Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2019.11.21.-11.29.

 
Darvas iskola diákjai is megkapták biztonsági felszereléseiket
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Mint ahogy azt korábban megírtuk a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány jótékonysági rendezvénnyel gyűjtött össze 562 db gyermek láthatósági mellényt és fényvisszaverő prizmát.
10 éves fennállását ünnepelte a Palestrina Kamarakórus
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
November 22-én, pénteken ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját a kiskunfélegyházi Palestrina Kamarakórus E szép ünnep alkalmából koncertet tartottak a Szent István Templomban a 17 órai hálaadó szentmisét követően. A kórus 2009-ben alakult a kiskunfélegyházi Szent István Templom égisze alatt, Szatmári Imre kántor-karnagy és zenetanár vezetésével. A kórustagok megalakulásuk óta számos fellépéssel színesítették városunk rendezvényeit. Előadásukra ezúttal is számos érdeklődő ellátogatott a templomba.
70 éves Érettségi Találkozó – Gondolatban
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium 1949-ben érettségizett diákjai nemrégiben tartották volna 70 éves érettségi találkozójukat. A fizikai valóságban az együttlét már nem jöhetett létre. Annál inkább gondolatban. Az alábbiakban Keresztesi Kálmán emlékezését olvashatják.
A közismert természetjáró filmek készítőjére emlékeztek
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Rockenbauer Pál Emlékestet tartott a népszerű természetjáró, világutazó, televíziós szerkesztő halálának 32. évfordulójának tiszteletére a Kiskun Természetbarát SE. A természetfilmek készítésének rejtelmeibe is bepillantást nyerhetett a hallgatóság a művelődési központban.
A szív hangjai
Publikálás dátuma: 2019. november 29.

Jótékonysági rendezvényt tart a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola tantestülete, szülői közössége és a diákok az intézmény egyik súlyosan beteg kislányának, Csányi Pankának gyógyulása támogatásának érdekében. Az esemény december 16-án, hétfőn 16 órakor kezdődik az iskola tornatermében.

Adventi keresztállítás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. november 29.

A Jobbik Kiskunfélegyházi Szervezete szeretettel hív mindenkit december 1-jén, vasárnap 11 órára az adventi keresztállításra. A műsor előtt 10.45-től Vesztergám Miklós tárogatózik. A Petőfi-szobor előtti téren tartandó ünnepségen felszólal Kollár László önkormányzati képviselő. Közreműködik Kiss Ákos Jenő, Ficzkó-Juhász Zoltán, Toldi Níla énekkel, és Nagy Tünde verssel.

Gallyazás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Gallyazási munkálatokat végez a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. megbízásából a Zöldfelület Kezelő Kertészeti Kft. a nagy-, közép-, és kisfeszültségű szabadvezetéki hálózatok nyomvonalai mentén. Ennek során eltávolítanak minden, a hálózatok biztonsági övezetébe nőtt fát vagy egyéb növényzet. A munkavégzés, időjárástól függően december 1-je és április 30-a között tart. A gallyazást a villamosművek, valamint a termelői, magán- és közvetlen vezetékek biztonsági övezetéről szóló 2/2013. (I.22.) NGM rendelet szabályozza. A levágott ágakat, gallyakat a települések belterületéről 5 munkanapon belül elszállítják, a külterületeken a munkavégzés helyszínén maradnak.
Helyi megoldások a hárítás és a klímadepresszió között
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Sajtótájékoztatón mutatta be a Veled a Városunkért Egyesület képviselőcsoportja november 27-én, szerdán a Kis-Szeniczey Kálmán önkormányzati képviselő által a képviselő-testülethez benyújtott helyi klímastratégiát taglaló javaslatcsomagot. A kezdeményezés célja, hogy a képviselő-testület alkosson rendeletet a klímavészhelyzettel kapcsolatos teendőkről.
Jótékonysági bál a Darvasban
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Jótékonysági bált rendeztek a Darvas Általános Iskolában november 23-án, szombaton. A bál egyfajta nyitórendezvényként szolgált, ugyanis az iskola jövő nyáron lesz negyven éves, amihez a jótékony program kiváló lehetőséget kínált. Az intézmény első igazgatóját 1980 nyarán nevezték ki, utána kezdődött meg az oktatás megszervezése. Azonban az építkezés az első tanévre nem ért véget, hiszen nem készült el az intézmény teljes szárnya. Így akkor még a Bajcsy iskolába is jártak a Petőfi lakótelep kisdiákjai. Ennek apropóján kétéves rendezvénysorozattal emlékeznek a születésnapra.
Kelj föl és járj, Petőfi Sándor!
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
„1848-49 emlékezete a kultúra különböző regisztereiben” címmel rendezett Budapesten kétnapos tudományos konferenciát a Petőfi Irodalmi Múzeum. Az előadások, a Legenda, kultusz, kegyelet, a Petőfi-képek, Politika és Fikció, Klasszikusok kicsit másként – Kultusz és pedagógia, Szövegemlékek, Kultusz a színpadon, Mások szemével témakörökben hangzottak el.
Kiváló félegyházi birkózók
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
A Kiskunfélegyházán rendezték az év utolsó diákolimpiai bajnokságát, amelyen azok a 10-11 éves fiúk vehettek részt, akik a területi bajnokságokról továbbjutottak. November 23-án a városi sportcsarnokban 183-an kezdték meg a szabadfogású küzdelmeket, kiváló körülmények között. A hazai versenyzők közül ketten is dobogóra állhattak a rendkívül erős mezőnyben.
Következő ülését november 28-án tartja az önkormányzat képviselő-testülete
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Félegyháza önkormányzata november 28-án, csütörtökön 16 órakor tartja soros ülését. A képviselők 18 napirendi pontról döntenek a nyilvános ülésen. A bizottságok valamennyi előterjesztést megtárgyaltak és elfogadásra javasoltak. A művelődési és egészségügyi bizottságon felmerült a lakótelepi orvosi rendelő sorsa is. Nagy Lajos ellenzéki képviselő és egy városlakó is kifogásolta, hogy erről az intézkedésről nem értesült, illetve nem pontosan az érintett lakosság. Faragó Zsolt jegyző elmondta, hogy mindez január elsejétől valósul meg, és az ellátást is zavartalanul biztosítják az új egészségközpontban. Azzal is tisztában vannak, hogy nincs mindenkinek gépkocsija, éppen ezért buszjárattal biztosítja az önkormányzat az ellátásra szorulók közlekedését.
Megtartotta soron következő ülését a képviselő-testület
Publikálás dátuma: 2019. november 29.

17 napirendi pontot tárgyalt meg november 28-i ülésén a félegyházi képviselő-testület.
A városatyák döntöttek egyebek mellett önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságokat érintő személyi kérdésekben, a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló rendelet módosításáról, a helyi adórendeletek felülvizsgálatáról, a polgármesteri hivatal 2019 évi működéséről. Határozat született arról is, hogy az év végi ünnepek kapcsán a Dózsa György utcai, Bercsényi utcai, Kossuthvárosi, Móravárosi, Szegedi úti, a Százszorszép, a Bankfalui és a Móra Ferenc utcai óvodák december 30-án és 31-én zárva tartanak, szülői igény esetén a Nagyszőlő úti óvodában kapnak ellátást a gyermekek. Két napirendi pontban zárt ülésen született határozat.

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete idei utolsó rendes ülését december 17-én, kedden 16 órakor tartja.

Nagy Zsolt ikon festőművész kiállítása a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Nagy Zsolt ikon festőművész, képzőművész tanárnak nyílt kiállítása Idő Istennek – A Belső Ima útja címmel a városi könyvtárban. A tárlatmegnyitón Rosta Ferenc alpolgármester mutatta be a félegyházi Móra gimnáziumból indult művész életútját, a kiállított alkotásokat.
Platánosok határtalan szeretete a határon túlra
Publikálás dátuma: 2019. november 29.

Ajándékot adni és kapni is nagy öröm. A Platán Iskola diákjai idén is boldogan csatlakoztak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által meghirdetett szeretetdoboz-akcióhoz.
„Egy doboznyi szeretet” reményt jelenthet és örömöt a nélkülözések közepette. Az ajándékokat beregszászi, szatmárnémeti és kisebb erdélyi falvak gyermekei kapják meg, az ottani máltai csoportok közreműködésével, akik minden évben nagy hálával fogadják ezeket a csomagokat. Kiskunfélegyházáról Kocsisné Móczár Julianna, a KÖZGÉ nyugalmazott igazgatóasszonya és Simon Edina, a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa segítettek átjuttatni a dobozokat Kecskemétre, ahonnan tovább szállítják a Kárpát-medence területeire. Nagyon örülünk, hogy a platános diákok ismét segíthettek a rászoruló családoknak és mosolyt csalhatnak az ottani gyermekek arcára.

Szociális munka napja Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2019. november 29.
Szociális munka napja Petőfiszálláson November 12-én az országban mindenhol a szociális ágazatban dolgozó szociális munkásokat, segítőket, családgondozókat, tanyagondnokokat és a szférában dolgozó munkatársakat ünneplik.
29. Kosárlabda Gála
Publikálás dátuma: 2019. november 28.
December 27-én, pénteken immár a 29. Kosárlabda Gálát rendezik meg a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Karácsony és szilveszter között minden évben sokan ragadnak labdát, ez most sem lesz másképp. A gálát a KKC és a Félegyházi Térségi Sportiskola az önkormányzat segítségével ezúttal is közösen rendezi. Párhuzamosan két pályán folyik a játék, amelynek célja idén is a kosárlabdázás népszerűsítése. Kortól függetlenül minden sportbarátot szeretettel várnak a játékvezető nélküli eseményre. Minimum hétfős csapatok jelentkezését várják, a nevezési díj 2800 forint személyenként, amely pólót tartalmaz. Nevezni Szabó Csabánál lehet személyesen a sportcsarnokban hétfőn és szerdán 19 és 19.30 között, vagy telefonon, a 06-30-353-3053-as telefonszámon. E-mail: csaba.pszabo@gmail.com.
A parkolási és szemétszállítási anomáliák is szóba kerültek a közmeghallgatáson
Publikálás dátuma: 2019. november 28.
Közmeghallgatást tartott Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete november 27-én, szerdán 16 órakor. A városháza dísztermében ez alkalommal az ilyenkor szokásosnál is több állampolgár és helyben érdekelt szervezet képviselője jelent meg, hogy közérdekű kérdéseiket, javaslataikat személyesen mondják el a városvezetésnek. Kérdés ezúttal sem marad válasz nélkül. A legtöbb esetben azonnali válasz érkezett, néhány kérdésben utólag, írásban kapnak kimerítő tájékoztatást az érintettek.
Dózsa György szobra a róla elnevezett utca végére került
Publikálás dátuma: 2019. november 28.
Méltó helyére került Dózsa György szobra. A keresztes hadsereg vezérének szobra ezentúl a Halasi út és a Dózsa György utca kereszteződése mellett kialakított parkban magaslik az elnyomó nemesi hatalom elleni harc jelképeként.
Félegyháza elutasítja a tervezett MÁV menetrend-módosítást
Publikálás dátuma: 2019. november 28.

Ma Kecskemét polgármesterével egyeztetett Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere a szinte összes környező települést hátrányosan érintő értelmetlen intézkedésről. Félegyháza és Kecskemét mellett Nagykőrös, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Jászszentlászló, Szentes, Csongrád és Kistelek közösen kéri az illetékes minisztert és államtitkárt a tervezet visszavonására.

Constantinum Kupa – Mikulás futás – 2019
Publikálás dátuma: 2019. november 27.
Mikulás futást szervez a Constantinum intézmény december 5-én, csütörtökön 14 órától. Korcsoportonként az első három helyezettet éremmel díjazzák. Gyülekező: 13.30 és 13.45 között a Petőfi utca – Arany János utca I. közénél, az iskolával szemben. Távok: – Óvodások: Mezgé bejárata – Constantinum bejárat – I-II. korcsoport: Petőfi utca I. köz – Constantinum bejárat – III-IV. korcsoport: Constantinum Óvoda – Arany János utca – II. közön át a Petőfi utcára – Constantinum bejárata – V-VI. korcsoport: Constantinum Óvoda – Arany János utca – Kőrösi Csoma Sándor utca – Petőfi utca – Constantinum bejárata Az adott rajthelyekről a korcsoportok külön futnak, először a lányok, utána a fiúk. Az eredményhirdetés folyamatosan történik. Amennyiben a verseny megrendezése időjárás miatt elmaradna, azt december 5-én, csütörtökön 11óráig minden intézménynek jelzik a szervezők.
Elismerték a Mezgés diákok kertszépítő munkáját
Publikálás dátuma: 2019. november 27.
Idén, november 25-én, 4. alkalommal rendezték meg a Ments meg egy kertet díjátadóját, melyet az Agrártárca fenntartásában működő iskolák részére hirdetnek ki.
Félegyházáról indultak..
Publikálás dátuma: 2019. november 27.
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a Helytörténeti beszélgetések a Hattyúházban című sorozat újabb előadására. November 28-án, csütörtökön 17 órától vendég dr. Sulyok Tamás jogász, az Alkotmánybíróság elnöke. Beszélgetőtárs dr. Tarjányi József.
Felgyúltak Kiskunfélegyháza karácsonyfájának fényei
Publikálás dátuma: 2019. november 27.
Felgyúltak Kiskunfélegyháza karácsonyfájának fényei Városunk karácsonyfája idén Selymesből érkezett. A csodálatosan szép, formás és dús lombozatú fenyőfát Kurucz Endréné ajánlotta fel.
Maradandó élményt nyújtott a gyerekeknek a Muzsikás Együttes
Publikálás dátuma: 2019. november 27.
A Batthyány iskolába is ellátogatott a Muzsikás Együttes. A zenészek több, mint 10 éve járják az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra programmal. Céljuk, hogy zenei élményhez juttassák a nebulókat . Meggyőződésük ugyanis, hogy a zene befogadásának képessége jótékony hatású nem csupán az általános műveltségi szint emeléséhez, hanem a testi - lelki harmóniához is. A zsúfolásig telt aulában a Kárpát-medencei hagyományos népzene egyszerre ősi és modern dallamai csendültek fel.
Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2019. november 27.
Múzeumlátogatást szervez Budapestre a Kiskun Múzeum Baráti Köre december 7-én, szombaton. A múzeumtúrára a 06/70/22-11-608-as telefonszámon lehet jelentkezni. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Indulás időpontja: december 7., szombat, 8.30-kor, találkozó az állomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg.
Sportkonferencia a sérülések megelőzéséről, kezeléséről
Publikálás dátuma: 2019. november 27.
Harmadik alkalommal szervezte meg a Sportos Élet konferenciát a Jogging Plus Sportegyesület november 26-án, a Vállalkozók Ipartestületének székházában. A rendezvényt ezúttal a Szegeden tevékenykedő Gyermeksport Egészségügyi Csapattal (GYEC) közösen valósították meg. Az előadások témáját a sportsérülések megelőzése, kezelése, a hatékony rehabilitáció és a mentális felkészültség szolgáltatta többek között.
Életútjáról mesélt a vegyészmérnök
Publikálás dátuma: 2019. november 26.
Félegy­há­zá­ról indultak címmel indított helytörténeti sorozatot a városi könyvtár azzal a céllal, hogy hazahívja és bemutassa a tudomány területén jelentős eredményt elért személyiségeket. A sorozat negyedik alkalmán dr. Tóth József vegyészmérnökkel, az olajipar elismert szaktekintélyével dr. Tarjányi József, a sorozat ötletgazdája beszélgetett.
Felújítaná az önkormányzat a lakótelepi orvosi rendelőt
Publikálás dátuma: 2019. november 26.
Szerkesztőségünkhöz is eljutott a szóbeszéd, miszerint bezárják a Petőfi lakótelepen a Darvas téri orvosi rendelőt. A hír valóságtartalmáról dr. Füstös Magdolna aljegyzőt kérdeztük, aki határozottan cáfolta azt. Mint megtudtuk, az önkormányzat szándéka éppen ennek ellenkezője: fel szeretné újítani az egészségügyi létesítményt.
Két darts érem Kecskeméten
Publikálás dátuma: 2019. november 26.
A Félegyházi Darts Clubot öten képviselték november 23-án a kecskeméti Lesz Vigasz által szervezett I. Flash amatőr darts versenyen. Valkovics István, Pecz István, Mészáros József és Horváth Zsolt, valamint Horváth Tibor ragadtak nyilat. Tizenhét versenyző indult el, ami elsőre csekélynek tűnt, de annál színvonalasabb meccseket hozott. Józsinak, Zsoltinak és Tibinek kevésbé ment jól a játék, így a 9. helyen végeztek. A két István jó formában volt, ezáltal Pecz a bronz, míg Valkovics az ezüstérmet zsebelte be. Mészáros József a legmagasabb (108) kiszállóért járó oklevelet vehette át.
Körkérdés: Milyen a félegyházi közlekedési morál?
Publikálás dátuma: 2019. november 26.
A folyamatosan növekvő forgalom egyre óvatosabb közlekedést igényel a belvárosban. A kerékpárosoknak, a gyalogosoknak és az autósoknak egyaránt figyelniük kell egymásra a biztonságos közlekedésért, a balesetek megelőzése érdekében. Heti körkérdésünkben arra keressük a választ, hogy milyennek tartják az itt élők a félegyháziak közlekedési morálját.
Slam Poetry Estet tartottak a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2019. november 26.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár kellemes szórakoztató programra invitálta a fiatalokat november 20-án. A meghívott vendégek Lukács Gergely és Hegyi B. Anna slam előadók gondoskodtak a hangulat megteremtéséről, melyet Polyák Krisztián és Pigniczki Soma gitárjátéka tett teljessé.
A Constantinum nyitotta meg a szalagozók sorát Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2019. november 25.
Idén is a Constantinum Gimnázium három végzős osztálya kapta meg a felnőtté válást jelképező szalagot elsőként Kiskunfélegyházán. A szalagavatót november 22-én, pénteken tartották. Az ünnepséget az osztályok látványos keringője zárta.
A MárkusZínház vendégeskedett városunkban
Publikálás dátuma: 2019. november 25.
Kiskunfélegyházán vendégeskedett a MárkusZínház a legkisebbek örömére. A Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében megtartott óvodásoknak és kisiskolásoknak szervezett előadáson a nevetés és a móka sem maradhatott el. A díjnyertes társulat a nézőket is bevonta a fondorlatos és természetesen boldog véggel befejezett történetbe.
Állandó kiállítás mutatja be űrhajósunk emlékeit - videóval
Publikálás dátuma: 2019. november 25.
Dr. Magyari Béla félegyházi születésű űrhajós életútját bemutató tárlat nyílt a Kiskun Múzeumban. A kiállítás anyagát – több mint háromezer darabos gyűjteményt – a család a városnak ajándékozta. Ennek köszönhető, hogy újabb állandó kiállítás gyarapítja a múzeumi látnivalókat. A megnyitón Csányi József polgármester és Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára mutatta be az űrhajós pályafutását. A család felajánlását Mészáros Márta, a múzeum igazgatója köszönte meg.
Decemberi programok a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2019. november 25.
A Móra Ferenc Művelődési Központ decemberi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.
Hírek az Egészségközpontból
Publikálás dátuma: 2019. november 25.
A kiskunfélegyházi Egészségközpont tájékoztatja a betegeket, hogy dr. Szolnoki Beáta gyermekorvost november 29-éig dr. Rádi Erika, dr. Hegedűs Éva gyermekorvost november 28-án, csütörtökön és 29-én, pénteken pedig dr. Ikladi Klára helyettesíti a saját rendelési idejében.
Nagyon szeretnek minket a törökök
Publikálás dátuma: 2019. november 25.
Törökországról, annak kultúrájáról, a két nép kulturális és gasztronómiai kapcsolódásairól tartott előadást, néprajzi barangolást dr. Bartha Júlia a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, november 21-én. A karcagi keletkutatót Bánkiné dr. Molnár Erzsébet, az MTA doktora mutatta be. Közreműködött Zsirmik István (doromb).
Szakaszos útlezárás a Batthyány utcán
Publikálás dátuma: 2019. november 25.
Fanyeséseket végeztet november 27-én, szerdán és 28-án, csütörtökön a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya a Batthyány utcában. A munkálatok idejére az érintett szakaszokat lezárják. Kérik a közlekedők megértését és türelmét!
A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. november 24.
Évközi 34. vasárnap, Krisztus király vasárnapja – 2019. november 24. 1. Szombaton Szent András apostol ünnepe lesz. 2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2019. november 24.
Évközi 34. vasárnap, Krisztus, a mindenség királyának ünnepe – 2019. november 24. 1. Most vasárnap a 9 órai szentmise megbeszélés azoknak a családoknak, akik kérik gyermekeik felkészítését az elsőáldozásra. Kérik, hogy szülők vigyék magukkal az adatlapot.
Hírek a Szent István Templomból
Publikálás dátuma: 2019. november 24.
Évközi 34. vasárnap, Krisztus, a mindenség királyának ünnepe – 2019. november 24. 1. Most vasárnap a 9 órai szentmise megbeszélés azoknak a családoknak, akik kérik gyermekeik felkészítését az elsőáldozásra. Kérik, hogy szülők vigyék magukkal az adatlapot. 2. Az egyházközségi képviselő-testület most vasárnap a ½ 11-es szentmise után gyűlést tart a plébánián. A szentmisére és a gyűlésre hívják és várják a testület tagjait. 3. November 30-án, szombaton délelőtt 9 órára várják a plébánián azokat a gyerekeket, akik szeretnének részt venni a karácsonyi betlehemes játékban. 4. Adventi gyertyagyújtás lesz a városháza előtt november 30-án, szombaton délután 4 órakor. A szervezők szeretettel várnak mindenkit. 5. December 1-jén, jövő vasárnap az esti szentmisén a Palesrtina Kamarakórus fog énekelni. 6. A sekrestyében és plébánián kapható képeslap, kalendárium és falinaptár.
Hírek az Ótemplomból
Publikálás dátuma: 2019. november 24.
Évközi 34. vasárnap, Krisztus király vasárnapja – 2019. november 24. 1. Szombaton Szent András apostol ünnepe lesz. 2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. 3. Hétfőn este ½ 7-kor lesz a Szent József Kör gyűlése a Közösségi Házban. 4. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.
Megszépül a kiskunfélegyházi szélmalom
Publikálás dátuma: 2019. november 24.
Elkészült az új zsindelytető és felkerült újra a kereszt és szélkakas is a malom csúcsára a Kiskun Múzeum udvarán. A szélmalom az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia pályázat keretében az Európai Unió társfinanszírozásában valósul meg, a Malmok útja című projekt keretében.
Titkos boszorkányszeánszokat is tartottak az alföldi piramisdiszkóban
Publikálás dátuma: 2019. november 24.
Bács-Kiskun megyében van egy piramis, ami a kilencvenes évek első felében a régió legismertebb szórakozóhelye volt. Aztán a Bioenergia Ismeretterjesztő Egyesület használta, „csodavizet” állítottak elő benne, majd a Magyar Boszorkányszövetség főpapjai és mágusai találtak rá. Ők titkos szeánszokra jártak oda, szerintük ugyanis rendkívüli tisztító ereje van az épületnek. Kis magyar szürreál Kiskunfélegyháza határából.
A Koppányok novemberi eseményei
Publikálás dátuma: 2019. november 22.
Budapestre és Szentendrére utazott csapatépítő tréning jellegű kirándulásra a Turul Koppányok 55 fős csapata, november 9-én. Célja az volt, hogy az egyesületben a csapattársi viszonyok erősödjenek és finomodjanak, mert ezek elengedhetetlenek az eredményes csapatmunkához.
Jótékony sütivásár Pankáért
Publikálás dátuma: 2019. november 22.
Újabb jótékony süteményvásárt tartanak Kiskunfélegyházán. Egy 6 éves kislánynak, Csányi Pankának van segítségre szüksége, súlyos betegsége miatt. Ahhoz, hogy a kórházból hazatérhessen otthonába, steril szobát kell kialakítani a lakásukban. A becsületkasszás sütinap december 5-én, csütörtökön 12 és 19 óra között lesz a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, amelyet a szervezők egybekötöttek a Városi Mikulás-ünnepséggel. Sok szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne segíteni Pankának, és közben enne egy finom süteményt!
Megérkeztek Hollandiából Félegyháza új fái
Publikálás dátuma: 2019. november 22.
Folyamatosan érkeznek és ültetik el a szakemberek Kiskunfélegyháza új fáit, melyek egy részét hazai, egy részét pedig holland kertészetből vásárolt az önkormányzat
Adventi kézműves kiállítás Művelődési Központban
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

2019. december 3-án Adventi kézműves kiállítás nyílik a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A kiállítás megtekinthető 2019. december 20-ig.

Mindenkit szeretettel várnak.

Nyitva tartás:
Hétfőtől-szombatig: 9-20 óráig
Bronz vasárnap: 2019. december 8. 9-18 óráig

Ezüst vásárnap: 2019. december 15. 9-15 óráig

A kiállított alkotások megvásárolhatók.

Emléktáblát állítottak Huszka József tiszteletére Félegyházán
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

A 165 éve született Huszka József rajztanár, néprajzkutató, műgyűjtő, a város díszpolgára tiszteletére állítottak emléktáblát Kiskunfélegyházán. Az emléktábla a dr. Holló Lajos és a Pázmány utca kereszteződésében található Huszka Józsefről elnevezett téren, az egykori Zeneiskola falára került.

Józsefes siker a Constantinum történelemversenyen
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

November 14-én rendezték meg az immár hagyománnyá vált Korszakváltó történelemversenyt a Constantinum intézményben. A szervezők idén az 1848/49-es forradalom és szabadságharc témáját jelölték ki.

Könyvtársarok - Várjuk együtt a Mikulást!
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

December 5-e éjjelén, december 6-a hajnalán a Mikulás házról házra jár és titokban meglátogatja az éppen alvó gyermekeket. Ha egész évben jól viselkedtek, akkor az ablakba kitett, megtisztított cipőcskékbe, csizmácskákba apró ajándékokat helyez el. A rosszak is elnyerik méltó jutalmukat, az aranyszínű virgácsot.

Nagy Krisztián sikere a TEK BUDO- és Küzdősport Gálán
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

2019. november 16-án rendezték meg a TEK BUDO- és Küzdősport Gálát, amelyen a belügyi és a rendvédelmi szervek küzdősportolói vettek részt. A versenyre az alábbi kategóriákban lehetett nevezni: WAKO K1 amatőr full contact, WKF Karate Kata és Kumite, Knock Down Kyokushin Karate Kata és Kumite, Judo és Grappling. A Nemzeti Védelmi Szolgálatot a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület edzője, versenyzője Nagy Krisztián r. főhadnagy képviselte -80 kg kategóriában WAKO K1 kategóriában.

Néprajzi barangolás Törökországban
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

Dr. Bartha Júlia karcagi keletkutató előadására várja az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtár november 21-én, csütörtökön 17 órára a Hattyúházba. Az est témája: néprajzi barangolás Törökországban. Az előadót Bánkiné dr. Molnár Erzsébet, az MTA doktora mutatja be. Közreműködik Zsirmik István (doromb).

Szép fával, visszafogott díszítéssel ünnepel Félegyháza
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

Selymesből érkezik idén a város karácsonyfája. A tavalyinál kicsit kisebb, de csodálatosan szép, szabályosan formás fenyőfát Kurucz Endréné ajánlotta fel.
Juhász László, a városüzemeltetési osztály vezetője a városi karácsonyi készületekről elmondta: a Zöld város faültetései és növénytelepítési munkái miatt a Szent János tér, a Béke tér és a Petőfi tér fái ebben az évben nem kapnak fényfüzéreket, de a város fája most is az ország legszebbjeinek egyike lesz. Az osztályvezetőtől megtudtuk azt is, hogy mérlegelték többek javaslatát, miszerint a város karácsonyfája helyére kerüljön egy élő fa, amit minden évben fel lehet díszíteni, ezt azonban végül elvetették. Egy daliás fenyő ugyanis oly mértékben takarná a városháza irányából Félegyháza emblematikus épületének, az Ótemplomnak a sziluettjét, hogy az túlságosan nagy veszteség lenne.

Téli ünnepek Dunántúlon
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

A Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete tisztelettel meghívja Önt 2019. november 19-én 10 órára karácsonyváró rendezvényére.

Új zebra az ötösön
Publikálás dátuma: 2019. november 21.

Zebrát építettek az OTP-nél a régi ötös főútra. Csányi József szerint a gyalogosok régi kérése teljesült ezzel. A polgármester hozzátette azt is: egy zebraépítés korántsem annak felfestéséből áll, hiszen az néhány perc alatt kivitelezhető lenne. Ehhez képest egy új gyalogátkelőt meg kell például terveztetni, engedélyeztetni, ki kell táblázni, meg kell világítani, akadálymentesíteni szükséges nemcsak a kerekesszékeseknek, hanem a vakoknak és gyengénlátóknak is. Mindez sok idő, és több millió forintos tétel, ami most a Zöld város keretében vált lehetővé.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek