Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.05.11-05.18.

 
A félegyházi diákok is részesei lehettek a Re-Akció bűnmegelőzési műsornak
Publikálás dátuma: 2018. május 18.

Nagyszabású showműsor keretében hívták fel a fiatalok figyelmét arra, hogy egyetlen rossz döntés, akár az egész életüket megváltoztathatja. Egyetlen alkalommal történt ittas vezetés, kábítószerfogyasztás, vagy épp verekedés is végzetes lehet, melyekért a felelősséget is vállalniuk kell.

Békenapot tartottak városunkban
Publikálás dátuma: 2018. május 18.

A Béke Nyugdíjas Klub és városunk önkormányzata közösen idén is megszervezte a Békenapot.

A május 16-án tartott ünnepségnek méltó színhelyéül szolgált a Polgármesteri Hivatal díszterme, ahol elsőként Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket:

- A Békenap mindig kiemelkedő nap az életünkben. Talán akik 1965 után születtek, kevésbé élik meg a béke értékét és egy olyan örökséget nehezebben tudnak átérezni, mely természetes fogalommá vált az évek folyamán. A második világháborút és az 56-os forradalmat követően azonban nagyon sokan átélték a háború és a nélkülözés viszontagságait. Ezek az emberek, akik most igazán tudják értékelni a békét, mely napjainkban óriási értéke a világnak.
Azonban, ha szétnézünk a világba, nagyon sok helyen látunk békétlenséget és üldözöttséget. A média segítségével értesülünk minden hírről, és szomorúan tapasztaljuk meg azokat a folyamatokat, amelyek zajlanak a világban körülöttünk. Ennek hatására még nagyobb értékként tekintünk békés hétköznapi életünkre.

Családi szombat délelőtt
Publikálás dátuma: 2018. május 18.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel várja olvasóit gyermeknapi családi szombat délelőttjére május 19-én, szombaton 9 és 12 óra között.

Egy nap a Re-Akcióról
Publikálás dátuma: 2018. május 18.
Tíz szervezet munkatársainak közreműködésével rendezték meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Re-Akció című programját május 17-én, a Szent Benedek Középiskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézményében. A program célja a figyelemfelhívás a bűnesetek megelőzésére, a konfliktuskezelő magatartás megerősítése. Délelőtt a fiataloknak interaktív előadásokat és bemutatókat tartottak bűnmegelőzésről, életmentésről, ezt követően pedig egy nagyszabású showműsor hívta fel a diákok figyelmét arra, hogy egyetlen rossz döntés az egész életüket megváltoztathatja. A bemutatónak nem csak nézői, hallgatói voltak a tanulók, hanem aktív szereplői is.
Egyre többen utaznak a kórházjárattal
Publikálás dátuma: 2018. május 18.
Az idő igazolni látszik a május 2-án indult, Félegyházát a kecskeméti megyei kórházzal közvetlenül összekötő buszjárat létjogosultságát. A betegek hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken vehetik igénybe a szolgáltatást, amelyre az önkormányzat a Szalai Busz Kft.-vel kötött szerződést.
Jótékonysági összejövetel az elárvult kutyusokért
Publikálás dátuma: 2018. május 18.
Negyedik támogatói estjét tartotta a Fido Bácsi közhasznú Alapítvány május 12-én, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A rendezvényt sokan megtisztelték. A vendégek egy tartalmas est keretében betekintést nyerhettek az alapítvány munkájába. Megtudhatták, hogy jelenleg a félegyházi állatotthonban 100 kutyáról gondoskodnak, és az est bevételét az ő életkörülményeinek javítására fordítják.
Könyvtársarok - Az internet világnapja
Publikálás dátuma: 2018. május 18.

Az internet világnapját 2002 óta a Nemzetközi Távközlési Egyesület kezdeményezésére ünnepeljük május 18-án. Míg az 1990-es években varázslatnak tartottuk, ma már létezni is nehezebb lenne nélküle. Segítségével tartjuk a kapcsolatot a családtagjainkkal és barátainkkal, vásárolunk rajta keresztül, életünk minden egyes apró mozzanatát megörökíthetjük a végtelennek tűnő adatforgalomban.

Majális szivárvány színekben
Publikálás dátuma: 2018. május 18.

Félegyházi fúvósaink produkciója indította idén is a Csanyi úti Idősek Otthonának majálisát.

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő szabadtéri szórakoztató programon elsőként Csányi József polgármester szólt a megjelentekhez és kívánt kellemes időtöltést mindenkinek az egész napra.

Gálig Erzsébet, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetője köszöntőjében pár szóban bemutatta az 1993-ban megalakult alapítványt, mely az idősek életkörülményeinek javítását hivatott elősegíteni. A majális megrendezése szerves részét képezi ennek a célkitűzésnek, mert bevételéből az otthonban lakók komfortérzetének javítása valósulhat meg, de lehetőség nyílik arra is, hogy különféle rendezvényekre eljutva páratlan élményekkel gazdagodjanak az idős emberek.

Szabó Ági az ország legjobb matematikusai között
Publikálás dátuma: 2018. május 18.

Második helyezést ért el Szabó Ágnes, a Darvas Iskola 7.b osztályos tanulója az országos alapfokú matematikai versenyen. Ágit már kiskorában érdekelte a matematika, számos versenyen eredményesen szerepelt, de a május 13-án Budapesten szerzett ezüstérem a legrangosabbak közé tartozik. Az eredmény újabb lendületet adott neki, és máris megkezdte a felkészülést a következő megmérettetésekre.

Szivárvány és szeretet ölelte az idősek otthonának lakóit
Publikálás dátuma: 2018. május 18.

Az Idősekért, Fogyatékosokért és Rászorultakért Alapítvány hat évvel ezelőtt kezdeményezte, hogy a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti Idősek Otthonában majálist szervezzenek az ellátottaknak, családtagjaiknak és vendégeiknek. Kiderült, hogy remek kezdeményezés volt, hiszen az otthon lakói a majálison nemcsak gyermekeikkel, unokáikkal, hanem sok-sok ismerősükkel is találkozhattak, beszélgethettek, és igazi kitekintést nyerhettek a körülöttük lévő világra.

Változik a hulladékszállítás rendje
Publikálás dátuma: 2018. május 18.

 2018. május 18. 08:30
Változik a hulladékszállítás rendje
​​​​​​​Elmarad a kommunális hulladékszállítás május 21-én, az ünnepre való tekintettel. Ezt május 22-én, kedden pótolja a szolgáltató. A szelektív járatokat nem érinti a változás, az a megszokott rend szerint, hétfőn történik.

X. Kunsági Bajuszfesztivál
Publikálás dátuma: 2018. május 18.

A Városalapítók Hetének keretében kerül megrendezésre a X. Kunsági Bajuszfesztivált Kiskunfélegyházán 2018. május 26-án, szombaton.

Egész nap kulturális programokkal, zenével, tánccal, bábelőadásokkal, és persze Bajuszmustrával várják a bajszos és bajusztalan érdeklődőket!

120 éve hunyt el Reményi Ede, Kiskunfélegyháza díszpolgára
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

A világhírű hegedűművész sokat áldozott a hazai közművelődés javára. Ő szervezte meg Félegyházán a Petőfi-szoboralapra történő gyűjtést, amelynek érdekében maga is komoly áldozatot vállalt. Koncertkörutat szervezett, amelynek 70 ezer aranyforint értékű bevételét a Petőfi-szobor, valamint a közben megalakult Széchenyi-szoboralap részére adományozta. Ő kezdeményezte emléktábla elhelyezését Kiskunfélegyházán azon a házon is, amelyben Petőfi gyermekkorának egy részét töltötte. A dombormű Palásti Gábor helybeli kőfaragómester által készített világos kanfanár-mészkő posztamensre került, a Sarlós Boldogasszony Templom melletti kertbe. 1860-ban Félegyháza díszpolgárává választották.

A Sarlós Boldogasszony Templom
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

Hétfőn este ½ 6-tól Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2. Májusban hétfőnként a reggeli szentmise után, a többi hétköznapokon az esti szentmisék előtt 6 órakor elimádkozzák a lorettói litániát. Vegyünk részt minél többen ezeken az ájtatosságokon, hogy közösen kérjük mennyei édesanyánk pártfogását és közbenjárását egyházunkért, családjainkért és önmagunkért is.

3. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai u. 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

Az 1848-49-es szabadságharc félegyházi hősének felújított síremlékét adták át
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

Az 1848-49-es szabadságharc félegyházi hősének felújított síremlékét adták át
Az elmúlt években erősen megromlott a Felsőtemetőben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősének, az újraindított Ludovika Akadémia első parancsnokának, a félegyházi születésű Boczonádi Szabó József tábornoknak a sírja. A városvezetés úgy döntött, hogy összefogást kezdeményez a sírhely felújítására. Az elképzelés megvalósításához támogatókra is a találtak a vitéz őrnagy családtagjai részéről éppúgy, mint a Honvédelmi Minisztérium intézményeitől. A felújított sír ünnepélyes avatására, május 17-én katonai tiszteletadás keretében került sor.

Építsük be az új technológiákat a mindennapokba!
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

Komplex iskolafejlesztésre felkészítő vezetőképzés tananyaga lett a Kossuth innovációja

Komplex iskolafejlesztésre felkészítő vezetőképzés indul igazgatóknak, intézményvezetőknek országos szinten a közeljövőben, amelynek oktatási alapjául a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumát választották ki az elmúlt tíz év alapján azért, hogy az intézmény innovációs folyamatai, esettanulmányai a vezetőképzés tananyagai legyenek.

Félegyházi siker Szegeden
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

A Dél-Alföldi régió veterán labdarúgó csapatainak 5. fordulójában szép sikert ért el a Félegyházi Veterán Labdarúgó Csapat. A lelkes veteránok izgalmas és küzdelmes mérkőzéseket játszottak Szegeden, amivel megnyerték a május 12-i fordulót – mondta el lapunknak Farkas Péter csapatvezető.

Forgalomkorlátozások Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

A Kiskunfélegyházi Városüzemeltetési Osztály tájékoztatja a lakosságot, hogy május 17-én, csütörtökön 18 órától május 20-án, vasárnap 8 óráig lezárják a Kossuth utca – az Izsáki úti kereszteződéstől a vasútállomásig tartó szakaszát az országos mazsorettfesztivál miatt. Az iskola mindkét oldalán tilos megállni és várakozni! Május 19-én, szombaton 14.30-tól 15.30-ig lezárják a Kossuth utca teljes szakaszát a városházától az Izsáki útig. A vasútállomás ez idő alatt a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok felől közelíthető meg. Kérik az autósokat, hogy a sportcsarnok melletti parkolókat használják.

Gyulán edzettek a Koppány Íjászok
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

Gyulán járt a Koppány Íjászok 4 fős csapata Kis Mónika, Kis Csaba, Tóth Mihály és Dinnyés Gyula személyében. A szokatlan versenyforma nagy kihívás volt, hiszen két versenyen összesen 143 lövéssel kellett bizonyítani. Kis Mónika 2. helyen végzett, a többiek a középmezőnyben zárták a versenyt.

Ingyen wifi, kivetítő is várja a látogatókat a strandon
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

A korán beköszöntött nyári időben sokan örültek a félegyházi strand májusi nyitásának. Az új szezonban a korábbiaknál is gazdagabb és színvonalasabb szolgáltatásokkal várja látogatóit a létesítmény, sok kellemes élményt tartogatva a forró napok szerelmeseinek.

Ingyenes, meleg étel szünidőben a rászoruló gyerekeknek
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

Déli, meleg főétkezést biztosít 5 hónapos kortól Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében a 2017/18-s tanévre vonatkozólag a nyári szünet munkanapjaira a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, kiskunfélegyházi lakóhellyel rendelkező kiskorú gyerekek részére.

Ismét sikerrel tértek haza a jerkék
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

A május 10-e és 12-e között megrendezett XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon Bense Renáta és Lugosi László Ile de france és Suffolk tenyészállatai vettek részt. Öt induló 15 növendék jerkéje közül a félegyházi fiatalok Suffolk állata került ki győztesen. A kicsit körülményes odajutásban nyújtott segítségét ezúton is köszönetet mondanak Lezsák Sándornak és Lenkei Róbertnek. Legközelebb a debreceni Farmer-Expon augusztus 17-e és 20-a között láthatjuk a csodaszép félegyházi állományt. Reméljük, onnan sem térnek haza üres kézzel.

János vitéz ihlette játszótér lesz a Korond utcán
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

A Korond utcai játszótér is új arculatot kap a Zöld város projekt keretében. Nemcsok Márton projektfelelős, a tervezést végző Pagony Táj- és Kertépítész Iroda tájépítésze elmondta, hogy tervezéskor az óvodás és a kisiskolás korú gyermekek igényeit tartották szem előtt, a park tematikája pedig – a városhoz ezer szállal kötő- dő Petőfi Sándorra utalva – a Já- nos vitéz lett.

Jótékonysági tetoválófesztiválnak ad otthont Félegyháza
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

Az I. Southern Tattoo Fest-ről, azaz az első félegyházi tetoválófesztiválról tartottak sajtótájékoztatót a Rocktárban május 15-én, kedden. Az október 20-ára tervezett rendezvényből befolyó összeget jótékonysági célra fordítják: a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai Osztályának ajánlják fel – jelentették be a szervezők.
 

Kikerültek az elektromos töltőoszlopok – az üzembehelyezésre még várni kell
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

Nem, nem parkoló díjfizető automatákat telepítenek a városban! A több helyszínen felbukkanó fura szerkezet elektromos autók töltésére szolgál.

Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, 2016 őszén támogatási kérelmet nyújtott be a félegyházi önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz (a Jedlik Ányos Terv Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére című pályázatra) elektromos töltőállomások telepítésére. A támogatói döntés mintegy fél év múlva meg is született, aminek értelmében mintegy 7,25 millió forintot nyert a város három darab, egyenként két elektromos autó egyidejű töltésére alkalmas töltőoszlop megvalósítására.
 

Mi a tapasztalata a városban a parkolási morálról?
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

Elsősorban a figyelmetlenségre, a sietségre vezethető vissza a szabálytalan parkolás. A belvárosi szűk utcákban nehezebb megállni, a közlekedési szabályokat az autósok többsége igyekszik betartani. Ez derült ki körkérdésünkből.

Pünkösd Ópusztaszeren
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

Pünkösdkor élménydús programokkal várják a látogatóinak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Május 20-án, a GRINDING MILLS, BINDING ROADS - HU-SRB cross-border thematic route under the sign of mills and windmills Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia projekt tematikus pogramnapja valósul meg, emellett a pünkösdölő rendezvény május 20-án és 21-én régi hagyományokat, szép népszokásokat elevenít fel, és izgalmas viadalban, lovas legények küzdenek a megtisztelő pünkösdi király címért.

Szúnyogirtás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy az elszaporodott szúnyogok miatt május 23-án, szerdán az esti órákban légi szúnyogirtás lesz a városban és a külterületeken. Alkalmatlan időjárás esetén május 24-én, csütörtökön végzik el a munkát.

Titkok a levéltárból - Görög Jani nótája
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

Haubner Károly (1863-1931) karnagy, dalköltő, zenetanár városunk környékén több dalt is gyűjtött. Ezek szövegét és dallamát sajátkezűleg feljegyezte, néhány mellé díszes illusztrációt is készíttetett. A levéltár őrizetében fennmaradt „nótás könyv” egyik énekének keletkezéstörténetét járjuk körül ebben a cikkben.

V. Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

Újra! Katona romantika és interaktív történelem 3 napon át a170 éves Magyar Honvédség tiszteletére.
Idén V. alkalommal kerül megrendezésre díjmentesen Magyarország egyik legjelentősebb, szárazföldi military parádéja a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál; számtalan elfeledett működő hadi járművel, korhű csatajelenetekkel, minősített hadi hagyományőrzőkkel, az Ismerős Arcok zenekar fellépésével minden korosztály számára.
A 2018-as év újdonságai: családbarát kialakítás, légibemutatók, II. világháborús német vs. amerikai összecsapás immitáció, díjmentes belépés, hadi élőképek a római légiótól a modern hadviselésig …

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál - 2018
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit a május 17-e és 27-e között rendezendő Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztiválra és a Városi Gyermeknapi rendezvényeire.

XV. Kuchinka Vilmos Úszó Emlékverseny
Publikálás dátuma: 2018. május 17.

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület idén is megrendezi a Félegyházán már hagyománnyá vált nagy sikerű XV. Kuchinka Vilmos Úszó Emlékversenyt május 26-án, szombaton 10 órától a Félegyházi Termál Parkfürdőben. A verseny fővédnöke: Dr. Tóth Ákos mesteredző, volt MUSZ szövetségi kapitány.

Báloztak a birkózók
Publikálás dátuma: 2018. május 16.

Jótékonysági bált rendezett a Kiskunfélegyházi Birkózó SE a Constantinum intézmény tornacsarnokában. Már hagyomány, hogy a rendezvényen nemcsak a szülők, barátok, hanem a gyermekek is részt vesznek, és együtt töltik el az estét a hozzátartozóikkal. Mivel az elmúlt időszak rendkívüli sikereket hozott a versenyzőknek, ezért a legeredményesebbeket az egyesület vezetése megjutalmazta. Az eltelt egy év alatt tizenhat versenyző jutott a különböző országos bajnokságokon az első hat közé. Az öt magyar bajnoki címet négy sportoló szerezte, mivel Czakó Zoltán duplázott, ugyanis kötött és szabadfogásban is a legjobb tudott lenni. Kiemelkedően eredményes volt Szabó Szonja azáltal, hogy a bajnoki cím elnyerésével ő képviselheti hazánkat a Serdülő Európa-bajnokságon a magyar válogatott tagjaként. A bál bevételét az egyesület a fiatal sportolók versenyzésének támogatására fordítja. A jutalmak átadása után szólt a zene, pörgött a mulatság.

Bronzérem a Sport XXI. Aquatlon országos döntőn
Publikálás dátuma: 2018. május 16.

Május 13-án rendezték meg Debrecenben a Sport XXI. Aquatlon Országos döntőt. Összesen 531-en neveztek a neves megmérettetésre, de csak 469 főnek sikerült teljesítenie mindkét távot. A kiskunfélegyházi Jogging Plus Futóklub 19 versenyzővel kvalifikálta magát a döntőre.

Félegyházi siker Szegeden
Publikálás dátuma: 2018. május 16.

A Dél-Alföldi régió veterán labdarúgó csapatainak 5. fordulójában szép sikert ért el a Félegyházi Veterán Labdarúgó Csapat. A lelkes veteránok izgalmas és küzdelmes mérkőzéseket játszottak Szegeden, amivel megnyerték a május 12-i fordulót – mondta el lapunknak Farkas Péter csapatvezető.

Figyelmeztetik a szabálytalanul parkolókat
Publikálás dátuma: 2018. május 16.

Mint azt mindannyian naponta tapasztaljuk, városszerte egyre több bosszúságot, nehézséget okoznak a szabálytalanul parkoló autók. A parkolási szabályok megsértése nem csak – finoman szólva is – illetlenség a többi közlekedővel szemben, de nem ritkán mások biztonságát sodorja veszélybe. Ilyen például, amikor az autót a tűzoltóság felvonulási területén hagyják, vagy egy útkereszteződésben nem tartják tiszteletben a biztonságos kilátáshoz szükséges távolságot. A rokkantparkoló jogosulatlan használata pedig egyenesen az arcátlanság kategóriába sorolható.

Folytatódik az Alpári út építése
Publikálás dátuma: 2018. május 16.

Megtörtént az Alpári út belterületi szakaszának műszaki átadása – tudtuk meg Csányi József polgármestertől, aki azt is elmondta, hogy várakozáson felül túlteljesített projektet köszönhet ezzel az önkormányzat a közútkezelőnek.

–  A tervezetten felül további műszaki tartalom is megvalósult, ugyanis a kivitelező a kétrétegű aszfalttal készült út mentén minden kapubejárót kiaszfaltozott az árok vonaláig, továbbá – az eredeti terven túl – nemesített, zúzott kővel szórt, hengerelt padka is készült. Emellett az árkot teljes hosszában kitisztították. Amint azt a közlekedők tapasztalhatták, most a külterületi szakaszon folynak az építési munkálatok félpályás útlezárás és szakaszos jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. Azokon a részeken, ahol stabilitási problémák merültek fel, az útalap cseréje is megtörténik. Ilyenkor cement stabilizációs altalaj szilárdítás után egy réteg zúzott kő és két réteg aszfalt kerül az útra. A Bankfalu végi városhatár táblától a vízműig tartó mintegy négy kilométeres külterületi szakasz a tervek szerint a nyár közepére elkészül – foglalta össze a beruházást a polgármester.

Komplex iskola fejlesztésre felkészítő vezetőképzés tananyaga lett a Kossuth innovációja
Publikálás dátuma: 2018. május 16.

Építsük be az új technológiákat a mindennapokba.

Komplex iskola fejlesztésre felkészítő vezetőképzés indul igazgatóknak, intézményvezetőknek országos szinten a közeljövőben, melynek oktatási alapjául városunk iskoláját, a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumát választották ki az elmúlt tíz év alapján, hogy az intézmény innovációs folyamatai, esettanulmányai a vezetőképzés tananyagai legyenek.

„Nagy megtiszteltetés ez számunkra és büszkeséggel tölt el, hogy egy nemzeti volumenű képzés oktatási anyaga lehet iskolánk. Jelenleg akkreditáció alatt van a folyamat, zajlik az iskolánkról készült esettanulmány, illetve a dokumentumaink megfeleltetése a tantárgyfejlesztői elképzelésekhez.” – mondta el Ágoston Tibor, az iskola tagintézmény-vezetője.

Májusi véradások
Publikálás dátuma: 2018. május 16.

Májusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Szerb sikerek a III. Bács-Kiskun Megyei Reménységek Nemzetközi Fiú tornán
Publikálás dátuma: 2018. május 16.

Mindkét korosztályban a szerbiai csapatok (Szabadka és Apatin) korosztályos csapatainak győzelmeivel zárult a vasárnap Kiskunfélegyházán rendezett III. Bács-Kiskun Megyei Reménységek Nemzetközi Fiú torna. Az elődöntők során a megyei serdülő mérkőzésen a végjátékig bizonytalan volt, melyik csapat jut a döntőbe, végül a vendéglátóknak sikerült. A többi találkozón nagykülönbségű eredmények születtek. 

Zöld oldal - Virágok vetélkedése
Publikálás dátuma: 2018. május 16.

Megkezdődött az egynyári virágok ültetése a parkokban

A tavaszi virágültetés egy kicsit mindig az „újat kezdés” jó érzésével és örömével árasztja el az embert, amit gyorsan követ a lázas munka. Kíváncsi örömmel kezdünk neki és fáradt, megelégedett örömmel fejezzük be. Nagyon sok múlik a gondos előkészítésen, szervezésen, amit folyamatosan tanulunk és az egymást megértő, segítő együttműködésen, amit egész életünkben gyakorlunk.

A DMTK-KVSE triatlonistái újra dobogóra állhattak
Publikálás dátuma: 2018. május 15.

2018. május13-án Debrecenben zajlott le a SPORT XXI Aquatlon Országos Döntő, ahol a DMTK-KVSE triatlonistái remek eredményekkel vettek részt.

Az úszást a Debreceni Sportuszoda 50m-es medencéjében, a futást pedig a Gyulai István Atlétikai Stadion és Edzésközpontban bonyolították le.

Az 41 hazai egyesület 552 indulójával megrendezett Országos Döntőn a versenyzőink a következő eredményekkel öregbítették Kiskunfélegyháza és az egyesületük hírnevét:

• Papp Laura -- gyermek korosztály – 1. helyezés
• Csontos Dóra --gyermek korosztály - 8. helyezés
• Vincze Nádja – gyermek korosztály – 20. helyezés
• Trungel-Nagy Zalán – gyermek korosztály – 9. helyezés
• Trungel-Nagy Kolos – serdülő korosztály – 14. helyezés
• A gyermek korosztály kategóriában a Papp Laura, Csontos Dóra és Vincze Nádja összeállítású csapat az ezüst érmet szerezte meg.

Felújították Boczonádi Szabó József sírját
Publikálás dátuma: 2018. május 15.

 

Felújították Boczonádi Szabó József sírját

Felújították Boczonádi Szabó József sírját
A kiskunfélegyházi Felsőtemetőben található az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősének, az újraindított Ludovika Akadémia első parancsnokának Boczonádi Szabó József tábornok sírja.

Emlékét szülővárosa ápolja, azonban a nyughely meglehetősen rossz állapotba került az elmúlt évek során.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumának, valamint Boczonádi Szabó József Amerikában élő leszármazottjának, Pototczky Antalnak a közös összefogásával sikerült a sírt méltó módon felújítíani. A felújítási munkálatokat a Bozóki Testvérek Kft. végezte.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. május 15.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.
 

Kiállítás az alkotótábor munkáiból
Publikálás dátuma: 2018. május 15.

Képzőművészeti kiállítás nyílik a Kiskunfélegyházi Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál keretében a 2017-ben, Tiszakécskén rendezett Bács-Kiskun Megyei Alkotótábor munkáiból. A május 24-én, csütörtökön 17 órakor kezdődő tárlatot Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában.

Nyílt napot tart városunk mentőállomása
Publikálás dátuma: 2018. május 15.

Minden év májusában nyílt nap keretében betekintést nyerhetnek az érdeklődők a félegyházi mentőállomáson dolgozók életébe.

Három éve pedig már lehetőség nyílt arra is, hogy véradással egészítsék ki a programok sorát.

A május 19-én (szombaton) megrendezésre kerülő nyílt napon 10-től 14 óráig várja a látogatókat a kiskunfélegyházi mentőállomás. A helyszínen lehetőség nyílik a legújabb esetkocsi összes felszerelésének a megtekintésére. Az érdeklődők megismerkedhetnek a lélegeztető géppel, az EKG defibrillátorral, illetve rövid bemutatót is láthatnak a Lucas újraélesztési mellkas kompressziós rendszer használatáról – tájékoztatta lapunkat Papp György a félegyházi mentőállomás vezetője.

Akiknek pedig a nyílt nap hatására kedve támad csatlakozni a mentőszolgálat tagjaihoz, azoknak különböző tájékoztató anyaggal is tudnak szolgálni.

Az rendezvényen egyúttal megemlékeznek az idén 70 éves Országos Mentőszolgálatról is.

(Képünk: illusztráció)

Útlezárás várható a Kossuth utcán
Publikálás dátuma: 2018. május 15.

Több útlezárás is várható május 17-18-19-20-án.

A Kiskunfélegyházi Városüzemeltetési Osztály ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2018. május 17-én (csütörtökön) 18.00 órától – május 20-án (vasárnap) 08:00 óráig a Mazsorett fesztivál időtartama alatt a Kossuth utca – az Izsáki úti kereszteződéstől a Vasútállomásig lezárásra kerül.

Az iskola mindkét oldalán megállni, várakozni tilos!

Félegyházi aranyérmek atlétikából
Publikálás dátuma: 2018. május 14.

Május 4-én és 5-én rendezték meg Magyarország Ifjúsági és Serdülő Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságát Székesfehérváron. Kiskunfélegyházát a Jövő Bajnokai DSE serdülő lány, serdülő fiú és ifjúsági fiú súlylökő csapatai képviselték. Mindhárom csapat magabiztos fölénnyel nyert és állhatott a dobogó legfelső fokára. A csapatok tagjai kivétel nélkül a József Attila Általános Iskola jelenlegi és volt tanulói.

Indul a nyári diákmunkaprogram
Publikálás dátuma: 2018. május 14.

A Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya 75%-os támogatást nyújthat azon mezőgazdasági és vendéglátás területén tevékenykedő cégek, vállalkozók részére, akik diákmunkaerő alkalmazását vállalják legfeljebb napi 8 órában a nyári szünetben.

Mozgalmas év a Kossuth szakképzőben
Publikálás dátuma: 2018. május 14.

A 133 éves múltra visszatekintő Kossuth Szakképző Iskolában a tanév e szakasza mind a diákok, mind a pedagógusok, mind pedig az oktatási intézmények életében meghatározó szerepet tölt be.

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2018. május 14.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy május 15-én, kedden - az időjárás és a rajzás figyelembevételével - elvégzik a platán- vadgesztenye- és hársfák növényvédelmi permetezését. Rossz idő esetén május 16-án vagy 17-én végzik el a munkát.

Pünkösd vasárnap nyitva lesz a piac
Publikálás dátuma: 2018. május 14.

Tájékoztatjuk a kedves Vásárlókat, hogy 2018. május 20-án, Pünkösd vasárnap 5-12 óráig nyitva tart a Kiskunfélegyházi Piac.

Piac nyitva tartása:

Május 1 - Augusztus 31.

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 5.00 – 13.00
Szerda: 6.00 -12.00
Csütörtök: 6.00 -12.00
Péntek: 5.00 - 13.00
Szombat: 6.00 -12.00
Vasárnap: 5.00 -12.00
Szeptember 1 - Április 30.

Szenior úszóverseny Szentesen
Publikálás dátuma: 2018. május 14.

Szentesen rendezték meg a XXIII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt május 12-én és 13-án. A Kiskun Vízi- és Szabadidős Sportegyesületből tízen vettek részt a megmérettetésen, ahol négy ország 210 versenyzője lépett startkőre – mondta el lapunknak Ónodi László, az egyesület tagja. A Kiskunfélegyházát képviselő szenior úszók kiválóan szerepeltek, 11 arany, 17 ezüst- és 8 bronzérmet nyertek.

Születés hete – Öröm, de kihívás is a szülővé válás
Publikálás dátuma: 2018. május 14.

Május 8-án rendezte meg a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár a születés hete alkalmából a kibővített betűbölcsit izgalmas, érdekes programokkal. A városi könyvtárba az anyukák mellett apukák is ellátogattak a rendezvényre, ahol neves szakemberek tartottak előadást. Míg a szülők fontos információkkal ismerkedtek, a gyerekek a játszósarokban múlatták az időt. Így mindenki megtalálhatta a kedvérevaló szórakozást a családi programon.

Tompa-est a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. május 14.

K. Csontosné Tompa Anna nyugalmazott középiskolai tanár mutatta be Tompa Mihály életének fontosabb állomásait, összehasonlította költészetét Arannyal és Petőfivel. Egy elfeledett, de teljes életút bontakozott ki a Hattyúházban tartott előadásában.

Tompa Mihály máig sem foglalhatja el a költészetét megillető helyet irodalomtörténetünkben. A maga korában, és még sokáig azután is, úgy tekintették, mint Petőfi és Arany mellett a "nagy triász" harmadik tagját, a népnemzetinek nevezett nemzeti klasszikus költészetnek Petőfivel és Arannyal egyenlő rangú főalakját. Ez az értékelés túlzott volt. Tompa szerényebb tehetség, mint ama költészetbeli főszereplők, akiknek egyébként személy szerint is jó barátja volt. Hanem amikor a megfelelő időtávlat hidegebb fejű értékelése megállapította, hogy nagyságrendben csak nagy társai mögé sorolható, akkor elkezdődött lebecsülése, jelentőségéről egyre kevesebb szó esett, afféle egykor divatos vidéki pap-költőnek tekintették, aki kegyeletből kap helyet az antológiákban.

Western Tavasz a Fekete Lovastanyán
Publikálás dátuma: 2018. május 14.

Május 12-én második alkalommal rendezték meg a Western Tavaszt Kiskunfélegyházán, a Fekete Lovastanyán. Gyönyörű környezet, jól felszerelt lovarda várta az ország különböző pontjairól érkező lovasokat, akiknek remek gyakorlási lehetőséget nyújtott ez a nap a marhás western versenyszámokban.

1848-49 sorsfordító hatása Kiskunfélegyházán és a Jászkun kerületben
Publikálás dátuma: 2018. május 13.

E témáról beszél hallgatóságának Bánkiné dr. Molnár Erzsébet történész-levéltáros. Az előadás a Városalapítók Hetén, május 24-én, csütörtökön 18 órakor lesz a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. május 13.

1. Ma (vasárnap) délután 6 órakor kezdődik a Rózsafüzér-társulat összejövetele.

2. Májusban minden nap az esti szentmise előtt ½ 7-kor kezdik a lorettói litániát a Szűzanya tiszteletére.

3. Május 18-án, pénteken este a szentmise után lesz a filmklub következő vetítése a plébánián. Mindenkit hívnak és várnak.

4. A következő hétvégén tartják Petőfiszállás-Szentkúton a pünkösdi búcsút. A részletes program a templomi hirdetőtáblán látható.

5. Május 20-a a magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Kérik, hogy adójuk 2 x 1 százalékával támogassák a Katolikus Egyházat, valamely alapítványt vagy karitatív szervezetet!

Hírek a Szent István Templomból
Publikálás dátuma: 2018. május 13.

Urunk mennybemenetelének ünnepe - 2018. május 13.
1. Ma (vasárnap) délután 6 órakor kezdődik a Rózsafüzér-társulat összejövetele.

2. Májusban minden nap az esti szentmise előtt ½ 7-kor kezdik a lorettói litániát a Szűzanya tiszteletére.

3. Május 18-án, pénteken este a szentmise után lesz a filmklub következő vetítése a plébánián. Mindenkit hívnak és várnak.

4. A következő hétvégén tartják Petőfiszállás-Szentkúton a pünkösdi búcsút. A részletes program a templomi hirdetőtáblán látható.

5. Május 20-a a magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Kérik, hogy adójuk 2 x 1 százalékával támogassák a Katolikus Egyházat, valamely alapítványt vagy karitatív szervezetet!

6. Május 26-án ünnepli az egyházmegye alapításának 25. évfordulóját. Az ünnepi szentmiséhez kapcsolódóan szervezik meg az egyházmegyei családmajálist. Részletes program és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a templomi hirdetőtáblán láthatóak.

Hírek az Ótemplomból
Publikálás dátuma: 2018. május 13.

Urunk mennybemenetelének vasárnapja - 2018. május 13.
1. Hétfőn este ½ 6-tól Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2. Májusban hétfőnként a reggeli szentmise után, a többi hétköznapokon az esti szentmisék előtt 6 órakor elimádkozzák a lorettói litániát. Vegyünk részt minél többen ezeken az ájtatosságokon, hogy közösen kérjük mennyei édesanyánk pártfogását és közbenjárását egyházunkért, családjainkért és önmagunkért is.

3. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai u. 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

4. Május 19-én, szombaton délelőtt 10 órakor érseki szentmise keretében lesz a templomban a bérmálás. Szeretettel kérik a híveket, hogy aki csak teheti, menjen el a bérmálási szentmisére, hogy közösen imádkozhassanak a bérmálkozókért. A bérmálási főpróba május 16-án, szerda este 7 órakor lesz a szentmise után.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

Hódmezővásárhelyi diákok nyerték a jubileumi Kolimpiát
Publikálás dátuma: 2018. május 13.

Jó hangulatban zárult a X. Kollégiumi Olimpia, amit az Arany János Kollégiumi – Szakközépiskolai Program keretében hagyományosan minden évben a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Kollégiuma rendez meg. Az idei háromnapos sportversenyre az ország 14 intézményéből érkeztek diákok. A tanulók streetball, íjászat, zenés gimnasztika, asztalitenisz, futsal, kolimpikonok viadala és ÚFRatlon (úszás, futás, rollerezés) sportágakban mérték össze ügyességüket, tudásukat. A X. Kolimpiát a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumának csapata nyerte.

Négy éve tekernek együtt a félegyházi bringabarátok
Publikálás dátuma: 2018. május 13.

Közösségben kerékpározni sokkal jobb, mint egyedül. Röviden így lehetne összefoglalni a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub mottóját. A félegyházi bringabarátok négy éve tekernek együtt.

Négy éve két kezdeményezés indult párhuzamosan Félegyházán, ám a bringabarátokra nem jellemző a széthúzás, ezért inkább összefogtak és a kettőből egy klubot kovácsoltak. Azóta is lelkesen népszerűsítik a városban a kerékpározást – mesélt a kezdetekről az egyik alapító, Kürti Márta. Elmondta: férjével, Simon Szabolccsal néhány éve költöztek vissza Félegyházára, ahol szinte mindenhová kerékpárral járnak.

Összefogással készül el Jánoskáék autója
Publikálás dátuma: 2018. május 13.

Óriási örömhír számunkra, hogy cikkünk nyomán eddig 77 ezer forint érkezett a félegyházi Török család megsegítésére helyi magánemberek befizetéseiből, a Sorsocskák Alapítvány számlájára. Nem tudunk eléggé méltóképpen köszönetet mondani azoknak, akik ily módon is tanúbizonyságot tesznek önzetlenségükről, empátiájukról. Ki tudja hányadszor is bebizonyítják a félegyháziak, hogy felelősséget éreznek egymás iránt, hogy nincs igaza azoknak, akik szerint kiveszett az emberekben az érzékenység és együttérzés. Nincs már semmi kétségünk afelől, hogy összegyűlik az autó 120 ezer forintos javítási költsége. Hála és köszönet mindazoknak, akik hozzájárulnak ehhez! A fejleményekre visszatérünk.

Szentesen is dobogóra álltak tornászaink
Publikálás dátuma: 2018. május 13.

Május 6-a vasárnap rendezték meg Szentesen a második Szentes Kupát a tornászoknak.

A félegyházi lányok I., II. és III. korcsoportban is indultak. Egy igen szoros mezőnyben az alábbi eredmények születtek.

I. korcsoport csapat 2. hely (Ábel Hanka, Bakró Jázmin, Pászthory Dorka, Keserű Larina, Menyhárt Liliána, Mészáros Dominika)

Egyéni összetett: 2. hely Mészáros Dominika

II. korcsoport csapat 1. hely (Horváth Lili, Császár Veronika, Horváth Hanna, Szabó Róza, Palásti Enikő)

Egyéni összetett: 1. hely Palásti Enikő, 2. hely Horváth Hanna, 3. hely Horváth Hanna

III. korcsoport: 2. hely (Fodor Zita, Németh Anna, Retkes Dorka, Nagy-Pál Eszter, Gombás Bora)

Egyéni összetett: 2. hely Gombás Bora

Hazai pályán az U9-es kézisek
Publikálás dátuma: 2018. május 12.

A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott otthont május 12-én az U9-es kisiskolás fiú kézilabda bajnokság Badó László régiójának soros, egyben záró fordulójának. A házigazda Kiskunfélegyházi HTK utánpótláscsapata mellett a Mizse KC, a Fekete István SE Lajosmizse, valamint KIKI SKFT, illetve a Judória Sport KFT, a Kecel FC és a Gézengúz UKC I.-II. lépett parkettre. A KHTK fiú csapata nagy lelkesedéssel játszott, azonban az első mérkőzést 10-24-re elveszítette a nagyobb játékerőt képviselő KIKI SKFT ellen. A tornát végül győzelemmel zárta a félegyházi együttes, Kis Barbara tanítványai 12-9-re megverték a Mizse KC-t. A kisiskolás bajnokságban tabellát nem vezetnek, elsősorban a játék alapjaival ismerkednek meg a gyermekek.

Platán, vadgesztenye, hársfák növényvédelmi permetezése
Publikálás dátuma: 2018. május 12.

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a platán, vadgesztenye és hársfák növényvédelmi permetezésére 2018. május 15-én kerül sor (pótnap: 2018. május 16., május 17.) az időjárás és a rajzás figyelembevételétől függően.

Színesebbé varázsolhatja három Bács megyei intézmény falfelületeit
Publikálás dátuma: 2018. május 12.

Tizennyolc megyéből összesen hatvannyolc közösség jelentkezett a Let's Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter falfelület kifestésére elegendő festéket lehet nyerni. A szavazás elindult, a következő körbe a kategóriánként három legtöbb szavazatot kapott projekt jut majd be.

XII. Abonyi Imre Hagyományörző Hajtófesztivál
Publikálás dátuma: 2018. május 12.

2018. május 12-én, szombaton tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre Abonyi Imre fogathajtó világbajnok emlékére a Hajtófesztivál Bugacon, melyre tisztelettel hívják és várják az érdeklődőket.

300-an nyújtották karjukat egy jó ügyért
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

Életmentő segítséget kapnak a vérzékenységben szenvedők – a Hemofília Világnapja alkalmából érkezett adományoknak köszönhetően hiánypótló rendezvénysorozatra is lehetőség nyílik, és gyógykészítményekben is részesülnek.

A dózsások egy csepp lélegzettel támogatták az élővilágot
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

A Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola minden évben csatlakozik a diákok környezettudatos fejlesztése érdekében a Föld napjához kapcsolódó tevékenységhez, a figyelemfelkeltő megemlékezéshez. Az iskola diákjai – Verebné Vadkerti Krisztina, a nap történetéről és jelentőségéről szóló bevezetője után – az iskola területén, és közvetlen környezetében szemétszedéssel könnyítettek a Föld terhén. A nap folyamán egy csepp lélegzettel támogatták az élővilágot udvaruk növénytelepítésével. A délutáni programokat Pintér Anna tanárnő az idei év madarához, a vándorsólyomhoz kapcsolódó rajzpályázat értékelésével, eredményhirdetésével kezdte. A legjobb alkotásokat kiállításon mutatják be.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

1. Hétfőn este ½ 6-tól Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2. Májusban hétfőnként a reggeli szentmise után, a többi hétköznapokon az esti szentmisék előtt 6 órakor elimádkozzák a lorettói litániát. Vegyünk részt minél többen ezeken az ájtatosságokon, hogy közösen kérjük mennyei édesanyánk pártfogását és közbenjárását egyházunkért, családjainkért és önmagunkért is.

3. Kedden és pénteken 9-11 óráig van nyitva a Jókai u. 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

4. Május 13-án, jövő vasárnap 9 órakor lesz az Iparosok miséje, ½ 11-kor pedig az elsőáldozás. Szeretettel kérik a híveket, imádkozzanak az elsőáldozókért, hogy a szentségi Jézussal való találkozás valóban életre szóló elkötelezettséget jelenthessen számukra.

5. Az elsőáldozási főpróba május 11-én, péntek délután 4 órakor lesz.

6. Május 19-én, Pünkösd szombatján délelőtt 10 órakor érseki szentmise keretében lesz a templomban a bérmálás. Szeretettel kérik a híveket, hogy foglalják imáikba a bérmálkozókat.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

1. Vasárnap délután 6 órakor szentségkitétellel kezdődik az elsővasárnapi szentségimádás.

2. Papi találkozó lesz az egyházközségünkben május 7-én, hétfőn. A részt vevő atyák este 7 órakor közösen fognak szentmisét tartani a templomban. Erre a szentmisére hívnak és várnak mindenkit.

3. Májusban minden nap az esti szentmise előtt ½ 7-kor kezdik a lorettói litániát a Szűzanya tiszteletére.

4. Pénteken este 7 órakor ifjúsági mise lesz a Kalmár kápolnában. Minden fiatalt hívnak és várnak.

5. A meghirdetett egyházközségi majális a nagyon kevés érdeklődő miatt elmarad.

6. Május 20-a a magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Kérik, hogy adójuk 2x1 százalékával támogassák a Katolikus Egyházat, valamely alapítványt vagy karitatív szervezetet!

7. Május 26-án ünnepli egyházmegyénk alapításának 25. évfordulóját. Az ünnepi szentmiséhez kapcsolódóan szervezik meg az egyházmegyei családmajálist. Részletes program és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a templomi hirdetőtáblán olvashatóak.

8. Egynapos ingyenes kirándulást szerveznek a hittanosoknak június 2-án, szombaton Petőfiszállásra. Részletes tudnivalókról a hitoktatók tájékoztatnak.
 

A szövegalkotás módszertanával ismerkedtek a pedagógusok
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

A József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményében rendezték meg Széplaki Erzsébet, érdemes tankönyvíró: A „Szövegalkotás tanításának módszerei 3-8. évfolyamon” című továbbképzését. A Kecskeméti Tankerületi Központ segítségével meghirdetett képzésre a város iskoláiból és a tankerület távolabbi részeiről is érkeztek pedagógusok, akik a szöveg és a szövegalkotási műveletekbe, a piszkozatírás, az elbeszélés, a leírás, a jellemzés, a levél és a modern kommunikációs műfajok tanításának algoritmusába nyerhettek betekintést. Az egyes műfajok tanításával kapcsolatban a résztvevők játékos formában mélyedhettek el alaposabban a különböző műveletekbe.

Életünk legnagyobb csodája: a születés
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete a Születés Hete alkalmából kibővített Betűbölcsi keretében várta a kismamákat a Hattyúházba május 8-án.

Éremeső a megyei Atlétikai Pályabajnokságon
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

Ragyogó napsütésben rendezték meg az idei Megyei Atlétikai Pályabajnokságot a kecskeméti Széktói stadionban.
A kiskunfélegyházi Batthyány iskola tanulói a III. és a IV. korcsoportban is sikeresek voltak.

Németh Anna, Papp Laura, Nemes Csanád és Kardos Tamás a versenyen való 1. helyezéseikkel kivívták meghívásukat a Győrben megrendezésre kerülő Országos Döntőre!

Könnyek, tarisznya, érettségi...
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

194 mezgés tanuló búcsúzott iskolájától, a diákévektől május 5-én, szombaton a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági Szakgimnázium Szakképző Iskola udvarán. A végzősök hamarosan érettségi, technikusi vagy szakmai vizsgát tesznek, hogy azután megkezdődjön számukra a nagybetűs élet. Nem maradhatott el az ilyenkor szokásos, a búcsúztató iskolatársak által útravalóul adott tarisznya sem, amely jelképesen a felnőttkor megkezdését jelenti az egykori diákok számára.

Május 16-ától változnak a postai díjak
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

Május 16-ától drágább lesz a normáltól eltérő súlyú, azaz a 100 grammot elérő, vagy azt meghaladó súlyú közönséges és elsőbbségi levelek feladása. Az árváltozás érinti az ajánlott és a tértivevényes leveleket is, az ajánlott levél feladása 320 forintba kerül majd, a tértivevény többletszolgáltatás pedig 220 forint lesz.

Misére várják az iparosok a városlakókat
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

 Vállalkozók Ipartestülete szeretettel vár mindenkit május 13-án 9 órakor a Sarlós Boldogasszony Templomba a város iparosságáért és vállalkozóiért tartandó szentmisére.

Múzeumtúra Bajára
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez május 12-én (szombaton) Bajára.

Program:

Éber Emlékház (Belépő - teljes árú: 500 Ft, 62-70 év között: 250 Ft, 70 év felett ingyenes)
Türr István Múzeum (Belépő - teljes árú: 500 Ft, 62-70 év között 250 Ft, 70 év felett ingyenes)
Türr István emlékmű és Halászati Mini Skanzen megtekintése a Duna-parton városnéző kisvonattal (1.200 Ft/fő)
Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. A múzeumtúrán való részvételt mindenkinek jeleznie kell a 06-70/221-1608-as telefonszámon (a kisvonaton 54 fő utazhat).

Indulás időpontja: 2018. május 12. (szombat) 7:45 óra

Hazaérkezés: 20:15 órakor

Felhívjuk a figyelmet, hogy a vonatra pótjegyet nem kell vásárolni!

Nemzeti Lovas Színház estek Bugacpusztán
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

A megyében egyedülálló, különleges rendezvény három alkalommal kerül bemutatásra a Nemzeti Lovas Színház előadásában 2018. nyárán Bugacpusztán.

Előadások:

2018. június 2. - Rózsa Sándor, az alföldi betyár legendája – népi rockopera
2018. július 6. - Honfoglalás – rockopera
2018. szeptember 1. - Csárdáskirálynő - operett

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy május 15-én, kedden - az időjárás és a rajzás figyelembevételével - elvégzik a platán- vadgesztenye- és hársfák növényvédelmi permetezését. Rossz idő esetén május 16-án vagy 17-én végzik el a munkát.

Nyílt nap a félegyházi mentőállomáson
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

Nyílt napot tart május 19-én, szombaton 10-től 14 óráig a kiskunfélegyházi mentőállomás. Az ünnepi eseményen megemlékeznek az idén 70 éves Országos Mentőszolgálatról.

Összefogással készül el Jánoskáék autója
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

Óriási örömhír számunkra, hogy cikkünk nyomán eddig 77 ezer forint érkezett a félegyházi Török család megsegítésére helyi magánemberek befizetéseiből, a Sorsocskák Alapítvány számlájára. Nem tudunk eléggé méltóképpen köszönetet mondani azoknak, akik ily módon is tanúbizonyságot tesznek önzetlenségükről, empátiájukról. Ki tudja hányadszor is bebizonyítják a félegyháziak, hogy felelősséget éreznek egymás iránt, hogy nincs igaza azoknak, akik szerint kiveszett az emberekben az érzékenység és együttérzés. Nincs már semmi kétségünk afelől, hogy összegyűlik az autó 120 ezer forintos javítási költsége. Hála és köszönet mindazoknak, akik hozzájárulnak ehhez! A fejleményekre visszatérünk.

Sportrelikviákat bocsátanak licitre, a kórház javára
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

Három különleges tárgyat bocsát árverésre az Egészségért Közalapítvány a Kórházért. A felajánlásokból származó bevételt a kardiológiai rehabilitációs kezelő berendezésére fordítják.

Versek ihlették a látványos alkotásokat
Publikálás dátuma: 2018. május 11.

Szavak szárnyán címmel nyílt kiállítás a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában május 8-án az Alapfokú Művészeti Iskola fotó-video, grafika és kerámia szakos diákjainak munkáiból.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek