Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Pályázatok

 

Általunk nyert pályázatok:

A Minősített Könyvtári Cím megszerzéséhez szükséges szakmai felkészülés támogatása

204131/00128 azonosító számú pályázat szakmai beszámolója (2017).

A TINTA Könyvkiadó által meghirdetett ”Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási” pályázaton könyvtárunk sikeresen szerepelt.

A pályázaton nyert könyvek listája:


1.  Állatnevek enciklopédiája
2.  Angol elöljárós és határozós igék szótára
3.  Értelmező szótár
4.  Francia-magyar beszédfordulatok
5.  Francia-magyar tematikus szólásszótár
6.  Francia társalgási zsebkönyv
7.  Kihalt nyelvek, eltűnt népek
8.  Magyar ellentétszótár
9.  Magyar-kínai alapszótár
10. Növénynevek enciklopédiája
11. Régi szavak szótára
12. Rövidítések enciklopédiája
13. Spanyol társalgási zsebkönyv

TÁMOP 3.2.4.A -11/1-2012-0061 „Tudástár-építés Kiskunfélegyházán A könyv-társ avagy aki olvas, soha nincs egyedül”

Adatok:

Megítélt támogatás: 47 563 608 Ft 
Projekt megvalósításának kezdete: 2013. január 1. 
Projekt megvalósításának befejezése: 2014. február 28. 

Szakmai megvalósulás:

A pályázat keretében interaktív oktatási módszereket alkalmazó programok, vetélkedők, olvasás- és könyvtárhasználatot népszerűsítő rendezvények kerülnek megrendezésre. Helyismereti dokumentumok feltárásával megvalósul, egy, az oktatást támogató adatbázis létrehozása, rekordok feltöltése az országos lelőhely nyilvántartásba. Létrejön egy többnyelvű, kulturális és közhasznú tudástárral bővített távoli elérésű, 24 órán keresztül használható interaktív honlap. A pályázat során továbbá megvalósulnak olvasáskultúra fejlődését, könyvtárhasználati igény felkeltését megcélzó élményközpontú programok, 1 fő munkatárs továbbképzése, nyári táborok lebonyolítása, bútorok beszerzése.


 

TIOP-1.2.3

fejlec

2008. szeptember 30-án Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata (konzorciumi partnerekkel: Bugac, Pálmonostora, Tiszaalpár önkormányzata) pályázatot nyújtott be a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése - "Tudásdepó-Expressz" c. pályázatra, amelyen sikeresen szerepelt.

A „Tudástárfejlesztés Kiskunfélegyházán és térségében” címmel benyújtott TIOP 1.2.3-08/0053 jelű pályázatot az OKM Támogatáskezelő Igazgatósága 46.236.676.- Ft összegben támogatta.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárat érintő összeg ebből: 24.460.740.- Ft.

A forrás a város és a térség három könyvtára számára további informatikai és technikai fejlesztést tesz lehetővé: speciális számítógépek, Braille-kijelző látás- és hallássérülteknek, szkenner a városi könyvtár helytörténeti gyűjteményének archiválásához, RFID rendszer (olvasóazonosító és állományvédelmi rendszer a városi könyvtár számára).

A könyvtárban elektronikus könyvbedobó rendszert alakítunk ki, amely révén az olvasó a nap 24 órájában bármikor bedobhatja a nála lévő könyveket a könyvtár kapuján elhelyezett tárolóba.

A TextLib integrált könyvtári rendszer továbbfejlesztése is megtörténik (ennek köszönhetően az olvasók éjjel-nappal meghosszabbíthatják a náluk lévő dokumentumok kölcsönzési határidejét, előjegyezhetik a könyvtárban található könyveket).

2009. augusztus 24-én, Budapesten Ficsór József, Kiskunfélegyháza polgármestere, Szabó László, Bugac polgármestere, Rádiné Gémes Ildikó, Pálmonostora polgármestere és Bodor Ferenc, Tiszaalpár polgármestere aláírta a pályázat támogatási szerződését.

A közbeszerzés folyamata 2010 januárjában lezárult, a szerződések februárban megkötésre kerültek.

A közbeszerzést lebonyolító cég: Magistrátum Stúdió.

A közbeszerzés nyertesei:

  • Magistrátum Stúdió Kft.
  • Hardware-S Kft
  • IQSYS Zrt.

A sajtótájékoztatóval egybekötött nyilvános bemutatóra 2010. február 8-án 10 órakor került sor a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban (Szent János tér 9.).

meghivo1 meghivo2

 

2010. február 26-án Kiskunfélegyházán, Bugacon, Pálmonostorán és Tiszaalpáron megtörtént a TIOP pályázatból beszerzett eszközök átadása. Egyben informatikusunk és könyvtárosaink szakmai tapasztalataikat is megosztották a konzorciumi tagokkal, azok könyvtárosaival.

A pályázatból beszerzett eszközök üzembe helyezése március 25-én Pálmonostorán, március 29-én Bugacon, március 31-én Tiszaalpáron is megtörtént.

Kiskunfélegyházán 2010. május 19-én megtörtént az első RFID-t használó textlibes könyvtári rendszer átadása. A rendszert kiegészíti a bejáratnál kialakított bedobónyílás, amely a dokumentumok visszavételét és a beépített RFID olvasó, amely a jelzést szolgálja.

A könyvvisszavételező állomáshoz egy videokamera is tartozik, amely a könyvtár külső falán található.

A sajtótájékoztatóval egybekötött nyilvános zárórendezvényre 2010. június 30-án 10 órakor kerül sor a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban (Szent János tér 9.).

Pályázati fejlesztés - Kiskunfélegyházán

A5elso_oldal A5masodikoldal

Pályázati fejlesztés - Bugac

A5elso_oldal_bugac A5elso_oldal_bugac

Pályázati fejlesztés - Pálmonostora

A5elso_oldal_palmonostora A5masodikoldal_palmonostora

Pályázati fejlesztés - Tiszaalpár

A5elso_oldal_tiszaalpar A5masodikoldal_tiszaalpar

 

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek