Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.06.30-07.08.

 
A Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület 10 fővel vett részt a múlt heti Balaton-átúszáson
Publikálás dátuma: 2016. július 8.

Július 2-án, szombaton rendezték meg a 34. Balaton-átúszást. A Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres versenyen a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület 10 fővel vett részt, köztük hárman még kisiskolások, 7 és 9 év közöttiek. Magáról az úszó egyesületről és a fiatalok teljesítményéről Vízhányó Emily, edző nyilatkozott rádiónknak.

A múlt héten tartotta tanévzáró értekezletét a KSZC Kossuth Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskola és Kollégium
Publikálás dátuma: 2016. július 8.

Egy éve, hogy a félegyházi Kossuth Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum tagintézménye lett. A Kossuth iskola a múlt pénteken tartotta tanévzáró értekezletét, ahol Seres Katalin, intézményegység-vezető a Speciális Szakiskola tagintézmény jövőbeni céljairól a következőket mondta.

Erzsike nénit köszöntötték
Publikálás dátuma: 2016. július 8.

95. születésnapját ünnepelte július 7-én Mészáros Jenőné Erzsike néni, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti telephelyén. A jeles alkalomból a szépkorú hölgyet Rosta Ferenc alpolgármester és Gálig Erzsébet intézményvezető köszöntötte.

Kecskemétre vitte el értékeit a Kiskunfélegyházi járás
Publikálás dátuma: 2016. július 8.

- Azt gondolom, hogy ez a kiállítás magában is értéket képvisel hiszen nem csak egy városra, hanem egy egész régióra vonatkozik. Emellett azt a tudatosságot mutatja meg, aminek az összefogás a célja. Mert egy település sem létezhet önmagában, elszigetelten, valós értéket csak a környező kistelepülésekkel együtt reprezentálhat – mondta köszöntőjében Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere azon a rendezvényen, amelyen a Kiskunfélegyházi járás mutatkozott be Kecskeméten. A Megyeháza előtti teret július 8-án, pénteken vették birtokba a települések képviselői, hogy bemutassák természeti, turisztikai és tárgyi értékeiket, hagyományaikat, házi, tájjellegű termékeiket, annak a rendezvénysorozatnak a keretében, amelyet júniusban indított útjára a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat „Bács-Kiskun a mi megyénk” címmel.
 

Kiskunfélegyházán folyamatosan végeznek biológiai szúnyoggyérítést a város állóvizeiben
Publikálás dátuma: 2016. július 8.

Kiskunfélegyházán, a Városüzemeltetési Osztály munkatársai a város állóvizeiben folyamatosan végeznek biológiai szúnyoggyérítést, mely a szúnyoglárvákon kívül, más élőlényekkel szemben ártalmatlan. Számolt be a részletekről rádiónknak Barczikay Gábor, a Városüzemeltetési Osztály illetékes munkatársa, aki hozzáfűzte az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számíthatunk légi szúnyogirtásokra. 

Móra Ferenc Emléknap
Publikálás dátuma: 2016. július 8.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt a Móra Ferenc Emléknap programjaira július 19-én, kedden.
10:00 Móra Ferenc Emlékház (Móra Ferenc utca 19.)
Vályogházból a halhatatlanságig címmel, a Móra Ferenc Társaság tagjai olvassák fel kedvelt idézetüket, írásrészletüket Móra Ferenctől.
Koszorúzás
11:30 Móra tér – Móra-szobor
Koszorúzás

Múzeumtúra Zebegénybe
Publikálás dátuma: 2016. július 8.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez július 9-én, szombaton, Zebegénybe. Az utazás vonattal történik. A belépő- és vonatjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Indulás időpontja: július 9-én, szombaton 6.30-kor. Találkozás 6.15-kor a vasútállomáson, hazaérkezés 18.30-kor. Érdeklődni és jelentkezni a Kiskun Múzeumban személyesen, vagy a 76/461-468-as telefonszámon, valamint a kiskunmuzeum@gmail.com e-mail címen lehet.

Osztálytalálkozó, 60 év után
Publikálás dátuma: 2016. július 8.

A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium „öregdiákjai” július 2-án, szombaton 60 éves érettségi találkozójukat tartották.
1956-ban 79 fiatal tett ígéretet, hogy 5 évente találkoznak. Patyi László vállalta a szervezést és rengeteg munkával, remek ötletekkel meg is tette minden alkalommal. Sajnos, már csak 30 fő tudott részt venni az eseményen. Költő társuk egyik versét felolvasava, megemlékeztek azokról a tanárokról, diáktársaikról, akik már nem lehettek jelen. Megható látvány ennyi régi barátot békességben, szeretetben és vidáman együtt látni. Összetartozásukat mutatja, hogy külföldről, vagy az ország legtávolabbi részéről is eljönnek a hívó szóra.

Szórták a vizet a Bambiból
Publikálás dátuma: 2016. július 8.

Országos erdőtűzvédelmi konferenciát és gyakorlatot tartott kedden a katasztrófavédelem Bugacon és Jakabszálláson. A gyakorlatba a tűzoltókon kívül bekapcsolódtak az erdészek, a nemzeti park munkatársai is, illetve a helyszínre érkezett a honvédség helikoptere is.

Válasszunk szakmát! címmel nyert pályázatot a kiskunfélegyházi Kossuth iskola kollégiuma
Publikálás dátuma: 2016. július 8.

Válasszunk szakmát! címmel nyert pályázatot a Nemzeti Tehetségprogram keretében a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum kiskunfélegyházi Kossuth iskola kollégiuma. A tehetséggondozó program célja a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése volt, melyhez hozzájárult, hogy az általános iskolás diákok betekintést nyerhettek az érintett szakmák rejtelmeibe. A Kossuth iskolában tanított szakmák szakoktatóival a csongrádi Piroskavárosi Általános Iskola 7. osztályos tanulóit látogatták meg, akik testközelből láthatták, játékos foglalkozások keretében próbálhatták ki a szakmához tartozó eszközöket, szerszámokat.

XV. alkalommal őrizték az értékeket a diákok Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. július 8.

Tiszaalpáron június 28-án vette kezdetét az Árpád Fejedelem Általános Iskola Értékőrző tábora, melyen idén harminc diák vett részt. A július 2-ig tartó táborban a fiatalok egyebek mellett öko gondolatfejlesztő játékok segítségével fejlesztették tudásukat, gyógynövény ismereteiket pedig a község könyvtárában bővíthették.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2016. július 7.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének jelenlegi állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. Az ajánlatokról további információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/461-745.

Az államtitkár is támogatja Wolnerné Vidéki Szilvia kinevezését
Publikálás dátuma: 2016. július 7.

A KLIK Központ tájékoztatása alapján a 2016.06.17. azonosító számú intézményvezetői pályázat elbírálási eljárása keretében Palkovics László oktatásért felelős államtitkár támogatja Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezetői megbízatását a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola élére – dr. Kása Zsuzsanna, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kiskunfélegyházai Tankerületének vezetője.

Búcsú(s)zó
Publikálás dátuma: 2016. július 7.

A július, elméletileg a pedagógusok legszebb hónapja. Ekkorra teljesen lezáródik a tanév, az elkövetkező pedig még túl távolinak tűnik. A tanár fellélegzik, és eldönti, hogy végre mindent rendbe tesz maga körül: ápolja az otthonát, a családi és baráti kapcsolatait, ötleteket gyűjt, elolvassa a félbemaradt könyveket, elhanyagolt nyavalyáival végiglátogatja az orvosokat, és talán pihen is egy kicsit… Mert fáradt… Mert reméli, hogy most lesz ideje önmagát érintő nagy döntéseket is hozni.

Érdemrend a kistermelők összefogásáért
Publikálás dátuma: 2016. július 7.

Szövetkezeti érdemrenddel ismerték el Ván Jenő munkásságát. A Petőfiszállási Gazda Tejszövetkezet elnöke a kistermelők összefogásáért kapta a rangos elismerést. Az országban nyolcan vehették át az Országos Szövetkezeti Tanács kitüntetését a 94. Nemzetközi Szövetkezeti Napon.

Falunap Bugacon
Publikálás dátuma: 2016. július 7.

Színes programokkal várják a bugaciakat és a környéken élőket a település falunapjára, július 9-én, szombaton a művelődési ház melletti területeken. A délelőtt folyamán főzőversenyre, strandfocira, sakkversenyre, tájjellegű ételek bemutatójára és bábelőadásra is sor kerül. Az iskola 7. és 8. osztályos diákjai aerobik-műsorral kedveskednek a közönségnek, de láthatják a Bugac - Kiskunfélegyháza Judo- és Jiu Jitsu klub bemutatóját is. Délután a falu tortájának ünnepélyes átadása után Gáspár Laci, Szabó Ádám és a Shelters ad koncertet, de veterán autók is felvonulnak a településen. 20 órakor új bemutatóval jelentkezik a Bugaci Tanyaszínház, ezúttal A lúzer című darabot mutatják be. A programot a 22 órakor kezdődő utcabál zárja.

Gőzerővel folyik a kivitelezés
Publikálás dátuma: 2016. július 7.

Kiskunfélegyháza bel- és külterületén a tervezett önkormányzati beruházások kivitelezése megkezdődött – tájékoztatta lapunkat Hartyáni Gyula projektfelelős.

Szúnyogirtás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. július 7.

Szúnyogirtás lesz a városban és külterületein július 14-én, csütörtökön, napnyugta előtt. A felhasznált vegyszer kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, a környezetre nincs káros hatással.

Új sírhelyeket alakítottak ki a Felsőtemetőben
Publikálás dátuma: 2016. július 7.

Elkészült az új, 40x70 méteres temetési terület kiépítése a Felsőtemetőben. A bővítésre a sírhelyek folyamatos biztosítása érdekében volt szükség. A most kialakított területen mintegy 120 darab kétszemélyes és 200 darab egyszemélyes sírhely kaphat helyet. Ez hozzávetőlegesen öt évre nyújt megoldást a temetkezési igényekre a Felsőtemetőben.

Egy budapesti városrészt ábrázoló közösségi térré változott a Kossuth iskola kollégiumának első emelete
Publikálás dátuma: 2016. július 6.

A Nemzeti Tehetségprogram által támogatott a Kiskunhalasi Szakképző Centrum kiskunfélegyházi Kossuth kollégiuma által benyújtott Közösségi Szín-Tér című pályázat tette lehetővé, hogy a kollégium első emeleti folyósója hangulatos, egy budapesti városrészt ábrázoló közösségi térré változzon. A kivitelezésben részt vettek a szakiskolás diákok, a képzőművészet iránt érdeklődő tehetséges kollégisták Kiss Gergely tanár vezetésével, aki a benyújtott pályázati terv megálmodója, majd kivitelezője volt. 

Fejlesztés a vásártéren
Publikálás dátuma: 2016. július 6.

Egy évvel ezelőtt megújult a félegyházi vásártér, a térségbeliek kedvelt találkozóhelye. Most új fejlesztéssel igyekszik a város javítani a körülményeken: felújítják és modernizálják az irodaépületet. A beruházásnak köszönhetően hamarosan itt is méltó körülmények fogadják a vásárra érkezőket.

Festményeket ajánlott fel a városnak
Publikálás dátuma: 2016. július 6.

Felajánlással kereste meg a várost Mogyoró István festőművész, miszerint munkáiból több tucat festményt és pasztell képet szeretne közkinccsé tenni. Rosta Ferenc alpolgármester az otthona melletti műteremben kereste fel az alkotót, és egyeztettek a részletekről.

Júliusi programok a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2016. július 6.
A Szakmaközi Művelődési Ház júliusi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.
Július 1., péntek 8-13 Tanfolyam, 8-16 Kerámia tábor, 16-17 Kunplast Nyugdíjas Klub (vezető: Fricska Nándor).
Kecskeméten mutatkozik be a Kiskunfélegyházi járás
Publikálás dátuma: 2016. július 6.

A Bácsalmási után a Kiskunfélegyházi járás mutatkozik be Kecskeméten, a Megyeháza előtti téren július 8-án, pénteken annak a rendezvénysorozatnak a keretében, amelyet júniusban indított útjára a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat „Bács-Kiskun a mi megyénk” címmel. Ennek keretében egy éven át minden hónap első vagy második péntekén a megye egy-egy járása mutatja meg természeti, turisztikai és tárgyi értékeit, hagyományait, házi, tájjellegű termékeit. Ahogy az esemény megnyitóján Rideg László megyei elnök fogalmazott: ”Szívügyünk, hogy erősítsük a megye összetartó erejét, melyhez ez az eseménysorozat is nagyban hozzájárul.”

Megszűnik a fogászati ügyelet, de keresi a város a megoldást
Publikálás dátuma: 2016. július 6.

Bár július 31-én utoljára tart fogorvosi ügyeletet dr. Terjék Gyula, aki a Pulpa Bt. képviselőjeként eddig ellátta Kiskunfélegyházán ezt a feladatot, a város keresi a lehetőséget az így keletkező űr betöltésére – hangsúlyozta Csányi József polgármester.

Nemzetközi drogprevenciós tábor zajlik a héten Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. július 6.

Hat napos nemzetközi drogprevenciós tábornak ad otthont a héten Kiskunfélegyháza, melyre négy országból érkeztek diákok. A tábor célja, hogy a kortárssegítők felkészüljenek a kábítószerfogyasztással összefüggő problémák felismerésére és tanácsaikkal, útmutatásaikkal segítsék korosztályuk fiataljait a függőség csapdájából való kilábalásból.

Tiszaalpáron, huszonharmadik alkalommal nyitotta meg kapuit az Alkotótábor
Publikálás dátuma: 2016. július 6.

Tiszaalpáron idén 23. alkalommal rendezik meg a település Alkotótáborát, melyen a Kiskunfélegyházi Holló László illetve a Budafoki Mészáros László Képzőművészeti Kör tagjai minden évben jelen vannak. A művészek két hetet töltenek a településen, alkotásaikból pedig, az esemény záró rendezvényeként kiállítás nyílik. 

Több mint 350 lovas érkezik Kiskunfélegyházára
Publikálás dátuma: 2016. július 6.

Több mint 350 lovas érkezik Kiskunfélegyházára, zömük lóháton, az ország minden pontjáról július 15-ig, hiszen ekkor veszi kezdetét idén a Nyeregszemle. A közép-Kelet Európa egyik legnagyobb lovastalálkozójaként is emlegetett rendezvény 3 napon keresztül várja majd az érdeklődőket Kiskunfélegyházán a Parkerdőben. 

Újdonságok a fürdőzőknek
Publikálás dátuma: 2016. július 6.

A régi épületszárny és az ötözők mellett további fejújítási, korszerűsítési munkálatok is folyamatban vannak a városi strandon – tudtuk meg Szatmári Andreától, a Városi Strand üzemeltetésért felelős Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény (KVI) vezetőjétől.

A helyi gazdaság fellendülését várják a városkártya bevezetésétől
Publikálás dátuma: 2016. július 5.

A helyi gazdaság élénkülését, illetve a városlakók patriotizmusának erősödését várja a félegyházi önkormányzat a városkártya rendszer bevezetésétől. A Félegyháza Kártya kibocsátásáról legutóbbi ülésén döntött a város képviselő-testülete. 

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár nyári nyita tartása
Publikálás dátuma: 2016. július 5.
2016. július 1 – július 24-ig a Petőfi Sándor Városi Könyvtár minden részlege ZÁRVA TART. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár NYÁRI NYITVATARTÁSA: 2016. július 25-től - augusztus 28-ig:
hétfő: zárva, kedd, péntek: 8-17, szerda, csütörtök: 12-17, szombat: zárva.
Aprótörpe Indiántábor a könyvtárban!
Publikálás dátuma: 2016. július 5.
Szeretettel várjuk az olvasni tudó és szerető alsó tagozatos diákokat, a nyári olvasótáborba!
A tábor időpontja és helyszíne: 2016 augusztus 1-5., minden nap 8-16 óráig a Gyermekkönyvtárban. A tábor utolsó napján, augusztus 5-én délelőtt lehetőség nyílik a táborosok hozzátartozóinak csatlakozni a Kecskeméti Vadaskertbe tervezett buszos kirándulásunkhoz.
Az Erasmus+ program keretében külföldön vettek részt 3 hetes szakmai gyarkolaton kossuthos diákok
Publikálás dátuma: 2016. július 5.

Az Erasmus+ az Európai Unió új programja, mely az oktatást, a képzést, az ifjúsági területet és a sportot támogatja. A pályázatnak köszönhetően a Kiskunhalasi Szakképző Centrum Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiumának Kiskunfélegyházi Szakképző Intézményéből lehetőségük nyílt a diákoknak arra, hogy a „Mesterségek Északon és Délen” nevezetű programon részt vegyenek, és külföldre utazzanak szakmai gyakorlatot szerezni. Az egyik csoport – autószerelők és karosszérialakatosok – Olaszországba, Milánóba utazhattak, a másik csoport – a szociális gondozók – pedig Bécsben voltak szakmai gyakorlaton három hétig.

Egy évvel ezelőtt lett a félegyházi Kossuth Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum tagintézménye lett
Publikálás dátuma: 2016. július 5.

Egy éve, hogy a félegyházi Kossuth Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum tagintézménye lett. A Kossuth iskola pénteki tanévzáró értekezletén a centrum főigazgatója, Papp Gyula elmondta, hogy nagy változást jelentett a fenntartóváltás a tagintézmények életében, nagy várakozással tekintett mindenki a változás elé. 

Horvát-magyar barátság - félegyházi teniszsikerrel
Publikálás dátuma: 2016. július 5.

Hagyományteremtő céllal, immár ötödik alkalommal ragadtak teniszütőt Kiskunfélegyháza és Oroslavje legjobbjai július 2-án, a strand melletti teniszpályákon. A horvát-magyar teniszbarátság a Félegyházán élő Boris Gorupecnek, illetve a helyi teniszezőknek köszönhető. Ennek jegyében rendszeresek a csatározások a két település játékosai között. Ezúttal nyolc egyéni és négy páros mérkőzést bonyolítottak le. A félegyháziak, javítva az "örök mérlegen", második alkalommal győzték le Oroslavje teniszezőit, a szoros verseny csupán a párosokat követően dőlt el 7:5-re a hazai csapat javára. A színvonalas torna visszavágóját július 9-én, Horvátországban rendezik meg.

Pattanj Palkó!
Publikálás dátuma: 2016. július 5.

„Ismerd meg múltad, hogy legyen jövőd” mottóval szervezi meg a Sorsocskák Alapítvány Félegyháza első népművészeti táborát július 11-e és 15-e között. A táborba, ahol lehetőség lesz táncot, zenét és népi játékokat tanulni, 7 éves kortól várják a kezdők, és azok jelentkezését is, akik már barátságot kötöttek a hagyományőrzés valamely területével - mondta el a tábor lehetőségeit ismertető sajtótájékoztatón dr. Ónodi Izabella.

Reneszánszát éli a tetoválás
Publikálás dátuma: 2016. július 5.

A tetoválás szinte egyidős az emberiséggel. Az önkifejezésnek ezt formáját azonban még ma is előítéltekkel fogadja a társadalom. Ám, ha jobban körülnézünk láthatjuk, hogy egyre többen varratnak tetkót magukra. Már nálunk is reneszánszát éli a tetoválás.

Semmelweis Nap a városi kórházban
Publikálás dátuma: 2016. július 5.

Július 1-je a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. 1818-ban e napon született Semmelweis Ignác, a hazai és nemzetközi orvoslás kiemelkedő alakja, az anyák megmentője, akinek emléke előtt a legkiválóbb orvosok, ápolók, és más egészségügyben dolgozók munkájának elismerésével hajt főt ilyenkor az utókor.

45 éve hunyt el dr. Mezősi Károly tanár, történész, Petőfi-kutató
Publikálás dátuma: 2016. július 4.

Dr. Mezősi Károly történészi, irodalomtörténeti munkássága fontos forrásanyag a történelem iránt érdeklődőknek, a helytörténeti kutatóknak és azoknak az irodalomtörténészeknek, akik Móra Ferenc és Petőfi Sándor életét és munkásságát kutatják.

Aratóverseny Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. július 4.

A hármas kerületek - Jászság, Nagykunság, Kiskunság - településeinek találkozójára kerül sor Kiskunfélegyházán, Halesz városrészben a XIII. kézi aratóverseny alkalmából július 16-án, szombaton.

Bronzérmes lett 400 méteres síkfutásban a júniusi Európa- bajnokságon Csontos Piroska
Publikálás dátuma: 2016. július 4.

Bronzéremmel tért haza az olaszországi Európa-bajnokságról Csontos Piroska, a kiskunfélegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub atlétája. A júniusi versenyen Csontos Piroska, 400 méteres síkfutásban a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg távolugrásban a negyedik helyet szerezte meg.

Három napos lesz az idei Alpárfeszt, Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. július 4.

Tiszaalpáron július 7-8-9 között, immár harmadik alkalommal rendezik meg a település fesztiválját, az Alpárfesztet, mely idén csütörtöktől szombatig várja a metal, a punk és a rock műfaj kedvelőit. A harminckét zenekart felvonultató fesztivál idei fellépői között van többek között a Fish! illetve az európai turnén lévő Sequence zenekar.

Kobak tábor a Kormoránnal
Publikálás dátuma: 2016. július 4.
A Kormorán együttes művészeitől tanulhattak a gyerekek a Kobak táborban, aminek az elmúlt héten Kunszállás adott otthont.  A tábor célja, hogy a magyar népzenei múlt felé irányítsák a gyerekeket – nyilatkozta lapunknak Szűts István főszervező, az együttes billentyűse. Elmondta, a Kobak név a Kormorán Baráti Körből ered, amit több mint egy évtizede az együttes rajongói alakítottak.
Kórushangversenyek a testvérvárosban
Publikálás dátuma: 2016. július 4.

Feltrébe utazott vendégszereplésre, az olasz testvérkórus meghívására június végén a Zenebarátok Kórusa. A félegyháziak tartalmas három napot töltöttek el két fellépéssel, kirándulásokkal és tengeri fürdéssel egybekötve.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. július 3.
Most vasárnap délután 6 órakor szentségkitétellel kezdődik az első vasárnapi szentségimádás. Július 7-én, csütörtökön délután 6 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.
Keresztény Motoros Zarándoklat
Publikálás dátuma: 2016. július 3.

Ismét megrendezi a településen július 9-én, szombaton a hagyományos keresztény motoros zarándoklatát a Magyar Pálos Rend és a Petőfiszállás-Pálosszentkúti Plébánia.

Megszűnhet a félegyházi műveseállomás?
Publikálás dátuma: 2016. július 3.

A kiskunfélegyházi műveseállomás annak ellenére, hogy telt házzal működik évente 30 millió forint veszteséget termel. Most a megszűnés fenyegeti.

Pályázati felhívás
Publikálás dátuma: 2016. július 3.

A Félegyházi Közművelődésért Közalapítvány pályázatot hirdet kulturális civil szervezetek és magánszemélyek részére. A pályázat célja: művészeti tevékenységek, kulturális rendezvények, kulturális kiadványok támogatása.

Zenei kalandozások a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. július 3.

Különleges zenei kalandozásra került sor a Petőfi Sándor Városi Könyvtár udvarában. A Hattyúházi Folk Esték című sorozat keretében Csák László, Virág Tibor és Zsirmik István közreműködésével egzotikus népi hangszereket ismerhetett meg a közönség. A kialakított színpad zsúfolásig megtelt különböző, némelyek számára ismert vagy éppen sosem látott zenei eszközökkel.

Bill Drake Band koncert a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. július 2.

Július 9-én, szombaton 18.30-kor a Móra Ferenc Művelődési Központban ad ingyenes koncertet a Bill Drake Band, az OM (Operation Mobilization) nemzetközi, felekezetközi missziós szervezet tagja.

Ismét együtt a Kormorán és a Félegyházi Táncszínház
Publikálás dátuma: 2016. július 2.

A Kormorán folk-rock együttes baráti körének tábora, a Kobak tábort minden évben más helyszínen rendezik meg. Idén Kunszállás volt a vendéglátója a fiataloknak. A művészeti vándortábornak négy esztendeje a Félegyházi Táncszínház tagjai is rendszeres résztvevői. A táborszervezőkkel való szoros együttműködés 2006-ban kezdődött, mikor a Nimród vérét rendezte meg Kasza Ákos és Kátai Tibor. Onnantól kezdve a Félegyházi Táncszínház alapzenéjét mindig a Kormorán biztosította.

Kurultaj 2016 - Bugac
Publikálás dátuma: 2016. július 2.

A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség idén, augusztus 12-e és 14-e között rendezi meg a Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés ünnepét Bugacon, amely a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepe, egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb találkozója. A Turán Szövetség hívására száznál több csapat érkezik Bugacra, ahol képviseltetik magukat Erdély, Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék hagyományőrzői is.

A városfejlesztés volt a meghatározó téma a testületi ülésen
Publikálás dátuma: 2016. július 1.

A képviselő-testület június 30-ai ülésén döntés született arról, hogy a város benyújtja pályázatát a „Zöld város kialakítása” program keretében. A város a megyei önkormányzat szakmai együttműködésével elkészítette a mintegy 2 milliárd forintra vonatkozó projektet, amelynek célja az infrastrukturális fejlesztés, a település általános környezeti állapotának javítása, valamint a város fenntartható fejlődési pályára állítása. A program megvalósítása során megújul a városközpont, a Kossuth utca terei, zöldfelületei. Fejlesztik a Béke téri piacot. 

Pályázati felhívás - Szociális, mentálhigiénés munkakör betöltésére
Publikálás dátuma: 2016. július 1.

Pályázatot hirdet a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény – Kiskunfélegyháza a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján szociális, mentálhigiénés munkatárs munkakör betöltésére.

Véradások júliusban
Publikálás dátuma: 2016. július 1.

Júliusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

A miniszterelnöktől vár választ a polgármester
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

Elkészült a kiskunfélegyházi kórház új szárnya, de egyelőre nem tudni, mikor vehetik birtokba az orvosok és a betegek. A kivitelezőt ugyanis még nem tudta kifizetni a megyei kórház.

Arany fokozattal díjazták a Félegyházi Citerazenekart
Publikálás dátuma: 2016. június 30.
2016. június 24-25-26-án rendezték meg VI. Országos Nyugdíjas KI-MIT-TUD döntőjét Harkányban. Ezen rendezvényen a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar Seres Dániel vezetésével képviselte a Kiskunfélegyháza és kistérsége nyugdíjasait. Műsorukban Tarjányi Ágoston gyűjtötte Kiskunfélegyháza és környéke valamit Galga menti népdalok szerepeltek. A siker ezúttal sem maradt el. Zsűri a produkciójukat Arany fokozattal díjazata.
Boldog iskola címet nyert a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai tagintézménye
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola székhelyintézményének Platán Utcai Intézménye elnyerte a Boldog iskola címet. Az intézmény októberben csatlakozott a tíz hónapos Boldogság programhoz, melynek keretében négy osztályban tartottak boldogság órákat.  

FÜL-ORR GÉGÉSZETI szakrendelés szünetel 2016. július 1-22-e között
Publikálás dátuma: 2016. június 30.
A Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet értesíti kedves betegeit, hogy 2016. július 1 - 2016. július 22. közötti időpontokban a FÜL-ORR GÉGÉSZETI SZAKRENDELÉS SZÜNETEL.
Köztisztviselők napja
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló, 2011. évi CXCIX. törvény 93. §. (2) bekezdése értelmében a Közszolgálati Tisztviselők napja július 1-je, amely munkaszüneti nap. Ezen a napon a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal valamennyi szervezeti egységénél szünetel az ügyintézés, az ügyfelek részére előzetesen ügyintézési időpont sem adható.

Megemlékezés négy kisgyermekről
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

“Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni”… - hangzottak Assisi Szent Ferenc gondolatai azon a csendes megemlékezésen, amelyet a kiskunfélegyházi Templomhalomnál tartottak június 24-én, a 25 éve tragikus balesetben elhunyt négy kisgyermek tiszteletére.

Nyári rendezvények minden korosztálynak
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

Ezen a nyáron sem maradnak színvonalas programok nélkül a félegyháziak. Három nagyrendezvény hozza helybe a látványt, a kikapcsolódás és az ismerkedés lehetőségét. Mert bizony a Félegyházi Kézműves Sörfesztiválra, a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóra, vagy a Nyeregszemlére nem csak az országhatárokon innen, de azon túlról is érkeznek vendégek. Azt, hogy Kiskunfélegyháza hírét miként viszik magukkal, nagyrészt az eltöltött napok tapasztalatai, az itt szerzett benyomások, így például a helyiek vendégszeretete határozza meg.

Rendkívüli ülést tartottak június 27-én, Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete június 27-én rendkívüli ülést tartott, melyet hat képviselő kezdeményezett. Az ülés egyetlen napirendi pontját, a polgármester, dr. Vancsura István sorozatos szabálytalanságai, illetve mulasztásai adták. A képviselők bizalmatlansági eljárás megindításáról dönthettek, mely végül a minősített öt igen szavazatot nem kapta meg.

V. Hagyományőrző Nap Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

Ötödik alkalommal szervezi meg Tiszaalpáron július 2-án, szombaton a Hagyományőrző Napot az Árpád Népe Hagyományőrző Egyesület és Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzata a település templomdombján. A programot 11 órakor dr. Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere nyitja meg. Lesz ének, móka, tánc, koncert, bábelőadás, de különböző szervezetek bemutatóit is láthatja majd a közönség. A rendezvény ingyenesen látogatható.

XI. Mogyi Triatlon Verseny és Sprint OB
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

Baján rendezték meg június 25-én és 26-án a nagy létszámú, XI. Mogyi Triatlon Versenyt és Sprint Országos Bajnokságot. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub versenyzője kiváló eredményt ért el a Sprint Országos Bajnokságon. A második nap az utánpótlás versenyszámok között - gyermek és serdülő kategóriában - a Tiszaújvárosban megrendezendő Európa Kupa Gálára lehetett kvalifikálni. 

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek