Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd: 8:00 - 17:00
  • szerda: 12:00 - 17:00
  • csütörtök: 12:00 - 17:00
  • péntek: 8:00 - 17:00
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Használt könyvek

 

Használt könyvek

Könyvtárunk leselejtezett dokumentumai esetében is az újrahasználás elvét követi: ezeket a köteteket épületünkben ingyenesen vagy térítés ellenében bárki hazaviheti.
Tavasztól őszig heti rendszerességgel tartunk kedvezményes könyvvásárt használt könyveinkből.
Valamint a „ingyenes köztéri könyvtárként” működnek OlvasLAKjaink. VÉGY egy könyvet - Tégy egy könyvet! jeligével működő állomásaink 2015. óta Kiskunfélegyháza városának több pontján megtalálhatóak. A nyitott szekrénykék ingyenesen használhatóak, és mindenki számára hozzáférhetővé teszik a kínált könyveket. Innen bárki választhat kedvére valót, vagy feltöltheti akár a saját, feleslegessé vált példányaival is. Ezen olvasásnépszerűsítő mozgalom többféle formája ismert már Európa szerte, többek között számos magyar nagyvárosban találunk utcai könyvmegállókat, könyvtárolókat. Ezekből bárki szabadon kivehet és betehet könyveket.
Tulajdonképpen egy ingyenes „becsületkönyvtár” funkciót töltenek be, bízva a lakosság hozzáállásában, s arra kérik a használókat, hogy aki kivesz egy könyvet lehetőség szerint pótolja azt egy másikkal.
OlvasLAK pontok a városban: A városi könyvtár és a taxi állomás közti park, a buszpályaudvar, a Móra tér és a Városi Strand.

Az OlvasLAKokról szóló kisfilmünket megnézheti itt.