Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.09.28.-10.05.

 
A platánosok és a gimisek közösen emlékeztek a legnagyobb magyarra
Publikálás dátuma: 2018. október 5.

A platán iskola szeptember 21-én rendezte meg hagyományos Széchenyi-napi ünnepségét. Az iskola 1986 óta emlékezik a legnagyobb magyarra. Ez alkalommal a Móra Gimnázium diákjai is szerepeltek az ünnepségen, emelve az ünnepi hangulatot.

20 éve ápolja a két iskola a koszorúzással egybekötött megemlékezést a Széchenyi domborművek előtt. Délután a Csibeavató rendezvényre is sor került, melynek keretében az elsősök a platános baromfiudvar hivatalos kiscsibéivé váltak. A délután folyamán játékos akadályverseny várta a diákokat, amelyen Széchenyi életével kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk. Az alsós diákok sportvetélkedői is színesítették a napot. A 35 éves Platán iskola falán ünnepélyes keretek között leplezték le az Örökös boldog iskola, Ökoiskola, illetve az Akkreditált kiváló tehetségpont kitüntető címért járó táblákat. Ezen a napon minden platános diák büszke volt arra, hogy méltó módon emlékezhetett meg a legnagyobb magyar életéről.

Bécsben is bizonyított a félegyházi trombitás lány
Publikálás dátuma: 2018. október 5.

Nemzetközi mezőnyben ért el kimagasló eredményt Vízhányó Eszter Zsófia a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola trombita szakos növendéke.

A hét végén rendezték meg Bécsben a Danubia Talents elnevezésű művészeti versenyt, amelyre világ számos pontjáról érkeztek zenész növendékek. Az erős mezőnyben lett második helyezett a félegyházi tehetség – tájékoztatta a Baon.hu-t Kis-Fekete Vilmos a zeneiskola igazgatója.

Ezüstérmes U12-es kosarasok Szerbiában
Publikálás dátuma: 2018. október 5.

Nemzetközi tornán vett részt a Félegyházi Térségi Sportiskola U12-es (2007-ben született) fiú csapata Szabadkán szeptember végén. A házigazda KK Nika meghívásának eleget téve háromnapos tornán ragadtak labdát a fiúk. Elsőként felkészülési mérkőzést játszottak, amit kettő tétmeccs követett. A felkészülési időszakban a két héttel ezelőtti hazai rendezésű kupameccsek után már igazi bajnoki ráhangolódásnak szánták a hétvégét, amely a látottak alapján jól sikerült – számolt be Simon Zoltán edző.

Fekete Jánosra emlékeznek
Publikálás dátuma: 2018. október 5.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület emlékezik Fekete János helytörténész, kutató, Félegyháza díszpolgára halálának 10 évfordulóján október 5-én, pénteken 15 órakor. Az Ótemplom mögötti kertben felállított domborműnél Tóth Gyuláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja eleveníti fel Fekete János életművét, közösségformáló személyiségét. Közreműködik dr. Tóth Ákos tárogatón.

Láthatatlan vacsora
Publikálás dátuma: 2018. október 5.

Talán már mindenki próbálkozott sötétben, vagy csukott szemmel tájékozódni, s ha csak egy szobából kell is kijutni így, akkor is jó néhány bútor kerül bizonytalan lépéseink során az utunkba. A látássérültek számára azonban ez nem csak addig tart, amíg megtalálják a villanykapcsolót, hiszen nekik az életüket kell így leélni. Ha ezzel a szemlélettel nézzük a mindennapi rutinfeladatainkat, rádöbbenhetünk arra, hogy egy nem látó személy számára az öltözködés, az étkezés, vagy a közlekedés is milyen nehézségeket jelent. Ezekre a nehezített körülményekre hívták fel középiskolás diákok figyelmét, akik a közelmúltban Láthatatlan vacsora címmel a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szemléletformáló programjában vettek rész.

Lehet finom is az, ami egészséges!
Publikálás dátuma: 2018. október 5.

Ezt a feltevést minden egyes alkalommal be tudják bizonyítani a Tupperware Főzőklub háziasszonyai.

Nyílt énekórát tartott a félegyházi általános iskolásoknak a Servet Zenekar
Publikálás dátuma: 2018. október 5.

A Zene Világnapján október 1-jén nyílt énekórán gyűjthettek tapasztalatokat a határontúli magyarság népszokásairól, zenéjéről a félegyházi általános iskolás diákok.

Titkok a levéltárból - 45 éves a Batthyány Lajos Általános Iskola
Publikálás dátuma: 2018. október 5.

Kiskunfélegyházán 1957-től kezdődően működik ének-zene tagozatos általános iskolai osztály, ez később önálló iskolává fejlődött. Amikor 1970-ben az általa addig használt Szabadság téri, régi, omladozó iskolaépület életveszélyessé vált, az egész iskola átköltözött a Petőfi Sándor Gimnázium tantermeibe, ahol délutáni tanítással tudták megoldani az oktatást. Ez az állapot nyilvánvalóan hosszú távon tarthatatlan volt, főként mert pedagógiai szempontból is hátrányosan érintette a tanulókat. Ezért a város vezetősége a megyei tanácsnál már 1970-ben nagyon sürgette a tervbe vett Batthyány utcai iskola építésének mielőbbi megkezdését.

Több rendőr lesz az utakon Bács megyében
Publikálás dátuma: 2018. október 5.

Fokozott ellenőrzést rendelt el az ország nyolc megyéjében az országos rendőrfőkapitány október elsejétől 2019. március 6-ig – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

Zarándoklat a Szent Mihály emlékfalhoz
Publikálás dátuma: 2018. október 5.

A Fővárostól nem messze létezik egy szakrális hely, ahová a falusiak és a tanyasiak évről évre elzarándokolnak.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. október 4.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

1. Charlotte: 3,5 éves, németjuhász szuka
2. Dorka: 6 éves, fekete, keverék szuka
3. Kacér: 10 hónapos, fekete, pulis keverék szuka kölyök
4. Zelda: 1 év körüli, barna-drapp csíkos, keverék szuka

A menhely honlapján (http://menhelykkfhaza.hu) további képek, és örökbe fogadható kutyák tekinthetők meg. A bemutatott kutyák után érdeklődni a Fido Bácsi Közhasznú Alapítványnál, a 70/331-1634 és a 70/43-43-002 telefonszámokon, vagy a Csólyosi úti telephelyen lehet.

Gólyavató a gimiben
Publikálás dátuma: 2018. október 4.

Október 2-án rendezték meg a Móra Ferenc Gimnáziumban a sok éves hagyományra visszatekintő gólyaavatót. Öt osztály fiataljai lettek igazi mórásokká, azaz teljesítették azokat a próbatételeket, feladatokat, amelyeket a 8. és a 10. évfolyam diákjai állítottak össze számukra.
 

Idegenben is nyert az asztalitenisz csapat
Publikálás dátuma: 2018. október 4.

A szécsényi SZERVA ASE II. otthonában is győzni tudott a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola csapata a férfi NB I. keleti csoportjának 3. fordulójában. A félegyházi együttes két sikerrel kezdte a szezont, ezúttal Pengő Gábor három, Erdélyi Szabolcs és Korponai Zoltán két-két találkozón győzött, míg Medvegy Ákos egy alkalommal nyert. A FASI 8-7 arányban kerekedett felül, így jó pozícióból várhatja a folytatást.

Könyvtársarok - Országos könyvtári napok Félegyházán is
Publikálás dátuma: 2018. október 4.

2006 óta október hónap első hetében rendezi meg a könyvtári szakma a legjelentősebb, a legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatát, az országos könyvtári napokat, amelynek célja, hogy rendhagyó, de tartalmas eseményekkel intézményeibe hívogassa a rendszeres könyvtárlátogatókat éppen úgy, mint az eddig még távolmaradókat.

Negyed évszázadnyi blues Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. október 4.

A kiskunfélegyházi Crossroads Blues Club Nagy Zsolt vezetésével több, mint 25 éve látja el jobbnál jobb, gyakran világklasszis zenészekkel a vájtfülű közönséget. Ennek élő példája volt legutóbb a blues világbajnoka, Little G. Weevil fergeteges koncertje is az idén 10 éves Rocktár Élőzenei Bázison. A klub messze túlnyúlt a város határain, az egész országból verbuválódott közönsége. Sőt, még az USA-ban is cikkeztek róla. Az elmúlt évtizedek legendás helyi bluesközösségéről Nagy Zsolt barátommal beszélgettünk.
 

Szakrendelési időpontok a szombati munkanapon
Publikálás dátuma: 2018. október 4.

A kiskunfélegyházi városi kórház tájékoztatja a lakosságot, hogy október 13-án, szombaton csak az alábbi szakrendelések fogadnak beteget:

Laboratórium (csak vérvétel)   7:00 – 11:00

Neurológia szakrendelő           7:30 -  14:30

Röntgen                                   7:00 – 16:00

Sebészeti szakrendelés           8:00 – 16:00

Sürgősségi ügyelet                  0:00 – 24:00

Tüdőgondozó szakrendelés    8:00 – 15:00
(Dr. Kerényi Zsuzsanna)

Tüdőszűrő                               8:00 – 15:00

 
Változik a kórház szakrendelése
Publikálás dátuma: 2018. október 4.

Laboratórium ( csak vérvétel ): 07:00 – 11:00

Neurológia szakrendelő: 07:30 - 14:30

Röntgen: 07:00 – 16:00

Sebészeti szakrendelés: 08:00 – 16:00

Sürgősségi ügyelet: 00:00 – 24:00

Tüdőgondozó szakrendelés: 08:00 – 15:00
(Dr. Kerényi Zsuzsanna )

Tüdőszűrő: 08:00 – 15:00

Duatlon szezonzárás, két arannyal
Publikálás dátuma: 2018. október 3.

Ajkán rendezték meg a Magyar Triatlon Szövetség 2018. évi duatlon ranglistás versenysorozatának utolsó állomását. A tavaszias időjárás kiváló körülményeket biztosított a sporteseményhez, ahol 369 nevezővel egy remek versenyt vezényeltek le a szervezők.

Ebzárlat és legeltetési tilalom
Publikálás dátuma: 2018. október 3.

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal október 19-éig. Az ebekre, macskákra és legelő állatokra vonatkozó tiltásra a rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt van szükség. Az ebzárlat többek között Kiskunfélegyháza, Bugac, Gátér, Móricgát, Pálmonostora, Petőfiszállás és Szank területét érinti.

Ifjúsági sarkot adnak át a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. október 3.

Ifjúsági sarkot adnak át a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban az országos könyvtári napok keretében október 4-én, csütörtökön 17 órakor. A megjelenteket Rosta Ferenc alpolgármester köszönti, majd átadja a fiatalok számára az új közösségi teret. A részleg megvalósulásáról Kállainé Vereb Mária igazgató ad tájékoztatást. 17.30-tól Slam poetry és irodalmi est lesz, amit Polyák Krisztián és Pigniczki Soma kísér zenével. Fellépők: Munding Márton, Maier Péter, Szegedi Fanni, illetve Lukács Gergely és Miklya Csanád, a félegyházi gráf-estek szervezői.

Két félegyházi az U-16 atlétaválogatottban
Publikálás dátuma: 2018. október 3.

Két félegyházi serdülő atléta: Tóth Patrik és Juhász Roland is bekerült az U-16 serdülő atlétaválogatottba. Magyarország, Horvátország, Csehország, Szlovénia és Szlovákia 16 éven aluli válogatottjai Győrben mérték össze tudásukat szeptember végén. Óriási büszkeség városunknak, hogy a címeres mezt tavaszi és nyári eredményeik alapján ketten is viselhették. Az összesített pontversenyben a magyar válogatott a második helyen végzett. A sorrend: CZE 447 p - HUN 426,5 – SLO 265 – CRO 248,5 – SVK 226 p. A Darvas és a József Attila általános iskola két kiválóan szereplő diákját Kerék Csaba és Juhász István készítette fel.

Kitüntetéssel ismerték el a város közbiztonságáért végzett két évtizedes munkáját
Publikálás dátuma: 2018. október 3.

Tétován választotta a középiskola elvégzése után a rendőri pályát, de a ranglétra fokozatait végigjárva megszerette ezt a hivatást dr. Patak Sándor rendőr alezredes, a félegyházi kapitányság rendészeti osztályvezetője. A város közrendjének, biztonságának fenntartásáért végzett két évtizedes munkáját az önkormányzat „Kiskunfélegyháza Város Közbiztonságáért” kitüntető díjjal ismerte el.

Külföldi ösztöndíj-lehetőség tehetséges Félegyházi diákoknak
Publikálás dátuma: 2018. október 3.

Ösztöndíj-programot hoztak létre azon diákok számára, akik marketing, divat, IT, kereskedelem, menedzsment vagy sales területen szeretnének dolgozni. A Trendhim Scolarship segítségével minden évben támogathatnak egy vagy több hallgatót 2 ezer euróval. Ahhoz, hogy valaki részt vehessen a programban, a tanulmányainak vagy a kutatásainak az e-kereskedelemhez kell kapcsolódnia.

Őszi virágvásár
Publikálás dátuma: 2018. október 3.

Őszi virágvásárt szervez a Móra Ferenc Művelődési Központ október 20-án, szombaton Kiskunfélegyházán, a Hattyúház előtti sétányon. 8 és 13 óra között dísznövény-bemutató és vásár várja a virágot szerető érdeklődőket. Ezen kívül kertészeti tanácsadás is lesz a kitelepült Mezgé-sátorban, valamint virágadomány-gyűjtés a helyi óvodák, általános iskolák és középiskolák részére. A rendezvénnyel párhuzamosan 8-tól délig kiállítás látható a Virágos Félegyházáért mozgalom legszebb fotóiból a Hattyúház árkádjai alatt.

Pálinka-szerelem a Bajtársi Egyesületben
Publikálás dátuma: 2018. október 3.

Jó hangulatú szüreti összejövetelt szervezett a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület, szeptember 21-én. A mulatságon második alkalommal pálinkaminősítő versenyt is rendeztek, amikor a klub tagságának a 2018-ban elkészített pálinkáit bírálta egy független bizottság. A klubtagok közül 17-en hozták magukkal butykosaikat, amiből természetesen nemcsak a zsűri, de minden résztvevő is kapott kóstolót. A bírálók a nedűt Horváth Tamás vezetésével színe, illata és zamata alapján minősítették. A pálinkaversenyt végül Marczényi Csaba szilvapálinkája nyerte. Második lett Paragi Lajos meggypálinkája, harmadik pedig Varga Imre őszibarack-pálinkája.
 

Tűztakarók - Erdélyi kandallók kályhakincsei
Publikálás dátuma: 2018. október 3.

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív minden érdeklődőt a Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény Tűztakarók - Erdélyi kandallók kályhakincsei anyagából rendezett néprajzi kiállítására, október 4-én, csütörtökön 17 órára az intézmény aulájába. A tárlatot Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója nyitja meg. Közreműködik a Padkaporos Táncegyüttes Egyedem-begyedem csoportja.

65 éve érettségiztek
Publikálás dátuma: 2018. október 2.

Az 1953-ban érettségizett öregdiákok tértek vissza a Móra Ferenc Gimnáziumba, szeptember 29-én. A jókedvű gyülekezőn sok önfeledt mosoly találkozott. Az iskola előtt készített csoportképet követően először az osztály tablójához vezetett az út, amit a találkozón megkoszorúztak, emlékezve azokra, akik már nem lehettek jelen a mostani eseményen. Miután elfoglalták helyüket az iskolapadban, minden öregdiák kézhez kapta a neki járó emléklapot Dobó Aliz tanárnőtől.

Az álmok valóra válnak
Publikálás dátuma: 2018. október 2.

A siker titkát tucat könyv boncolgatja, de hiába olvassuk a hegyeket rengető gondolatokat, ha hiányzik belőlünk a tenni akarás és a céltudatosság. A sikerhez még csak nagy rakás pénz sem kell, de az igen, hogy higgyünk önmagunkban, és legyen elég bátorságunk komfortzónánkat elhagyva változtatni életünkön. A következő sikertörténet egy sorsát nem megvető, hanem azon megedződött fiatalemberről szól, aki nem csak magasra tette a mércét, de a kihívásokat legyőzve most már üzlettulajdonos Félegyháza egyik legszínvonalasabb cukrász üzletében.

Becsülettel küzdött a KKC
Publikálás dátuma: 2018. október 2.

A jobb erőkből álló és magasabb osztályban szereplő KTE Duna Aszfalt U23 győzelmével zárult a dr. Hepp Ferenc Emlékkupa 1. fordulója október elsején a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A hazai pályán szereplő Kiskunfélegyházi KC NB II-es férfi felnőtt csapata az újjáalakulást követően második tétmérkőzését játszotta NB I. B-s ellenfelével. A tudásbeli és összeszokásbeli különbség kiütközött az együttesek között, a KKC játékosai ennek ellenére az utolsó pillanatig küzdöttek a pályán.

Családi napok a Dózsában
Publikálás dátuma: 2018. október 2.

Több éves hagyományt ápol a Dózsa iskola akkor, amikor szeptemberben újra és újra megrendezi az alsósok és a felsősök családi napját. Külön, egymást követő két pénteken, hiszen ezek a közösségi alkalmak sok gyereket és felnőttet vonzanak. Nem ritka, hogy teljes létszámmal képviseltetik magukat a családok a rendezvényeken.

Elkészültek a parkolók
Publikálás dátuma: 2018. október 2.

Kedves Félegyháziak! Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utca korrekciójával és kiszélesítésével, valamint a Jókai utcai parkolók építésével járó munkálatok befejeződtek. A megújult környezet – a korabeli Félegyházát ábrázoló falfestménnyel – városunk legújabb büszkesége lehet.

Kutatók Éjszakája a Móra Gimiben
Publikálás dátuma: 2018. október 2.

Minden évben szeptember utolsó péntekén rendezik meg a Kutatók Éjszakáját hazánkban. Az országos akcióhoz immár harmadik éve csatlakozott a Móra Ferenc Gimnázium is. A Természettudományos Laboratórium munkatársai, valamint a gimnázium fizika és kémia szakos pedagógusai látványos programokkal készültek a rendezvényre ellátogató családoknak, fiataloknak, a reáltudományok iránt érdeklődőknek.

Öt helyszínen is koncerteztek a Kossuth utcán
Publikálás dátuma: 2018. október 2.

Méltóképpen megünnepelték a Zene Világnapját a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és pedagógusai.

Szeles időben zárult a versenyszezon a Balog Tanyán
Publikálás dátuma: 2018. október 2.

Mucsi Lajos győzelmével ért véget a 2018-as versenyszezon a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőparkban, ahol szeptember 29-én 40 fő ragadott horgászbotot. Mint minden évben, ezúttal is 6 órás megmérettetésre várták a horgászokat. Az első három helyezett hagyományosan következő évre szóló horgászbérlettel gazdagodott, mellettük díjazták a legnagyobb hal kifogóját.

Szólt a zene a művelődési központban és a főutcán is a zene világnapján
Publikálás dátuma: 2018. október 2.

A zene világnapján, október 1-jén „Kárpát-medencei magyarok zenéje 2018” címmel a csángóföldi Servet Zenekar és a Magyar Örökség-díjas MISZTRÁL együttes tartott koncertet a Móra Ferenc Művelődési Központban. A rendezvény fővédnöke Csányi József polgármester, egyházi védnöke Hatvani Zsófia lelkipásztor volt. A zene ünnepén a Kiskun Művészeti Iskola diákjai a város főutcáján, öt helyszínen tartottak hangulatos koncertet.

Szülőföldemen
Publikálás dátuma: 2018. október 2.

E címmel nyílik kiállítás Kiss Czakó Imre fotós munkáiból október 3-án, szerdán 17 órakor a Hattyúházban. A tárlatot dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke nyitja meg. Közreműködik Doroghy Zsuzsanna és Vígh Csaba. A tárlat október 31-éig látogatható.

Tordán járt a félegyházi delegáció
Publikálás dátuma: 2018. október 2.

Második alkalommal rendezték meg idén szeptember 27. és 29. között Tordán, Kiskunfélegyháza testvértelepülésén, a mezőgazdasági fesztivált. Az esemény nagyszerű lehetőséget kínál a térségen élő termelők számára, hogy bemutassák, népszerűsítsék, értékesítsék termékeiket.

"Ne bánkódj amiatt, hogy idősödsz, mert ez egy kiváltság"
Publikálás dátuma: 2018. október 1.

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény mindhárom intézményében gazdag programot szerveznek ez ellátottaknak októberben, az idősek hónapjában. A nyitó rendezvényeken szeptember 28-án Rosta Ferenc alpolgármester és Gálig Erzsébet intézményvezető köszöntötte a szépkorúakat. A megnyitókon a Darvas óvoda, a Batthyányi és Platán iskola, valamint a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai kedveskedtek műsorral, énekkel, zenével az idős ellátottaknak. De az ünnepi megnyitón a szépkorúak is megfogalmazták gondolataikat egy-egy verssel.

A félegyházi Czakó Zoltán Magyarország Diákolimpiai bajnoka
Publikálás dátuma: 2018. október 1.

Lezajlottak a kötöttfogású diákolimpiai bajnokságok az elmúlt két hétvégén, méghozzá remek félegyházi sikerekkel. A területi selejtezőkről nyolcan jutottak tovább az országos döntőre, ahol bajnoki címet, bronzérmet és egy ötödik helyezést sikerült szerezni.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár októberi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.
Publikálás dátuma: 2018. október 1.
Az anyatej világnapja
Publikálás dátuma: 2018. október 1.

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt Az anyatej világnapja alkalmából, a kibővített Betűbölcsi keretében október 2-án, kedden 9.30-kor tartandó programjára.

Körkérdés: Hogyan készül a fűtési szezonra?
Publikálás dátuma: 2018. október 1.

A hidegebb esték beköszöntével hamarosan a fűtési szezon is elindul. Akad, aki fával, míg más gázzal, vagy éppen klímával fűt. A tüzelőt érdemes időben beszerezni és a gázkészülékek kitisztítása, esetleges javítása, modernizálása sem árt a fűtési szezon megkezdése előtt.
 

Népmese napja a Móravárosi Óvodában
Publikálás dátuma: 2018. október 1.

A Móravárosi Óvoda apróságai gyakran hallhatják nevelőiktől a magyar népmeséket. A népmese napján, szeptember 30-án azonban az óvónők egész délelőttre kínáltak kellemes, érdekes időtöltést azzal, hogy magyar népmeséket olvastak a kicsiknek és szüleiknek. Ki előbb, ki később érkezett az óvodába, de egy biztos, hogy mindenki jól érezte magát. A rendezvényt eredetileg a Csigabiga csoport udvarára tervezték, de a hűvös időjárás miatt a sportszobában rendezték meg. Ez azonban senkit nem akadályozott abban, hogy ismerkedjen és gyönyörködjön a magyar népmesék fordulatos nyelvi, gondolati világával.

Óriási magyar siker a budapesti szakmák Európa-bajnokságán
Publikálás dátuma: 2018. október 1.

Szeptember 29-én ünnepélyes záró ceremónia keretében hirdették ki a EuroSkills Budapest 2018 győzteseit a Papp László Budapest Sportarénában. 27 szakmában indult magyar versenyző, ebből 17 versenyszakmákban értek el helyezést. Hazánk ismét bebizonyította, hogy a magyar fiatalok nem maradnak el szaktudásban és tehetségben európai társaiktól.

Új, aszfaltozott utat avattak Bikahegyben
Publikálás dátuma: 2018. október 1.

Aszfaltburkolattal látták el az Alsótemető fölötti Nap utcát. A megújult, 150 méter hosszúságú, három méter szélességű utat október elsején adta át a közlekedőknek Csányi József polgármester és Bense Zoltán, a térség önkormányzati képviselője. A nemzeti színű szalag egy-egy szeletével az avatáson jelenlévő városrész lakóit is megajándékozták, akik nagyban hozzájárultak az útfelújításhoz.
 

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 30.

Évközi 26. vasárnap - 2018. szeptember 30.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 30.

1. Most vasárnap délután 4 órakor tartják a betegek miséjét. Előtte 3 órától már lesz gyónási lehetőség. Este 7 órakor nem lesz szentmise.

Egészségfejlesztés szabadidősporttal a Félegyházi Termál Parkfürdőben
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 30.

Pályázati forrást nyert a Széchenyi 2020 támogatási alapkeretéből a Félegyházi Termál Parkfürdő a Dél-Alföldi Termál Klaszter tagjaként. A pályázat célja a felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén a Dél-alföldi régióban. Október 6-án,szombaton 9 és 12 óra között a Félegyházi Termál Parkfürdőben lehetőség lesz többek között víz alatti kerékpárok, vagy a víz alatti nordic walking kipróbálására, de az íjászkodás, szaunaszeánsz és a vizessport-vetélkedők mellett fül, orr, gégészeti szűrés, táplálkozási tanácsadás és életviteli klub is várja az érdeklődőket. A rendezvény ideje alatt a fürdőbe 50 %-os kedvezménnyel vásárolhatók meg a belépőjegyek. A részvétel díjmentes, minden korosztályt szeretettel várnak!

Októberi áramszünetek
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 30.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbiakban olvasható.

Titkok a levéltárból - 45 éves a Batthyány Lajos Általános Iskola
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 30.

Kiskunfélegyházán 1957-től kezdődően működik ének-zene tagozatos általános iskolai osztály, ez később önálló iskolává fejlődött. Amikor 1970-ben az általa addig használt Szabadság téri, régi, omladozó iskolaépület életveszélyessé vált, az egész iskola átköltözött a Petőfi Sándor Gimnázium tantermeibe, ahol délutáni tanítással tudták megoldani az oktatást. Ez az állapot nyilvánvalóan hosszú távon tarthatatlan volt, főként mert pedagógiai szempontból is hátrányosan érintette a tanulókat. Ezért a város vezetősége a megyei tanácsnál már 1970-ben nagyon sürgette a tervbe vett Batthyány utcai iskola építésének mielőbbi megkezdését.

Változik a hulladékszállítás rendje
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 30.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. felhívja a lakosság figyelmét, hogy október 1-jétől változik a szállítás idejének rendje a járatok megfelelő optimalizálásának érdekében. A változás a kommunális és szelektív szállítást is egyaránt érinti.

A szépkorúakat köszöntötte Félegyháza
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 29.

A szépkorúak foglalhattak először helyet a művelődési központ színháztermének új széksoraiban, szeptember 28-án. A város önkormányzata, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ ezen a napon az Idősek Világnapja alkalmából vendégelte meg az időseket Várkonyi András „Vén budai hársfák…” című vidám, zenés műsorával. Az előadás előtt Csányi József polgármester személyes hangvételű köszöntővel üdvözölte a megjelenteket, és a város valamennyi idős lakóját.

Futottak és táncoltak az Európai Diáksport Napján
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 29.

Az Európai Diáksport Napjához Félegyházán az általános és középiskolai tanulók tucatjai csatlakoztak. A 2018 méteres futást a Honvéd Sporttelepen teljesítették. Emellett valamennyi iskola sportos programokkal várta növendékeit. A Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumban pedig a táncot népszerűsítették. Kovács Sándor, a Silver Step Tánc Stúdió vezetője nem csak a diákokat, hanem a tanárokat is megtáncoltatta. Országos szinten 1200 iskola, 400 ezer tanulója vett részt a mozgás örömét, a sportolást népszerűsítő eseményen, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség hívott életre, 2004-ben.

Szántó Piroskára emlékeztek halálának 20. évfordulóján
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 29.

20 éve hunyt el a város díszpolgára, Szántó Piroska kiskunfélegyházi születésű Kossuth- és Munkácsy-díjas képzőművész. A művésznő életére, munkásságára Szabó Ildikó művésztanár előadásával emlékeztek a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, szeptember 27-én.

Zarándoklat Berecz Skolasztika emlékére
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 29.

Gyalogos zarándoklatot szerveznek Berecz Skolasztika (1898-1932) emlékére a kiskunfélegyházi Ó-templomból a tiszaalpári Zárdatemplomig október 20-án, szombaton. Jelentkezni október 14-éig lehet Barna Pap Rozáliánál (rozija@gmail.com), a Constantinum intézményben, illetve Égető Ildikó Annánál (eildiko@gmail.com), a Szent Benedek Leányainál. Szállást a bencés nővéreknél lehet igényelni.

Az élet lenyomata – emlékhely a szervdonorok tiszteletére
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 28.

Átadták a szervdonorok tiszteletére állított emlékművet szeptember 26-án, az Alsótemetőben. Az avató ünnepség előtt a Móra Ferenc Művelődési Központban szakmai fórumra várták a téma érdeklődőit a szervező családok, ahol a szervátültetés kapcsán a nyilvánosság elé lépett az élet és a halál kérdése is.

– Azokra a hősökre emlékezünk, akiknek az életük vége más emberek újjászületését és életét jelentik – köszöntötte a megjelenteket Csányi József polgármester szeptember 26-án, a művelődési központban az ország első olyan emlékhelyének átadása alkalmából, amely híd és kapocs lehet a szervátültetettek és donor-hozzátartozók között.

Egy napra megkapták a diákok városunk kulcsát
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 28.

Szeptember 26-án Diáknapot tartottak városunkban. Városunk kulcsát jelképesen Barna-Papp Adrián, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat elnöke vette át Csányi József polgármestertől a városháza dísztermében.

Az ezt követő közgyűlésen polgármesterünk és Balla László alpolgármester válaszolt a diákok kérdéseire. A fiatalok elsősorban a városfejlesztésre, ezen belül is a sportolási lehetőségek, valamint a fiatalok közösségi tereinek bővítésére, a biztonságos közlekedési feltételek megteremtésére irányultak.

Gallyazási munkálatokat végeznek a Kossuth utcában
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 28.

2018. október 1-2-3-án (hétfőn, kedden, szerdán) a Kossuth Lajos utca szakaszosan lezárásra kerül a platánfák száraz ágainak levágása miatt.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a tisztelt lakosságot, hogy 2018. október 1-2-3-án (hétfőn, kedden, szerdán) a Kossuth Lajos utca szakaszosan lezárásra kerül a platánfák száraz ágainak levágása miatt.

Ezen időszakban a lezárt területen a parkolás is tilos!

Tisztelettel kérik a lakosság türelmét és megértését.

Sikeresen szerepeltek a lovasok
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 28.

2018. szeptember 21. és 23. között rendezték meg Tamásiban a Máchánszky Gyula Regionális döntő és csapat versenyt, amelyen a Bács-Békés-Csongád-Baranya-Tolna megye lovasai versenyeztek.

Színes programokkal várták a fiatalokat az Autómentes Napon
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 28.

Kiskunfélegyháza is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozatához, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra.

Színpadra vitték a fiatalokat érintő leggyakoribb társadalmi problémákat
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 28.

Üzenet a biztonságért című táncprodukcióval hívták fel a félegyházi középiskolások figyelmét az őket érintő leggyakoribb a bűncselekményekre.

A szolnoki táncegyüttes a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság meghívására érkezett Félegyházára. Műsorukat közel hatszáz középiskolás diák nézhette meg a Móra Ferenc Művelődési Központban hétfőn.

Több zsák szemetet gyűjtöttek
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 28.

A Humanum Salma Humanitarius Alapítvány szervezésében a Mozgássérültek Egyesülete és a Béke Klub tagjai szemétgyűjtési akciót szerveztek szeptember 26-án.

A volt fürdőszálló előtti park és kreszpark megtisztítására egy EFOP pályázat keretein belül került sor. Ez idén már a negyedik akciója az egyesületnek. Kétszer voltak temető tisztításon és egyszer pedig külterületre mentek egy kisebb csoporttal.

Ülésezett a képviselő-testület – Önkormányzati forrásból újul meg a Centenáriumi díszkút
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 28.

Megújul a Petőfi téren lévő patinás, úgynevezett Centenáriumi díszkút. A Miénk itt a tér egyik központi helyszíne, a főtér kedves és kedvelt szeglete önkormányzati forrásból kel új életre. Többek között erről is döntött szeptember 27-i ülésén a félegyházi képviselő-testület.

XVI. Bársony Mihály Tekerőlantos Fesztivál és Kosárfonó Találkozó
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 28.

Tiszaalpáron 2018. szeptember 28-30. között rendezik meg a XVI. Bársony Mihály Tekerőlantos Fesztivál és Kosárfonó Találkozót, melyre mindenkit szeretettel várnak.

„Rázd fel és mozogj!”
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 28.

Kiskunfélegyháza évek óta csatlakozik az európai autómentes nap rendezvénysorozatához. Idén a sportcsarnok mögötti parkolóban várta gazdag program a fiatalokat és időseket, hogy a „rázd fel és mozogj” jelmondattal meghirdetett eseményen erősítsék a környezettudatosságot sportolási és játéklehetőségek biztosításával.