Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.02.01-02.08.

 
Évről-évre egyre sikeresebb a Hagyományőrző Falusi Disznóvágás Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2019. február 8.

2019. február 2-án, szombaton immáron 7. alkalommal rendezték meg Petőfiszálláson a Hagyományőrző Falusi Disznóvágást.

Az egész napos rendezvény reggel 7:00 órakor vette kezdetét. A disznókat ezúttal lovaskocsi húzta be a helyszínre a Faluház mellé, majd Szász János polgármester köszöntőjével vette kezdetét a rendezvény, melyet megtisztelt részvételével Bartos Mónika országgyűlési képviselő is. A régi disznóvágási szokásokról Kiss Sándor beszélt, magyarázva a történéseket, hiszen ezután következett a hagyományos módon elvégzett disznóvágás. A perzselés szalmával és kézi disznópörkölővel történt, majd a böllérek és segítőik szakszerűen felbontották a húst a következő munkafolyamatokhoz. A munkálatokból sok helyi lakos, és intézményi dolgozó kivette a részét, jó hangulatban folyt a közös munka. Közben népdalokat énekelt Kiss Ákos, valamint Kócsó Nándor és zenekara muzsikált.

Félegyházán járt Czene Attila és Zubor Attila
Publikálás dátuma: 2019. február 8.

A Constantinum diákokkal zsúfolt nagytermében Kovács János testnevelő beszélgetett még január végén Czene Attilával, az 1996-os atlantai olimpián a dobogó legmagasabb fokára „felúszó” sportemberrel, sportvezetővel, sportpolitikussal, aki jelenleg a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke. A jó hangulatú találkozón a sportoló életútjáról beszélt a feszült figyelemmel hallgató fiataloknak. 

Holló László Emléknap
Publikálás dátuma: 2019. február 8.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Holló László Kuratórium, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, a Kiskun Múzeum valamint a Móra Ferenc Gimnázium szeretettel vár minden érdeklődőt március 6-án, szerdán a Holló László Emléknap programjaira.

Körkérdés: Hogyan képzeli el a leendő városközpontot?
Publikálás dátuma: 2019. február 8.

Szépnek és modernnek, valamint az igényeknek megfelelően praktikusnak képzelik el az itt élők a megújuló városközpontot. A parkosabb és zöldebb környezettől a városkép megújulását várják, aminek a megóvására is gondot kell fordítani a későbbiek során.

Móra Emlékévnek nyilvánítja Kiskunfélegyháza 2019-et
Publikálás dátuma: 2019. február 8.

A február 5-8. között megrendezett Móra Ferenc Emléknapok programjait egész éves rendezvénysorozat követi majd Kiskunfélegyházán, amellyel a 140 éve született író, újságíró, muzeológus, a magyar ifjúsági irodalom egyik legkiemelkedőbb alkotója, Móra Ferenc emléke előtt kíván tisztelegni a város – tájékoztatta lapunkat Görög Anita oktatási és közművelődési referens.

Nyugdíjasként lett elismert fafaragó
Publikálás dátuma: 2019. február 8.

A fának lelke van címmel nyílt tárlata a félegyházi születésű Zsibrita Zoltán fafaragónak február 6-án, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A művészt Kovács-Csonka Szilvia igazgató mutatta be és ajánlotta alkotásait a tárlatlátogatók figyelmébe. A megnyitót Vas László tekerőlantos játéka tette hangulatossá.

Zöld oldal: Tavaszra várva – természet ihlette félegyházi parkok
Publikálás dátuma: 2019. február 8.

Olyan jó volt látni a napokban az egyik ház előkertjében kibújt hóvirágok kisebb-nagyobb foltját. A tél még birkózik a tavasszal, de ez a kis hírnök már hozza a természet örök üzenetét: győz a tavasz… győz a tavasz. Ez, és a városban megkezdett közműépítési munkák meglódítják az ember gondolatait, hiszen most folyik az éves parkfenntartási munkák előkészítése, átgondolása, az egyéb tervezések-szervezések.

45 helyszínen épül újjá Kiskunfélegyháza
Publikálás dátuma: 2019. február 7.

Ebből 3,7 milliárd forint az uniós projektek költségvetése, és majdnem 1,5 milliárd forint a beruházásokra, felújításokra szánt saját erő. A beruházások a város 45 helyszínét érintik. E számok tükrében új értelmet nyer a régóta hallott szlogen is: Félegyháza újjáépül. Csányi József polgármester kalauzol végig a város 2019 évi költségvetés-tervezetének részleteiben. A képviselő-testület február 6-án, szerdán tárgyalta meg az erről szóló előterjesztést.

 

Idegenben nyert az asztalitenisz-csapat
Publikálás dátuma: 2019. február 7.

Az itthoni találkozót követően idegenben is legyőzte a BVSC-Zugló II. csapatát a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola a férfi NB I. keleti csoportjának soros fordulójában. A tabella második helyén álló félegyházi együttes ezúttal 10:5-re diadalmaskodott. A páros küzdelmeket sikerrel abszolválta Korponai Zoltán és Pengő Gábor, egyéniben egyikük sem hibázott. Mellettük Erdélyi Szabolcs és Medvegy Ákos három-három játékból egy-egy találkozót nyert, ami elegendőnek bizonyult a biztos sikerhez.

Közkívánatra újra félrelépett a miniszter
Publikálás dátuma: 2019. február 7.

Ismét telt ház mellett adta elő február 1-jén Félegyházán A miniszter félrelép darabját a Bugaci Tanyaszínház. A szórakoztató darabban az összecsiszolódott társulat és a jól eltalált szereposztás most is a várt reményeket hozta.

A tavaly márciusi kiskunfélegyházi premiert követően még mintegy nyolcezer néző láthatta a tanyaszínház előadásában a közismert történetet, s miközben már az újabb darab is készül, négy előadás még vár rájuk. A rendező szerint azonban a sok munka árán összehozott színmű megérdemelte a sok előadást.

Pályázati felhívás rezidensek támogatására
Publikálás dátuma: 2019. február 7.

Pályázatot hirdet általános orvosi oklevéllel rendelkező, és egészségügyi felsőfokú szakképzési rendszer keretében szakképzésben részt vevő szakorvosjelöltek számára Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének Művelődési és Szociális Bizottsága a rezidensek támogatásáról szóló 36/2018.(XII.17.) önkormányzati rendelet alapján.

Plázafotelek lesznek a felújított moziban
Publikálás dátuma: 2019. február 7.

Tízéves szerződést kötött az önkormányzat a mozi régi-új üzemeltetőjével, a Pannon 2001 Mozgókép Kft-vel. Erről a február 6-i testületi ülésen született döntés.

Reményi Richárd, a kft. ügyvezetője a döntés kapcsán elmondta, hogy a jövőben további fejlesztésekkel szeretné növelni a szolgáltatás színvonalát.

Öt éve, 2014. március 21-én nagy reményekkel indult újra a mozi Félegyházán. Különösen nagy öröm volt ez a helybélieknek annak tükrében, hogy nem sokkal korábban még diszkót akartak csinálni a szépreményű intézményből. A gödöllői mozit üzemeltető, jelentős tapasztalattal rendelkező vállalkozó ismét életre hívta Félegyházán a szolgáltatást, azóta pedig az is nyilvánvalóvá vált, hogy van létjogosultsága az üzemeltetésnek. A félegyháziak szívesen járnak helyben moziba, amit sokan a városias lét alapfeltételének tartanak.

Télbúcsúztató városi farsang
Publikálás dátuma: 2019. február 7.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel vár minden érdeklődőt szabadtéri hagyományőrző programjára 2019. február 23-án, szombaton 16 órától Kiskunfélegyházán a Városháza előtt

Titkok a levéltárból - Ujszászy János építőmester háza
Publikálás dátuma: 2019. február 7.

A csongrádi születésű építőmester, Ujszászy János Kiskunfélegyháza építészettörténetének egyik legfontosabb alakja. Több évtizedes tervezői és kivitelezői munkásságával jelentősen hozzájárult a város mai arculatának kialakításához. Ő tervezte a Kossuth utca számos épületét (Kiss Lajos háza, Feuer-ház), a Korona Szálló toldalékszárnyát, üzlettársával, Majláth Józseffel pedig a protestáns templomot. De az ő nevéhez fűződik a vasútállomás előtti kaszárnya, a Constantinum leánynevelő-intézet és a városháza felépítése is.

A fának lelke van
Publikálás dátuma: 2019. február 6.

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel vár minden érdeklődőt Zsibrita Zoltán fafaragó kiállítására. A rendezvényt Kovács-Csonka Szilvia igazgató nyitja meg február 6-án, szerdán 17 órakor. Énekkel közreműködik Pázmándi Judit, tekerőlanton Vas László. A tárlat február 26-áig látogatható.

Ajánlásokat várnak a kitüntető díjakra
Publikálás dátuma: 2019. február 6.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata – a 10/2016. /IV. 01. / önkormányzati rendelete alapján - lehetőséget biztosít kitüntető cím, kitüntető díjak és elismerő oklevél adományozására.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2019. február 6.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének legfrissebb állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. További információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/795-065.

Kis Virág kerámiáiból nyílt kiállítás Békéscsabán
Publikálás dátuma: 2019. február 6.

Kis Virág már gyermekként is kerámiaművészként szerette volna beteljesíteni az életét – mondta Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár keddi nyitóbeszédében.

– Örülök, hogy álmainak beteljesítésében részesei lehetünk itt, a Csabagyöngye Kulturális Központban -írja a beol.hu.

Első alkalommal került sor Kis Virág önálló kiállítására a megyében. A kerámiaművész válogatott fali dekorációit hozta el a megyeszékhelyre.

Az elmúlt években alkotásai megfordultak Szegeden, több alkalommal Budapesten, Sopronban, Kiskunfélegyházán, Kapolcson, Kunszálláson, a Magyar Kerámia Szövetség kiállítási színhelyein, illetve egy európai vándorkiállításon is megtekinthetőek voltak munkái.

A megnyitó zárásaként Zsirmik István előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

Látogatási tilalom a félegyházi kórházban
Publikálás dátuma: 2019. február 6.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház értesíti a lakosságot, hogy a kiskunfélegyházi telephelyén teljes látogatási tilalmat vezet be február 7-én, csütörtök reggel 8 órától a megyénket is elérő influenzajárvány miatt. Az intézkedést dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes saját hatáskörben, határozatlan időre vonatkozólag vezette be.

Ütős koncert volt
Publikálás dátuma: 2019. február 6.

A Kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium ütőhangszeres növendékei tartottak koncertet február 4-én, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskolában. A diákok a közeljövőben zajló országos versenyre való felkészülés részeként érkeztek városunkba.

Az öt kiváló növendék koncertturnéjának ötödik, egyben utolsó állomása Félegyháza volt, ahol kisdobra és dallamhangszerekre írott darabok szólaltak meg az est folyamán. Kiskunfélegyházi születésű felkészítő tanáruk Palotás Gábor elmondta, hogy ezek a hangversenyek a zeneművészeti szakgimnazisták részére meghirdetett 13. Országos Ütőhangszeres Verseny főpróbái, ahol a versenykövetelményhez hasonlóan a kötelező darabok mellett szabadon választott művek is szerepelnek.

Vezetéképítés miatti útlezárás
Publikálás dátuma: 2019. február 6.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy február 11-én, hétfőtől vezetéképítés miatt lezárják a Petőfi tér K&H Bank és az 5-ös főút beforduló szakaszát. Az érintett területen tilos lesz a közlekedés és a parkolás. Türelmüket és megértésüket köszönik

A bizottságok elfogadásra javasolják az idei költségvetést
Publikálás dátuma: 2019. február 5.

A képviselő-testület február 6-án, szerdán 16 órakor tartja soros, nyilvános ülését. A 29 napirendi pont közül a legfontosabb a város 2019-es költségvetésének elfogadása. A napirendi pontokat valamennyi bizottság tárgyalta és véleményezte, a költségvetési rendelet elfogadását egyhangúlag javasolták a testületnek. A szociális és művelődési bizottság a Kossuthvárosi Óvoda maximális gyermeklétszám túllépését enyhítendő, az óvodák körzethatárainak változtatásáról is döntött.

Családtagjai, barátai, kollégái, tanítványai búcsúztatták Némedi Lászlót
Publikálás dátuma: 2019. február 5.

A 87 éves korában elhunyt Némedi László tanár úrtól, sportembertől, újságírótól, népdal és citerazenekarok alapítójától február 5-én, kedden 11 órakor az Alsótemetőben vettek végső búcsút családtagjai, kollégái, barátai és ismerősei. 

 

Februári programok a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. február 5.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Kókai Ferenc emlékére
Publikálás dátuma: 2019. február 5.

Január 24-én elhunyt Kókai Ferenc, Kiskunfélegyháza labdarúgó sportjának kiemelkedő alakja.

Új bölcsődével bővülhet Kiskunfélegyháza
Publikálás dátuma: 2019. február 5.

Bölcsődefejlesztő programra írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium, és a lehetőséggel a félegyházi önkormányzat is élni szeretne. A kétcsoportos bölcsődét a Móravárosi óvoda udvarában építenék fel, kialakítva ezzel egy komplex nevelési-oktatási intézményi bázist a városrészben. Így bölcsődés kortól általános iskola végéig minden oktatási szint megjelenne, kielégítő ellátást nyújtva az itt élőknek.

Örömteli feladatot ró a városvezetésre a kiegyensúlyozottan növekvő lakosságszám. Az aktív korúak számának emelkedése már a gyerekszám növekedésben is megmutatkozik. Mivel ez a tendencia tartósnak tűnik, szükséges a gyermekintézmények férőhelyének számát növelni. Ez történt a tavaly ősszel átadott Móra Ferenc utcai óvodával, és erre az igényre nyújtana választ az új bölcsőde is, amely kedvező elbírálás esetén akár már jövőre megépülhet.

A fejlesztéssel az önkormányzat immár három, területileg megfelelően elosztott bölcsődével rendelkezne, így a móravárosi és a Félegyháza délkeleti részén élő szülőknek nem kellene a város túlsó pontjaira ingázniuk a gyermekeikkel.

VII. Nőnapi Sportbál
Publikálás dátuma: 2019. február 5.

A Félegyházi Kézilabda SC szeretettel hív minden sportolót és családját, baráti társaságot a március 8-án, pénteken tartandó VII. Nőnapi Sportbáljára, a Csillag Vendéglőbe.

Visszavágják az ágakat
Publikálás dátuma: 2019. február 5.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy útfelújítás lesz a Szeder, Tavasz, B. Szabó József és a Perczel Mór utcákban. A biztonságos munkavégzés érdekében az érintett szakaszokon szükséges a közterületen lévő fák ágainak visszavágása olyan mértékben, hogy azok ne akadályozzák a munkák elvégzését. Kérik a lakosság türelmét és megértését.

Az aranykoporsó
Publikálás dátuma: 2019. február 4.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív és vár minden érdeklődőt február 5-én, kedden 17 órakor kezdődő előadásra. Móra Ferenc Aranykoporsó című művét Juhász István, nyugalmazott gimnáziumi tanár ismerteti a Móra Emlékévhez kapcsolódó rendezvényen.

Lezárják az Oskola utcát
Publikálás dátuma: 2019. február 4.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy február 6-án, szerdán az Oskola utcát lezárják a villamosvezetékek alatt lévő fák nyesése miatt. Az utca teljes szakaszán tilos lesz a parkolás. A munkálatokkal járó kellemetlenségek miatt kérik a lakosság megértését és türelmét!

Második hely a farsangi kupán
Publikálás dátuma: 2019. február 4.

Hat csapat részvételével farsangi kupát rendezett február 3-án a Kiskunhalasi UKSC az U14-es fiú korosztályú csapatok számára. Két halasi egyesület mellett a Lajosmizse, a Kiskunmajsa, a Baja és a Kiskunfélegyházi HTK csapata lépett pályára. A KHTK fiataljai nagyszerűen helytálltak, nagy csatában a második helyet szerezték meg – tájékoztatta szerkesztőségünket Isán András, szakosztályvezető. A legtechnikásabb játékosnak Lajos Károlyt választották, aki külön érmet is kapott.

Ők a legjobbak Bács-megyében
Publikálás dátuma: 2019. február 4.

Február 3-án, vasárnap játszották az U17-es leány futsal megyei döntőjét, ahol az Astra HFC is érdekelt volt. A csapat hat meccset vívott a bajnoki címért, ötöt meg is nyert, és egy 2-2-es döntetlent játszott az Izsáki Sárfehér SE csapatával. A lányoknak igencsak meg kellett küzdeni azért, hogy a végén aranyérem kerüljön a nyakukba, hiszen egy mérkőzés csak 15 perces volt, és így végig koncentrálni, hajtani kellett nekik a győzelemért. A házi gólkirálynő a tornán Siber Glória lett kilenc találattal, rajta kívül testvére Siber Szófia (3), Rakovszky Fanni (2), illetve Szűcs Vivien talált még az ellenfelek kapujába.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. február 3.

1. Most vasárnap a 9 órai és ½ 11-es szentmisében végzik a gyertyaszentelést. Gyertyát a templomban is lehet vásárolni. A szentmise végén Balázs-áldást adnak.

Szentmise a városért
Publikálás dátuma: 2019. február 3.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéhez kötődően, február 3-án a városért mutattak be ünnepi szentmisét az Ótemplomban. A szertartást Ivanics Zoltán atya celebrálta. Mária Terézia királynő 1774. február 4-én írta alá a mezővárosi oklevelünket. Ezt követően az akkori plébános, Benedek Ágoston azzal a javaslattal élt, hogy a város elöljárói ezen a napon, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén imádkozzanak a városért, és gyújtsanak érte gyertyát. A plébánost később elhelyezték, így a szép kezdeményezés elhalt. Ezt követően 1808-ban Balogh István plébános felelevenítette ezt a hagyományt, de csak pár esztendeig élt újra a szokás. Hosszú idő eltelte után, 2003-ban Talapka István apát-plébános élesztette újra ezt az ünnepet. Az idei szentmisén is sokan imádkoztak városunk boldogulásáért a város vezetőivel együtt.
 

105 éves, de vígan nótázik
Publikálás dátuma: 2019. február 2.

105. születésnapján köszöntötték Szekeres Mátyásné Margitka nénit január 26-án, tiszaalpári otthonában. Az eseményen részt vett és műsort adott a kiskunfélegyházi Barátság énekkar is.

A félegyházi dalnokok nem először voltak jelen a szépkorú köszöntésén: már tavaly év elején, de június 8-án, névnapján is köszöntötték a település legidősebb polgárát. Nyár elején üzente az énekkarnak, hogy kedves nótáját nem énekelték el, és, hogy „Ma még nem ittunk semmit”.
 

Ismét átadják az Oltalmazó kezek-díjat
Publikálás dátuma: 2019. február 2.

Február 22-én, pénteken 19 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban adják át Kiskunfélegyházán az Oltalmazó kezek elismerést. Az est folyamán jótékonysági előadás is lesz a kiskunfélegyházi Egészségért Közalapítvány a Kórházért javára. Jegyek 1500 forintos áron vásárolhatók a kórház titkárságán és a művelődési központban.

Mennyei csodák
Publikálás dátuma: 2019. február 2.

Február 14-én, csütörtökön folytatódik a Móra Ferenc Művelődési Központ filmklubja. Ezúttal a Mennyei csodák című, 2016-os amerikai filmdrámát vetítik a Házasság hete alkalmából. Köszöntőt mond Hostyánszky Péter baptista lelkész. Az előadás ingyenes.

Antibetyárok a börtönmúzeumban
Publikálás dátuma: 2019. február 1.

Az egykori Kiskun Kerületi Kapitányság székházaként az 1700-as években épült meg a mai Kiskun Múzeum épülete. A hajdani egyemeletes tömlöc – amely egykor helyet adott a Kiskunság közigazgatási ügyintézésének, és ahol a kerület rabjait tartották fogva – ma börtönmúzeumként működik, ahol Magyarország büntetéstörténeti emlékeit tekintheti meg a látogató. Kívánhat-e ennél eredetibb és autentikusabb helyszínt a bűnmegelőzési szakember, ha játékos formában szeretné felhívni a legkülönbözőbb korosztályok figyelmét az áldozattá válás veszélyeire és a megelőzés lehetőségeire?

Csányi József: 45 helyszínen építjük újjá Félegyházát
Publikálás dátuma: 2019. február 1.

Elkészült Kiskunfélegyháza 2019. évi költségvetése. Csaknem 10 milliárd forintból gazdálkodik 2019-ben Kiskunfélegyháza városa. Ebből 3,7 milliárd forint az uniós projektek költségvetése, és majdnem 1,5 milliárd forint a beruházásokra, felújításokra szánt saját erő. A beruházások a város 45 helyszínét érintik. E számok tükrében új értelmet nyer a régóta hallott szlogen is: Félegyháza újjáépül. Csányi József polgármestert kértük meg, hogy kalauzolja végig olvasóinkat a város 2019 évi költségvetés-tervezetének részleteiben. A képviselő-testület február 6-án, szerdán tárgyalja meg az erről szóló előterjesztést.

Februári áramszünetek
Publikálás dátuma: 2019. február 1.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbiakban olvasható.

Félegyháza új díszpolgárát keresik
Publikálás dátuma: 2019. február 1.

A helyiek javaslatait várja az önkormányzat arra vonatkozóan, hogy ki legyen a város újabb díszpolgára, és hogy ki kapjon idén városi kitüntetést.

Félpályás útlezárást tartottak Félegyházán az ellenzéki pártok szervezésével
Publikálás dátuma: 2019. február 1.

A Munka Törvénykönyv megváltoztatása elleni tiltakozásként szerveztek félpályás útlezárást február 1-jén a kiskunfélegyházi ellenzéki pártok. A DK, a Jobbik, az LMP és az MSZP szervezte, koordináta demonstráción tiltakoztak a munkavállalók növekvő kiszolgáltatottsága ellen, méltányos béreket követelve. A megmozdulást úgy tervezték, hogy a demonstrálók végigvonulnak Kiskunfélegyháza belvárosán is, ám a Kossuth utcai fanyesési munkálatok, illetve egy városközpontban történt baleset miatt ez elmaradt, a tiltakozók a déli elkerülő út egyik sávját zárták le 15 órától 17 óráig. A helyi ellenzéki pártok képviselői úgy fogalmaztak, hogy közös összefogással továbbra is szerveznek hasonló akciókat, hogy kellő erőt mutassanak és bizonyítsák, hogy van alternatívája a jelenlegi rendszernek.

Felsőoktatási felvételi tájékoztató a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. február 1.

Felsőoktatási felvételi tájékoztatót tartottak a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, január 30-án. A tájékoztatót dr Bukta Péter, az Oktatási Hivatal osztályvezetője tartotta. A középiskolás diákok a leghitelesebb forrásból kaphattak információkat a leendő felvételijükkel kapcsolatban. A végzősök megtudhatták a legfontosabb dátumokat is a felvételi eljárás kapcsán.

Mise a városért
Publikálás dátuma: 2019. február 1.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 3-án, vasárnap 9 órakor mutatnak be szentmisét a városért az Ótemplomban. A szertartást dr. Rónaszéki Gábor plébános celebrálja. A hagyományoknak megfelelően ezen a napon a város elöljáróival közösen kérik Isten áldását Félegyházára és lakóira.

Példaértékű bűnmegelőzési program Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. február 1.

A „Kreatív Bűnmegelőzés Kiskunfélegyházán” címmel meghirdetett program tapasztalatairól sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők, támogatók és közreműködők január 29-én. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, dr. Hatala József ez alkalommal elmondta, hogy számos programot indítanak az ország közbiztonságának erősítése, a bűncselekmények számának csökkentése érdekében, márciusban például a félegyházi tapasztalatokat is felhasználva készítik fel a települések polgármestereit a bűnmegelőzéssel kapcsolatos teendőkre.

Petőfi szülőhelyvitája még ma is aktuális
Publikálás dátuma: 2019. február 1.

Dr. Mezősi Károly Az évszázados Petőfi-per szülőhelyvitáról szóló tanulmányát mutatta be és tartott róla beszélgetést dr. Tarjányi József január 24-én, a városi könyvtárban. Az összejövetel előadója elmondhatta magáról, hogy azon szerencsések közé tartozik, aki diákként találkozott a kötet szerzőjével. A bőrkötésben is elérhető kiadvány bemutatóján jelen voltak a tudós tanár gyermekei is, dr. Fontos Gézáné Mezősi Katalin és Mezősi Károly.

Szerelmi kalandtúra a házasság hetén
Publikálás dátuma: 2019. február 1.

A kiskunfélegyházi katolikus egyházközségek idén is csatlakoztak az országos Házasság hete programsorozathoz. A szervezésben részt vett a Sarlós Boldogasszony Templom egyházközsége, a Szent István Templom egyházközsége, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Gazdag programkínálat várja az érdeklődőket (nemcsak a házasokat) a február 12-ével kezdődő Házasság hetén, valamint február 4-étől indul a szerelmi kalandtúra is, amelynek végén ajándékokat sorsolnak ki a résztvevők között. A részletes programok a plakátokon és az interneten olvashatók.

Tudós emberek bemutatkozása a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. február 1.

Új helytörténeti beszélgetéssorozatot indított útjára a Petőfi Sándor Városi Könyvtár január 31-én, „Félegyházáról indultak” címmel. A sorozat célja, hogy bemutassák azokat, akik kötődnek a városhoz, sikeres szakmai pályafutásuk itt kezdődött, és lehetőséget biztosítsanak egy közönségtalálkozóra, párbeszédre. Az első rendezvény vendége dr. Terbe István, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a budapesti Corvinus Egyetem és a Szent István Egyetem professzora volt, aki a programsorozat megálmodójával dr. Tarjányi Józseffel beszélgetett életútjáról, és természetesen barátságosan válaszolt mindenki kérdésére.
 

Ütőhangszeres koncert a zeneiskolában
Publikálás dátuma: 2019. február 1.

Ütőhangszeres koncertet adnak a Kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium ütőhangszeres növendékei az Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében február 4-én, hétfőn 17 órai kezdettel (Kiskunfélegyháza, Batthyány Lajos utca 12-16.).

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek