Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.06.09-06.16.

 
A félegyházi mezgé „négypatkós” minősítéssel kapcsolódhat a lovas turizmushoz
Publikálás dátuma: 2017. június 16.

A Mezőgazdasági és Élelmiszer­ipari Szakképző Iskolában mintegy 20 esztendeje kezdődött el a lovász tanulók képzése. A kezdetekben a diákok Bugacra jártak gyakorlati foglalkozásra. Nem sokkal később azonban az intézmény létrehozta saját tangazdaságát, istállót épített, kiépítette a lovagláshoz, fogathajtáshoz szükséges tereket. Mára egy lovardát alakított ki, ahol az elsődleges feladat a lovászok képzése, de a felkészült oktatóknak, a motivált tanulóknak köszönhetően vállalnak lovagoltatást, és lovas versenyeket is szerveznek, sőt készen állnak arra, hogy kapcsolódjanak a lovas turizmushoz is. Ezt értékelve a ­Magyar ­Lovas Turisztikai Szövetség „négy­patkós” minősítésben részesítette az iskola lovardáját.

A japánok nagyra értékelik a dózsások iskolaszépítő munkáját.
Publikálás dátuma: 2017. június 16.

Magyarországon elsőként és egyedüliként a Dózsa György Általános Iskola csatlakozott az elmúlt évben az 5S japán módszerhez. A legelső alkalommal a japán vendégekkel közösen megépítették a futópályát, lefestették a kerítést, szépítették környezetüket. A diákok szüleikkel és pedagógusaikkal közösen az idén is rászántak egy napot környezetük, játékszereik felújítására. Június 13-án, a módszert kezdeményező japán képviselők látogattak el az iskolába. Elégedetten nyugtázták a diákok munkáját, hogy megőrizték a rendet, tisztaságot és gondot fordítottak környezetük megújítására. Az AOTS nevében Vajna István elnök hozott egy videoanyagot is, amely az első mozzanatokat összegzi, valamint átadott egy 80 ezer forintos adományt, amelyet iskolafejlesztésre fordíthatnak. Bejelentette, hogy jövőre ismét érkezik egy japán küldöttség az iskolába, és közös megújítást valósítanak meg.

A tizenhármas volt eddig is a szerencseszámom -, mondta meghatottan a vezető óvónő Bankfaluban
Publikálás dátuma: 2017. június 16.
A cím megértéséhez magyarázat szükséges. Az elmúlt másfél évben több alkalommal érkezett német testvérvárosunkból adomány.
A kamionok óvodai-iskolai bútorokkal, egészségügyi szakképzést segítő felszereléssel, ruházattal és legutóbb az óvodák számára hasznos játékokkal és egyéb felszereléssel érkeztek hozzánk.
Eredményes évet zártak a kosarasok
Publikálás dátuma: 2017. június 16.
Népes gyereksereg gyűlt össze a Félegyházi Térségi Sportiskola kosarasainak évzárójára június 15-én a Constantinum Sportcentrumban. A sportiskola keretein belül 208 igazolt játékos pattogtatta a labdát az idei esztendő során. Tizenkét utánpótláscsapatot nyolc edző és négy segítő irányított. A tervek szerint a taglétszámot és a csapatokat még tovább bővítenék további korosztályok és iskolák bevonásával.
Hargita megye testvértelepülési küldöttségét látta vendégül a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Publikálás dátuma: 2017. június 16.
Erdélyből, Hargita megye testvértelepülési küldöttségét látta vendégül a héten a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat. A 3 napos látogatás alkalmával többek között látogatást tettek Nemes Nagy Mátyás biokertészetében és Gyöngyösi Sándor biogombászatában is. Az erdélyi delegáció számára szervezett programokról Sipos Sándort, a megyeháza rendezvényszervezőjét kérdeztük, a mezőgazdasági szakemberek itt tartózkodásának második napján. 
 
Ingyenes gyermekprogramok a Félegyházi Termál Parkfürdőben
Publikálás dátuma: 2017. június 16.
2017. július 2-án, vasárnap programokkal, palacsintával várja a gyermekeket a Félegyházi Termál Parkfürdő.
 
Júniusban és szeptemberben is hirdet felvételt a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskolába
Publikálás dátuma: 2017. június 16.
A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola júniusban a tanév végén, illetve szeptemberben is hirdet felvételt. Az iskola célja a kultúra, a műveltség megszerzése, a kulturális értékek, hagyományok megismertetése és megszerettetése és emellett a tanulók személyiségének fejlesztése, a kreatív cselekvő, egyéni gondolkodás kialakítása. A részletekről Jankovszki Zoltánt, az intézmény igazgatóját kérdeztük. 
 
Két verseny – Nyolc érem
Publikálás dátuma: 2017. június 16.

2017. május 27-28-án került megrendezése a Budapesti Tüske Uszodában a Delfintalálkozó, mely a 2007 és 2008-ban született gyermekeknek biztosított versenyzési lehetőséget.

Kitüntetéssel jutalmazták a fúvószenekar alapítóját
Publikálás dátuma: 2017. június 16.

Jankovszki Ferenc neve összeforr a zeneiskolával, amit közel 20 éven át vezetett, és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekarral, amit 30 éve hozott létre.

Másodikok lettek a félegyházi tűzoltók
Publikálás dátuma: 2017. június 16.
Másodikok lettek a félegyházi tűzoltók a XI. Országos Tűzoltó Szakmai Verseny Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területi selejtezőjében 
Június 13-án Kiskőrös adott otthont a XI. Országos Tűzoltó Szakmai Verseny Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területi selejtezőjének, melyen második helyezést ért el a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata. A versenyszámok összetettek voltak, a tűzoltók mindennapi munkavégzéséhez kapcsolódó feladatokra épültek, valós és életszerű helyzetnek megfelelően. A versenyről, illetve, hogy milyen feladataik voltak Leiz Gábort, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokát kérdeztük. 
OB kvalifikációtól a kenus versenyig
Publikálás dátuma: 2017. június 16.
Aktívan, íjászattal teltek az elmúlt hétvégék a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály életében.
 
Április végétől számítva hat versenyen vettek részt az ország több településén, illetve két helyen is népszerűsítették az íjászatot Kiskunfélegyházán a Parkerdőben rendezett Majálison és a Platán Általános iskolában tartott Móra Városi napokon.
Rajzpályázatot hirdet a Humanum Salma Humanitárius Alapítvány
Publikálás dátuma: 2017. június 16.

Május 15-én indította el "Mélyben, Reményben, Iskolában..." című rajzpályázatát a HumanumSalma Humanitárius Alapítvány, melynek témája a szegénység, illetve, hogy mit tehetnénk ellene, hogyan segíthetnénk a rászorultaknak. Emellett egy adománygyűjtő kampányt is indítottak, melynek célja, hogy a régi, használt tárgyakat ne dobják ki, hanem adományozzák olyan gyermekeknek, akik az újat nem engedhetik meg maguknak. A rajzok leadásának határideje: július 15-e. A részletekről Salma Ferencnét, az alapítvány alapítóját kérdeztük. 

Testvérvárosi találkozó volt Braunfelsben
Publikálás dátuma: 2017. június 16.
A testvérvárosok által közösen készített és az Európai Unió által támogatott projekt soron következő találkozója Braunfelsben volt június 1-je és 5-e között.
A kilenc tagú delegációt Csányi József Polgármester Úr vezette. Az elszállásolást és az étkezés egy részét a helyi lakosság vállalta. A programon a találkozó előtt változtattak a szervezők.
 
Tizenhét országból érkeztek vendégek a Torus Kft-hez
Publikálás dátuma: 2017. június 16.

Tizenhét országból mintegy kétszáz látogatót fogadott június 16-án a Torus Acéltermékgyártó Kft., anyavállalata, a németországi BAZ megalakulásának 40 éves évfordulója alkalmából. A Kft. Csanyi úti telephelyére megérkező hazai és külföldi partnereket a cég vezetése nevében Molnár László és Michael Girg ügyvezetők köszöntötték, melyet követően a vendégek üzemlátogatás keretében ismerték meg a Torus Kft. legújabb fejlesztéseit. Az új beruházásoknak köszönhetően a jövőben a vállalat még szélesebb körben tudja majd kiszolgálni a nemzetközi piacot. A látogatás céljáról és a cég fejlesztéseiről a későbbiekben bővebben is beszámolunk.

A kisgyermekek beszédfejlődéséről tartottak előadást a Betűbölcsi keretében
Publikálás dátuma: 2017. június 15.

Június 13-án folytatódott a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Betűbölcsi programsorozata, melynek keretében a kisgyermekek beszédfejlődéséről volt szó. A témáról az előadót dr. Gulyásné Juhász Ágota logopédust kérdeztük. 

A légi szúnyog gyérítés várható időpontja
Publikálás dátuma: 2017. június 15.
Ezúton értesítjük, hogy az Önkormányzat illetékességi területén légi szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
A védekezés időpontja: 2017 06. 21. napján, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.
Tartaléknapok: a főnapot követő 2 nap
Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése:
Légi irtás esetén: CORATRIN, Mosquitox 1 ULV Forte, Aqua K-othrin ULV (A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérjük, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásárólgondoskodni szíveskedjenek!)
PMG Szúnyogkontroll Konzorcium +36/62-438- 239
Egyéni horgászversenyt tartanak június 24-én
Publikálás dátuma: 2017. június 15.

Június 22-ig nevezhetnek a pecások a Félegyházi Horgásztó Kft. (Kiskunfélegyháza, III. Körzet, Körösi út) területén megrendezendő egyéni horgászversenyre, amit június 24-én, szombaton tartanak meg. A legjobb három helyezett nagy értékű kupákat, illetve horgászfelszerelésre beváltható utalványokat vehet át.

Guruló hagyományőrzés: Első Nemzetközi Katonai Motoros Találkozó Magyarországon
Publikálás dátuma: 2017. június 15.

A IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó, Közép-Európa legjelentősebb háromkerekű rendezvénye az évente szép számban megjelenő európai katonai motoros barátaink kérésére idén otthont ad az I. Nemzetközi Katonai Motoros Találkozónak is.

Ne feledje: Ma zenés estére invitálja a Hattyúház!
Publikálás dátuma: 2017. június 15.

Ma (június 15-én) 18 órától a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola zenei pályára készülő végzős növendékei várják koncertjükre a Hattyúkerti Zenés Esték sorozat keretében.

Nyári táborok idén is a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. június 15.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár több éve szervez nyári táborokat általános iskolás diákok részére.
Csatlakozz idén hozzánk és töltsünk el egy feledhetetlen hetet együtt! Ha szeretsz kézműveskedni, olvasni, játszani, különböző vetélkedőkben, akadályversenyekben részt venni és kirándulni, akkor közöttünk a helyed!
 
Nyári úszótanfolyamok
Publikálás dátuma: 2017. június 15.

Jogging Plus Szuperinfó Futóklub örömmel értesíti az úszni vágyókat, hogy nyári úszótanfolyamokat szervez 4 éves kortól.

Sikeres szezont zárt le az Astra
Publikálás dátuma: 2017. június 15.

Június 11-én tartotta meg hagyományos évzáróját az Astra HFC Női Labdarúgó Klub a budapesti CSHC pályán. Az eseményen az U13-as korosztálytól kezdve minden játékos, edző, szülő és segítő részt vett. A közös bográcsozás mellett értékelték a csapatok szezonbéli teljesítményét, külön elismerésben részesültek a korosztályok legjobbjai. A program szülő-gyerek vegyes focimérkőzéssel ért véget.

XV. Kossuthvárosi juniális
Publikálás dátuma: 2017. június 15.

Június 24-én, szombaton ismét Kossuthvárosi Juniális várja a körzet és a város lakóit az óvoda mögötti füves parkban. Az eddigi évekhez hasonlóan színes programok szórakoztatják majd a látogatókat, a vállalkozó kedvűek főzőversenyen is részt vehetnek, ígéri a rendezvény két szervezője, dr. Kiss Ákos Csaba és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő.

„EGYÜTT-LÉT” díjátadó Ecseren
Publikálás dátuma: 2017. június 15.

A „ClubNetCet” Internetes Ismeretterjesztő Egyesület ez év tavaszán hirdette meg az „EGYÜTT-LÉT” rajzpályázatot vándorkiállításon való részvételre iskolások részére. Az alkotásokat számítógépes alkalmazással készíthették el. A gyerekek fantáziájára bízták, hogy az együttes tevékenység, létállapot hol jelenik meg. Akár a közvetlen környezetünkben, vagy a világ valamely részén, a múltban, a jelenben, az elképzelt jövőben, álomban, vagy épp mesében. A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, Szederkényi Barbara tanárnő irányításával ezúttal is remek helyezéseket értek el. Az iskola 64 rajzot küldött be, melyből 37 pályázati anyagot beválogattak a vándorkiállítás képei közé. A játékos díjátadóra június 11-én, vasárnap 12 órakor került sor a Pest-megyei Ecser játszóvárában.

III. Mesterecset Pályázat
Publikálás dátuma: 2017. június 14.

A Magyar Államkincstár országos rajz- és fotópályázatot hirdetett 6-18 év közötti gyermekek részére, III. Mesterecset Pályázat címmel. Az alkotások benyújtási határideje: augusztus 1-je.

Kimagasló eredmények a szenior országos úszóversenyen
Publikálás dátuma: 2017. június 14.

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg Csongrádon az Országos Senior Úszóversenyt június 10-én és 11-én. A kétnapos rendezvényre határon innen, és határon túlról érkeztek „örökifjak”. A Kiskun Vízi és Szabadidő Sportegyesület versenyzői több kimagasló, érmes helyezéssel öregbítették városunk hírnevét. A női számokban Füzesi Zsófia 50 méteres mellúszásban aranyérmet nyert, Kalotai Zsuzsanna pedig bronzérmes lett. A 4x50 méteres női vegyes váltó (Füzesi Zsófia, Kalotai Zsuzsanna, Lekrinszki Éva, Klinkóné Jókai Mónika) ezüstérmet szerzett. A férfi számokban Sebők János 400 méteres gyorsúszásban első, 50 méteres gyorsúszásban második, 100 méteres pillangóúszásban első és 200 méteres gyorsúszásban ugyancsak első lett korosztályában. Terbe Ákos 50 méteres gyorsúszásban és 50 méteres mellúszásban bronzérmet nyert. Urbán Tamás a 200 méteres hátúszásban és 200 méteres mellúszásban harmadikként, 100 méteres hátúszásban másodikként ért célba. A 4x50 méteres férfi vegyes váltó ( Urbán Tamás, Holló-Szabó Viktor, Sebők János, Provics András) bronzérmet nyert.

Nekem az Aranyanyu-díj annyit jelent, mint filmeseknek az Oscar-díj
Publikálás dátuma: 2017. június 14.
A könyvhét alkalmából szerveztek író-olvasó találkozót Rácz Zsuzsa íróval, a Richter Aranyanyu-díj alapítójával június 6-án. A rendezvény díszvendége Garai Erzsébet, Richter Aranyanyu-díjjal kitüntetett kiskunfélegyházi dializáló főápolónő volt. Az összejövetelen Rácz Zsuzsa a díj létrehozásának körülményeiről, és a hét év történetéről, valamint a további tervekről adott tájékoztatót.
 
Nyári diákmunka program indul az önkormányzatnál
Publikálás dátuma: 2017. június 14.

Országos munkaerő-piaci program indul Nyári diákmunka címmel. A központi program keretében lehetősége lesz Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és az önkormányzati fenntartású intézményeknek július 1-je és augusztus 31-e közötti időszakban 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező, a kiskunfélegyházi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatására, legfeljebb napi 6 órában, a minimálbér időarányosan járó összegéért. A programban azok a fiatalok vehetnek részt, akik a foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek. 

Sörútlevél a fesztiválhoz
Publikálás dátuma: 2017. június 14.
A kézműves sörök varázslatos világa ízekben, illatokban, színekben és különleges összetevőkben szinte kimeríthetetlen variációkat tartogat azok számára, akiknek a sörfogyasztás nem mennyiségi, hanem minőségi gasztronómiai élmény. A "sörköltemények" további rendhagyó jellemzője, hogy a legritkább alkalmakkor találjuk meg őket egy helyen. A kis főzdék minőségi nedűiket szerte az országban elszórva gyártják, kis mennyiségben készülnek, hamar elfogynak és csak friss fogyasztásuk ajánlott, így szállításuk is bonyolult a nyári melegben.
 
A Hattyúkerti zenés esték legutóbbi vendége a Palestrina kamarakórus volt
Publikálás dátuma: 2017. június 13.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Hattyúkerti zenés esték sorozatában, június 8-án a Palestrina kamarakórus lépett fel Szatmári Imre vezetésével. A kórus 2009-ben alakult, 2016-ban a Mária Rádió kórusversenyén ezüst minősítést nyertek. Egerben az „Éneklő Magyarország” minősítő kórustalálkozón a „Fesztiválkórus” fokozatot érdemelték ki. A Szent István - templomhoz kötődő énekkar hattyúkerti koncertjét Kodály Zoltán Adventi ének c. művének előadásával kezdte.
 
A Kiskun művészetisek minden tanévet összegző tárlattal zárnak
Publikálás dátuma: 2017. június 13.

A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola képző- és iparművész szakos diákjai reprezentatív kiállítással zárták a tanévet a művelődési központban június 7-én. A tárlaton bemutatott alkotásokat Maróti Antalné tanárnő mutatta be és értékelte, Jankovszki Zoltánné igazgatóhelyettes pedig az intézmény művészeti oktatásának céljairól szólt a megnyitón.

Elismerésekkel zárták az évet
Publikálás dátuma: 2017. június 13.

374 növendékével búcsúztatta el az idei tanévet június 12-én a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A Kossuth Lajos Szakképző Iskola tornacsarnokában megjelent diákokat és szülőket Kis-Fekete Vilmos intézményegység-vezető köszöntötte, aki visszatekintőjében kiemelte, hogy a gazdag programokkal zárt tanév mögött a növendékek és tanáraik kitartó munkája áll.

Három programmal is várják a héten az érdeklődőket a Móra Ferenc Művelődési Központban
Publikálás dátuma: 2017. június 13.

Három programot is kínál a héten a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ. Ma 17 órától a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda előadását tekinthetik meg az érdeklődők. Június 13-án, kedden 17 órától a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola tanévzárója, majd június 15-én, csütörtökön 20 órától Film Klubot tartanak. A részletekről Kovács-Csonka Szilviát, az intézmény igazgatónőjét kérdeztük. 

Idén is megrendezi nagysikerű rocktáborát több turnusban a kiskunfélegyházi Rocktár
Publikálás dátuma: 2017. június 13.
Idén is megrendezi nagysikerű rocktáborát több turnusban a kiskunfélegyházi Rocktár. A tábor szervezői a tanév vége előtt idén is felkeresték a Dózsa György, a József Attila, a Batthyány, a Platán iskolát, valamint a Constantinum Intézményt, ahol bemutatkoztak a diákoknak. A részletekről Ónodi Árpádot, a Plain Rock Egyesület vezetőjét kérdeztük. 
 
Júniusi áramszünetek
Publikálás dátuma: 2017. június 13.

A EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz június 13-án, 14-én, 15-én, 19-én, 20-án és 28-án a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbi linken olvasható el.

Kiállítás a kommunizmus egyházüldözésének áldozatairól
Publikálás dátuma: 2017. június 13.
– Magyarország történetének egy nagyon-nagyon megcsúfolt, nehéz időszakát mutatja be ez a tárlat. Ennek az időszaknak a legújabb kutatási eredményeit, a korabeli relikviákat láthatják a látogatók. Találkozhatnak korábban titkolt és tiltott iratokkal is – mondta köszöntőjében Mészáros Márta múzeumigazgató a „Számon – tartva” vándorkiállítás résztvevőit köszöntve. A tárlatról, annak jelentőségéről Hajagos Csaba történész, a Katona József Múzeum muzeológusa szólt. Ezt követően Prevozné Irén, a kiállítás kurátora tartott részletes tárlatvezetést az érdeklődőknek. (A Kiskun Múzeum kiállítása június 30-áig látogatható.)
 
Korosztályos siker vízilabdában
Publikálás dátuma: 2017. június 13.

Ezüstérmet szerzett a IV. korcsoportos Vidék Bajnokság „Sárga” csoportjában a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület. A bajnokság utolsó fordulóját Kiskunfélegyházán rendezték meg június 10-én és 11-én. A félegyházi csapat a szentesi lányok mögött magabiztos fölénnyel második lett. A csoport gólkirályi címét az egyéb statisztikai mutatókban is első helyen záró félegyházi Téti Kevin szerezte meg. Mellette az együttes kapuját védő Ficsór Gábor részesült külön elismerésben, mindketten a korosztályos vízilabda válogatott tagjai. Az eredményhirdetést követően az ünneplés sem maradt el, a csapat játékosai Görög Imre vezetőedzőt vízbe vetve tették emlékezetessé az ezüstérmet.

Közönségtalálkozó a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. június 13.

Közönségtalálkozót tart a Huszka József Hagyományőrző Egyesület a Rabigába hajtva - Fejezetek Kiskunfélegyháza szovjet megszállásából, hadifogság, kényszermunka című könyv megjelenése alkalmából. A rendezvény június 27-én, kedden 17 órakor kezdődik a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Néptáncosok szakmai alkotótábora a Lakiteleki Népfőiskolán
Publikálás dátuma: 2017. június 13.

Szakmai alkotótábort tartanak július 2-a és július 9-e között a Lakiteleki Népfőiskolán, ahol a néptáncosok ismereteit bővítik bagi és felcsiki táncok tanításával, élő zenével. Vendég Simon Katalin, csíkkarcfalvi néptáncoktató lesz. A táncokat Balogh Ildikó, örökös aranygyöngyös táncos, Fantoly Gyula, a népművészet ifjú mestere, nívódíjas koreográfus tanítja. Zenészek: Tormási Elek, Szabó János, Inoka Győző.

Országos Diákolimpiai Bajnok lett az uszonyúszó Kocsis Marcell
Publikálás dátuma: 2017. június 13.

Gyöngyösön rendezték meg június 4-én az uszonyos és búvárúszók országos diákolimpiai döntőjét, amelyen a félegyházi Kocsis Marcell 200 méteres uszonyos gyorsúszásban aranyérmet nyert. Emellett 50 méteres búvár-, 100 méteres felszíni- és 100 méteres uszonyos gyorson is felállhatott a dobogó legalsó fokára. Május vége ugyancsak eseménydúsan telt Marci számára, május 27-én és 28-án a felnőttek országos bajnokságán 16 évesen négy bronzérmet szerzett 50 méteres és 200 méteres uszonyos gyorson, illetve a 4X100 és a 4X200 méteres felszíni váltó tagjaként. Marcell a magyar válogatott színeiben július végén az oroszországi Tomskban a junior uszonyos világbajnokságon is elindul egyéni -és váltó számokban. Felkészítő edző: Juhos Gergely.

A digitális nemzedék megszólítója
Publikálás dátuma: 2017. június 12.

Miklya Luzsányi Mónikával, a 19 éve Félegyházán élő írónővel, számos gyermekkönyv, ifjúsági regény, pedagógiai segédanyag szerzőjével az Ünnepi könyvhét alkalmával megjelenő új könyve apropóján készült interjú.  A Pöttyös sorozatban megjelent Cília álma című gyermekkönyvéről június 13-án, kedden 14 órától a városi könyvtár gyermekbirodalmában beszél az ötgyermekes írónő.

Józsefes diákok sikerei az Atlétika és Tenisz Országos Diákolimpián
Publikálás dátuma: 2017. június 12.

Május 23-a és 25-e között rendezték meg Székesfehérváron a Diákolimpia Atlétika Országos Döntőit, ahol a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola és a Platán Utcai Tagintézményének tanulói kiváló sikereket értek el.

Két verseny – Nyolc érem
Publikálás dátuma: 2017. június 12.

Május végén rendezték meg a Budapesti Tüske Uszodában a Delfintalálkozót, amely a 2007 és 2008-ban született gyermekeknek biztosított versenyzési lehetőséget. A 10 pályás, 50 méteres medencében 29 egyesület versenyzői mérettették meg magukat. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Úszó Szakosztályát Endre Barna, az egyik legtehetségesebb fiatal tagja képviselte. Kitűnő úszással egy második, egy harmadik hellyel és értékes helyezésekkel gazdagabban tért haza.

Múzeumok éjszakája a Kiskun Múzeumban
Publikálás dátuma: 2017. június 12.

A Kiskun Múzeum vár mindenkit 2017. június 24-én, szombaton a múzeumi éjszaka programjaira.

Nyári tábor a múzeumban
Publikálás dátuma: 2017. június 12.

Bentlakásos nyári tábort szervez a Kiskun Múzeum gyerekeknek, 7 éves kortól július 3-a és 7-e között. A szálláshely a Borsihalmi Művésztelep és Ifjúsági Szállás, a foglalkozások helyszíne a Kiskun Múzeum, ahová vonattal utaznak be a diákok. Részvételi díj 12 ezer forint. További információ kérhető Fekete Beatrixtól a 76/461-468-as számon, vagy e-mailben: feketebeatrix@kiskunmuzeum.hu.

Útlezárás lesz szerdán
Publikálás dátuma: 2017. június 12.

Dr. Faragó Zsolt, Kiskunfélegyháza város jegyzője tájékoztatja a lakosságot, hogy június 14-én, szerdán 7.45 és 12 óra között iskolai rendezvény biztosítása érdekében lezárják a Dózsa György utca, Bartók Béla és a Csíkszereda utca közti szakaszát. Kérik a gépjárművezetőket, hogy a forgalomkorlátozást vegyék figyelembe és annak megfelelően válasszák meg útvonalukat.

A braunfelsi testvérvárosi találkozón Félegyháza is képviseltette magát
Publikálás dátuma: 2017. június 11.

A testvérvárosok által közösen készített és az Európai Unió által támogatott projekt soron következő találkozója Braunfelsben volt június 1-je és 5-e között. A félegyházi kilenc tagú delegációt Csányi József polgármester vezette. Az elszállásolást és az étkezés egy részét a helyi lakosság vállalta.

Pünkösdi Ifjúsági Találkozó - Pálosszentkút 2017
Publikálás dátuma: 2017. június 11.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hagyományos tavaszi ifjúsági eseménye a Pünkösdi Ifjúsági Találkozó, amelyre idén június 2-án és 3-án került sor Petőfiszállás-Pálosszentkúton, Ivanics Zoltán ifjúsági referens vezetésével, az ifjúságpasztorációban elkötelezett atyák és a Parázs Pasztorális Központ együttműködésével. A hétvége fókuszában ezúttal a „Bátorság!” állt a Szent László évhez kapcsolódva. Ezt a témát mélyítették el a fiatalok a különböző programok által.

Titkok a levéltárból - Régi idők reklámjai 6.: Gyógy- és ásványvizek
Publikálás dátuma: 2017. június 11.

A 19. század végi félegyházi újságok reklámjai között igen szép számban fordulnak elő a különböző ásványvizeket, különösen azok gyógyhatását népszerűsítő hirdetések.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. június 10.

Szentháromság vasárnapja - 2017. június 11.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. június 10.

Szentháromság vasárnapja - 2017. június 11.

Átvették ezüstérmeiket az utánpótláskorú focisták
Publikálás dátuma: 2017. június 10.

A Félegyházi Térségi Sportiskola két utánpótláskorú labdarúgócsapata is ezüstérmet nyert a 2016/17-es szezonban. A megyei I. osztályban szereplő U19-es együttes Fekete Pál Csaba és Fütyü Illés edzők vezetésével a Kiskőrös LC mögött 61 ponttal második lett. Az U16-os együttes Balog Huba vezetésével a megyei bajnokság északi csoportjában a Kecskeméti LC KTE SI–A csapata mögött 44 ponttal kaparintotta meg az ezüstérmet. Mindkét félegyházi gárda kiválóan szerepelt. A megérdemelt ezüstérmeket és kupákat Busa Imrétől, a Félegyházi Térségi Sportiskola Labdarúgó Szakosztályának vezetőjétől, valamint Balla László alpolgármestertől és Kurucz Istvánttól, a Félegyházi Térségi Sportiskola szakmai igazgatójától vették át június 9-én a fiatalok. Az évértékelővel egybekötött éremátadás közös vacsorával zárult.

Befejeződött a tavaszi szezon
Publikálás dátuma: 2017. június 10.

Két győzelemmel és három vereséggel zárta a férfi másodosztály D csoportjának tavaszi fordulóit a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub. Az együttes játékosai mindkét hazai mérkőzésüket megnyerték, a Metro RSC-t 6-3-ra, a DMTK Tenisz Szakosztályt 5-4-re múlták felül. Idegenben nem sok babér termett a félegyháziaknak, a Fővárosi Vízművek ellen 5-4-re, míg az Agroázis-Sportmánia-SZVTK és a TSZSK Gyula ellen 6-3-ra kaptak ki.

Kigyulladt egy műhely Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. június 10.

Tűz ütött ki egy javítóműhelyben Kiskunfélegyházán. Egy autóbusz gyulladt ki, és arról terjedtek át a lángok a mintegy háromszáz négyzetméteres, csarnokjellegű épületre. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahova kiérkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A rajok megfékezték a lángokat, és megkezdték az utómunkálatokat.

Ne feledje! Holnap Állat- és kirakodóvásár Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. június 10.
Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR holnap is (június 11-én) a félegyházi vásártéren.
Holnap (június 11-én) Állat- és Kirakodóvásár Kiskunfélegyházán, a Vásártéren.
Mint minden hónap második hétvégéjén, most is lehet nézelődni-vásárolni, sőt sült kolbászt, lángost és egyéb vásári csemegéket kóstolgatni.
Kellemes kikapcsolódást és jó vásárlást kívánunk a forgatagban!
Szandaváralján versenyeztek a crossmotorosok
Publikálás dátuma: 2017. június 10.
Eredményesen szerepeltek a Szandaváralján megrendezett Nagyfény Endurocross Bajnokság Bestmoto Kupájának 5. fordulóján a Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület tagjai június 3-án. Szuperveterán kategóriában Bagi Csaba 5. lett, a másodosztályban Faragó Dávid ugyancsak ötödikként, Sziládi Róbert nyolcadikként ért célba. A harmadosztályban Lakatos Attila hatodik, míg Szabó Gábor tizennegyedik helyen fejezte be a versenyt.
 
Szépirodalom a protestáns költők és írók tollából
Publikálás dátuma: 2017. június 10.

A reformáció 500. évfordulója alkalmából tart előadást dr. K. Csontosné Tompa Anna, nyugalmazott pedagógus. Második előadásának címe: Szépirodalom a protestáns költők és írók tollából. Az irodalmi délután június 14-én, szerdán 17 órakor kezdődik a Kiskun Múzeumban.

A főegyházmegye családi napja
Publikálás dátuma: 2017. június 9.

A 2017-es esztendőt Szent László Emlékévnek nyilvánította a Nemzetpolitikai Államtitkárság a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Családpasztorációs Bizottsága az idei Egyházmegyei Családi Napon Szent László király, és vele együtt a Főegyházmegye első főpapjának, Asztrik érseknek korát idézte fel. Méltó helyszínnek bizonyult a Baja közelében található Máriakönnye-Vodica kegyhely, a kápolna melletti zarándokösvény és játszótér, amit a bajai Páduai Szent Antal Plébánia plébánosa, Schindler Mátyás atya biztosított a mintegy 600 résztvevőnek.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2017. június 9.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének június 9-ei állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. További információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/795-065.

Démász: 100 milliós beruházás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. június 9.

Saját forrásból, 138 millió forintos hálózatfejlesztést hajt végre a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ Kiskunfélegyházán.

Emléktáblát avattak Dr. Roykó Viktor tiszteletére Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. június 9.

Az Ünnepi Könyvhét keretein belül a Wesselényi utca sarkán emléktáblát avattak Dr. Roykó Viktor tiszteletére, aki 1927-ben kölcsönkönyvtárat, majd 1936-ban olvasótermet nyitott Kiskunfélegyházán. Roykó Viktor munkásságát Kállainé Vereb Mária, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatónője méltatta: 

Félegyházi és jászszentlászlói védőnőket is díjaztak
Publikálás dátuma: 2017. június 9.

Több száz jelölés érkezett az Év védőnője díjra, amelyet idén öt kategóriában hirdetett meg a Magyar Védőnők Egyesülete. A szervezet célja, hogy egy kistelepülésen, egy közepes méretű településen és egy nagyvárosban dolgozó védőnőt jutalmazzanak. Ezen kívül védőnői tanácsadói közösségre, szakfelügyeletet ellátó vezető védőnőre is lehetett szavazni. A szülők által javasolt védőnők közül a kategóriák győzteseit szakmai zsűri választotta ki. A győztesek között van a jászszentlászlói Bazsa Rózsa és a kiskunfélegyházi védőnői közösség, akik az elismerést június 13-án, kedden vehetik át.

Lakossági fórumot tart a főépítész
Publikálás dátuma: 2017. június 9.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a jövő év végéig elkészíti Kiskunfélegyháza Város településfejlesztési koncepcióját, településképi arculati kézikönyvét, településképi rendeletét és településrendezési eszközeit.

Mától könyvutcát rendeznek Kiskunfélegyházán a Hattyúház előtti sétányon
Publikálás dátuma: 2017. június 9.

Június 6-a és 9-e között Könyvutcát rendeznek a Hattyúház előtti sétányon. A látogatók válogathatnak többek között a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár, a Kiskun Múzeum, a Viziné Csilla bábkészítő és a Bestseller kínálatából. A részletekről Kállainé Vereb Máriát, a városi könyvtár igazgatónőjét kérdeztük. 

Minden nyugdíjasnak látnia kellett volna...
Publikálás dátuma: 2017. június 9.

Vidám, de mégis elgondolkodtató előadással mutatták be ma (június 8-án) a Móra Ferenc Művelődési Központban, azokat a bűncselekményeket, amelyek napjainkban leselkednek a nyugdíjasokra.

Nyári menetrend a szemétszállításban
Publikálás dátuma: 2017. június 9.
Sikerrel zárult az Életmentő Üveg akció
Publikálás dátuma: 2017. június 9.

Gyerekek és felnőttek lelkesen hordták a város több pontján felállított gyűjtőhelyekre az újra hasznosítható üvegeket. Az összegyűlt üvegeket a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. hasznosítja, a bevételből pedig egy teljesen automata életmentő defibrillátort vásárolnak, amelyet a félegyházi buszpályaudvaron helyeznek el. A gyűjtésben résztvevő gyerekeknek, akik szelfikkel is igazolták munkájukat, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármester köszönte meg környezettudatosságukat és segítőkészségüket.

Sűrű a Turul Koppányok programfüzete
Publikálás dátuma: 2017. június 9.

Az elmúlt három hét sok eseményben bővelkedett a Turul Koppány Íjászai számára.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek