Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.04.14-04.21.

 
A birkózók közössége egy nagy család Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. április 21.

A bálon elsők között köszöntötték Kelemen Andrást, aki 55 éve birkózóként, edzőként, pártolóként segíti a birkózók munkáját. Emlékeit idézve András elmondta, hogy annak idején számára nagyon fontos volt, hogy egy jó közösségbe került. Azóta is kitűnő kapcsolata van minden sporttársával, egykori birkózóval, edzővel, és a mostani fiatal versenyzőkkel is. – Örülök annak, hogy sok tehetséges fiatal jár az edzésekre, közülük magyar bajnokok, diákolimpikonok kerülnek ki, de valamennyi országos versenyen eredményesen szerepelnek. Ezért érdemes mindent megtenni – tette hozzá.

Hangverseny Kodály Zoltán emlékére
Publikálás dátuma: 2017. április 21.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel hív mindenkit a zeneszerző születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából április 22-én, szombaton 17 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban tartandó Kodály Emlékhangversenyre.

In memoriam Istvánfi Csaba (1936 - 2017)
Publikálás dátuma: 2017. április 21.

Nyolcvanéves korában elhunyt Istvánfi Csaba, a Testnevelési Egyetem (TF) korábbi rektora. A sportember a kiskunfélegyházi Tanítóképző Intézet Testnevelési Szaktanítói Tagozatán végzett 1954-ben. Haláláig vezette a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének munkáját. Munkásságát Kiskunfélegyháza városa 2009-ben Kiskunfélegyházáért kitüntetéssel ismerte el.

Különleges hegyvidékekről hallhattak a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. április 21.

A Földrajzi Szabadegyetem sorozat keretében dr. Szilassi Péter, az SZTE Természeti, Földrajzi és Geoinformatikai Tanszékének docense mutatta be kalandozásait “A Kárpátoktól a törökországi hegyekig” címmel.

Véradások májusban
Publikálás dátuma: 2017. április 21.

Májusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot.

Bölcsődei beiratkozások Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. április 20.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának képviselő-testülete meghatározta a városban működő KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény bölcsődéibe történő beiratkozás időpontjait.

Később viszik a hulladékot
Publikálás dátuma: 2017. április 20.

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény (KVI) tájékoztatja a lakosságot, hogy május 1-je, hétfő helyett 2-án, kedden szállítják el a kommunális hulladékot. Felhívják a figyelmet, hogy az érvényben levő köztisztasági rendelet alapján, reggel 7 órára helyezzék ki a kukákat, mert a szállító jármű csak egy alkalommal gyűjtik be a hulladékot. A májusi zöldjárat 8-a és 12-e között gyűjti össze a biológiailag lebomló hulladékot.

Matinékoncert
Publikálás dátuma: 2017. április 20.

Matinékoncertet ad a 30 éves Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar április 23-án, vasárnap a Kiskun Múzeum udvarán. 9.30-tól Varga Mihály mesemondó előadásával „melegíthetnek” be a gyerekek, mielőtt 10 órakor megkezdődne a koncert, amelynek műsorát a legkisebbeknek kedves dallamokból állították össze. A délelőtt házigazdája Lukácsházi Győző lesz. Eső esetén a koncertet a Kossuth Lajos Szakközépiskolában rendezik meg.

Meghallgatást tart az X-Faktor stábja Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. április 20.

Ha szeretsz énekelni, és jól érzed magad a színpadon, akkor gyere el a Móra Ferenc Művelődési Központba! Viszont, ha a színpad nem a te tereped, de egy barátod, a pasid, a csajod, a tesód, vagy bárki a környezetedből szeret énekelni, ne habozz… Nevezd be őt!

Műsorváltozás a szabadegyetemi előadáson
Publikálás dátuma: 2017. április 20.

Elmarad Végvári Tamás, Kajakkal Európa körül című előadása a városi könyvtár földrajzi szabadegyetem sorozatában április 20-án, csütörtökön 17 órakor. Helyette dr. Szilassi Péter, az SZTE Természeti, Földrajzi és Geoinformatikai Tanszékének docense mutatja be kalandozásait a Kárpátoktól a törökországi hegyekig címmel. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

Szép sikerek a diákolimpián
Publikálás dátuma: 2017. április 20.

Debrecenben zajlott az Ökölvívó Diákolimpia, mely a Kiskunfélegyházi Honvéd ökölvívó szakosztály diákjai is részt vettek és szép sikereket arattak.

Az Alsótemetőt még ebben az évben felújítják
Publikálás dátuma: 2017. április 19.

Az Alsótemetőben még ebben az évben megépül az új ravatalozó. A képviselő-testület április 19-ei, soron kívüli ülésén arról született határozat, hogy nem csupán a ravatalozót, de a hozzá tartozó kolumbárium udvart, parkolót és kerítést is megépítik idén. Ezen kívül elkészül a kerítés, megtörténik a parkosítás, a térburkolás, valamint megépül az összekötő út, és az üzemeltetéshez szükséges közműveket is kialakítják.

Az ELŐ-SZER Kft. a régió építőiparának meghatározó szereplőjévé vált
Publikálás dátuma: 2017. április 19.
A kiskunfélegyházi ELŐ-SZER Kft. 1989 óta, 28 éve szolgálja ki a lakossági és ipari építőipari kivitelezési igényeket. Az 1989-ben főként víz-, gázvezeték és központi fűtés szerelőkkel induló vállalkozás mintegy 100 fős céggé változott, ahol az épületgépész szerelők mellett lakatosipari, épületbádogos, kőműves és vasbeton szerkezetszerelő és építő szakemberek is dolgoznak. A határidők betartása érdekében és a komplexitás biztosítására körülbelül 100 fő alvállalkozónak ad folyamatosan munkát.
 
Defibrillátorra költötték a jótékonysági bál bevételét
Publikálás dátuma: 2017. április 19.
A Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola a 2016. év végi jótékonysági báljának bevételén egy automata defibrillátort vásárolt.
Az életmentő eszköz beszerzésének sajnos szomorú előzménye van az iskolában. Néhány évvel ezelőtt ugyanis az testnevelésórán összeesett és meghalt az iskola egyik tizenegyedikes diákja. Így született meg az a gondolat, hogy a minden évben megrendezésre kerülő jótékonysági bál bevételéből ezúttal egy defibrillátort vásárol az iskola, amelyet a szomszédos iskolákkal közösen használnak majd az elkövetkező idő – mondta el Tasi Judit, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium tagintézményének igazgatója az átadás napján.
Folytatódott a városi könyvtár Betűbölcsi programsorozata
Publikálás dátuma: 2017. április 19.

Április 18-án folytatódott a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Betűbölcsi programsorozata, melynek keretében a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének szervezésében Dr. Szendreiné Angéla védőnő tartott előadást a csecsemők és kisgyermekek mozgásfejlődéséről és a különböző szűrővizsgálatokról. Az előadás részleteiről Tarnóczki Sándornét, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének elnökét kérdeztük. 

Ízelítő Rátkai Zsuzsa képzőművész alkotásaiból
Publikálás dátuma: 2017. április 19.

Kiskunfélegyháza jeles képzőművészének kiállítása április 21-én (péntek) 17 órakor nyitja meg kapuit az érdeklődők számára.

Kajakkal Európa körül
Publikálás dátuma: 2017. április 19.

A Földrajzi Szabadegyetem következő előadásán Végvári Tamás tart izgalmas beszámolót merész gondolatának megvalósításáról: nekivágott, hogy kajakkal megkerülje az európai kontinenst.Végvári Tamás Norvégia és Tűzföld, valamint több év vadvízi kajakozás után olyan kihívást keresett, ami az átlagembert szólítja meg. Nem óriási fizikai teljesítményre kihegyezett kalandtúra, hanem egy emberléptékű utazás kicsit lassabb és hosszabb, azért embert próbáló formája.

Magabiztos győzelem a rangadón
Publikálás dátuma: 2017. április 19.

Tovább folytatták jó szereplésüket a féri NB I. keleti csoportjának 14. fordulójában a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola játékosai. Április 15-én a bajnokság második helyén álló Szuperinfó- CVSE-t fogadták. Visszavágtak az őszi 8-10-es vereségért, a vártnál könnyedebben, 13-5-re nyertek és megőrizték harmadik helyüket a bajnokságban. A párosok során Korponai Zoltán és Pengő Gábor nyerni tudott, egyéniben mindketten hibátlanok maradtak. Mellettük Erdélyi Szabolcs háromszor, míg dr. Francia Balázs egyszer győzött.

Négy hétvége, három verseny és egy íjászpróba
Publikálás dátuma: 2017. április 19.
Aktívan kezdték a tavaszi versenyszezont a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai, hiszen az elmúlt négy hétvégén, négy helyszínen versenyeztek.
Március utolsó hétvégéjén, Nagykőrösön a Skorpió Íjásztalálkozón négy fős csapattal szerepeltek a Fénypárducok. A húsz célt felvonultató versenyen Vincze Zoltán a vadászreflexes felnőtt férfiak között 7. lett. Vas Tibor a tradicionális felnőtt férfiak 42 fős mezőnyében a 12. lett. A tradis hölgyek mezőnyében Szabó Judit a 10. lett, Vasné Köteles Anita gondoskodott a csapat érméről, aki aranyérmet szerzett.
 
Óvodai beiratkozások
Publikálás dátuma: 2017. április 19.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti az érintett szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2017/2018. nevelési évre április 24-én, hétfőn és április 25-én, kedden 8 és 17 óra között lehet beíratni a gyerekeket.

Számos közösségi rendezvényt szerveznek a 10. számú külterületi választókerületben
Publikálás dátuma: 2017. április 19.

Kiskunfélegyháza 10. számú külterületi választókerületében tavasszal is számos programot rendeznek, többek között külterületi gyermeknapot a haleszi és galambosi részen, a Nagyszőlő úti Gazdakör területén, majd Selymesben is - tudtuk meg Ván Jenőtől, a külterületi választókerület önkormányzati képviselőjétől, akit a közösségi rendezvényekről kérdeztünk. 

Szép eredményt ért el a Móra Ferenc Gimnázium két tanulója az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen
Publikálás dátuma: 2017. április 18.
A Móra Ferenc Gimnázium két tanulója is az első harminc között végzett az ország legrangosabb tanulmányi versenyén, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen. Blazsev Zsófia 4., míg Horváth Gergő a 19. helyezettként végzett- tudtuk meg Palásti Lászlónétól, az intézmény magyar nyelv és irodalom szakos tanárnőjétől, akit a verseny részleteiről kérdeztük. 
 
Tovább folyik Kiskunfélegyházán a gazdaságfejlesztés
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Testületi ülést tartott, március 29-én Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának képviselő-testülete, ahol egyebek mellett szó esett Kiskunfélegyháza gazdaságfejlesztéséről is. A részletekről Csányi József polgármert kérdeztük. 

A költészet napján mutatták be az "Út menti keresztek Kiskunfélegyházán" című könyvet
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Április 11-én mutatták be az "Út menti keresztek Kiskunfélegyházán című" könyvet a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, amelyet Fekete János tanulmánya és dr. Tarjányi József fotóinak felhasználásával készítettek el. A könyv részleteiről, illetve az út menti keresztekről Rosta Ferenc alpolgármestert kérdeztük. 

Szakmák Éjszakája a Kossuth iskolában
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Április 21-én rendezik meg a Szakmák Éjszakáját az ország valamennyi szakiskolájában. Arról, hogy a tavalyi sikeres rendezvény után idén milyen programokkal várják a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájába látogató érdeklődőket április 21-én 18 és 22 óra között - Ágoston Tibor, tagintézményvezetőt kérdeztük. 

Amatőr tollforgatókat díjaztak
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

 A költészet napján ünnepélyes keretek között a Hattyúházban adták át a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány díjait.

Április 21-én rendezik meg a Szakmák Éjszakáját a Közgében
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Április 21-én rendezik meg a Szakmák Éjszakáját, melynek jelmondata: „próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma az érdeklődőket 18-21 óra között várja. Arról, hogy milyen programokkal várják az este az iskolába látogatókat Bánki Horváth Mihályt, az intézmény gyakorlati oktatásvezetőjét kérdeztük. 

Április 7-én tartotta a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület évi rendes közgyűlését
Publikálás dátuma: 2017. április 18.
A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület április 7-én tartotta évi rendes közgyűlését a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az elmúlt évi feladatokról, illetve az idei programokról Kapus Bélánét, az egyesület elnökét kérdeztük. 
 
Ha hazajövök és alkotok, kiszakadok az időből
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

A közelmúltban tüntették ki Holló László-díjjal Molnár István félegyházi festőművészt, a helyi képzőművész kör egyik meghatározó egyéniségét. Az alkotót, művészi pályafutásáról, hitvallásáról faggattuk a kitüntetés után.

Helyi ösztöndíjrendszert dolgozna ki a Jobbik kiskunfélegyházi szervezete
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Az orvos és a szakápolói hivatást választó tanulók részére helyi ösztöndíjrendszert dolgozna ki a Jobbik helyi szervezete, mellyel a kiskunfélegyházi diákok egészségügyi tanulmányait segítené, és ezzel enyhítenék a félegyházi egészségügyben jelentkező szakemberhiányt. A helyi ösztöndíjról Kollár László, a Jobbik kiskunfélegyházi vezetője nyilatkozott a Sirius Rádiónak. 

Hivatalosan is megalakult a Hideg László Boksz Klub
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Az ökölvívó szövetség hivatalosan is elfogadta a kiskunfélegyházi Hideg László Boksz Klub megalakulását. Az edzések ugyan már évek óta tartanak, de a klub hivatalossá válásával a sportolóknak lehetőségük lesz versenyekre járni, illetve támogatókat szerezni. Az edzéseket a Darvas Általános Iskolában tartják minden hétfőn, szerdán és pénteken 17 órától - tudtuk meg Hideg László vezetőedzőtől, akit a klub megalakulásának részleteiről kérdeztünk. 

Húsvétkor is versenyeztek a Koppányok
Publikálás dátuma: 2017. április 18.
Az egri várban rendezték Húsvét szombatján a Magyar Íjász Szövetség kvalifikációs történelmi íjászversenyét.
Egri Vitézlő Oskola és vezérük, Oláh Tibor Furé Kapitány nagyszerű szervező munkáról adott tanúbizonyságot.
A Turul Koppány Íjászok is neveztek, hiszen az Országos Bajnokságba való bejutás volt a tét. A családi kirándulással összekötött útra 4 autóval és 9 nevezővel indultak útnak a Koppányok.
Ismét toboroznak a megyében
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Baján, Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán és Kecskeméten várják az érdeklődőket a Bács-Kiskun megyei toborzó csoport tagjai. A szakemberek a megjelenteknek részletes tájékoztatást adnak a pályaalkalmassági követelményekről, a határvadász szolgálatellátásról és a rendőri hivatásról.

Kiskunfélegyháza csatlakozik a desztinációs kérelemhez
Publikálás dátuma: 2017. április 18.
Kiskunfélegyháza is csatlakozik a desztinációs kérelemhez, mellyel céljuk a Duna-Tisza közi desztináció létrehozása, amelyben a város, mint alapító szeretne részt venni. A részletekről Dobák Sárát, a Polgármesteri és Fejlesztési Kabinet külkapcsolati és idegenforgalmi munkatársát kérdeztük. 
Kiskunfélegyháza külterületén is tovább folytatódik a lámpatestek kihelyezése
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

A külterületen élők számára is nagyon fontos a közbiztonság, melynek javítása érdekében a kiskunfélegyházi önkormányzat térfigyelő kamerák kihelyezésére pályázott és nyert. Erről, valamint a külterületen folytatódó közvilágítás fejlesztésről Ván Jenő, a 10. számú külterületi választókerület önkormányzati képviselője nyilatozott a Sirius Rádiónak. 

Könyvtársarok - Kertész leszek
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

iskunfélegyházán 2008 óta minden évben megrendezik a tavaszi virágünnepet, amelyen értékesítéssel egybekötött dísznövény-, virágkertészeti és kézműves termékbemutatóra várják az érdeklődőket. A programhoz kapcsolódva idén is meghirdeti több kategóriában a Virágos Félegyházáért versenyét a helyi önkormányzat és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. A könyvajánlóban azoknak igyekszünk ötleteket adni, akik erkélyüket szeretnék virágba borítani.

Közelről...
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Közelről címmel nyílik meg Rátkai Zsuzsa, a Holló László Képzőművész Kör tagjának kiállítása április 21-én, pénteken 17 órakor a városi könyvtárban. A tárlatot Rosta Ferenc alpolgármester ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A kiállítás május 16-áig látogatható.

Nagykőrösre szervez múzeumlátogatást a Kiskun Múzeum Baráti Köre
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Nagykőrösre szervez múzeumlátogatást az Arany-év keretében április 28-án pénteken a Kiskun Múzeum Baráti Köre. Az utazás vonattal történik, az érdeklődőket az adott napon reggel 8 órára várják a kiskunfélegyházi vasútállomáson. A túra részleteiről, programjairól Vas Lászlót, a Kiskun Múzeum szakemberét kérdeztük. 

Programok a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Programok a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban.

Sokat változott a Közgé 55 év távlatából visszanézve
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Háromnapos rendezvénysorozattal ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma április 10-11-12-én.

Szívesen bevásárol a főzéshez a 90 éves Laci bácsi
Publikálás dátuma: 2017. április 18.
A napokban töltötte 90. születésnapját Seres László, akit mindenki csak „darus” Laci bácsinak hív az ismerősei közül.
A szépkorú Laci bácsit városunk vezetése nevében ma (április 18-án) Balla László alpolgármester köszöntötte otthonában, ahol az ünnepelt mellett felesége Ilonka néni, lánya, fia és unokája fogadták őt.
Tánc az esőben
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Kiskunmajsán is nagy sikert aratott a Silver Step Tánc Stúdió meglepetés tánca, amikor a táncosok a nézők közül előlépve adták elő flashmobjukat. A Jonathermál Gyógyfürdő kempingjében április 15-én megtartott emléktábla avató ünnepségen több fellépő mellett a félegyházi táncosok rendhagyó műsorral készültek.Vezetőjük, Kovács Sándor elmondta, a fellépésre több városból toborozta a táncosokat, akik az ünnepségre összejött nézők között elvegyülve, meghatározott időpontban csatlakoztak a produkcióhoz, amely végül a közönség gyűrűjében derűs hangulatot varázsolt az esős délelőttre.

Tovább fejlesztené Kiskunfélegyháza egészségügyi helyzetét, a város önkormányzata
Publikálás dátuma: 2017. április 18.
Tovább fejlesztené Kiskunfélegyháza egészségügyi helyzetét a város önkormányzata, melynek egyik eleme a volt SZTK épületének korszerűsítése. Minderről Balla László önkormányzati képviselő lakossági fórumán beszélt március 28-án, Csányi József, polgármester. A részletekről illetve a felmerülő pályázati lehetőségekről Csányi Józsefet hallják. 
 

 

Újabb két Bács-Kiskun megyei állományban jelent meg a napokban a madárinfluenza
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Két kiskunfélegyházi állományban, egy liba és egy kacstartó telepen jelent meg az elmúlt napokban a madárinfluenza. Ezúttal a H5N8 vírustörzset azonosította a megbetegedéseknél a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma. A vírus terjedésének megakadályozása érdekében megkezdődtek a megfelelő intézkedések, melyekről dr. Bognár Lajos, országos főállatorvost kérdeztük. 

Üvegekből lesz a defibrillátor
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Életmentő üveg címmel üveghulladék-gyűjtési akciót hirdet a kiskunfélegyházi önkormányzat és a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft.

Véradást tart a Magyar Vöröskereszt április 21-én, a Kossuth Iskolában
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

A Szakmák éjszakája keretében tart véradást április 21-én, a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezete, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumában. A 17:00-20:00 óráig tartó véradás részleteit Almádi- Kis Melinda, a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezet területi vezetője ismerteti. 

Virágos Félegyházáért
Publikálás dátuma: 2017. április 18.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület Csányiné Pap Andrea polgármesterné asszony fővédnökségével hetedik alkalommal hirdeti meg a VIRÁGOS FÉLEGYHÁZÁÉRT versenyét.

 

 

A „Beszélni nehéz” diákkör sikerei
Publikálás dátuma: 2017. április 17.

A város egyik legrégebben működő sikert sikerre halmozó diákcsoportja a Móra Ferenc Gimnázium „Beszélni nehéz” diákköre. A már több évtizede működő dr. Borbélyné Szabó Katalin vezette diákkört országos szinten is számontartják. Ebben az évben a diákkör tagjai az alábbi kiváló eredményeket hozták iskolájuknak, városuknak.

Jó pásztora a nyájnak
Publikálás dátuma: 2017. április 17.

A tavasz a természetben a megújulást, a húsvét pedig a keresztények számára a feltámadást, az új életet jelenti. Egy aprócska kápolna is hasonlóképpen kapott új életet 21 évvel ezelőtt, amikor a helyi gazdakör elnöke pártfogásba vette a kopott helyiség felújítását. Tóth László azóta is jó pásztor módjára gondoskodik a sokak számára talán ismeretlen Szent Kereszt Kápolna fenntartásáról, amely mellett az általa felállíttatott kereszt és harangláb is a kis közösséget szolgálja.

Nem kaptak mattot
Publikálás dátuma: 2017. április 17.

Két arany- és egy ezüstéremmel, valamint hat oklevéllel térhetett haza a Miskolcon rendezett Diákolimpia Sakk Egyéni Verseny országos döntőjéről Bács-Kiskun megye három diákja. A versenyen a különböző korosztályok megyei- és budapesti bajnokai és helyezettjei játszhattak - tájékoztatta szerkesztőségünket Seres László, a Bács-Kiskun Megyei Sakkszövetség (BKMSSZ) főtitkára.

Örökbefogadó családi nap
Publikálás dátuma: 2017. április 17.

Április 22-én, szombaton rendezik meg az Örökbefogadó családi napot a kiskunfélegyházi kutyamenhelyen. Az ingyenes programra várnak minden állatbarátot. Kézműves játékok, arcfestés, kölyöksimogató várja a kisebbeket, a nagyobbak megnézhetik a kiskunfélegyházi kutyaiskola ovis növendékeinek bemutatóját. A bátrabbak kipróbálhatják az ingyenes lovagoltatást a Bársony Lovasudvar felajánlásaként. A szervezők frissítővel is kedveskednek a vendégeknek. További információ kérhető Bay Dianától, a 06-70-43-43-002-es telefonszámon.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. április 16.

Húsvétvasárnap, Krisztus Urunk feltámadása - 2017. április 16.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. április 16.

Húsvétvasárnap, Krisztus Urunk feltámadása - 2017. április 16.

Alapkőletétel a PG-ben
Publikálás dátuma: 2017. április 16.

A Pannonhalmi Főapátság és a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tanintézménye szeretettel hív és vár mindenkit az intézmény új tornacsarnokának ünnepélyes alapkőletételére április 28-án (pénteken) 11 órára.

Húsvéti táncház
Publikálás dátuma: 2017. április 16.

Táncházat szervez húsvéthétfőn, április 17-én a Padkaporos Táncegyüttes a Szakmaközi Művelődési Házban. A táncházban folkkocsma is üzemel, ami azt jelenti, hogy italt nem, de "harapni valót" (húsvétvasárnapról maradt ínyenc falatokat) lehet vinni. Muzsikál a szegedi Ménkű zenekar.

Titkok a levéltárból - Régi idők reklámjai 4. - Szépségápolás
Publikálás dátuma: 2017. április 16.
A 19. század utolsó két évtizedében megjelent helyi újságok hirdetései rendszeresen foglalkoztak a szépségápolási termékek népszerűsítésével. A korabeli arc- és bőrápolási készítmények azonban még korántsem mozogtak olyan széles palettán, mint napjainkban.
 
Publikálás dátuma: 2017. április 15.

Kiváló eredményt értek el az Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei fordulóján a gölleszes diákok. A Kiskőrösön megrendezett versenyre Bács-Kiskun Megye 9 iskolájából érkeztek, 4 fős csapatok a 6. és 7. évfolyam, tanulásban akadályozott tanulóiból.

A Pásztortűz Egyesület mutatkozott be a múzeumban
Publikálás dátuma: 2017. április 15.

Jól sikerült a kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület bemutatkozása április második hétvégéjén a Kiskun Múzeumban. A Holló-teremben Mészáros Márta múzeumigazgató köszöntötte a közönséget. Végső István történész pedig azt mutatta be, hogy mennyi mindent szervezett civil közösségük 2008 és 2017 között.

Első versenyét rendezte az új úszóegyesület
Publikálás dátuma: 2017. április 15.
Hagyományteremtő célzattal az úszás népszerűsítése jegyében első alkalommal tartott úszóversenyt a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Úszó Szakosztálya április 15-én a Félegyházi Termál Parkfürdőben. Az eseményre mintegy hetven gyermek nevezett, a szervezésben sportolók és önkéntes szülök segédkeztek.
 
Kilenc magyar arany a Matolay Emlékversenyen
Publikálás dátuma: 2017. április 15.

Kilenc aranyérmet gyűjtöttek a szerenkénti finálékban a magyar tornászok a Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyen az április első hétvégéjén rendezett tornán. A felnőtteknél Kovács Zsófia három szeren, Péter Sára egy szeren állhatott a dobogó tetejére, az ifiknél Schermann Bianka és Bácskay Csenge is duplázni tudott, a serdülő kategóriában pedig Szmirnov Anna szerzett egy aranyat.

Kiváló mórás diákok az országos tanulmányi versenyen
Publikálás dátuma: 2017. április 15.

Az ország legrangosabb tanulmányi versenye az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny. A verseny egymást követő fordulóiba az ország legtehetségesebb tanulói (egyre szűkülő létszámmal) kerülnek be. Egy iskola életében az is nagy pillanat, ha egy tanulója bejut az országos döntőbe. Idén azonban a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium két tanulója is bekerült ebbe a válogatott társaságba magyar nyelv és- irodalomból. Blazsev Zsófia 12/a tanuló 4. helyezett, Horváth Gergő 12/a tanuló 19. helyezett lett. Zsófi az egyetemi felvételiken 100 többletponttal, Gergő pedig 50 többletponttal gazdálkodhat, eredményüknek köszönhetően.

Múzeumtúra Nagykőrösre
Publikálás dátuma: 2017. április 15.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez április 28-án (pénteken) Nagykőrösre.

NAV Ügyfélszolgálat a kiskunfélegyházi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. április 15.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adóigazgatósága idén is kihelyezett ügyfélszolgálatot működtet a megye könyvtáraiban, csakúgy mint Kiskunfélegyházán is.

Hangverseny Kodály Zoltán emlékére
Publikálás dátuma: 2017. április 14.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel hív mindenkit a zeneszerző születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából április 22-én, szombaton 17 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban tartandó Kodály Emlékhangversenyre.

Nyitott nap a félegyházi múzeumokban
Publikálás dátuma: 2017. április 14.

Április 29-én, szombaton díjmentesen látogatható 9 és 17 óra között a Kiskun Múzeum, 9-13 óráig a Móra Ferenc Emlékház. A Petőfi Sándor Emlékház felújítás miatt jelenleg zárva tart.

Világ, a fotólencsén keresztül
Publikálás dátuma: 2017. április 14.

Életünkben számtalanszor adódik olyan alkalom, melyet szeretnénk képekben megőrizni. Az okostelefonok világában ez a váratlan helyzetekben sem akadály, mert ma már mindenkinél van kéznél kamerás mobil, hogy ezeket a pillanatokat megörökítse. Így ha lencsevégre akarjuk kapni a fülig maszatos csemeténket, akkor a kéznél lévő telefonunk is megfelelő lehet, de a fontos életesemények, gyermekeink, vagy családunk fotózásánál a minőséget csakis a profi eszközök, és a képzett szakember tudja biztosítani.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek