Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.05.12-05.19.

 
Kedden folytatódott a városi könyvtár Betűbölcsi programsorozata
Publikálás dátuma: 2017. május 19.
 
Május 16-án folytatódott a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Betűbölcsi programsorozata, melynek keretében a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének szervezésében Uljanics- Tóth Tímea védőnő tartott előadást, akit az előadás részleteiről kérdeztünk. 
 
A Rocktábor idén nyáron is várja a zenekedvelő fiatalokat
Publikálás dátuma: 2017. május 19.

Toborzó koncertre indult május 18-án a Rocktár növendékeinek zenekara. A fiatal rockzenészek valamennyi általános iskolába ellátogattak, hogy a zene iránt érdeklődő fiatalok figyelmét felhívják arra, hogy idén nyáron – immár nyolcadik alkalommal – lehet jelentkezni a könnyűzenei bázis táborába. Ónodi Árpád, a Rocktár vezetője elmondta, hogy nagy az érdeklődés, de még néhány jelentkezőt tudnak fogadni. A négy turnusban 8 és 18 év közöttiek zenei felkészítéséről gondoskodnak úgy, hogy az oktatókat és a hangszereket is biztosítják, mindemellett a kurzus végén a növendékek egy záró koncert keretében a színpadon is bemutathatják hangszeres és énekes tudásukat.

A zene jegyében rendezték meg idén a XIII. Helyismereti vetélkedőt Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. május 19.
A régi kor embere megénekelte élete minden fontos és kevésbé fontos eseményét, bánatát, örömét. A zene, a dal a felgyorsult 21. században is végigkíséri egész életünket. Ebben az esztendőben számos kerek évfordulón emlékezhetünk meg nagyszerű muzsikusokról. 135 esztendeje, 1882-ben született és 50 éve, 1967-ben hunyt el Kodály Zoltán, akinek zeneoktatási módszere szerepel az UNESCO szellemi és kulturális örökség listáján. 110 esztendeje alakult meg a Kiskunfélegyházi Daloskör, amely 90 éve vette fel Petőfi nevét. A Magyar Örökség-díjas zeneszerző, Balázs Árpád, városunk díszpolgára 80 éve született. A vetélkedő megmozgatta a diákságot. Három korcsoportban 102 csapat, 306 diákkal vett részt a márciusban kezdődött, többfordulós versenyen.
 
Gyermek és családi nap a Gazdakörnél
Publikálás dátuma: 2017. május 19.

2017. május 20-án, szombaton 12 órától gyermek és családi nap Kiskunfélegyházán a Gazdakörnél. Színes programokkal várják a kicsiket és nagyokat.

Ingyenes kisvonatozás szombaton és vasárnap
Publikálás dátuma: 2017. május 19.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a Városalapítók Hete keretében a kisgyermekes családok és hozzátartozóik, valamint a városba érkező külföldi vendégek részére egy eddig egyedülálló kikapcsolódási lehetőséget, városnéző kisvonatozást szervez. A nagy érdeklődésre tekintettel az eredetileg egynaposra tervezett programot kétnaposra bővítették. Így a korábban meghirdetett május 20., szombat mellett május 21-én, vasárnap is igénybe vehető az ingyenes, városnéző kisvonat. Az útvonal összeállításánál fontos szempont volt, hogy minél több nevezetességet (Városháza, Hattyúház, Móra Ferenc Művelődési Központ, Kiskun Múzeum, Kalmár Kápolna, Kossuth utcai platánsor) láthasson az utazó közönség.

Könyvbemutató – Kiskunfélegyháza díszpolgárai
Publikálás dátuma: 2017. május 19.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt a Kiskunfélegyháza díszpolgárai című könyv bemutatatójára a Városháza dísztermébe, május 19-én, 15 órára.

PG siker az országos nyelvi versenyen
Publikálás dátuma: 2017. május 19.
Az idei évben 7. alkalommal rendezték meg a Mezzofanti országos nyelvi versenyt, amelynek írásbeli fordulójára B2 kategóriában 326 fő nevezett angol nyelvből. Az első forduló után a 20 legjobb eredményt elérő diák jutott be a Kalocsán április 29-én megrendezett szóbeli döntőbe. A Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézményét a szóbeli fordulón 3 diák képviselte angol, egy pedig német nyelvből. Az angol nyelvű vetélkedőn Huszka Richárd 1. helyezést ért el, Szabó Bence a 8., Nagy Sándor pedig a 12. helyen végzett. A sikeres diákokat Verebné Lénárt Judit készítette fel. Gyuris Ármin a 11. helyen végzett német nyelvből, felkészítő pedagógusa Nagy Erika. A diákok értékes könyvjutalmakkal lettek gazdagabbak, míg az első helyezett díja egy ingyenes nyelvvizsga lehetőség az Euroexam jóvoltából.
 
Sorsuk közös értékeit idézték a múzeumban a kunok és a jászok
Publikálás dátuma: 2017. május 19.

Jászkun emléknapot rendeztek a Városalapítók Hete rendezvénysorozat keretében a Kiskun Múzeumban. A jászok és kunok összetartozására, szabadságuk megőrzésére, 277 évvel ezelőtti megváltására emlékeztek május 16-án a félegyháziak és a Jászságból érkezett vendégek. Az emléknap megszervezésében közreműködött a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete. A vendégeket Mészáros Márta igazgató köszöntötte, majd Balla László alpolgármester fogalmazta meg gondolatait a jászkun hagyományok őrzésének fontosságáról.

Szabadságuk megváltására emlékeztek
Publikálás dátuma: 2017. május 19.

A Városalapítók Hete programsorozat részeként harmadik alkalommal rendezte meg a Jász-Kun Történelmi emléknapot a Kiskun Múzeum és Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete közösen. A tegnapi ünnepségen a jászkun emléknaphoz kapcsolódóan a jászok és a kunok 272 évvel ezelőtti önmegváltására emlékeztek a résztvevők.

Szép eredményekkel tért haza a Jogging Plus Szuperinfó utánpótlás csapata
Publikálás dátuma: 2017. május 19.

2017. május 6-án Káptalantótiban Országos Duatlon ranglista versenyen 
vett részt a Jogging Plus Szuperinfó utánpótlás csapata.

Városi Gyermeknap a Petőfi téren
Publikálás dátuma: 2017. május 19.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel várja a gyermeket 2017. május 28-án, vasárnap a Városi Gyermeknapra a Petőfi térre.

A magyar szellemi kulturális örökség Magyarországon
Publikálás dátuma: 2017. május 18.

E címmel tartott előadást a Kiskun Múzeumban Kothencz Kelemen a bajai Türr István Múzeum néprajzkutató főmuzeológusa a Városalapítók Hetének programsorozatának részeként május 16-án (kedden).

Aki óvodát épít, bízik a jövőben
Publikálás dátuma: 2017. május 18.
Nemrégiben számoltunk be arról, hogy egy pályázat jóvoltából hamarosan óvoda épül Félegyházán. A 395 millió forintos beruházás keretében a Móra Ferenc utcában, a jelenlegi épület lebontását követően, egy négycsoportos óvoda épül fel Boros Pál Ybl-díjas építész tervei alapján. A száz fő befogadására alkalmas intézmény átadását – ahol a jelenlegi Szegedi úti óvoda csoportjai is helyet kapnak – 2018 tavaszára tervezik.
 
Forgalomkorlátozások a Városalapítók Hete rendezvényei alatt
Publikálás dátuma: 2017. május 18.

A kiskunfélegyházi polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy a Városalapítók Hete rendezvénysorozat biztosítása érdekében az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Két napig lehet még jelentkezni a Virágos Félegyházáért versenyre
Publikálás dátuma: 2017. május 18.
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület Csányiné Pap Andrea polgármesterné asszony fővédnökségével hetedik alkalommal hirdeti meg a Virágos Félegyházáért versenyt. A jelentkezési határidő: május 20-a. A verseny részleteiről Csányiné Pap Andreát kérdeztük. 
Könyvek a bőröndből
Publikálás dátuma: 2017. május 18.

Ingyen elvihető könyvek várják az olvasókat a Petőfi Sándor Városi Könyvtár bejáratánál. Az első napon már sokan válogattak a feleslegesé vált könyvek közül, amelyeket stílusosan egy régi bőröndben helyeztek el.

Könyvtársarok - Kiskunfélegyháza díszpolgárai
Publikálás dátuma: 2017. május 18.

A kiskunfélegyházi polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy a Városalapítók Hete rendezvénysorozat biztosítása érdekében az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Nyílt nap a kiskunfélegyházi Mentőknél
Publikálás dátuma: 2017. május 18.

Szeretettel várnak minden kedves Érdeklődőt 2017. május 20-án, szombaton 10-14 óráig véradással egybekötött nyílt napra a kiskunfélegyházi Mentőállomáson!

Péntektől indul az igazi forgatag a városközpontban
Publikálás dátuma: 2017. május 18.

A Városalapítók Hetének rendezvénysorozata már az elmúlt hétvégén megkezdődött, de az igazi látványosság és színes programok sora ezen a hétvégén várja az érdeklődőket mondhatjuk úgy non-stop!

Rosta Ferenc: 18 éve mindig elköszöntem a ballagóktól, most azonban én is velük megyek
Publikálás dátuma: 2017. május 18.

A ballagókkal együtt idén Rosta Ferenc igazgató is elbúcsúzott a Móra Ferenc Gimnázium éléről. Az idei tanévvel lezárta pedagógusi pályáját, hogy az ezzel járó feladatokat átadja a fiatalabb korosztály számára, és hogy a jövőben teljes energiával tudjon alpolgármesterként a hivatali teendőkre összpontosítani. Igazgatóságának időszaka, az elmúlt 19 év azonban nem múlt el nyom nélkül, hiszen számos elvetett mag hozott gyümölcsöt munkája nyomán.

Városi pedagógusnap
Publikálás dátuma: 2017. május 18.
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kecskeméti Tankerületi Központ szeretettel vár minden kiskunfélegyházi pedagógust a május 26-án, pénteken 15 órakor tartandó pedagógusnapi ünnepségre a Móra Ferenc Művelődési Központba. Köszöntőt mond Csányi József polgármester. A rendezvényen átadják a díszdiplomákat is.
 

 

XXIV. Kiskun Kupa Utcai Futóverseny
Publikálás dátuma: 2017. május 18.

Utcai futóversenyt rendez a Jogging Plus Szuperinfo Futóklub május 27-én, szombaton a Honvéd Sporttelep hátsó füves pályáján. Nevezni május 25-én, csütörtök éjfélig lehet a laci@joggingplus.hu e-mail címen a név, születési idő, cím, iskolás gyermek esetén az iskola neve, egyesületi tagság esetén az egyesület neve és versenyszám megadásával.

Csütörtökön ingyenesen látogatható a Kiskun Múzeum
Publikálás dátuma: 2017. május 17.
Kiskunfélegyházán a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál keretében május 18-án a Múzeumok Világnapja alkalmából 9-17 óráig ingyenesen látogatható a Kiskun Múzeum, a Petőfi Sándor-és a Móra Ferenc Emlékház is. 14 órától tartják a XIII. Helyismereti vetélkedő eredményhirdetését. A részletekről Mészáros Mártát, a Kiskun Múzeum igazgatónőjét kérdeztük. 
Július 21-e és 23-a között rendezik meg a III. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivált
Publikálás dátuma: 2017. május 17.

Július 21-e és 23-a között a Kossuth utcán, a Rocktár előtti szakaszon rendezik meg a III. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivált. A korábbi fesztiváloknak kiváló, hangulatos helyszíne volt a Kiskun Múzeum udvara, azonban ez már szűkösnek bizonyult, ezért kellett tágasabb, új helyszínt keresni – mondta el Ónodi Árpád főszervező, a május 11-én megtartott sajtótájékoztatón. Az új helyszín előnyeiről és magáról a fesztiválról Ónodi Árpádot kérdeztük. 

Félegyházán ülésezett a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesülete
Publikálás dátuma: 2017. május 17.

Kiskunfélegyházán, a Szakmaközi Művelődési Házban tartotta meg elnökségi ülését a 2016-ban megalakult Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesülete. A 14 megye képviselői a roma közösségek aktuális gondjainak megoldásáról, a fiatalok képzési lehetőségeiről folytattak tanácskozást.

Fülöpjakab is csatlakozott a "Legszebb konyhakertek" országos programhoz
Publikálás dátuma: 2017. május 17.

Idén először, Fülöpjakab is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, mely Magyarország legszebb konyhakertjeit hivatott összegyűjteni. A program célja amellett, hogy ösztönözze a lakosságot egy konyhakert kialakítására, aminek révén friss háztáji kerül az asztalra - szorgalmazza a kertművelő emberek megbecsülését is. Az akció részleteiről illetve a csatlakozás hátteréről Kovács Márta, a Faluház programszervezője nyilatkozott rádiónknak. 

Ingyenes kisvonatozás szombaton és vasárnap
Publikálás dátuma: 2017. május 17.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a Városalapítók Hete keretében a kisgyermekes családok és hozzátartozóik, valamint a városba érkező külföldi vendégek részére egy eddig egyedülálló kikapcsolódási lehetőséget, városnéző kisvonatozást szervez. A nagy érdeklődésre tekintettel az eredetileg egynaposra tervezett programot kétnaposra bővítették. Így a korábban meghirdetett május 20., szombat mellett május 21-én, vasárnap is igénybe vehető az ingyenes, városnéző kisvonat. Az útvonal összeállításánál fontos szempont volt, hogy minél több nevezetességet (Városháza, Hattyúház, Móra Ferenc Művelődési Központ, Kiskun Múzeum, Kalmár Kápolna, Kossuth utcai platánsor) láthasson az utazó közönség.

Jótékonysági diszkóval segítik a félegyházi mentők munkáját
Publikálás dátuma: 2017. május 17.

Jótékonysági diszkóba hívják azokat a fiatalokat és idősebbeket, akik segíteni szeretnék a félegyházi mentősök munkáját, a bajba jutottak ellátási körülményeinek javítását. Május 27-én a Bajcsy utca 49. szám alatti Klub Aréna-Szórakoztató és Rendezvényklubba várnak mindenkit, aki a belépőjegy árával, vagy adománnyal szívesen támogatja a félegyházi mentősök munkáját. A rendezvény részleteiről május 16-án tartottak sajtótájékoztatót a mentőállomáson.

Kiskunfélegyháziak a Nemzeti Fórum országos gyűlésén
Publikálás dátuma: 2017. május 17.

Május 12-én, Budapesten, a Képviselői Irodaházban került sor a Nemzeti Fórum országos gyűlésére. A Lezsák Sándor parlamenti alelnök által vezetett szervezet összejövetelén kiskunfélegyházi küldöttek is részt vettek: Csányi József, polgármester, Dósai Bence kabinetvezető valamint Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek.

Muskátlik, százával
Publikálás dátuma: 2017. május 17.

Megérkeztek a muskátlik a KVI telephelyére. Mint azt Nagy Ágnes, városi főkertész elmondta, a 200 álló és mintegy 1700 futó muskátli némi „edzés” után szakaszosan a jövő hét végéig kerül végleges helyére. A piros, fehér, lila torokkal és sötét rózsaszín virágok a kandeláber oszlopokra és az állványokba kerül, hogy a téli fagyokig gyönyörködhessünk bennük.

Bemutatták Szász András "Határon átfolyó emlékezet" című könyvét
Publikálás dátuma: 2017. május 16.

Május 11-én mutatták be Szász András Pilinszki díjas, Magyar Érdemrend lovagkeresztje állami kitüntett író, újságíró "Határon átfolyó emlékezet" című könyvét a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A művet maga a szerző mutatta be, köszöntőt dr. Ónodi Izabella.

Aquatlon országos döntő
Publikálás dátuma: 2017. május 16.

2017. május 14-én került megrendezésre az EMMI Sport XXI. AQUATLON Országos Döntő Debrecenben. Az úszásfutamokat a Debrecen Sportuszodában a futást pedig a Gyulai István Atlétikai Stadionban bonyolították le. Az újonc 1,2, a gyermek és serdülő korcsoportokban 545 fő indult, mely létszám megmutatja az aquatlon sportág népszerűségét. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub 15 fővel rendkívül sikeresen képviselte Kiskunfélegyházát a versenyen. A nagy létszám annak köszönhető, hogy az egyesület kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás nevelésnek. A nemrég megalakult úszószakosztály fiataljai és az edzői gárda között kialakult összhangnak köszönhetően nagyszerű eredmények születtek: 5 érem, egyéni csúcsok, rendkívüli teljesítmények mind egyéniben mind csapatban. A 32 egyesület közül a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub az előkelő 4. helyet érte el.

Felkészítő edzők: Németh László, Kornokovics Györgyi, Vízhányó Emília, Papp István

 

Igazgatók, megválasztás előtt
Publikálás dátuma: 2017. május 16.

Nemrégiben két félegyházi általános iskola: a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény élére írt ki intézményvezetői pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztere. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete az előbbire Vargáné Oláh Zsuzsanna, míg a Göllesz Viktor iskola vezetésére Keresztesné Csikós Gabriella pályázatát támogatta. Kinevezésük mellett foglalt állást a véleményező nevelőtestületi és alkalmazotti értekezlet és az iskolaszék, továbbá a GYIÖK is támogatásra javasolja a két pályázó kinevezését.

Korábban érkezik a kukásautó
Publikálás dátuma: 2017. május 16.

 A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény tájékoztatás szerint május 29. és szeptember 29. között egy órával korábban kezdik meg a kommunális, illetve a zöldhulladék elszállítását, így a kukákat ennek megfelelően, reggel 6 óráig kell kihelyezni.

Körkérdés: Tudja-e mit ünnepelünk a városalapítók hetén?
Publikálás dátuma: 2017. május 16.

Kiskunfélegyházán 2000 óta rendezik meg a városalapítók napját, hetét, amelynek célja saját múltunk megismerése, a kiskun – jászkun identitás erősítése és a hagyományok ápolása. A rendezvénnyel elsősorban azokra emlékezünk, akik 1743-ban a várost újjáépítették és 1745-től vállalták a kiváltságokhoz kapcsolódó redemciónak, vagyis az önmegváltásnak súlyos terheit a település jövője érdekében. De vajon mennyit tudnak erről a félegyháziak?

Korosztályos női vízilabda válogatott edzőtáborozott Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. május 16.
Május 13-a és 14-én között két napot töltöttek városunkban a 2004-es korosztály legjobb női vízilabdázói. A 25 fős lánycsapat edzőtábor keretében összetartáson vett részt. A Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület jó kapcsolatot ápol a Magyar Vízilabda Szövetséggel és Görög Imre vezetőedző reményei szerint más korosztályos csapatot is Félegyházára csábítanak a későbbiek során. Korábban beszámoltunk róla, hogy a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület és a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület csatlakozott a dunaharaszti DMTK Úszó Szakosztályhoz és a továbbiakban DMTK-KVSE Aquasport Egyesület néven szerepel. Az egyesületen belül az úszásért Zubor Attila, korábbi olimpikon felel, a vízilabda szakágat Görög Imre vezeti.
 
Közfoglalkoztatottak gondozzák a kertet
Publikálás dátuma: 2017. május 16.

Az önellátásra törekedve, folyamatosan bővíti konyhakertjét a petőfiszállási önkormányzat. Idén már négy hektáron termelnek. A kertet mintaprogram keretében közmunkások gondozzák.

Május 19-én nyílik meg a Miénk itt a tér - Szabadtéri kiállítás és fesztivál Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. május 16.

Május 19. pénteken nyílik meg a Miénk itt a tér - Szabadtéri kiállítás és fesztivál Kiskunfélegyházán a Petőfi téren. Idén a "Varázskert a lombok árnyékában" címet viseli a rendezvény. A megnyitón Csányi József polgármester mond köszöntőt. Az idei kiállítókról Gulyás Rékát, a Móra Ferenc Művelődési Központ rendezvényszervezőjét kérdeztük. 

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2017. május 16.

A kiskunfélegyházi polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya értesíti a város lakosságát, hogy május 18-án elvégzik a platánfák gnomónia elleni permetezését. Rossz időjárás esetén május 19-én megismétlik a munkálatokat.

Rossz idő jár a selymesi kakasokra májusonként
Publikálás dátuma: 2017. május 16.
A selymesiek kitartóak, és a kora délutáni eső sem riasztotta el őket attól, hogy május 13-án összegyűljenek egy kakasfőző versenyre a Selymesért Egyesület közösségi házában. Szerencséjükre az időjárás is kegyes volt hozzájuk, hiszen a sátrak, bográcsok felállítása után már napsütésben készíthették fel a főznivaló szárnyas finomságokat. A 11. selymesi kakasfőző versenyre 16 csapat nevezett, baráti társaságok közreműködésével.
 
Új térplasztika ékesíti Félegyháza északi kapuját
Publikálás dátuma: 2017. május 16.

Ma (május 16-án) került átadásra a Petőfi lakótelepi körgyűrűnél megépített új térplasztika.

 
Városi pedagógusnap
Publikálás dátuma: 2017. május 16.
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kecskeméti Tankerületi Központ szeretettel vár minden kiskunfélegyházi pedagógust a május 26-án, pénteken 15 órakor tartandó pedagógusnapi ünnepségre.
 
Zenével egymásért, együtt a tudásért
Publikálás dátuma: 2017. május 16.

A Plébániai esték hangversenysorozat keretében rendeznek koncertet a Kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony Templomban május 17-én, szerdán 17 órakor. A Svájcból érkező művészek Égető Mária orgonaművésszel összefogva szeretnének megajándékozni mindenkit egy igazi kikapcsolódást nyújtó, lélekemelő élménnyel. Közreműködik: Marianne Keller (fuvola), Sylvia Schwarzenbach (klarinét, bassethorn), Égető Mária (orgona). Az est folyamán Hans Peter Graf, Farkas Ferenc, B. Marcello, M. Reger, D. Sosztakovics és L. Vierne művei hangzanak el. A belépés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Anyák napja a Batthyányban
Publikálás dátuma: 2017. május 15.

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola május 10-én és 11-én rendezte meg hagyományos anyák napi hangversenyét a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében. Az iskola szokásainak megfelelően ilyenkor búcsúznak el a zenei végzősök kórustársaiktól, tanáraiktól, ahol felidézik a közös énekléseket, versenyeket és a kórustúrákat. Felkészítő tanárok: Fantolyné Makány Ildikó, Molnár Elvira, Nagyné Mészáros Erika

Az Arany Horda alkonya
Publikálás dátuma: 2017. május 15.
Milyen események zajlottak térségünkben a tatárjáráskor? Mikor volt a második tatárjárás? Mi a magyarjárás? Mikor történt? Ezekre a kérdésekre is megadja a választ Tóth Sándor, Az Arany Horda alkonya című könyve, amelynek bemutatója május 17-én, szerdán 16.30-kor lesz a városi könyvtárban. Házigazda Kollár László önkormányzati- és megyei képviselő. 
 
 
Erdélyi, történelmi kalandtúrán jártak a batthyányisok
Publikálás dátuma: 2017. május 15.
Irodalmi és történelmi kalandozáson vettek részt Erdélyben a „Határtalanul” program keretében a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedikesei. A történelem tananyaghoz kapcsolódóan a diákok megemlékeztek az Aradi Szabadságszobornál, majd megtekintették a vértanúk emlékművét, ahol mécsest gyújtottak. A dévai vár megtekintése közben felidézték Déva ostromát. Megkoszorúzták Petőfi szobrát Fehéregyházán, ahol Szabó József igazgató úr mesélt az utolsó nagy ütközetről.
 
Gyermeknap a kutyamenhelyen
Publikálás dátuma: 2017. május 15.

Gyermeknapot tartanak a kiskunfélegyházi kutyamenhelyen május 28-án, vasárnap 10 és 15 óra között. Szeretettel várnak minden állatbarátot a rendezvényre ahol kézműves játékok, arcfestés, kölyöksimogató lesz a kisebbeknek, a nagyobbaknak pedig a kiskunfélegyházi kutyaiskola ovis növendékei tartanak fantasztikus bemutatót, valamint a bátrabbak a Bársony Lovasudvar felajánlásaként az ingyenes lovagoltatást is kipróbálhatják. A szervezők frissítővel kedveskednek minden látogatónak. Minden program ingyenes.

Kecskeméten, Mártélyon és Szegeden is helytálltak
Publikálás dátuma: 2017. május 15.

II. Hírös Kupa néven OB kvalifikációs, minősítő íjászversenyt szerveztek Kecskeméten május 6-án, amelyen a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai: Gulyás János és Bense László vettek részt. A Műkertvárosi Sportcentrum területén megrendezett versenyre mintegy 100 versenyző gyűlt össze. A Koppányok már korábban Egerben megszerezték a kvalifikációt. Gulyás János 261 ponttal a 8. helyen, Bense László 456 ponttal ötödikként, 2. osztályú íjászsportolói minősítéssel és a kvalifikációs jogot megszerezve zárta a napot.

Két programot kínál a hét elejére a kiskunfélegyházi városi könyvtár
Publikálás dátuma: 2017. május 15.
A hét elejére két programot is kínál a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Május 16-án, kedden 10 órakor folytatódik a Betűbölcsi programsorozat, melynek keretében a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének szervezésében Uljanics-Tóth Tímea védőnő előadását hallgathatják meg. Majd május 17-én, szerdán 16:30-kor bemutatják Tóth Sándor "Az Arany Horda alkonya" a Győztes csatáink című sorozat 3. kötetét, melyet a szerző fog ismertetni. Bevezetőt Kollár László képviselő mond. A részletekről Kállainé Vereb Máriát, az intézmény igazgatónőjét kérdeztük. 
Május 15-én érkezett Félegyházára a 16. Drogmentes Magyarországért maraton
Publikálás dátuma: 2017. május 15.

A futócsapat tagjai 42 nap alatt, összesen 2000 kilométert tesznek meg. A maraton programjában olyan akciók szerepelnek, mint drogfelvilágosító előadások tartása, felvilágosító füzetek terjesztése és Drogmentes Kapitányok avatása. A kampány csapattagjai 42 nap alatt 300 településen futnak át.

Mazsorettek a Kossuth utcán
Publikálás dátuma: 2017. május 15.
Látványos felvonulással vette kezdetét május 14-én, vasárnap délután a Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál, amelynek idén 19-dik alkalommal adott otthont Félegyháza. A Kossuth utcát három fúvószenekar kíséretében 16 mazsorett együttes népesítette be, hogy aztán a városháza előtt felállított színpadon bemutassák produkciójukat. A mazsorett fesztivál egyben a Városalapítók Hete programsorozat nyitó rendezvénye is.
 
Nem utánoz senkit, s Ő maga is utánozhatatlan
Publikálás dátuma: 2017. május 15.

Határon átfolyó emlékezet – e címmel jelent meg nemrégiben a Pilinszky-díjas Szász András író, újságíró legújabb novellája, melynek ünnepélyes bemutatójára május 11-én a Hattyúházban került sor.

V. Félegyházi Utcák és Terek Bajnokság
Publikálás dátuma: 2017. május 15.

Ötödik alkalommal rendezik meg május 20-án, szombaton 9 órától a Félegyházi Utcák és Terek kispályás labdarúgó bajnokságot a Honvéd sporttelepen lévő Bulls pályán. A játékban 5+1 fős csapatok vehetnek részt. Nevezni május 18-án, csütörtökig lehet a felegyhazautcakterek@gmail.com e-mail címen. Nevezési díj nincs. A tornán a gyerekekből és felnőttekből álló csapatok körmérkőzéseken küzdhetnek meg a vándorkupáért.

„Szivárvány majális” szórakoztatta a szociális otthonok lakóit és vendégeiket
Publikálás dátuma: 2017. május 15.
Idén május 13-án, ötödik alkalommal rendezték meg a „Szivárvány Majálist” a Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti otthonában. Az ellátottak és családtagjaik szórakoztatásáról a félegyházi művészeti- és sportközösségek gondoskodtak a nap folyamán. Mindemellett finom pörkölteket, sülteket és édességeket is kínáltak a majálisozóknak. Voltak kiállítások, a gyerekeknek játéklehetőséget biztosítottak. A rendezvény résztvevői felajánlásokkal támogatták az Idősekért, Fogyatékosokért és Rászorultakért Alapítványt. A segítséget Bozókiné Tóth Gabriella köszönte meg, elmondva, hogy valamennyi adományt, pénzbevételt az ellátás színvonalának emelésére fordítják.
 
A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. május 14.

Húsvét ötödik vasárnapja - 2017. május 14.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. május 14.

Húsvét ötödik vasárnapja - 2017. május 14.

Álljunk ki Magyarországért!
Publikálás dátuma: 2017. május 14.
Álljunk ki Magyarországért címmel tartottak lakossági fórumot a városháza dísztermében, amelynek házigazdája Lezsák Sándor országgyűlési képviselő volt. A rendezvény vendége Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár előadásában a migránsválságról beszélt.
 
Gyermeknapi családi szombat délelőtt a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. május 14.

Szeretettel várnak minden kedves gyermeket 2017. május 27-én, szombaton 9-12 óráig, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár gyermeknapi családi szombat délelőttje.

Tisztes megélhetésért imádkoztak
Publikálás dátuma: 2017. május 14.

Május 14-én az iparosokért imádkoztak a Sarlós Boldogasszony Templomban, ahol az Ipartestület zászlója alatt bevonult tagok azokat a vállalkozókat képviselték, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy kiszolgálják a lakosságot.

Elkezdődött a tenisz csapatbajnokság
Publikálás dátuma: 2017. május 13.

Az idei évben is a férfi másodosztályban szerepel a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub, a tavalyi szezont a D csoport középmezőnyében záró együttes minimális elvárásként a bennmaradást célozta meg, a mezőny erősségét figyelembe véve szoros mérkőzések várhatóak. A félegyháziak mellett a D csoportban a TSZSK Gyula, a harmadosztályból frissen feljutott szegedi Agroázis-Sportmánia-SZVTK, a dunaharaszti DMTK Tenisz Szakosztály és két budapesti klub, a Metro RSC és a Fővárosi Vízművek kapott helyett. Az egyesület vezetősége átalakult a 2017-es szezonra, Juhász Árpád munkahelyi elfoglaltság miatt lemondott elnöki posztjáról, helyét dr. Horváth Tibor vette át. Az elnökhelyettesi pozícióba a csapatkapitány, Bálint Dávid került.

Kőbe faragják mesterségük szeretetét
Publikálás dátuma: 2017. május 13.

Egy kínai és egy pakisztáni résztvevő is nevezett az Angliából, Németországból, Ausztriából, Spanyolországból, Franciaországból, Olaszországból érkező versenyzők mellett a 2017. évi Európai Kőfaragó Fesztiválra, amelynek Kiskunfélegyháza ad otthont május 19-e és 21-e között. Az eseményre mintegy 120 kőfaragót és kőszobrászt várnak a szervezők, Európa minden részéből. A nagyszabású, különleges és látványos nemzetközi fesztivált a félegyháziak fokozott várakozása mellett a hazai sajtó megkülönböztetett érdeklődése kíséri. Bozóki István kőfaragó mester, díszítő szobrásszal többek között a rendezvény kézzelfogható és eszmei hozadékairól beszélgettünk.

Megújult Félegyháza honlapja
Publikálás dátuma: 2017. május 13.

Külsőségeiben és tartalmában is megújult Kiskunfélegyháza város honlapja. Mostantól a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalra kattintva egy felépítésében korszerű és logikus, arculatában a kor követelményeinek megfelelő felületet talál az internetes szörföző, ahol gyakorlatilag minden fontos információ fellelhető a városról, az önkormányzatról és annak intézményeiről.

Muzsikál az erdő a Hírös Városban
Publikálás dátuma: 2017. május 13.

A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban Kecskemét közelében három helyszínen: a Kecskeméti Arborétumban, a Vackor Vár Erdei Iskola területén a Nyíri-erdőben és Lakitelek – Tőserdőn várja az érdeklődőket május 26-a és 28-a között. Igazi családi kikapcsolódást ígérnek a 14. évadára készülő rendezvénysorozat idei első eseményei.

Ne feledje! Holnap Állat- és kirakodóvásár Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. május 13.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR holnap is (május 14-én) a félegyházi vásártéren.

Új lendületet vett a KHTK Ökölvívó Szakosztálya
Publikálás dátuma: 2017. május 13.

Az edzői stáb átalakításával terveit is megfogalmazta a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztálya. Ladányi Endre tiszteletbeli elnökként az egyesület munkáját segíti, mellette Ramocsa Sándor vezetőedző, Gondi János szakosztályvezető és Nagy Tibor segédedző oktatja a gyerekeket. Az utánpótlás fellendítése, a taglétszám növelés mellett a versenyeztetés terén is előre lépne a szakosztály, helyi rendezésű Pofon Partik és régebbi klub – illetve testvérvárosi kapcsolatok felelevenítésével.

Félegyházi Lovasnap
Publikálás dátuma: 2017. május 12.

A Félegyházi Lovasklub Sport Egyesület szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a Félegyházi Lovasnap keretében tartandó szabadidős és „C” kategóriás fogathajtó versenyre május 20-án, szombaton. Helyszín a Liget utcai Vasas sportpálya.

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek