Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.04.06-04.13.

 
Dobogós helyezés az 5letből jövő verseny döntőjében
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

Két kiskunfélegyházi csapat is bejutott az AIPA Nonprofit Kft. által szervezett 5letből jövő! játékos gazdasági vetélkedő idei versenyének döntőjébe. A Móra Ferenc Gimnázium 11/A osztályának két csapata sikeresen szerepelt a versenyen, mellyel a diákok a 2. és az 5. helyet is megszerezték.

Az idén Bács-Kiskun megyére kibővített 5letből jövő! elnevezésű játékos, vállakozói csapatversenyre két csapat is benevezett a Móra Ferenc Gimnáziumból. A verseny elsődleges célja a diákok érdeklődésének felkeltése volt a vállalkozói lét iránt, melynek keretében a csapatoknak a hétköznapi életben is használható üzleti modellt kellett létrehozniuk.

Flóra és Fauna délutánja
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

E címmel nyílt meg Hermkens Edit képzőművész kiállítása a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban 2018. április 6-án. Hermkens Edit alkotásainak érzéki világa intenzív, élénk színeivel éri impulzív hatását. Csendéletei mellett az állatábrázolásai tűnnek ki leginkább munkásságából, melyek magukba sűrítik azon művészi célkitűzését, hogy a formák és színek kontraszthatásán túl bemutassa az állatok sajátos karakterét. Művei nem a rajtuk látható tárgyakról, állatokról mesélnek, hanem arról a tovaillanó pillanatról, arról az érzésről, amely azok megpillantásakor futottak át az alkotón.

Gergely-járó Waldorf iskolások
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

A Gergely-járás hagyományát elevenítették fel a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola diákjai. Városunk óvodáit látogatták sorba Húsvét előtti napokban, s dalokkal, versekkel kedveskedtek az ovisoknak. Nagy érdeklődés vette körül az iskolások hangszereit, amelyeknek nagy része rendhagyó és mondhatni szokatlan zeneszerszám volt, úgy, mint a biciklipumpa, vagy a horgászbot.  A Félegyházi Waldorf Iskola dalos táncos csapata ugyanis azt a műsorát mutatta be az óvodásoknak, amivel részt vett a márciusban Kecskeméten megrendezett „Muzsikáló Lim-Lom” zenei versenyen, ahol az újrahasznosított anyagokból készült hangszereké volt a főszerep. Az iskola kis zenekara az első helyezés mellett különdíjban is részesült.

Ha a képzelet hittel párosul, akkor megvalósul
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

Ki ne ismerné Müller Péter József Attila-díjas írót, dramaturgot, forgatókönyvírót, előadót. A hazai spirituális irodalom egyik legismertebb alakját, aki április 5-én városunkba is ellátogatott. Az előadót Papp Anett, a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány „anyukája” meghívásából érkezett Kiskunfélegyházára, a Móra Ferenc Művelődési Központba, hogy megtanítsa velünk, hogyan tudjuk elképzeléseinket, terveinket megvalósítani, megmutassa mi a különbség a képzelet és illúzió között, de számos érdekességet megtudhatott a népes számú közönség az este folyamán az önmegvalósításról és céljaink elérésének módszereiről.

Húsvéti ajándék Bács-Kiskunban
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

13 település - köztük Kiskunfélegyháza - pályázata kapott támogatást a napokban mintegy másfél milliárd forint értékben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közreműködésével a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kereteiben 2017-ben benyújtott 230 pályázat közül.

Kajakkal Európa körül
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

Végvári Tamás kajakos tart előadást április 19-én, csütörtökön 17 órától a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetem című sorozatában. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó. A rendezvény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Költészet napja Szabó T. Annával és Lackfi Jánossal
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

Rendhagyó irodalomórára várják a félegyházi általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulóit a Költészet napja alkalmából április 10-én, kedden, a Móra Ferenc Művelődési Központba.

Délelőtt 11 órakor Szabó T. Anna József Attila-díjas költő Tatok, tatok, kopogtatok címmel költővé válásról, költői trükkökről, nagy klasszikusokról és kortárs költőkről mesél a kisiskolásoknak, de előadásából a játék sem hiányzik. Az ingyenesen látogatható programon lesznek ritmusgyakorlatok és költői játékok is.

Délután 14 órakor Lackfi Jánossal találkozhatnak a felső tagozatos diákok. A rendhagyó irodalom óra a Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta címet viseli, amely megegyezik az előadó János Vörös Istvánnal együtt írt kötetének címével, melyben klasszikus magyar versek, kötelező olvasmányok mai, szellemes átiratai vannak.

Este 6 órakor a kortárs irodalmat kedvelő felnőtteket várják egy humoros költői estre a művelődési központba. Itt a két szerző, Szabó T. Anna és Lackfi János együtt vezeti be a nagyérdeműt a Verslavina köteten keresztül a férfi-női lét szépségeibe és gyötrelmeibe. Erre az alkalomra jegyek a Móra Ferenc Művelődési Központ portáján vásárolhatók.

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
 

Külföldről is hazajöttek az unokák és dédunokák hogy köszönthessék a 90 éves Marika nénit
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

Papp Jánosnét 90. születésnapján Balla László alpolgármester köszöntötte a városvezetés nevében április 12-én. A szépkorú hölgy készült a látogatásra, hurkát és kolbászt sütött a kínáláshoz, de a sütemények kínálása sem maradhatott el. Igaz, az édességeket lányai készítették, akik a mindennapokban is rendszeresen felkeresik, és mindenben segítik.

Mezgés siker a Guba Sándor Emlékversenyen
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

Április 6-án, Kaposváron 20. alkalommal rendezték meg a Guba Sándor Emlékversenyt. A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium versenyzője, Fekete Dominika 10/G osztályos tanuló I. helyezést, Szikora Bendegúz (9/A) különdíjat nyert Alternatív jövedelemszerzés, vidékfejlesztés szekcióban. Varga Zsófia (9/A) szintén különdíjban részesült Lótenyésztés, lovassportok, lovashagyományok szekcióban. Felkészítő tanáraik: Hegedűs Zsuzsanna és Dózsa Tamás.

Mutassunk példát összetartásból mi, Félegyháziak!
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

Kedves Félegyháziak! Tisztelt Választópolgárok! Több mint három év telt el azóta, hogy egy felfokozott hangulatú, személyemet is érintő támadásoktól terhes, a város közhangulatát felkavaró választást követően a város polgármestere lettem. Azóta is örömmel és lankadatlan lelkesedéssel teszem a dolgom egy nagyszerű csapat segítségét és az önök támogatását élvezve.

Nevelésről mesterfokon
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

Április 10-én, ötödik alkalommal rendezte meg a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete a Családi értékek a XXI. században című minikonferenciát a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az eseményen szülők, valamint kisgyermekekkel dolgozó pedagógusok, egészségügyi dolgozók bővíthették neveléssel, gondozással kapcsolatos ismereteiket.
 

Posztumusz díjat kapott Móra Ferenc
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

Magyar Örökség kitüntető díjat kapott Móra Ferenc. A posztumusz díjat dédunokája, Vészits Andrea vette át a napokban.

Magyar Örökség kitüntető díjat kapott Móra Ferenc író, újságíró, régész, muzeológus. A posztumusz díjat dédunokája, Vészits Andrea vette át a napokban a Tudományos Akadémia dísztermében tartott ünnepségen.

A laudációt Kapus Béláné, a félegyházi Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke mondta. A díj azon magyar intézményeknek, csoportoknak adható, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez.

Tavaszi családi szombat délelőtt
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

Április 7-én, szombaton 9 és 12 óra között tavaszi családi szombat délelőttre várnak kicsiket és nagyokat a városi könyvtár Gyermekbirodalmába. 9 órától tavaszi kézműveskedés az éledő természet jegyében (virág, ujjbáb, fejdísz, ajtódísz). 11 órakor kezdődik Kisgyőri Krisztián vidám zenés műsora. Minden érvényes olvasójeggyel rendelkező apróságot gyermekbirodalmi kaparós sorsjeggyel ajándékoznak meg.

Utazást nyert a legjobb félegyházi szavaló
Publikálás dátuma: 2018. április 13.

A Szent Benedek Gimnázium Kiskunfélegyházi Petőfi Gépészeti Tagintézményének két diákja is kimagasló eredménnyel végzett a Nagy Attila-szavalóversenyen.

A könyvtárban Petőfi Sándor volt a főszereplő a költészet napján
Publikálás dátuma: 2018. április 12.

A költészet napján a város valamennyi középiskolája és több civil szervezet képviselői jelentkeztek a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület által meghirdetett felolvasónapra. Az esemény része volt a Petőfi-Emlékév rendezvénysorozatának. Halhatatlan költőnk sorait a rendezvény kezdetén a város vezetői: Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármester, a polgármesteri hivatal és a könyvtár dolgozói idézték.
 

Dobogós helyezések az Olasz Fesztiválról
Publikálás dátuma: 2018. április 12.

Március végén kétnapos Olasz Fesztiválon mérették meg magukat a Móra Ferenc Gimnázium olasz tagozatos diákjai. A Debrecenben megrendezett kulturális vetélkedőn az ország 48 középiskolájából több, mint 800 diák vett részt.

Egy év alatt megújul a Kiskun Múzeum
Publikálás dátuma: 2018. április 12.

Egy évre bezárta kapuit a látogatók előtt a Kiskun Múzeum azért, hogy megújulhasson. Jövő tavasszal azonban 21. századi modern körülmények, új kiállítások várják az érdeklődőket. A felújításokról a napokban tartottak sajtótájékoztatót.

Egyéni csúcsok hétvégéje
Publikálás dátuma: 2018. április 12.

Két helyszínen 11 Joggingos úszó szállt vízbe, hogy a felkészülés eredményeként túlszárnyalják eddigi legjobb idejeiket. A fiatal utánpótláscsapatból csaknem mindenki felülmúlta saját magát, bizonyítotva, hogy a felkészülésben jó úton járnak. A 40 rajtból 25 egyéni csúcsot úsztak a Joggingosok, valamint 2 bronz és 3 ezüst jelvényt szereztek. Köszönet a szülőknek, az áldozatos hozzájárulásért és támogatásért! Felkészítő edzők: Bács Ferenc és Szabó László.

Emléktáblát avatnak Somogyvári Zoltánné tiszteletére
Publikálás dátuma: 2018. április 12.

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel vár minden érdeklődőt aq város kiváló karnagya, dr. Somogyvári Zoltánné Aliz néni emléktáblájának ünnepi felavatására, amelyre hálás szívű tanítványainak jóvoltából kerül sor. Az avató április 25-én, szerdán 18 órakor lesz az iskola aulájában.

Hab a tortán irodalom
Publikálás dátuma: 2018. április 12.

Vajon hogy lehet elkapni Tüdő Gyuszit? Hogyan képes ez a szellemes figura az ujjával szétlőni egy egész gyümölcsös standot? Na és hogy kerül a kakas apám házába? A Költészet napja alkalmából rendhagyó irodalom órákat rendeztek a művelődési központban, ahol a képzelőerővel és a humorral kéz a kézben járva, a felső tagozatos diákok Lackfi Jánossal találkoztak.

Napelemek segítik a Mezgé energiaellátását
Publikálás dátuma: 2018. április 12.

Mintegy 80 millió forintos energetikai beruházás valósult meg a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézmény kollégiumában. Ennek köszönhetően a közeljövőben már napelemek biztosítják a villamos energia jelentős részét a végfalon, a pincében és a padláson elvégzett hőszigetelési munkálatok miatt. Az iskola költségeit a nyílászárók cseréje is csökkenti.

Tavaszi virágünnep a Petőfi-téren
Publikálás dátuma: 2018. április 12.

Ismét megrendezi a tavaszi virágünnepet a Móra Ferenc Művelődési Központ Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatával közösen április 21-én, szombaton 8 és 16 óra között a Petőfi-téren, a Hattyúház előtti sétányon.

Útlezárás sportverseny miatt
Publikálás dátuma: 2018. április 12.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya ezúton értesíti a lakosságot, hogy április 15-én, vasárnap lezárják a Kossuth utca egy szakaszát az EMMI Sport XXI. Aquatlon Regionális döntő lebonyolítása miatt. A korlátozás a Dózsa György - Ady Endre utca kereszteződésétől a Kossuth utca Majsai út kereszteződéséig tart 10.30 és 14 óra között. Kérik az autósokat, hogy autóikkal a verseny ideje alatt máshol parkoljanak.

Csillagnéző szalonnasütés
Publikálás dátuma: 2018. április 11.

Csillagnéző szalonnasütést rendez a parkerdőben április 30-án, hétfőn a KÖSZI Klub. A program során sátrazási lehetőséget biztosítanak, amelyhez a jegyek kaphatók a Tourinform Irodában: 1 helyjegy= maximum 4 fő/sátor.

Általános iskolai beiratkozás
Publikálás dátuma: 2018. április 11.

A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében a 2011. szeptember 1. és 2012. augusztus 31. között született iskolaérett gyermekek a 2017/2018. tanév kezdetén tankötelessé válnak. A beiratkozás időpontját a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal járási hivatalai a megye valamennyi településére egységesen határozta meg: április 12-én, csütörtökön és április 13-án, pénteken 8 és 19 óra között. A szülő, gondviselő köteles beíratni gyermekét abba az általános iskolába, amelynek körzetébe lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye alapján tartozik – a kötelező felvételt biztosító iskolába –, illetve a választott intézménybe.

Bugaci lány lett Bács-Kiskun megye legszebbje
Publikálás dátuma: 2018. április 11.

A bugaci származású Tiricz Nikolett fejére került a korona a közelmúltban Baján megrendezett Miss Alpok-Adria Szépségversenyen, ahol egyben Bács-Kiskun megye szépének is meg­választották.

Rangos versenyek, szép eredmények a Batthyányban
Publikálás dátuma: 2018. április 11.

Tavasszal a természet újjáéledésével a versenyszezon is felpezsdül. Egymást érik a színvonalas versenyek, amelyek megmérettetésre ösztönzik a diákokat és tanáraikat. A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában is arra törekszünk, hogy minél több tanulót bevonjunk a felkészülésbe. A kiemelkedő eredmények egy részéről már beszámoltunk, de a versenyek egész tanévben zajlanak, a kemény munka sokszor „beérik” és meghozza gyümölcsét.

Szakmák Éjszakája a Mezgében
Publikálás dátuma: 2018. április 11.

Idén is sok programmal várja a látogatókat a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola április 13-án, pénteken a Szakmák Éjszakája országos rendezvényhez kapcsolódva. A programok a tangazdaságban már 16 órától látogathatók.

Díjazzák az irodalmi pályaműveket
Publikálás dátuma: 2018. április 10.

A Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány szeretettel hív és vár minden érdeklődőt díjkiosztó ünnepségére, amelyen az alapítvány által meghirdetett 2018-as irodalmi pályaműveket díjazzák április 11-én, szerdán 17 órakor. Az ünnepi műsor keretében megrendezendő díjkiosztó műsorukkal fejezik ki tiszteletüket a Magyar Költészet Napja előtt. Az ünnepség helyszíne a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár.

Fogyasztóvédelmi tábort nyertek a közgések
Publikálás dátuma: 2018. április 10.

Iskolánk életében hagyomány, hogy minden év tavaszán Közgazdász Vetélkedőt rendezünk. Idén, a március 27-én megrendezett vetélkedő témája a fogyasztóvédelem lett. A közgazdász munkaközösség minden tanára részt vett a feladatok kitalálásában és az esemény megvalósításában.

FTSI Batthyány- két szép győzelem
Publikálás dátuma: 2018. április 10.

Április 8-án folytatódott a regionális U12-es kosárlabda bajnokság a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, ahol szép félegyházi sikerek születtek. Az első mérkőzésen az FTSI Batthyány Iskola csapata az FTSI József Attila Iskola együttesével találkozott. A helyi rangadón a Batthyány tanulóinak jött ki a lépés, pontos és lendületes támadásokkal folyamatosan növelve előnyüket biztosan nyertek, 73-37-re. Az FTSI Batthyány Iskola csapata ezt követően a Bajai NKK B együttesével mérte össze tudását. Szabó Csaba tanítványai sportszerű és színvonalas találkozón 68-46-ra győztek.

Gyászol a kiskunfélegyházi Szent Benedek iskola
Publikálás dátuma: 2018. április 10.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn emberölés bűntette miatt indítványozta annak az 58 éves kiskunfélegyházi nőnek az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint április 7-én, pénteken éjszaka a lakásukban ittas állapotban egy konyhakéssel megölte a szintén ittas élettársát. A hirosveny.hu szerint a gyilkosság megdöbbentette Kiskunfélegyházát: az áldozat ugyanis a Szent Benedek Általános iskola és középiskola kollégiumának volt a nevelőtanára, akit nagyon szerettek a diákok.

Kihelyezett NAV ügyfélszolgálat a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. április 10.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban (Kiskunfélegyháza, Szent János tér 9.) kihelyezett ügyfélszolgálatot tart a NAV 2018. április 17-én (kedden) 9-től 17 óráig. Tisztelt Adózó! A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elkészített szja-bevallási tervezet megtekintésében, javításában, módosításában, illetve a 17SZJA bevallás kitöltésében is segítenek a NAV szakemberei.

Leendő ötödikesek jelentkezését várják
Publikálás dátuma: 2018. április 10.

Felvételt hirdet felső tagozatos diákoknak az élményközpontú képzéseiről ismert Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség (FIT) Programja. A kurzusok szeptembertől Kárpátalján is elindulnak, az első határon túli FIT-központ Beregszászban nyílik. Az ősszel ötödik osztályba lépő tanulók jelentkezését június 30-áig várják.

Mindent lehet egy picit jobban csinálni
Publikálás dátuma: 2018. április 10.

Térségünk országgyűlési képviselője továbbra is Lezsák Sándor

Kiskunfélegyházán és a 4-es számú választókerület valamennyi településén zavartalanul folyt a szavazás április 8-án, vasárnap. A szavazók többsége ismét Lezsák Sándort tisztelte meg bizalmával. Második helyen Kollár László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a harmadikon pedig Horváth Tamás, az MSZP-Párbeszéd jelöltje végzett.

Nem kezdte ki a tél a szőlőt
Publikálás dátuma: 2018. április 10.

A metszési munkák hamarosan befejeződnek, a borversenyek pedig épp most kezdődnek a villányi borvidéken. Jó okuk van a bizakodásra a szőlősgazdáknak.

Nyelvtanulással a boldogulásért
Publikálás dátuma: 2018. április 10.

A hatékonyabb nyelvtanulási módszereket szem előtt tartva, a Móra Ferenc Gimnázium csatlakozott egy támogatott projekthez, amelynek keretében ELTE nyelvszakos hallgatók tartanak nyelvórákat az iskolában. A költségmentes különórák, amellett hogy élményszerűbbé teszik a nyelvtanulást, növelik a vizsgák sikerességét is.

Új bioromantika
Publikálás dátuma: 2018. április 10.

Ezt a címet adta mondandójának Weiner Sennyei Tibor író, költő, a Drót főszerkesztője, amikor Hermkens Edit festőművész munkásságát mutatta be az április 6-án a könyvtárban megnyílt Flóra és Fauna címet viselő kiállításon. A tárlatmegnyitón Csányi József polgármester is köszöntötte a művésznőt.

Petőfi versei a fiatal képzőművészek szemével
Publikálás dátuma: 2018. április 9.

Kiskunfélegyháza városa a 2018-19-es évet Petőfi Emlékévvé nyilvánította. A város kulturális intézményei és iskolái számos rendezvénnyel emlékeznek meg a költőóriásról. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár a Móra Ferenc Közművelődési Egyesülettel karöltve a felső tagozatos tanulóknak Petőfi-vers illusztrációs rajzpályázatot írt ki. A felhívásra 122 tanuló küldte el alkotását. A festményeket és grafikákat szakértő zsűri értékelte. Az eredményhirdetésre április 7-én került sor. Valamennyi pályázó elismerő oklevelet kapott, a legjobbakat pedig ajándékokkal is jutalmazták. A pályázatra beérkezett műveket a könyvtárban megrendezett kiállításon május közepéig láthatják az érdeklődők.
 

Szakmák éjszakája a Kossuth szakképzőben
Publikálás dátuma: 2018. április 9.

Kiskunfélegyházán a Kossuth Lajos Szakiskola is csatlakozik a Szakmák éjszakája országos akcióhoz. Az intézmény gazdag programmal várja a fiatalokat és az érdeklődő felnőtteket április 13-án, pénteken 17.30-tól. Az előadások már 15.30-től elkezdődnek. A látogatók megismerkedhetnek az iskolák életével, a tanműhellyel, a különböző szakmákkal. Lesz óriás kifestő, tanácsok az egészséges életmódra, játszóház és maratoni meseolvasó-est, játékos fejtörő az infokommunikációs eszközök segítségével.

Térségünk országgyűlési képviselője továbbra is Lezsák Sándor
Publikálás dátuma: 2018. április 9.

Kiskunfélegyházán és a 4-es számú választókerület valamennyi településén zavartalanul folyt a szavazás. A szavazók többsége ismét Lezsák Sándort tisztelte meg bizalmával. Második helyen Kollár László a Jobbik, harmadikon Horváth Tamás, az MSZP jelöltje végzett.

A bugaci Adrenalin Kupával indul a tereprali bajnokság
Publikálás dátuma: 2018. április 8.

Április 20-22-én az Adrenalin Kupával indul útjára a 2018-as Terep-rallye Országos Bajnokság. A bugaci verseny egyben a Közép-európai Zóna Bajnokság (CEZ) futama is, így a magyar mezőny mellett a környező országok versenyzőit is láthatja a közönség.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. április 8.

Húsvét 2. vasárnapja, az isteni irgalmasság vasárnapja - 2018. április 8.

Este hétig még lehet szavazni
Publikálás dátuma: 2018. április 8.

Félegyházán és a körzetben egyre többen éltek választási lehetőségükkel. Délután 15 óráig a 72.017 választásra jogosult szavazópolgár közül 36.224-en (50.3 százalék) ment el szavazni a 4-es számú választókerületben. A helyi választási iroda lapunk megkeresésére elmondta, hogy eddig nem érkezett bejelentés a voksolás megzavarásáról, szabálysértésekről. A szavazókörök 19 óráig tartanak nyitva, és várják a szavazásra jogosultakat.

Ne feledje! Ma Állat- és kirakodóvásár Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. április 8.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR 2018. április 8-án, vasárnap a félegyházi vásártéren.

Országos döntőben ragadtak ütőt
Publikálás dátuma: 2018. április 8.

Budapesten rendezték meg a VIII. Szabadidős Squash OB döntőt, amelyen a regionális selejtezőből továbbjutott félegyházi fallabdázók is részt vettek. A versenyen olyan fallabdázók indulhattak el, akik jelenleg nem szerepelnek a magyar, illetve más squash ranglista férfi 251., és női 30. helyénél jobb pozícióban, illetve akik az elmúlt 10 évben nem voltak a női/férfi ranglistán a legjobb ötben. Az idei szezonban nem nevezhetett továbbá a VII. Szabadidős Squash OB első 8 helyezettje sem. A decemberi félegyházi selejtezőt követően a férfiaknál Csontos Ottó, Kis József, Kis István és Herédi Zsolt képviselte a félegyházi fallabda pályát. A versenyzők 4-5 mérkőzést játszottak, rengeteg tapasztalatot, élményt szereztek. A pálya szokatlannak bizonyult, illetve a labda gyorsaságát is figyelniük kellett, viszont mindannyian remekül érezték magukat és kellemesen elfáradtak a mérkőzések során.

A jelen lépései a jövő értékeivé válnak
Publikálás dátuma: 2018. április 7.

Példaértékű együttműködés mentén valósulnak meg a Területi- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében azok a projektek, amelyek sok esetben, akár évtizedek óta várattak magukra. A Kiskunfélegyházi járás tekintetében is számos település kapott lehetőséget a fejlődésre, megannyi projekt indult útjára a tavalyi és az idei évben egyaránt.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2018. április 7.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének legfrissebb állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. További információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/795-065.

Áprilisi programok a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2018. április 7.

A Móra Ferenc Művelődési Központ áprilisi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Hazajárnak Félegyházára a Hazajáró televíziós műsor alkotói
Publikálás dátuma: 2018. április 7.

A Hazajáró című honismereti televíziós magazinműsor alkotói immár negyedik alkalommal találkoztak április 6-án közönségükkel Kiskunfélegyházán. A városháza dísztermében Jakab Sándor, Kenyeres Oszkár szereplő, műsorvezető, szerkesztő és Moys Zoltán rendező beszélt forgatásaik élményeiről, további célkitűzéseikről. Beszélgetésüket gazdag filmbejátszással színesítették. A vendégeket Csányi József polgármester köszöntötte, a találkozó moderátora Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke volt.

Sportverseny értelmi fogyatékosoknak
Publikálás dátuma: 2018. április 7.

Hat város 12 csapat 200 versenyzője érkezett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnokába, ami helyt adott a Kecskeméti Szent László Lions Club és az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye első közös megyei sportversenyének, ahol a megyei értelmi fogyatékos intézményekből érkező vendégek mérték össze ügyességüket triciklizésben, frizbi dobásban, kosárlabdában és más izgalmas számokban.

Arcok a piacról - A sokrétű őstermelő
Publikálás dátuma: 2018. április 6.

Lázár Barna Dániel pusztaszeri hús és méz őstermelő saját termelésű sertéshús árujával és mézével van jelen a félegyházi piacon.

Bölcsődei beiratkozások
Publikálás dátuma: 2018. április 6.

A kiskunfélegyházi képviselő-testület döntése értelmében a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény keretében működő bölcsődékben a 2018/2019. gondozási évre május 7-én, hétfőn 8 és 18 óra, valamint május 8-án, kedden 8 és 16 óra között lehet beiratkozni.

Épült a nyúlgát, gurultak a tömlők
Publikálás dátuma: 2018. április 6.

Megkezdődött a felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny helyi fordulói. Április 4-én, szerdán a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon a Kiskunfélegyházi Járás iskoláinak csapatai mérhették össze tudásukat az általános iskolai és középiskolai kategóriában.

A félegyházi járásból hat általános és négy középiskola csapatának diákjai szálltak síkra, hogy megszerezzék a megyei versenyre való továbbjutás jogát. A verseny ismeretanyaga felölelte a katasztrófavédelem polgári védelmi, iparbiztonsági és tűzoltósági szakterületét is. A diákok számot adtak elméleti és gyakorlati felkészültségükről, nyúlgátat építettek, puttonyfecskendővel célba lőttek, füsttel telített helyiségből, valamint vegyi kárterületről „mentettek”, és elsősegély nyújtási feladatot is teljesítettek. A felkészítő tanárok is nagy izgalommal várták az eredményhirdetést, hisz mindenki a dobogón szerette volna látni a csapatát.
 

Húsvéti íjászat Egerben
Publikálás dátuma: 2018. április 6.

Ezúttal nem locsolkodni mentek Húsvét vasárnapján Egerbe a Turul Koppány Íjászok, a Történelmi Íjász Ob kvalifikációs versenyen vettek részt. A mintegy 250 előnevező sejtette, hogy a nagy létszám magával hordozza a magas színvonalat is, hiszen sokan szeretnének jogosultságot szerezni az Országos Bajnokságra. A Koppányok is vállalták ezt a megmérettetést. Tudni illik, hogy ide az éremhajhászok nem szívesen utaznak, ugyanis itt nem jellemző az egy-kétszemélyes kategória. Ekkora létszámnál már jellemzően minimum 8-10 ember a kihívója a jelentkezőnek.
 

Íjászsikerek Pálmonostorán
Publikálás dátuma: 2018. április 6.

Húsvét vasárnapján a pálmonostori Kis tanyán rendezett Sólyom próbák 2. elnevezésű versenysorozat első állomásán ragadtak íjat a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai.

A versenysorozatot tavaly alapította négy egyesület a Sándorfalvi Sólymok kezdeményezésére. A pálmonostori forduló után és még három helyszínen, Mártélyon, Sándorfalván és a vajdasági Horgoson lesznek a versenysorozat állomásai.

A Huszka József HE Pálmonostori Íjásztagozata által szervezett versenyen - nem a szokásos eső - hanem az orkán erejű szél jelentett kihívást a versenyzőknek. A szél majdnem fellökte az íjászokat, egy-két esetben még a célokat is felborította és néha véletlenszerű helyre vitte a kilőtt vesszőket így a 24 cél teljesítése igazi próbatétel elé állított mindenkit.

Jótékony kutyás est
Publikálás dátuma: 2018. április 6.

Jótékonysági estet szervez az árva kutyákért a Fido Bácsi Alapítvány május 12-én, szombaton 19 órakor a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. A jó hangulatról Rizsáék gondoskodnak, a svédasztalos vacsorát a Rózsakert Vendéglő biztosítja. A szórakoztató programok mellett lesz tombola, értékes nyereményekkel. Az est teljes bevételét a Fido Bácsi Alapítvány Kiskunfélegyházi Állatmenhelye javára fordítják. Jegyek már kaphatók a Tourinform Irodában, az Omnivet Kft. Állatorvosi rendelőben (Kiskunfélegyháza, Szentesi út 25.) és a menhely Csólyosi úti telephelyén. További információ kérhető a 06-70-43-43-002-es telefonszámon.

Kimagasló német nyelvi versenyeredmény
Publikálás dátuma: 2018. április 6.

A tanulmányi versenyek közül a legrangosabbnak és legnehezebbnek számító, nagy múltra visszatekintő Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) I. kategóriájában német nyelvből a Móra Ferenc Gimnázium történetében először országos döntős siker született. A tehetséges diák, Rádi Kristóf felkészülésében nagy segítséget nyújtott felkészítő tanára, Dobó Aliz német nyelvtanár.

Újra a gyógyítás szolgálatába áll Kiskunfélegyházán a régi SZTK épület
Publikálás dátuma: 2018. április 6.

Márciusi ülésén fogadta el a képviselő-testület a Korond utca 5. szám alatti, volt SZTK épület hasznosításáról szóló előterjesztést, így – több éves előkészítő munka után – még az idén megkezdődhet Félegyháza történetének legnagyobb önerős beruházása. Az 500 millió forintos projekt új fejezetet nyit a város egészségügyi ellátásában – hangsúlyozta Csányi József polgármester, aki azt is elárulta, hogy nagy várakozással tekint a félegyházi betegeknek és orvosoknak is minőségi változást jelentő fejlesztés elé. – Bizonyára többen emlékeznek arra, hogy az SZTK épület korábban a kórházi járóbeteg-ellátás központja volt, majd takarékossági okokból kiürítették, a szolgáltatásait pedig a kórház területén helyezték el. Ez a döntés már akkor is megosztotta a város közvéleményét, és sokan nem értettünk egyet vele. Mindenesetre amikor három évvel ezelőtt átvettük és feltérképeztük az önkormányzati ingatlanállományt, már nagyon lepusztult állapotban volt ez a jobb sorsra érdemes épület.

Zöldjárat áprilisban
Publikálás dátuma: 2018. április 6.

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény (KVI) tájékoztatja a lakosságot, hogy a zöldhulladék elszállítását 2018. április 9-ével kezdődő héten végzi.

A gyorsabb munkavégzés érdekében kérik, hogy április 9-én reggel 7 óráig készítsék ki a biológiailag lebomló hulladékot az ingatlan előtti közterületre úgy, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.