Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.07.07-07.14.

 
Egy hét Mindszenty József bíboros szülőfalujában
Publikálás dátuma: 2017. július 14.

Idén is megrendezték a Kiskunfélegyházi Szent István plébánia egy hetes hittantáborát, amelynek Mindszenty József bíboros hercegprímás szülőfaluja, Csehimindszent adott otthont július 3-a és 8-a között.

Megkezdődött Kiskunfélegyháza külterületén az út menti fák nyesése
Publikálás dátuma: 2017. július 14.

Megkezdődött Kiskunfélegyháza külterületén az út menti fák nyesése. A munkálatokat a külterületi gondnok irányítása alatt végzik, közmunkások bevonásával. A munkálatokról, melyek augusztus végéig eltartanak és azok menetrendjéről Ván Jenőt, a 10. választókerület önkormányzati képviselőjét kérdeztük.

Tárt kapuk - nyitott nap a múzeumokban
Publikálás dátuma: 2017. július 14.

Július 15-én, szombaton díjmentesen látogatható 9-17 óráig a Kiskun Múzeum, 9-13 óráig a Móra Ferenc Emlékház és a Petőfi Sándor Emlékház.

Vöröskeresztes tábor Balatonfenyvesen
Publikálás dátuma: 2017. július 14.

Mozgáskorlátozott, fogyatékkal élő, és szociálisan rászoruló gyermekek részére szervez minden évben tábort a Magyar Vöröskereszt. Bács-Kiskun megye a legnagyobb mértékben vesz részt a táboroztatásban, ugyanis nagy létszámú, sokféle betegségben szenvedő gyermekcsoportot üdültet immár 37. éve. Idén 83 gyerek, köztük félegyháziak, 27 gondozó, és egy orvos vett részt a július 2-a és 9-e közötti eseményen, Balatonfenyvesen - tájékoztatta szerkesztőségünket Almádi-Kis Melinda, a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezetének munkatársa.

Ismét szúnyogirtás lesz Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. július 13.

A kiskunfélegyházi polgármesteri hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy július 18-án, kedden a napnyugtát megelőző másfél órában légi szúnyogirtást végeznek a város bel- és külterületén. A felhasználandó vegyszerek: CORATRIN, Mosquitox 1 ULV Forte, Aqua K-othrin ULV. A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérik, hogy a méhészek az állományaikat az irtás alatt zárják el. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé, július 19-én vagy 20-án végzik el a munkálatokat.

Jubilált a „Csobbanó Delfinek” vízilabda tábor
Publikálás dátuma: 2017. július 13.

Ötödik alkalommal rendezte meg a „Csobbanó Delfinek” táborát a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület a félegyházi strandon. A kedvező időjárásnak is köszönhetően rekord létszámban jelentkeztek a gyerekek, akik a kéthetes foglalkozások során az úszás, illetve a vízilabdázás alapjaival ismerkedtek meg. A fiatalokat meglévő tudásszint alapján "csikóhalak, delfinek és cápák" csoportokba osztották. A kezdő „csikóhalak” az úszás alapjait tanulták meg, a legügyesebb „cápák” a lövéseket is gyakoroltak.

Július 7-én ülésezett Tiszaalpár képviselő-testülete
Publikálás dátuma: 2017. július 13.

Július 7-én ülésezett Tiszaalpár képviselő-testülete, melyen 13 napirendi pontról tárgyaltak, többek között beszámoló hangzott el a Települési Értéktár Bizottság 2017. évi I. félévi munkájáról, valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és az előző képviselő-testületi ülés óta történt változásokról. Emellett tárgyaltak ingatlanmegvételre irányuló előterjesztésről és a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2016. évi működéséről is. A főbb napirendi pontokról Dr. Vancsura Istvánt, Tiszaalpár polgármesterét kérdeztük.

Kezdődik a felkészülés
Publikálás dátuma: 2017. július 13.

Megkezdi az őszi felkészülést a Kiskunfélegyházi Honvéd TK első és második csapata. Az első három mérkőzést hazai pályán játsszák: az 1-es csapat július 19-én, szerdán a Csongrád együttesét fogadja 18.30-kor. A 2-es csapat július 21-én, pénteken a Nyárlőrinciekkel csap össze ugyancsak este fél 7-kor. Másnap a KHTK 1 a KLC U19-es gárdáját fogadja 10 órától. A nagy csapat ezen kívül játszik még Nagykőrösön és Hódmezővásárhelyen, augusztus 5-én pedig a magyar kupa fordulón vesz részt. A 2-es csapat Kecskeméten szerepel majd július 28-án.

Kosárlabdapálya épül a Honvéd pályán
Publikálás dátuma: 2017. július 13.

Bár nagyon népszerű volt, évekkel ezelőtt meg kellett szüntetni a kosárlabda pályát a Honvéd pályán, mert balesetveszélyes volt. A sport szerelmesei azóta hiányolják a lehetőséget, de pénz hiányában mindeddig nem volt lehetőség a felújításra. Most a társasági adóból és önkormányzati forrásból megvalósulhat a mintegy 30 millió forintos beruházás, aminek köszönhetően hamarosan a kor követelményeinek megfelelő pályán pattoghat a labda – tudtuk meg Balla László alpolgármestertől, aki hangsúlyozta, hogy a lehetőség bárki előtt nyitott lesz.

Lovastábort rendez a héten a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola
Publikálás dátuma: 2017. július 13.

Lovastábort rendez a héten a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola a 6 és 14 év közötti gyermekek számára. Az intézmény tangazdaságában zajló tábor programjairól Rózsa Pál igazgatót kérdeztük.
 

Öko-élménytábor a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. július 13.

Öko-élménytábort szervezett az általános iskolások felső tagozatosainak a Petőfi Sándor Városi könyvtár. A gyerekek egy héten át tartalmas és intenzív programokon vehettek részt. A hét történéseit a tábor főszervezője, Czibolya Szilvia összegezte lapunknak.

Több felújítást végeznek a nyári szünet ideje alatt a KSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskolájában
Publikálás dátuma: 2017. július 13.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájában a nyári szünet ideje lehetőséget ad arra, hogy az intézmény felújítási munkálatait elvégezzék. Többek között új vizesblokkal gazdagodik az iskola tanműhelye és a Molnár-telepi műhely is. A részletekről Ágoston Tibor tagintézményvezető nyilatkozott a Sirius Rádiónak.

Nyári Focisulit tartanak a Vasutas Sport pályán július 3-tól augusztus 18-áig
Publikálás dátuma: 2017. július 12.

Nyári Focisulit tartanak a Vasutas Sport pályán július 3-tól egészen augusztus 18-áig. Hétfőtől-péntekig, napi két edzéssel, délelőtt 10-11-ig és délután 15:30-17 óráig várják a 2000 és 2012 között született lányok és fiúk jelentkezését. A részletekről Osztopáni Mihályt, a Focisuli szervezőjét kérdeztük.

Október végéig 14 helyszínen újulnak meg az utak, épülnek parkolók
Publikálás dátuma: 2017. július 12.

Az utak aszfaltozására, játszóterek felújítására, parkolók építésére idén az elmúlt évi összeg kétszeresét, több mint 250 millió forintot fordít az önkormányzat a „Félegyháza megújul” program keretében. A 14 helyszín közül elsőként a Csólyosi út újabb egy kilométeres szakaszának aszfaltozását kezdték meg július 3-án. A külterületen élők „köldökzsinórja” így már majdnem az elkerülő útig tart. Ami nagyon fontos az itt élők számára, hogy a 3 és fél méter szélességű utat olyan műszaki paraméterekkel építik meg, hogy az hosszútávon bírja a mezőgazdasági erőgépek terhelését is. A teljes felújítási program befejezését október 31-ei határidővel vállalta a kivitelező.

A csalók telefonhívásokkal próbálják áldozatuk pénzét kicsalni
Publikálás dátuma: 2017. július 12.

Időről-időre csalók próbálják áldozatuk pénzét kicsalni különböző okokra hivatkozó telefonhívással. Vannak, akik valamely pénzintézet, hivatal, vagy intézmény nevében hívják áldozataikat, azonban tudnunk kell, ha pénzt kérnek tőlünk, esetleg ajándékokkal kecsegtetnek, nem szabad hinni nekik. Ugyanis hivatalosan nem kérhetnek tőlünk pénzt telefonon keresztül. A részletekről dr. Horváth Rekedt Grétát, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóját kérdeztük.

Az LMP bevezetné a progresszív jövedelemadózást
Publikálás dátuma: 2017. július 12.

"Jelentős béremelést sürget az LMP Bács-Kiskun megyében is" címmel tartott sajtótájékoztatót az LMP július 4-én Kiskunfélegyházán a Béke téren. Szerintük azt a bérválságot, amit 10-20 évvel ezelőtt hoztak létre a kormány nem tudja megfelelően kezelni. Ezért javaslatuk szerint bekellene vezetni a progresszív jövedelemadózást, azaz minél magasabb az adóalap, annál nagyobb százalékát kell adó formájában befizetni. A részletekről Schmuck Erzsébetet, az LMP frakcióvezető-helyettesét kérdeztük.

Francia és magyar partnerekkel újabb programokat valósíthat meg a Natura Hungarica Alapítvány
Publikálás dátuma: 2017. július 12.

Egy újabb ígéretes program teremt lehetőséget a félegyházi székhelyű Natura Hungarica Alapítvány számára, hogy francia és magyar partnerekkel közösen további sikereket érjen el a környezetvédelem és az ifjúságsegítés terén. A partnerek tapasztalatokat cserélnek, és közösen új projekteket dolgoznak ki. Arról, hogy eddig milyen programok valósultak meg, illetve, hogy az elmélyített partnerségből milyen további elképzeléseket fogalmaztak meg - arról Kárpáti Ritát, az alapítvány elnökét kérdeztük.

I. Fornetti Aquatlon Verseny
Publikálás dátuma: 2017. július 12.

Szakaszos aquatlon versenyt rendez a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub 2017. július 29-én a Hősök Parkjában (Félegyházi Termál Parkfürdő előtti parkban – Blaha Lujza tér 1.), illetve a parkfürdőben.

A verseny helyszínei:

Úszás: Félegyházi Termál Parkfürdőben (belépés 9 órától) Belépés kizárólag karszalag felvételével - ingyenes)
Futás: a kijelölt és lezárt területen, aszfalt burkolatú szilárd talajon (betonjárda és úttest), zárt területen történik. A futás helyszínét a városi polgárőrség és rendőrség biztosítja.

Innovációt és lehetőségeket biztosít a Torus Kft.
Publikálás dátuma: 2017. július 12.

Hat hektár területen, összesen tizennégyezer négyzetméternyi csarnokban, évi 12 ezer tonna lemez felhasználásával, 60.000-féle termékével van jelen a kiskunfélegyházi telephelyű Torus Acéltermékgyártó Kft. a tartályfenék gyártásban. A nemrégiben bővült gyár a folyamatos gépbeszerzések és létszámfejlesztés mellett jutott el az ágazat mai szintjére. Az anyacég alapításának 40. évfordulója alkalmából gyártástechnológiájuk fejlődési sikereit egy üzemlátogatás keretében megrendelőiknek is bemutatták, ahová így tizenhét országból érkeztek a cég külföldi partnerei. Az elért eredmények pozitív jövőképet kínálnak a munkaerőpiac területén is.

Összefogás Lilláért
Publikálás dátuma: 2017. július 12.

Koncerttel kezdődött, és igazi piknik hangulatba torkollott az a jótékonysági koncert, amelyet két félegyházi székhelyű alapítvány összefogásával rendeztek meg Kollár Lilla, az oxigénhiánnyal született, mostanra három esztendősre cseperedett kicsi félegyházi leány javára.

Sikeres tanévet zárt a Kiskunfélegyházi Kossuth Kollégium
Publikálás dátuma: 2017. július 12.

Sikeres tanévet zárt a Kiskunfélegyházi Kossuth Kollégium, melyet a versenyeredmények és a kollégisták tanulmányi átlagai is bizonyítanak. A jó eredményhez a Kossuth Kollégium nevelőtestületének szakmai munkája és a szakoktatókkal való együttműködés nagyban hozzájárult. A kollégiumban végzett szakmai munkáról Budainé Gulyás Gabriella a Kiskunfélegyházi Kossuth Kollégium vezetője a következőket mondta a Sirius Rádiónak.

Szentmihályon perdül táncra Mátyás király
Publikálás dátuma: 2017. július 12.

A szegedi Délikert Néptáncegyüttes és a Félegyházi Táncszínház szabadtéri táncjátékban mutatja be Corvin Mátyás uralkodását. Július 15-én, szombaton 21 órakor, a Szentmihályi Móricz Zsigmond Művelődési Házban, a Dél-Dunántúli Regionális Alapítvány szervezésében, a Reformáció évének alkalmából mintegy kétórás, fergeteges szabadtéri táncszínházat rendeznek a szegedi Délikert Néptáncegyüttes és a Félegyházi Táncszínház közreműködésével.

Útlezárás a sörfesztivál ideje alatt
Publikálás dátuma: 2017. július 12.

A III. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál szervezői ezúton tájékoztatják az érintetteket, hogy a vasútállomást július 19-e és 25-e között a városi sportcsarnok felől lehet megközelíteni úgy gyalogosan, mint gépjárművel.

A sör széppé teszi a szomjat
Publikálás dátuma: 2017. július 11.

Július 21-e és 23-a között rendezik meg a III. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivált a Rocktár előtt, amelyre első alkalommal a szombati napon a Petőfi Sándor Városi Könyvtár is kitelepül. Rejtvénnyel, poháralátéttel, könyvjelzővel és a témához kapcsolódó könyvekkel várják a Kocsmakönyvtárba látogatókat.

Az LMP folytatja az alaírásgyújtést a paksi népszavazás érdekében
Publikálás dátuma: 2017. július 11.

"Jelentős béremelést sürget az LMP Bács-Kiskun megyében is" címmel tartott sajtótájékoztatót az LMP július 4-én Kiskunfélegyházán a Béke téren, melyen bejelentették, hogy az LMP országos aláírásgyűjtést indított a paksi népszavazás érdekében. Álláspontjuk szerint hibás az az alkotmány, amely megakadályozza, hogy egy, az ország jövőjét évtizedekre meghatározó kérdésben az emberek maguk dönthessenek. A részletekről Schmuck Erzsébetet, az LMP frakcióvezető-helyettesét kérdeztük.

Civil családi napot rendeznek augusztus 20-án Fülöpjakabon
Publikálás dátuma: 2017. július 11.

Civil családi napot rendeznek augusztus 20-án Fülöpjakabon a Szabadidőparkban. A nap folyamán többek között főzőverseny, foci, gyerekprogramok és táncmulatság várja a résztvevőket. A részletekről Kovács Mártát, a Fülöpjakabi Faluház programszervezőjét kérdeztük.

Diplomák a kiskofferban
Publikálás dátuma: 2017. július 11.

HARMINCHÉT esztendővel ezelőtt lépett be az oktatási rendszerbe és még mindig bírja szuflával. Huszonöt év alatt tizenöt diplomát szerzett, s ezzel akaratán kívül magyar rekorder lett. Kapus Krisztián számára nem a papír fontos, hanem a tudás.

Félegyházi Napok - 2017
Publikálás dátuma: 2017. július 11.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit az augusztus 18-a és 20-a között tartandó Félegyházi Napok rendezvényeire.

Fotósaink munkáját Lengyelországban is nagyra értékelik
Publikálás dátuma: 2017. július 11.

Lengyelországban, Lodz városában mutatkoznak be az „Erózió” címet viselő kiállításukkal a félegyházi Wesel Hugó Fotókör alkotói július 27-étől. Fotósaink 2012 óta ápolnak baráti kapcsolatot a Lodzi Fotóművészek Társaságával, azóta rendszeresen kiállítási lehetőségeket biztosítanak egymásnak. A félegyháziak tárlatát idén is nagy figyelemmel és szeretettel fogadták a lengyel művészetpártolók. A tárlat anyagát Kiskunfélegyházán augusztus 18-ától a művelődési központban tekinthetik meg az érdeklődők.

Ingatlanpiaci hírek
Publikálás dátuma: 2017. július 11.

Pörög az ingatlanpiac, profi ingatlanos és amatőr közvetítők hada közül választhatunk. Dr. Sasi Ádám ügyvéd, ingatlanforgalmi szakjogász ezúttal arra hívja fel figyelmünket, mire vigyázzunk, mielőtt ingatlan-megbízási szerződést kötnénk és kit bízzunk meg.

Járhatóvá teszik a külterületi utakat
Publikálás dátuma: 2017. július 11.

Júliusban megkezdték a dűlőutak járhatóvá tételét. Ván Jenő önkormányzati képviselő elmondta, hogy valamennyi utat végigjárva lenyesik a fák, cserjék belógó ágait, amelyek egy-egy szakaszon már lehetetlenné tették a közlekedést a terméküket szállító ponyvás autóknak, de a személyautókat is sértették. Emellett az útszéli gyomokat is rendszeresen zúzzák a nemrégiben beszerzett munkagéppel. A levágott gallyakat azonnal elszállítják, majd ősszel aprítékot készítenek belőle, és hasznosítják.

Körkérdés: Hová tervezett nyaralást?
Publikálás dátuma: 2017. július 11.

Az év legmelegebb hónapjaiban sokan vágynak a vízpartra, mások inkább a hűs hegyekben túráznának. Van, aki hosszabb üdülésre készül, másoknak csak egy rövidebb pihenésre van lehetősége. Egyesek szeretik előre megtervezni a nyaralást, és vannak hívei a spontán kirándulásnak is. Körkérdésünkben nyaralási terveikről kérdeztük a félegyháziakat.

Remek teljesítményt nyújtottak Karcagon a félegyházi aratók
Publikálás dátuma: 2017. július 11.

Kiskunfélegyházáról érkezett a legnépesebb küldöttség a július 8-án, Karcagon megrendezett XIII. Hármas-kerületi Kézi Aratóversenyre. Városunkat 6 csapat képviselte, és nem is tértek haza eredmény nélkül. A díjkiosztó ünnepségen a Haleszi gazdakör 2-es csapata aratásával, a Selymesért Egyesület szépen terített, hagyományos, finom étkekkel megrakott aratóreggelijével érdemelte ki a harmadik helyezettnek járó kupát és ajándékokat. De az aratópálinkák versenyében sem kellet szégyenkeznünk, hiszen Bartáné birspálinkáját is a legjobb három közé sorolta a zsűri.

Számos projektet valósít meg Kiskunfélegyháza Önkormányzata
Publikálás dátuma: 2017. július 11.

Június 29-én ülésezett Kiskunfélegyháza képviselőtestülete, ahol többek között határoztak a sportorvosi ellátás bővítéséről, a pályázatból megvalósítandó elektromos töltőállomásokról, továbbá az önkormányzat Helyi Esélyegyenlőségi Programjának felülvizsgálatáról is. A folyamatban lévő projektekről Csányi József polgármestert kérdeztük.

Várhatóan jövő tavasszal kezdik a bugaci látógatóközpont megépítését
Publikálás dátuma: 2017. július 11.

Új látogatóközpont épül Bugacon, melyre 2016. áprilisában pályáztak a Megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turisztikai fejlesztési pályázat keretében, melyet a napokban pozitívan bíráltak el, így jelenleg a támogatási szerződés megkötését készítik elő. Ennek eredményeképpen valósulhat meg az új látogatóközpont. A látógatóközpont megépítésének részleteiről, illetve az elképzelésekről Szabó Lászlót, Bugac polgármesterét kérdeztük.

A természettudomány titkaival ismerkedtek a gyerekek a gimi nyári táborában
Publikálás dátuma: 2017. július 10.

Második alkalommal szervezett komplex természettudományos tábort a Móra Ferenc Gimnázium Öveges Laboratóriuma. A nyári szünet elején, július 3-ától 5 napon át a megfigyelések, kísérletezések töltötték ki 16 általános iskoláskorú kisdiák napjait. Jórészt a tavalyi táborozók jelentkeztek, de többen érkeztek Kiskunmajsáról, Csongrádról és Abdáról is.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2017. július 10.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

1. Berci: 2 éves keverék kan
2. Mazsola: 1 év körüli drapp, szálkás kan
3. Scooby: 2,5 éves drapp, keverék szuka
4. Szálka: 3 év körüli drapp, ivartalanított vizsla, keverék kan

Két második hely a sárvári fúvósfesztiválon
Publikálás dátuma: 2017. július 10.

Nemzetközi fúvószenekari versenyt hirdetett három kategóriában Sárvár Város a Sárvári Fúvószenekari Egyesület szervezésében, július 8-án. A Nádasdy-vár ötszögű, kitűnő akusztikájú udvarában 2008 óta megrendezett verseny az ország egyik legrangosabb fúvós megmérettetésévé vált. A hazai és külföldi együttesek számára ez egy kiváló lehetőség, hogy neves szakemberekből álló zsűri előtt mutassák meg koncertfúvós kategóriában tudásukat. A találkozóról a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar két második helyezéssel tért haza.

Létkérdés számára, hogy segíthessen másokon
Publikálás dátuma: 2017. július 10.

Miniszteri elismerésben részesült Semmelweis-nap alkalmából Csősziné Juhász Ildikó, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyének telephelyvezető ápolója. A díjat Balogh Zoltán miniszter és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár adta át hétfőn a budapesti Vigadóban megrendezett központi ünnepségen. Az elismerés kapcsán beszélgettünk az ápolási igazgatóval.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. július 9.

Évközi tizennegyedik vasárnap -2017. július 9.
 
1. Kedden Szent Benedek apát ünnepe, szombaton pedig Szent Bonaventura püspök és egyháztanító emléknapja lesz.

2. Július 13-án, csütörtökön a Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésére emlékeznek, a családokért imádkoznak. A szentmisék reggel 7 órakor és 12 órakor lesznek. ½ 12-től rózsafüzért imádkoznak a családokért.

3. A Mária Tisztelők Köre közös imádságot hirdet minden hónap 13-án, este 6 órára a Mártírok útja 7. szám alatt, Lugosi Lászlóné lakásában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

4. A héten a plébános úr betegsége miatt csak szombaton lesz esti szentmise. Szíves megértésüket köszönik.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. július 9.

Évközi tizennegyedik vasárnap - 2017. július 9.

1. Vasárnap délután 6 órakor kezdődik a Rózsafüzér társulat összejövetele.

2. Az újságos asztalról ingyen elvihető a Magyar Katolikus Karitász kiadványa, az „Adásidő”.

3. Ugyancsak elvihető az újságos asztalról a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő imádság.

4. Július 16-án, jövő vasárnap délelőtt ½ 11-kor lesz a kunszállási templom búcsúi miséje. Hívnak és várnak mindenkit.

Aratóünnepet tartottak Kunszálláson
Publikálás dátuma: 2017. július 9.

 Első alkalommal szervezett aratóünnepet a kunszállási Csűrcsavaró néptáncegyüttes szombaton (július 8-án).

Az eseményen felelevenítették a régi aratáshoz kapcsolódó szokásokat, hagyományokat, hiedelmeket. A kézi kaszálás után hagyományos cséplőgéppel mutatták be az érdeklődőknek a cséplés folyamatát. Az aratókat az 1800-as évekből származó recept alapján készült kaszáslevessel kínálták. Az aratóünnep Fokos zenekar koncertjével és táncházzal zárult - írja a BAON internetes portál.

Kézilabda tábort szerveztek a gyerekeknek
Publikálás dátuma: 2017. július 9.

Egyhetes kézilabda tábort tartott a Kiskunfélegyházi HTK az U10-es és az U12-es korosztályú igazolt játékosok részére július 3-a és 7-e között a Constantinum Sportcentrumban. A napi kétszeri edzéseket Fekete Krisztián irányította Gulyás Brúnóval és Nyerges Márk segítővel. A tábor célja az utánpótláskorú játékosok technikai és koordinációs képességeinek fejlesztése, valamint az összetartás erősítése. A tréningek mellett a fakultatív programokra is jutott idő. A mozizás, a strandolás és a fagyizás kikapcsolódást nyújtott a gyermekeknek. A tábor közös vacsorával jó hangulatban zárult.

Nyári menetrend a szemétszállításban
Publikálás dátuma: 2017. július 9.

A KVI ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy szeptember 29-éig egy órával korábban végzi a kommunális, illetve a zöldhulladék elszállítását, így a hulladéktároló edényzetet ennek megfelelően, reggel 6 óráig szükséges kihelyezni.

Strandfoci-nyertes sportiskolások
Publikálás dátuma: 2017. július 9.

Tiszakécskén léptek pályára a Félegyházi Térségi Sportiskola U11-es korosztályú játékosai a helyi strandfoci kupán július 8-án. Gerecs Attila tanítványai kiválóan szerepelve a csoportjukból továbbjutva az elődöntőben a Pécel csapatát búcsúztatták, a fináléban a Duna-Aszfalt TVSE együttesével találkoztak, 2-2-es rendes játékidőt követően büntetőkkel 8-7-re diadalmaskodtak.

Titkok a levéltárból - Régi idők reklámjai 7. - Mosás és fehérítés
Publikálás dátuma: 2017. július 9.

Az 1885 és 1900 között megjelent három különböző félegyházi újságból most a mosással és fehérítéssel kapcsolatos reklámokat és hirdetéseket gyűjtöttük csokorba.

Negyedik helyen végeztek favágásban a félegyházi tűzoltók
Publikálás dátuma: 2017. július 8.

A II. Bács-Kiskun Megyei Tűzoltófavágó-versenyre nevezett tizenegy csapat tagjai motorfűrész-használat terén - a mindennapi munkájuk során - szerzett tudásukat mérték össze Baján. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltó szerelés, kombinált darabolás, lánckímélő darabolás, gallyazás és fadöntés versenyszámokban mérték össze erejüket.

Családját és a nótázást kedveli igazán a 95 éves Józsi bácsi
Publikálás dátuma: 2017. július 8.

Gyermekei, unokái, dédunokái és barátai énekszóval köszöntötték 95. születésnapján a még mindig nótás kedvű Csányi Józsefet július 7-én. A családtagok még levéltári kutatásokba is kezdtek, hogy átadhassák ajándékként „Az Est” című lap 1922-es számát, amely beszámolt születéséről. Egyéb meglepetésekben sem volt hiány, sőt családja egy horvátországi kirándulásra is meghívta Józsi bácsit, a vendégsereg pedig a nyaraláshoz szükséges valutával is megajándékozta. Örömmel fogadta a köszöntéseket, és az is biztosnak látszott, hogy fiatalosan fogja élvezni a tengerparti örömöket. A szépkorút a város nevében Balla László alpolgármester köszöntötte oklevéllel és virágcsokorral.

Homokból készültek az alkotások
Publikálás dátuma: 2017. július 8.

Tizenhetedik alkalommal hirdette meg a tiszakécskei Városi Könyvtár a homokvárépítő és homokszobrász versenyét a tiszai szabadstrandon.
A csapatoknak egy óra állt rendelkezésükre, hogy elkészítsék remekműveiket. A kellékekről, eszközökről mindenkinek magának kellett gondoskodnia. Nem csak várakat készítettek az indulók, volt aki sellőt vagy éppen teknősbékát formázott a homokból. A tiszai homok alkalmas volt arra, hogy csepegtetős vár is készüljön belőle. Ezt a módszert többen is alkalmazták.

Tájékoztató a nyári igazgatási szünetről
Publikálás dátuma: 2017. július 8.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a polgármesteri hivatalban igazgatási szünet lesz július 24-én hétfőtől, augusztus 4-én, péntekig. Az igazgatási szünet alatt az ügyfélfogadás szünetel, az Anyakönyvi Hivatal továbbra is a megszokott rend szerint fogadja az ügyfeleket. Földkifüggesztési ügyek intézésére július 27-én, csütörtökön 8 és 10 óra között lesz lehetőség a II. emelet 102. irodában.

Tárt kapuk - nyitott nap a múzeumokban
Publikálás dátuma: 2017. július 8.

 Jövő héten, július 15-én, szombaton díjmentesen látogatható 9-17 óráig a Kiskun Múzeum, 9-13 óráig a Móra Ferenc Emlékház és a Petőfi Sándor Emlékház.

A szív hídjai
Publikálás dátuma: 2017. július 7.

Igazi romantikus, kertmozis kikapcsolódást ígér a művelődési központ júliusi filmklubja. Ezúttal Clint Eastwood főszereplésével és rendezésével ajánlják az 1995-ben készült, A szív hídjai című filmet. Partnere a méltán híres Meryl Streep. A vetítés július 7-én, pénteken 21 órakor lesz. Az előadás, mint mindig, ingyenes mindenki számára.

Kutyával védekeznek a ragadozók ellen
Publikálás dátuma: 2017. július 7.

PETŐFISZÁLLÁS | Az alföldi község adott otthont a napokban megrendezett első sarplaninactábornak, melyen pásztorkutyát tenyésztő szakemberek gyűltek össze. Az ország különböző részeiről és Erdélyből érkező résztvevők meglátása szerint egyre komolyabb problémát okoznak a ragadozók az állattartóknak.

Ma kezdődik a X. Pálosszentkúti Keresztény Motoros Zarándoklat
Publikálás dátuma: 2017. július 7.

A július 7-e és 9-e között tartandó rendezvény egyúttal a nagycsaládosok regionális találkozója is egyben. Mindenkit várnak vallási, felekezeti hovatartozás nélkül. A háromnapos találkozó legfőbb programja szombaton, 10 órakor kezdődik. Jubileumi szentmisét tart, majd megáldja a motorosokat Csóka János pálos tartományfőnök.

Nyári lazulást szerveznek a lakótelepi szülők
Publikálás dátuma: 2017. július 7.
Ha unod az otthon ülést és szórakoztató kikapcsolódásra vágysz, szeretettel várnak a Lazulj velünk 4. színes programjaival a Darvas iskola udvarán 2017. augusztus 9-én, szerdán 8-14 óráig.
 
Nyári szünet a kórház falai között
Publikálás dátuma: 2017. július 7.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban részt vevő kórházak visszajelzései alapján a nyári szünetben kevesebb önkéntes érkezik mesét olvasni. Pedig különösen jól jön ilyenkor egy mese, hiszen a gyerekek nyáron még nehezebben élik meg a kórházban töltött napokat, a bezártságot. A segíteni vágyó mesedoktorokat most új időpontokkal várják a Bajai Szent Rókus Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályán, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztályán és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Gyermekosztályán is.

Ravatalozóval bővül a kiskunfélegyházi Alsó temető
Publikálás dátuma: 2017. július 7.
Helyi cég, az Előregyártó-Szerelő és Építőipari Fővállalkozó Kft. kivitelezi Kiskunfélegyházán az Alsó temetőben építendő ravatalozót a hozzá kapcsolódó építményekkel együtt. A nettó 225 millió forint értékű munka során a ravatalozón kívül megvalósul még:
kolumbárium udvar,
új parkoló és kerítés,
parkosítás, térburkolás,
összekötő út és a szükséges közművek kialakítása.
Sajtótájékoztatót tartott az LMP Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. július 7.
"Teremtsünk százezer új és jól fizető munkahelyet megújuló energiával!" címmel tartott sajtótájékoztatót az LMP június 30-án Kiskunfélegyházán a Béke téren.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek