Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd: 8:00 - 16:00
  • szerda: 13:30 - 18:00
  • csütörtök: 13:30 - 18:00
  • péntek: 8:00 - 16:00
  • minden páros hét szombatján: 8:00 - 12:00
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Miller-Ferjentsik Viola: Egyem-e mese - SzóKiMondó Ökomesék 3.

 
SzóKiMondóka Fejlesztőjáték Kft., 2022
50 oldal・kemény kötés

SzóKiMondó Ökomesék sorozat harmadik része az élelmiszerekről szól. Több szempontból fontos, hogy mit eszünk, hiszen testünkre, egészségünkre is kiemelkedő hatással van ételünk, de a környezet szempontjából sem közömbös, hogy mit fogyasztunk.
A mesében újra találkozhatunk Mónával és a Testrészek mesesorozat Orr és fül kötetéből megismert Évával. Móna lyukas fogait nem viszi el a fogtündér és ez elgondolkodtatja őt az egészséges élelmiszerekről. A fogorvosi váróban zöldségekkel, gyümölcsökkel ismerkedik meg egy rajzfilmből és az olvasó gyermekekkel is megszeretteti azokat.
A sorozat szükségességét az indokolja, hogy ha nem változtatunk fogyasztási szokásainkon, azzal veszélyeztetjük gyermekeink jövőjét. A mesesorozat játékosan és mesébe ágyazva mondja el, hogy mit tegyünk mindennapi életünkben annak érdekében, hogy a Föld erőforrásait megőrizzük.
A kötetben található 12 képes szókártya, amelyekkel önálló játékra is lehetőség nyílik, de a könyvvel együtt is használhatjátok őket. A könyv a közös olvasásra, szavakkal való játékra készült és alkalmas mind a beszédfejlesztésre, az olvasóvá nevelésre, és a környezeti ismeretek gyarapítására.
Jó szórakozást!