Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.03.02-03.09.

 
A gyűjtő, aki hidat épít múlt és jelen közé
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

A numizmatikát háttérbe szorította a térség múltjáról árulkodó dokumentumok, képeslapok, tárgyi emlékek felkutatása és megvásárlása. Majd úgy döntött, hogy ezeket az emberöltőkön túlról mesélő emlékeket másokkal is megosztja. Így született meg az a közösségi színtér, ahol elkezdte nyilvánosságra hozni kincseit, másokat is erre buzdítva.

A nő idősen, betegen is nő
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Színes papírból készült virággal és helyben sült rétessel indult el dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes és csapata március 8-án, a félegyházi kórház krónikus belgyógyászati osztályaira, hogy nőnap alkalmából a hosszú ideje már betegágyban fekvő nőbetegeket köszöntsék.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Nagyböjt 3. vasárnapja - 2018. március 4.

Áramszünetek, karbantartás miatt
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbiakban olvasható.

Batthyány iskolás az országos döntőben
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány 2018-ban 29. alkalommal rendezte meg a Zrínyi Ilona kétfordulós matematika versenyt. A megyei forduló eredményhirdetése 2018. március 3-án volt Kecskeméten a Református Általános Iskolában. Az ünnepségen részt vettek a díjazott versenyzők, a tanáraik, a meghívott vendégek és a szülők.

Digitális témanap a Dózsa iskolában
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Általános felismerés, hogy a mai digitális nemzedéket, a Z és alfa generációt másképp kell megszólítani az élet minden területén, magától értetődő módon az oktatásban is. A tanulás folyamatát illetően az a legizgalmasabb kérdés, hogyan lehet az iskolában olyan környezetet teremteni, amelyben a diákok érdeklődésének fenntartásával a tanulás hatékonyabban tud megvalósulni.

Fejlődő városrész a Móraváros, derült ki a lakossági fórumon
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Réczi László az 1-es választókerület önkormányzati képviselője március 8-án tartott lakossági fórumot a Platán iskolában. A rendezvényen tájékoztatta a megjelenteket az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztésekről, beruházásokról, valamint az elkövetkező időszak terveiről. A fórumon résztvevők örömmel nyugtázták az eddig történteket, és megfogalmazták igényeiket is, amelyek elsősorban utak, közterületek rendbetételéhez, karbantartásához kapcsolódtak. A fórumon jelen volt Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző és Juhász László, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője, akik a felmerülő kérdésekre választ adtak. Kiderült az is, hogy az önkormányzat valamennyi problémát ismeri, megoldásukat tervezik, ami természetesen a költségvetési lehetőségek függvénye.
 

Félegyháza - a város, ahol élek
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Rajzpályázatot hirdet a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület (KGME) Félegyháza - a város, ahol élek címmel. Két kategóriában, általános iskolás és középiskolás diákok pályázhatnak, bemutatva Kiskunfélegyháza értékeit, szépségeit, mire a legbüszkébbek, mint városunk kis polgárai. Az alkotások mérete és technikája szabadon megválasztható.

Félegyháza adott otthont a Petőfi nevét viselő középiskolák találkozójának
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, az Országos Petőfi Társaság és a Szent Benedek középiskola a Petőfi nevét viselő iskolák számára háromnapos országos találkozót rendezett.

Félegyháziak Somogyban
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Megelevenedik a természet a kaposvári miniatűrkiállításon

Holló Lászlóra emlékezik Félegyháza
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Holló László Munkácsy-díjas festőművészre, a város díszpolgárára emlékeznek Kiskunfélegyházán, születésének 131. évfordulója alkalmából március 6-án, kedden 15 órakor. Helyszín a Petőfi-téri szobor és a Korona utcai szülőház. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Holló László Kuratórium és a Holló László Képzőművész Kör szeretettel hív minden emlékezni kívánót a koszorúzási ünnepségre. A Móra Ferenc Gimnáziumban a délelőtti órák keretében tartják a megemlékezést.

Jótékonysági hangverseny
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Jótékonysági koncertet rendez a Kiskunfélegyházi Hidas Frigyes Alapítvány március 24-én, szombaton 18 órától az Alapfokú Művészeti Iskola dísztermében. Az est házigazdája Pusker Imre. A jótékony hangverseny bevételét a Hidas Frigyes Alapítvány számára, valamint a művészeti iskola növendékeinek képzésére fordítják. A rendezvényen az alapítvány névadójára is emlékeznek, halálának 11. évfordulóján. Az esten fellépnek az iskola tanárai és növendékei. A rendezvény díszvendége Amigó Péter, a zeneszerző nevelt fia lesz. 

Lerakták az új óvoda alapkövét Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

2018. március 1-én téli időjárás közepette, de a lelkesedéstől fűtött ünnepi hangulatban került sor a Petőfiszállási Csicsergő Óvoda új épületének alapkőletételére.

Nagyszabású fejlesztések a József Attila Általános Iskolában
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Kecskeméti Tankerületi Központ és az iskolavezetés kiváló együttműködésének köszönhetően a 2018-as esztendőben komoly fejlesztések valósulnak meg a József Attila Általános Iskolában. A nyári szünetben 22 millió forintot költ az önkormányzat az épület lefolyórendszerének és vizesblokkjainak a felújítására. Ezzel a tanulók és a dolgozók régi álma valósul meg. Az új tanév kezdetére szeptembertől korszerű, a mai kor követelményeit kielégítő higiénés és esztétikai körülmények közé érkezik majd vissza az iskola közössége.

Tájékoztató a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadásának változásáról
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2018. március 15-i nemzeti ünnep kapcsán az alábbiak szerint változik a Polgármesteri Hivatal nyitva tartása és ügyfélfogadási rendje:

Március 9. (péntek) munkanap ügyfélfogadás: 8.00 – 16.00
Március 10. (szombat) pihenőnap nincs ügyfélfogadás

Március 15. (csütörtök) nemzeti ünnep nincs ügyfélfogadás
Március 16. (péntek) pihenőnap nincs ügyfélfogadás

Szíves megértésüket köszönjük!

Dr. Faragó Zsolt
jegyző

Tavaszi kézműves napok
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Kézműves foglalkozásokat szervez a tavaszi szünet idejére gyerekeknek a Móra Ferenc Művelődési Központ. A program keretében lehetőség lesz húsvéti díszek, dekorációk készítésére, valamint sok mese és játék vár a kicsikre és nagyobbakra március 28-án, csütörtökön és április 3-án, kedden délelőtt 8 és 12 valamint 13 és 16 óra között. Étkezést nem, de a gyermekfelügyeletet 12 és 13 óra között is biztosítják. Részvételi díj délelőtt 500 forint, egész nap 800 forint/fő. Információ és jelentkezés Bodor Mariannál a 20/292-6403-as és a 76/466-843-as telefonszámon. Ezen kívül a Tojások Napjára is várnak kicsiket és nagyokat március 30-án, pénteken 9.30 és 12 óra között. Program: tojásfestés, húsvéti dekorációk készítése. A szervezők kérik, hogy aki tud, vigyen magával tojást. A belépő 400 forint.

Újraélesztő csapat alakult a Bács-Kiskun Megyei Kórházban
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Februárban kezdte meg működését Kecskeméten, a megyei kórházban a Medical Emergency Team, rövid nevén MET, az a gyorsreagálású csoport, amely újraélesztés esetén segít a legmegfelelőbb ellátás – emelt szintű újraélesztés biztosításában. A csapat tagjai kifejezetten ezekre az esetekre képzett nővérekből és orvos illetve mentőtisztekből állnak, akik napi rendszerességgel látnak el hasonló betegeket. A MET létrehozásának célja a betegek mielőbbi és leghatékonyabb ellátása csapatmunkában.

Volt…! Van… Milyen lesz? - Ligetes főutcánk, a Kossuth utca
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

1911-ben városi elődeink Erdélyből származó különleges, szép fehér törzsű platánfákkal és zöldjuharokkal kezdték el az addigra igényes polgári épületekkel beépülő, a városházától a vasútállomásig húzódó széles közterülettel kialakított Kossuth utca fásítását.

"Az az álmom, hogy a fiatalok hazajöjjenek"
Publikálás dátuma: 2018. március 8.

Gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés, munkanélküliség visszaszorítása, meglévő vállalkozások támogatása, újak Félegyházára vonzása. Ezek voltak a sarokpontjai Csányi József polgármesteri programjának, amikor a nevével fémjelzett városvezetés 2014. októberében Munkára Félegyháza! szlogennel átfogó tervet indított el a város gazdasági potenciáljának megerősítésére. Akkor azt tűzték célul, hogy öt év alatt 500 új munkahely létesüljön a térségben, ami alig három év alatt teljesült is. Egyebek mellett ennek hátteréről beszélgettünk a polgármesterrel.

A Tupperware Főzőklubban már a Húsvétra készültek
Publikálás dátuma: 2018. március 8.

A Tupperware Főzőklub háziasszonyai március 7-én tartották soron következő foglalkozásukat a Móra Ferenc Művelődési Központban.

A vándorsólyomról a Madárbarát klubban
Publikálás dátuma: 2018. március 8.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Madárbarát klubfoglalkozást szervez március 10-én, szombaton 10 órától a rendezvényteremben A legek és az egek ura, a vándorsólyom az év madara 2018-ban címmel. Szeretettel várják a madárbarát óvodákból (Kossuthvárosi Óvoda, Móravárosi Óvoda) valamint iskolákból (Kossut Lajos Szakközépiskola, Platán utcai Általános Iskola) a madár- és természetszerető gyerekeket és nevelőiket.

Egy igazi félegyházi lokálpatriótáról emlékeztek meg
Publikálás dátuma: 2018. március 8.

10 éve, 2008. március 8-án hunyt el Héjjas István, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület alapítója, örökös elnökhelyettese. Az egyesület tagjai a Felsőtemetőben koszorúzással és mécsesek gyújtásával emlékeztek meg a város közéletének egyik legismertebb alakjának munkásságáról, aki még utolsó éveiben is fiatalos lendülettel szervezője volt különböző rendezvényeknek, dolgozott a városért.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. március 8.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Körkérdés: Fontosnak tartja-e a platánsor megőrzését?
Publikálás dátuma: 2018. március 8.

A félegyházi városkép fontos részét képezi a ligetes főutca, a platánsor. A Zöld város program keretében gondot fordítanak a beteg fák ápolására, élettartalmuk növelésére. Az itt élők szerint a platánsor megőrzése szükséges, nemcsak a jelen, hanem az utókor számára is.

Lakossági fórumot tart dr. Réczi László
Publikálás dátuma: 2018. március 8.

Lakossági fórumot tart dr. Réczi László, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője, a jogi bizottság elnöke március 8-án, csütörtökön 17 órakor a Kiskunfélegyházi Platán iskolában.

Nőnapi köszöntő
Publikálás dátuma: 2018. március 8.

Azokat a hölgyeket köszöntjük ma, akik napról napra segítik a munkánkat. Ők azok, akik reggelivel indítanak bennünket a munkába, és vacsorával várnak haza, miközben gondoskodnak gyermekeinkről. Szeretettel, törődéssel, önfeláldozóan, odaadással. Köszöntjük a nagymamákat is, akik segítenek a gyereknevelésben, a mindennapi munkában. Minden kedves hölgy olvasónknak boldog nőnapot kívánunk Kosztolányi Dezső versével.

Regionális szinten is kuriózum lesz Félegyháza megújuló városmagja
Publikálás dátuma: 2018. március 8.

Számos alkalommal foglalkoztunk már a Félegyházi Közlöny hasábjain a Zöld város projekttel, többször írtunk az Európai Uniós forrásból megvalósuló fejlesztés részleteiről is. A mintegy 2 milliárd forint összértékű beruházás azonban olyan meghatározó jelentőségű Félegyháza jövője szempontjából, és oly mértékben hatást gyakorol a leendő városképre, hogy úgy érezzük: minden információ, apró részlet fontos és közérdeklődésre tarthat számot a témában. Most induló sorozatunkban ennek összefoglalására teszünk kísérletet Nemcsok Márton projektfelelős, a tervezést végző, Az Év Tájépítésze 2017 szavazáson közönségdíjas Pagony Táj- és Kertépítész Iroda félegyházi származású tájépítésze segítségével, aki szerint a végeredmény regionális szinten is kuriózumszámba menő városmaggal ajándékozza meg Kiskunfélegyházát. A teljes beruházásból ezúttal a Kossuth utcát érintő fejlesztéseket emeljük ki, különös tekintettel a platánsor megmentésére irányuló törekvéseket.

Később lesz a vásár
Publikálás dátuma: 2018. március 7.

A Kiskunfélegyházi Piac- és vásárfelügyelet tájékoztatja a város lakosságát, hogy elmarad a március 11-i kiskunfélegyházi vásár a kialakult belvízhelyzet miatt. Az eseményt március 25-én, vasárnap tartják meg.

Könyvtársarok - 1848 március idusa
Publikálás dátuma: 2018. március 7.

170 évvel ezelőtt, 1848 tavaszán forradalmak hulláma söpört végig Európán. Párizs, Prága, Bécs után március 15-én Pest-Budán, a Pilvax kávéházból induló ifjak egyenlőséget, szabadságot, testvériséget hirdető eszméikkel hatalmas tömeget mozgósítva cselekvésre szánták el magukat.

Metszik a gömbkőriseket
Publikálás dátuma: 2018. március 7.

Március 12-én, hétfőn elkezdődik a Bercsényi utca gömbkőris fáinak a metszése. Kérik az ott parkoló gépjármű-tulajdonosokat, hogy a munkákat segítve ezen a napon ne parkoljanak az ott található útszéli, párhuzamos leállású parkolókban. A munka legfeljebb egy-két napig fog tartani.

Platánosok nyertek
Publikálás dátuma: 2018. március 7.

A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban rendezték meg az U11-es kosárlabda bajnokság soron következő játéknapját, március 4-én. A Dózsa György Iskola csapata elsőként a ceglédi lányokat fogadta, a végig szoros mérkőzésen viszonylag kis különbség alakult ki, azonban a szabályok értelmében 20:0-s eredmény született, mivel a ceglédiek nem tudtak 10 játékossal kiállni. A dózsások ezt követően a Platán Iskola csapatával mérkőzték meg. Szoros első félidőt követően a harmadik negyedben jelentős előnybe kerültek a platánosok, ami elégnek bizonyult a győzelemhez.

Tavaszias tél után télies tavasz
Publikálás dátuma: 2018. március 7.

Hóeséssel és mínuszokkal köszöntött be a tavasz térségünkbe. Az enyhe telet követő zord időjárás az ébredező természetet is megviselte, hajtásban lévő szántóföldi növényeket, rügyfakadás előtt álló gyümölcsfákat veszélyeztetett a fagy, s még a mélynyugalmi állapotban lévő szőlőt is a tűréshatárán érte.

A város festőművészére emlékeztek
Publikálás dátuma: 2018. március 6.

Holló László Munkácsy-díjas festőművészre, a város díszpolgárára emlékeztek Kiskunfélegyházán, születésének 131. évfordulóján március 6-án. A művész Petőfi téri szobránál Rátkai Zsuzsanna, a Holló László Képzőművészkör nevében a koszorúk elhelyezése előtt szólt a megjelentekhez: „Holló László születésnapján, március 6-án összegyűlnek tisztelői, hogy emlékezzenek a városunkban született Kossuth-díjas festőről: az intézmények és szervezetek vezetői, a kulturális élet szervezői. Közülük is kiemelhető a Móra Ferenc Gimnázium, ahol Holló László érettségizett, s akkoriban éppen édesapja volt az igazgató. A másik hely a Kiskun Múzeum, ahol az állandó kiállításán kézzel fogható közelségbe kerülhetünk festményeihez, így lehetünk részesei és éltetői az évtizedek, évszázadok maradandó értékeinek."

Emlékezzünk a forradalom hőseire!
Publikálás dátuma: 2018. március 6.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel hív mindenkit az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepségsorozatra.

Földrajzi Szabadegyetem: Grúzia
Publikálás dátuma: 2018. március 6.

Folytatódik a városi könyvtár Földrajzi Szabadegyetem című sorozata. Ezúttal dr. Karancsi Zoltán egyetemi tanár (SZTE JGYPK Földrajzi és Ökoturisztikai Tanszék) Grúzia című előadására kerül sor március 8-án, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Folytatódik a toborzás Bács-Kiskun megyében
Publikálás dátuma: 2018. március 6.

A szakemberek március 7-én, szerdán a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban tartanak széleskörű tájékoztatót a pályaalkalmassági követelményekről és a rendőri hivatásról. A képzésekkel kapcsolatban forduljanak bizalommal a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatához, a megye valamennyi rendőrkapitányságának, rendőrőrsének vagy határrendészeti kirendeltségének munkatársaihoz, illetve a rendőrség honlapján is megtalálnak minden fontos információt a jelentkezéshez.

Ideiglenes nyitvatartás a Kiskun Múzeumban
Publikálás dátuma: 2018. március 6.

A Kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum tájékoztatja látogatóit, hogy az intézményben zajló építkezés miatt ideiglenes nyitvatartás lépett életbe. A munkálatok érintik a 25 évvel ezelőtt nyílt „Megőrződött múlt – Kiskunfélegyháza évszázadai” című régészeti, néprajzi, helytörténeti nagy kiállítást is. A várostörténeti tárlat jelen állapotában március 24-éig látogatható.

Ideiglenes nyitvatartás a Kiskun Múzeumban
Publikálás dátuma: 2018. március 6.

A Kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum tájékoztatja látogatóit, hogy az intézményben zajló építkezés miatt ideiglenes nyitvatartás lépett életbe. A munkálatok érintik a 25 évvel ezelőtt nyílt „Megőrződött múlt – Kiskunfélegyháza évszázadai” című régészeti, néprajzi, helytörténeti nagy kiállítást is. A várostörténeti tárlat jelen állapotában március 24-éig látogatható.

Területi ki mit tud házigazdája volt a Göllesz iskola
Publikálás dátuma: 2018. március 6.

Kiskunfélegyházán a Göllesz Viktor Óvoda, Általános iskola volt a házigazdája a gyógypedagógiai módszertani intézmények területi ki mit tud versenyének. A megmérettetésre Bács-Kiskun, Békés, és Csongrád megye 16 városából mintegy 250 gyermek és felkészítő tanárai érkeztek, hogy szívmelengető produkciókkal hozzák nehéz helyzetbe a sorrendet eldönteni kényszerülő zsűrit.

Vannak, akik dallal csalogatják a tavaszt
Publikálás dátuma: 2018. március 6.

Hideg és havas is volt a tavasz kezdete. Éppen ezért jól jött a zenekedvelőknek, hogy a Zenebarátok Kórusa lélekmelegítő tavaszváró hangversenyre hívta a félegyháziakat. És, hogy tavaszváró fohászkodásuk meghallgattassék, vendégül hívták szentesi dalostársaikat, a Bárdos Lajos Vegyeskart is. A két kórus március 3-án adott közös hangversenyt a Batthyány Lajos Általános Iskola aulájában.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. március 5.

Nagyböjtben minden héten pénteken és vasárnap keresztutat végeznek, pénteken az esti szentmise után, vasárnap pedig az esti szentmise előtt, 5 órakor. Március 9-én, pénteken a Batthyányi iskola hittanosai vezetik a keresztutat.

Csökkentette hátrányát a sakkcsapat
Publikálás dátuma: 2018. március 5.

A hajrájához érkezett az NB II-es sakkcsapatbajnokság, amelynek Tóth László csoportjában a Félegyháza-Csongrád játékosai az Orosházi SE tagjaival ültek asztalhoz. A félegyháziaknak minden pontra szükségük volt a bennmaradás kiharcolásához, hiszen sereghajtó pozícióból várták a bajnoki fordulót. A partik során Bor Ferenc és Hideg Gergő Benedek nyert, míg Pacal Mihály, Világos Nándor, Gyugyi Péter, Kelemen Sándor és Nagy József döntetlent ért el. A félegyháziak 4 és fél pontot szereztek, amivel csökkentették hátrányukat a Szentesi Sakk SE-vel szemben.

A 80 esztendeje elhunyt Gampel Bélára emlékeztek
Publikálás dátuma: 2018. március 4.

A félegyházi születésű Gampel Bélára, a kiváló hitszónokra, a mariazelli zarándokutak vezetőjére, Majsajakabszállás (Kunszállás) és Tiszaföldvár plébánosára emlékeznek halálának 80. évfordulóján március 1-jén, a városi könyvtárban. Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke előadásában elmondta, hogy Gampel Béla aktív szereplője volt a város kulturális életének. Lelkes tagja volt a daloskörnek, számtalan programot szervezett, jeles ünnepeken tartott szónoklatot, Móra és Petőfi munkásságát pedig előadásokon ismertette. Fiatalon, 44 éves korában hunyt el, az Alsótemetőben helyezték végső nyugalomra. Munkásságával kiérdemelte, hogy a félegyháziak megőrizzék emlékét.

Az ajándék több örömöt szerez szép csomagolásban
Publikálás dátuma: 2018. március 4.

Félegyházán a Kossuth Szakképző Iskola rendezte meg az országos díszcsomagoló versenyt

Második alkalommal hirdette meg a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos szakképző iskola az országos díjcsomagoló versenyt. Idén, a városi sportcsarnokban megrendezett megmérettetésen 32 képző intézmény 49 csapata vett részt március 2-án. A szervezők szerint fontos ez az esemény azért, mert a kereskedő tanulóknak megmutatja, hogy a szépen csomagolt portéka kelendőbb. Ezen a találkozón megismerkedhetnek egymás munkájával, az új csomagolóanyagokkal és technikákkal is.
 

Gimisek a Terror Háza Múzeumban
Publikálás dátuma: 2018. március 4.

Február 25-e a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Ebből az alkalomból látogatott el a Móra Ferenc Gimnázium 11. és 12. osztály történelem fakultációs diákja februárban a Terror Háza Múzeumba, dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin és dr. Nagy István tanárok szervezésében. A fiatalok az emléknaphoz kapcsolódó rendkívüli történelemórákon vehettek részt. Bemutatták számukra a szovjet szocialista építészetet, valamint Lenin és Sztálin máig ható befolyását a Szovjetunióban. A második előadás a II. világháború utáni korszak magyarországi eseményeivel foglalkozott. Kádár János személyében nem csak a diktátort, hanem a hétköznapi hús-vér embert is megismerhették.
 

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2018. március 4.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez a Semmelweis Emlékév alkalmából Budapestre  március 17-én, szombaton. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Jelentkezni a múzeumtúrára a 06/70/221-1608-as telefonszámon lehet. Indulás időpontja: március 17., szombat, 8.30-kor. Találkozunk az állomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg.

Titkok a levéltárból - 58 éve nyílt meg az egykori Kiskunság Étterem
Publikálás dátuma: 2018. március 4.

Az 1886-ban a Szeged-Kecskemét közti főútvonal mentén, az akkori városháza mellett, a mai Petőfi-téren felépült városi vendégfogadó, a Korona, kezdetektől többfunkciós intézményként szolgált. Dísztermét színházi előadásokra és „táncvigalmi rendezvényekre” vették igénybe, emeleti szobáit szállóvendégek használták, földszintjén étterem, kávéház, kerthelyiség működött.

Ünnepi kiállítással emlékezett a közművelődési egyesület
Publikálás dátuma: 2018. március 4.

Kiállítással emlékeztek meg a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Közművelődési Egyesület megalakulásának 30. évfordulójára a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, március 2-án. A tárlat bemutatja azt a lelkes és sokoldalú munkát, amelyet az egyesület a város kulturális életének sokszínűségéért, az értékek megőrzéséért végzett. A rendezvényen megemlékeztek az alapító tagokról is, köztük Fekete Pálról, a város rendszerváltás utáni első országgyűlési képviselőjéről. Az egyesület tagjait és vendégeiket Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte. A kiállításmegnyitón közreműködött Fekete Zoltán gimnáziumi tanár.

A közönséget is bevonták az előadásba
Publikálás dátuma: 2018. március 3.

A Petőfi nevét viselő középiskolák országos találkozója alkalmából lépett fel a MárkusZínház a Móra Ferenc Művelődési Központban március 2-án este. Petőfi Sándor elbeszélő költeményét, vígeposzát, A helység kalapácsát adták elő vásári komédia formájában. Az előadás a Vidorfesztivál Utcaszínházi kategóriájában Pierot Díjat kapott 2007-ben.

Márciusi véradások
Publikálás dátuma: 2018. március 3.

Márciusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Nem hunyt ki a Sirius fénye
Publikálás dátuma: 2018. március 3.

Február 26-án véget ért egy korszak, ami huszonkét évig egy kicsit mindannyiunk szívének ritmusa volt. Délelőtt tíz órakor csend lett a frekvencián, s a Sirius Rádió az addig megszokott formában megszűnt. S bár ezután is hallhatjuk majd az ismerős műsorvezetők hangját, az utolsó reggeli műsor könnyet csalt a szemünkbe.

Videopályázat középiskolásoknak
Publikálás dátuma: 2018. március 3.

Az Aranyfeszt szervezői márciustól szeptemberig folyamatosan várják a 14-19 éves középiskolás diákok Arany János művéből vagy életéből készített videóit. A verseny hat hónapja alatt egy diáknak több videó beküldésére nyílik lehetősége.

A béke egy mosollyal kezdődik
Publikálás dátuma: 2018. március 2.

A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány az elmúlt év végén szervezett egy jótékonysági rendezvényt a Rocktárban. Az összejövetel célja az volt, hogy a bevételből egy vénaszkennert vásároljanak, amelyet a félegyházi kórház gyermekosztályának ajánlanak fel. Sikeres volt az akció, így a gyermekek és felnőttek vérvételét is megkönnyítő műszert február 26-án adta át Halasiné Papp Anett, az alapítvány létrehozója dr. Fehérvári Istvánnak, a gyermekorvosi szakrendelésen.

Emlékfutással adóztak szeretett tanárukról
Publikálás dátuma: 2018. március 2.

A kiskunfélegyházi Kossuth Lajos szakiskola kollégiumának tanulói idén is megemlékeztek a három éve elhunyt nevelőtanárukról, Csincsák Zoltánról. A közkedvelt tanár, testnevelő és labdarúgó emlékére megrendezett emlékfutáshoz a diákokhoz tanáraik is csatlakoztak március 1-jén. A Felsőtemetőben mécsesekkel és közös imával tisztelegtek a pedagógus munkássága előtt.

Józsefes arany- és ezüstérmek az Atlétika OB-n - videóval
Publikálás dátuma: 2018. március 2.

Kiválóan szerepeltek a Jövő Bajnokai DSE atlétái az idei Fedettpályás Atlétika Országos Bajnokságokon.

Retkes Réka ezüstérmet szerzett január végén, Budapesten újonc lány kategóriában 60 m-es síkfutásban 64 induló közül, mindössze két századmásodperccel lemaradva. Február 24-én, Szombathelyen pedig magabiztos versenyzéssel újonc súlylökésben Magyarország Téli Dobóbajnokságán állhatott a dobogó legfelső fokára.

Ugyanezen a versenyen a serdülő fiúk versenyében Tóth Patrik első, míg Kovács Richárd a második helyezést szerezte meg. Tóth Patrik volt Józsefes diák, míg Retkes Réka és Kovács Richárd 7. osztályos tanulók a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában.

Márciusi programok a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2018. március 2.

A Móra Ferenc Művelődési Központ márciusi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Tájékoztató az általános iskolai körzetek kijelöléséről
Publikálás dátuma: 2018. március 2.

A köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény 50.§ (8) bekezdése felhatalmazása alapján a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala, mint köznevelési feladatokat ellátó hatóság – járásonként, településenkénti bontásban –, az alábbiakban teszi közzé az illetékességi területén működő általános iskolák felvételi körzetét.