Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2016.11.11-11.18.

 
A hideg idő eljövetelével szaporodnak a falopások
Publikálás dátuma: 2016. november 18.

A hideg idő eljövetelével szaporodnak a falopások, ám ezek súlyossága egyelőre csekély. A tolvajlások zöme egyedi szükség szülte, és nem is számottevő az eltulajdonított fa mennyiség általában tudtuk meg Vakulya Lászlótól a Kiskunfélegyházi Mezei Őrszolgálat vezetőjétől, aki azért kiemelte, hogy az igazi hidegek beállta még előttünk van. 

Családsegítőt keres a KAPOCS intézmény
Publikálás dátuma: 2016. november 18.

A KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény pályázatot hirdet a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján családsegítő  munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony határozatlan időre szól.

Egyre népszerűbb a Mezgé
Publikálás dátuma: 2016. november 18.
November 17-18-án állásbörzével egybekötött nyílt napot tartott a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola. Az iskola népszerűségét jól mutatja a megjelent érdeklődő szülők és gyerekek nagy létszáma. A félegyházi mezőgazdasági iskola évről-évre egyre több Szakma Kiváló Tanulójá-val büszkélkedhet, kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a húsipari, élelmiszeripari és az állattenyésztő szakmákon belül a lovászati ágazat diákjai, de nem kevesebb az érdemük a pék-cukrász növendékeknek sem.
Folytatódik a félegyházi közéleti klub
Publikálás dátuma: 2016. november 18.
Novemberben is folytatódik a “Móra Klubi Esték” elnevezésű rendezvénysorozat. A közéleti klub következő meghívott vendége Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő. Téma: Európai életet a félegyházi családoknak (családtámogatás, gyermekétkeztetés,CSOK, iskolakezdés, fizetésemelés).
Fontos hogy a segítő szándék mellett a helyes célpont is meglegyen
Publikálás dátuma: 2016. november 18.

Az ünnepek közeledtével fontos, hogy a jótékony ajándékok, tényleg rászorulókhoz kerüljenek. Sokan élnek tanyákon, külterületeken, ám a mezőőrök ismerik igazán, hogy kik a tényleges rászorulók. Erre hívta fel a figyelmet Vakulya László a Kiskunfélegyházi Mezei Őrszolgálat vezetője, aki kiemelte, hogy a szolgálat egyre több szociális feladatban is igyekszik segédkezni, a katonásdi helyett. 

Harmadik hely csapatversenyben
Publikálás dátuma: 2016. november 18.

November 13-án rendezték meg a Kalocsa Kupa Úszó Emlékversenyt. A Jogging Plusz Szuperinfó Futóklub Úszó Szakosztálya 15 fővel vett részt a versenyen, ahol 11 csapat 176 úszóval vett részt. A kiskunfélegyháziak csapatversenyben a 3. helyet szerezték meg, ezen kívül egyéni csúcsok és kimagaslóan jó eredmények születtek minden versenyszámban. Felkészítő edzők: Vízhányó Emília és Kornokovics Györgyi.

Idén is lesz Kosárlabda Gála a KÉSZ Aréna Sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2016. november 18.

2016. december 27-án (kedd) minden kedves szurkolót és sportbarátot várunk szeretettel a KÉSZ Aréna Sportcsarnokba az idén is megrendezésre kerülő Kosárlabda Gálára.

Mezősi Ágnes fotói ismét az országos élmezőnyben
Publikálás dátuma: 2016. november 18.

Országos fotópályázatot írt ki idén a Nikon. A pályázóknak a megadott 28 témakörből legalább hét témában kellett feltölteni frissen készített képeket. Ági vállalta a megmérettetést, és beküldte fotóit. Nemhiába, hiszen a több ezer beérkezett pályamunkák közül a rangos zsűri a második legjobbnak ítélte alkotásait. A félegyházi fotós így számolt be pályázati felkészüléséről, eredményéről:

Mikulás Úszó Kupa
Publikálás dátuma: 2016. november 18.

Mikulás úszóversenyt rendez a Kiskun Vízi és Szabadidős Sportegyesület december 3-án, szombaton 9 és 13 óra között a városi uszodában. A versenyen részt vehetnek a város és környéke óvodásai és iskolásai, akik már biztonsággal úsznak. Azok az óvodások, akik még bizonytalanok, a tanmedencében versenyezhetnek. Nevezni november 30-áig lehet a mikulasverseny@gmail.com e-mail címen. Nevezést korlátozott számban a helyszínen is elfogadnak.

Olyan emberre emlékeztek, aki nem csak önmagáért élt
Publikálás dátuma: 2016. november 18.

Bense Györgyre, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület alapító tagjára, gyémántdiplomás pedagógusra, a Pro Urbe-díjjal kitüntetett közéleti személyiségre emlékeztek születésének 90. évfordulóján, november 17-én az Alsótemetőben. Sírjánál a koszorúk, virágcsokrok és mécsesek elhelyezése előtt Laczkóné dr. Szabó Klára, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke tartott megemlékezést.

Összefogás a sportágak népszerűsítéséért
Publikálás dátuma: 2016. november 18.

Újabb állomásához érkezett "A Sport Legyen a Tiéd" programsorozat, amelynek keretében november 17-én általános -és középiskolásoknak szerveztek sportágbemutatót a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A rendezvény Simon Zoltán szervező vezetésével az önkormányzat, az iskolák és a sportegyesületek közös összefogásával valósult meg. A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága szervezésében a Nemzeti Sportfejlesztés koncepció részeként a Magyar Diáksport Szövetség támogatásával indult útjára 2015. januárjában.

Programok a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2016. november 18.
Tekintsék meg a KÉSZ Aréna Sportcsarnok aktuális program ajánlatát!
2016. november 17. ( csütörtök ), 8:30-tól.
A sport legyen a Tiéd – Iskola sportágbemutató.
2016. november 19. ( szombat ), 9:00-tól.
U11-es kosárlabda bajnokság, 2 forduló.
Rockenbauer Pálra emlékeznek
Publikálás dátuma: 2016. november 18.

A Kiskun Természetbarát SE Rockenbauer Pál Gyalogtúra Szakosztálya 2016. november 26-án (szombat) 17 órakor megemlékezést tart a Móravárosi Pihenő Parkban.

Sok a GYIÖK teendője decemberben is
Publikálás dátuma: 2016. november 18.

A Kiskunfélegyházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat igen aktív decembernek, és ünepi időszaknak néz elébe, derült ki a november 16-ai legutóbbi ülésükön. Nem csak önkéntes és jótékonysági akciókon vesznek részt a fiatalok, de a Petőfi Sándor Városi Könyvtárral együtt közösen gyűjtést is szerveznek, és saját vetélkedőkkel készülnek a Sirius Rádióval közösen december 10-re szervezett "jégavató chalengen" a kiskunfélegyházi jégpályán. 

Startra kész a városkártya
Publikálás dátuma: 2016. november 18.
Napokon belül startol a Félegyháza kártya, melynek bevezetésétől a helyi gazdaság fellendülését várja a helyi képviselő-testület. A Félegyházi Fejlesztési Nonprofit Kft. eddig kizárólag az Ipari Park fejlesztésével foglalkozott. A száz százalékban önkormányzati tulajdonú társaság feladatkörét azonban bővítette a helyi képviselő-testület. 
Szolidaritás a hajléktalanokért
Publikálás dátuma: 2016. november 18.

Idén november 17-én is megrendezték a kiskunfélegyházi hajléktalan szállón a szolidaritási napot. Ellentétben azonban az eddig megszokottaktól, idén az egymással szembeni szolidaritás és türelmesség is központi téma volt, tudtuk meg Hegedűs Páltól a kiskunfélegyházi hajléktalan szálló vezetőjétől. 

Aranyérmes félegyházi váltó
Publikálás dátuma: 2016. november 17.

Nemzetközi úszóversenyt rendeztek november 12-én és 13-án Hódmezővásárhelyen, ahol Kiskunfélegyházát nyolcan képviselték. Az eseményen mintegy 350-en vettek részt, köztük Németország, Ausztria, Románia, Szlovénia és Szerbia is elküldte senior úszóit. Ezen kívül több válogatott magyar bajnok és helyezett is részt vett a magas színvonalú megmérettetésen.

Fokozódik az érdeklődés a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmák iránt
Publikálás dátuma: 2016. november 17.

Sok érdeklődő gyerek és szülő vett részt november 17-én a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola nyílt napján. A vendégeket Rózsa Pál igazgató köszöntötte, aki ismertette az intézmény munkáját, a tanulási, képzési és gyakorlati lehetőségeket. A nyílt napon – az állásbörze keretében - 20 cég is bemutatkozott, akik a mezgében szakmát szerző diákoknak tudnak állást biztosítani. A szülőknek és az érdeklődő gyerekeknek lehetőségük nyílt az iskola gyakorló helyeinek megtekintésére is, ahová busszal vitték ki őket. Az intézmény november 18-án, csütörtökön délelőtt is nyílt nappal várja a mezőgazdasági, vagy élelmiszeripari szakmákban továbbtanulni vágyókat.

Karácsonyi támogatás, Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. november 17.

Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzata ez évben, szociális ellátás céljára mintegy 37 millió forintot kapott az államtól, melyből szeptember végére mintegy 12 millió forintot költöttek el. A fennmaradó összeg egy része a településen élő rászorultak körében kerül kiosztásra, karácsonyi támogatás címen. Az érintettek december 12-ig nyújthatják be kérelmüket az önkormányzatnál. Minderről november 11-én határozott a település képviselő-testülete.

Sokkoló a látvány, de a gyógyulásukért vágják vissza a félegyházi platánokat
Publikálás dátuma: 2016. november 17.

Egészségügyi metszésre van szüksége a félegyházi platánoknak. A Kossuth utcai fasor szépségét átmenetileg megtépázza ugyan a nélkülözhetetlen beavatkozás, de a szakemberek szerint bűnös mulasztás volna ennek a fák egészségromlását lassító gyógyításnak a mellőzése.

A csúcstechnológia befészkelte magát a Dózsa suliba
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

Az iskola célja az, hogy a gyerekek minél több korszerű alkalmazást ismerhessenek meg, amelyek néhány év múlva nélkülözhetetlen részei lesznek életüknek. A célt támogatandó, a közelmúltban mintegy egymillió forint értékű 3D-s nyomtatót vásárolt az iskolai alapítvány. Ilyen korszerű és drága eszközök országosan is csak elvétve találhatók az oktatási intézményekben, így városunkban is. Erről, valamint az alapítvány működéséről beszélgettünk a kuratórium elnökével, Vőneki Ottóval, az iskola volt igazgatójával.

A félegyháziak igénylik a kulturális csemegéket
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

Idén január 1-jétől új időszámítás kezdődött az újra önálló intézménnyé vált Móra Ferenc Művelődési Központ életében, amelynek vezetését Kovács-Csonka Szilviára bízta a félegyházi képviselő-testület. A változástól új lendületet, és a 30 ezres városhoz méltó kulturális kínálatot vártak. Mit remélt az első esztendőtől, és mit sikerült véghezvinni? Többek között erről is kérdeztük az intézményvezetőt.

A játszóterek éves fölülvizsgálatára kerül sor, Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

Tiszaalpáron idén is ellenőrzik a játszóterek állapotát, melyre minden évben sort kerítenek a településen. Számolt be rádiónknak a részletekről dr. Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere, aki hozzáfűzte, Alpáron szükség lenne még egy játszótérre, melynek anyagi költségeit egy esetleges nyertes pályázatból finanszíroznák. 

Állásajánlatok novemberben
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztályának 2016. novemberi állásajánlatai.

Gölleszes diákok országos sikerei
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

Hosszú felkészülési időszak gyümölcse érett be a hétvégén a Kiskőrösön megrendezett országos Ki mit tud? versenyen, ahol a tanulásban akadályozott gyermekek mérték össze tudásukat.

Harc a falevelekkel
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

Sziszifuszi munkát végez a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény a lehulló falevelek közterületekről való összegyűjtésével. Rádi Rudolf, a KVI műszaki vezetője elmondta: idén egy új gépet is vásároltak, hogy minél zökkenőmentesebben menjen a munka. Így az öreg falevél porszívó autó mellett egy teherautó platójára szerelhető nagyteljesítményű porszívót is vásárolt a cég, ami óriási segítség az őszi falevelek begyűjtésében és elszállításában. Így a korábbi évekhez képest dupla kapacitással dolgoznak a KVI munkatársai.

Keresztállításra készül a JOBBIK
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

November 27-én keresztállításra invitál mindenkirt a JOBBIK helyi szervezete. Az advent érkeztével a párt ezzel is szeretné hangsúlyozni, hogy az egész éves csatározás után a megnyugvás és a szeretetjelezte értékekhez kell visszatérnünk. 

LEGO rajongói hétvége lesz a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

Kockafeszt Mini címmel rendez LEGO rajongói hétvégét a Móra Ferenc Művelődési Központ november 19-én és 20-án 10 és 18 óra között Kiskunfélegyházán. Láthatók lesznek egyedi tervezésű és építésű LEGO terepasztalok, sok tízezer LEGO építőelemmel. A rendezvényen építőversenynen is kipróbálhatják magukat kicsik és nagyok a vegyes kockák között, az autóépítő vagy a LEGO Friends asztalnál. További információ kérhető a 76/466-843-as telefonszámon.

Második lett Kétegyházán a félegyházi íjászcsapat
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

November 12-én, szombaton Kétegyházán rendezték meg a Mudin teremíjász-versenyent. A Turul Koppány Íjászai HE tagjaiból öten vettek részt a találkozón.

Mézeskalács meseváros
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

A Karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét szeretné még ünnepélyesebbé tenni a Kiskun Múzeum azzal, hogy harmadszor is megépül mézeskalács házikókból a meseváros. Várják családok, nagyszülők és unokák, kicsik és nagyok, barátok, alkotó kedvű közösségek valamint mindazok jelentkezését, akik szeretnek süteményt sütni, és szívesen készítenek mézeskalács házikót jótékonysági célú felhívásukra - tudtuk meg Mészáros Mártától, a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum igazgató asszonyától. A mézeskalács finomságokat december 3-ig kérik leadni a múzeumban. 

Nagyszerű siker az olasz nyelv tanulásában
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

A III. Olasz Nyelv Napját rendezte meg november 11-én a Szegedi Tudományegyetem Olasz tanszéke a „Napfény Városában.” A régióból 15, olasz nyelvet tanító általános és középiskolát hívtak meg, a 12 szegedi intézmény mellett Bajáról, Hódmezővásárhelyről és Kiskunfélegyházáról érkeztek vendégek.

Pályázati felhívás
Publikálás dátuma: 2016. november 16.
Szociális, mentálhigiénés munkatárs – szakmai vezető. KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény – Kiskunfélegyháza a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Hajléktalan ellátás szociális, mentálhigiénés munkatárs – szakmai vezető munkakör betöltésére.
Pályázati felhívás
Publikálás dátuma: 2016. november 16.
Családsegítő munkakör betöltésére. KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény – Kiskunfélegyháza a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Család- és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítő munkakör betöltésére.
Szakmai napot tartott a KÖZGÉ cégek számára
Publikálás dátuma: 2016. november 16.
Jelenlegi és leendő partnercégei számára tart szakmai napot a KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma a mai napon (november 15-én). A cél, hogy bemutassák a cégeknek az iskola sokszínűségét, és ezen keresztül a gyermekekben rejlő lehetőségeket. De hogy ez miért jó és érdeke a gyermekeknek és cégeknek egyaránt, erről Bánki Horváth Mihály gyakorlati oktatási vezetőt kérdeztük. 
 
Szülinapi ajándékot kapott az NMHH-tól a Rádió Smile
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

A 2008 november 15-e óta Kiskunfélegyházán és vonzáskörzetében sugárzó Rádió Smile indulásakor idén tavaszig kapott engedélyt működésére. Azóta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának kéthónapos, ideiglenes engedélyeivel szólhattak hallgatóikhoz.

Tájékoztatás áramszünetről
Publikálás dátuma: 2016. november 16.
Áramszünet miatt az ügyintézés szünetel november 22-én a gyámügyi és az állategészségügyi osztályon. Tájékoztatásul közöljük, hogy áramszünet miatt előreláthatólag a Szent János tér 2. szám alatt a Hatósági és Gyámügyi Osztálynál, valamint az Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Osztálynál.
Tájékoztató a biológiailag lebomló hulladékgyűjtés rendjéről
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

Az FBH-NP Nonprofit KFT tájékoztatja a lakosságot, hogy folyamatosan végzi a biológiailag lebomló hulladék rendszeres, díjmentes begyűjtését a cég által folyamatosan biztosított, biológiailag lebomló zsákban és/vagy egy kévényi mennyiségben Kiskunfélegyháza területén.

Városrészek közterületei újulhatnak meg
Publikálás dátuma: 2016. november 16.

A Félegyházi Fejlesztési Nonprofit Kft. neve egyre több tevékenység kapcsán merül fel az utóbbi időben. A társaság korábban kizárólag az ipari park működtetésével kapcsolatos feladatokat látta el, mára azonban szolgáltatásainak köre lényegesen kibővült. Ez indokolta nemrégiben a névváltozást is. A cég ügyvezetőjével, Gyuricza Gergővel beszélgettünk a reményteljes jövőről.

A természetjáróra emlékeznek
Publikálás dátuma: 2016. november 15.

Rockenbauer Pál halálának 29. évfordulójára emlékeznek a félegyházi természetjárók és munkásságának tisztelői november 26-án, szombaton 17 órakor, a móravárosi pihenőparkban, a tiszteletére elhelyezett emléktáblánál. Az eseményen a nemzetközi hírű magyar természetfilmezés úttörőjének nevét viselő természetjáró egyesület tagjai mellett a Magyar Természetjáró Szövetség főtitkára is jelen lesz.

Bemutatták a Világfalu projektet
Publikálás dátuma: 2016. november 15.

A Világfalu projektet és az úgynevezett kunszállási normát is megismerhették a hazai falumegújítók tizedik országos tanácskozásukon, melynek idén Kunszállás adott otthont.

Bense György volt igazgatóra emlékeznek
Publikálás dátuma: 2016. november 15.

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív és vár minden tisztelőt november 17-én, csütörtökön 15 órakor az Alsótemetőbe, Bense György volt választmányi elnök, nyugalmazott iskolaigazgató születésének 90. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésre.

Köszöntötték a szociális munkásokat
Publikálás dátuma: 2016. november 15.

November 12-én ünneplik világszerte a szociális munka napját. – A szociális munkások sokszor óriási terhet vesznek le a családok válláról, amelyet egy beteg, elesett ember, vagy ép egy karon ül kisgyermek jelent. Nap mint nap adnak erőt, bátorítást, szeretetet, amely csökkenti a fájdalmat, a magányt, a hiányérzetet  – mondta Balla László alpolgármester, aki dr. Ónodi Izabellával, a művelődési és szociális bizottság elnökével adta át az elismeréseket.

Taroltak a félegyháziak az Ócsán megrendezett szavalóversenyen
Publikálás dátuma: 2016. november 15.

November 11-én, Ócsán tartották a Falu Tamás versmondó verseny döntőjét. A kulturális eseményt az Egressy Szabadidőközpontban rendezték meg, amelyen a félegyházi és az ócsai általános iskolák 7-8. évfolyamos tanulói és középiskolásai vettek részt.

Térségi beruházás lesz az ipari park 2
Publikálás dátuma: 2016. november 15.

Ismét egy új cég települ a félegyházi ipari parkba. Az utcafronton lévő egyik kaszárnyát vásárolta meg egy befektető, hogy ott hűtőházat és több tucat munkahelyet teremtő feldolgozóüzemet alakítson ki – tudtuk meg Dósai Bencétől. A polgármesteri és fejlesztési kabinetvezető hozzátette, hogy kapacitásbővítési terveihez a Rollsped Kft. és az ICE-STORE Kft. is további területek bevonását tervezi, így egyre égetőbb az igény új iparterületekre.

A művésztanárok és növendékeik közös koncerttel emlékeztek a nagy zeneszerzőre
Publikálás dátuma: 2016. november 14.

A gyermekkórus énekével kezdődött a Wolfgang Amadeus Mozart születésének 260. évfordulóján megtartott emlékkoncert az Alapfokú Művészeti iskolában. A programban tanárok és növendékeik a klasszikus osztrák zeneszerző szóló és kamarazenekari darabjait adták elő. Szomorú apropója is volt a hangversenynek, ahol megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Kocsis Zoltánról, a magyar zeneirodalom ápolójáról, aki Mozart-művekkel is sikeresen koncertezett a világ számos pontján.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2016. november 14.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Három pontot gyűjtöttek a sakkozók
Publikálás dátuma: 2016. november 14.

Karcagon folytatták bajnoki szereplésüket a Félegyháza-Csongrád sakkozói az NB II. Tóth László csoportjának 4. fordulójában. Tizenkét partiból négy végződött félegyházi pontszerzéssel. A harmadik és a negyedik táblán Szekeres Sebestyén és Kelemen Sándor győzött. A második és a tizenegyedik táblán Gyugyi Péter, valamint Hideg Ferenc Bendegúz remizett ellenfelével. Az együttes játékosai 12 pontból mindössze 3-at gyűjtöttek, így visszacsúsztak két helyet a bajnoki táblázaton.

Kezdődik a verseny, de még lehet regisztrálni
Publikálás dátuma: 2016. november 14.

November 15-én, kedden indul a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által meghirdetetett „Értékőrzők Bács-Kiskunban” című verseny 1. fordulója. A versenyre a meghosszabbított határidő szerint december 5-éig még lehet regisztrálni. Aki lemaradt, most még csatlakozhat a felhíváshoz.

Körkérdés: Mikor kezd el készülődni karácsonyra?
Publikálás dátuma: 2016. november 14.

Akad, aki novemberben, más közvetlenül az ünnep előtt kezdi a karácsonyi készülődést. Az ajándékok értéke kevésbé mérvadó, sokan egyedi meglepetéseket készítenek, míg mások kívánságlistáról választanak apróságot. A gyermekeket elsősorban játékokkal lepik meg. A családosok örülnének a fehér karácsonynak, ami még meghittebbé tenné az ünnep hangulatát. A félegyháziakat arról kérdeztük, mikor kezdik el a karácsonyi készülődést.

Láthatatlan Fény - Búcsú Alinda alkotásai
Publikálás dátuma: 2016. november 14.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt, családtagjait és barátait 2016. november 25-én 17 órára Búcsú Alinda művész Láthatatlan Fény c. kiállításának megnyitójára.

Nyílt napok a PG-ben
Publikálás dátuma: 2016. november 14.

2016. november 15-én és december 6-án 8 órától nyílt napot tartanak a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézményében.

„Nyiss ajtót, ha kopogok…”
Publikálás dátuma: 2016. november 14.

Történelmi időutazás a múltból a jelenbe. Helyek, képek, hangulatok címmel szerveztek író olvasó találkozót a Móra Ferenc Gimnáziumban az V. Roma-magyar Diák Kulturális Fesztivál keretében november 9-én. A rendhagyó óra előadója Nagy Gusztáv író, költő, műfordító volt. Kifejtette, hogy a roma-magyar közösségek békés együttéléséhez egymás kölcsönös megértésére, értékeik megismerésére van szükség. A romák körében a legfontosabb feladat az oktatás. Az, hogy értékké váljon a képzés, és a feltételeket is biztosítani tudják a fiataloknak a tanuláshoz.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. november 13.
Évközi harmincharmadik vasárnap - 2016. november 13. A hét ünnepei: Szerda: Skóciai Szent Margit emléknapja. Szombat: Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe.
1. Kedden és pénteken 9-11 óráig van nyitva a Karitász bolt Jókai utca 1. szám alatti helyisége. Szeretettel várják az érdeklődőket.
2. November 18-án, pénteken este 7 órakor ifjúsági mise lesz a Kalmár Kápolnában. Minden fiatalt szeretettel hívnak és várnak.
A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. november 13.
Évközi harmincharmadik vasárnap - 2016. november 13. A hét ünnepei: Szerda: Skóciai Szent Margit emléknapja. Szombat: Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe.
1. Vasárnap este 5 órakor kezdődik a Rózsafüzér társulat összejövetele.
2. Ifjúsági mise lesz a Kalmár kápolnában november 18-án, pénteken este 7 órakor. Minden fiatalt hívnak és várnak.
Idén is megrendezik a Nagycsaládos karácsonyt
Publikálás dátuma: 2016. november 13.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az idén is megrendezi karácsonyi ünnepségét, amelyre szeretettel meghívja a város nagycsaládosait, valamint a 2016. évben született gyermekeket és azok családját. Az ünnepség várható időpontja december 14-e, szerda, 14 óra, helyszíne a Móra Ferenc Művelődési Központ.

Lakossági fórumot tart dr. Réczi László
Publikálás dátuma: 2016. november 13.

Dr. Réczi László, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője tart lakossági fórumot december 1-jén, csütörtökön 17 órakor a Platán Utcai Általános Iskolában.

Módosult a Bursa Hungarica pályázat beadási határideje
Publikálás dátuma: 2016. november 13.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tájékoztatja az érintetteket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében meghosszabbították a 2017. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat beadási határidejét és az önkormányzati döntési határidőt.

Sokan megizzadtak a Darvas Iskola mászófalán
Publikálás dátuma: 2016. november 13.

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség magyar bajnoki rendszerében kupaforduló versenynek adott otthont a Darvas Iskola november 12-én (szombaton).

Titkok a levéltárból - Az iskolai értesítők, mint történeti források
Publikálás dátuma: 2016. november 13.
A 21. században az iskolák általában saját honlapjukon teszik közzé a tanulók és szüleik számára fontos tudnivalókat, órarendeket, az iskolaév jelentősebb eseményeiről készült beszámolókat, képeket, a tanulói és tanári névsorokat, versenyeredményeket. Korábban ezt a célt szolgálták a nyomtatásban megjelentetett, gazdag információanyaggal rendelkező iskolai értesítők, évkönyvek. 
 
Állat- és Kirakodóvásár Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. november 12.
Ne feledje! November 13-án (vasárnap) Állat- és Kirakodóvásár Kiskunfélegyházán a Vásártéren. Mint minden hónap második hétvégéjén, most is lehet nézelődni-vásárolni, sőt sült kolbászt, lángost és egyéb vásári csemegéket kóstolgatni.
Falu Tamás szavalóverseny a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. november 12.

A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szavalóversenyt hirdetett a diákoknak Falu Tamás születésének 135. évfordulója alkalmából, amelyre az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói valamint középiskolás diákok jelentkezhettek.

Felújították az Ótemplom Közösségi Házát
Publikálás dátuma: 2016. november 12.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezésében november 9-én, Rónaszéki Gábor plébános „Az irgalmasság cselekedetei a Bibliában és napjainkban” című előadására került sor. A zsúfolásig megtelt felújított közösségi házban minden korosztály képviseltette magát. Ez az alkalom kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy sor kerüljön az Ótemplom Közösségi Házának a megnyitójára és megáldására is.

Jordánia – a békés közel-keleti ország
Publikálás dátuma: 2016. november 12.

Nagy létszámú közönség várta érdeklődve a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Földrajzi Szabadegyetem című sorozatának újabb előadását. A különleges tájak, szép városok és országok kedvelői még ha csak elméletben is, de minden előadással közelebb kerülhetnek valamelyik vidékhez. Egy-egy ilyen alkalom után a vetített képek és személyes a beszámolók által talán a lélek is feltöltődik szépséggel.

Karácsonyi Fény Alapítvány felhívása
Publikálás dátuma: 2016. november 12.
Karácsony hetében 200 fő rászoruló részére műsoros karácsonyi estet rendez az Alapítvány. Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is lehetőség van arra, hogy a támogatók jóvoltából karácsonyt megelőzően a kuratórium döntése alapján a kiskunfélegyházi rászorulókat támogassa a Karácsonyi Fény Alapítvány élelmiszer utalvánnyal.
Lakossági fórumot tart Szamosi Endre
Publikálás dátuma: 2016. november 12.

Szamosi Endre, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője tart lakossági fórumot november 30-án, szerdán 17 órakor, a Batthyány Lajos Általános Iskoláb

Nyílt napok a Mezgében
Publikálás dátuma: 2016. november 12.

Mezőgazdasági és Éelelmiszeripari Szakképző Iskola nyílt napokat szervez november 17-én és 18-án 9 és 12 óra között. Ezzel párhuzamosan a térség cégeivel, vállalkozóival, felsőoktatási intézményeivel karöltve egy állásbörzét is tartanak, ahová sok szeretettel várják az érdeklődőket, szülőket, nyolcadikos diákokat és tanáraikat.

"Szociális Háló" program a kiskunfélegyházi roma gyerekekért
Publikálás dátuma: 2016. november 11.

"Szociális Háló" programhoz csatlakozik a Kiskunfélegyházi roma közösség, erről tartottak közös műhelymunka megbeszélést november 2.-án a kiskunfélegyházi Csillag Szolgáltató Központban. A cél, hogy a gyermekeket, a szülőket és ez által a közösséget is elérjék, az eszközök tekintetében pedig ezúttal valóban a hatékonyságot helyezik előtérbe. A megyében számos településen ténylegesen sikeres felzárkóztatást elért programot Búza Flórián a Kiskunfélegyházi Roma Kisebbségi Önkormányzat vezetője is támogatja. 

50 éves a Móraváros
Publikálás dátuma: 2016. november 11.

A megyei napilap 1966. november 25-i száma rövid cikkben tudósít a félegyházi városi tanács üléséről, melyen a Közelszőlő területén kialakuló új városrészt Móravárosnak nevezték el. Ekkor kapott nevet az itt létesítendő 16 utca is, amelyek virágok, fák neveit viselik. Csupa derűs, hangulatos elnevezés, örülhet neki az amúgy is népszerű szaktudomány, a növénytan, írta az egykori krónikás. Az épülő új kertváros Kiskunfélegyháza legszebb része lesz, ahol földszinti családi házak, négylakásos kétszintes épületek és több szintes bérházak kapnak majd helyet – záródik az újságcikk.

A konyhában is a teremtés érdekli
Publikálás dátuma: 2016. november 11.

Teológiát tanult, de vendéglátós lett a kiskunfélegyházi Kovács Katalinból, aki a csúcsgasztronómiában is kipróbálná magát.

Belopózott a középiskolások közé is a boldogság
Publikálás dátuma: 2016. november 11.
Kiskunfélegyházán immáron már 4 iskola viselheti a Boldog Iskola címet. Tavaly már a Platán iskolában elindultak a boldogságórák. A mai napon (november 11-én) a Darvas József Általános Iskola és a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma mellett a Móra Ferenc Gimnázium mind a 16 osztálya bekapcsolódott a programba. Ez azt jelenti, hogy több száz fiatalnak nyílik lehetősége megismerkedni a pozitív életszemlélettel, és kap segítséget ahhoz, hogy megtanulja értékelni a mindennapokban rejtőző boldogságot.
Boldogok, akik a Darvasba járnak
Publikálás dátuma: 2016. november 11.

November 11-én ünnepélyes keretek között avatták „Boldog Iskolává” a Kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskolát, ahol már nyolc osztály csatlakozott a boldogságprogramhoz

Decemberi véradások Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. november 11.

Decemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Falu Tamásra emlékeztek
Publikálás dátuma: 2016. november 11.

Falu Tamás születésének 135. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést november 10-én, a Petőfi tér 6. szám alatti emléktáblánál. A rendezvényen dr. Luchmann Zsuzsanna tanár, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagja tartott beszédet, amelyben ismertette a jelenlévőkkel a költő, prózaíró élettörténetét, és méltatta kiskunfélegyházi munkásságát. A megemlékezést a Dózsa György Általános Iskola diákjainak szavalatai tették emlékezetesebbé, akik Falu Tamás verseiből készítettek összeállítást.

Idén is megrendezik a népszerű Mezgés Bált
Publikálás dátuma: 2016. november 11.
2016. november 25-én (pénteken), 19 órai kezdettel, idén is megrendezésre kerül a nagy népszerűségnek örvendő alapítványi MEZGÉS BÁL.
Menü:
- csikós tokány vagy
- csülök pékné módra vagy
- bőségtányér a gazda kertjéből
Helyszín: Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tornaterme.
Kiskunfélegyházán folytatódott a toborzás
Publikálás dátuma: 2016. november 11.

A Bács-Kiskun megyei toborzó csoport tartott tájékoztatást a diákoknak Kiskunfélegyházán, a Constantinum Katolikus Szakgimnáziumban. A végzős rendészeti fakultációban résztvevő fiatalok személyesen kaphattak információt a határvadász-képzésre történő jelentkezés feltételeiről, a szolgálatellátás részleteiről.

Közönségdíjas Aranyanyu lett Garai Erzsébet
Publikálás dátuma: 2016. november 11.

Kilenc nő, köztük orvos, egészségügyi szakdolgozó, pedagógus és szociális területen dolgozó szakember vehette át idén az Aranyanyu díjat. Egyikük a félegyházi Garai Erzsébet. Az Aranyanyu díjat az oktatásban, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozó nők munkájának elismerésére alapították hat évvel ezelőtt.

Labdarúgó bál Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. november 11.

November 19-én, szombaton rendezi meg hagyományos labdarúgó bálját a Kiskunfélegyházi Honvéd TK. A helyszín ezúttal is a Csillag Vendéglő lesz. A 19 órakor kezdődő rendezvényen értékes tombolanyereményeket sorsolnak ki. A bál teljes bevételét az utánpótlás csapatok működésére fordítják. A vacsorajegy 3000, míg a támogatói jegy 1000 forintba kerül. Érdeklődni lehet ifj. Busa Imrénél, a +36/20-934-9188-as telefonszámon vagy az imre.busa@gmail.com e-mail címen. Szeretettel várják a sportbarátokat és hozzátartozóikat a rendezők.

Staféta – Életbölcsességek a boncmestertől
Publikálás dátuma: 2016. november 11.

Rovatunkban „kézről kézre” adják a képzeletbeli stafétát Félegyházához kötődő emberek. Legutóbb Kis László a kihalóban lévő címfestő szakmáról mesélt, most az ő kérésére kerestük fel Molnár Attila boncmestert, hogy életről és halálról kérdezzük. A legjobb helyen tettük: a félegyházi városi kórház mellett szabadnapjain a kecskeméti mentőállomáson teljesít szolgálatot. Így aztán – ahogy ő fogalmaz – életében jelen van az alfa és az ómega is. Talán ez lehet az egyik oka annak, hogy Molnár Attila mindkettőre az élet természetes velejárójaként tekint.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek