Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.02.02-02.09.

 
A város díszpolgárát keresik
Publikálás dátuma: 2018. február 9.

A helyi önkormányzat ezúttal is várja a félegyháziak javaslatait arra vonatkozóan, hogy ki kapjon idén kitüntető díjat és elismerő oklevelet.

Árverési hirdetmény
Publikálás dátuma: 2018. február 9.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata bérbe adja az alábbi ingatlanokat. Érdeklődni: a polgármesteri hivatal (6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1.) Vagyonhasznosítási Osztály, II. em. 71., valamint a www.kiskunfelegyhaza.hu. oldalon lehet.

Hétvégi fogorvosi ügyelet is szóba került a Művelődési és Szociális bizottságon
Publikálás dátuma: 2018. február 9.


Február 6-én ülésezett Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Művelődési és Szociális Bizottsága, ahol 20 napirendi pontban tárgyaltak a tagok. Többek között döntöttek Jászszentlászló Község Önkormányzatának fogorvos elettási kérelméről, ahol szó esett a hétvégi fogorvosi ügyeletről is. A részletekről a bizottság elnökét, Dr. Ónodi Izabellát hallják. 

Könyvtársarok
Publikálás dátuma: 2018. február 9.

A Félegyházi Közlöny már több alkalommal beszámolt arról, hogy a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretné megpályázni a Minősített Könyvtár címet, ezért 2017-ben gyermek és felnőtt olvasói körében felmérést végzett, amelyből megismerhették a látogatók véleményét a könyvtárról, a könyvtárosokról és a szolgáltatásokról.

Közterületek újjászületéséről is döntöttek a képviselők
Publikálás dátuma: 2018. február 9.

A február 8-i képviselő-testületi ülésen a költségvetés elfogadása mellett többek között a Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület támogatásáról, önkormányzati ingatlanok felújításáról és közterületi fejlesztések tervezéséről is döntöttek a városatyák, továbbá egyetértettek azzal az előterjesztéssel is, amelynek értelmében a korábbi összeg kétszeresével támogatja a jövőben az önkormányzat a Kiskunfélegyházán gyermeket vállaló szülőket, családokat.

Mezgés disznótor
Publikálás dátuma: 2018. február 9.

Hagyományos népi disznótort rendez a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola 2018. február 17-én 8 órától Kiskunfélegyházán a városközpontban, a Polgármesteri Hivatallal szemben.

Összevonják a Kiskunfélegyházi Termál Parkfürdő és a Városi Sportcsarnok igazgatását
Publikálás dátuma: 2018. február 9.


Február 6-án ülésezett Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Jogi bizottsága, ahol 13 napirendi pontban hoztak döntést a tagok. Többek között döntöttek arról, hogy a Kiskunfélegyházi Termál Park Fürdő és a Városi Sportcsarnok igazgatását egy kft. alá helyezik. A részletekről a bizottság elnökét dr. Réczi Lászlót hallják.

Szakértőnktől – Segítség az otthonok korszerűsítéséhez
Publikálás dátuma: 2018. február 9.

Több lehetőség is kínálkozik az ingatlantulajdonosnak, társasházi közösségeknek, hogy kedvező feltételek mellett korszerűsítsék otthonukat. Őze József Pétert, a Széchenyi Programiroda tanácsadóját – aki hétfőnként 9 és 16 óra között a félegyházi polgármesteri hivatal tárgyalójában tart fogadónapot – a tavaszi Otthon Melege Programról és az MFB hasonló célra igénybe vehető kamatmentes hiteléről kérdeztük.

Vetélkedtek Valentin-napján
Publikálás dátuma: 2018. február 9.

Február 14-én Valentin-nap alkalmából játékos műveltségi vetélkedőt tartottak középiskolásoknak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A jelentkező tizenkét csapatnak filmekkel, zenékkel, hollywoodi sztárokkal kapcsolatban kellett megtalálni a feladvány megoldását. A kellemes délutáni program résztvevőit a rendezők házi készítésű mézeskaláccsal lepték meg és féléves tagságot ajánlottak fel a könyvtár médiatár-részlegébe.

„Célunk, hogy Kecskemét mellett a megye legfejlettebb településévé váljunk”
Publikálás dátuma: 2018. február 9.

Február 8-án, csütörtökön tartotta az év első ülését a félegyházi képviselő-testület. A 35 napirendi pont között a városatyák többek között elfogadták Kiskunfélegyháza 2018 évi költségvetési rendeletét, kijelölve ezzel az esztendő gazdasági kereteit. Csányi iJózsef polgármesterrel ennek részleteiről beszélgettünk.

2017-ben is sok szép helyre eljutottak
Publikálás dátuma: 2018. február 8.

A Kiskun Természetbarát SE 2018. február 2-án tartotta évnyitó közgyűlését a Szakmaközi Művelődési Házban.

Mint minden alkalommal, Bozó Lajos elnök köszöntő szavait követően ezúttal is a túravezetők képes beszámolójával folytatódott az este.

Elsőként Kristóf Klára a természetbarát sportegyesület Bakancsos csoportjának vezetője számolt be a 2017. évi túrákról. Sok szép helyre sikerült eljutni az év folyamán. Voltak például a Pilisben, Felcsúton, Alcsútdobozon, Ipolytarnócon, megnézték a Páris patak szurdokvölgyét, sőt a nagy érdeklődésre való tekintettel a Liszt Ferenc Repülőtérre kétszer is ellátogattak. De nemcsak Magyarország területén barangoltak, hanem nyár végén bevállaltak egy Cseh-Morva körutat is, ahonnan óriási élményekkel gazdagodva tértek haza.

A 100 éves Kincskereső kisködmönből olvastak fel
Publikálás dátuma: 2018. február 8.

Hagyományszerűen Móra Ferenc Emléknapokat tartanak minden év februárjában Kiskunfélegyházán, Móra Ferenc halálának évfordulójára emlékezve. Ebből az alkalomból szervezik meg a könyvtárban a Móra felolvasónapokat is.

A február 7-i felolvasónapon Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója megnyitójában elmondta, hogy Kiskunfélegyháza összes általános iskolája jelentkezett a felolvasásra, sőt a Móra Ferenc Gimnázium is részt vett az irodalmi eseményen. Az előző évektől eltérően, most csak a Kincskereső kisködmönből olvastak fel a fiatalok.
 

A sportolók munkáját köszönte meg a városvezetés
Publikálás dátuma: 2018. február 8.

A félegyházi sportegyesületek, klubok és közösségek képviselőit fogadták február 7-én, a városháza dísztermében. Az összejövetelen Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester köszönte meg azt a munkát, amit a fiatalok sportolásáért, a fiatal tehetségek kibontakozásának elősegítéséért tettek. A város megbecsülésének jeléül, minden közösség képviselőjének oklevelet adtak át, ezt követően pedig kötetlen, baráti beszélgetésre invitálták a megjelenteket.

Aki szeretne annak adott a lehetőség sportolásra Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. február 8.

Mint minden évben, idén is megköszönte városvezetésünk az edzők és sportegyesületek, valamint a sportolók munkáját február 7-én a Városháza Dísztermében.

Csányi Józsefpolgármester örömmel konstatálta azt a tényt, hogy az elmúlt évben a kosárlabda szakosztállyal való sikeres együttműködésnek köszönhetően több fejlesztés is megvalósulhatott városunkban. Így például megújult az elmúlt évben a Móra Ferenc Gimnázium, a Constantinum, a József Attila Iskola sportterme, a Honvéd Pályán felépítettek egy kültéri kosárlabda pályát, idén pedig a Göllesz Viktor Általános Iskola tornatermével fog folytatódni a fejlesztés. De a tervek között szerepel a Platán utcai Általános Iskolában egy kültéri kosárlabda pálya megépítése is. Említésre méltó a PG tornatermének újjáépítése is, mely szintén a félegyházi sportélet pezsgését fogja elősegíteni a közeljövőben.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2018. február 8.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének legfrissebb állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. További információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/795-065.

Érmes helyezés a fedettpályás magyar bajnokságon
Publikálás dátuma: 2018. február 8.

Február 3-án és 4-én rendezték meg Budapesten a fedettpályás serdülő magyar bajnokságot, amelyen Tóth Szilveszter, a félegyházi Dózsa György Általános Iskola tanulója, a KARC-KESI atlétája két számban is rajthoz állt. Szilveszter nagyszerűen teljesítve mindkét távon az éremért küzdött. 1500 méteren minimális különbséggel 4:31.64-es időeredménnyel a negyedik helyet szerezte meg, míg 3000 méteren a dobogó harmadik fokára állhatott fel 9:49.84-es időeredménnyel.

Fánkot sütöttek a háziasszonyok
Publikálás dátuma: 2018. február 8.

Mi más lett volna a desszert a Tupperware Főzőklubban február 7-én, mint farsangi fánk! Emellett persze sok más finomság is terítékre került.

A Tupperware Főzőklub háziasszonyai, mint minden hónap első szerdáján, ezúttal is összegyűltek a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában, hogy megosszák egymással legújabb receptjeiket.

Megállíthatatlan a Primőr Kft. fejlődése
Publikálás dátuma: 2018. február 8.

A parfümök, kozmetikai termékek forgalmazásával foglalkozó Primőr Kozmetikai Kft. 1994-ben alakult meg Kiskunfélegyházán. Azóta számos partner bízta meg őket termékei magyarországi forgalmazásával, képviseletével. A társaság Liget utcai telephelye és raktára a bővülő megrendeléseknek köszönhetően szűkössé vált, így egy új, 3000 négyzetméteres raktárat épített, amely a legkorszerűbb informatikai igényeket is kielégíti. Az új létesítményt február 2-án, Kiss Zsolt alapító-tulajdonos és Kiss Kolos ügyvezető mutatta be a város vezetésének és üzleti partnereiknek.  

Platános könyvjelzők Portugáliába és Amerikába
Publikálás dátuma: 2018. február 8.

Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete évek óta megszervezi a nemzetközi könyvjelzőcsere-programot. Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjára meghirdetett akcióban, amely az olvasást és az iskolai könyvtárakat népszerűsíti, a Platán iskola tanulói több éve részt vesznek. A projekt lényege, hogy a különböző országokból jelentkező iskolai könyvtárakat a nemzetközi szervezők összesorsolják és így megkapják az egymásnak készített könyvjelzőket. A platános diákok lelkesen és örömmel készítették el a szebbnél-szebb könyvjelzőket, amelyeket ebben a tanévben Portugáliába és az Amerikai Egyesült Államokba küldtek el.

Polgármesterek találkozóját tartották Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. február 8.

Az elmúlt négy évet összegezték a 4-es számú választókerület polgármesterei csütörtöki tanácskozásukon. A településvezetők negyedévente ülnek tárgyalóasztalhoz Lezsák Sándor országgyűlési képviselő invitálására.

Rideg László Félegyházára látogatott
Publikálás dátuma: 2018. február 8.

Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke február 7-én a járási polgármesterekkel egyeztetett a városházán.

A fórum legfőbb célja az volt, hogy a folyamatban lévő TOP-os fejlesztések előrehaladásáról és az esetleges felmerülő kérdésekről közvetlenül informálódjon a megyei közgyűlés elnöke.

120 éve hunyt el Pásztor Ferenc, Félegyháza díszpolgára
Publikálás dátuma: 2018. február 7.

Pásztor Ferenc tanító, ügyvéd, újságíró, lapszerkesztő 1841. június 5-én, Kiskunfélegyházán született, a mai Petőfi utcában. Édesapja, Pásztor László iparos volt, édesanyja Mihalovits Apollónia tanítónő. Pásztor Ferenc az elemi iskolát Kiskunfélegyházán végezte. Budapesten szerzett tanítói diplomát. 1860-ban tért vissza szülővárosába, ahol helyettes tanítói állást kapott, s 1861-ben már kinevezett tanítóként működött egészen 1867-ig. A nevelés mellett legkedvesebb időtöltése a versírás volt.

A fejlesztési lehetőségekről tanácskoztak a járás polgármesterei Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. február 7.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Rideg László a Kiskunfélegyházi Járás településvezetőivel találkozott a kiskunfélegyházi városházán, február 7-én. A polgármesterekkel és szakértőikkel áttekintették a Települési Operatív Program kereteiben megvalósuló fejlesztéseket, eredményeket, valamint megbeszélték az elkövetkező időszak legfontosabb teendőit is. A fórum résztvevői tanácskozásukat követően ellátogattak a Móra Ferenc utcába, ahol a pályázati lehetőségeknek köszönhetően már épül az új óvoda, amelyet a tervek szerint szeptemberben már birtokba is vehetnek az apróságok.

Mórák, Petőfiről
Publikálás dátuma: 2018. február 7.

Móra felolvasónapot rendezett a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Nyugdíjas Pedagógus Klub tagjai február 6-án, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.
 

Oltalmazó kezek
Publikálás dátuma: 2018. február 7.

Az egészségügyi dolgozók megbecsüléséről, és legfőképpen az elismerés fontosságáról számtalanszor beszélünk, ennek ellenére a mindennapokban ők ebből valymi keveset kapnak. A betegápolás sajnos nem tartozik a sikerszakmák közé, a presztizse nem éri el a fiatal pályaválasztók ingerküszöbét. Akik a nehézségek ellenére mégis a pályán maradnak, azokban egy olyan belső motiváció tartja életben a lángot, amit elhivatottságnak hívunk, és melynek köszönhetően a kevés sikerrel kecsegtető ápolási osztályokon is találunk mosolygó segítőket. Ennek elismerésére született meg az “Oltalmazó kezek” díj, melyet azok a szakdolgozók kapnak, akik áldozatos munkájukkal beteg emberek kórházi napjait könnyítik meg.

Télbúcsúztató városi farsang
Publikálás dátuma: 2018. február 7.

Február 10-én, szombaton 4 órától tartják a télűző városi farsangot Kiskunfélegyházán. A hagyományos jelmezes felvonulást télboszorka-égetés követi a Petőfi téren. A jó hangulatról a Langaléta Garabonciások és a Padkaporos Táncegyüttes tagjai gondoskodnak, a hideg ellen pedig forralt bor, finom tea és igazi farsangi fánk ad melegséget. A szervezők minden érdeklődőt (elsősorban jelmezben) szeretettel várnak.

Újra lesz pék-cukrász képzés a Mezgében
Publikálás dátuma: 2018. február 7.

Újra lesz pék-cukrász képzés a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában és Kollégiumban. Tavaly december végén megjelent az OKJ módosításában újra a pék-cukrász szakma, amely húzó ága volt anno az iskolának , hiszen két szakmát ad ugyanúgy 3 év alatt, mint akár a pék, akár a cukrász képzés- tudtuk meg Rózsa Páltól, az intézmény igazgatójtól, akit a részletekről kérdeztünk. 

A te fegyvered, a döntésed!
Publikálás dátuma: 2018. február 6.

Ezzel a címmel rendezett vándorkiállítást a Móra Ferenc Gimnáziumban a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. A program során egy előadás is elhangzott az intézmény tanulói számára az agresszióról, kiemelt hangsúllyal a verbális agresszióról. Az előadást Tóth Szilvia és Kesjár Attila szakelőadók tartották.

Csütörtökön véradást tart a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezete
Publikálás dátuma: 2018. február 6.

A Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezete véradást tart február 8-án, csütörtökön délelőtt 9-12 óráig a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájában és Kollégiumában. A Vöröskereszt felhívja önkéntes véradók figyelmét, hogy személyigazolványukat illetve lakcím és TAJ- kártyájukat vigyék magukkal a véradás helyszínére. A véradás jelentőségéről Almádi- Kis Melindát, a Magyar Vöröskereszt kiskunfélegyházi szervezetének területi vezetőjét hallják. 

Farsangi partyt rendeznek a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2018. február 6.


Filmcsillagok Éjszakája címmel rendeznek farsangi partyt, hollywoodi hangulatban a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban február 10-én, szombaton 22 órától. A rendezvény részleteiről az intézmény igazgatónője Kovács-Csonka Szilvia számolt be.
 

 
 

 

Február 5-én tartotta az idei év első ülését a Városüzemeltetési Biztottság
Publikálás dátuma: 2018. február 6.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Városüzemeltetési Bizottsága február 5-én tartotta az év első ülését, melyen 7 napirendi pontban tárgyaltak a bizottsági tagok. Többek között elfogadták a Város Önkormányzatának idei költségvetési rendeletét. A részletekről Bense Zoltánt a bizottság elnökét hallják.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. február 6.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Költözik a temetkezési iroda
Publikálás dátuma: 2018. február 6.

A Felsőtemetőben lesz elérhető február 12-étől a KVI temetkezési irodája. – Az iroda a Jókai utcából a temető bejáratánál lévő régi portaépületbe költözik. A költözés az ügyintézésben semmi fennakadást nem okoz. Február 12-én, hétfőn, reggel 7 órától teljes körű szolgáltatással fogadjuk ügyfeleinket az új helyszínen – mondta el Bakró István, a temetkezési részleg vezetője. Hozzátette, hogy a portaépület akkorra teljesen megújul, és az ügyintézés is gyorsabbá válik, mivel a helyszínen lehet megbeszélni a szertartás részleteit, kijelölni a sírhelyet.

Még azt mondják, nem illik…
Publikálás dátuma: 2018. február 6.

Második alkalommal fogott össze az Ónodi és a Gulyás család, hogy a Sorsocskák Alapítvány égisze alatt jótékonysági bált szervezzen egy nemes ügy érdekében. Január 27-én, a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében rendezték a Kelengye Bált, amelyen tehetséges kiskunfélegyházi néptáncos fiatalok díszes, fellépő népviseleteire gyűjtöttek, öregbítve ezzel szerepléseiken városunk kulturális hírnevét. A több mint százhúsz jótékonykodó bálvendég és számos támogató segítségével színvonalas est zajlott le, szívet melengető végeredménnyel.

Siber Glória a kiskunfélegyháziak szuper-tehetsége élvezi a vezérszerepet
Publikálás dátuma: 2018. február 6.

Komoly céljai vannak a futsalban amit meg is értünk látva a kiskunfélegyháziak csiszolatlan gyémántjának képességeit.

Siber Glória, aki amellett, hogy az Astra U-15 csapatkapitánya, igazi vezéregyéniségnek számít, s egy nagyon alázatos és végtelenül vidám, mosolygós hölgy. Komoly céljai vannak a futsalban amit meg is értünk látva a kiskunfélegyháziak csiszolatlan gyémántjának képességeit.

Sikeres hetet zárt a DMTK-KVSE
Publikálás dátuma: 2018. február 6.

Szentesen rendezték meg a IV. korcsoportos Vidék Bajnokság „Kék” csoportjának 3. fordulóját február 3-én és 4-én, amelyen a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület vízilabdázói is vízbe szálltak. Görög Imre tanítványai bravúros eredményt elérve 11-10-re legyőzték a harmadik helyezett szentesi lánycsapatot és szoros meccset játszottak a negyedik pozícióban lévő gyulaiakkal (6-8). A DMTK-KVSE őrzi ötödik pozícióját a bajnokságban, amelynek következő fordulóját március 10-én és 11-én Hódmezővásárhelyen bonyolítják le. További hír az egyesület háza tájáról, hogy a DMTK-KVSE vezetősége szakmai és baráti beszélgetésen vett részt a Magyar Vízilabda Szövetség elnökénél, Kemény Dénesnél. Az utánpótláskorú Vadkerti-Tóth Ádám, aki a bajnokságban közel kétszáz gyerek közül a legtöbb gólt szerezte és vezeti a ponttáblázatot, újbóli meghívást kapott a 2006-s születésűek válogatott edzésére, Kecskemétre. Az egyesület úszó szakosztálya tovább öregbítve hírnevét a tervek szerint az Univer24 órás úszóversenyen is képviselteti magát. Egyéniben Hajdú László edző, váltóban pedig Zubor Attila, Sebők János és Görög Imre edzők lépnek rajtkőre.

VI. Nőnapi Sportbál
Publikálás dátuma: 2018. február 6.

A Félegyházi Kézilabda SC szeretettel hív minden sportolót és családját, baráti társaságot a március 9-én, pénteken 19 órakor kezdődő rendezvényére a Csillag Vendéglőbe. Az est folyamán tombolasorsolás lesz, értékes nyereményekkel. A vacsorajegy ára 3 ezer forint. További információ kérhető Tasnádiné Tanyi Szilviánál a 06-20-938-1030-as, és Kovács Lászlónál, a 06-30-475-3653-as telefonszámon.

A városért gyújtottak gyertyát az Ótemplomban
Publikálás dátuma: 2018. február 5.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén mutattak be szentmisét a városért a Sarlós Boldogasszony Templomban február 2-án. A szentmisét, ahol a város vezetése a lakossággal közösen imádkozott és gyújtott gyertyát a városért, Rónaszéki Gábor plébános celebrálta. Azt, hogy a városért tartandó szentmisét ekkor tartsák, az indokolja, hogy Mária Terézia királynő 1774. február 4-én írta alá Félegyháza mezővárosi oklevelét, és az akkori plébános, Benedek Ágoston kezdeményezte, hogy a városvezetés - ehhez az alkalomhoz kötődően - közösségével együtt imádkozzon a település boldogulásáért. A plébános később más helyre került, és a kezdeményezés megszakadt. Balogh István plébános 1808-ban néhány évre ismét felelevenítette, de újra hosszú szünet következett. A szokást Talapka István apát-plébános 15 évvel ezelőtt, 2003-ban élesztette újra.

A városüzemeltetési bizottság támogatja a város jövő évi költségvetésének elfogadását
Publikálás dátuma: 2018. február 5.

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete február 8-án, csütörtökön 16 órakor tartja soros, nyílt ülését. A testületi ülés legfontosabb napirendi pontja a 2018-as költségvetés megvitatása. A tervezetet az ülés előtt valamennyi bizottság megtárgyalja és véleményezi. A városüzemeltetési bizottság február 5-ei ülésén egyhangúlag elfogadásra javasolta a testületnek a költségvetést. Ennek oka Bense Zoltán bizottsági elnök véleménye szerint az, hogy a jövő évi költségvetés kidolgozását nagyon alapos egyeztetés előzte meg. Hozzátette: a testületnek az elmúlt évek egyik legjobb költségvetését kell megvalósítania. Az intézményi működtetések biztosítása mellett az új beruházások és fejlesztések jelentik a fő vonulatot. Ennek megvalósításában a várost nagyban segítik az elmúlt időszakban nyertes pályázatok is.

Ajánlásokat várnak a kitüntető díjakra
Publikálás dátuma: 2018. február 5.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata – a 10/2016. /IV. 01. /rendelete alapján - lehetőséget biztosít kitüntető cím, kitüntető díjak és elismerő oklevél adományozására. A város önkormányzatának célja, hogy kifejezhesse nagyrabecsülését mindazon polgároknak, akik a helyi közösség szolgálatában, a város jó hírének öregbítésében, fejlődésének elősegítésében, valamint a nevelés-oktatás, az egészségügy és szociális ellátás, a közszolgálat, a város közbiztonságának védelme, a sport, a művészetek és a tudomány terén kimagasló és példamutató tevékenységet fejtettek ki.

Az egészségügy munkáját segíti a Városi Jótékonysági Bál bevétele
Publikálás dátuma: 2018. február 5.

Idén is jótékonysági céllal rendezték meg január 14-én Kiskunfélegyházán a Városi Jótékonysági Bált. A bevételt, az adományokból és a tombolasorsolásból (amelyhez a helyi vállalkozók ajánlották fel a nyereménytárgyakat) befolyt összeget az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítványnak adományozta az önkormányzat. Az adományt, 600 ezer forintot január 23-án a városházán adta át Csányi József polgármester Csősziné Juhász Ildikó koordinátornak. A részletekről Csősziné Juhász Ildikót kérdeztük. 

Disznótor a Mezgével
Publikálás dátuma: 2018. február 5.

Hagyományos népi disznótort szervez a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium február 17-én, szombaton a polgármesteri hivatallal szembeni parkolóban.

Emléknapok Móra Ferenc tiszteletére
Publikálás dátuma: 2018. február 5.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Móra Ferenc Művelődési Központ idén is megrendezi a hagyományos Móra Ferenc Emléknapokat február 6-a és 8-a között.

Fejlesztené az utakat a Zöldmező lakótelepen az Önkormányzat
Publikálás dátuma: 2018. február 5.

Két helyszínre is lakossági fórumot hirdetett a 6-os körzet kiterjedt külterülete miatt Dongó József önkormányzati képviselő. Január 23-án, a volt Bankfalusi iskolában és a Zöldmező lakótelepen 24-én. A Zöldmező lakótelep útjainak fejlesztéseiről Dongó Józsefet kérdeztük. 

Keringővel búcsúztak a végzős mezgések
Publikálás dátuma: 2018. február 5.

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskola és Szakiskola végzős diákjainak szíve fölé február 3-án tűzték fel a szalagot, amely jelzi mindenki számára, hogy véget érnek a középiskolás évek. A szakvizsgára és érettségire készülő fiatalokat diáktársaik és az intézmény vezetője köszöntötte. Felidézték az elmúlt évek szép emlékeit, és biztatást adtak a végzősöknek az előttük álló feladatok sikeres teljesítéséhez, felnőtt álmaik megvalósításához. A szalagozó ünnepséget zenés, énekes, néptáncos és moderntáncos produkciókkal tették színessé a diákok. A program végén pedig következett a végzősök elmaradhatatlan, klasszikus keringője.

Közel százmillió forintot nyert pályázaton a mezőgazdasági iskola
Publikálás dátuma: 2018. február 5.
Meteorológiai állomás épül a Mezgé tangazdaságában
Publikálás dátuma: 2018. február 5.

Meteorológiai állomást építenek a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium tangazdaságában. Az állomás a hőmérsékletet, a páratartalmat, a talaj és a levelek nedvességét is mérni tudja. A részletekről az intézmény igazgatóját Rózsa Pált kérdeztük. 

Több hasznos és keresett szakmát ajánl a Kiskunfélegyházi Kossuth Iskola
Publikálás dátuma: 2018. február 5.

 A jó szakember aranyat ér - hallható sokszor, és ahhoz, hogy jó szakemberré váljon valaki első lépésként a szakma csínját-bínját kell elsajátítani. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma a következő tanévben is a szakmák széles skáláját kínálja a most nyolcadikos diákoknak. A szakmakínálatról és a lányok számára indított Techcsajok programról Ágoston Tibor, az intézmény vezetője nyilatkozott rádiónknak.

Toborzás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. február 5.

A héten Kiskunfélegyházán is várják az érdeklődőket a Bács-Kiskun megyei toborzó csoport tagjai. A szakemberek a megjelenteknek részletes tájékoztatást adnak a pályaalkalmassági követelményekről és a rendőri hivatásról. A rendőrökkel február 5-én, hétfőn Kiskunfélegyházán, a Kossuth Lajos Szakképző iskolában találkozhatnak az érdeklődők. 

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. február 4.

Évközi 5. vasárnap - 2018. február 4.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. február 4.

Évközi ötödik vasárnap - 2018. február 4.

 

Arcok a piacról - Édesburgonya és eper, egyenesen a termelőtől
Publikálás dátuma: 2018. február 4.

Kanyó Jánosné Márta 10 éve árul a félegyházi piacon. Négy évvel ezelőtt elsőként kezdte meg a batáta, ismertebb nevén az édesburgonya árusítását. Szerinte korábban, még nem nagyon ismerték ezt a különleges és egészséges zöldséget, többen kétkedve kóstolták meg akkor a batátát, de mára törzsvásárlókká váltak.
 

Titkok a levéltárból - A Múltbanéző című online folyóiratról
Publikálás dátuma: 2018. február 4.

A levéltárakban megőrzött dokumentumok elsődleges kútfői a történetírásnak, a nemzeti emlékezet számára szolgáltatnak alapvető fontosságú forrásbázist, illetve kulturális örökségünk egyedi, értékes kincsei közé tartoznak. A régi korok iratainak megismerése nélkül nem lenne konkrét információnk elődeink életéről, településünk múltjáról sem. Ezen iratok feldolgozása és közkinccsé tétele a levéltárak egyik fontos feladata, ezáltal segítve az ősökhöz való kapcsolódás kialakulását és erősítve az itt élők lokálpatriotizmusát.

A Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjait szalagozták
Publikálás dátuma: 2018. február 3.

A Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjait szalagozták a városi sportcsarnokban, február másodikán, ahol az emlékezésé volt a főszerep. Ágoston Tibor, az intézmény vezetője a kék szalagot egy mérföldkőhöz hasonlította, viszont felhívta a végzősök figyelmét arra is, hogy az útjuk még nem ért véget, hiszen megannyi álom és próba áll még előttük, amit meg kell valósítaniuk.

A MAPEI Kft. szakmai előadásán tanulhatták a Kossuthos diákok a legújabb technikákat
Publikálás dátuma: 2018. február 3.

A nagy múltú és egyben Európa egyik legnagyobb építőipari cége, a MAPEI Kft alkalmazás-technikusa Bogár Bertold 2018. január 25-én szakmai előadást és bemutatót tartott a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma Molnártelepi tanműhelyében.
A burkoló, kőműves és festő tanulók megismerkedhettek a legújabb termékekkel és technológiákkal, valamint tájékoztatást kaptak a tanulmányaik során elengedhetetlen naprakész szakmai ismeretekről.
A tanulók részére az alapvető technikai fogások a gyakorlatban bemutatásra kerültek, így megismerhették a korszerű anyagokat.
A diákok, a szakoktatók és szaktanárok számára is tanulságos és eredményes volt a MAPEI Kft képviselőjének színvonalas elméleti és gyakorlati bemutatója.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2018. február 3.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének legfrissebb állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. További információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/795-065.

Kecskemét legjobb sportolója lett a félegyházi tehetség
Publikálás dátuma: 2018. február 3.

Január 27-én, a kecskeméti sportbál keretében adták át a város legjobb sportolóinak elismerését a versenykategóriákban. A kiskunfélegyházi Kocsis Marcell, aki a kecskeméti Bácsvíz KVSC uszonyos és búvárúszó szakosztály versenyzője, fiú kategóriában az év utánpótlás sportolója győztese lett.

Kis-Szeniczey Kálmán az LMP Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselője
Publikálás dátuma: 2018. február 3.

 Lehet Más a Politika Országos Elnökségének döntése értelmében Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületében Kis-Szeniczey Kálmán lesz a párt egyéni országgyűlési képviselőjelöltje. Kis-Szeniczey Kálmán 51 éves, tősgyökeres félegyházi, városalapító családok leszármazottja. Végzettsége okleveles agrármérnök, térség- és vállalkozásfejlesztési menedzser. Foglalkozása egyéni vállalkozó, családi gazdálkodó, biokertész. Hosszú ideig a helyi víziközmű társulat elnöke volt, mely munkájáért városi kitüntetésben részesült. Jelenleg Bács-Kiskun megyei önkormányzati képviselő, az LMP Országos Politikai Tanácsának elnökségi tagja. 

Megtartotta az év első felkészítő szakmai fórumát a Kiskunok Vidékéért Egyesület
Publikálás dátuma: 2018. február 3.

Felkészítő szakmai fórumot tartott a Kiskunok Vidékéért Egyesület január 25-én Kiskunfélegyházán a Korona utcai székházukban. A fórum célja, hogy segítséget nyújtson a pályázó személyeknek és szervezeteknek. A következő előadásról az egyesület munkaszervezeti-vezetője, Tarjányi Ernő számolt be.

Mézet ajándékozott az OMME a kiskunfélegyházi általános iskoláknak
Publikálás dátuma: 2018. február 3.

Huszka Zsolt méhész, az Országos Magyar Méhész Egyesület nevében mézes ajándékcsomagot adott Kiskunfélegyháza általános iskoláinak melyek közül először a Dózsa György Általános Iskolában járt. Az ajándékozás célja volt, hogy terjesszék az egészséges életmódot. Az iskola igazgatónője, Terbe Ákosné a következő gondolatokat osztotta meg. 

Móra Ferenc Művelődési Központ februári programja
Publikálás dátuma: 2018. február 3.

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel meghívja és várja 2018.
februári rendezvényeire.

február 8., csütörtök 14 óra
MÓRA FERENC – EMLÉKNAPOK KERETÉBEN:
A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola Darvas Általános Iskola

dráma csoportos növendékeinek és a Constantinum Intézmény
Móra Ferenc Általános Iskola
 színjátszó szakkörének műsora
Megnyitja: Rosta Ferenc alpolgármester

 

Szalmával perzselték a levágott disznókat Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2018. február 3.

A hagyományőrző esemény évről-évre népszerűbb. A finom ételek, a jó hangulat és a petőfiszállásiak vendégszeretete ezúttal is több száz érdeklődőt vonzott a disznóvágásra, ahová a környező településekről is érkeztek kíváncsiskodók.

Választásszakmai fórum a megyeházán
Publikálás dátuma: 2018. február 3.

Fókuszban az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választása

Választásszakmai felkészítő fórumot tartott a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda a helyi választási irodák vezetői és helyetteseik részére. A szakmai program délelőtti részén a 3., 5. és 6., délután pedig az 1., a 2., és a 4. számú országgyűlési egyéni választókerületekhez tartozó választási irodák munkatársai vettek részt február elsején. Az előadók az országgyűlési választásokhoz kapcsolódó legfontosabb témákat járták körbe.

Véradások februárban
Publikálás dátuma: 2018. február 3.

Februárban is lehetősége nyílik segíteni véradásával. Az alábbi helyszíneken és időpontokban szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete.

Véradási időpontok, helyszínek:

2018. február 1. (9-12 óráig) - Kunszállás, Művelődési Ház
2018. február 2. (11-15 óráig) - Szakmaközi Művelődési Ház
2018. február 8. (9-12 óráig) - Kossuth Lajos SzKI.
Várnak minden kedves 18. életévét betöltött véradót!

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

Évközi negyedik vasárnap - 2018. január 28.

A választás tétje a néphatalom és a társadalmi igazságosság
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

A Lehet Más a Politika Országos Elnökségének döntése értelmében Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületében Kis-Szeniczey Kálmán lesz a párt egyéni országgyűlési képviselőjelöltje.

Emléktorna Csikós József „Csiki” tiszteletére
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

A Félegyházi Térségi Sportiskola és a Kiskunfélegyházi Honvéd Testedzők Köre Labdarúgó Szakosztálya idén 6. alkalommal rendezi meg a Csikós József "Csiki" emléktornát.

Az emléktorna keretében Kiskunfélegyháza összes labdarúgó utánpótlás csapata pályára lép, több vendég együttessel együtt. A hagyományőrző tornával korábbi labdarugó társuk, barátjuk előtt itsztelegnek az FSI és a KHTK tagjai.

A rendezvényre szeretettel várják a szurkolókat, sportbarátokat, érdeklődőket!

Februári véradások
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

Februárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Fejlesztenék a kerékpárutakat Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

Két helyszínre is lakossági fórumot hirdetett a 6-os körzet kiterjedt külterülete miatt Dongó József önkormányzati képviselő. Január 23-án, a volt Bankfalusi iskolában és a Zöldmező lakótelepen 24-én. Az utóbbin beszámolt többek között arról, hogy bicikli utat szeretnének építeni a Csanyi úton. A részletekről Dongó Józsefet kérdeztük.

II. GRÁF Slam
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

Ahol a színház, a költészet és a zene összeér
A slam poetry egy, a 80-as évek amerikájából származó, a stand up, a költészet, a színházművészet és a hip hop hagyományait ötvöző fresh művészeti fúziós műfaj. Február 2-án, pénteken hagyományteremtő céllal rendezi meg a Rocktár a második GRÁF Slamet, amely Budapest és Szeged slammer-közösségeit kötné össze, szinte félúton. Cél egy olyan kulturális rendezvénysorozatot elindítása, ami összeköti és eljuttatja mindenkinek a költészetet, a zenét és a slam poetry műfaját. Kapunyitás 19 órakor.

Imával nyert csaták
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

E címmel mutatják be február 16-án, pénteken 19 órától Alex Kendrick 2015-ös filmjét a Házasság hete programsorozat keretében, a Móra Ferenc Művelődési Központ februári filmklubjában. Köszöntőt mond Hostyánszki Péter baptista lelkész. Az előadás ingyenes.

Író–olvasó találkozó Bán Mórral
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

Január 30-án, kedden 17 órakor könyvbemutatóra várja a történelmi regények kedvelőit a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Az érdeklődők Bán Jánossal találkozhatnak, aki Bán Mór írói álnéven, 2017 végén adta ki a nagy népszerűségnek örvendő Hunyadi-sorozat legújabb, 9. kötetét.

KÖSzI farsang a Rocktárban
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

Új év, új lendület és nagy lelkesedés - így indul neki a KÖSzI klub a 2018-as évnek.
Farsangi mulatságot és jelmezversenyt rendez a KÖSzI Klub, azaz a Kiskunfélegyházi Önkéntes Szervező Ifjúság közössége. A február 23-án, pénteken 18 órakor kezdődő eseményt a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzattal közösen szervezték meg. Minden korosztályt szeretettel várnak a Rocktárba. 

Mindennapok hősei
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

Mindig örömmel adunk helyet pozitív híreknek, félegyházi emberek jó tapasztalatainak. Ezt tesszük most is, amikor K. Katalin (teljes név a szerkesztőségben) olvasónk levelét és Lajos István mentőápolónak és munkatársainak címzett köszönetét közöljük.

Mintegy 50 ütőkátyút javítanak ki a napokban
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

Az utóbbi két év gyakorlatához hasonlóan idén sem várja meg a félegyházi önkormányzat a legveszélyesebb, úgynevezett ütőkátyúk felszámolásával a betonkeverőművek tavaszi indulását, hanem úgynevezett hidegaszfaltos eljárással enyhíti a tél okozta károkat az utakon.

Mórás bál - 2018
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

Január 20-án, szombaton 19 órától rendeztük meg 19. alkalommal intézményünk nagy hagyományokkal rendelkező jótékonysági bálját, a Mórás bálat. Az eseménynek ezúttal is a Móra Ferenc Művelődési Központ színházterme és a hozzá tartozó kisterem adott otthont.

Szavakkal ugyanúgy lehet bántani, mint fizikálisan
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

Ezt az állítást próbálja szemléltetni a Weapon of Coice című szemléletformáló vándorkiállítás, mely a napokban nyílt a Móra Ferenc Gimnáziumban.

Magyarra fordítva: A te fegyvered a döntésed! című kiállítást a verbális agresszióról a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársai a megye több településének középiskoláiban bemutatták már. Hozzánk január 31-én érkezett a Móra Ferenc Gimnáziumba.

Támogassa Ön is a félegyházi kórházat!
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

A „Mindennapok Angyalai” elismerő díj mintájára Félegyházán létrehozták az „Egészségért Közalapítvány a Kórházért” alapítványt a kiskunfélegyházi, illetve a környező települések vállalkozásainak segítségével.

Visszatérés Etiópiába
Publikálás dátuma: 2018. február 2.

Február 15-én, csütörtökön 17 órától folytatódik a városi könyvtár földrajzi szabadegyetemi sorozata. Dr. Szilassi Péter, a Szegedi Tudományegyetem docense tart előadást Etiópiáról. Bevezetőt mond Bense Zoltán, földrajztanár, hegymászó. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.