Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.02.03-02.10.

 
Állás ajánlatok
Publikálás dátuma: 2017. február 10.
A Foglalkoztatási Osztály állásajánlatai 2017. február 2-től. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának jelenlegi állásajánlatai a következők.
Aranyérmes lett Prágában a Félegyházán készült füstös búzasör
Publikálás dátuma: 2017. február 10.

A sör fővárosában, Prágában megrendezett sörfesztiválon nyert aranyérmet Tóth Miklós sörfőző, a kiskunfélegyházi műhelyében készült Szalonka grozdiskie nevet viselő itallal. A különleges füstös búzasör receptjének ötletgazdája a kecskeméti Bimbó Tamás volt. Sörkülönlegességüket 15 ország 65 sörével összehasonlítva sorolta a legjobbak közé a szakértő zsűri. 

Erős emberek között
Publikálás dátuma: 2017. február 10.

Kiváló eredményeket ért el az elmúlt években az "erős emberek" versenyein a félegyházi Gubicza Pál. A 36 éves és 115 kilogrammos sportoló 2011 óta foglalkozik komolyabban versenyzéssel. 2016-ban 12 megmérettetésen vett részt és a tervei szerint 2017-ben tovább gyarapítaná serlegei sorát. A pénzdíjakat nélkülöző versenyekre önszorgalomból, munka mellett készül. Legkedveltebb versenyszámai közé tartozik a buszhúzás, kamionelhúzás. Emellett ha szükséges egy 576 kilogrammos kereket is megforgat a sikerért.

Fülöpjakab is csatlakozott a "Legszebb konyhakertek" országos programhoz
Publikálás dátuma: 2017. február 10.

Idén először, Fülöpjakab is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, mely Magyarország legszebb konyhakertjeit hivatott összegyűjteni. A program célja amellett, hogy ösztönözze a lakosságot egy konyhakert kialakítására, aminek révén friss háztáji kerül az asztalra - szorgalmazza a kertművelő emberek megbecsülését is.

Ismeretlen Móra fotók?
Publikálás dátuma: 2017. február 10.

Ismeretlen Móra fotók?" címmel nyílt kiállítás Móra Ferenc emlékére a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeumban február 8.-án. A tárlat, amely a Móra Amléknap keretén belül nyitotta kapuit olyan fotókat tartalmaz, melyek a közönség számára valóban kuriózumok, mondta el megnyitó beszédében dr Kürti Béla, aki a fotókat összegyűjtötte. 

Kerékpárral a Föld körül
Publikálás dátuma: 2017. február 10.

A földrajzi szabadegyetemi előadássorozat keretében a Hattyúházban ezúttal egy házaspár osztotta meg Föld körüli utazásának élményét a kiskunfélegyházi közönséggel. Harkányi Árpád és Zárug Zita háta mögött 40 ezer kilométer van, 4 év alatt 46 országban jártak. Az itt tapasztalt érdekességeket és tanulságokat vidám hangulatban mesélték el a jelenlévőknek.

Keresztes Zsuzsa rongyképész alkotásaiból nyílt kiállítás a Dózsa György Általános Iskolában
Publikálás dátuma: 2017. február 10.

Rendhagyó képekből nyílt kiállítás február 10-én, a kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskolában. Az intézmény aulájában, Keresztes Zsuzsa rongyképész alkotásaiból nyílt kiállítás, melyet közös alkotó nap követett a művész társaságában. A különleges technikával készített kiállítást Pintér Anna pedagógus nyitotta meg. 

Múzeumi teadélután
Publikálás dátuma: 2017. február 10.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre szeretettel vár minden kedves múzeumtúrázót és érdeklődőt február 13-án, hétfőn, 15 órakor a Kiskun Múzeumban tartandó teadélutánra. Egy finom, forró tea mellet bemutatják a 2016. évi múzeumtúrákról és kirándulásokról készült felvételeket. A rendezvényem bemutatkoznak és a jó hangulatot tovább fokozzák a jászszentlászlói Nyugdíjas Klub bordalnokai. Mindenkit szeretettel várnak.

Országos döntőben a József Attila iskola tornászai
Publikálás dátuma: 2017. február 10.

Kecskeméten rendezték meg a Torna Diákolimpia megyei döntőjét, melyen a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola diáklányai is részt vettek. II. korcsoportban a házigazda kecskeméti Széchenyi Város Általános Iskola csapata után a dobogó 2. fokára állhatott fel a Fodor Zita, Csedreki Fanni, Szabó Róza, Horváth Hanna, Palásti Enikő összeállítású kiskunfélegyházi csapat. Palásti Enikő egyéni összetettben nem talált legyőzőre, így Juhász Tamás vezető edző várakozását is felülmúlva az aranyérmet vehette át.

Öt disznóból készült a lakoma Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2017. február 10.
Február 4-én került megrendezésre Petőfiszálláson az V. hagyományőrző disznóvágás. A rendezvény legfőbb célja évről-évre a régi hagyományok megőrzése, felelevenítése. Ez alkalommal is több mint 400 ember látogatott el Petőfiszállásra.
Szívünkből szól és rólunk mesél Móra
Publikálás dátuma: 2017. február 10.

 Móra Ferencre hazánk egyik legkedveltebb írójára emlékeztek szülővárosában a halála évfordulója alkalmából rendezett emléknapokon.

Utánpótlástorna Csikós József „Csiki” emlékére
Publikálás dátuma: 2017. február 10.

Idén ötödik alkalommal tisztelegnek emléktornával Csikós József „Csiki” egykori labdarúgó előtt. A Kiskunfélegyházi HTK Labdarúgó Szakosztálya által szervezett tornasorozaton az egyesület minden utánpótláscsapata részt vesz. A versenynek a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok és a Mezgé tornaterme ad otthont. Február 11-én, szombaton az U19-esek mérik össze erejüket, február 18-án és 19-én az U13 és az U16 lép pályára a Mezgében. A hónap utolsó hétvégéjén az U7, U9 és az U14, míg március elején az U11 és a leány U15 bizonyíthatja tudását.

Varázslatos Tavasz címen elindítja új programsorozatát a fülöpjakabi Faluház
Publikálás dátuma: 2017. február 10.

Fülöpjakabon a Faluházban farsangi fánk sütésre várják az érdeklődőket ma délután 16:00 órai kezdettel. A rendezvény az intézmény "Varázslatos Tavasz" címen meghirdettet rendezvénysorozatának egyik állomása, melynek keretében a gyerekek és a felnőttek megismerkedhetnek a fánk sütés fortélyaival.

A Constantinum Intézményben is megemlékeztek Móra Ferencről
Publikálás dátuma: 2017. február 9.
A Móra Ferenc Emléknapok keretében a Constantinum Intézmény általános iskolásai is megemlékezéssel tisztelegtek az író emléke előtt. Az intézmény sportcsarnoka zsúfolásig megtelt gyerekekkel, akik érdeklődve figyelték diáktársaik előadását. A zenés-vereses műsorban többek közt Móra Ferenc A Csókai Csóka című versét is előadták, amelyhez énekkel csatlakozott az iskolai énekkar.
 
Filmvetítéssel és előadással kapcsolódik a Házasság Hete programsorozathoz a Móra Ferenc Művelődési Ház
Publikálás dátuma: 2017. február 9.

Február 12 és 19. között rendezik meg országszerte a Házasság Hete programsorozatot, melyhez a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ filmvetítéssel és előadással kapcsolódik.

Ideiglenesen áthelyezik a polgármesteri hivatal főbejáratát
Publikálás dátuma: 2017. február 9.

Dr. Faragó Zsolt, Kiskunfélegyháza jegyzője tájékoztatja a lakosságot, hogy a városháza körüli járdák felújítási munkálatai miatt február 10-én, pénteken 14 órától lezárják a polgármesteri hivatal főbejáratát. Az épületben működő hivatalokat - előreláthatólag két hétig - a Kazinczy utca felőli bejárón közelíthetik meg.

Kerékpárral a világ körül
Publikálás dátuma: 2017. február 9.

Harkányi Árpád és Zárug Zita: Kerékpárral a világ körül - 40 ezer kilométer, 4 év, 46 ország érdekességei és tanulságai című előadására kerül sor február 9-én, csütörtökön 17 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A földrajzi szabadegyetemi sorozat újabb előadásán bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó. A rendezvény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Korond disznótoros fesztiválján a félegyházi küldöttséget is vendégül látták
Publikálás dátuma: 2017. február 9.

Félegyháza székelyföldi testvértelepülésén, Korondon február 4-én, második alkalommal rendezték meg az Ízig-vérig Disznótor Fesztivált. A rendezvényen Félegyháza küldöttségét is vendégül látták. A város delegációjának tagjai voltak: Bense Zoltán önkormányzati képviselő, Balla László alpolgármester, Kiss Gábor, a Testvérvárosi Egyesület tagja és Jankovszki Ferenc, a fúvósok egyesületének képviseletében. Városunk képviselői a Korondhoz tartozó Atyhára is ellátogattak, ahol Ónodi Árpád megbízásából átadták - a nemrégiben leégett atyhai templom felújítására - a Rocktár jótékonysági rendezvényén összegyűlt összeget, Adorján Imre plébánosnak.

Látogatóközpont épül a pusztában
Publikálás dátuma: 2017. február 9.

Hiánypótló beruházásba kezd idén a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága. 180 millió forintos beruházás kertében építi meg a Bugac kapuja elnevezésű látogatóközpontot. A projektet szerdán Kecskeméten a Természet Házában mutatták be.

Matekguruk versenye a Darvas suliban
Publikálás dátuma: 2017. február 9.

Idén is a Darvas iskola adott otthont a Matekguru területi fordulójának. Kecskeméttől Csongrádig 6 város 8 iskolájának 26 csapata szigorú szabályok közepette töltötte ki a feladatlapokat. A matekzsenik dolgoztak is szorgalmasan a feladványok megoldásán. A verseny tétje ugyanis a nyíregyházi országos döntőbe jutás volt. Az, hogy melyik 10 csapat utazhat az országos megmérettetésre, csak néhány hét múlva, a feladatlapok kiértékelését követően derül ki.

Petőfiszállás idén ünnepli alapításának 65. évfordulóját
Publikálás dátuma: 2017. február 9.

Petőfiszállás ebben az évben ünnepli a település alapításának 65. évfordulóját, melynek keretében augusztus 20-án rendhagyó rendezvénnyel várják az érdeklődőket. Tájékoztatta rádiónkat a részletekről, Szász János, Petőfiszállás polgármestere, aki a község névválasztásának részleteit is ismertette. 

Problémáink megoldásához sokszor belső fordulatra van szükség
Publikálás dátuma: 2017. február 9.

Feri atya népszerű a félegyháziak körében. Ezt bizonyítja, hogy január 30-án is zsúfolásig telt a művelődési központ színházterme, amikor „Fordulat a változás kulcsa”címmel tartott előadást. Szerény kulisszák között, a szokott, oldott, humorral telített stílusában szólt arról, hogy mindenki maga tehet saját boldogsága, lelki egyensúlya megteremtéséért. A szorult, nehéz helyzetekben fordulatra van szükség gondolkodásmódunkban, érzelmeinkben. Ehhez szükség van arra, hogy képessé váljunk más szemszögből – szinte kívülállóként - nézni bajainkat. Kapcsolatainkat sok súrlódás, civakodás jellemzi. Hogy ezt feloldhassuk , és boldogan élhessünk, el kell fogadni, hogy minden ember önálló egyéniség és mindenkit más tesz boldoggá.

Szórakozva művelődni a Kocsmakvíz által
Publikálás dátuma: 2017. február 9.
Első alkalommal rendezték meg a Móra Ferenc Művelődési Központ szervezésében, a Korona kávézóban a Kocsmakvíz műveltségi vetélkedőt. Bár a műfaj egyáltalán nem új, talán sokan nem hallottak arról, hogy egyes kávézókban, kocsmákban nem csak meccset nézni, vagy beszélgetni lehet, hanem alkalmanként a barátokkal csapatokat alkotva lehetőség van vicces vetélkedőben fitogtatni műveltségünket. 
A legmagyarabb szavú íróra, Móra Ferencre emlékeztek
Publikálás dátuma: 2017. február 8.

Móra Ferencre, városunk szülöttére, az íróra, muzeológusra emlékeztek halálának 83. évfordulóján február 8-án a félegyháziak. Daru utcai szobránál, a város elöljárói, intézményei és egyesületei helyezték el koszorúikat, virágaikat. Az emlékezésen Csányi József polgármester és Juhász István Kiskunfélegyháza díszpolgára méltatta Móra Ferenc munkásságát, életművét.

Az „Év mestere” Rőfi Géza
Publikálás dátuma: 2017. február 8.

A Kunplast-Karsai Zrt. kiskunfélegyházi üzemében az elmúlt évet értékelő összejöveteleken kitüntető címekkel, jutalommal és elismerő oklevelekkel köszönik meg a legjobb teljesítményt nyújtó dolgozók munkáját. A legrangosabb díj az aranygyűrű, amelynek adományozásáról a holding vezérkara és szakértői döntenek. Az „Év mestere” címet viszont az érdemli ki, akit a munkahelyi közösségek terjesztenek fel. Rőfi Géza már birtokosa az aranygyűrűnek, viszont a gyár kollektívája úgy gondolta, hogy segítőkészsége, szakértelme okán idén az „Év mestere” kitüntetésre is őt javasolják.

Ezüstérem és egyéni csúcsok az Aranyhomok Kupán
Publikálás dátuma: 2017. február 8.
2017. január 28-án és 29-én rendezték meg a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában a VI. Aranyhomok Kupa úszóversenyt. A rangos úszóversenyre 38 egyesület, 481 versenyzővel nevezett (560 nevezés). A számos induló között a 2016-os riói olimpiai kecskeméti indulója, Földházi Dávid is érdekelt volt, mellette több magyar válogatott kerettag is rajthoz állt a hétvégén. 
Felolvasással emlékeztek Mórára
Publikálás dátuma: 2017. február 8.

Városunk szülöttje, Móra Ferenc halálának 83. évfordulója alkalmából február 7-én felolvasó délutánt tartottak a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Nyugdíjas Pedagógus Klub tagjai a Városi Könyvtárban.

Két nap jutalom a sóbányában
Publikálás dátuma: 2017. február 8.

Február 4-én és 5-én, a parajdi sóbányában szervezett Kárpát-Kupa záró íjászversenyén vettek részt az Alsósófalvi Szirti Sasok szervezésével és a Román Íjász Szövetség támogatásával a Turul Koppányok. A limitált 120 fős létszámú versenyen az íjászok élvezhették a bánya adta egészségjavító hatását is – tájékoztatta szerkesztőségünket Dinnyés Gyula.

Könyvtársarok - Házasság hete
Publikálás dátuma: 2017. február 8.

Mintegy két évtizede Angliából indult el az a kezdeményezés, amely minden évben Valentin-nap környékén egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. Ma már 4 kontinens 21 országában – hazánkban 2008 óta – ünneplik a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.

Kunszálláson tart véradást a Magyar Vöröskereszt, február 9-én
Publikálás dátuma: 2017. február 8.

A Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezete véradását tart február 9-én, délelőtt 9:00-12:00 óráig, Kunszálláson a Faluházban. Véradó lehet, aki betöltötte 18. életévét, de még nem múlt el 65 éves és egészséges. A Magyar Vöröskereszt felhívja önkéntes véradói figyelmét, hogy személyigazolványukat illetve lakcím és TAJ- kártyájukat vigyék magukkal a véradás helyszínére.

Látogatási tilalom van érvényben a kiskunfélegyházi kórházban is
Publikálás dátuma: 2017. február 8.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyének összes fekvőbeteg osztályán szerdán délutántól az influenzajárvány miatt.

Móra tisztaszívűsége minket is a jóra okít
Publikálás dátuma: 2017. február 8.

A hűség volt Móra leguralkodóbb erkölcsi sajátossága. Hű volt családjához, azokhoz, akiknek véréből származott, és akik az ő véréből származtak. Hű volt Kiskunfélegyházához, ahhoz a városhoz, amely először adott neki kenyeret, és hű ahhoz az olvasóközönséghez, amely előtt először kaptak nyilvánosságot írásai. Szerénysége teszi őt naggyá, embersége által a szívünkből szól, tiszta szívűsége minket is a jóra okít - fogalmazta meg Csányi József polgármester, a Móra Ferenc Emléknapok városi rendezvényének megnyitóján február 8-án. A köszöntőt követően a művelődési központ színpadán a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola színjáték tanszakos növendékei és a Constantinum Intézmény Móra Ferenc Általános Iskola színjátszó szakköre adott ünnepi műsort.

Nagyszerűen helytálltak a félegyházi kosarasok a B33 Diákolimpián
Publikálás dátuma: 2017. február 8.

A Batthyány Lajos Általános Iskola képviseletében 4 fiú: Kincses Barnabás, Messzi-Szabó Dominik, Nemes Bence és Szeri Gábor a  megyei selejtező megnyerésével kiharcolta a továbbjutást a B33 Diákolimpia Regionális Döntőjébe. A sportolók, a Félegyházi TSI - serdülő és kadett korosztályos – kosárlabdázói. Felkészítő edző: Simon Zoltán.

Végre Félegyházán is méltósága lehet az utolsó búcsúnak
Publikálás dátuma: 2017. február 8.

Megújul számos útszakasz, további mintegy száz lámpával fejlődik a közvilágítás, csaknem 130 millió forint önkormányzati forrásból megépül az Alsótemetőben az új ravatalozó. Egyebek mellett ezek a fejlesztések szerepelnek Félegyháza város 2017 évi költségvetésében, amit lapunk nyomdába kerülésével egy időben fogadott el a képviselő-testület.

Visszautalják a túlfizetést
Publikálás dátuma: 2017. február 8.

A Kiskunfélegyházi Víziközmű Társulat éves beszámolóját elfogadta a január 31-ei közgyűlés. Kiss Kálmán elnök arról is beszámolt, hogy a csatornázás befejezését követően - az olcsóbb kivitelezésnek köszönhetően - több mint 200 millió forintot fizetnek vissza a lakosságnak, illetve a helyi vállalkozásoknak. A túlfizetések visszautalása a háztartások részére már lassan a végéhez közeledik. Május végéig a cégekkel, vállalkozásokkal is elszámolnak.

Félegyházán lesz a XVIII. Európai Kőfaragó Fesztivál
Publikálás dátuma: 2017. február 7.

Kiskunfélegyháza ad otthont május 19-e és 21-e között a nagy múltú Európai Kőfaragó Fesztiválnak, amelyet az európai államok fiatal kőfaragó szakembereinek kedvelt találkozópontjaként tartanak számon. A szakmai összejövetel helyszíne volt már többek között az angliai Canterbury, a németországi Freiburgi Eschholz park, a dél-franciaországi Junas, továbbá Salzburg és Strassbourg is. A félegyházi rendezvény részleteiről már tavaly áprilisban, a városházán egyeztettek a szervezők: a Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Közhasznú Egyesülete képviselői.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2017. február 7.
Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.
 
Gyerekeket toboroznak az első osztályba
Publikálás dátuma: 2017. február 7.

A település lakosságának csökkenésével arányosan fogy a gyermekek száma is Fülöpjakabon. Idén olyan mélypontra került a falu lélekszáma melynek következtében nem biztos, hogy el tudják indítani az első osztályt az iskolában. Ennek azonban végzetes következményei lehetnek, ezért gyerekeket toboroznak a környező településekről.

Módosító javaslatokkal készül a helyi MSZP a költségvetési vitára
Publikálás dátuma: 2017. február 7.

A város költségvetési tervezetéről alkotott véleményét ismertette február 7-i sajtótájékoztatóján az MSZP helyi szervezete. Horváth Tamás elnök, és Eszik Bence azért tartotta fontosnak, hogy ismertessék pártjuk állásfoglalását, mert a tervezettel kapcsolatosan számos módosító javaslatot fogalmaztak meg – amelyeket a bizottsági üléseken is ismertettek – és a végső szavazáskor, a február 8-i testületi ülésen is szeretnének érvényt szerezni ennek.

Programok a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2017. február 7.
Tekintsék meg a KÉSZ Aréna Sportcsarnok aktuális program ajánlatát! 2017. február 10. (péntek), 16:00-tól Kossuth Lajos Szakiskola és Kollégium Szalagozó ünnepsége.
Reneszánszát éli a lakodalom
Publikálás dátuma: 2017. február 7.

Jegygyűrű, menyasszonyi ruha, vőfély, vagy ceremóniamester, jó helyszín, szép dekoráció, kitűnő zenekar, fotós, videós és finomabbnál finomabb ételek, torták. Felsorolni is nehéz lenne, hogy mi minden kell még ahhoz, hogy mindenki számára szép és emlékezetes legyen az esküvő, az a nap, amikor két szerelmes fiatal kimondja a boldogító igent. Mindezek kiválasztásában, előteremtésében nyújt segítséget Félegyházán Csikósné Fehér Irén, aki február 5-én már nyolcadik alkalommal rendezte meg az Esküvői Kiállítást és Valentin-napi vásárt. A rendezvényszervező lelkesedését élteti, hogy évről évre egyre több fiatal pár érdeklődik a szolgáltatások iránt, de a kiállítást kiegészítő műsorok is sok érdeklődőt vonzanak. A rendezvény idei sikerét jelzi az is, hogy mintegy 50 pár regisztráltatta házasságkötési szándékát.

Staféta - Egy asszony, ha szeret
Publikálás dátuma: 2017. február 7.

Képzeletbeli stafétánk Bazsó Rita, az Univer marketingvezetőjének kezéből Csőke Szilviához vándorolt tovább annak a mérhetetlen erőnek a forrását keresve, amelyet a sérült gyermekek tanítására, nevelésére fordít a félegyházi pedagógus.

15 órás felolvasó maraton a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. február 6.
Wass Albert, Reményik Sándor, Tamási Áron, Sütő András és más erdélyi magyar írók, költők műveiből 15 órás felolvasó maraton lesz 2017. február 17-én, pénteken 18-22 óráig, február 18-án, szombaton 8-19 óráig.
A városüzemeltetési bizottság elfogadásra javasolja a 2017-es költségvetést
Publikálás dátuma: 2017. február 6.

A városüzemelési bizottság elfogadásra javasolta a képviselő-testületnek Kiskunfélegyháza 2017-es költségvetési tervezetét január 6-ai ülésén. Az egyhangú, kevés vitát kiváltó döntést Bense Zoltán bizottsági elnök azzal indokolta, hogy a mintegy 6 milliárd forintos költségvetésből a tervezet szerint biztonságosan működtethetők a közintézmények, nem lesznek gondok a városüzemeltetéssel. Ami legalább ennyire fontos, jut pénz új beruházásokra, többek közt útépítésre, a közvilágítás fejlesztésére. Az önkormányzat tartalékot képez pályázati önerő biztosítására is, amely remélhetően a tervezettnél is több fejlesztésre nyújt lehetőséget.

Körkérdés: Mennyit fűtöttek a télen?
Publikálás dátuma: 2017. február 6.

Az elmúlt évekhez képest jóval hidegebbnek bizonyult az idei tél, ami a fűtésszámlákon is nyomot hagy. A nem várt plusz költséget többségében spórolással gazdálkodták ki a félegyházi lakosok - derül ki körkérdésünkből, amelyben arról faggattuk olvasóinkat, hogy hogyan érintette a rendkívüli hideg a családi kasszát.

Közgyűlést tartanak a természetbarátok
Publikálás dátuma: 2017. február 6.

A KISKUN TERMÉSZETBARÁT SE. szeretettel meghívja Önt 2017. február 17-én 17 órára a Szakmaközi Művelődési Házban tartandó közgyűlésére és az azt követő batyus bálra.

Modern hálózat lesz Félegyházán is
Publikálás dátuma: 2017. február 6.

Tizenkét járásban fejleszt, valamint épít új, modern távközlési hálózatot a PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., több mint 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.

Palásti Gábor emlékére
Publikálás dátuma: 2017. február 6.

Fájdalom ült a szívünkre, amikor meghallottuk, hogy a nagy mesteremberek gárdájának létszáma ismét csökkent. Január 31-én Palásti Gábor is itt hagyott bennünket. A jelen idő nem az számunkra, mint ami a közelmúltban volt.

Szerelmesek éjszakája a Félegyházi Termál Parkfürdőben
Publikálás dátuma: 2017. február 6.

Február 11-én, szombaton rendezik meg a Szerelmesek éjszakáját 20.30-tól a Félegyházi Termál Parkfürdőben.

Végső hajrában a megyei hungarikum verseny
Publikálás dátuma: 2017. február 6.

A hét végén lezárult a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékőrzők Bács-Kiskunban” című verseny 2. fordulója: 8 általános iskola és 4 középiskola jutott tovább a döntőbe. A zsűri, amelynek elnöke Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, a versenykiírásban közzétett szempontrendszer alapján végezte a feladatok pontozását.

Vers- és prózaíró pályázatot hirdet a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány
Publikálás dátuma: 2017. február 6.

A pályaművek témája egyrészt kötetlen, másrészt megadott témához kapcsolódóan kötött: pályázni lehet különdíjért a kiegyezés 150 évfordulója tiszteletére „Boldog békeidők” témában is (Kérik, írják rá a pályaműre a „Boldog békeidők” jeligét.)

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. február 5.

Évközi ötödik vasárnap - 2017. február 5. A hét ünnepei: Hétfő: Miki Szent Pál és vértanú társai emléknapja. Péntek: Szent Skolasztika szűz emléknapja. Szombat: A lourdes-i Boldogságos Szűz Mária emléknapja.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. február 5.

Évközi ötödik vasárnap - 2017. február 5. A hét ünnepei: Hétfő: Miki Szent Pál és vértanú társai emléknapja. Péntek: Szent Skolasztika szűz emléknapja. Szombat: A lourdes-i Boldogságos Szűz Mária emléknapja.

Felolvasónap Móra Ferenc tiszteletére
Publikálás dátuma: 2017. február 5.

Móra Ferenc halálának 83. évfordulójához közeledve, hagyományosan idén is felolvasónappal emlékeztek Félegyháza szülöttéről a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a Móra Ferenc Társaság és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezésében. Az irodalmi eseményen Kiskunfélegyháza szinte összes általános iskolája képviseltette magát.

Titkok a levéltárból - Jövendölés Móra Ferencről?
Publikálás dátuma: 2017. február 5.

A Félegyházi Hírlap egyik 1899-es számában érdekes cikk jelent meg „Félegyháza egyik legnagyobb fiáról” címmel. A szerzője ismeretlen, bár latinos műveltségről tett tanúbizonyságot, hiszen tárcáját „Aliquis” (valaki) álnév alatt publikálta. Azt sem árulta el az író, hogy kiről szól a cikke, az újságolvasókra bízta a kérdés megválaszolását.

Virágokkal borították Móra szobrát
Publikálás dátuma: 2017. február 5.

Óvó szemeivel a messzeséget kémlelve, mosolyogva ücsörög a szegényparaszti családból származó, híres írónk szobra a Móra téren. A Móra Ferenc Társaság szinte minden tagja megsimította kezét.

Felkerültek a kék szalagok a Móra Gimnázium végzőseire
Publikálás dátuma: 2017. február 4.

A Móra Gimnázium öt végzős osztályának tanulóira tűzték fel a kék szalagot február 3-án, a városi sportcsarnokban, amely azt is jelenti, hogy az érettségire készülő diákokat három hónap választja el a nagybetűs élettől.

Futsal rangadó a Kész Arénában
Publikálás dátuma: 2017. február 4.

Két jóformában lévő csapat találkozik február 4-én szombaton 17 órakor a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A házigazda Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC az elmúlt mérkőzések során rendre megverte ellenfeleit, de a női futsal NB I alapszakaszának harmadik helyén álló Tolna-Mözs ellen nem számíthat könnyű találkozóra. A felsőházi rangadó egyben a közelgő Magyar Kupa felvezetésének is tekinthető, a veszprémi elődöntőben ugyancsak e két csapat csap össze február 11-én a fináléba kerülésért. Az Astra és a Tolna-Mözs legutóbb októberben találkozott egymással, az őszi rangadó 3-3-as döntetlennel zárult.

Roykó Viktor életéről és munkásságáról tartottak előadást a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. február 4.

Dr. Roykó Viktor neve igencsak összefügg városi könyvtárunkéval. Településünkön mindig is fontos kérdés volt a könyvtárügy. Az 1900-as évek elején már kezdtek megalakulni városunkban a kölcsönkönyvtárak, amelyek elsősorban könyv- és papírkereskedések, antikváriumok mellett működtek.

Várják az ajánlásokat a kitüntető díjakra
Publikálás dátuma: 2017. február 4.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata – a 10/2016. /IV. 01. /rendelete alapján - lehetőséget biztosít kitüntető cím, kitüntető díjak és elismerő oklevél adományozására. A város önkormányzatának célja, hogy kifejezhesse nagyrabecsülését mindazon polgároknak, akik a helyi közösség szolgálatában, a város jó hírének öregbítésében, fejlődésének elősegítésében, valamint a nevelés-oktatás, az egészségügy és szociális ellátás, a közszolgálat, a város közbiztonságának védelme, a sport, a művészetek és a tudomány terén kimagasló és példamutató tevékenységet fejtettek ki.

A Szalai-Busz Kft. nyerte a pályázatot
Publikálás dátuma: 2017. február 3.

Az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság 16 munkatársát az év hátralévő részében a kiskunfélegyházi székhelyű Szalai-Busz Kft. fogja szállítani Budapestről, illetve Gödöllőről Kecskemétre és vissza.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2017. február 3.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének február 2-i állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. Az ajánlatokról további információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/461-745.

Családbarát iskola, családbarát előadásokkal
Publikálás dátuma: 2017. február 3.

A József Attila Általános Iskola tagintézményeiben ősszel útjára indult a „CSALÁDBARÁT ISKOLA” program, amely egy előadás-sorozat szülőknek. A kezdeményezés ötletgazdája az intézmény vezetője, Wolnerné Vidéki Szilvia. Az igazgatónő arra hívja fel a figyelmet, hogy manapság a felgyorsult tempó, az időhiány, a fogyasztói társadalom, a felületes emberi kapcsolatok nagyon nagy veszélyt jelentenek a családok életében. Nem jut elég idő egymásra, és sok gyermek úgy nő fel, hogy a társa leginkább a számítógépe vagy a telefonja.

Farsangi buli a Mezgében
Publikálás dátuma: 2017. február 3.
Tanulás helyett farsangoltak a Mezőgazdasági Szakképző Intézmény növendékei január 3-án. A tornacsarnokban 11 osztály lépett fel szórakoztató zenés produkcióval. Az előadásoknak nemcsak a tanulók, de tanáraik is szereplői voltak, nagy sikert aratva közönségük körében.
 
 
Fontos a rendszeres fogorvosi ellenőrzés a kismamák számára
Publikálás dátuma: 2017. február 3.

Hasznos fogászati információval látta el a jelenlévőket, dr. Ónodi Izabella fogorvos, a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár legutóbbi Betűbölcsi foglalkozásán. A szakember előadásában amellett, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy a kismamák számára fontos a rendszeres fogorvosi ellenőrzés a várandóság ideje alatti fogászati kezelések lehetőségét is ismertette. 

Humoros jelenetek a nyugdíjasok farsangján
Publikálás dátuma: 2017. február 3.
A három helyi nyugdíjas klub közül először az Árpád Fejedelem tartotta meg farsangi mulatságát. A rendezvényre meghívták a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület tagjait is, akik már az elmúlt évben is részt vettek a klub által szervezett farsangon. Kiderült, hogy Tiszaalpáron boszorkányok is vannak. Ők léptek először a színpadra, majd különböző humoros jelenetek következtek. Természetesen volt táncos produkció is, amiből a vendégek is kivették a részüket. Valamennyi fellépő nagy sikert aratott, amit a nevetésekből és a jól megérdemelt tapsokból lehetett lemérni.
Kevesebb pénzt kap idén Kiskunfélegyháza az államtól
Publikálás dátuma: 2017. február 3.

Kevesebb pénzt kap idén Kiskunfélegyháza az államtól. Ráadásul a kötelező minimálbér emelés is negatívan hat a város pénztárcájára. Az állami normatíva csökkenés mintegy 80 millió forintnyi, míg a béremelés több mint 200 millió Ft.-os plusz terhet jelent majd az önkormányzatnak. Pánikra azonban semmi ok, hiszen nőttek a város adóbevételei is, és a gondos gazdálkodásnak köszönhetően ez nem veszélyezteti a város költségvetését mondta el rádiónknak Csányi József polgármester. 

Kiadó üzlethelyiségek a Termál Parkfürdőben
Publikálás dátuma: 2017. február 3.

Három üzlethelyiség kiadó a Félegyházi Termál Parkfürdő új épületrészében (18 m2, 26 m2, 36 m2). Jellemzők: kamerával és riasztórendszerrel ellátott létesítmény, külön mérőórás detektívráccsal védett üzletek, padlófűtés, elegáns megjelenés, tiszta környezet, jó megközelítés, ingyenes parkolás. Részletes felhívás és tájékoztató átvehető Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény székhelyén (Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 8.).

Kiskunfélegyházán is lesz új, modern távközlési hálózat
Publikálás dátuma: 2017. február 3.

Tizenkét járásban fejleszt, valamint épít új, modern távközlési hálózatot a PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., több mint 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával.

Konstruktívak lennének de ahhoz két oldal kell
Publikálás dátuma: 2017. február 3.

Évnyitó összejövetelét tartotta a JOBBIK február 28-án a Szakmaközi Művelődési Házban Kiskunfélegyházán. A jó hangulatban eltellt délután egyik fő jelentősége mégis csak a 2017-es évre vonatkozó tervek átbeszélése volt tudtuk meg Kollár Lászlótól a JOBBIK helyi szervezetének vezetőjétől, aki hangsúlyozta, ők szeretnének konstruktívak lenni a helyi vezetés tekintetében, de a másik fél erre nem mindig hajlik. 

Mise Kiskunfélegyházáért
Publikálás dátuma: 2017. február 3.

A hagyományokhoz híven Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án, csütörtökön mutatták be szentmisét a városért a Sarlós Boldogasszony Templomban, amelyen a város vezetői és lakossága közösen imádkoznak Kiskunfélegyházáért. Az ünnepi misén Rónaszéki Gábor, az Ótemplom plébánosa a szeretetet és a közösség szeretetét tette központi témává. 

V. alkalommal rendezik meg Petőfiszálláson, a Hagyományőrző Falusi Disznóvágást
Publikálás dátuma: 2017. február 3.

Petőfiszálláson, február 4-én, reggel 07:00 órakor veszi kezdetét a település Hagyományőrző Falusi Disznóvágása, mely Petőfiszállás Község Önkormányzatának szervezésében valósul meg. 

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek