Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd: 8:00 - 17:00
  • szerda: 12:00 - 17:00
  • csütörtök: 12:00 - 17:00
  • péntek: 8:00 - 17:00
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtómegjelenések

 

Zöld könyvtári esték: Környezettudatos szemlélet az építészetben

Publikálás dátuma: 2024. június 7.
Medvey Boldizsár építésztervező, a NaturARCH Stúdió munkatársa, a vályogépítészet elkötelezettje lesz a vendége a Zöld könyvtári esték ismeretterjesztő sorozatnak. Előadásának témája: Környezettudatos szemlélet az építészetben, a természetes anyagú építés és a természetes építőanyagok a XXI. század építőiparában. A program június 6-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Hattyúházban. A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Forrás, Forrás2

Az ökotudatos kertészkedés alapjai 
Publikálás dátuma: 2024. június 7.
Vidám előadáson vehettek részt azok, akik május 31-én a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárba látogattak. Ezúttal Szomoru Miklós kertépítő, okleveles kertészmérnök, a népszerű Egy Kertész Kertje Pilisszentkereszten Youtube-csatorna tulajdonosa, az angolkertek szakértője volt a vendége a Zöld könyvtári esték ismeretterjesztő sorozatnak. Az alkalom támogatója Nemzeti Kulturális Alap volt.

Forrás

Könyvtársarok – Várnak a könyvtár nyári táborai
Publikálás dátuma: 2024. június 5.
Még néhány hét és befejeződik az idei tanév. A szülőknek mindig nagy fejtörést okoz az, milyen nyári programokat találjanak ki gyermekeiknek. Városunkban többféle nagyszerű tábort szerveznek általános iskolásoknak, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár kettővel is készül.
Június 24-e és 28-a között könyvbarátság táborba várják az olvasni tudó, alsó tagozatos diákokat. A hét alatt megismerik az Aranyvackor-díjas Adamik Zsolt Ördögbőr grófja című humoros, kalózokról szóló mesekönyvét. A vagány, fantáziadús történetek alapján kreatív, kézműves alkotásokat készítenek. A legizgalmasabb a pénteki nap, amikor a gyerekek személyesen találkozhatnak, beszélgethetnek a szerzővel, akit Lázár Ervin és Csukás István mesefejedelmek inspiráltak.

Forrás
 

Könyvtársarok: „Madarat lehet velünk fogatni”

Publikálás dátuma: 2024. május 7.

Május 10-e 1996 óta a madarak és fák napja. Ám már korábban, 1902. május 19-én Párizsban egyezményt kötöttek az európai államok a mezőgazdaságban hasznos madarak védelme érdekében. Chernel István ornitológus még ebben az évben megszervezte hazánkban az első madarak és fák napját. Az ünnepet Herman Ottó kezdeményezésére csak néhány évvel később vezették be. A II. világháború után feledésbe merült ez a nap, 1994-ben vált ismét országos mozgalommá.
A 2019-ben Zöld Könyvtár Díjat nyert Petőfi Sándor Városi Könyvtár e jeles nap alkalmából május 11-én, szombaton madárbarát családoknak kínál egy hasznos időtöltést. A GyermekBirodalomban az ügyes kezűek papírból kismadarakat készíthetnek. A családok összemérhetik tudásukat: a hagyományos totó mellett madárhangokat is fel kell ismerniük. A helyes megfejtők jutalomban részesülnek. Zsirmik István a világ különböző tájairól származó meséket ad elő, amelyek főszereplői az égi vándorok. A programon résztvevők még élő csőrösökkel is találkozhatnak, hiszen galambbemutatóra és -röptetésre is sor kerül.

A kölcsönzői térben megtekinthető Banosné Mónus Mónika kiállítása, aki fényképein Gátér és Félegyháza madarait örökítette meg. A délelőtti program végén emlékül tűzzománc kitűző is vásárolható, amellyel a Magyar Madártani Egyesületet támogatják.

Akik még többet szeretnének megtudni a szebbnél szebb madarakról és az életünkhöz nélkülözhetetlen fákról, azok a bibliotékában található kiadványokból bővíthetik ismereteiket.

Forrás

 

 

Varga Gábor volt a Zöld könyvtári esték vendége 

Publikálás dátuma: 2024. április 24.

Folytatódott a Zöld könyvtári esték előadássorozat április 23-án, kedden a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Varga Gábor hatóanyag-kutató előadását hallhatták Természetes gyógyítás – az idegrendszer szerepe az emberi szervezet öngyógyító mechanizmusának aktiválásában címmel.
A megjelenteket Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója köszöntötte, aki bemutatta a Varga Gábort.

–  Varga Gábor végzettségét tekintve közgazdász és történész. Az ötlet, hogy természetes alapanyagú összetevőkből álló termékeket, amelyek laboratóriumi körülmények között, állatkísérletekben, valamint klinikai kísérletekben a legsikeresebbnek bizonyultak, betegek számára általánosan hozzáférhetővé tenni, egy hosszú fejlődési folyamat eredménye. Már a cégalapítást megelőző években kutatta Varga Gábor a természetes összetevőkből készült étrend-kiegészítők kiemelkedő hatását, valamint kifejlesztett új termékeket.
Szakosodásának okai sokrétűek: mind kutatási érdeklődésből mind személyes okokból (különböző betegségek a családjában, mint például rákmegbetegedések, genetikai megbetegedések) elhatározta, hogy kezelési módszereket kutat és fejleszt, amelyek az immunrendszer és a központi idegrendszer súlyos megbetegedéseiben szenvedő felnőttek és gyermekek egészségi állapotát és életminőségét javíthatják. A későbbiekben kiterjedt a vállalkozásspektruma a prevencióra és az egészségfejlesztés területére is. Legismertebb termékei a Varga Gyógygombák és a Varga Peptidek – mondta az igazgató.

Forrás:
https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2024/04/termeszet-gyogyitas-eloadas-kiskunfelegyhaza-konyvtar

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/30348/varga-gabor-volt-a-zold-konyvtari-estek-vendege

 

Föld-napi program a könyvtárban 
Publikálás dátuma: 2024. április 21.
Április 22-e a Föld napja: ez alkalomból kézműveskedéssel, ökojátszótérrel, környezettudatosságra nevelő könyvekkel és bábelőadással várták a családokat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.
Évek óta változatos programokkal várják a család apraját és nagyját a városi könyvtárban a Föld napja alkalmából. Az intézmény 2019-ben nemzetközi pályázaton nyerte el a Zöld könyvtár címet, azóta stratégiai céljaik között is kiemelt szerepet kap a környezettudatos szemlélet fejlesztése és közvetítése. Ezzel a gondolkodásmóddal ismerkedhettek meg a gyermekek és szüleik április 20-án. A GyermekBirodalomban újrahasznosítható anyagokkal kézműveskedhettek a gyerekek, műanyagkupakból és színes papírból kis bogarak, madárkák, kartonból és újságpapírból oroszlánok készültek.

Az ügyes kezű gyermekek fonalból és kartonból cicát is készíthettek. A kartondobozokból készült ökojátszótér számos ügyességi feladatot tartogatott, többek között golyóvezetőket és célba gurítóst. Az asztalokon földgömbös színezők és környezettudatosságra nevelő könyvek sokasága állt. A program részeként a Profi-L bábcsoport előadásában Holle anyó története is megelevenedett. A szorgos és a lusta lány történetét bemutató mesét hangos tapssal jutalmazta a gyermekközönség.

Forrás: https://felegyhazikozlony.eu/hirek/30321/fold-napi-program-a-konyvtarban
 

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban 
Publikálás dátuma: 2024. április 22.

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

Kézműveskedéssel, ökojátékokkal és bábelőadással várták a gyermekeket és szüleiket szombat délelőtt a Gyermekbirodalomban, majd a könyvtár nagytermében.
A Profi-L bábcsoport előadásáig a gyerekek újrahasznosítható anyagok felhasználásával fejleszthették kézügyességüket: a műanyag kupakokból és színes papírból, fonalból, kartonokból a legkülönfélébb játékok készültek el. A nagyobbak pedig földgömbös színezőkkel és környezettudatosságra nevelő könyvek lapozgatásával múlathatták az időt.

A Profi-L bábcsoport Holle anyó meséjével kedveskedett a gyerekseregnek, akik élvezettel vettek részt a látványos előadáson.

Forrás:https://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hirek/olvas/csaladi-delelottot-tartottak-a-konyvtarban-2024-04-22-140841
 

Négyen, délen, télen 

Publikálás dátuma: 2024. április 24.
Új előadással folytatódik a Földrajzi szabadegyetem sorozata a városi könyvtárban, április 25-én, csütörtökön 17 órától. Szőllősy László és Szőllősyné Pálfi Melinda, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium földrajztanárai Négyen, délen, télen – Namíbia, Botswana címmel kalauzolják el az érdeklődőket a két afrikai országba. Az est házigazdája Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola igazgatója.

Forrás:
https://felegyhazikozlony.eu/hirek/30355/negyen-delen-telen

 

Bemutatták a Léna SZÍNre lép című színező- és mesekönyvet 
Publikálás dátuma: 2024. április 26.
Óvodás és iskolás csoportok részvételével mutatták be Takáts Géza Léna SZÍNre lép című könyvét a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, április 26-án. Az eseményen részt vett a könyv főszereplője, Léna, a csokoládébarna labrador retriver is, aki izgatottan hallgatta, ahogyan a gazdája által kiválasztott gyerek felolvastak a róla elnevezett színező- és mesekönyvből.
Takáts Géza 2021-ben jelentette meg első könyvét Léna kalandjai címmel, amit akkoriban a városi könyvtárban is bemutattak. Második könyve, A Léna SZÍNre lép című kötet egy színezővel társított mesekönyv, amiben a történetek a képzelet szüleményei: Léna, a jókedvű kutya nagyon szereti a színes világot, azonban azok elkezdenek eltűnni az életéből. A bátor főhős ezért világjáró útra indul, hogy megkeresse őket. Ellátogat például a sivatagba, ahol olyan különleges állatokkal találkozik, mint a tevék.

Takáts Géza így nyilatkozott legújabb írásáról: a Léna kalandjai című kötet megjelenése után vágyott arra, hogy olyan könyvet írhasson, ami kifejezetten az óvodás- és kisiskoláskorú gyermekek számára is szórakoztató és tanulságos történeteket tartalmaz. Ennek jegyében készült el a Léna SZÍNre lép, amihez a rajzokat László Tímea Boglárka készítette.

Aki kíváncsi a további történetekre, kikölcsönözheti a könyvet.

Forrás: https://felegyhazikozlony.eu/hirek/30378/bemutattak-a-lena-szinre-lep-cimu-szinezo-es-mesekonyvet

Állatbarát könyvtár címet kapott a városi könyvtár 

 

Publikálás dátuma: 2024. április 9.
A felelős állattartás erősítéséhez és az állatvédelem-pedagógia népszerűsítéséhez is hozzájárul a nemrégiben állatbarát könyvtár címet elnyert városi bibliotéka. Az intézménybe látogatókat Állatbarát Olvasó Kihívás, Öko-sarok, Zöld könyvtári esték, ökofoglalkozások, környezettudatosságra ösztönző rendezvények és szolgáltatások sokasága várja.
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár 2019-ben nemzetközi pályázaton nyerte el a Zöld könyvtár címet, azóta az intézmény stratégiai céljai között is kiemelt szerepet kapott a környezettudatos szemlélet fejlesztése és közvetítése. – A sokak által látogatott programjaink között szerepelnek a Zöld könyvtári esték ismeretterjesztő előadásai, az áprilisi ökohét, a diákok számára szervezett ökofoglalkozások és előadások. A felnőtt részleg elkülönített állományrészében, az Öko-sarokban mindenki megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő szakirodalmat – fogalmazott Abonyi Szilvia.

Forrás:https://felegyhazikozlony.eu/hirek/30206/allatbarat-konyvtar-cimet-kapott-a-varosi-konyvtar
 

Fedezd fel! 

Publikálás dátuma: 2024. április 12.
A „Gondolkodj ökosan!” Ismeretterjesztő Kutatópont interaktív foglalkozásán vettek részt csillagászat témában a Batthyány Lajos Általános Iskola 3. z osztályosai a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A „Fedezd fel!” című foglalkozást Tóth-Kovács Nikolett, a könyvtár munkatársa vezette.
Forrás:https://felegyhazikozlony.eu/hirek/30252/fedezd-fel

Vegyszermentes kertápolás (2024. február 29.)

A vegyszermentes, fenntartható kertápolási módszerekről lesz szó a Zöld könyvtári esték sorozat következő előadásán február 28-án.
Forrás:
https://felegyhazikozlony.eu/hirek/29873/vegyszermentes-kertapolas
https://www.baon.hu/helyi-kultura/2024/02/zold-konyvtar-est-sorozat-felegyhaza

 

Rajzkiállítás a könyvtárban (2024. január 5.)
A Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány karácsonyi rajzpályázatának nyertes képeiből kiállítást rendeznek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az érdeklődők január 4. és február 3. között nyitvatartási időben tekinthetik meg a beküldött pályamunkákat a könyvtár kölcsönzői terében.

Forrás:
https://felegyhazikozlony.eu/hirek/29490/rajzkiallitas-a-konyvtarban

 

Idén is karácsonyi játék- és könyvadománygyűjtés a könyvtárban (2023. november 30.)
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár idén is gyűjti azokat a jó állapotú játékokat és könyveket, amik rászoruló családok karácsonyát tehetik szebbé. Az adományokat december 9-éig várják.
A városi könyvtár hosszú évek óta teszi közzé karácsonyi játék és könyvgyűjtési felhívását. Az összegyűjtött ajándékokkal minden évben több mint száz család karácsonyát teszik szebbé.

Forrás: https://felegyhazikozlony.eu/hirek/29221/iden-is-karacsonyi-jatek-es-konyvadomanygyujtes-a-konyvtarban

 

A környezetvédelemről szól a következő hét a félegyházi könyvtárban (2023. november 24.)
A Zöld Könyvtár-díjas Petőfi Sándor Városi Könyvtár elkötelezett a környezetvédelem, a környezettudatos gondolkodás, a fenntarthatóság minél szélesebb körben való megismertetésében, népszerűsítésében. Így nem véletlen, hogy az intézmény csatlakozott a szombaton kezdődő Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű programhoz.

Forrás:https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2023/11/a-kornyezetvedelemrol-szol-a-kovetkezo-het-a-felegyhazi-konyvtarban

 

Közösségi alkotópontot adnak át Gondolkodj ökosan! címmel a könyvtárban (2023.09.29.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/28729/kozossegi-alkotopontot-adnak-at-gondolkodj-okosan-cimmel-a-konyvtarban

 

Kutatóállomást és közösségi alkotópontot hoztak létre a félegyházi könyvtárban – galériával (2023.09.29.)

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2023/09/kutatoallomast-es-kozossegi-alkotopontot-hoztak-letre-a-felegyhazi-konyvtarban-galeriaval

 

Zöld nyomon járunk (2023.08.15.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/28415/zold-nyomon-jarunk

 

Zöldségekről olvastak és falták az irodalmat (2023.06.28.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/28100/zoldsegekrol-olvastak-es-faltak-az-irodalmat-a-diakok

 

Kedves bábokkal népszerűsítették a környezetvédelmet (2023.04.27.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/27604/kedves-babokkal-nepszerusitettek-a-kornyezetvedelmet

 

Lakható marad-e a Föld? (2023.04.26.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/27598/lakhato-marad-e-a-fold

 

Környezettudatos családi program a könyvtárban (2023.04.23.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/27571/kornyezettudatos-csaladi-program-a-konyvtarban

 

Szépítsük együtt kertjeinket! (2023.04.21.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/27556/szepitsuk-egyutt-kertjeinket

 

Könyvtársarok – Ökohét az intézményben (2023.04.14.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/27469/konyvtarsarok-okohet-az-intezmenyben

 

A víz mint lételem (2023.03.23.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/27294/a-viz-mint-letelem

 

Az okos vízkészletgazdálkodásról tanultak a diákok (2023.03.22.)

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2023/03/az-okos-vizkeszlet-gazdalkodasrol-tanultak-a-felegyhazi-diakok

 

A méhek és a méhészet világa a könyvtárban (2023.03.11.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/27214/a-mehek-es-a-meheszet-vilaga-a-konyvtarban

 

A napelemparkot bővítik az elnyert támogatásból Félegyházán (2023.02.19.)

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2023/02/a-napelemparkot-bovitik-az-elnyert-tamogatasbol-felegyhazan-2

 

Tovább növeli zöldenergia képességét Félegyháza (2023.02.15.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/27034/tovabb-noveli-zoldenergia-kepesseget-felegyhaza

 

Vásároljunk, étkezzünk felelősségteljesen! (2023.02.02.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/26943/vasaroljunk-etkezzunk-felelossegteljesen

 

Karácsonyi könyv-és játékadományok rászoruló családok gyermekeinek (2022.12.20.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/26693/karacsonyi-konyv-es-jatekadomanyok-raszorulo-csaladok-gyermekeinek

 

Dr. Tóth Máté, a népszerű energiajogász volt a félegyházi könyvtár vendége (2022.10.17.)

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2022/10/dr-toth-mate-a-nepszeru-energiajogasz-volt-a-felegyhazi-konyvtar-vendege

 

A gyógygombák egészségtani hatásai (2022.10.07.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/26237/a-gyogygombak-egeszsegtani-hatasai

 

A gyógygombák egészségtani hatásai (2022.10.07.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/26237/a-gyogygombak-egeszsegtani-hatasai

 

A MagánZoo sztori (2022.10.05.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/26219/a-maganzoo-sztori

 

Az állatok kerülnek a középpontba a világnapon Félegyházán is (2022.10.04.)

https://www.baon.hu/helyi-kultura/2022/10/az-allatok-kerulnek-a-kozeppontba-a-vilagnapon-felegyhazan-is

 

Díjazták a legszebb kerteket Kiskunfélegyházán (2022.09.19.)

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2022/09/dijaztak-a-legszebb-kerteket-kiskunfelegyhazan

 

Zöld könyvtári esték: Kicsivel zöldebben Ökoanyuval (2022.09.14.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/26094/zold-konyvtari-estek-kicsivel-zoldebben-okoanyuval

 

„Zöld nyomon járunk” (2022.09.04.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/25994/zoldnyomon-jarunk

 

Műanyagmentes hónapot tartanak Kiskunfélegyházán (2022.07.12.)

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2022/07/muanyagmentes-honapot-tartanak-kiskunfelegyhazan

 

Harmadik alkalommal tartottak ökopiacot a félegyházi könyvtár udvarán (2022.06.15.)

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2022/06/harmadik-alkalommal-tartottak-okopiacot-a-felegyhazi-konyvtar-udvaran

 

Lezárult az Óvodások hete programsorozat a könyvtárban (2022.05.11.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/25206/lezarult-az-ovodasok-hete-programsorozat-a-konyvtarban

 

Gondolkodj ökosan! - Kutatóállomást és közösségi alkotópontot hoznak létre a félegyházi könyvtárban (2022.02.02.)

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2023/02/kutatoallomast-es-kozossegi-alkotopontot-hoznak-letre-a-felegyhazi-konyvtarban

 

Jótékony céllal gyűjtik a kupakokat Kiskunfélegyházán (2022.08.25.)

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2022/08/jotekonycellal-gyujtik-a-kupakokat-kiskunfelegyhazan

 

Gyűjtik a használt mobiltelefonokat Félegyházán is (2022.05.10.)

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2022/05/gyujtik-a-hasznalt-mobiltelefonokat-felegyhazan-is

 

Ökohét lesz a félegyházi könyvtárban (2022.04.19.)

https://www.baon.hu/helyi-kultura/2022/04/okohet-lesz-a-felegyhazi-konyvtarban

 

Gyakorlati tanácsokat kaptak a hulladékmentes életmódról a félegyháziak (2022.03.09.)

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2022/03/gyakorlati-tanacsokat-kaptak-a-hulladekmentes-eletmodrol-a-felegyhaziak

 

Bemutatták Fliszár Károly méhek életéről szóló mesekönyvét Félegyházán (2021.12.28.)

https://www.baon.hu/helyi-kultura/2021/12/bemutattak-fliszar-karoly-mehek-eleterol-szolo-mesekonyvet-felegyhazan

 

Több mint kétszáz család karácsonyát teszik szebbé a felajánlásokkal (2021.12.21.)

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2021/12/tobb-mint-ketszaz-felegyhazi-csalad-karacsonyat-teszik-szebbe-a-felajanlasokkal

 

Az ökoszemlélet kialakítása és erősítése egy városi könyvtárban (2020)

http://real.mtak.hu/116929/1/KOMPKONF_2020_Kallaine.pdf

 

Ökosarkot adtak át a félegyházi könyvtárban (2020.01.30.)

https://www.baon.hu/helyi-kultura/2020/01/okosarkot-adtak-at-a-felegyhazi-konyvtarban

 

Öko-sarkot avattak a könyvtárban (2020.01.29.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/19565/oko-sarkot-avattak-a-konyvtarban

 

Zöld Könyvtár díjat nyert a félegyházi intézmény (2019.07.04)

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2019/07/zold-konyvtar-dijat-nyert-a-felegyhazi-intezmeny

 

Zöld város közepén zöld a könyvtár is (2019.06.21.)

https://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hirek/olvas/zoldvaros-kozepen-zold-a-konyvtar-is-2019-06-21-130000

 

Ötéves a madárbarát klub (2016.04.06.)

https://www.baon.hu/kultura-bacs-kiskun/2016/04/oteves-a-madarbarat-klub

 

OlvasLak a Móratéren (2016. 06.18.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/8808/olvaslak-a-mora-teren

 

Olvass az OlvasLakból! (2016. 06.15.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/8783/olvass-az-olvaslakbol

 

OlvasLak-avatás (2015. 05.26.)

https://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hirek/olvas/permalink:olvaslak-avatas-2015-05-26-161122/

 

A könyvtárban találkoztak a madárbarátok (2015.01.31.)

https://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hirek/olvas/a-konyvtarban-talalkoztak-a-madarbaratok-2015-01-31-164744

 

Információs táblát avattak a Madárbarát Kertben (2014.03.10.)

https://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hirek/olvas/informacios-tablat-avattak-a-madarbarat-kertben-2014-03-10-162713

 

Madárbarát kert, a madárbarát könyvtár előtt (2014.03.09.)

https://felegyhazikozlony.eu/hirek/463/madarbarat-kert-a-madarbarat-konyvtar-elott

 

Hogyan lettünk Madárbarát Könyvtár?
Regéci Márta írása a Könyvtári Levelező/Lapban (2011. június – 23. évf. 6. sz. pp.16-17.)

http://www.epa.hu/00300/00365/00115/pdf/kll1106.pdf