Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.07.28-08.04.

 
A félegyházi fiatalok fogékonyak a népművészeti értékek elsajátítására
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 4.

A tehetségek felfedezése és felkarolása céljával indította útjára tavaly a Pattanj Palkó Népművészeti Tábort a Sorsocskák Alapítvány, dr. Ónodi Izabella kezdeményezésére. A népzenét, néptáncot és a népi kultúra valamennyi ágát népszerűsítő és tanító tábornak idén a Rocktár adott otthont. Negyven gyerek tanult helyi és székelyföldi oktatókkal népdalt, néptáncot, hegedűt, nagybőgőt, furulyát, és a tekerőlanttal is megismerkedhettek.

Élő közvetítés a kunfakó felvonulásról
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 4.

Oldalunk hűséges látogatói láthatták már, hogy egy ideje élő közvetítésekkel is jelentkezünk. A Kiskun TV csapata a nyáron azon fáradozott, hogy tökéletesítse és néhány nagyobb rendezvényen – mint például a sörfesztivál, a Petőfi emlékünnepség – tesztelje ezt a technikai lehetőséget. Erre lesz újabb alkalom ma délután 16 órakor, amikor a Kunfakó Ünnep kapcsán több mint 40 ló vonul fel Kiskunfélegyháza főutcáján, a Kossuth Lajos utcán. Így azoknak sem kell lemaradnia az élményről, akik éppen nyaralnak, vagy inkább a hűs, klímás szobából néznék az eseményt.

Érezd magad otthon!
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 4.

E címmel nyílik kiállítás a városi könyvtárban Molnár István Holló László-díjas festőművész képeiből, augusztus 20-án, vasárnap 16 órakor. A tárlatot Kovács Ágnes művészettörténész nyitja meg. A festménykiállítás szeptember 28-áig látogatható.

Isteni sugallatra kezdett el alkotni
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 4.

Nyugdíjba vonulása után kezdett el verseket írni, majd festeni a Kunszálláson élő Ferenczi Gyuláné Kati, aki semmiképp sem szerette volna tétlenül tölteni nyugdíjas éveit. Sok mindent tervezett, de végül minden másként alakult, ahogy gondolta.

Aquatlon verseny Kiskunfélegyházán - eredményekkel
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 3.

Első alkalommal rendeztek aquatlon versenyt Kiskunfélegyházán július 29-én, a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szervezésében. Az úszásból és futásból összetevődő számokat a Félegyházi Termál Parkfürdőben, valamint a Hősök Parkjában és a Kossuth utca lezárt területén bonyolították le. A rendezvényt Balla László alpolgármester és a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub elnöke Németh László nyitotta meg nyitotta meg. Korosztályoktól függően a versenytáv a legkisebbeknél 33 méternyi úszásból és 500 méteres futásból állt, míg a 2003 előtt születettek 500 méter úszását követően 3 kilométernyi futást teljesítettek. A hat városból érkezett nevezések között a legfiatalabb egy 2013-as születésű szentesi kisgyermek, a legidősebb 1949. évben született kiskunfélegyházi sportember volt.

Népművészeti nevelés a Pattanj Palkó-táborban
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 3.

A tehetségek felfedezése és felkarolása céljával indította útjára tavaly a Pattanj Palkó Népművészeti Tábort a Sorsocskák Alapítvány.

Természetjáróink Szlovákiában kalandoztak
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 3.

A Kiskun Természetbarát Sportegyesület ezúttal egy busznyi klubtagjával indult kétnapos túrára Szlovákiába 2017. július 22-én.

Megugrotta az ötméteres álomhatárt
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 2.

Életre szóló élményekkel tért haza a napokban Csontos Piroska Londonból. Az Egyesült Királyság fővárosa adott otthon a para­atlétikai világbajnokságnak.

Újabb elismerés a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálatnak
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 2.
A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége 2016-ban díjat alapított Magyar Családokért elnevezéssel, amely minden évben olyan személynek vagy közösségének adományozható, aki/amely tudományos, közéleti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a magyar családok érdekében fejti ki tevékenységét.
 
XVIII. Szállási Napok
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 2.

Szeretettel várnak minden kedves szórakozni vágyót 2017. augusztus 20-án Petőfiszállásra a XVIII. Szállási Napokra.

Faportálok a városházán
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 1.

Ismét faportálok díszítik a félegyházi városházát, azaz annak egyik felét. A cél az egykori állapot visszaállítása volt. Az eredmény önmagáért beszél.

Félegyháza örökre magáénak tudja Petőfit
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 1.

A költőre emlékezünk, aki talán itt született, talán nem. De, hogy ennek a városnak a porát taposta Kisgyermek korában, ahhoz nem fér kétség. Innen indult „nádparipán lovagolva”, s vált a legnagyobb magyar költővé. A mai napon halálára emlékezünk, mely legalább annyira titokzatos, mint születése – fogalmazott Rosta Ferenc alpolgármester, amikor a Petőfi Sándor halálának 168. évfordulójára emlékezőket köszöntötte július 31-én.

Jaj, úgy élvezem én a strandot!
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 1.

Kedvez az idei nyár a strandolás szerelmeseinek. A félegyházi fürdő növekvő látogatottságát azonban nem csak ennek köszönheti. Az elmúlt időszak fejlesztései nyomán 30 százalékkal megnőtt a forgalom, a megújult uszoda és strand visszacsábította a félegyháziakat és egyre népszerűbb a térség más városaiból érkező vendégek körében is.

Kiskunfélegyházi solymász vigyázott a vizes vb madaraira
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 1.

Egy ember heteken ingázott a két város között azért, hogy a fajok a továbbiakban is békésen megférjenek egymás mellett, hogy a madarak ne mocskolják össze a helyszíneket, és hogy ne betegedjenek meg a nyílt vízen versenyző úszók.

Kunfakó Ünnep – 2017
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 1.

A Kunfakó Ünnep egy baráti találkozó, ahol megtekinthető a kunfakó ló sokoldalúsága, ahol megmutatják a lovasok egymásnak, hogy hol tartanak a tenyésztésben, idomításban és népszerűsítésben. Szeretettel várják a fajta iránt érdeklődő lovasokat, tenyésztőket és a fajta iránt érdeklődőket augusztus 4-e és 6-e között Kiskunfélegyházán, a parkerdőben.

Lovasíjász verseny az Ősök Napján
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 1.

A 2017-es Ősök Napja programjaiban a hagyományőrző sportok és viadalok kapnak kiemelt szerepet. A magyarokat lovas-nemzetnek is szokták emlegetni. Nem véletlenül, hiszen a lovas-, és főként a hagyományos lovas sportokban az élen járnak hazánk hagyományőrzői. A IV. Ősök Napján a többi – nagy közönségsikerű – lovasverseny mellett (köböre, lovasbirkózás, Puszta Vágta, Puszták Népe Lovas Viadal) most lovasíjász versenyt is rendeznek augusztus 13-án, vasárnap 11 órától.

Augusztusi programok a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. július 31.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár augusztusi programjai a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Félegyházi Napok - 2017
Publikálás dátuma: 2017. július 31.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit az augusztus 18-a és 20-a között tartandó Félegyházi Napok rendezvényeire.

Játékos feladatokkal dolgozták fel a különböző sztereotípiákat a diákok az ifjúsági cserén
Publikálás dátuma: 2017. július 31.
Július 17-e és 23-a között Segítés hőfoka címmel rendeztek ifjúsági cserét Kiskunfélegyházán az Erasmus+ program keretein belül, melyen nemcsak magyar diákok vettek részt, hanem Komáromból, Csíkszeredából és Nagyváradból is csatlakoztak a fiatalok. Az idei program témája a családon belüli erőszak, illetve a női jogok voltak. Az ifjúsági csere célja, hogy a problémák megismerése után a gyerekek tudjanak segíteni bajba jutott társaikon. A foglalkozásokról Miklya Luzsányi Mónikát, a program trénerét kérdeztük. 
 
Nemzetközi tábor a családon belüli erőszakról
Publikálás dátuma: 2017. július 31.

Az Erasmus+ program keretében idén második alkalommal szervezett nemzetközi tábort Félegyházán a Kreatív Mozaik Alapítvány. A tavalyi összejövetelen a drogprevenció kérdését dolgozták fel, az idei tábor témája is a bűnmegelőzéshez, ezen belül a családi erőszakhoz és a női jogokhoz kapcsolódott. Az interaktív foglalkozásokon, a játékos megmozdulásokon 34 fiatal vett részt. A magyar vendéglátók társaságában Romániából és Szlovákiából érkezett diákok töltöttek el egy vidám nyári hetet tanulással, vitákkal és érdekes játékokkal.

Ökotábort rendeztek július 3-a és 7-e között a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. július 31.

Július 3-a és 7-e között ’’Zöldnyomon járunk’’ címmel rendeztek pályázati támogatással Öko- élménytábort a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban az általános iskolák felső tagozatos diákjai számára. Többek között a diákok kézműveskedtek, ellátogattak a szennyvíztelepre, megnéztek egy Öko-farmot és elutaztak Budapestre a Mezőgazdasági Múzeumba. Arról, hogy hány diák vett részt a táborban, illetve milyen tapasztalatokkal tértek haza Czibolya Szilviát, a tábor szervezőjét kérdeztük. 

Több mint 50 év a birkózás jegyében
Publikálás dátuma: 2017. július 31.

Jelentős szerepet vállalt a félegyházi birkózó élet elmúlt évtizedeiben Kelemen András birkózó edző, érdemei elismeréseként és a sportágban végzett öt évtizedes tevékenységéért, valamint a gyermekek iránt tanúsított szeretetéért és példamutató munkájáért az idei esztendőben a „Kiskunfélegyháza Város Sportjáért” kitüntető díjat is átvette. Kelemen András 1962-ben ismerkedett meg a birkózással, a sportág csínját-bínját id. Besze László (1920-2004) edző kezei alatt tanulta meg. A 70-es évektől birkózóedző, a Kiskunfélegyházi Vasas TK, jelenlegi nevén a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület tagjaként számos országos és diákolimpiai bajnok felkészítésében részt vállalt. Dr. Réczi László 1977-es világbajnoki címét edzőpartnerként segítette.

Több, mint 4000 lelet kerül kiállításra Bugacon az új látogatóközpontban
Publikálás dátuma: 2017. július 31.
Új látogatóközpont épül Bugacon, melyre 2016. áprilisában pályáztak a Megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turisztikai fejlesztési pályázat keretében, melyet a közelmúltban pozitívan bíráltak el, így jelenleg a támogatási szerződés megkötését készítik elő. Ennek eredményeképpen valósulhat meg az új látogatóközpont. A látógatóközpontban kialakításra kerülő múzeum részleteiről Szabó Lászlót, Bugac polgármesterét kérdeztük. 
A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. július 30.
Július 30-án, ma vasárnap az esti szentmise a Szent József Kör, vagyis a keresztény édesapák közösségének szándékára lesz bemutatva, hétfőn, július 31-én, este fél 7-kor tartják a Szent József Kör gyűlését a Közösségi Házban. Minden édesapát és leendő édesapát szeretettel várnak.
 
Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!
A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. július 30.

Évközi tizenhetedik vasárnap - 2017. július 30.

Augusztusi véradások
Publikálás dátuma: 2017. július 30.

Augusztusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Semmelweis-nap alkalmából
Publikálás dátuma: 2017. július 30.

1992 óta Semmelweis Ignác születésnapja egyet jelent az egészségügyi dolgozók előtti tiszteletadással. Az anyák megmentőjeként aposztrofált magyar oros nem csupán kiemelkedő szakmai tudásával vált méltóvá arra, hogy neve egybeforrjon a hazai egészségügy legnagyobb ünnepével, hanem elhivatottságával, kitartásával, munkabírásával is. Ugyanezek az erélyek jellemzik napjaink egészségügyi dolgozóit – hangzott el június 30-án, pénteken a félegyháza városháza dísztermében, az idei Semmelweis-nap alkalmából megrendezett bensőséges ünnepen.

Szünidei könyvtári programok
Publikálás dátuma: 2017. július 30.

Unatkozol? Vár a könyvtár! A kisebbeket és nagyobbacskákat is várja a Petőfi Sándor Városi Könyvtár augusztusi, ingyenes programjaira.

Ünnepeltek mindennapjaink angyalai
Publikálás dátuma: 2017. július 30.

Ki vitatná az egészségügyi dolgozók munkájának hétköznapi életünkben betöltött óriási jelentőségét?

Aquatlon versenynek adott otthont Kiskunfélegyháza
Publikálás dátuma: 2017. július 29.
A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szervezésében első alkalommal rendeztek aquatlon versenyt Kiskunfélegyházán július 29-én. Az úszásból és futásból összetevődő számokat a Félegyházi Termál Parkfürdőben, valamint a Hősök Parkjában és a Kossuth utca lezárt területén bonyolították le. A rendezvényt 10 órakor Balla László alpolgármester nyitotta meg. Korosztályoktól függően a versenytáv a legkisebbeknél 33 méternyi úszásból és 500 méteres futásból állt, míg a 2003 előtt születettek 500 méter úszását követően 3 kilométernyi futást teljesítettek.
 
Baba és gyerekruha börze
Publikálás dátuma: 2017. július 28.

2017. augusztus 12-én, szombaton 8-12 óráig újra megrendezésre kerül a Baba és Gyermekruha börze, Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Nyújtsd ki mennnyből
Publikálás dátuma: 2017. július 28.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete meghívására 2017. augusztus 18-án 17 órai kezdettel Sebestyén Márta művésznő hangversenyt ad a Szent István templomban, orgonán játszik: Szamosi Szabolcs.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek