú városban. Most mégis arra kértük az utca emberét, hogy játsszon el a gondolattal: mire költene a felszabaduló összegből.

Márciusi filmklub
Publikálás dátuma: 2017. március 6.

Folytatódik a Móra Ferenc Művelődési Központ filmklubja. Március 17-én, pénteken 19 órakor a Rómeó és Júlia című filmet vetítik. Az előadás ingyenes.

Pályázati felhívás - Családsegítő
Publikálás dátuma: 2017. március 6.

Pályázatot hirdet a kiskunfélegyházi KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény családsegítő munkakör betöltésére a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján.

Programok a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2017. március 6.
Tekintsék meg a KÉSZ Aréna Sportcsarnok aktuális program ajánlatát! 2017. március 11. (szombat), 9:00 – 19:00. Siketek és nagyothallók Futsal Magyar Kupa Döntője.
Soltvadkerti ezüstérem
Publikálás dátuma: 2017. március 6.

Szép eredményt ért el Szécsényi Ádám Soltvadkerten, ahol a birkózó diákolimpia országos döntőjét rendezték az elmúlt hétvégén serdülő korosztályban. A nehézsúlyúak között lépett szőnyegre a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület versenyzője és a József Attila Általános Iskola tanulója. Ádám magabiztos győzelmekkel jutott a döntőbe, de nem bírt kaposvári ellenfelével, így a dobogó második fokára állhatott fel. Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András.

Tárt kapuk - nyitott nap a múzeumokban
Publikálás dátuma: 2017. március 6.
Március 25-én, szombaton díjmentesen látogatható 9 és 17 óra között a Kiskun Múzeum, a Petőfi Sándor Emlékház és a Móra Ferenc Emlékház.
 
A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. március 5.

Hétfőn este ½ 6-kor bibliaórát tartanak a Jókai u. 28. szám alatti Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Karitász bolt Jókai u. 1. szám alatti helyisége. Szeretettel várják az érdeklődőket.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. március 5.

Nagyböjti lelkigyakorlatos beszédek lesznek március 9-én, 10-én és 11-én. A beszédeket Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye nyugalmazott püspöke mondja. Kérik a híveket, végezzék el húsvéti szentgyónásukat.

Folyamatos a toborzás
Publikálás dátuma: 2017. március 5.
Öt városban, hat helyszínen várják a határvadász-képzés iránt érdeklődőket Bács-Kiskun megyében. A Bács-Kiskun megyei toborzó csoport tagjai 2017. március 4-én Kecskeméten, a Szil-Coop bevásárlóközpontban, valamint az Auchan áruházban adott tájékoztatást. Az érdeklődők személyesen kaphattak információt a pályaalkalmassági követelményekről, a határvadász szolgálatellátásról és a rendőri hivatásról.
Ha közeleg a tavasz, akkor összegyűlnek a römi szerelmesei Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. március 5.
A XVI. Kiskun Kupa Römi bajnokságon 43-an ültek a kártyaasztalhoz március 4-én. A szerencséjüket és tudásukat próbára tevő hölgyek és urak az ország több pontjáról, többek között Budapestről, Szegedről, Csongrádról és Hódmezővásárhelyről érkeztek. A lapjárás végül Szalai József hódmezővásárhelyi versenyzőt kényeztette, így ő vihette haza idén az első helyezettnek járó kupát. A második helyen Benkéné Tünde (Kecskemét), a harmadikon Budai József (Kiskunfélegyháza), a negyediken Péntek Ibolya (Pilisszántó) végzett.
 
Ismét együtt izzadtak a félegyháziak Rubint Rékával
Publikálás dátuma: 2017. március 5.
Óriási tömegeket mozgatott meg Rubint Réka március 4-én tartott Alakreform Edzése, melynek ismét a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok adott otthont városunkban. Több százan izzadtak együtt Rubint Rékával a szombat délelőtti Alakreform Edzésen a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban. A 90 perces intenzív mozgás minden bizonnyal meghozta a várt hatást másnapra. Ki - ki a saját teherbírásának megfelelően végezhette a gyakorlatokat, Réka hangja a mikrofonban pedig folyamatosan új erőt öntött az olykor már tűrőképességük határát súroló tornázókba.
Jótékonysági hangverseny a veronai buszbaleset áldozataiért
Publikálás dátuma: 2017. március 5.

A veronai buszbaleset áldozatainak emlékére, a sérültek, valamint a hozzátartozók megsegítésére szervezett jótékonysági hangversenyt március 4-én Czakó Tibor a Pizolit Kft. ügyvezetője. Az esten fellépett a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Szatmári Imre vezényletével, az Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei. Közreműködött zongorán Bolla Julianna, orgonán Fazekas Tamás. A jótékonysági rendezvényen összegyűlt több mint másfél millió forintot a baleset károsultjait támogató karitatív szervezetnek utalják át. A hangverseny közös imával zárult.

Márciusi zöldjárat
Publikálás dátuma: 2017. március 5.

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény (KVI) tájékoztatja a város lakóit, hogy március 6-a és 10-e között gyűjti be a lakossági zöldhulladékot. Kérik, hogy 6-án, de legkésőbb az adott utca háztartási hulladékszállítását megelőző nap rakják ki a kommunális hulladékot a gyűjtőedényzet mellé. A szállítást csak egyszer végzik el, ezért mindenki figyeljen a határidőre.

Titkok a levéltárból - Félegyházi Agarász- és Vadászegylet
Publikálás dátuma: 2017. március 5.

Az 1873. január 1-jén megalakult Félegyházi Agarász- és Vadászegylet célját így fogalmazták meg az alapítók: „A vadászatnak nemesebb fogalom szerinti gyakorlása, nagyobb vadászterület kibérlése, nagyobb vadászterületeken a vadtenyésztésnek előmozdítása, és ezen területeken […] nagyobb társas vadászatok rendezése és kisebb vadászatoknak egyénenkénti gyakorlása, az orvvadászat megakadályozása.”

Félegyházi győzelem az emléktornán
Publikálás dátuma: 2017. március 4.

Hat csapat részvételével március 4-én rendezték meg a Csikós József „Csiki” Emléktornát az U11-es korosztályú fiatalok számára. A Félegyházi Térségi Sportiskola „A” és „B” együttese mellett Kunszállásról, Csongrádról, Kerekegyházáról és Szentesről érkeztek csapatok. Körmérkőzéses rendszerben öt fordulót bonyolítottak le. A legjobban a Félegyházi Térségi Sportiskola „A” szerepelt, amely aranyérmesként itthon tartotta a kupát. A torna kapusának a kunszállási Borbényi Balázst választották, a gólkirályi címet a félegyházi Szabó Bence szerezte meg. A torna válogatottjába a félegyházi csapatokból Vidéki Csaba és Fekete Botond került be.

Futásra „ítélve” – Kádár Kitti
Publikálás dátuma: 2017. március 4.

Állítása szerint előbb tanult meg futni, mint járni – a futásból manapság is erőt merít, jó érzésekkel emlékszik vissza első versenyeire Kádár Kitti ultrafutó, a Magyar Atlétikai Szövetség Ultrafutó Bizottságának „Év Felfedezettje”. Eredményei mögött kitartó, hosszú út áll, minden évben egyre magasabb célokat tűz ki. Edzője nincs, így nem érez kényszert, a futásban örömét leli.

Márciusi áramszünetek Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. március 4.

A EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületek lakosait, hogy ÁRAMSZÜNET lesz március 14-én, 17-én, 24-én, 25-én és 29-én a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbi linken olvasható el.

V. Nőnapi Sportbál
Publikálás dátuma: 2017. március 4.

A Félegyházi Kézilabda SC szeretettel hív minden sportolót és családját, baráti társaságot a március 10-én, pénteken 19 órakor kezdődő rendezvényére a Csillag Vendéglőbe. Az est folyamán tombolasorsolás lesz, értékes nyereményekkel. A vacsorajegy ára 3 ezer forint. További információ kérhető Tasnádiné Tanyi Szilviánál a 06-20-938-1030-as, és Kovács Lászlónál, a 06-30-475-3653-as telefonszámon.

33. versenyét rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület
Publikálás dátuma: 2017. március 3.
2017. február 26-án a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban rendezte meg 33. versenyét, Krisztusi korba léptünk címmel a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület. Az esemény nagy felkészülést, sok-sok előkészítő munkát igényelt. Szerencsére a Koppányok már egy család módjára nagy összefogással veszik az ilyen nehéz szervezési akadályokat. Apraja-nagyja kivette a munkából a részét.
Arany Jánosra emlékeztek születésének 200. évfordulóján
Publikálás dátuma: 2017. március 3.

Találkozóra hívta az irodalombarátokat március 2-án a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár, hogy közösen emlékezzenek meg Arany János születésének 200. évfordulójáról. ​​​​​​​Az esten Juhász István, nyugalmazott gimnáziumi tanár elevenítette fel a költő életének nevezetes állomásait, számos ismert és kevésbé ismert anekdotát ismertetett az egybegyűltekkel.

Életmentő eszközökkel gyarapodtak a mentők
Publikálás dátuma: 2017. március 3.

Márciustól a legkorszerűbb életmentő felszerelésekkel vonulhatnak a félegyházi mentők a segítségre szorulókhoz. A mentőállomás esetkocsiját ugyanis az Országos Mentőszolgálat Alapítványának segítségével új lélegeztető géppel, valamint egy több funkciós korszerű műszerrel - amely többek között defibrillátorként is működik, de az EKG-vizsgálatokat is el lehet végezni vele – szerelik fel. Az életmentő eszközök értéke több mint 10 millió forint.

Elmarad a polgári védelmi tájékoztató
Publikálás dátuma: 2017. március 3.

Kiskunfélegyháza város önkormányzata tájékoztatja a város lakosságát, hogy a március 9-én, csütörtökre tervezett polgári védelmi tájékoztató elmarad. A rendezvényt egy későbbi alkalommal tartják meg.

Énekelj a Boldogságért!
Publikálás dátuma: 2017. március 3.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra Programja a Boldogság Világnapja alkalmából országos gyerekkoncert-sorozatot szervez márciusban, melynek egyik állomása Kiskunfélegyháza. Az Énekelj a Boldogságért! koncert célja, hogy a boldogság életünkre, egészségünkre és élettartamunkra gyakorolt hatására felhívja a figyelmet, és a zene segítségével adjuk tovább a boldogság üzenetét a fiatal korosztály számára. Kiskunfélegyházán március 10-én, pénteken 13.30-tól énekelnek a gyerekek a boldogságért a Constantinum Intézmény sportcsarnokában. A koncert minden pedagógus, diák és szülő számára ingyenes. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, iskolai és óvodai csoportok jelentkezését várják.

Félegyháza sportegyesületeit köszöntötték a városházán
Publikálás dátuma: 2017. március 3.

Kiskunfélegyháza város sportegyesületeinek köszönte meg a városvezetés, hogy magas színvonalon biztosítanak sportolási, kikapcsolódási lehetőséget a város fiataljainak és a felnőttek számára, miközben közösségeket is teremtenek. Mindemellett számos versenyen kiváló eredményeket értek el, amivel öregbítették a város hírnevét. A városházi összejövetelen Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester és Szamosi Endre önkormányzati képviselő méltatta a sportolók munkáját, biztosítva az egyesületeket az önkormányzat további támogatásáról. A szakosztályok eddigi tevékenységét elismerve emléklapot és emlékérmet adtak át az egyesületek képviselőinek. Ezt követően minden egyesület rövid beszámolót tartott az elmúlt évi munkájáról és jövőbeli terveiről.

Holló László emlékkiállítás
Publikálás dátuma: 2017. március 3.

A Holló László emlékév keretében a Móra Ferenc Művelődési Központ bemutatja a konyári Kurucz Albert Falumúzeum gyűjteményéből rendezett emlékkiállítást. A Kossuth-, Munkácsy-, és Szinyei-díjas festőművész alkotásai dr. Ujváry Zoltán professzor emeritus adományát képezik. A tárlatot március 3-án, pénteken 17 órakor dr. Lovas Kiss Antal habilitált egyetemi docens, kultúrantropológus nyitja meg.

Munkaerőpiaci fórum
Publikálás dátuma: 2017. március 3.

Munkáltatói fórumot szervez a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya a GINOP-projektekből elnyerhető támogatásokon felül a hazai forrásból megvalósuló támogatási formák, valamint a munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzések tapasztalatairól. A rendezvényre március 30-án, csütörtökön 10 órától kerül sor a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal tárgyalójában.

Táncra perdültek Arany János születésének 200. évfordulóján
Publikálás dátuma: 2017. március 3.
Március 2-án flashmobbal emlékeztek meg a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájának kollégistái Arany János születésének 200. évfordulójáról. A villámcsődülethez az Arany János Kollégiumi-Szakközépiskolai Program részesei csatlakozott Szegedtől Vásárosnaményig minden város. A félegyházi diákok az Ótemplom előtt közös tánccal emlékeztek névadójuk születésének évfordulójára.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek