Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd: 8:00 - 18:00
  • szerda: 12:00 - 18:00
  • csütörtök: 12:00 - 18:00
  • péntek: 8:00 - 18:00
  • szombat: 8:00 - 12:00
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Bababarát terület

 

TÁJÉKOZTATÓ

A városi könyvtár az Országos Gyermekegészségügyi Intézet és a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság pályázatán elnyert 200.000.- Ft-ot az alábbiak szerint használta fel:

A BABABARÁT területet a Gyermekbirodalom irodájában alakítottuk ki és 2009. június 29-én megnyitottuk. Dohányzásmentes terület, hiszen az intézmény egész területén tilos a dohányzás.

A Bababarát Terület feltételrendszerének megvalósítása:

1. ütem: A pályázaton nyert összegből vásároltunk egy kényelmes fotelt lábtartóval, pelenkázóasztalt, szoptatós párnát, higiénikus, zárt tetejű használt pelenkatárolót (utántöltő-zsákokkal), törlőkendőt.

A babaülőkében és a praktikusan összehajtható utazóágyban a kismama biztonságosan elhelyezheti kisbabáját.

A térelválasztó paraván részben a szeparációt szolgálja, részben pedig információs felületként szolgál majd a szoptatást népszerűsítő kampányban.

2. ütem: A helyiség barátságossá, bababaráttá alakításához az irodában elhelyeztünk babaszőnyegeket, higiénikusan tisztán tartható babajátékokat (pancsolókönyveket, csörgőket, műanyag kockát, macit), vonat alakú falvédőt, falra szerelhető maci alakú babalámpát és a játékok tárolásához egy ízléses, fonott kosarat.

3. ütem: Az irodához közvetlen nem tartozik mosdóhelyiség. Feliratot helyeztünk el a paravánon, amely tájékoztatja a kismamákat a könyvtár közeli, kulturált mosdóhelyiségeiről.

4. ütem: A Bababarát Terület feliratot a főbejáratnál, jól látható falfelületre raktuk ki. Szkennelt másolatait a Gyermekbirodalom irodájának ajtajára és a könyvtár stratégiailag fontos pontjaira helyeztük el iránymegjelölő kiegészítéssel.

5. ütem: A lakosság tájékoztatását új szolgáltatásunkról személyes és nyomtatott formában, illetve a médiák segítségével oldottuk meg (szórólapok, helyi sajtó, rádió, tévé). Könyvtárunk új honlapjának elkészítése folyamatban van. A Bababarát Terület népszerűsítését itt is megjelenítjük.

A dolgozók felkészítésének módja:

  • A Bababarát Területet bemutattuk, lehetőségeit ismertettük a könyvtár dolgozóival.
  • A könyvtárosokat felkészítettük a fokozott tolerancia, nyugalom megteremtésére.
  • A technikai személyzet figyelmét felhívtuk a maximális higiénia biztosítására.

Kiskunfélegyháza, 2009. június 30.

Kállainé Vereb Mária
igazgató
Némethné Kapus Krisztina
gyermekkönyvtáros


Módosítás: (2009. szeptember 01. kedd, 09:11)