Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Minőségirányítás

 

Jövőkép

„Mögöttem a múlt szép kék erdősége,
Előttem a jövő szép zöld vetése”
(Petőfi Sándor: Mögöttem a múlt)

 Könyvtárunk, mint egy híd összeköti, és elérhetővé teszi olvasói számára a múlt értékeit és a jövő csodáit.
Nyugalmas légkört teremt, miközben aktív tevékenységre buzdító programokkal motiválja a kikapcsolódásra vágyó felhasználókat. Megbízható, használó orientált információs bázisként minőségi szolgáltatásokat nyújt. Partnerközpontú intézménnyé válik, melynek kapcsolatai dinamikusan együttműködőek. Közösségépítő szerepe felerősödik, vonzó minden korosztály számára.

Küldetésnyilatkozat
 

Könyvtárunk az információs és tudásalapú társadalom alapintézményeként dokumentumain és szolgáltatásain keresztül elérhetővé teszi a lakosság számára a kulturálódáshoz, művelődéshez, tanuláshoz és a szórakozáshoz szükséges széles körű információkat.
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának intézményeként megőrzi és közvetíti a kulturális értékeket, mindenki számára biztosítja a szabad, korlátozás nélküli hozzáférést saját gyűjteményéhez és más könyvtárak szolgáltatásaihoz.

Támogatja az élethosszig tartó tanulást, fejleszti az olvasáskultúrát és a digitális műveltséget, hozzájárul a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

Partnereivel együttműködve szervezi közösségi rendezvényeit.
Hagyományos szolgáltatásainak szerepét megtartva online módon is használható könyvtár.
Helyismereti gyűjteményével a lokálpatriotizmust erősíti.

Figyelembe veszi a könyvtárhasználók javaslatait, vizsgálja az olvasói szokásokat, igényeket a minőségbiztosítás eszközeivel.

Küldetését egy elkötelezett és hiteles, a köz bizalmát élvező intézményként valósítja meg, folyamatosan bővülő dokumentumállományra, a felhasználói igényeknek megfelelő szolgáltatásaira, technikai felszereltségére, könyvtárosainak szakmai felkészültségére építve.

Minőségpolitikai nyilatkozat

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek