Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.11.23-11.30.

 
Egy könyv fiatalokról a fiataloknak és felnőtteknek
Publikálás dátuma: 2018. november 30.

Babay József „ Mi huszonketten…” című kötetének reprint kiadását mutatták be november 29-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A szerző a félegyházi Városi Katolikus Főgimnázium egyik osztályának egy tanévét tűzte tollhegyre, amikor megírta szép, tanulságos történetét 1932-ben. A régmúlt idők akkori diákjairól, tanárairól, az iskola életéről – amit ma Móra Ferenc Gimnáziumnak hívnak – mesélnek a könyv lapjai. A kötet a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a könyvtár támogatásával jelent meg. A könyvbemutatón Rosta Ferenc alpolgármester mondott bevezetőt, majd dr. Tarjányi József ismertette Babay József életét, munkásságát, illetve a kiadványt. A Móra Gimnázium diákjai részleteket olvastak fel az írásokból.

Fakivágásokkal és áttelepítésekkel indul a Zöld város
Publikálás dátuma: 2018. november 30.

Decemberben megkezdik a fakivágásokat és áttelepítéseket, valamint a fakezeléseket a Zöld város projektterületén. Azt követően majdnem egy évet kell várni, hogy az új, előnevelt fák a helyükre kerülhessenek. Közben bontanak és építenek, utcákat és térrészeket zárnak le. Ez lesz a városközpont átalakulásának legnehezebb időszaka a félegyháziak számára, mert ahhoz, hogy megszülethessen az új, először fel kell számolni a régit. A megszokottat, az ismertet, amely – ha kevésbé szép is mint ami kialakulni készül – már a szívünkhöz nőtt. Érdemes azonban türelemmel és bizalommal várni a végeredményt – ígéri Nemcsok Márton projektfelelős, a tervezést végző Pagony Táj- és Kertépítész Iroda félegyházi származású tájépítészmérnöke. 

Ismét sikeres évet zár fürdő – Decembertől lesz délutáni úszójegy is
Publikálás dátuma: 2018. november 30.

A vártnál jobb eredménnyel zárja a 2018-as évet a Félegyházi Termál Parkfürdő – tudtuk meg Kelemen József fürdővezetőtől, aki azt is elmondta, hogy bár a nyár eleji kedvezőtlen időjárás országosan 60 százalék körüli forgalomkiesést okozott a strandokon, Félegyháza közkedvelt fürdőjében alig volt érzékelhető a június és júliusi havi csapadékos időjárás hatása.

Ma nyílik az ARTurka Művészeti Vásár és Kiállítás
Publikálás dátuma: 2018. november 30.

Ünnepi kiállítás megnyitóra szeretettel várnak mindenkit a Holló László Képzőművész Kör Galériájában 2018. november 30-án, pénteken 18 órára.

A kiállítást megnyitja Rátkai Zsuzsa a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete elnöke. Konferál és verset mond Gulyás Réka, tekerőlanton muzsikál Ónodi András Máté.

Ünnepi megnyitó után lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre a helyi alkotókkal, valalmint munkák megvásárlására..

A kiállítás és a vásár az adventi időszakban minden nap 9-17 óráig nyitva lesz. Utolsó nap dec. 23.

Ma nyílik az ARTurka Művészeti Vásár és Kiállítás
Publikálás dátuma: 2018. november 30.
Ünnepi kiállítás megnyitóra szeretettel várnak mindenkit a Holló László Képzőművész Kör Galériájában 2018. november 30-án, pénteken 18 órára. A kiállítást megnyitja Rátkai Zsuzsa a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete elnöke. Konferál és verset mond Gulyás Réka, tekerőlanton muzsikál Ónodi András Máté.
Méltó tulajdonosukhoz kerültek a jótékonysági licit tárgyai
Publikálás dátuma: 2018. november 30.
Dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes adta át Sutka Ferenc szegedi vállalkozónak azt a két sportrelikviát, amit az interneten árvereztek el az Egészségért Közalapítvány a Kórházért javára.  
 
Mi Gárdonyink vetélkedő
Publikálás dátuma: 2018. november 30.

A Pálmonostorai Gárdonyi Géza Általános Iskolában negyedik alkalommal rendezték meg a Mi Gárdonyink vetélkedőt. A versenyen részt vevő 7 csapatot, Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatónője köszöntötte. Mészáros Mártával, a Kiskun Múzeum igazgatójával a zsűrizés feladatait is elvállalták. A versenyre az író életrajzából és az Egri csillagok című regényből kellett készülni.

Mondom, ha segítesz
Publikálás dátuma: 2018. november 30.

Mondom, ha segítesz címmel tartott előadást Czakóné Kállai Ildikó, gyógypedagógus-logopédus a november 27-i Betűbölcsiben. A félegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár által szervezett rendezvényre sok anyuka látogatott el, ahol nagyon hasznos információkat kaptak a mozgásfejlődés és a beszédfejlődés kapcsolatáról és összefüggéséről.

Rangos díjat kapott Alácsné dr. Dósay Rita
Publikálás dátuma: 2018. november 30.
Több évtizedes munkája elismeréseként a közjegyzőknek járó egyik legmagasabb szakmai elismerésben részesült Alácsné dr. Dósay Rita. A köztiszteletben álló kiskunfélegyházi közjegyző a 30. Közép-Európai Közjegyzői Kollokvium keretében megrendezett ünnepi gálán vehette át a Makró Sándor-díjat Szegeden.
Támogatás a tűzoltóknak és a plébániának - videóval
Publikálás dátuma: 2018. november 30.

Az esztendő utolsó előtti ülését tartotta november 29-én, csütörtökön a félegyházi képviselő-testület. A városatyák támogatták egyebek mellett a városi tűzoltóparancsnokság kérelmét, és félmillió forint támogatást szavaztak meg a legénységi matracok cseréjére. Ugyancsak 500 ezer forint támogatást hagytak jóvá a Római Katolikus Plébánia számára, programok megvalósítására.

Útlezárás a Korona utcán
Publikálás dátuma: 2018. november 30.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy december 4-én, kedden lezárják a Korona utcát, reggel 8 órától. Felhívják a figyelmet, hogy mindkét oldalon tilos lesz a parkolás. Kérik az autósok türelmét és megértését.

90. születésnapján köszöntötték a félegyházi kóruskultúra megteremtőjét
Publikálás dátuma: 2018. november 29.

A városháza dísztermében köszöntötték Kapus Bélát 90. születésnapján. A legendás kórusvezető, a félegyházi kóruskultúra megteremtőjének, a város díszpolgárának ünneplésére volt tanítványai, a kórustagok, és természetesen szeretett családtagjai töltötték meg a termet. Az általa alapított Zenebarátok Kórusa hangulatos dalcsokorral emelte az ünnepi hangulatot, de hozzászólással, virágcsokorral köszöntötték egykori diákjai, kórustagjai és iskolájának, a Móra Gimnáziumnak a képviselői is. Hosszú, eredményes, a város hírnevét is öregbítő munkásságát Csányi József polgármester méltatta köszöntésén.

Adventi program Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. november 29.

A műsor összeállításakor tudatosan törekedtek arra, hogy a kiskunfélegyházi általános iskolásoknak fellépési lehetőséget teremtsenek, ezzel is színesítsék és még bensőségesebbé tegyék az ünnepi hangulatot.

Az ízek lélektana és az ételfrász
Publikálás dátuma: 2018. november 29.

E címmel tartott dedikálással egybekötött előadást november 28-án dr. habil. Forgács Attila az Elte és a Corvinus Egyetem tanára a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében.

Csatornázás a Bankfaluban
Publikálás dátuma: 2018. november 29.

Az elmúlt hetekben megtörtént a Bankfalu újonnan létesült szennyvízcsatorna hálózatának üzembe helyezése. A Róna utca Kiskun utca és Templomhalom utca közötti szakaszán, a Barázda utcán, a Kalász utcán, a Kéve utcán, valamint a Szélmalom utca egy szakaszán összesen 147 ingatlant érintő beruházás kapcsán 2196 méter gyűjtőcsatorna és 1591 méter bekötőcsatorna kivitelezési munkálatait végezte el az önkormányzat megbízásából a fővállalkozó Bácsvíz Zrt. – tudtuk meg Hartyáni Gyula projektfelelőstől. A szakember ennek kapcsán arra is emlékeztetett, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint az érintett lakóingatlanok tulajdonosainak egy éven belül rá kell csatlakozniuk a hálózatra, ellenkező esetben talajterhelési díjat lesznek kötelesek fizetni.

Csökkentenék a hulladékot
Publikálás dátuma: 2018. november 29.

A József Attila Általános Iskola is csatlakozott a Fenntarthatósági Témahét keretében megrendezett Európai Hulladékcsökkentési Hét programjához, amelynek kiemelt témája a veszélyes hulladékok visszaszorítása volt.

Ezüst diploma a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen
Publikálás dátuma: 2018. november 29.
Szép sikert ért el Budapesten a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kórusa. A Nagyné Mészáros Erika tanárnő vezetette énekkar, a KÓTA által VIII. alkalommal szervezett Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen ezüst diplomát kapott. Az énekkar műsorában zongorán közreműködött Pocskai Roland, a Batthyány Művészeti Iskola zongoratanára.
Lakossági fórumot tart Szamosi Endre
Publikálás dátuma: 2018. november 29.
A 4. számú körzet önkormányzati képviselője, Szamosi Endre tart lakossági fórumot november 30-án, pénteken 17 órától a Batthyány Lajos Általános Iskolában. Téma: beszámoló az eddigi eredményekről, beruházások, jövő évi tervek. Meghívott vendégek: Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, valamint önkormányzati tisztségviselők.
 
Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2018. november 29.

Múzeumlátogatást szervez december 8-án, szombaton Budapestre a Kiskun Múzeum Baráti Köre. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőt mindenki egyénileg rendezi. Indulás időpontja: december 8., szombat 8.30-kor. Találkozás az állomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg. A múzeumtúrára a 06-70/221-1608-as telefonszámon lehet jelentkezni.

Szép eredmények az 5. Mudin emlékkupán
Publikálás dátuma: 2018. november 29.
2018. október 24-én szombaton rendeztek teremíjász versenyt Kétegyházán. 5. Mudin emlékkupa nevet adva a versengésnek a város olimpikonjai tiszteletére.A több mint 120 nevezővel, 12 célon, két körben megrendezett versenyen adtak számot az íjászok a tudásukról. Kiskunfélegyházáról a Turul Koppány IHSE tagjai 11 fővel vettek részt az eseményen.
A bizottságok zöld utat adtak a testületi előterjesztéseknek
Publikálás dátuma: 2018. november 28.

Tizennyolc napirendi pontot vitat meg Kiskunfélegyháza képviselő-testülete a november 29-ei nyilvános ülésén. A napirendek között többek között a közterületi feladatokról, a belső ellenőrzési tervről, a közterületek értékmeghatározásáról és költségvetési kérdésekről is döntenek. A hét elején a bizottságok valamennyi előterjesztést megvitattak, és elfogadásra javasoltak a testületnek. A művelődési és szociális bizottság állást foglalt amellett, hogy a Móra Ferenc Gimnázium vezetői feladatával dr. Kása Zsuzsannát bízzák meg. Támogatták azt az előterjesztést is, miszerint a könyvtár a Hattyúház falán Tamási Áronnak állít emléket. Hunyadi László Tamási Áron plakettje, dr. Tarjányi József és Bozóki István felajánlásaként kerülne elhelyezésre.

A galambosi városrészen is egyre több fiatal telepszik le
Publikálás dátuma: 2018. november 28.

Selymes és Halesz után külterületi körzetének harmadik helyszínén a galambosiakat várta lakossági fórumra Ván Jenő önkormányzati képviselő novembert 27-én. Tanyás, kiskertekben gazdag dűlőutak révén a legfontosabb téma most is a földutak karbantartása, a közvilágítás fejlesztése és a főbb utakon a forgalom szabályozása, a sebességcsökkentő táblák kihelyezése volt. A fórumon a képviselői beszámoló után Csányi József polgármester tájékoztatta a megjelenteket a város eddigi fejlesztéseiről, valamint a további tervekről. A felmerült kérdések megválaszolásában segítettek a hivatal vezető tisztségviselői is.

A lakótelep karácsonyfája is megkapta méltó díszeit
Publikálás dátuma: 2018. november 28.

A Petőfi-lakótelepen élők és a városba érkezők egyaránt gyönyörködhetnek a SPAR áruháznál felállított karácsonyfában. A fenyőfát november 28-án, reggel kezdte el díszíteni a lelkes kis csapat, amit a KSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tanulói, azon belül is a kereskedő szakmacsoport tagjai öltöztettek fel új, szebb ruhába.

Helyileg tudják a vérvételt biztosítani Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2018. november 28.
2018. december 1-től a petőfiszállási lakosoknak nem kell Kiskunfélegyházára utazniuk vérvétel céljából. December 1-től a hét minden szerdáján 7:00 és 8:00 óra között a petőfiszállási orvosi rendelőben (Rákóczi u. 3.) biztosítanak helyet a vérvétel számára - olvasható a település honlapján.
Humorral teli nyílt nap a Közgében
Publikálás dátuma: 2018. november 28.
Nyílt napot tartottak november 27-én (kedden) a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában. Az általános iskola pályaválasztás előtt álló diákjai játékos vetélkedőn mérték össze ügyességüket és talpraesettségüket, de egyúttal megismerkedtek az iskola tanáraival és diákjaival is.
Jótékonysági bál a Darvasban
Publikálás dátuma: 2018. november 28.

Jótékonysági bált rendeztek a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskolában november 24-én. Az iskola tornatermében a báli hangulatot a diákok műsora alapozta meg. Elsőként Farkas Enikő 8. b osztályos tanuló és táncpartnere, Majer Tamás Roland versenytáncával kápráztatta el a nagyérdeműt, majd az ötödik, hatodik, hetedik osztályos gyerekek adtak elő táncos koreográfiát. A jó hangulatról a Főnix Bulizenekar gondoskodott. A báli bevételből idén az iskola udvarának szépítését, újabb kerti kiülők és folyosói fejlesztőjátékok beszerzését, valamint a játszótér bővítését tervezik.

Megalakult a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda
Publikálás dátuma: 2018. november 28.

Hivatalosan is megkezdte működését Kiskunfélegyházán az Egészségfejlesztési Iroda. Célja, hogy a kiskunfélegyházi járásban zajló népegészségügyi folyamatokat támogassa. A célok közé tartozik a szív-érrendszeri és daganatos betegségek prevenciójának támogatása, a korai és elkerülhető halálozás csökkentése, a mentális egészség elérése és megőrzése. Jelenleg a polgármesteri hivatal udvarában egy könnyen megközelíthető irodában, a későbbiekben pedig a megújuló rendelőintézet épületében lesz méltó helye az alapellátás szolgáltatásait bővítendő EFI irodának. Az iroda szolgáltatásait a félegyháziakon kívül a vonzáskörzethez tartozó települések lakói is igénybe vehetik. Az iroda működésének megkezdését november 28-án a városháza dísztermében jelentették be, ehhez kapcsolódó előadásokkal egybekötve. Az összejövetelen jelen voltak az intézményvezetők, az egészségügyi dolgozók és az új iroda munkatársai is.

Sportos élet konferencia
Publikálás dátuma: 2018. november 28.

Új rendezvénysorozatot indított 2017 novemberében a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub a sport iránti elkötelezettségének tükrében Sportos élet címmel, amelyet az idei évben is megrendeznek. A konferencia 2019. január 8-án, kedden 18 órakor kezdődik a Vállalkozók Ipartestülete székházában, a Móra Ferenc tér 9. szám alatt. Fontosnak tartják, hogy a városban élő gyerekeket és felnőtteket az egyesület tevékenységével és példamutatásával ösztönözzék a mozgás szeretetére, valamint az egészséges életmódra való törekvésre. A konferenciát a rendezvény védnöke, Balla László alpolgármester nyitja meg.

Szorgalom, segítőkészség, érdeklődés
Publikálás dátuma: 2018. november 28.

Ezzel a három szóval lehet legpontosabban összegezni Csík István és felesége, Erzsike munkásságát és életüket. 55 éve élnek boldog házasságban. Két fiúgyermekük született, István és Csaba, de a családi összejöveteleken a terített asztalnál már három unokával és két dédunokával együtt ünnepel a család. A nyugdíjas házaspár aktív életet él. Naponta szorgoskodnak kertjükben, a nyugdíjas klubok legaktívabb tagjai, és szinte minden városi rendezvényen, eseményen jelen vannak.

Változik a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal ügyfélfogadási rendje
Publikálás dátuma: 2018. november 28.

A munkaszüneti napok körüli munkarend megállapításával kapcsolatban a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Hatósági, Gyámügyi és Igazságügyi Osztályának, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának, Földhivatali Osztályának, Foglalkoztatási Osztályának, valamint Kormányablak Osztályának ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint változik:

A Mikulás fogadására készültek fel a családok a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. november 27.

A könyvtár Gyermekbirodalmában Mikulásváró családi délelőttre gyűltek egybe a kicsinyek és szüleik. A nagyszakállú fogadására készülve apró ajándékokat, mézeskalács díszeket készítettek, olyan ajándékokat, amivel majd megajándékozhatják a piros puttonnyal érkező látogatójukat, vagy családtagjaikat. A szorgoskodó családok meglepetésére azonban Mikulás is ellátogatott a foglalkozásra. A gyerekek rajongással fogadták, és egy-egy verssel, énekkel is jutalmazták. A Télapót a találkozás meggyőzte arról, hogy a félegyházi gyerekeket feltétlenül fel kell keresnie, megajándékozva őket ajándékkal, elsősorban olyanokkal, amilyeneket már levélben is kértek tőle. A következő találkozás előtt azonban sok-sok szaloncukorral kínálta a családi délelőtt résztvevőit.

Európai Hulladékcsökkentési Projektnap a Batthyányban
Publikálás dátuma: 2018. november 27.

Az intézmény idén először csatlakozott a Fenntarthatósági Témahét keretében rendezett Európai Hulladékcsökkentési Hét programjához, amelynek kiemelt témája a veszélyes hulladékok visszaszorítása volt. Ebből az alkalomból projektnapot tartott november 21-én a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, előtérbe helyezve a hulladékcsökkentés és az újrahasznosítás témakörét.

Főtér születik – régen és most
Publikálás dátuma: 2018. november 27.

Mi épül? Kérdezte az újságíró 1981 májusában a Petőfi Népe hasábjain. A válaszból megtudhatták az akkori olvasók, hogy egy átfogó városrendezési program részeként a Hattyúház előtti útburkolat helyén sétálóutca készül. Az építést megelőzte a Petőfi szobor körüli park létesítése és egy ideiglenes autóbusz-pályaudvar kialakítása. A pénzügyi lehetőségek teljesülését követően indulhatott el a megnövekedett autóbusz-forgalom miatt már régóta várt köztér átépítés.

Nem érte el Félegyházát a Nyugat-nílusi láz
Publikálás dátuma: 2018. november 27.
A nyár és az ősz folyamán – Magyarország mellett – az Európai Unió több tagállama (ld. térkép) is jelentette a lovak Nyugat-nílusi lázzal történő megfertőződését. 2018-ban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma hazánkban is kimutatta a fertőzést, amely ez idáig 91 állattartó telepet érintett. Szerencsére Kiskunfélegyházát elkerülte a betegség. Bács-Kiskunban viszont érintett volt Kerekegyháza, Orgovány, Kecskemét, Kömpöc, Kunszentmiklós, Kunadacs, Miske, Érsekhalma. A lázzal, illetve agy- és gerincvelő-gyulladás okozta idegrendszeri tünetekkel járó betegség az esetek egy részében az állat pusztulásához is vezetett.
 
Rajzokon a család karácsonya
Publikálás dátuma: 2018. november 27.

Rajzpályázatot hirdetett a „Család karácsonya – téli sportok” témában Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Jogging Plus sportegyesület. A pályázatra 103 pályamű érkezett be, amelyet óvodai foglalkozás keretében öt, illetve hét éves gyermekek rajzoltak.

VI. Mezgés bál
Publikálás dátuma: 2018. november 27.

December 1-jén, szombaton 19 órától rendezi meg a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő bálját az intézmény tornatermében. A bál teljes bevételét – az előző évekhez hasonlóan – az iskola korszerűsítésére fordítják.

Baráti hangulatú könyvbemutató a Holló László Képzőművész Kör kiállítótermében
Publikálás dátuma: 2018. november 26.

Vedres-Nagy Ibolya és Vedres Ferenc „Fa és Forgács” című kötetét mutatták be egy baráti összejövetel keretében november 23-án, a Holló László Képzőművész Kör Petőfi téri kiállítótermében. Az összejövetelen egy alkalmi kiállítást is szerveztek a szerzők Bánkúti Emese munkáiból, aki könyveik illusztrátora. A könyvbemutatón Rátkai Zsuzsanna beszélgetett a vendégekkel, akik novellarészleteket és verseket is felolvastak a kötetből.

Félegyházi advent – 2018
Publikálás dátuma: 2018. november 26.
December elején minden félegyházi lakos a postaládájában találja a Kiskunfélegyházi Advent 2018 című kiadványt, amely az ünnepi időszak gazdag programkínálatát, az adventi időszak félegyházi kulturális és kikapcsolódási lehetőségeit gyűjti csokorba – tudtuk meg Görög Anita közművelődési referenstől.
 
Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásáért Díjat kapott Simó Mihály tűzoltó főtörzsőrmester
Publikálás dátuma: 2018. november 26.
Bács-Kiskun megyében pénteken adták át a Megyei Prima Díjakat a tudomány, a kultúra és a sport valamely területén jelenős eredményt elérő személyeknek. Bács-Kiskun megyében pénteken adták át a Megyei Prima Díjakat a tudomány, a kultúra és a sport valamely területén jelenős eredményt elérő személyeknek. Ezen a rangos eseményen vehették át az elismertek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetség Bács-Kiskun megyei szervezetének kitüntető címeit is, úgymint az év menedzsere, az év vendéglátója, az év agrárvállalkozója, az év elektromos kivitelezője és a kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért díjakat.
Kockafeszt, a LEGO-k Mekkája
Publikálás dátuma: 2018. november 26.

Másodjára látogatott el városunkba a KOCKAFESZT rendezvénysorozat. A minden korosztályt vonzó program, a félegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban kapott helyet, november 24-25-én.

Körkérdés: Várja-e a jégpálya megnyitását?
Publikálás dátuma: 2018. november 26.
Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt önfeledt szórakozást nyújt a félegyházi jégpálya, amely minden évben nagy népszerűségnek örvend. Akadnak rendszeres használói, míg mások alkalmasint húznak korit.
 
Lakossági fórum a gazdakör épületében
Publikálás dátuma: 2018. november 26.

Lakossági fórumot tart Ván Jenő, a 10. számú választókerület önkormányzati képviselője november 27-én, kedden 17 órakor a Nagyszőlő úti Gazdakör épületében. 

Lassan már fogalmunk sincs róla, hogy mit eszünk
Publikálás dátuma: 2018. november 26.
A táplálkozás és az egészség megváltozott világunkban – e címmel tartott előadást Mester Károly agrármérnök a Szakmaközi Művelődési Házban november 22-én. A feldolgozott élelmiszerek és az ipari takarmányon nevelt állatok termékek fogyasztása mind-mind meghatározó szerepet játszanak a gluténérzékenység, az emésztőszervi problémák, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a laktóz intolerancia, az autoimmun betegségek kialakulásában – szögezte le Mester Károly előadásának nyitányaként.
Szép karácsonyfa és díszkivilágítás gyönyörködteti a félegyháziakat
Publikálás dátuma: 2018. november 26.
Dús lombozatú, szép karácsonyfát állítottak fel a főtéren november 26-án. A fenyő korábban a Majsai út 2/a. számú ház utcafrontját díszítette. Karácsonyi életét 30 éve kezdte, a lakóközösség egyik családjában. A gondos gazdák a gyökeres növényt elültették a házuk előtti kertben, és lakótársaikkal együtt óvták, gondozták. A fenyő az utóbbi években akkorára nőtt, hogy már veszélyeztette a ház állagát. Ezért döntöttek úgy a lakók, hogy az ünnepet megtisztelve felajánlják fenyőfájukat, hogy feldíszítve emelje a város karácsonyi hangulatát.
 
Szép sikereket értek el a lányok a hétvégén
Publikálás dátuma: 2018. november 26.

Idén a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban zajlott a Leány Diákolimpia Országos Döntője, ahol két korosztályban 60 egyesület 180 versenyzője kezdte meg a küzdelmeket. 

Tisztújító közgyűlést tartott a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület
Publikálás dátuma: 2018. november 26.

Tisztújító közgyűlést tartott a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. Az összejövetelen beszámoló hangzott el az elmúlt évek munkájáról, eseményeiről, majd a választás következett. A tagság az eddigi munka alapján bizalmat szavazott a korábbi vezetőségnek.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. november 25.
Pénteken szent András apostol ünnepe lesz. Hétfőn kivételesen nem lesz Bibliaóra. A Szent József Kör, vagyis a Keresztény Édesapák Körének gyűlése nem most, hanem hétfőhöz egy hétre, december 3-án este ½ 7-kor lesz a Jókai utcai Közösségi Házban.
A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. november 25.

Az egyházközségi képviselő-testület most vasárnap a ½ 11-es szentmise után gyűlést tart a plébánián. A szentmisére és a gyűlésre hívják és várják a testület tagjait.November 26-án, hétfőn este nem lesz szentmise a templomban.

A „rend őrei” rúgták a bőrt
Publikálás dátuma: 2018. november 25.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök mérték össze labdarúgótudásukat november 24-én, Tiszaalpáron. A kispályás focira öt csapat érkezett. A csoportmérkőzéseket követően a legjobban a kecskemétiek szerepeltek, akik a döntőben a félegyházi rendőröket múlták felül. A harmadik helyet a bácsbokodiak kaparintották meg a lajosmizseieket legyőzve, míg ötödikként a tiszakécskeiek zártak. A gólkirályi címet Timafalvi Ákos (Kecskemét) szerezte meg, a legjobb kapusnak Keresztesi Lórándot (Kiskunfélegyháza) választották, a legjobb játékos Nagy Zorán (Bácsbokod) lett.

Eredményes birkózó diákolimpia
Publikálás dátuma: 2018. november 25.

Idén a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban zajlott a Leány Diákolimpia Országos Döntő, ahol két korosztályban 60 egyesület 180 versenyzője mérte össze tudását. A hazai csapat nyolc fővel vágott neki a küzdelmeknek. Mindenki remek formában küzdött, nagyon szép sikereket értek el a lányok.

Titkok a levéltárból - Történeti érdekességek
Publikálás dátuma: 2018. november 25.

A város legrégebbi közgyűjteménye, a félegyházi levéltár a település önálló közigazgatási életével szoros összefüggésben alakult meg. Mikor a város vezetői felismerték, hogy a kötelezettségek nyilvántartása és a jogok bizonyíthatósága céljából érdemes megőrizni bizonyos iratokat, gondoskodtak azok biztonságos fennmaradásáról is.

Egy nyelv, amit mindenki beszél az anyanyelvén kívül
Publikálás dátuma: 2018. november 24.

A nyelv, amit mindenki beszél az anyanyelvén kívül, az a szereteté. Gary Chapman amerikai író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó dolgozta ki a szeretetnyelv rendszerét, még 1992-ben.

Élményalapú nyelvoktatás – szakmai nap az ELTE-n
Publikálás dátuma: 2018. november 24.

A Móra Ferenc Gimnázium az előző tanévben kapcsolódott be a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott „Nyelvtanulással a boldogulásért” EFOP-3.2.14-17. 2017-00001 kódszámú projektbe, amelynek célja a hatékonyabb nyelvtanulási módszerek alkalmazása. A projekt eddigi tapasztalatainak összegzésére és megosztására november 17-én Budapesten, egy szakmai nap keretében találkoztak a nyelvtanárok.

Érdemes jónak lenni, sugallják Petőfi versei
Publikálás dátuma: 2018. november 24.
Három év a 26-ból. Petőfi Sándor élete és költészete 1844-45-46-ban címmel tartott előadást Juhász István nyugalmazott gimnáziumi tanár november 22-én, a Petőfi Sándor Városi könyvtárban. Mielőtt elkezdte versekkel gazdagon illusztrált előadását, minden vendéget megajándékozott egy sajátkezűleg írt rövid gyűjteményével, amelyek a költőóriás fontos, tanulságos gondolatait hordozzák.
 
Félegyházi Thai Bokszosok sikere a TEK Budo Gálán
Publikálás dátuma: 2018. november 24.

November 17-én ismét megrendezte a Terrorelhárítási központ a TEK BUDO- és Küzdősportgálát. A BM rendészeti szervei, az Országgyűlési Őrség, a NAV, és az Országos Mentőszolgálat sportolói küzdöttek meg. A kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület edzője, Nagy Krisztián a Nemzeti Védelmi Szolgálat Színeiben indult, míg a kiskunfélegyházi Farkas Zsolt a Kiskunfélegyháza Hivatásos Tűzoltóságát képviselte.

Fogyasztói tudatosságra nevel a félegyházi Kossuth iskola
Publikálás dátuma: 2018. november 24.

A Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma elnyerte a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet.

Az elismerő oklevelet az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkatársa adta át november 20-án Ágoston Tibornak, az intézmény igazgatójának.

Megjöttek az utcaseprő gépek
Publikálás dátuma: 2018. november 24.

Megérkezett Olaszországból a város két új utcaseprő gépe – tudtuk meg Juhász Lászlótól, a városüzemeltetési osztály vezetőjétől. A két kommunális takarítógép megvásárlásáról áprilisi ülésén döntött a képviselő-testület, ma pedig már a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. telephelyén várják, hogy munkába állhassanak.

Megyei Prima-díjas lett Csontos Piroska
Publikálás dátuma: 2018. november 24.

Csontos Piroska kiskunfélegyházi atléta, paralimpikon, ifj. Kunhegyesi Ferenc kiskőrösi festőművész, és Gerhát László kecskeméti zongoraművész, karmester vehette át péntek este a három megyei Prima-díjat a Four Points by Sheraton Hotel dísztermében rendezett exkluzív gálaesten. A negyedik elismerést a közönség szavazatai alapján Zsigóné Kati kecskeméti népi iparművész kapta. Különdíjban részesült Lezsák Sándor lakiteleki költő, drámaíró. Az erkölcsi elismerésen túl a megyei Prima-díjak mellé 1-1 millió, a Közönségdíj mellé pedig félmillió forintnyi pénzjutalom is társul.

Összefogás egy közös célért – leány birkózó diákolimpiát rendeztek városunkban
Publikálás dátuma: 2018. november 24.

A Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Birkózó Szövetség közös szervezésében leány országos birkózó diákolimpiát tartottak november 24-én a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A verseny lebonyolításában és megvalósításában oroszlánrészt vállalt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület, illetve a félegyházi önkormányzat. Serdülő és diák korcsoportban mintegy 180 birkózó lépett szőnyegre, Kiskunfélegyházát nyolc versenyző képviselte.

Összejövetelt tartottak Petőfiszálláson a közfoglalkoztatottak számára
Publikálás dátuma: 2018. november 24.

2018. november 9-én, pénteken a Petőfiszállási Községi Önkormányzat összejövetelt szervezett a település közmunkásai részére.

Csányi Sándor, a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási osztályának vezetője és munkatársa tájékoztatót tartott a dolgozóknak a közfoglalkoztatás jelenlegi helyzetéről és a további lehetőségekről. Ezt követően Szász János polgármester és Czombos Ferenc alpolgármester megköszönte a munkatársak egész éves kitartó munkáját, valamint jutalmak átadására is sor került. A meghívottakat egy ebéddel is vendégül látták.

Változik a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje
Publikálás dátuma: 2018. november 24.

A 2018. évi igazgatási szünet (december 27-28.) és karácsonyi időszakot érintő (december 24. és december 31.) munkarend változások kapcsán az alábbiak szerint változik a polgármesteri hivatal nyitvatartása és ügyfélfogadási rendje:

Adventi forgalomkorlátozások
Publikálás dátuma: 2018. november 23.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy az alábbi forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra kell számítani az adventi ünnepkör előtt:

Félegyházi díjazottak is voltak a Magyar Triatlon Szövetség díjátadó gáláján
Publikálás dátuma: 2018. november 23.
A Magyar Triatlon Szövetség díjátadó gáláján a DMTK-Kiskunfélegyházi VSE legjobbjai is elismerésben részesültek. Az eseményen azon egyesületek sportolóit és edzőit ismerték el, akik a 2018-as évben kiemelkedő eredményeket értek el triatlon és duatlon sportágban. A DMTK-KVSE egyesület triatlon szakosztálya az idén márciusban alakult és a fiatal sportolói töretlen szorgalmuknak és kitartásuknak köszönhetően már ebben az évben kitűnően szerepeltek az országos versenyeken, ezért többen is díjazottak lettek.
Indul a 6 évfolyamos képzés a Móra Gimiben
Publikálás dátuma: 2018. november 23.
Szeretettel várja a 6. osztályos diákokat a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium 6 évfolyamos képzése. A képzésről és a jelentkezés feltételeiről 2018. december 3-án, hétfőn 17:00-kor a Móra Ferenc Gimnáziumban bemutatkozó szülői értekezletet tartnak a leendő hatévfolyamos osztály iránt érdeklődőknek.
Szent Márton Napi Lámpásfelvonulás a Waldorf Iskolával
Publikálás dátuma: 2018. november 23.
Immár hagyománnyá vált Szent Márton ünnepünkön a Félegyházi Waldorf Iskola apraja és nagyja lámpást ragad a kezébe. 2018. november 23-án 17 órakor Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolától indulva, végig sétálnak a Kossuth utcán, egészen ki a Parkerdőbe, ahol apró kincsek és meleg almáslepény várja a gyerekeket.
Szerelmünk lapjai
Publikálás dátuma: 2018. november 23.
Romantikus filmet kínál ebben a hónapban a Móra Ferenc Művelődési Központ filmklubja. November 23-án, pénteken 19 órától vetítik a Szerelmünk lapjai című, 2004-ben, Nick Cassavetes által rendezett filmet. A főbb szerepekben Rachel McAdamst, Ryan Goslingot, Gena Rowlandst és James Garnert láthatjuk. Az előadás ingyenes.
 
Támogatja a város a kémények felújítását
Publikálás dátuma: 2018. november 23.

Lakásonként húszezer forinttal támogatja a félegyházi önkormányzat a társasházi gyűjtőkémények lezárása miatt szükséges elektromos fővezeték és a kémények felújítását.