Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.12.28-01.04..

 
In memoriam dr. Garai István
Publikálás dátuma: 2019. január 4.

Dr. Garai István Levente 1955. június 15-én született a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfalun. Édesapja, Garai István a Móra Ferenc Gimnázium tanára, édesanyja Szabó Erzsébet védőnő volt. Felesége Póra Julianna. Gyermekei: Anikó és Levente.

Januári áramszünetek
Publikálás dátuma: 2019. január 4.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbiakban olvasható.

Állandó kiállítás várja az érdeklődőket a félegyházi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. január 3.

Állandó tárlattal emlékeznek a nyolc éve elhunyt Bodor Miklós festőművészre és grafikusra Kiskunfélegyházán tisztelői.

Csincsák Zoltán-Bagdi István labdarúgó Emléktorna
Publikálás dátuma: 2019. január 3.

2019. január 5-én, szombaton 11 órától kerül megrendezésre a Csincsák Zoltán- Bagdi István labdarúgó Emléktorna a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Szeretettel várnak mindenkit.

I. Forrás Pálinka és Blues Fesztivál
Publikálás dátuma: 2019. január 3.

2018. február 23-án beköltözik a blues a Rocktárba. Ezen a napon tartják meg az első Blues és Pálinka Fesztivált.

Ez alkalomból a Rocktárban nemcsak egy hagyományos koncert lesz: Fellépnek a térség blues zenekarai, majd Little G Weevil, az Egyesült Államokban is méltán híres blues zenész lemezbemutató koncertje koronázza meg a fesztivált!

Ingyenes ruhaosztás
Publikálás dátuma: 2019. január 3.

Az Egészséges Félegyházáért Egyesület ruhaosztást tart 2019. január 12-én, szombaton 9 és 11 óra között a Gyermekorvosi Rendelő váróhelyiségében, Kiskunfélegyházán a Hunyadi utca 6. szám alatt.

Sportos élet konferencia
Publikálás dátuma: 2019. január 3.

Új rendezvénysorozatot indított 2017 novemberében a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub a sport iránti elkötelezettségének tükrében Sportos élet címmel, amelyet az idei évben is megrendeznek. A konferencia január 8-án, kedden 18 órakor kezdődik a Vállalkozók Ipartestülete székházában, a Móra Ferenc tér 9. szám alatt. Fontosnak tartják, hogy a városban élő gyerekeket és felnőtteket az egyesület tevékenységével és példamutatásával ösztönözzék a mozgás szeretetére, valamint az egészséges életmódra való törekvésre. A konferenciát a rendezvény védnöke, Balla László alpolgármester nyitja meg.

Bugaci kisfiú az idei év első megyei babája
Publikálás dátuma: 2019. január 1.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti szülészetén a 2019 év első babája 3 óra 25 perckor látta meg a napvilágot. A kisfiú aki a Rádi Benett Tibor nevet kapta. A 37 éves édesanya harmadik gyermeke 3500 grammal és 50 centiméterrel, hagyományos úton született - tudatta a baon.hu.

Januári véradások
Publikálás dátuma: 2019. január 1.

Januárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

2019 első pillanataiban...
Publikálás dátuma: 2018. december 31.

Békés, boldog, szeretetteljes új évet kíván minden kedves jelenlegi és leendő Olvasójának, üzleti partnerének a Félegyházi Közlöny szerkesztősége!

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. december 31.
Február 1-jétől kerülnek forgalomba az új 500 forintos bankjegyek
Publikálás dátuma: 2018. december 31.

Az MNB megjegyezte azt is, az 500 forintos bankjegycserével a forintbankjegyek 2014-ben megkezdett megújítása a lezárásához közeledik.

A régi 10 ezer forintos bankjegyek bevonásáról még nem hozott döntést az MNB, ezért e címletnek mind a régi, mind az új változata továbbra is korlátozás nélkül használható a készpénzforgalomban. A régi 10 ezer forintosokkal lehet találkozni az ATM-ből való készpénzfelvétel során, azzal lehet fizetni a vásárlásoknál, és a kereskedők sem utasíthatják vissza elfogadásukat. A címlet bevonásáról a jegybank később dönt.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a forgalomból korábban már bevont bankjegyek nem veszítik el értéküket, mivel a bevonási határnapot követően még három évig minden bank- és postafiókban, húsz évig pedig az MNB lakossági pénztárában díjmentesen beválthatók - azonos címletű - új fizetőeszközre.

 

Futással búcsúztatták az óévet Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. december 31.

Rekordszámú futó vett részt az óévbúcsúztató szilveszteri futáson Kiskunfélegyházán.

Petőfi Sándor születésének 196. évfordulójára emlékezett Félegyháza
Publikálás dátuma: 2018. december 31.

Kiskunfélegyházán az év utolsó napja nemcsak évbúcsúztató, hanem a város lánglelkű költőjének, Petőfi Sándornak a születésnapja is, amelyre minden évben tisztelettel emlékeznek a város lakói. A hagyományokhoz illeszkedően december 31-én, a költő gyermekkori emlékeit őrző Petőfi Emlékháznál tartottak koszorúzási ünnepséget, ahol az emléktáblánál a város vezetése, a költő nevét viselő intézmények és civil szervezetek, valamint a pártok helyezték el koszorúikat. Ezt követően a városi könyvtárban zenés, irodalmi összeállítással folytatódott a megemlékezés. A Széljáró Balladás Együttes mutatta be a nemrégiben megjelent A mi Petőfink című CD-jét, és lelkes előadók idézték a költő legszebb verseit.

Újévi szemétszállítás
Publikálás dátuma: 2018. december 30.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft felhívja a lakosság figyelmét, hogy 2019. január 1-jén, kedden nem szállítják el a szemetet a városban. Ennek pótlása január 2-án, szerdán fog megtörténni. Sikerekben gazdag boldog új évet kívánnak az FVNP Kft. munkatársai!

Fekete pólósok sikere a 28. Kosárlabda Gálán
Publikálás dátuma: 2018. december 29.

December 28-án immár a 28. Kosárlabda Gálát bonyolították le a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Karácsony és szilveszter között minden évben sokan ragadnak labdát, ez most sem volt másképp. Az idei gálára 22 csapat nevezett, érkeztek játékosok a környékbeli településekről is. A gálát a KKC és a Félegyházi Térségi Sportiskola az önkormányzat segítségével ezúttal is közösen rendezte meg. Párhuzamosan két pályán folyt a játék, amely a fekete pólósok sikerével ért véget. Összesen 1509 pontot szereztek, míg a „kihívó” piros pólósok 1180 pontig jutottak. A gála célja idén is a kosárlabdázás népszerűsítése volt. Kortól függetlenül minden sportbarát pályára léphetett, a csapatok kétszer 14 perces mérkőzéseket játszottak.

Leány serdülő birkózóválogatott táborozott Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. december 29.

A fiú serdülő birkózó válogatott után ezúttal a leány serdülő birkózó válogatott is Kiskunfélegyházán edzőtáborozott december utolsó napjaiban. A korosztály legjobbjai a két ünnep között sem pihentek, Péteri András edző és segítői révén technikai és küzdő, valamint ügyességi feladatokat gyakoroltak a Kossuth Szakiskola tornatermében.

Begyűjtik a fenyőfákat
Publikálás dátuma: 2018. december 28.

Kétalkalmas, díjmentes fenyőfa-begyűjtést szervez az FBH-NP Nonprofit Kft. januárban és februárban, Kiskunfélegyházán.

Kárpátaljai településnek gyűjtöttek adományt Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2018. december 28.

Az adományokat határontúli gyermekekhez juttatták el.

2018 decemberében a Karitász helyi szervezetének kezdeményezésére adománygyűjtést hirdetett Petőfiszállás Önkormányzata, azzal a céllal, hogy egy határon túli magyar település rászoruló gyermekeihez juttasson ajándékokat Karácsonyra.

Szívük minden szeretetét odaadták Karácsonyra
Publikálás dátuma: 2018. december 28.

Karácsonyi Ünnepséget tartottak december 20-án a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskolában.

Az iskola diákjai, pedagógusai és dolgozói „Karácsonyi ének című” mesejátékukkal szívük minden szeretetét odaadták közönségüknek, mellyel igazi ajándékot varázsoltak mindenki karácsonyfája alá.

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek