Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.05.31-06.08.

 
50 éve jóban, rosszban
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Amikor az ember meghallja, hogy valaki az 50 éves házassági évfordulóját ünnepli, felkapja a fejét a tekintélyt parancsoló szám hallatán. Ötven év alatt sok olyan dolog történik, amely kitartásra, elfogadásra, szeretetre sarkallja a feleket. Mostani interjúalanyaim nyíltan beszéltek a közösen eltöltött fél évszázadról, két lányukról, három unokájukról és egy dédunokájukról.

A legszebb jerke díjat hozta el a félegyházi tenyésztő
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Hetedik alkalommal győzedelmeskedtek a félegyházi juhok, ezúttal a Hódmezővásárhelyen megrendezett Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, amely szakkiállítás és vásár is egyben. A legnagyobb vidéki szakmai rendezvényre a kiállítók huszonnégy országból érkeztek és több mint ezer állatot hoztak. Ezen a rangos eseményen nyerte el a legszebb Ile de France jerke díjat és a kiállítás legszebb jerkéje elismerést Lugosi László tizennégy hónapos juha.

Aki(k)től a harang szól - 3. rész
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Az előző 3 részben megismerhettük azokat a félegyházi embereket, akik kezétől a harangok 276 éve szólnak. A továbbiak arról tájékoztatnak, honnan és milyen mesterektől kerültek ide harangok. Kik (voltak) ők, akik idejük, tehetségük és lelkük egy részét a félegyháziaknak áldozták?

Családi délután a Százszorszép Óvodában
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Családi délutánt tartottak a kiskunfélegyházi Százszorszép Óvodában május végén. Az időjárás nem kedvezett a programnak, de ez nem vette el a jelenlévők kedvét.  A rendezvényt a Moccanó zenés gyermekműsora tette vidámmá, amelynek költségeit a civil szervezetek számára kiírt pályázatból finanszírozták.

Csányi József polgármester-jelöltségét támogatja a Fidesz kiskunfélegyházi szervezete
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

A Nemzeti Fórum Egyesület polgármesterét, Csányi Józsefet támogatja az őszi önkormányzati választásokon a Fidesz kiskunfélegyházi szervezete. Erről Vakulya László, a párt helyi szervezetének újonnan megválasztott elnöke tájékoztatta lapunkat. Az elnök elmondta, hogy Csányi József nem tagja egyetlen pártnak, így a Fidesznek sem. Azonban azt pártpolitikai meggyőződéstől függetlenül el kell ismerni, hogy tevékenységével, az együttműködésen alapuló szemléletével nagyon sokat tett a város újkori felvirágoztatásáért.

Egy romantikus vámpírregény-trilógia születése
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Fekete Alíz – írói álnevén Alice C. Tarian három részből álló vámpírregényének már kiadott két könyvét mutatta be olvasó közönségének május 6-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A Victoria – A jóslat című regény és folytatása az André – Diabolus
is mintegy lenyomata az író emberi vonásainak. A cserfes, sajátos humorral átitatott mondtatok és a kiszámíthatónak tűnő cselekmény egyik pillanatról a másikra vesz gyökeres fordulatot, mellyel felkorbácsolja az olvasó kíváncsiságát és szinte falni kezdi a betűket. Teheti ezt minden nehézséget mellőzve, hiszen Alíz regényei könnyen olvashatóak, a cselekménye sora gördülékenyen gurul előre finoman összefonva a kihalásra ítélt vámpírfaj létért való kemény küzdelmét a romantikával és lágy erotikával.

Éremeső az országos diákolimpián
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Székesfehérváron rendezték meg május 25-e és 31-e között a 2018/19-es tanév Atlétika Diákolimpia® Országos Döntőit. A II, III, IV, V, VI. korcsoportban a legjobbak megszerezhették „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. Az atlétika kiemelkedően közkedvelt sportágnak számít az iskolások körében. Mintegy 3800 csapat vett részt az előversenyeken, az egyéni pályabajnokságokon 23 300 fő, a váltókban 5750 fő szerepelt. Az Országos Döntőkön több mint 3000 fiatal atléta vette birtokba a székesfehérvári Regionális Atlétikai Központot. A „Diákatlétika Ünnepe” névre keresztelt, egyhetes rendezvénysorozat fantasztikus hangulatban telt. A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola és a Platán Utcai Tagintézmény tanulói hét számban is aranyérmet szereztek, emellett négy-négy ezüst - és bronzérmes helyezés fűződött a nevükhöz. Aranyérmes: III. kor. leány csapat: Dinnyés Lili, Lőrincz Nóra /Platán/, Kis-Czakó Eszter, Lőrincz Hanna, Nagy Petra, Kiss Petra. III. kor. fiú csapat: Lőrincz Mátyás, Görög Patrik, Páli Gergő, Páll Péter, Szabadkai Levente /Platán/, Fekete Botond /Platán/. IV. kor. leány csapat: Síber Glória, Síber Szófia, Retkes Réka, Szeri Noémi, Gulyás Janka, Kádár Kira. IV. kor. fiú csapat: Kovács Richárd, Stecenkó Nándor, Besze Kornél, Kovács Bálint, Preisz Csaba /Platán/, Kurgyis Kevin /Platán/. Egyéni összetett: Síber Glória. IV. kor. súlylökés: Retkes Réka, Kovács Richárd. Felkészítő edzők: Rekedt-Nagy Zoltán, Kurucz Kornélia, Nádasdi Péter, Dinnyés-Kis Zsuzsanna.

Finom erotikával fűszerezett versek gyűjteménye látott napvilágot
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Az érett férfikor szerelmi költészetét testesíti meg Gubcsi Lajos legújabb verses kötete, mely az Április – havi ciklus címet viseli.

Gubcsi Lajos közgazdász, a közgazdaságtudományok kandidátusa, címzetes egyetemi docens, újságíró, író legújabb verseskötetét május 31-én (pénteken) mutatta be a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a 90. Ünnepi Könyvhét nyitórendezvényeként.
Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató majd Csányi József polgármester köszöntőjét követően a kötet szerzője szólt a megjelentekhez.

Június közepétől érvényes a nyári vasúti menetrend
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Június 15-étől indul a balatoni turisztikai szezonhoz igazodó nyári menetrend – közölte a MÁV-Start az MTI-vel. Ebben az időszakban korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity-kocsik, étkezőkocsik, hétvégén plusz vonatok és kerékpárszállítási lehetőség várja az utazókat.

Körkérdés: Milyennek látja az új Egészségközpontot?
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Sok dicséretet kapott a június 3-án megnyílt Egészségközpont, amely modern környezetben központosított szolgáltatásokkal várja a betegeket. Akadt, aki a környezet megszépülését emelte ki, de pozitívan hatott a parkolóhelyek, a tágas, világos várótermek megléte is.

Közönségtalálkozó Endrei Judit bemondónővel
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár a kilencvenedik Ünnepi Könyvhét alkalmából számos érdekes programra és előadásra invitálta az érdeklődőket.

Május 30-án például az egykor közismert tévébemondó Endrei Judit volt a könyvtár vendége, akit rajongói sokasága várt a nagyteremben, köztük egykori, félegyházi főiskolás társával, Makányné Óvári Évával.

Munkálni nagyban, munkálni kicsiben
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Kilencvenöt éve önálló település Gátér

Június 1-jén, a szombati falunapon ünnepelték Gátér község önállóvá válásának kilencvenötödik évfordulóját. A szórakoztató programok mellett méltó ünnepségen emlékeztek meg a jeles évfordulóról.

Bár az emberi élet és munkálkodás nyomait az avarkori leletek is bizonyítják ezen az alföldi pusztán, önálló közigazgatással rendelkező településsé csak 1924. május elsején válhatott - számolt be a baon.hu. Addig a történelem viharai, a környékbeli nagybirtokosok és városok hatalmi igényei szerint ide-oda csatolták ezt a pusztát. Azért ragaszkodott hozzá mindenki, mert az alföldi kereskedelmi és közlekedési útvonalak egyik csomópontját jelentette. A vasútállomással szembeni egykori csárda, vásári útvonal, postakocsi útvonal kereszteződésében állt, lóváltó állomás is volt. A történelem szerint Petőfi Sándor édesapja, Petrovics István is bérelte egy ideig. Közeledési előnyeit a mai napig megőrizte a község, hiszen vasúton is, közúton is könnyen megközelíthető – fogalmazott köszöntőjében Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester asszony.

Nyárköszöntő hangverseny
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Nyárköszöntő fúvószenekari hangversenyt tartanak június 2-án, vasárnap 17 órakor a Szent István Templomban.

Fellép a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar Tóth László és Kis-Fekete Vilmos vezényletével.

Köszöntőt mond Csányi József polgármester.

Az est háziasszonya Vargáné Rácz Judit.

A koncert ingyenes, de adományaikkal támogathatják a Fúvószenekari Egyesületet. A befolyt összeg egy részét a Szent István Templom javára ajánlják fel.

Ötödik mérkőzés dönt a bajnoki címről
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Hajdúböszörményi TE - Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls 1-3 (0-1)
Kiegyenlítette a három győzelemig tartó párharcot a női futsal NB I. fináléjában az Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls, amely a 4. mérkőzésen 3-1-re nyert a Hajdúböszörmény otthonában. A párharc állása ezzel 2-2-re alakult, a mindent eldöntő találkozót várhatóan Kiskunfélegyházán rendezik meg.

Pálmonostorán versenyeztek a Koppányok
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Június elsején Pálmonostorán, a Kiss Tanyán tartották meg a Sólyompróbák elnevezésű íjász versenysorozat döntőjét. A Turul Koppány Íjászok 6 fővel neveztek.

Eredmények:
Felnőtt férfi, Balanyi Sándor 4, Szeibert Imre 6., felnőtt nő, Fetterné Nagy Tünde 4., gyermek pusztai kategóriába Zoboki Botond Zorán 3., mini fiú,  ifjú Fetter Tamás 3., a tiszteletreméltó nők között Bicskeiné Csányi Mária 2. lett. Mindannyian pusztai íj kategóriában voltak érdekeltek.

Összesített eredmény:
Balanyi Sándor 3., Szeibert Imre 4., Fetterné Nagy Tünde 2., ifjú Fetter Tamás 3., Zoboki Botond Zorán 2., Bicskeiné Csányi Mária 2. helyen zárta a négyfordulós sorozatot.

Pünkösd az emlékparkban
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Pünkösdölő, amikor lóháton születik a király! Június 9-én és 10-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban kétnapos rendezvény keretében ismerhetik meg a pünkösdi hagyományokat. Ekkor lesz látható először az emlékpark új attrakciója, a Szer története c. 3D-s film, amely Szer monostorának történetét mutatja be a nézőknek.

Pünkösdi motocross verseny a Parkerdőben
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Pünkösdi motocross verseny a Parkerdőben

Westernlovasok és bikarodeó Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

Évről évre többen látogatják Kiskunfélegyházán a Fekete Lovastanyát: lovasok, lovagolni vágyó felnőttek és gyerekek, bértartó lótulajdonosok, kiránduló csoportok. Fekete Benő tulajdonos 2010 óta építí, szépíti a családi gazdaságot. A látványos fejlesztésekre a Magyar Lovasszövetség is felfigyelt, így lett a farm 2018-ban az Amatőr Western Versenysorozat, 2019-ben pedig az országos bajnokság egyik versenyhelyszíne.

Zöld oldal - Májusi eső aranyat ér – virágözön az utcákon, kertekben
Publikálás dátuma: 2019. június 8.

A már-már aszályos március-április után a meglepően csapadékos május színes virágözönnel búcsúztatta a tavaszt. Lassan elköszönünk a – sok-sok fajtájával tündöklő színekben majd két hónapja virító – nőszirmoktól, a királynői megjelenésű pünkösdi rózsáktól, a vagány díszhagymáktól. A színről levonulók a nem kevésbé szépséges nyárköszöntőknek adják át a helyüket: az egymással versengő milliónyi fajta rózsának, a bájos harangvirágoknak, könnyed szarkalábaknak, a figyelemre méltó zsályáknak… És persze kedvesen, meg-megbújva színre merészkednek a nyári virágok is: finom színekben a kerti évelők és harsányan a frissen kiültetett egynyári virágok.

Hello nyár!
Publikálás dátuma: 2019. június 7.

Nyárköszöntő családi fesztivált rendez második alkalommal a Móra Ferenc Művelődési Központ. A felhőtlen kikapcsolódásra június 8-án, szombaton várják a gyerekeket és szüleiket a Korona utcába. Rossz idő esetén a rendezvények a művelődési központban lesznek megtartva. Ízelítő a programokból: kézműves foglalkozások, bábkészítő műhely a Profi-L bábcsoporttal, mesekoncert, bábszínház, Silver Step Táncstúdió bemutatója, Izgő-Mozgó Játszóház, játékos művészeti foglalkozások, és sok minden más...

Ingyenes látásvizsgálat a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2019. június 7.

Ingyenes szemvizsgálati lehetőséget nyújtott Kiskunfélegyháza lakosságának a kecskeméti Szent László Lions Club. A június 5-i jótékonysági rendezvényt a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban tartották.

Könnyű főételek és egészséges desszertek
Publikálás dátuma: 2019. június 7.

Mindezeket időtakarékosan, egyszerű és olcsó hozzávalókból készítették el a Tupperware Főzőklub háziasszonyai június 5-én.

Mint minden hónap első szerdáján, ezúttal is a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában sürögtek-forogtak délután 17 órától a Tupperware Főzőklub tagjai. Ezúttal egy tiszteletbeli vendéggel is bővült a létszám, mégpedig a 19. évfordulóját ünneplő Kecskeméti Tupperware képviselet vezetőjét, Tóthné Hodos Katalint köszöntötték egy ötletes „virágtortával” a szorgalmas háziasszonyok.

Pünkösdi motocross verseny a parkerdőben
Publikálás dátuma: 2019. június 7.

Pünkösd hétfőn is felbúgnak a motorok, versenyt rendez ugyanis a félegyházi parkerdőben a Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület június 10-én. A nevezést és a bemelegítő programokat követően kezdő, amatőr és profi Cross futamok indulnak el 10 órától. 11 órától mini, 11:35-től pedig Enduro Cross futamot tartanak. Az ebédszünetet követően a program a délutáni futamokkal folytatódik. Eredményhirdetés 16 órától. Minden érdeklődőt, motorbarátot várnak.

A hálózat szabványosítását végzi Kiskunfélegyházán az NKM
Publikálás dátuma: 2019. június 6.

A hálózat szabványosítását végzi az informatikai hálózat építése miatt Kiskunfélegyházán az NKM áramszolgáltató. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése miatt rövid időre szükséges az egyes hálózati szakaszok kikapcsolása. A munkák idején időszakos áramszünet lesz júniusban és júliusban több utcában. Az NKM áramszolgáltatójának munkatársai minden esetben igyekeznek az áramszünetek időtartamát a lehető legminimálisabb mértékre csökkenteni azért, hogy a fogyasztók a legkevesebbet érezzék a munkavégzésből. A tervezett áramszünetek pontos idejéről és az érintett utcákról az alábbiakban tájékozódhatnak.

Megmenekül a gyurgyalagok fészkelőhelye Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. június 6.

Nem kell már aggódniuk a félegyházi madárbarátoknak a gyurgyalagokért, az önkormányzat ugyanis megvásárolja azt a területet, ahol a színes madarak fészkelnek a Bankfaluban. A területvásárlásról legutóbbi ülésén döntött a város képviselő-testülete.

Sebességkorlátozó táblák a Bercsényi utcán
Publikálás dátuma: 2019. június 6.

Kikerültek a sebességkorlátozó táblák a Bercsényi utcán. Dr. Kiss Ákos Csaba, a körzet képviselője ezúton is arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák tiszteletben a 40 km/órás korlátozást a gyalogosok biztonsága érdekében.

Amint azt a képviselő már több ízben hangsúlyozta, az utca közlekedésbiztonsági felülvizsgálata folyamatban van, azonban a probléma igen összetett, és a városvezetés az itt élők és közlekedők számára teljes biztonságot nyújtó megoldást keresi. A tervezői team most – az azóta történt változások függvényében – felülvizsgálja az évekkel ezelőtt elkészült koncepciót, hogy egy esetleges Európai Uniós pályázat kiírását már kész tervekkel várhassa a város.

Diáksporti elismerés Dinnyés-Kis Zsuzsannának
Publikálás dátuma: 2019. június 5.

A Magyar Diáksport Szövetség küldöttgyűlésének keretében díjazták azon diáksport vezetők, diáksportot segítők munkáját, akik az elmúlt évek során részt vettek a szövetség szerteágazó tevékenységében, hozzájárultak a diákolimpiai rendezvények zökkenőmentes lebonyolításához, sikereket értek el tanítványaikkal. 2019-ben „Diáksportért” díjjal tüntették ki Dinnyés-Kis Zsuzsannát, a kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola pedagógusát. A díjat Balogh Gábor elnöktől és Tóth Zoltán alelnöktől vehette át. Dinnyés-Kis Zsuzsanna 2016 óta vesz részt Kiskunfélegyháza körzetének diáksport bizottsági munkájában, itteni elnökhelyettesként szervezi, koordinálja a diákolimpiai versenyeket.

Petőfiszállás küldöttsége Csíksomlyón
Publikálás dátuma: 2019. június 5.

Nagy előkészületek mellett 2019. június 1-én Csíksomlyóra látogatott Ferenc pápa. Az ünnepi szentmisén Petőfiszállás küldöttsége is részt vett Szász János polgármester vezetésével.

Sikerrel zárult a XVI. Kuchinka Vilmos Nemzetközi Úszóverseny
Publikálás dátuma: 2019. június 5.

Immár XVI. alkalommal rendezte meg a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület a Kiskunfélegyházán hagyománnyá vált Kuchinka Vilmos Úszó Emlékversenyt, június 1-én. 11 egyesület mintegy 200 úszója méretette meg magát.

A nagy sikerű rendezvényt megtisztelte jelenlétével Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere, a kiskunfélegyházi születésű dr. Tóth Ákos, volt MUSZ szövetségi kapitány, egyetemi tanár az úszó sportág mai napig elismert szakértője, valamint Zubor Attila volt olimpikon, többszörös magyar bajnok úszó a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület elnöke.

Családi értékek a XXI. században
Publikálás dátuma: 2019. június 4.

E címmel tart mini konferenciát a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete június 13-án 8-14 óráig a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Joggingos sikerek Ausztriában
Publikálás dátuma: 2019. június 4.

35. alaklommal rendezte meg a helyi eperfesztiválhoz kapcsolódó futóversenyét Deutsch Wagram város sportegyesülete, ahová a Jogging Plus is meghívást kapott. 11 gyermek és 2 felnőtt képviselte városunkat és 1 arany, 4 ezüst és 2 bronzérmemmel tértünk haza.

Kerékpárokat adományoztak a Göllesz Iskolának
Publikálás dátuma: 2019. június 4.

A Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub tagjai ismét meglepték gyermeknap alkalmából a Göllesz Iskolába járó ovisokat és iskolásokat.

A Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény számára már az elmúlt évben is ajánlottak fel kerékpárokat a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub tagjai. A gyerekek nagyon örültek az ajándéknak, sőt nagyon sokan itt tanultak meg kerékpározni. Épp ezért óriási öröm számunkra, hogy idén ismét 6 db kerékpárral lepett meg minket a kerékpáros klub Gyermeknap alkalmából. Az pedig külön élmény az ide járó gyermekeknek, hogy együtt szervizelhetik és nézhetik át a tavaly kapott kerékpárokat a klub tagjaival - nyilatkozta lapunknak Keresztesné Csikós Gabriella, az iskola igazgatónője.

 

Lakossági fórum a Zöldváros projekt kivitelezéséről
Publikálás dátuma: 2019. június 4.

Lakossági fórumot tart Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a Zöldváros projekt kivitelezéséről, aktuális kérdéseiről június 5-én, szerdán 16 órától a városháza dísztermében. Az eseményre mindenkit szeretettel várnak, köztük a beruházás kapcsán érintett üzlettulajdonosok, cégek képviselőit. Csányi József polgármester tájékoztatója után megválaszolják a felmerülő lakossági kérdéseket is. A fórumon résztvevők megjelenésükkel hozzájárulnak, hogy a rendezvényen fotó, videó és hangfelvételek készüljenek, amelyek a projekt kötelező nyilvánosságát biztosítják.

Piaci árak
Publikálás dátuma: 2019. június 4.

Tájékoztatjuk a kedves Vásárlókat, hogy a Petőfi téri piaci árusok továbbra is megtalálhatóak a tér másik oldalán, a SPAR előtti parkolóban, illetőleg a belső piacon (zöldség-gyümölcs árusok standjai között).

2019. június 9. (Pünkösd vasárnap) a kiskunfélegyházi piac NYITVA tart.
2019. június 9-én (Pünkösd vasárnap) Országos Állat- és Kirakodó Vásár!

Rajzpályázatot hirdet az Egészségfejlesztési Iroda
Publikálás dátuma: 2019. június 4.

Hogyan legyünk egészségesek? címmel rajzpályázatot hirdet a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda.

A pályázatokat három korosztályból várják: alsó tagozatos diákok (1-4. évfolyam), felső tagozatos diákok (5-8. évfolyam), középiskolás diákok (9-12. évfolyam). A pályázatokat A/4-es méretben kell elkészíteni.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. június 3.

Június 3-án, ma, hétfőn Lwanga Szent Károly és vértanú társainak emléknapja van, szerdán pedig Szent Bonifác püspök és vértanú emléknapja lesz.

Egy napra Félegyházára költözik a BENU Egészségutca
Publikálás dátuma: 2019. június 3.

Mint arról korábban már hírt adtunk, június 14-én, pénteken 9 és 18 óra között rendezik meg a kiskunfélegyházi Egészségközpont és a környező, megújult Korond utca ünnepélyes átadását, amelynek kapcsán gazdag programokkal a helyszínre érkezik a BENU Egészségutca.

Ismét kiválóan szerepeltek a félegyházi szenior úszók
Publikálás dátuma: 2019. június 3.

Június 1-jén és 2-án rendezték meg Csongrádon a XXII. Csongrádi Országos Szenior Úszóversenyt. A Kiskun Vízi és Szabadidő SE 7 versenyzővel vett részt a megmérettetésen és kiválóan szerepeltek.

A verseny első napján Sebők János 800 m gyorson első helyet, Urbán Tamás 200 m háton és 200 m vegyesen második, 100 m mellen pedig harmadik helyet szerzett. Terbe Ákos 100 m mellen második lett, Palásti Éva 50 m pillangóban első, 200 m vegyesen második helyezést ért el. Ónodi László 50 és 200 m háton első helyen végzett. A 4x50 m férfi gyorsváltó is első lett, tagjai: Terbe Ákos, Urbán Tamás, Ónodi László és Sebők János.

Megnyílt az Egészségközpont
Publikálás dátuma: 2019. június 3.

Ma reggel rendben megnyitotta kapuit a félegyházi Egészségközpont. Az orvosok és asszisztensek az elmúlt napokban befejezték a költözést, birokba vették és berendezték rendelőiket, így ma már fogadják a betegeket. Működik a gyógyszertár, a délelőtti órákban még több szabad hely is volt a parkolókban. A kulturált, szép környezetről, a környező Korond utca megújulásáról a dolgozók és a gyógyulni érkezők is elismeréssel beszéltek. 

Pillanatképek Félegyháza újjászületéséről
Publikálás dátuma: 2019. június 3.

Bár az elmúlt időszakban a kultúráé és a szórakozásé volt a szerep Félegyházán, a belvárosban folyó megújító építőmunkálatok eközben zavartalanul folytak. Izgalmas figyelemmel kísérni, hogyan formálódik újra a tervek alapján, gondos kivitelezői kezek nyomán a megszokott látkép. Fantoly Márton fotói a közelmúlt eseményeit örökítik meg.

Újabb növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2019. június 3.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy növényvédelmi permetezés lesz a Kossuth Lajos utcai platánfák és a közintézmények területén lévő díszfák környezetében június 4-én, kedden. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé, június 5-én vagy 6-án végzik el a munkát.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. június 2.

Urunk mennybemenetele – 2019. június 2.

Átvették érmeiket a félegyházi labdarúgás reménységei, utánpótláscsapatai
Publikálás dátuma: 2019. június 2.

Három korosztályban is dobogóra állhattak az FTSI, illetve a KHTK közös csapatai a megyei bajnokságokban. Az U-14-es együttes bronzérmet szerzett, az U-16-os gárda bajnok lett, míg az U-19-es csapat nagy tavaszi meneteléssel ezüstérmet nyert. Az érmeket, a kupákat, illetve az egyéni elismeréseket Balla László alpolgármester és Nyári Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Fellebbviteli Bizottság elnöke adta át június elsején, a felnőtt csapat bajnokijának szünetében.

Bronzérmes birkózók
Publikálás dátuma: 2019. június 2.

Pesterzsébeten rendezték az elmúlt szombaton a a kötöttfogású diák csapatbajnokságot. A területi selejtező megnyerésével a Kiskunfélegyházi Birkózó SE kiemeltként kvalifikálta magát az országos döntőben.

A csoportból első helyen továbbjutva, a legjobb hat között a hazaiaktól vereséget szenvedtek, de a szigetvári Dél Zselic csapatát legyőzték, így a harmadik helyért küzdöttek a nagyon erős dorogiakkal. Nagy csaták és óriási küzdelmek zajlottak, de végül sikerült győzni 27:23 arányban. Ezzel a félegyházi csapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Kamasztanból jeles
Publikálás dátuma: 2019. június 2.

Több hónapon keresztül készültek az előadásra a fiatalok, akik felkészítője Benedek-Koncz Eszter és dr. Horváth-Rekedt Gréta r. főhadnagy volt.  A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával létrejött történet alapvetően drogprevencióval foglalkozott. A játékokon belül különböző kábítószerek együttes és külön-külön hatását mutatták be a diákok (Barna-Pap Bianka, Tóth Violetta, Krepsz Gréta, Ágó Dominik és Karádi Bálint). A történeteket kis csoportokra bontva beszélték meg, így kapva visszajelzést arról, hogy számukra mennyire aktuális a probléma, illetve az előadás keltette benyomásokat is elmélyültebben tudták megbeszélni. Érintettek olyan témát is, minthogy hova tudnak fordulni segítségért, ha ők, vagy környezetük drogproblémákkal küzd. Mire lenne igényük és mennyire bíznak meg a rendelkezésükre álló személyekben, szervezetekben.

Megnyílt a Korond utca, változott a forgalmi rend
Publikálás dátuma: 2019. június 2.

Június 2-án, vasárnap megnyílt a Korond utca. A forgalmi rend megváltozott! Az utca egyirányú, a Kossuth utca felől lehet behajtani. A Deák Ferenc utca forgalmi iránya is megfordult. Közlekedjenek figyelmesen!

Újabb első hely az országos földrajzversenyen
Publikálás dátuma: 2019. június 2.

Május 25-én rendezték meg az „Itthon otthon vagy!”  földrajzverseny országos döntőjét a tatai Eötvös József Gimnázium és a tatabányai Edutus Egyetem közös szervezésében. Az egyetem tatabányai székhelyén lebonyolított versenyen összesen 40, 7., 8., 9. és 10. évfolyamos tanuló vett részt.

Hogyan legyünk egészségesek?
Publikálás dátuma: 2019. június 1.

A pályázatokat három korosztályból várják: alsó tagozatos diákok (1-4. évfolyam), felső tagozatos diákok (5-8. évfolyam), középiskolás diákok (9-12. évfolyam). A pályázatokat A/4-es méretben kell elkészíteni. Pályázni bármilyen technikával készült alkotással lehet.

Júniusi véradások
Publikálás dátuma: 2019. június 1.

Júniusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Trianonra emlékezik Félegyháza
Publikálás dátuma: 2019. június 1.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit a trianoni megemlékezésre, június 4-én, kedden 16 órára a Móra Ferenc Gimnázium Emlékparkjába.

Megyei tűzoltósport-verseny Kiskunhalason
Publikálás dátuma: 2019. május 31.

A tűzoltók mindennapi feladataik kapcsán sokszor kerülnek olyan helyzetbe, amikor a fizikai teherbírásukat teszi próbára egy-egy feladat. A megyei tűzoltósport-verseny remek alkalom arra, hogy a megye hivatásos tűzoltói felkészülhessenek a mindennapok kihívásaira, és hogy - szervezett keretek között - összemérhessék erejüket horoglétra-mászásban, kismotorfecskendő-szerelésben, százméteres akadályfutásban és négyszer százméteres váltóversenyben. A megyei fordulónak a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság adott otthont, május 23-án, ahol a félegyháziak is jó eredményt értek el.

Önkéntes tűzoltózenekarok szórakoztatták a félegyháziakat
Publikálás dátuma: 2019. május 31.
A Kárpát-medencei önkéntes tűzoltózenekarok a félegyházi mazsorettek felvezetésével tartottak látványos és jó hangulatú felvonulást a Kossuth utcán május 25-én, a Városalapítók hete rendezvénysorozat keretében. A városháza elől induló menetet a sportcsarnok előtt felállított színpadnál a félegyházi fúvósok bevezető zenéje fogadta.

 

Száznál több animációs film várja a közönséget a KAFF-on
Publikálás dátuma: 2019. május 31.

Június 19-én kezdődik a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), amelyre 26 európai országból 134 alkotással neveztek a készítők, köztük olyanokkal, melyek nemzetközi díjakat is begyűjtöttek már. A KAFF része immár 11. alkalommal az Európai Animációs Játékfilm és Tv-film Fesztivál is. A június 23-áig tartó rendezvény négy ingyenes helyszínén, köztük egy szabadtéri vetítésen láthatják a hazai és nemzetközi animációs filmek színe-javát az érdeklődők, és a szakmai zsűri mellett ők is szavazhatnak a kategóriák legjobbjaira.

Tanyagondnoki Találkozó Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2019. május 31.

2019. május 16-án Petőfiszálláson került megrendezésre a több megyét átfogó Tanyagondnoki Találkozó.

A jó hangulatú, egész napos rendezvény a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete, a Petőfiszállási Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ és a Petőfiszállás Községi Önkormányzat közös szervezésében valósulhatott meg.

Ünnepi testületi ülésen adták át a városi díjakat és kitüntetéseket
Publikálás dátuma: 2019. május 31.

Május 26-án, vasárnap délelőtt fél 11-kor fanfárral vette kezdetét a Városalapítók Hete alkalmából megrendezett ünnepi testületi ülés a városháza dísztermében. Kiskunfélegyháza történeti múltját, hagyományait ápoló, a városalapító elődök és a ma élő polgárok tiszteletére rendezett esemény résztvevőit Csányi József polgármester köszöntötte, majd a képviselő-testület elfogadta a napirendi pontokat. Ennek megfelelően a 2019. évi helyismereti vetélkedő eredményhirdetését sportolói oklevelek, majd a városi kitüntetések átadása követte a Kiskun kapitányok, a kistérségi településekről érkezett vendégek, a város díszpolgárai, intézményvezetők, az egyházkerületek, a testvérvárosok és a civil szervezetek képviselői, a városalapító családok leszármazottjai, és más vendégek jelenlétében.

Változik a János Vitéz előadásának időpontja!
Publikálás dátuma: 2019. május 31.

A változékony időjárás miatt a Bugac-pusztai helyszínen június 1-jére meghirdetett János Vitéz című darab a Nemzeti Lovasszínház előadásában ELMARAD.

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek