Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd: 8:00 - 16:00
  • szerda: 13:30 - 18:00
  • csütörtök: 13:30 - 18:00
  • péntek: 8:00 - 16:00
  • minden páros hét szombatján: 8:00 - 12:00
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Használt könyvek

 

Használt könyvek

Könyvtárunk leselejtezett dokumentumai esetében is az újrahasználás elvét követi: ezeket a köteteket könyvtárunk épületében ingyenesen vagy térítés ellenében bárki hazaviheti.
Tavasztól őszig heti rendszerességgel tartunk kedvezményes könyvvásárt használt könyveinkből.
Valamint a „ingyenes köztéri könyvtárként” működnek OlvasLAK. VÉGY egy könyvet - Tégy egy könyvet! Állomásaink is a Kiskunfélegyháza városának több pontján.
2015. május 26-tól könyvtárunk szabadtéri könyvszekrénykéi a város különböző közterein várják az olvasni szeretőket. A nyitott szekrénykék ingyenesen használhatóak és mindenki számára hozzáférhetővé teszik a kínált könyveket. Az OlvasLAK szekrénykék nem titkolt célja az olvasás népszerűsítése. Ezen olvasásnépszerűsítő mozgalom többféle formája ismert már Európa szerte, többek között számos magyar nagyvárosban találunk utcai könyvmegállókat, könyvtárolókat. Ezekből bárki szabadon kivehet és betehet könyveket.
Tulajdonképpen egy ingyenes „becsületkönyvtár” funkciót töltenek be, bízva a lakosság hozzáállásában, s arra kérik a használókat, hogy aki kivesz egy könyvet lehetőség szerint pótolja azt egy másikkal.
OlvasLAK pontok a városban: A városi könyvtár és a taxi állomás közti park, a buszpályaudvar és a Városi Strand.
Jó olvasást kívánunk!