Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.11.15.-11.21.

 
Adventi kézműves kiállítás Művelődési Központban
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

2019. december 3-án Adventi kézműves kiállítás nyílik a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A kiállítás megtekinthető 2019. december 20-ig.

Mindenkit szeretettel várnak.

Nyitva tartás:
Hétfőtől-szombatig: 9-20 óráig
Bronz vasárnap: 2019. december 8. 9-18 óráig

Ezüst vásárnap: 2019. december 15. 9-15 óráig

A kiállított alkotások megvásárolhatók.

Emléktáblát állítottak Huszka József tiszteletére Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

A 165 éve született Huszka József rajztanár, néprajzkutató, műgyűjtő, a város díszpolgára tiszteletére állítottak emléktáblát Kiskunfélegyházán. Az emléktábla a dr. Holló Lajos és a Pázmány utca kereszteződésében található Huszka Józsefről elnevezett téren, az egykori Zeneiskola falára került.

Forgalomkorlátozás a Kossuth utcán
Publikálás dátuma: 2019. november 21.
A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya felhívja a Kossuth utcán közlekedők figyelmét, hogy a karácsonyi díszkivilágítás kihelyezését november 22-én, pénteken 7.30-tól körülbelül 14 óráig végzik. A munkálatok idején a Kossuth utca egyes részeit szakaszosan lezárják. Ezen útszakaszokat a keresztutcákon lehet kerülni.
Józsefes siker a Constantinum történelemversenyen
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

November 14-én rendezték meg az immár hagyománnyá vált Korszakváltó történelemversenyt a Constantinum intézményben. A szervezők idén az 1848/49-es forradalom és szabadságharc témáját jelölték ki.

Képben vagyunk!
Publikálás dátuma: 2019. november 21.
Szeretettel várnak minden érdeklődőt, alkotni vágyót december 21-én, szombaton 9 és 17 óra között a Holló-kör nyitott műhelyébe. Megismerkedhetnek változatos alkotó technikákkal, eszközökkel. A nap során ajándékpohár-festésre is lehetőség nyílik. A rendezvény a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00262 számú projekt keretében valósul meg.
Könyvtársarok - Várjuk együtt a Mikulást!
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

December 5-e éjjelén, december 6-a hajnalán a Mikulás házról házra jár és titokban meglátogatja az éppen alvó gyermekeket. Ha egész évben jól viselkedtek, akkor az ablakba kitett, megtisztított cipőcskékbe, csizmácskákba apró ajándékokat helyez el. A rosszak is elnyerik méltó jutalmukat, az aranyszínű virgácsot.

Nagy Krisztián sikere a TEK BUDO- és Küzdősport Gálán
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

2019. november 16-án rendezték meg a TEK BUDO- és Küzdősport Gálát, amelyen a belügyi és a rendvédelmi szervek küzdősportolói vettek részt. A versenyre az alábbi kategóriákban lehetett nevezni: WAKO K1 amatőr full contact, WKF Karate Kata és Kumite, Knock Down Kyokushin Karate Kata és Kumite, Judo és Grappling. A Nemzeti Védelmi Szolgálatot a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület edzője, versenyzője Nagy Krisztián r. főhadnagy képviselte -80 kg kategóriában WAKO K1 kategóriában.

Néprajzi barangolás Törökországban
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

Dr. Bartha Júlia karcagi keletkutató előadására várja az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtár november 21-én, csütörtökön 17 órára a Hattyúházba. Az est témája: néprajzi barangolás Törökországban. Az előadót Bánkiné dr. Molnár Erzsébet, az MTA doktora mutatja be. Közreműködik Zsirmik István (doromb).

Szép fával, visszafogott díszítéssel ünnepel Félegyháza
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

Selymesből érkezik idén a város karácsonyfája. A tavalyinál kicsit kisebb, de csodálatosan szép, szabályosan formás fenyőfát Kurucz Endréné ajánlotta fel.
Juhász László, a városüzemeltetési osztály vezetője a városi karácsonyi készületekről elmondta: a Zöld város faültetései és növénytelepítési munkái miatt a Szent János tér, a Béke tér és a Petőfi tér fái ebben az évben nem kapnak fényfüzéreket, de a város fája most is az ország legszebbjeinek egyike lesz. Az osztályvezetőtől megtudtuk azt is, hogy mérlegelték többek javaslatát, miszerint a város karácsonyfája helyére kerüljön egy élő fa, amit minden évben fel lehet díszíteni, ezt azonban végül elvetették. Egy daliás fenyő ugyanis oly mértékben takarná a városháza irányából Félegyháza emblematikus épületének, az Ótemplomnak a sziluettjét, hogy az túlságosan nagy veszteség lenne.

Téli ünnepek Dunántúlon
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

A Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete tisztelettel meghívja Önt 2019. november 19-én 10 órára karácsonyváró rendezvényére.

Új zebra az ötösön
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

Zebrát építettek az OTP-nél a régi ötös főútra. Csányi József szerint a gyalogosok régi kérése teljesült ezzel. A polgármester hozzátette azt is: egy zebraépítés korántsem annak felfestéséből áll, hiszen az néhány perc alatt kivitelezhető lenne. Ehhez képest egy új gyalogátkelőt meg kell például terveztetni, engedélyeztetni, ki kell táblázni, meg kell világítani, akadálymentesíteni szükséges nemcsak a kerekesszékeseknek, hanem a vakoknak és gyengénlátóknak is. Mindez sok idő, és több millió forintos tétel, ami most a Zöld város keretében vált lehetővé.

A Muzsikás Együttes rendhagyó énekórája a Batthyányban
Publikálás dátuma: 2019. november 20.

Rendhagyó énekórát tart a Muzsikás Együttes a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskolában november 22-én, pénteken 11 órakor. A zenészek a félegyházi fellépés előtt pár nappal nagyszabású koncertet adtak Lisszabonban, a Teatro da Trindade-ban. Az itteni iskolai szereplés alkalmával két rendhagyó énekórát, és ismeretterjesztő előadást tartanak a magyar népzenéről. Szóba kerül több tájegység muzsikája, valamint lesz hangszerbemutató is. 

Bajnokesélyest fogadott az asztalitenisz-csapat
Publikálás dátuma: 2019. november 20.

A 7. fordulót bonyolították le a férfi extraligában november 17-én. A Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola csapata a legmagasabb osztály egyik bajnokesélyesét, a CVSE együttesét fogadta. Eddig minden mérkőzésüket megnyerték a vendégek, akik most sem kegyelmeztek. Párosban az Erdélyi Szabolcs - Pengő Gábor duó 3-1-re alulmaradt a Fazekas Péter – Szita Márton összetételű vendég páros ellen. Egyéniben Szita Márton és Fazekas Péter mellett Kriston Dániel is megnyerte minden játékát.

Bűnmegelőzési kvízjátékra invitálták az időseket
Publikálás dátuma: 2019. november 20.

Folytatódik városunkban az időskorúaknak a trükkös csalások és a betöréses lopások elleni felvértezése.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Móra Ferenc Művelődési Központ november 20-án délelőtt kellemes hangulatú bűnmegelőzési kvízjátékra invitálta a nyugdíjasokat. A rendezvényre mintegy 13 csapat jelentkezett, melynek tagjai játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat és talpraesettségüket.

A bűnmegelőzési program házigazdája dr. Horváth-Rekedt Gréta címzetes rendőr főhadnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és Gulyás Réka programszervező volt, a zsűri tagjait pedig Timafalvy László ezredes, kapitányságvezető, Mahlaj Róbert r. alezredes és Bodor Mariann programszervező alkották.

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!
Publikálás dátuma: 2019. november 20.

Hatodszor is megépül idén a meseváros mézeskalács házikókból a Kiskun Múzeumban. Ehhez várják családok, nagyszülők és unokák, kicsik és nagyok, barátok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését, akik szeretnek süteményt sütni és mézeskalács házikót készítenek a jótékonysági célú felhívásra.

Megérkeztek a Zöld város program óriás csemetéi
Publikálás dátuma: 2019. november 20.

Ma (november 20-án) reggel érkezett meg az első szállítmány a hollandiai faiskolából a Zöld város „nagyágyúival”, a méretes, előnevelt fákkal.

Sőt még ezen a délelőttön megkezdődött az ültetés is. Először a városházával szemben, a magnóliák, azaz liliomfák kerültek a végleges helyükre.
A következő napokban még legalább egy tucat nyergesvontatóval szállítják Félegyházára a szeptemberben kiválasztott egyedeket. A Zöld város programban több, mint 200 új fát ültetnek el. A 85 legnagyobb példányt – háromfajta platánt, magnóliákat, tiszafákat, japán díszcseresznyéket és egy aranyalmát – a jóhírű, évente 450 ezer fát értékesítő holland faiskolából szállítják, amelynek szakemberei az ültetést is felügyelik.

Megérkeztek a Zöld város „nagyágyúi”
Publikálás dátuma: 2019. november 20.

November 20-án, szerdán reggel érkezett meg az első szállítmány a hollandiai faiskolából a Zöld város „nagyágyúival”, a méretes, előnevelt fákkal. Még aznap délelőtt, lapzártánkkal egyidőben megkezdődött az ültetés is. Először a városházával szemben, a magnóliák, azaz liliomfák kerültek a végleges helyükre.

Méltó helyén a csobogó
Publikálás dátuma: 2019. november 20.

Kovács Mihály, a csobogó megalkotójának unokatestvére vágta át a nemzeti színű szalagot november 19-én – az eddig Petőfi-teret díszítő – díszkút átadásakor. Tolmácsolta a család köszönetét azért is, hogy a város önálló, sokak számára látható térben, esztétikus környezetben helyezte el Kovács Ferenc alkotását.

Karácsonyi adománygyűjtés
Publikálás dátuma: 2019. november 19.

A felajánlásokat a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény közreműködésével fogják eljuttatni Karácsonyra a rászoruló családok részére ezzel szerezve örömöt a hátrányos helyzetű gyermekeknek.

A könyveket és játékokat 2019. december 11-éig várják a Petőfi Sándor Városi Könyvtár

Óvodások látogatása a népfőiskola kertészetében
Publikálás dátuma: 2019. november 19.

A lakiteleki Szivárvány Óvoda Napsugár csoportja Madari Istvánné Judit óvónéni irányításával látogatott a népfőiskola biokertészetébe, ahol az őszi virágokról és a család mindennapjaiban használt zöldségekről gyűjthettek újabb ismereteket a gyermekek. Ismerkedtek a színekkel, formákkal és az illatokkal az üvegházban.

Slam Poetry Est a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. november 19.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Gráf Slam szeretettel meghív minden érdeklődőt Slam Poetry Estjére a könyvtár rendezvénytermébe.

Temesvári sikerek a DMTK-KVSE úszóitól
Publikálás dátuma: 2019. november 19.

Temesvári úszóversenyen jártak a DMTK-KVSE félegyházi úszói. A barátságos, ám igen népes mezőnyt hozó rendezvény Lovas Péternek állított emléket.
Csapatunk 17 fővel ezúttal a fiatalabb generációval mehetett, a versenykiírás 2006 és fiatalabbaknak kínált lehetőséget, így a bővebb létszámok mellett bizony meg kellett küzdeni a helyezésekért is.

Rogozsán András három számban is aranyos lett, a kiírásban az ötvenes számokban csak pillangón előzte meg egy úszó. Az ő korosztályában Tyukász Dusán mellen második lett, és Andris a korosztályának legjobbjaként az összetett pontversenyben kiírt kupát is hazavihette.

50 mellen a lányok közül Bárány Almási Bianka harmadik a 2010-es korosztály közt, Kiss Boglárka a 2007-es korosztályban az előkelő ötödik helyet érte el. 50 háton Bianka szintén ötödik.

Minden versenyzőnk remekül úszott megdöntve egyéni csúcsaikat, az egyesület méltán büszke minden kis úszójára.

Több pénzt kapnak jövőre a méhészek
Publikálás dátuma: 2019. november 19.

Megduplázza az agrártárca jövőre a méhészek részére nyújtott jövedelempótló támogatást. A múlt évtől méhcsaládonként ötszáz forintot igényelhettek a termelők, az elkövetkező esztendőben pedig már ezer forintot.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2019. november 18.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.
1.  Alex: 3,5 éves, vörös, keverék kan
2.  Benci: másfél éves, vörös, keverék kan
3.  Frici: 6 éves, fekete, terrieres keverék kan
4.  Rhodos: 9 hónapos, ordas, keverék kan

A menhely honlapján (http://menhelykkfhaza.hu) további képek, és örökbe fogadható kutyák tekinthetők meg. A bemutatott kutyák után érdeklődni a Fido Bácsi Közhasznú Alapítványnál, a 70/331-1634 és a 70/43-43-002 telefonszámokon, vagy a Csólyosi úti telephelyen lehet.

Mesemondó találkozót szervez a Petőfi Sándor Városi Könyvtár
Publikálás dátuma: 2019. november 18.

Mesemondó találkozót szervez a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A rendezvény elődöntői minden alkalommal 14 órakor kezdődnek. A városi döntő alsó és felső tagozatos továbbjutók számára: november 29-én, pénteken 14 órakor lesz.

Ősi hangok egy modern fővárosban
Publikálás dátuma: 2019. november 18.

Bár a Kazah Köztársaság területét tekintve a kilencedik legnagyobb ország a világon, sokak számára ismeretlen és titokzatos marad. A titkok feltárásában segített élménybeszámolójával Fődi Ágnes november 14-én Ősi hangok egy modern fővárosban címmel tartott élménybeszámolójával a Hattyúházban. Közreműködött Zsirmik István (doromb).

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. november 17.

Évközi 33. vasárnap - 2019. november 17.
1. Kedden Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe, csütörtökön a Boldogságos Szűz Mária templomban való bemutatásának az emléknapja, pénteken pedig Szent Cecília szűz és vértanú emléknapja lesz.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. november 17.

1. Hétfőn délután 1 órától a Szent István Karitász csoport ingyenes ruhaosztást tart a dr. Holló Lajos utcai volt óvoda épületében.

2. Jótékonysági tartósélelmiszer-gyűjtést tart a Szent István Karitász Csoport a TESCO áruházban november 22-én, 23-án és 24-én, pénteken délután 1 órától, szombat, vasárnap pedig egész nap. Kérik, hogy vásárlással segítsék a Karitász csoport munkáját.

3. Szombaton délután 2 órától ministránsfoglalkozás lesz a sekrestyében. Hívnak és várnak minden gyermeket, akik szeretnének bekapcsolódni az oltár szolgálatába.

4. November 24-én, jövő vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz az elsőáldozásra készülő gyerekek szüleinek. Kérik, hogy a kiadott adatlapot vigyék magukkal.

5. Ugyancsak november 24-én, Krisztus király ünnepén a ½ 11-es szentmise után az egyházközség képviselő-testületének gyűlése lesz. Hívják és várják a tagokat a szentmisére és utána a plébániára!

6. Jövő évi kalendáriumok, falinaptárak kaphatók a sekrestyében és a plébánián.

Négy pontot szereztek a sakkozók
Publikálás dátuma: 2019. november 17.

A második fordulóval folytatódott a sakkcsapatbajnokság, amelynek az NB II. Tóth László csoportjában a Félegyháza-Csongrád a TLSE Kecskemétet látta vendégül. Az első táblákon Solymosi András és Világos Nándor ért el döntetlent. Mellettük Nagy József, Kelemen Sándor, Hideg Ferenc Bendegúz és Nagy Noémi remizett hazai oldalon. A félegyházi csapat egyetlen győzelmét az utolsó táblán Hideg Gergő Benedek szerezte.

Titkok a levéltárból – A Constantinum második világháborús veszteségei
Publikálás dátuma: 2019. november 17.

A Kalocsai Iskolanővérek kiskunfélegyházi fiókházát, a Constantinum épületét 1944 őszén vette igénybe először a német, majd később az orosz hadsereg. A hadikórházként, majd fogoly-elosztóként használt épület csak 1946 nyarán szabadult fel az orosz lefoglalás alól. A korábban legalább ezer tanuló befogadására alkalmas intézet teljesen kifosztva került vissza a nővérek használatába.

A lámpás én vagyok
Publikálás dátuma: 2019. november 16.

Fordított nap - Tanárok éjszakája a Kiskun Múzeumban november 27-én, szerdán 17.30-tól 20 óráig. Interaktív nyomozójáték az eltűnt festmény nyomában a Kiskun Múzeumban, a Kiskunfélegyházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, valamint a helyi iskolák diákjainak közreműködésével.

Folytatódik az együttgondolkodás
Publikálás dátuma: 2019. november 16.

A Bács-Kiskun Megyei Polgármesterek Szakmai Fórumának második, november 15-i záró napja sem szűkölködött hasznos előadásokban érintve a közigazgatás, a gazdaság és a környezetvédelem számos területét.

Huszka emléktábla avatás
Publikálás dátuma: 2019. november 16.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Huszka József Hagyományőrző Egyesület tisztelettel meghívja az érdeklődőket november 20-án, szerdán 15 órakor a Pedagógiai Szakszolgálat (volt Zeneiskola) épületéhez (Petőfi tér 8.) a Huszka József emléktábla avatására.

Mézes reggelin népszerűsítették a mézfogyasztást
Publikálás dátuma: 2019. november 16.

Az országos programhoz csatlakozott Kis Miklós, petőfiszállási tanár és hobbi-méhész is, aki a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola második osztályos diákjait látta vendégül mézes kiflivel és mézes teával. A rendhagyó interaktív órán a gyerekek megismerkedhettek a méhek életével, a kaptárban folyó munkával és a méz előállításával. Különböző fajta mézeket kóstolhattak és kipróbálhatták a méhészek mindennapos eszközeit is. A program zárásaként díjazták a rendezvényhez kapcsolódó rajzpályázat legjobbjait.

A KÉSZ alapítója nyerte a különdíjat az Év Üzletembere gálán
Publikálás dátuma: 2019. november 15.

A zsűri a családi vállalkozások szellemiségének megőrzését emelte ki; Varga Mihály az értékrend, az élmények és érdekek közösségét hangsúlyozta.

Csütörtök este Budapesten kiosztották az „EY Az Év Üzletembere" díjait. A gálán az építőipar is begyűjtött egy elismerést: Varga Mihály, a KÉSZ Csoport alapító-tulajdonosa elnyerte a vállalkozói szellemiségért járó különdíjat.

Kecskeméten tanácskoztak a megye polgármesterei
Publikálás dátuma: 2019. november 15.

A régi hagyományok szerint tartotta az új választási ciklus első polgármesteri fórumát november 14-15-én, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpontban.
A szakmai találkozó első napja ezúttal is a tapasztalatcseréről, a friss információk átadásáról, az együttgondolkodásról és a térséget érintő témák megvitatásáról szólt, amely nemcsak a 28 újonnan megválasztott, de a 91 hivatalban maradt településvezetőknek is számos hasznos információt adott.

Körkérdés: Hallott-e a vasútállomás felújításának tervéről?
Publikálás dátuma: 2019. november 15.

A MÁV tervei között szerepel 50 vasútállomás felújítása 2023-ig. Ebbe a programba a félegyházi állomás is bekerült. A modernizálás érinti többek között a nyílászárókat, a várótermi bútorzat cseréjét, akadálymentes mosdó kialakítását, peronok javítását. Emellett egységes utasbeállók telepítését, valamint utastájékoztató vitrinek kihelyezését, illetve világításkorszerűsítést és az Izsáki úti hármas átjáró burkolatának javítását.

Meghívó emléktábla avatásra
Publikálás dátuma: 2019. november 15.

Tisztelettel várunk minden érdeklődőt 2019. november 20-án, szerdán 15.00 órakor Huszka József emléktáblájának avatására.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Huszka József Hagyományőrző Egyesület tisztelettel meghívja az érdeklődőket 2019. november 20-án, szerdán 15.00 órakor a Pedagógiai Szakszolgálat/ volt Zeneiskola épületéhez (Petőfi tér 8.) a Huszka József emléktábla avatására.

Ne feledje! Vasárnap állat- és kirakodóvásár!
Publikálás dátuma: 2019. november 15.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően a hónap második hétvégéjén, azaz november 10-én (vasárnap) ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR a félegyházi vásártéren.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek