Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.04.28-05.05.

 
Félegyházi Lovasnap
Publikálás dátuma: 2017. május 12.

A Félegyházi Lovasklub Sport Egyesület szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a Félegyházi Lovasnap keretében tartandó szabadidős és „C” kategóriás fogathajtó versenyre május 20-án, szombaton. Helyszín a Liget utcai Vasas sportpálya.

Idén is nagy siker volt a „Csizi”
Publikálás dátuma: 2017. május 6.
A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában egymást érik a természettudományos versenyek, de minden évben üde színfoltként emelkedik ki a versenyek közül a dr. Csizmazia György Emlékverseny. Idén immár kilencedik alkalommal került megrendezésre a „Csizi”, Bács-Kiskun és Csongrád megye 7 csapatának részvételével április 21-én.
 
Bolondos kavalkád a főutcán
Publikálás dátuma: 2017. május 5.

Az időjárás is kedvezett a végzős diákoknak május 4-én, amikor jelmezt öltve végigvonultak a Kossuth utcán. A produkciók mellett a felvonultatott hangtechnika is lenyűgöző volt, minden osztály igyekezett egyedi módon megszólaltatni a decibeleket. A jókedvet és a bolondosságot garantálták a fiatalok, amelyet a főutcára kivonult tömeg is kíváncsian fogadott.

Egészségnap zöldséggel és sok sporttal
Publikálás dátuma: 2017. május 5.
Elsődleges céljuk a megelőzés, az egészséges életmódra nevelés, a szokások formálása volt. A tanulók nem a megszokott tanórai keretben szereztek ismereteket a témakörben, hanem interaktív formában. A kisebbek zöldségekkel és gyümölcsökkel ismerkedtek, egészségtálat készítettek, biztonságosan közlekedtek, divatbemutatót tartottak az évszakoknak megfelelően.
A láthatatlan szoba, ami a másság elfogadását, megértését célozta, vegyes érzelmeket váltott ki a gyerekekből. A felsősök gyakorolták a szeretetnyelvet. A szenvedélybetegségekkel, az agresszió kezelésével, elsősegélynyújtással, családtervezéssel is foglalkoztak. Az egészséges táplálkozásról is összegyűjtötték az ismereteket. A közös sport élménye sem maradt el. A napot moderntánc-bemutatóval és a kosárlabdasport népszerűsítésével zárták – tudtuk meg Ádámné Vereb Annamária igazgatótól.
 
Közönségdíjat nyert a Jobb Veled a Világ Alapítvány csapata
Publikálás dátuma: 2017. május 5.

A Magyarországon működő 30-40 ezer civil szervezet tevékenysége mindannyiunk számára fontos. Az idei évben újra elismerésben részesítették a kiemelkedő munkát végző szervezeteket és ünnepélyes keretek között kiosztották a 2017-es év Civil Díjait. A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságprogramja a tavalyi évben is a legjobbak közé került, idén pedig a Boldogságóra-program a "Legnagyobb hatású projekt" kategóriában nem csak a döntősök között szerepelt, de egyúttal megnyerték a Közönségdíjat is.

Látogatási tilalom a baromfi állattartó telepeken
Publikálás dátuma: 2017. május 5.

Látogatási tilalmat rendelt el a járási főállatorvos a madárinfluenza ismételt előfordulása miatt a Kiskunfélegyházi és Kiskunmajsai járások teljes területén lévő baromfi állattartó telepekre. A gazdaságokba az ott dolgozó személyeken, az ellátó állatorvosokon és a járvány leküzdésében részt vevő állatorvosokon kívül más nem léphet be.

Szépen helytálltak a diákolimpián a félegyházi ökölvívók
Publikálás dátuma: 2017. május 5.
Kiváló eredménnyel szerepeltek a félegyházi fiatal bunyósok a Debrecenben megrendezet diákolimpián, ahol több mint 300 versenyző szállt ringbe.
A KHTK ökölvívó szakosztályának fiatal versenyzője, Buza Barbara (a Darvas iskola tanulója) a serdülő lányok 54 kilogrammos versenyében aranyérmet szerzett. Klubtársai közül Buza Attilla (Kossuth Szakiskola) a juniorok, Tóth János (József Attila Iskola) pedig a serdülő korosztály versenyében szerzett bronzérmet.
A nemrégiben hivatalosan is megalakult Hideg László Boksz Klub versenyzői első alkalommal szerepeltek országos versenyen, és nem is eredménytelenül. Szikora Benedek első országos versenyén bronzérmet szerzet a serdülők 104 kilogrammos kategóriájában.
Virágos kapun átlépve zárták le tanulmányaik fontos fejezetét a közgések
Publikálás dátuma: 2017. május 5.
Szépen feldíszített kapun érkeztek meg a Közgazdasági Szakgimnázium végzős diákjai a ballagási ünnepségre, ahol szüleik, családtagjaik, tanáraik, iskolatársaik várták őket virágcsokrokkal a kezükben. A két végzős osztály tanulóit először diáktársaik búcsúztatták kedves szavakkal, virággal és a ballagó tarisznyával. A végzősök is szót kértek, hogy megköszönjék szüleiknek és tanáraiknak a sokszor aggódással teli, néha szigorral fűszerezett segítséget tanulmányaik sikeres elvégzéséhez. A ballagási ünnepség végén a két osztályfőnök a végzősök kívánságait tartalmazó léggömböket engedte magasba.
 
„Éljük át az örömöt”
Publikálás dátuma: 2017. május 5.

Ezzel a jelszóval szervezte meg idei ingyenes koncertsorozatát a Budapesti Fesztiválzenekar. Az együttes három kiváló művésze Oláh Gyöngyvér (hegedű), Gulyás Emese (hegedű) és Reichart Nikoletta (brácsa) Kiskunfélegyházán, a Csanyi úti Idősek Otthonának lakóit és vendégeit ajándékozták meg egy hangulatos koncerttel május 3-án.

339 káreseménynél segítettek a lánglovagok
Publikálás dátuma: 2017. május 4.

A Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetőjének a 2016. évre vonatkozó, mentő tűzvédelmi tevékenységéről szóló tájékoztatóját is megtárgyalta és elfogadta áprilisi ülésén a félegyházi képviselő-testület.

Befektetés Félegyháza jövőjébe
Publikálás dátuma: 2017. május 4.

Egy idestova tíz éve értékesített, mintegy 30 hektáros ipari parki terület visszavásárlásáról döntött nemrégiben a félegyházi képviselő-testület. A nem mindennapi döntés hátteréről Dósai Bence kabinetvezető elmondta, hogy a város iránt folyamatosan nő a vállalkozói érdeklődés. Az, hogy megtelepedésüket, beruházásaikat, kapacitásbővítési elképzeléseiket felajánlható ipari területtel tudja segíteni az önkormányzat, elemi érdeke a városnak és az itt élőknek. Ez ugyanis a jövő munkahelyeinek és a fejlesztéseket megalapozó iparűzési adóbevételek növekedésének a záloga.

Búcsú Szemerédi tanár úrtól
Publikálás dátuma: 2017. május 4.

A fegyelem a munka alapja – vallotta Szemerédi József tanár úr, akitől az elmúlt hetekben vett végső búcsút szerető családja.

Fogathajtó verseny a Vasas Sportpályán
Publikálás dátuma: 2017. május 4.

A Félegyházi Lovasklub Sport Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves Családját a Félegyházi Lovasnap keretében megrendezésre kerülő szabadidős és „C” kategóriás fogathajtó versenyre.

Ifjú tehetségek a nagyok nyomában
Publikálás dátuma: 2017. május 4.
Május 3-án nyílt meg a Művelődési Központ aulájában a Hírességek nyomdokain című kiállítás, mely az Alapfokú Művészeti Iskola grafika-kerámia, és fotó-videó szakos növendékeinek munkáit mutatja be, minden nagyképűség nélkül tükrözve a témát, melyben egy-egy klasszikus alkotás reprodukciója elevenedik meg.
 
Ínycsiklandó falatokkal indul a május
Publikálás dátuma: 2017. május 4.

Május 3-án a Tupperware főzőklub háziasszonyai ismét találkoztak a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti kistermében, hogy megosszák egymással és az érdeklődőkkel legújabb receptjeiket.

Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás
Publikálás dátuma: 2017. május 4.

  Minden kedves Érdeklődőt szeretettel várnak a népszerű szabadtéri kiállítás és fesztiválra 2017. május 19-28-ig 0-24 óráig Kiskunfélegyháza központjában a Petőfi téren.

Új óvoda épül a Móra Ferenc utcában
Publikálás dátuma: 2017. május 4.

A képviselő-testület még 2016 áprilisában döntött arról, hogy pályázatot nyújt be óvodai infrastruktúra- és bölcsődei eszközfejlesztésre. A beruházást európai uniós forrásból, a Települési Operatív Program keretében kívánta a város megvalósítani, a maximális pályázható összeget, 400 millió forintot igénybe véve a célok megvalósítására. A döntéshozó most arról értesítette az önkormányzatot, hogy a benyújtott pályázatot a teljes összeggel jóváhagyta. Így Kiskunfélegyháza városa 395 millió forintot fordíthat a Móra Ferenc utcában egy négycsoportos óvoda felépítésére, továbbá 5 millió forintot bölcsődei eszközök megvásárlására – mondta el Csányi József.

Utánpótlás sikerek asztaliteniszben
Publikálás dátuma: 2017. május 4.
Diákversenyt rendezett április 30-án a Szeged ATSK egyesület, amelyen a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola fiataljai is elindultak. Az alsó tagozatosok között 14-en ragadtak ütőt, Földeáki András a főtáblán második lett. A vigaszágon három félegyházi is dobogóra állhatott. Varga Barnabás első lett, Lajkó Lukács és Szabó Attila bronzérmet nyert. A 7-8. osztályosok között Gergő Lengyel legyőzhetetlennek bizonyult, aranyérmet vihetett haza. A Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola diákjai összesen két arany, -egy ezüst és -két bronzéremmel gazdagodtak.
 
Első lett a Sárváron megrendezett Magyar Bajnokságon Kádár Kitti, kiskunfélegyházi ultramaraton fut
Publikálás dátuma: 2017. május 3.
Első lett a Sárváron az április 22-23-án megrendezett Magyar Bajnokságon a nők között a kiskunfélegyházi ultramaraton futó, Kádár Kitti, aki ismét bizonyságot tett hihetetlen kitartásáról, erejéről. A XVI. alkalommal megrendezett 24 órás futáson fölényes eredménnyel győzött, 202 kilométert futott. A mögötte második helyen végzett hódmezővásárhelyi Kisháziné Zombory Erika mintegy 186 kilométert teljesített, míg a harmadik helyen végzett dunaújvárosi Megyes Andrea 152 kilométert futott. Kádár Kittit a versenyről, nehézségeiről és terveiről kérdeztük. 
Félegyházán is ballag már a vén diák
Publikálás dátuma: 2017. május 3.

A hét végén elballagnak a középiskolák végzős tanulói. Május 4-én, csütörtökön reggel 7 órától a Kossuth utcán még egy utolsó közös bolondozás, vagyis a bolondballagás alapozza meg a diákok jókedvét az érettségi előtt. Alábbiakban a ballagások időpontjai olvashatók.

Forgalomkorlátozások Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. május 3.

A kiskunfélegyházi önkormányzat városüzemeltetési osztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy az alábbi időpontokban rendezvények miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a város területén.

Három kategóriában mérték össze tudásukat
Publikálás dátuma: 2017. május 3.

Rollsped Kupa néven rendezte meg soros versenyét a Mozdulj Félegyháza SE a félegyházi fallabda pályán április 29-én. Három kategóriában 20 fő ragadott ütőt. A nőknél Gyetvai Gabriella Bali Cintiát és Csabai Zsuzsannát legyőzve szerezte meg a győzelmet. A férfi kezdő kategóriában 10-en mérették meg magukat, Turcsányi Tamás Réczi Lászlót legyőzve lett első. A férfi haladó kategóriában Gulyás Norbert diadalmaskodott, a második helyet Pogány Péter szerezte meg Lenkefi Gergelyt megelőzve.

Jótékonysági est az árva kutyákért
Publikálás dátuma: 2017. május 3.

Jótékonysági estet szervez az árva kutyákért a Fido Bácsi Alapítvány május 13-án, szombaton 19 órakor a Mezgé tornatermében. A svédasztalos vacsorát a Rózsakert Vendéglő biztosítja, a jó hangulatról Rizsáék gondoskodnak. A szórakoztató programok mellett lesz tombola, értékes nyereményekkel. Az est bevételét a kiskunfélegyházi kutyamenhely javára fordítják. Jegyek elővételben május 9-éig kaphatók. További információ kérhető a 06-70-43-43-002-es telefonszámon.

Országos sikereket értek el a diákok
Publikálás dátuma: 2017. május 3.
Programdömping a Turul Koppányoknál
Publikálás dátuma: 2017. május 3.

Április 23-án, a szokásos tavaszköszöntő versennyel összekötött Koppány napot tartottak az egyesület tagjai Pálmonostorán, a Dinnyés tanyán. A bográcsozás, a friss levegő és a természet lágy öle csak emelte a remek nap hangulatát. 

Régről ismerős arcok a bankfiókban
Publikálás dátuma: 2017. május 3.

Tíz év után, fiókvezetőként tért vissza a félegyházi K&H fiókba Vidékiné Eng Marianna. Előbb Kiskunmajsán, majd Kiskőrösön vezetett bankfiókot, és eközben egyszer sem fordult meg a fejében, hogy itt hagyja szülővárosát. Inkább ingázott. A munkáját mindkét helyszínen nagy szeretettel végezte, komoly sikereket érve el. De a nap végén Félegyházán várta a család és az otthon.

Staféta - Összetartás a szükségben
Publikálás dátuma: 2017. május 3.

Kis J. Tibor és családtagjai között a szokottnál is szorosabbra fűzte a sors az összetartozást. Szabó Zsuzsanna révén ismertem meg őket, aki rendhagyó módon egy családnak adta tovább rovatunk stafétáját, hogy általunk nyerjen bepillantást a házaspár lelkierejének titkába. Tibor és felesége, Kisné Patyi Julianna elképesztő odaadással, szeretettel és természetességgel gondoskodnak Zoltánról, a 30 esztendős középsúlyos értelmi fogyatékos autista fiukról.

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál – 2017
Publikálás dátuma: 2017. május 3.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel vár mindenkit a május 14-e és 21-e között tartandó Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál rendezvényeire.

Április 28-án ünnepélyes keretek között rakták le a PG új tornacsarnokának alapkövét
Publikálás dátuma: 2017. május 2.
Április 28-án került sor ünnepélyes keretek között a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye új tornacsarnokának alapkőletételére. Az ünnepségen Hardi Gábor Titusz, az intézmény főigazgatója beszédében a következőket emelete ki: 
 
Amatőr alkotók profi szinten rajzoltak a múzeumban
Publikálás dátuma: 2017. május 2.
A tárt kapuk a múzeumokban rendezvény keretén belül folytatódott a Kiskun Múzeumban a kreatív portré rajzolás.
Április 29-én két alkalommal, délelőtt és délután is két órahossza állt rendelkezésére az amatőr alkotóknak, hogy egy élő modellről készítsenek fény-árnyék témában rajzokat. Ezúttal a szén technikák gyakorlására nyílt lehetőség, melyhez különféle eszközök, rajzlapok álltak a jelentkezők rendelkezésére.
Bravúros győzelem a listavezető otthonában
Publikálás dátuma: 2017. május 2.

Visszavágott a novemberi vereségért, legyőzte a bajnoki éllovas SZERVA Asztalitenisz SE-t a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola a férfi NB I. keleti csoportjának 15. fordulójában április 29-én. A félegyháziak jó formában várták a rangadót, az asztaloknál az Erdélyi Szabolcs – Varga Károly és a Korponai Zoltán – Pengő Gábor összetételű párosokkal kezdtek, utóbbi 3-2-re legyőzte a Podpinka Gábor – Horváth Miklós összetételű hazai duót. Egyéniben Pengő Gábor megállíthatatlannak bizonyult, mind a négy játékát megnyerte, mellette Erdélyi Szabolcs háromszor, míg Korponai Zoltán kétszer győzött. 10-8-as sikerével a FASI megőrizte harmadik pozícióját a bajnokságban és akár a második helyre is felkapaszkodhat a szezonhajrában.

Életmentő üveggyűjtési akció indult Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. május 2.
A félegyházi önkormányzat a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft.-vel közösen hirdette meg az „Életmentő üveg” akciót. A városban hat gyűjtőpontot alakítottak ki, ahová mindenki elviheti a feleslegessé vált üvegeket, azokat is, amelyeket a boltokban már nem váltanak vissza. A szolgáltató ezt újra hasznosítja, és a bevételből egy életmentő defibrillátort vásárolnak, amelyet a buszpályaudvaron helyeznek el. Az akció május 7-éig tart. Akik kapcsolódnak a gyűjtéshez és szelfit készítenek a helyszínen, azt pedig elküldik az eletmentouveg@kiskunfelegyhaza.hu címre, értékes ajándékokat nyerhetnek. Az első gyűjtőhelyet április 24-én a városi könyvtár mögött, a Gorkij utcai parkolóban állították fel.
 
Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2017. május 2.
Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.
 
Kiváló félegyházi sztárok
Publikálás dátuma: 2017. május 2.

Tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Az országos döntőre, a jubileumi 10. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-e és 26-a között került sor Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában. Kiskunfélegyházáról három diák állhatott a képzeletbeli dobogóra: Pallagi István első, Nemcsok Ádám második, míg Fodor Dóra a harmadik helyet szerezte meg szakmája versenyében.

Sikeres volt az első úszóverseny
Publikálás dátuma: 2017. május 2.
A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub első alkalommal rendezte meg 2017. április 15-én úszóversenyét a Félegyházi Termál Parkfürdőben.
 
A verseny célja az úszás népszerűsítése és felkészülési lehetőség a további versenyekre.
A versenyen 10 egyesület, 76 versenyzővel 26 versenyszámban nevezett.
A versenyre külföldről is érkezett 4 versenyző a Delfin SC Temesvár képviseletében.
A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub versenyzői 51 arany, 31 ezüst és 24 bronzérmet szereztek, csapatversenyben az I. helyen végeztek.
Felkészítő edzők: Vízhányó Emília, Kornokovics Györgyi, Papp István

 

Sok fellépőt és érdeklődőt vonzott az X-Faktor meghallgatása Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. május 2.

Ha szeretsz énekelni, és jól érzed magad a színpadon, akkor gyere el a Móra Ferenc Művelődési Központba! Ezzel a hívó szóval várta az X-Faktor stábja a fiatalokat és a dalos kedvű felnőtteket egy meghallgatásra április 27-én. A szervezőknek nem kellett csalódniuk. A félegyháziakon kívül Tiszakécskéről, Tiszaalpárról és Kecskemétről is érkeztek fellépők, hogy egy-egy dallal szórakoztassák a közönséget, és a továbbjutás reményében elnyerjék a televíziós zsűri bizalmát.

Szép sikereket értek el a Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola tanulói
Publikálás dátuma: 2017. május 2.

A Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola tanulói részt vettek a Mozaik Tanulmányi Verseny országos döntőjében, ahol kiváló eredményeket értek el: Csányi Pál 8. osztályos tanuló 1. helyen végzett kémia tantárgyból, Mészáros Zsuzsanna 4. osztályos tanuló pedig az 5. helyet szerezte meg környezetismeret tárgyból. A verseny részleteiről Ádámné Vereb Annamáriát, az intézmény vezetőjét kérdeztük. 

Szülők Akadémiáját rendeztek a kiskunfélegyházi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. május 2.
A múlt szombaton (április 29.) egy "Workshop"-ot, Szülők Akadémiáját rendeztek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, melynek előadója Kisné Sváb Ildikó szakpszichológus volt. A rendezvény témájáról Tarnóczki Sándornét, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének elnökét kérdeztük. 
 
Világkupa dobogón az uszonyos úszó félegyházi fiú
Publikálás dátuma: 2017. május 2.

Lengyelország adott otthont április 22-én és 23-án az uszonyos úszók világkupa-sorozat 3. fordulójának, amelyen a 16 éves Kocsis Marcell elsőéves juniorként vett részt egyesületével, a Bácsvíz KVSC-vel. Marci már az első napon remek formát mutatott, az 50 méteres uszonyos gyorson hatalmas egyéni csúccsal szintidőt úszott az Oroszországi Junior Világbajnokságra; 6. lett, majd a második napon 100 méteres uszonyos gyorson is teljesítette a kijutáshoz szükséges szintidőt és az előkelő 4. helyen végzett. Ezt követően a 200 méteres uszonyos gyorson is rajtkőre lépett, ebben a számban bronzérmet szerzett, ugyancsak megjavítva eddigi legjobb idejét. Felkészítő edző: Juhos Gergely

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"...
Publikálás dátuma: 2017. május 1.

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a Születés Hete alkalmából a kibővített Betűbölcsi keretében tartandó programjára. A rendezvényre a Hattyúházban kerül sor május 2-án, kedden 9.30-tól.

Everest: az északi útvonal
Publikálás dátuma: 2017. május 1.

Folytatódik a földrajzi szabadegyetemi sorozat a városi könyvtárban. Május 4-én, csütörtökön 17 órától dr. Neszmélyi Emil hegymászó tart előadást a Hattyúházban. Bevezetőt mond Balla László alpolgármester. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Megszentelték a motocross pályát
Publikálás dátuma: 2017. május 1.
A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. április 30.

Húsvét harmadik vasárnapja - 2017. április 30.

Ha van alternatíva, akkor lesz kormányváltás – mondta Hiller István félegyházi fórumán
Publikálás dátuma: 2017. április 30.

– A 2018-as választás előkészületeinek folyamatát már ez év tavaszától megpróbálja keretbe foglalni a szocialista párt, hogy országunkban minden ember tisztában legyen az általuk kínált alternatívával. Ezért is hívtuk meg városunkba a közelmúltban a párt vezető politikusait. Nemrégiben Botka László szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, most pedig Hiller István az MSZP választmányának elnöke ad tájékoztatást pártunk programjáról, elképzeléseiről az érdeklődőknek – mondta Horváth Tamás, a helyi szervezet elnöke április 26-án, a lakossági fórum előtt megtartott sajtótájékoztatón.

Hírek a Szent István Templomból
Publikálás dátuma: 2017. április 30.

Húsvét harmadik vasárnapja - 2017. április 30.

Ingyenes kamarakoncertet ad Félegyházán a Budapesti Fesztiválzenekar
Publikálás dátuma: 2017. április 30.

Ingyenes közösségi koncerteket adnak a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi május 2-a és 7-e között Kiskőrösön és Kiskunfélegyházán. Városunkban május 3-án, szerdán 14.30-kor lépnek fel a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti telephelyén.

Józsefesek az élen a katasztrófavédelemben és az elsősegélynyújtásban
Publikálás dátuma: 2017. április 30.

Az idei tanévben is meghirdették a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt, amelyet április 5-én rendeztek a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. A József Attila Általános Iskola csapata a II. helyet szerezte meg. A csapat tagjai voltak: Horváth Soma, Miklán András, Bari Bence, Szénási Zoltán. Felkészítő tanáruk: Dinnyés-Kis Zsuzsanna.

Később viszik a hulladékot
Publikálás dátuma: 2017. április 30.

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény (KVI) tájékoztatja a lakosságot, hogy május 1-je, hétfő helyett 2-án, kedden szállítják el a kommunális hulladékot. Felhívják a figyelmet, hogy az érvényben levő köztisztasági rendelet alapján, reggel 7 órára helyezzék ki a kukákat, mert a szállító jármű csak egy alkalommal gyűjtik be a hulladékot. A májusi zöldjárat 8-a és 12-e között gyűjti össze a biológiailag lebomló hulladékot.

Majális a Parkerdőben
Publikálás dátuma: 2017. április 30.

Szép, tiszta környezet, kullancsmentesített erdő várja május elsején a félegyházi majálisozókat. A terület karbantartása már két évvel ezelőtt elkezdődött az aljnövényzet takarításával. Az idei évben a vegyszeres növényvédelemmel a káros rovarokat kiirtották. Az ösvények és a tisztások szélén ritkították az aljnövényzetet, hogy a kullancsok élőhelyét visszaszorítsák. A fák és bokrok védelemére használt növényvédő szerek a kullancsokat is elpusztítják, ezek a munkálatok folyamatosak a parkerdőben és a május elseji rendezvény előtt is megtörténtek. A program, mint mindig, ezúttal is zenés ébresztővel kezdődik 8 órától a Kossuth utcán, a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar közreműködésével. Ingyenes buszjárat indul a Petőfi lakótelepről a Parkerdőbe 10, 12, 13 és 15 órakor, amely útba ejti a Szent János teret is. Visszafelé az NT Kft-től indul 13.30-kor, 15.30-kor és 18 órakor.

Májusi programok a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. április 30.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár májusi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.
 
Titkok a levéltárból - Vasúti menetrend a 19. század végéről
Publikálás dátuma: 2017. április 30.

Kiskunfélegyháza 1853-ban kapcsolódott be a vasúti közlekedésbe, ekkor nyitották meg a Pest-Félegyháza vonalat, a következő évben pedig már Szegedig is el lehetett vonatozni.

Átadta felújított fiókját Kiskunfélegyházán a Fókusz Takarék
Publikálás dátuma: 2017. április 29.

A megnyitó ünnepségen Sebestyén István, a Fókusz Takarék ügyvezetője elmondta: – A Fókusz Takarék, mintegy 18 éves története során mindig kiemelt hangsúlyt fektettünk a megújulásra, legyen szó a termékeinkről, szolgáltatásainkról, tudásunkról, vagy, mint jelen esetben is, a fiókunkról. Ahhoz, hogy ügyfeleink korszerű igényeinek megfeleljünk, fontos, hogy mindig nyitottan, elsősorban az ő érdekeiket szem előtt tartva fejlődjünk.

Kohut Sándorra emlékeztek a Hattyúházban
Publikálás dátuma: 2017. április 29.

Félegyháza elfeledett szülöttjéről, dr. Kohut Sándorról emlékeztek meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár rendezvénytermében. Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója házigazdaként köszöntötte a megjelenteket, majd felkérte Mayer Lászlót és feleségét, hogy tartsák meg előadásukat a város egykori híres szülöttéről.

Megújul a Petőfi lakótelepi körforgalom
Publikálás dátuma: 2017. április 29.

A korábbi szökőkút helyén egy virágokkal övezett térben a város címere fogadja majd a Kecskemét felől érkezőket a Petőfi lakótelepi körforgalomnál. A posztamens, rajta a városcímerrel már áll, a környezetét is rendezték, május első napjaiban a zöld növények és virágok vidám hangulatot sugározva köszöntenek mindenkit az északi kapunál. A körforgalomban felállított alkotást Bozóki István kőfaragó mestrer-díszítő szobrász készítette. A tervezésben segítségére volt Szabó Ildikó, művésztanár.

Új diákpolgármestert választottak a félegyházi diákok
Publikálás dátuma: 2017. április 29.

Dencs Lászlót a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium diákját választották meg a Kiskunfélegyházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat új polgármesterének. Horváth Károly korábbi diákpolgármester utódjáról április 26-án szavazással döntöttek a város általános és középiskolásai. A GYIÖK új vezetője és az önkormányzat tagjai a városi testület csütörtöki ülésén ünnepélyes keretek között tették le az esküt, és Csányi József polgármestertől vették át megbízó levelüket.

Zuhanás lesz a következő filmklubon
Publikálás dátuma: 2017. április 29.

Május 25-én, csütörtökön 20.30-kor, a Miénk itt a tér című rendezvénysorozat keretében mutatják be a Zuhanás című, Tarsen Singh rendezésében 2006-ban készült indiai-angol-amerikai filmdrámát.

Kossuth-napot tartanak pénteken a Kossuth Lajos Szakképző Iskolában
Publikálás dátuma: 2017. április 28.
A Kossuth Lajos Szakképző Iskolában április 28-án, pénteken tartják a Kossuth-napot, amikor tanárok, diákok közös programokkal, főzéssel, kötetlen beszélgetéssel, sportversenyekkel tehetik színesebbé a mindennapi iskolai életet. A Kossuthos napról Ágoston Tibor, az intézmény vezetője nyilatkozott a Sirius Rádiónak. 
 
A Jobbik is készül május elsejére
Publikálás dátuma: 2017. április 28.
Idén is készül külön programokkal a Jobbik kiskunfélegyházi szervezete és a Huszka József Hagyományőrző Egyesület a Parkerdőben, az erdészházzal szemben május elsejére. A programokról Kollár László képviselőt kérdeztük. 
 
Ballagási időpontok Kiskunfélegyháza középiskoláiban
Publikálás dátuma: 2017. április 28.
A jövő hét végén rendezik meg ballagási ünnepségüket Kiskunfélegyházán a középiskolák.
 
Május 4-én (csütörtökön) reggel 7 órától a Kossuth utcán közös mulatsággal, a bolondballagással vetnek véget a gondtalan középiskolás éveknek a fiatalok.
Ezt követően már az ünneplőbe öltözött érettségi előtt álló diákok szomorúbb hangvételű búcsúja következik az iskolától és tanáraiktól.
Elfogadta a testület a rendőrség és a tűzoltóság beszámolóját
Publikálás dátuma: 2017. április 28.

28 napirendi pont között egyebek mellett a települési hulladékkal kapcsolatos önkormányzati rendelet módosításáról hozott határozatot a félegyházi képviselő-testület. Az április 27-i testületi ülés alkalmával a Kiskunfélegyháza város közrend-közbiztonsági helyzetéről és a Kiskunfélegyháza Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2016. évi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolókat is megtárgyalták és jóváhagyták a városatyák.

Félegyházi szobrászművész alkotása is látható a Stefánia Palota Tavaszi Tárlatán
Publikálás dátuma: 2017. április 28.
Április 21-én ünnepélyes keretek között nyílt meg a Stefánia Palotában a Tavaszi Tárlat. A kiállítás szokatlan módon szabadtéri, és az érdeklődők a gondozott, gyönyörű parkban láthatják a műtárgyakat. A kiállítás kurátora és ötletgazdája, Klacsmann Péter az idén is levélben kereste meg a Magyar Szobrász Társaság tagjait, köztük a kiskunfélegyházi Szűts Tamást is, aki vállalta, hogy alkotásával részt vesz a rangos tárlaton.
 
Félegyházi szobrászművész alkotása is látható a Stefánia Palota Tavaszi Tárlatán
Publikálás dátuma: 2017. április 28.

Április 21-én ünnepélyes keretek között nyílt meg a Stefánia Palotában a Tavaszi Tárlat. A kiállítás szokatlan módon szabadtéri, és az érdeklődők a gondozott, gyönyörű parkban láthatják a műtárgyakat. A kiállítás kurátora és ötletgazdája, Klacsmann Péter az idén is levélben kereste meg a Magyar Szobrász Társaság tagjait, köztük a kiskunfélegyházi Szűts Tamást is, aki vállalta, hogy alkotásával részt vesz a rangos tárlaton.

Folytatódik városi könyvtár kibővített Betűbölcsi sorozata
Publikálás dátuma: 2017. április 28.
Május 2-án 9:30-tól a Születés Hete alkalmából folytatódik a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár kibővített Betűbölcsi programsorozata, melynek keretében a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének szervezésében Zsikla Ágnes laktációs szaktanácsadó, Néma Attiláné Ella dúla és Vidács Tímea védőnő fog előadást tartani. A program részleteiről Tarnóczki Sándornét, az egyesület elnökét kérdeztük. 
 
Május elsején útlezárásra számíthatnak a Kiskunfélegyháza központjában közlekedők
Publikálás dátuma: 2017. április 28.

Május elsején útlezárásra számíthatnak a Kiskunfélegyházán közlekedők. Hétfő reggel 07:45 h- és 8:30 h között a Fúvószenekar felvonulásának biztosítása érdekében a Kossuth Lajos utca, az 5-ös főút, és a Ady Endre utca közötti szakaszon lezárásra kerül. Kérik a gépjárművezetőket, hogy a fenti forgalom-korlátozást szíveskedjenek figyelembe venni és annak megfelelően közlekedni, ill. megválasztani az útvonalukat. 

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2017. április 28.

A polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya értesíti a lakosságot, hogy május 3-án, szerdán elvégzik a platánfák, hársfák és vadgesztenyefák növényvédelmi permetezését az időjárás és a rajzás figyelembevételével. Amennyiben a fent említett napon az időjárás nem teszi lehetővé a permetezést, úgy azt május 4-én vagy 5-én végzik el.

Szülők Akadémiáját rendeznek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. április 28.

Április 29-én szombaton 9-12 óráig egy "Workshop"-ot, Szülők Akadémiáját rendeznek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, melynek előadója Kisné Sváb Ildikó szakpszichológus lesz. A részletekről Kállainé Vereb Máriát, az intézmény igazgatónőjét kérdeztük. 

Új sportcsarnok épül a PG-ben
Publikálás dátuma: 2017. április 28.
Január elején elbúcsúztatták , majd hamarosan le is bontották a PG 112 éve épült tornatermét. Április 28-án azonban már egy új, korszerű sportcsarnok alapkőletételére került sor. – Az eltelt másfél évszázad alatt intézményünk mindenkor kiemelt figyelmet szentelt a sportra, a testnevelésre. Az elmúlt évtizedek során számos, nemzetközileg is sikeres sportoló nevelkedett itt. Közülük kiemelkedik Zsivótzky Gyula, aki 1968-ban a mexikói olimpián kalapácsvetésben aranyérmet szerzett. Nevelésünk alapelve ma is az, hogy az egész embert kívánjuk megszólítani, aki test, szellem és lélek egysége. Ezért is kiemelten fontos számunkra, hogy megépülhet új tornacsarnokunk – mondta az alapkő elhelyezése előtt Rokolya Csaba intézményvezető.
 
V. Szivárvány Majális
Publikálás dátuma: 2017. április 28.
A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi út 3. szám alatti otthona szeretettel hív mindenkit az V. Szivárvány Majális rendezvényére május 13-án, szombaton. Adományaikkal az intézmény ellátottjainak részére rehabilitációs eszközök beszerzéséhez, kulturális  tevékenységek  szervezéséhez, szabadidős programok rendezéséhez járulnak hozzá. A nap folyamán büfé üzemel, ahol lehetőség van kolbász, palacsinta, pörkölt, sült hal, flekken, sütemény, üdítő fogyasztására is. A rendezvényen való részvételért az Idősekért, Fogyatékosokért és Rászorultakért alapítvány számára felajánlásokat, támogatásokat elfogadnak. Számlaszám: K&H Bank 10200074-25510544-00000000
 
Véradások májusban
Publikálás dátuma: 2017. április 28.

Májusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek