Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: zárva
  • szerda - csütörtök: zárva
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2021.02.12-02.19.

 
Az önkormányzat és a félegyháziak is segítik a bajbajutott családokat
Publikálás dátuma: 2021. február 19.

A mai napon önkormányzati bérlakásba költözhetnek a Kazinczy utcai lakástűz károsultjai. A hírt Csányi József polgármester közösségi oldalán jelentette be.

Béke téri piac megüresedett árusítóhelyeinek pótsorsolása
Publikálás dátuma: 2021. február 19.
Az árusító helyek elhelyezkedését a Piacfelügyelet irodájánál, a hirdetőtáblán kihelyezett térképen lehet megtekinteni. Kiskunfélegyháza Város Jegyzője a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő- testületének a vásárokról és a piacokról szóló 31/2019. (XII. 18.) önkormányzati rendelete alapján az alábbi megüresedett Béke téri árusító helyeket sorsolja ki:
Bérbevételi hirdetmény
Publikálás dátuma: 2021. február 19.
Pályázatot hirdet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a Mártírok útja 2. szám alatti 70 négyzetméter alapterületű üzlethelyiség bérbevételére.

Pályázat leadásának helye, módja:
A pályázatokat március 22., hétfő 10 óráig kell eljuttatni a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályára (6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1. II. emelet 71.) zárt borítékban, egy eredeti és egy másolati példányban. A borítékra rá kell írni: „Pályázat a Mártírok útja
2. szám alatti 70 m2 alapterületű üzlethelyiség bérbevételére”

Bison Barber Shop – Csak pasiknak
Publikálás dátuma: 2021. február 19.
Reneszánszukat élik már Magyarországon is az úgynevezett barber shop-ok. Maga a kifejezés a borbély foglalkozás angol megfelelője, ami kifejezetten a férfiak szépségápolási igényét hivatott kielégíteni.

Egy barber shop szolgáltatásai között szerepel a klasszikus értelemben vett, mosással egybekötött hajvágás, de igény szerint borotválást, vagy akár szakáll festést is kérhet a vendég.

Derűt sugárzó online fotókiállítás
Publikálás dátuma: 2021. február 19.

Közművelődési intézményeink a járványhelyzet miatt online kiállításmegnyitókra kényszerülnek. A Móra Ferenc Művelődési Központ február 19-én tette közzé az interneten tárlatát, amely a Válogatás Somogyi György fotográfus az Erdélyi Unitáriusok Népművészete című sorozatát mutatja be. Köszöntőt mondott Kovács-Csonka Szilvia igazgató, a kiállítást Kátai Tibor néptáncoktató, koreográfus, a Magyar Kultúra Lovagja nyitotta meg.

Eredményesen szerepeltek a félegyházi úszók Hódmezővásárhelyen
Publikálás dátuma: 2021. február 19.

Február 13-án és 14-én rendezték meg Hódmezővásárhelyen a Szegedi Úszó Egylet szervezésében a lX. NATURTEX Kupa úszóversenyt. 32 egyesület mintegy 600 versenyzője között a Jogging Plus Sportegyesület sportolói is részt vettek a járványügyi helyzet miatt a szokásoktól eltérő módon megrendezett versenyen.

Farsangi álarckészítő pályázat a Constantinumban
Publikálás dátuma: 2021. február 19.
Farsangi alkotópályázatot hirdetett a város nagycsoportos óvodásai számára a Constantinum ÓÁGTK Móra Ferenc Általános Iskolája. A felhívásra 39 alkotás érkezett.

Díjazták a leglátványosabb, legtöbb alkotást beküldő, legszebb farsangi szemüveg, legkarneválibb hangulatú, legtündéribb, a legvalósághűbb és legbájosabb alkotásokat. A beérkezett munkákból kiállítást szerveztek, amely megtekinthető az alsó tagozat épületének bejárati üvegfalánál. (Jókai utca 3.) – tájékoztatták lapunkat az intézmény alsós munkaközösségének nevelői.

Fókuszban a turisztikai fejlesztések Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2021. február 19.

Petőfiszállás önkormányzata Szász János polgármester vezetésével február 15-én fogadta dr. Kraft Pétert, korábbi turisztikáért felelős államtitkárt, és csapatát. A jelenleg a Kraft & Associated Turisztikai Fejlesztők vezérigazgatója azzal a céllal érkezett, hogy felmérje a település turisztikai koncepcióját, az abban rejlő és támogatható lehetőségeket.

Idén is lesz alkotói pályázat
Publikálás dátuma: 2021. február 19.

Immáron nyolcadik alkalommal hirdeti meg az alkotói pályázatot az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2021-ben, óvodásoknak és iskolásoknak.

Nyolcvanöt éve nyílt meg a város első olvasóterme
Publikálás dátuma: 2021. február 19.

Nyolcvan­öt éve, 1936 februárjában nyitotta meg húsz ülőhelyes olvasótermét Kiskunfélegyházán dr. Roykó Viktor a főutca és a Wesselényi utca sarkán álló épületben (ma Spar áruház működik benne). 

Optimisták a félegyházi szállásadók
Publikálás dátuma: 2021. február 19.

A Covid-19 vírus megjelenése óta eltelt egy év különösen hátrányosan érintette az idegenforgalommal és vendéglátással foglalkozó vállalkozásokat, magányszemélyeket. Nincs ez másként városunkban sem. Lapunk három kiskunfélegyházi szálláshely tulajdonosát kérdezte tapasztalataikról, jelenlegi helyzetükről és jövőbeni terveikről.

Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Publikálás dátuma: 2021. február 19.
Évközi 6. vasárnap – 2021. február 14.

1. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

2. Szerdán hamvazószerda lesz, a nagyböjt kezdete. Használjuk ki ezt az üdvös időszakot, hogy az őszinte bűnbánat és a jócselekedetek által méltó módon készüljünk fel Húsvét szent ünnepére. Ne feledkezzünk meg arról, hogy hamvazószerda szigorú böjti nap. Szerdán a templomban reggel ½ 7-kor, és 8 órakor lesznek szentmisék.

3. A nagyböjti időben pénteki napokon keresztúti ájtatosságot tartanak délután 5 órakor a templomban.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

Új termékek bevezetésével reagál a változásokra a Szentlászló Pékség
Publikálás dátuma: 2021. február 19.

iszeripari középvállalatként már a világjárvány első itthoni hulláma alatt érezhető volt a visszaesés a jászszentlászlói Szentlászló Pékségnél – tudtuk meg Novikovné Cseh Krisztina ügyvezetőtől. Körülbelül 25-30 százalékos hiányt tapasztaltak, ami – közétkeztetési szereplők lévén – javarészt az iskolák bezárásából adódott.

Újra Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett a Közgé
Publikálás dátuma: 2021. február 19.

Örülünk neki. Meg is osztjuk ezt a hírt szívesen, most olvassák. Számunkra azonban inkább az a fontos, hogy miért. Mit csinálunk jellegzetesen közgés módra, mit gondolunk másként a tanuló és tanár viszonyáról, mit teszünk ezért, és miért hiszünk benne, hogy helyes az út, amin járunk.

Ismét matematikából remekeltek a dózsások
Publikálás dátuma: 2021. február 18.
„Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” A Bolyai Természettudományi Csapatverseny mottóját szem előtt tartva érik el szép sikereiket a Dózsa György Általános Iskola diákjai évek óta ezen a versenyen.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az eredményhirdetés is rendhagyó módon zajlott: a szervezők és a Bolyai Alapítvány által megküldött ajándékokat az intézmény vezetője, Gyenes Attila adta át a körzeti fordulóban dobogós helyezést elért diákoknak. Hatodik évfolyamon Dorogi Márk, Galla Bence Bendegúz, Kurucsai Dávid, Lassán Márk 3. helyezést, hetedik osztályosok korcsoportjában: Cseri Inez, Ladányi Réka, Vastag Zsombor, Zana Levente 1. helyezést értek el. Hetedikeseink meghívót kaptak a márciusi országos döntőre. Felkészítő tanáraiknak voltak: Somkuti Judit, Kurucz Orsolya, Pintér Anna és Verebné Vadkerti Krisztina.
 

Körkérdés: Beadatja-e magának a Covid-19 elleni vakcinát?
Publikálás dátuma: 2021. február 18.

A Covid-19 elleni oltás hónapok óta beszédtéma a médiában és a családokban. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy Kiskunfélegyháza lakossága miként áll a vakcina beadatásához. A védőoltás önkéntes jelentkezés, regisztráció alapján működik és ingyenes. A jelenleg alkalmazott vakcinából két injekció szükséges az immunitáshoz.

Pályázati felhívás
Publikálás dátuma: 2021. február 17.

Kamatmentes hitel igényelhető, 3 millió forint összeghatárig maximum 36, illetve 18 havi törlesztéssel egyéni vállalkozók, társas vállalkozások, mezőgazdasági őstermelők részére. A pályázat benyújtásának határideje: március 3.

Télen is remek kirándulóhely a Péteri-tó környéke
Publikálás dátuma: 2021. február 17.

A Kiskunsági Nemzeti Park területén található, mindössze 3,5 kilométer hosszú tanösvény (Vöcsök tanösvény) a Péteri-tó körül vezeti végig azokat, akik kíváncsiak a környék élővilágára. Megközelíthető az E 75-ös (5. számú) főútvonal 127. kilométerénél, és a Dong-éri-főcsatorna hídja mellett, nyugati irányban található. Az út mellett álló tanyasi iskolaépület udvarán áll az első tábla. (GPS: 46°35’43,57” É, 19°55’16,65” K)

Médiakuckót avattak a negyvenéves Százszorszép Óvodában
Publikálás dátuma: 2021. február 15.

Az intézmény fennállásának negyvenéves évfordulója alkalmából Médiakuckót avattak február 8-án, a kiskunfélegyházi Százszorszép Óvoda emeletén, a gyerekek és pedagógusaik legnagyobb örömére. Ennek a teremnek a hatalmas előnye, hogy az időjárástól függetlenül játszhatnak, illetve megismerhetik a kicsik a zene és a média régi és új vívmányait.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2021. február 14.
Évközi 6. vasárnap – 2021. február 14.

1. A Házasság hete rendezvénysorozathoz kapcsolódóan az esti szentmise végén áldást adnak a jegyes- és házaspároknak.

2. Február 16-án, kedden este a szentmise végén húzzák fel a nagyböjti oltárképet.

3. 17-én, szerdán hamvazószerda lesz, ami szigorú böjti nap. A reggeli szentmisében hamut szentelnek.

4. Nagyböjtben minden pénteken és vasárnap az esti szentmise előtt ¼ 5-től keresztutat végeznek. Várják a plébánián a csoportok, közösségek jelentkezését a keresztút vezetésére!

5. Február 20-án, szombaton délután 2 órától előkészítő jegyesoktatás lesz a Közösségi Házban.

6. Szombaton délután 4 órától fiatalok szervezésében szentségimádás lesz. Mindenkit hívnak és várnak.

7. Február 21-én, jövő vasárnap nagyböjt 1. vasárnapja lesz, minden szentmise végén lesz hamvazás.

8. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébánián.

9. Az egyházközség honlapján, a
www. ujplebania.hu oldalon a galéria menüben fényképes összeállítás látható a Közösségi Ház építéséről.

Erős ellenfelek ellen szerepelt az U12-es leány kosárlabdacsapat
Publikálás dátuma: 2021. február 14.

Két mérkőzést játszott az U12-es bajnokság alsóházának 5. fordulójában az FTSI leány csapata február 13-án. A mérkőzések sok tanulsággal szolgáltak, amikből a jövőben építkezni tudnak. Fekete-Seres Ildikó edző beszámolója:

A mai napon két erős ellenfél ellen játszottunk. Mindkét együttes vegyes csapat volt. A játék képe jó volt, a helyzeteink meg voltak, sok ziccer kimaradt, de végül is gyerekekről van szó, akiknek a játékába a hiba be- becsúszik. A támadó játékkal elégedett vagyok, bár a befejezésekre jobban kell figyelnünk, mert voltak olyan negyedeink, amikor képtelenek voltunk pontot dobni. Ha meccset akarunk nyerni, akkor ezt nem engedhetjük meg. A védekezésünkön javítanunk kell, többet kell besegítenünk egymásnak. Köszönjük a sportszerű játékot az ellenfeleinknek, a mai meccsek tanulságosak voltak, amikből a jövőben tudunk építkezni.

Ragyogó mosoly, ragyogó jövő a Batthyányban
Publikálás dátuma: 2021. február 13.
Ragyogó mosoly, ragyogó jövő címmel országos programot szervezett az általános iskolák alsós tanulói számára a Colgate-Palmolive Magyarország Kft.

Az egészségfejlesztő ingyenes, online program az általános iskola első és második osztályos tanulóinak szól. Célja, hogy a felnövő nemzedék fogazata ép maradjon!

Az iparűzési adó teljes befizetését szorgalmazzák
Publikálás dátuma: 2021. február 12.

A Veled a Városunkért Egyesület sajtótájékoztatóján jelentette be Kollár László február 11-én, hogy ezentúl ő látja el a frakcióvezetői teendőket. Az összejövetelen bemutatkozott Németi Hajnalka, aki Nagy Lajos betegség miatti lemondása után átveszi a képviselői teendőket.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek