Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.12.28-01.04..

 
In memoriam dr. Garai István
Publikálás dátuma: 2019. január 4.

Dr. Garai István Levente 1955. június 15-én született a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfalun. Édesapja, Garai István a Móra Ferenc Gimnázium tanára, édesanyja Szabó Erzsébet védőnő volt. Felesége Póra Julianna. Gyermekei: Anikó és Levente.

Januári áramszünetek
Publikálás dátuma: 2019. január 4.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbiakban olvasható.

Állandó kiállítás várja az érdeklődőket a félegyházi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. január 3.

Állandó tárlattal emlékeznek a nyolc éve elhunyt Bodor Miklós festőművészre és grafikusra Kiskunfélegyházán tisztelői.

Csincsák Zoltán-Bagdi István labdarúgó Emléktorna
Publikálás dátuma: 2019. január 3.

2019. január 5-én, szombaton 11 órától kerül megrendezésre a Csincsák Zoltán- Bagdi István labdarúgó Emléktorna a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Szeretettel várnak mindenkit.

I. Forrás Pálinka és Blues Fesztivál
Publikálás dátuma: 2019. január 3.

2018. február 23-án beköltözik a blues a Rocktárba. Ezen a napon tartják meg az első Blues és Pálinka Fesztivált.

Ez alkalomból a Rocktárban nemcsak egy hagyományos koncert lesz: Fellépnek a térség blues zenekarai, majd Little G Weevil, az Egyesült Államokban is méltán híres blues zenész lemezbemutató koncertje koronázza meg a fesztivált!

Ingyenes ruhaosztás
Publikálás dátuma: 2019. január 3.

Az Egészséges Félegyházáért Egyesület ruhaosztást tart 2019. január 12-én, szombaton 9 és 11 óra között a Gyermekorvosi Rendelő váróhelyiségében, Kiskunfélegyházán a Hunyadi utca 6. szám alatt.

Sportos élet konferencia
Publikálás dátuma: 2019. január 3.

Új rendezvénysorozatot indított 2017 novemberében a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub a sport iránti elkötelezettségének tükrében Sportos élet címmel, amelyet az idei évben is megrendeznek. A konferencia január 8-án, kedden 18 órakor kezdődik a Vállalkozók Ipartestülete székházában, a Móra Ferenc tér 9. szám alatt. Fontosnak tartják, hogy a városban élő gyerekeket és felnőtteket az egyesület tevékenységével és példamutatásával ösztönözzék a mozgás szeretetére, valamint az egészséges életmódra való törekvésre. A konferenciát a rendezvény védnöke, Balla László alpolgármester nyitja meg.

Bugaci kisfiú az idei év első megyei babája
Publikálás dátuma: 2019. január 1.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti szülészetén a 2019 év első babája 3 óra 25 perckor látta meg a napvilágot. A kisfiú aki a Rádi Benett Tibor nevet kapta. A 37 éves édesanya harmadik gyermeke 3500 grammal és 50 centiméterrel, hagyományos úton született - tudatta a baon.hu.

Januári véradások
Publikálás dátuma: 2019. január 1.

Januárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

2019 első pillanataiban...
Publikálás dátuma: 2018. december 31.

Békés, boldog, szeretetteljes új évet kíván minden kedves jelenlegi és leendő Olvasójának, üzleti partnerének a Félegyházi Közlöny szerkesztősége!

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. december 31.
Február 1-jétől kerülnek forgalomba az új 500 forintos bankjegyek
Publikálás dátuma: 2018. december 31.

Az MNB megjegyezte azt is, az 500 forintos bankjegycserével a forintbankjegyek 2014-ben megkezdett megújítása a lezárásához közeledik.

A régi 10 ezer forintos bankjegyek bevonásáról még nem hozott döntést az MNB, ezért e címletnek mind a régi, mind az új változata továbbra is korlátozás nélkül használható a készpénzforgalomban. A régi 10 ezer forintosokkal lehet találkozni az ATM-ből való készpénzfelvétel során, azzal lehet fizetni a vásárlásoknál, és a kereskedők sem utasíthatják vissza elfogadásukat. A címlet bevonásáról a jegybank később dönt.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a forgalomból korábban már bevont bankjegyek nem veszítik el értéküket, mivel a bevonási határnapot követően még három évig minden bank- és postafiókban, húsz évig pedig az MNB lakossági pénztárában díjmentesen beválthatók - azonos címletű - új fizetőeszközre.

 

Futással búcsúztatták az óévet Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. december 31.

Rekordszámú futó vett részt az óévbúcsúztató szilveszteri futáson Kiskunfélegyházán.

Petőfi Sándor születésének 196. évfordulójára emlékezett Félegyháza
Publikálás dátuma: 2018. december 31.

Kiskunfélegyházán az év utolsó napja nemcsak évbúcsúztató, hanem a város lánglelkű költőjének, Petőfi Sándornak a születésnapja is, amelyre minden évben tisztelettel emlékeznek a város lakói. A hagyományokhoz illeszkedően december 31-én, a költő gyermekkori emlékeit őrző Petőfi Emlékháznál tartottak koszorúzási ünnepséget, ahol az emléktáblánál a város vezetése, a költő nevét viselő intézmények és civil szervezetek, valamint a pártok helyezték el koszorúikat. Ezt követően a városi könyvtárban zenés, irodalmi összeállítással folytatódott a megemlékezés. A Széljáró Balladás Együttes mutatta be a nemrégiben megjelent A mi Petőfink című CD-jét, és lelkes előadók idézték a költő legszebb verseit.

Újévi szemétszállítás
Publikálás dátuma: 2018. december 30.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft felhívja a lakosság figyelmét, hogy 2019. január 1-jén, kedden nem szállítják el a szemetet a városban. Ennek pótlása január 2-án, szerdán fog megtörténni. Sikerekben gazdag boldog új évet kívánnak az FVNP Kft. munkatársai!

Fekete pólósok sikere a 28. Kosárlabda Gálán
Publikálás dátuma: 2018. december 29.

December 28-án immár a 28. Kosárlabda Gálát bonyolították le a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Karácsony és szilveszter között minden évben sokan ragadnak labdát, ez most sem volt másképp. Az idei gálára 22 csapat nevezett, érkeztek játékosok a környékbeli településekről is. A gálát a KKC és a Félegyházi Térségi Sportiskola az önkormányzat segítségével ezúttal is közösen rendezte meg. Párhuzamosan két pályán folyt a játék, amely a fekete pólósok sikerével ért véget. Összesen 1509 pontot szereztek, míg a „kihívó” piros pólósok 1180 pontig jutottak. A gála célja idén is a kosárlabdázás népszerűsítése volt. Kortól függetlenül minden sportbarát pályára léphetett, a csapatok kétszer 14 perces mérkőzéseket játszottak.

Leány serdülő birkózóválogatott táborozott Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. december 29.

A fiú serdülő birkózó válogatott után ezúttal a leány serdülő birkózó válogatott is Kiskunfélegyházán edzőtáborozott december utolsó napjaiban. A korosztály legjobbjai a két ünnep között sem pihentek, Péteri András edző és segítői révén technikai és küzdő, valamint ügyességi feladatokat gyakoroltak a Kossuth Szakiskola tornatermében.

Begyűjtik a fenyőfákat
Publikálás dátuma: 2018. december 28.

Kétalkalmas, díjmentes fenyőfa-begyűjtést szervez az FBH-NP Nonprofit Kft. januárban és februárban, Kiskunfélegyházán.

Kárpátaljai településnek gyűjtöttek adományt Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2018. december 28.

Az adományokat határontúli gyermekekhez juttatták el.

2018 decemberében a Karitász helyi szervezetének kezdeményezésére adománygyűjtést hirdetett Petőfiszállás Önkormányzata, azzal a céllal, hogy egy határon túli magyar település rászoruló gyermekeihez juttasson ajándékokat Karácsonyra.

Szívük minden szeretetét odaadták Karácsonyra
Publikálás dátuma: 2018. december 28.

Karácsonyi Ünnepséget tartottak december 20-án a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskolában.

Az iskola diákjai, pedagógusai és dolgozói „Karácsonyi ének című” mesejátékukkal szívük minden szeretetét odaadták közönségüknek, mellyel igazi ajándékot varázsoltak mindenki karácsonyfája alá.