Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd: 8:00 - 18:00
  • szerda: 12:00 - 18:00
  • csütörtök: 12:00 - 18:00
  • péntek: 8:00 - 18:00
  • szombat: 8:00 - 12:00
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Miller-Ferjentsik Viola: Barátom, a fa - SzóKiMondóka Ökomesék 2.

 
TreeFa World Productions Kft., 2019
52 oldal・kemény kötés

SzóKiMondó Ökomesék sorozatunkat egy nagyon fontos témával folytatjuk, a második rész a fákról szól. A fák nagyon sokféleképpen segítenek minket és rájuk támaszkodhatunk a klímaváltozás megfékezésében is.
A mesékben újra találkozhatunk Mónával és Marcival, akiket a SzóKiMondóka játékcsomagokba került Lackfi János mesékből, és a Testrészek mesesoro­zatból ismerhetünk. Móna kedvenc fáját kivágják a játszótéren, de ő nem hagyja annyiban a dolgot. Móna érdekérvényesítő képessége sok felnőttnek is jó példát ad, a mai gyerekeket pedig már nem is lehet máshogy nevelni, mint, hogy kiálljanak saját érdekeikért.
A sorozat szükségességét az indokolja, hogy ha nem változtatunk fogyasztási szokásainkon, azzal veszélyeztetjük gyermekeink jövőjét. A mesesorozat játékosan és mesébe ágyazva mondja el, hogy mit tegyünk mindennapi éle­tünkben annak érdekében, hogy a Föld erőforrásait megőrizzük.
A kötetben található 12 képes szókártya, amelyekkel önálló játékra is lehe­tőség nyílik, de a könyvvel együtt is használhatjátok őket. A könyv a közös olvasásra, szavakkal való játékra készült és alkalmas mind a beszédfej­lesztésre, az olvasóvá nevelésre, és a környezeti ismeretek gyarapításá­ra.
Jó szórakozást!