Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.09.01-09.08.

 
A művészet nyelvét minden alkotó megérti
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 8.
Zamoscból érkező két lengyel művész kiállításának tárlata nyitotta meg kapuit szeptember 7-én a Szakmaközi Művelődési Házban.
Gabriela Lyko és Marek Solowiej festőművészek páratlan tárlatot hoztak magukkal szülőhazájukból, hogy megosszák a XIX. Félegyházi Libafesztivál alkalmával az érdeklődőkkel.
Családi egészségnap Kunszálláson
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 8.
2017. szeptember 16-án, szombaton 10 és 16 óra között Családi egészségnapot rendeznek Kunszálláson a Petőfi Rendezvény és Faluházban.
 
Az rendezvény védnöke Kovács Imre Kunszállás polgármestere és dr. Czabán Edit önkormányzati képviselő.
Nyertek a diákok
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 8.

A sport és a kultúra nagyban hozzájárul a gyerekek testi és szellemi fejlődéséhez, bővíti világnézetüket, és akár a társadalmi hátrányokat is csökkentheti. A fiatalok többségének életébe mégsem épül be a rendszeres testmozgás és a kulturális programok, emellett komoly különbségek vannak a nagyvárosokban és kisebb településeken élők szokásai között is. A K&H a hátrányos helyzetűekért program általános iskolák számára meghirdetett kulturális és sport pályázatának eredményeként most 23 település mintegy ezer diákja tapasztalhatja meg a színház varázslatos világát és a sport nyújtotta örömöket.

Számtalan program várja a félegyháziakat a libafesztiválon
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 8.

Pénteken délután megélénkült az élet a Kossuth utcán és a főtéren. A libafesztivál eseményeire kíváncsiak voltak a gyerekek, szüleik és sok városi polgár. A hivatalos megnyitóra a városháza előtti színpadon került sor, ahol Csányi József polgármester, dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója és Lezsák Sándor, a város országgyűlési képviselője köszöntötte a fesztivál közönségét és közreműködőit.

Hivatkozások:

https://goo.gl/VmFoQC

https://goo.gl/DRJSkh

https://goo.gl/XbCFv5

https://goo.gl/V6rTQ2

https://goo.gl/JfBJT8

https://goo.gl/DPexhw

https://goo.gl/Rit1DQ

http://siriusradio.hu/kiskunfelegyhaza/hirek.php?hir=10194

http://siriusradio.hu/kiskunfelegyhaza/hirek.php?hir=10172

http://siriusradio.hu/kiskunfelegyhaza/hirek.php?hir=10176

http://siriusradio.hu/kiskunfelegyhaza/hirek.php?hir=10226

https://goo.gl/85TJ9K

Ünnepélyes keretek között adtak át új parkolókat Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 8.

Szeptember 8-án ünnepélyes keretek között átadták Kiskunfélegyházán a Marosvásárhelyi utcában és a Kossuth u. 18. szám előtti területen épült parkolókat, valamint a Kossuth u. Körpatikával szembeni területen megújult buszvárót is. Az átadón Csányi József polgármester a következőket hangsúlyozta.

Napelemes rendszerek kerülhetnek az önkormányzati épületekre
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 7.

Jelentős, évi több 10 millió forintnyi  energia-megtakarítást remél a város attól a TOP pályázattól, amelynek keretében – pozitív elbírálás esetén – 400 millió forint fordítható önkormányzati tulajdonú épületek napelemes rendszerrel való ellátására.

Staféta – Kézimunka szívvel-lélekkel
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 7.

Staféta rovatunkban legutóbb Kis J. Tibor és családja beszélt megindító őszinteséggel arról, hogy milyen kihívásokkal és örömökkel jár egy fogyatékkal élő gyermek nevelése. Ők Kovács Máriának adták át a szót, aki még náluk is nagyobb kihívást kapott a sorstól: nemrégiben elveszítette egyetlen gyermekét, a szintén fogyatékkal született Jánost, akinek emlékére egy alapítványt hozott létre Angyalok Szárnyak Nélkül Alapítvány Dauda János Emlékére névvel. Ennek egyetlen célja, hogy élményhez segítse a fogyatékkal élők félegyházi nappali otthona, közismert nevén a „FONO” gondozottait.

A fájdalom elmúlik, de a dicsőség megmarad
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.
Megismételte tavalyi győzelmét Kádár Kitti kiskunfélegyházi ultrafutó a közelmúltban Kaposváron megrendezett Deseda­ Ultramaraton futóversenyen.
A női indulók közül a legjobb eredménnyel: 34 óra 22 perc alatt teljesítette a 252 kilométeres távot - adta hírül a BAON internetes hírportál. Mindezt az írországi világbajnokság után másfél hónappal vitte véghez. Mint mondta: élete első világbajnoksága nem úgy sikerült, ahogy tervezte. Ám a sok kritikus helyzet ellenére ott is 169 kilométert teljesített, a válogatott női csapat pedig 15. helyen végzett.
A falu gondnoka
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.

Gyovai Andrásnak a lakhelye a munkahelye is egyben. Mintha a sajátja lenne, úgy viseli gondját a falunak. Gondoskodását és a közösségi életben vállalt aktív és önzetlen munkáját a közelmúltban Magyar Bronz Érdemkereszttel ismerték el. A rangos állami kitüntetést Kontrát Károly miniszterhelyettestől, parlamenti államtitkárától vehette át a Belügyminisztériumban.

A félegyházi máltaiak nyári szolgálata
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.

2017 augusztusa a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Csoportja számára a megszokott feladatoktól eltérő „kikapcsolódást” hozott.

A zeniten túl…
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.

Félegyházi élményeiről juttatott el olvasói levelet hozzánk az innen elszármazó, de sok-sok szeretettel rendszeresen visszatérő Oroszi Ágnes. Sorait örömmel közöljük.

Aranyhomok strandröplabda versenyt rendeznek szombaton Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.
Aranyhomok strandröplabda versenyt rendeznek szombaton (szeptember 9.) a kiskunfélegyházi strand területén. A verseny 9:30 órakor kezdődik, melyre nevezni a helyszínen lehet. A rendezőbizottság 3-4 fős csapatok jelentkezését várja. A versennyel kapcsolatos további információk a 20/462-94-33-as telefonszámon kérhetők.
 
Böjte Csaba meglátogatta a félegyházi mezőgazdasági iskolát
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.
Szeptember 5-én tette tiszteletét Kiskunfélegyházán Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója.
A Böjte Csaba által létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben embertelen körülmények között tengődő, nem ritkán az éhhalál küszöbén sínylődő gyermekek felkarolása és azok társadalmi életbe, családias környezetbe való beintegrálása, nevelése, tanítása.
Csoportos szenzomotoros szűréseket végez az Ajándék Családsegítő Közhasznú Alapítvány
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.

Az Ajándék Családsegítő Közhasznú Alapítvány a Jutalom Vagyok! projekt keretében csoportos szenzomotoros szűréseket végez országosan, óvodákban és bölcsödékben. A szűrés célja az eltérő fejlődésű gyerekek felfedezése, hogy megfelelő egyéni figyelem, esetleg korrekciós fejlesztés után ők is a társaikkal egyenlő eséllyel induljanak az életben. Arról, hogy van- e lehetőség csoportos szűrésekre Tóth Pétert, az alapítvány projekt koordinátorát kérdeztük. 

Hamarosan megérkeznek testvérvárosaink küldöttjei
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.
Idén is átadták Szer Üzenete-díjat
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.

Pitti Katalin, Liszt Ferenc-díjas operaénekes és dr. Naszvadi György közgazdász részesült Szer Üzenete-díjban, a szeptember első vasárnapján rendezett Szobori búcsún.

Könyvtársarok
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.

Szeptembertől újra a megszokott nyitvatartással várja látogatóit a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Minden korosztály számára igyekeznek a kulturálódáshoz, művelődéshez, tanuláshoz és a szórakozáshoz szükséges feltételeket biztosítani.

Köszönet a nyári tábor támogatóink, segítőinek
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.
A Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, EGYMI nyári tábort szervezett 17 tanulóval és 4 kísérő pedagógussal, 2017. július 5-9-ig Balatonkeresztúrra.
Pályázatok útján nem volt lehetőségünk térítésmentesen eljuttatni a gyerekeket, ezért külső segítségre/segítségekre szorultunk. Köszönetet mondunk az alábbi vállalkozóknak, magánszemélyeknek, szülőknek, akik nagylelkű adományokkal, készpénzzel támogatták az iskola alapítványát, lehetőséget adva arra, hogy tanulóink is gazdag programokban, új élményekben, részesüljenek.
Szeptember 5-én folytatódott a városi könyvtár Betűbölcsi programsorozata
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.

Szeptember 5-én folytatódott a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Betűbölcsi programsorozata, melynek keretében Uljanics-Tóth Tímea védőnő előadását hallgathatták meg az érdeklődő anyukák. Az előadás részleteiről Uljanics-Tóth Tímeát kérdeztük. 

Túlélte a munkatábort is Ilonka néni
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.
Ilonka nénit mindenki jól ismeri Jászszentlászlón. A 90 éves asszony gyakran mond verset az idősek napján és a nyugdíjasklubban.
Csodálatos költeményekkel szórakoztatja a közönséget. Memóriáját a fiatalok is megirigyelhetnék, hiszen szép kora ellenére versek sokaságát tudja fejből. ­Szellemi frissességét és egészségét valószínűleg azoknak a gyógynövényeknek köszönheti, melyeket kertjében termel. Mindenre van ­gyógyír nála. Ilonka néni jó kedve is gyógyítólag hat mindenkire, pedig sok megpróbáltatáson ment keresztül.
Radványi Istvánné mintegy három évig volt szovjet kényszermunkatáborban. Az évekig tartó nélkülözés, létbizonytalanság, szélsőséges időjárás, betegségek és éhezés mellett is mindvégig megőrizte jó kedélyét. Erről mesélt a BAON internetes hírportál munkatársának.
Új informatikai rendszert vezet be a félegyházi kórház
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.
A Bács-Kiskun Megyei Kórház értesíti a betegeket és hozzátartozókat, hogy szeptember 8-án, péntektől új informatikai rendszert vezet be a félegyházi kórházban. Az intézmény működése folyamatos lesz, az átállás a biztonságos betegellátást nem befolyásolja. Kérnek mindenkit, legyenek türelemmel és megértéssel a kezdeti időkben, mindez a gyógyulást keresők érdekében történik, hogy még pontosabb, még hatékonyabb terápiákat tudjanak kínálni.
 
“25 év küszöbén” - válogatás a Tiszaalpári Alkotótábor anyagából
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 6.
Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt 2017. szeptember 6-án, szerdán 18 órára a Hollókör galériájába a Tiszaalpári Alkotótábor
bemutatkozó kiállítására.
Idén 55 ezer forinttal támogatta Busi Szabina asztaliteniszező paralimpikont a Kiskunfélegyházi Mozi
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 5.
Idén 55 ezer forinttal támogatta Busi Szabina asztaliteniszező paralimpikont a Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesülete. Emellett gyűjtést is indítottak, melyről Némedi-Varga Beatrixot, az egyesület elnökét hallják. 
 
Rendkívüli ülést tartott Tiszaalpár képviselőtestülete
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 5.

Rendkívüli ülést tartott Tiszaalpár képviselő-testülete augusztus 23-án. A testület előtt szerepelt a 2015. évi adósságkonszolidációs pályázat kivitelezői ajánlattételi felhívás eredményéről szóló előterjesztés mellett többek között a családsegítő kinevezéséhez szükséges javaslat is, melyről dr. Vancsura István, a település polgármestere nyilatkozott rádiónknak. 

22 önkormányzati épületben valósulhat meg energetikai korszerűsítés Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 5.

Augusztus 31-én ülésezett Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, ahol többek között döntöttek az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázatról. A részletekről Csányi József polgármestert kérdeztük. 

Egy életpálya szép lezárása
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 5.
Augusztus 18-án Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyugdíjba vonuló igazgatója, Makányné Óvári Éva. Az elismerést augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban ünnepélyes keretek között adták át.
 
Esküvő, leánykérés és rekordkísérlet is volt a IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 5.
A IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó augusztus 10-12 között nyugatról 8600 km távolságból, keletről pedig 3800 km távolságból is fogadott vendégeket.
Kiskunfélegyháza negyedszer adott otthont augusztus 10.-től 12.-ig Közép-Európa legnagyobb oldalkocsis találkozójának. Az aszimmetrikus 3 kerék megszállottjai színes turisztikai, családi, szakmai, közösségi és zenei programokon vehettek részt a három napos fesztiválon.
Miami-tól Jekatyerinburgig a IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 5.
Nyugatról 8600, keletről pedig 3800 km távolságból is érkezett vendég a IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóra, augusztus 10-12. között. A legidősebb motoros 81, a legidősebb motor pedig 78 éves volt. Esküvő, leánykérés de még rekordkísérlet is színesítette az idei találkozót.
 
Pályázatfigyelő
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 5.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati figyelője a Félegyházi Közlöny hírportálon.
 
Szép eredményeket értek el a Koppányok a VII. „Határok Nélküli Íjászok” Nemzetközi Íjász Vándorkupán
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 5.

Július 30-án Kétegyházán került sor a VII. „Határok Nélküli Íjászok” Nemzetközi Íjász Vándorkupa Versenyre. Ezen a versenyen is szép eredményeket értek el a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai. A részletekről Dinnyés Gyulát, az egyesület elnökét kérdeztük. 

Városi Civil Kulturális Nap
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 5.

Városi Civil Kulturális Napot tart a Városi Civil Szövetség, a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete és a Szakmaközi Művelődési Ház szeptember 15-én, pénteken 10-től 14 óráig a Szakmaközi Művelődési Házban.

Szeptember 9-én ismét megrendezik a Tiszakécskei szüretet
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 4.
Szeptember 9-én ismét megrendezik a Tiszakécskei szüretet
Átmenetileg változhat a temetések rendje
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 4.

Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, az önkormányzat feltett szándéka, hogy Mindenszentekig felépüljön az Alsótemetőben az új ravatalozó, és megtörténjen az érintett temetői utak felújítása is. A szükséges munkálatok jelenleg is folynak. Ebből adódóan szeptember közepe és október vége között a búcsúszertartások útvonalát az aktuális munkálatok függvényében kell megválasztani. Az ebből adódó esetleges kellemetlenségekért ezúton is az érintettek megértését kéri az önkormányzat.

Könyvjutalmat kaptak a Móra Ferenc Gimnázium kimagasló eredményeket elért tanulói
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 4.

A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium tanulói a nyár során és az elmúlt tanév végén szép eredményekkel öregbítették az iskola hírnevét. A szebbnél szebb eredményeket elért tanulókat Nagy Lajos igazgató a szeptember elsejei tanévnyitón könyvjutalomban részesítette. A kimagasló teljesítményt elért tanulókat és eredményeiket az igazgató a következőképpen méltatta az ünnepségen. 

Megújult a Közgé tornaterme
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 4.

Bensőséges hangulatú avatóünnepségen vehették birtokba a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának tanulói az iskola megújult tornatermét. A felújítás külön értéke, hogy annak költségét maga az iskola állta az elmúlt évek eredményes gazdálkodásának köszönhetően.

Nyeregszemle Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 4.
Magas szakmai színvonalon zajlott le szeptember első szombatján városunk talán legszebb lovardájában a Fekete Lovastanyán a Nyárbúcsúztató Nyeregszemle. Emlékezetes, júliusban a korábban beígért pénzügyi források elmaradtak, így a szervezőknek nem maradt más választásuk, mint lefújni a Parkerdőbe tervezett rendezvényt. Annak, hogy most tudtak tartani egy egynapos lovastalálkozót, az az oka, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet és az FM Földművelésügyi Főosztálya felkarolta a kezdeményezést.
 
Új fejezet a futóklub életében
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 4.

Új fejezet kezdődik szeptembertől a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub életében. Átalakul az egyesület edzői csapata, új alapokra helyezve ezzel az úszótanfolyamok szervezését és lebonyolítását.

A hazai pálya előnyét élvezheti ősszel a P&P KHTK kézilabdacsapata
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 3.

Zsinórban hat mérkőzést is itthon játszik a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata az NB II dél-keleti csoportjának 2017/18-as szezonjában. A bajnokság szeptember 23-án, szombaton rajtol, 17 órától a P&P KHTK a Karcagi SE-t fogadja a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A bajnokságban résztvevő csapatok közül több helyen is felújítják a sportcsarnokot ősszel, emiatt a pályaválasztási jogot felcserélték a félegyháziakkal. Ennek köszönhetően az első hat fordulóban hazai pályán fogadja ellenfeleit a tavalyi bronzérmes KHTK. Első idegenbeli összecsapását a 7. fordulóban, november 11-én, szombaton 18 órától Mezőtúron vívja.

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeptemberi program ajánlata
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 3.

Természetesen szeptemberben is bő programajánlattal vár minden kedves Érdeklődőt a Móra Ferenc Művelődési Központ.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 3.

Évközi huszonkettedik vasárnap - 2017. szeptember 3.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 3.

Évközi huszonkettedik vasárnap - 2017. szeptember 3.

Házasság a homokon
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 3.
A Kiskunságban mindenki vizet akar – A gazdák elkeseredésükben tenni próbálnak valamit.
 
Karbantartás az uszodában
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 3.
A Félegyházi Termál Parkfürdő értesíti vendégeit, hogy éves karbantartás lesz szeptember 4-e és 7-e között az uszodában. A munkálatok érintik az uszoda medencéit, a szaunát és a gőzkabint. A karbantartás ideje alatt a strand medencéi részleges nyitvatartással 9 és 20 óra között látogathatók. Szeptember 8-án, péntektől már a rendes nyitvatartással várják a fürdőzni vágyókat.
 
Lakossági fórumot tart a főépítész
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 3.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat módosítja Kiskunfélegyháza Város Településrendezési eszközeit a „Leromlott városi területek rehabilitációja” elnevezésű „TOP-4.3.1-15-BK1-2016-00001” azonosító számú fejlesztési projektet Liget utcai és Alpári úti helyszínén. Az elkészült tervekről lakossági fórumot tart a városi főépítész szeptember 4-én, hétfőn 16 órakor a városháza I. emeleti tárgyalótermében.

Még csak 65...
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 3.

E címmel nyílik meg Szűts Tamás, kiskunfélegyházi szobrászművész önálló kiállítása szeptember 9-én (szombaton) 10 órakor a Kiskun Múzeumban a XIX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében.

Ön szavaz, a paralimpikonok nyernek!
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 3.

Parasportolóink, akik többek között 18 éremmel gazdagították Magyarország dicsőségtábláját a riói paralimpián, újabb nemzetközi megmérettetésekre készülnek. A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogrammal most Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy a parasportolók még eredményesebben teljesíthessenek a következő versenyeken. Szeptemberben online közönségszavazáson dől el, kik kapjanak fejenként bruttó 800 ezer forintos támogatást ehhez. 

Pótfelvételi az alapfokú művészeti iskolában
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 3.
Pótfelvételit hirdet a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fúvós-, ütős-, tánc-, képzőművészet és dráma tanszakokon. Beiratkozni szeptember 4-én, hétfőn 15 és 18 óra között lehet. Kérik a szülőket, hogy vigyék magukkal a gyermek diákigazolványát (ha már van) és TAJ kártyáját. A beiratkozáskor a következő tanév hangversenybérlet árát be kell fizetni az irodában, valamint lehetőség lesz a zenei tanulmányok megkezdéséhez szükséges tankönyv és munkafüzet megvásárlására.
 
Színvonalas tornával várják a kosárlabdázás szerelmeseit
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 3.

Harmadik alkalommal rendezik meg a Félegyházi Pékség Kosárlabda Kupát, amelynek keretében szeptember 15-én és 16-án a BC Timisoara, a Szedeák, a KTE-Duna Aszfalt, valamint KK Vojvodina felnőtt férfi csapata lép pályára a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A kétnapos programot a Fly Addiction akrobatikus kosárlabda bemutatója színesíti.

Titkok a levéltárból - Gimnáziumi órarend 1853/1854
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 3.

A Móra Ferenc Gimnázium elődje, az 1809-ben alapított félegyházi kisgimnázium a kezdeti időben még nem adott érettségit, négy osztállyal működött, ami így kb. a mai általános iskolai felső tagozatnak felelt meg.

A folytonos kíváncsiság motiválja napról napra a kitüntetett tanárnőt
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 2.
Dr. Luchmann Zsuzsannának, a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola tanárának, augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést.
A törékeny, kedves, mindenki által szeretett tanárnőt nehezen lehetett rábeszélni arra, hogy a kitüntetése apropóján a nyilvánosság előtt is megjelenjen. Végül mégis elárult néhány gondolatot önmagáról, munkásságáról: - Az idén kezdem a 40. tanévet, és indulása óta a Dózsa iskolában dolgozom. Ebből is látszik, hogy tanári pályám legmeghatározóbb fordulópontja volt, amikor Vőneki Ottó igazgató úr 1980-ban meghívott a város új iskolájának tantestületébe. Pályakezdő nem álmodhatna jobb helyről: hiteles vezetés, amelyet egy egész közösség nemcsak hogy követni tud, de lelkesen követ, a szó valódi értelmében vett gyermekközpontú szemlélet, nyitottság a legkorszerűbb törekvések iránt, az egyéni elképzelések megvalósításának inspiráló szabadsága. Igazi megtartó közeg azóta is, hisz a szemlélet hagyományozódott, és ma is formál.
Aranyérmes Fénypárducok
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 2.

12 országból több mint 200 íjász érkezett a HDH-IAA Történelmi Íjász Európa-bajnokságra augusztus végén Kecskemétre. A több napos rendezvény első három napján 3 különböző 18 célos pályát kellett teljesíteniük az íjászoknak. Egy nemenként és íjtípusonként eltérő szint meglövése után, a negyedik nap délelőttjén egy rangsoroló verseny alapján a legjobb hat íjász jutott a döntőbe, ahol a végső sorrendet kialakíthatták.

Évtizedek után együtt a Kállai család
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 2.

Kállai Misi bácsi gyermekkorának jelentős részét Borsihalmon, a nagyszülőknél töltötte. Itt évről évre találkozott a család valamennyi tagjával, és tudott mindent a testvérekről, szülőkről, nagyszülőkről. A népes családot az élet szele szétsodorta. A munka, a megélhetés gondjai miatt ritkán találkoztak, és évtizedeken keresztül a kapcsolatot is csak szórványosan tartották. A Gödöllőn élő Kállai Mihály János, miután elérte 80. születésnapját úgy döntött, hogy összeverbuválja a nagycsaládot.

Mesemondó találkozó a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 2.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalma „Hétfejű sárkány” címmel Mesemondó találkozót hirdet általános iskolás diákoknak.
További információk a Gyermekbirodalomban a 76/461-429/15 telefonszámon vagy a psvk.hu weboldalunkon elérhetőek.
 
Nevezni az iskoládban vagy egyénileg a könyvtárban is lehet, határidő: 2017. október 27.
 
Jelentkezési lapot a Gyermekbirodalomban kérhetsz, vagy letölthető a könyvtár honlapjáról.
 
A jelentkezés feltétele a könyvtári tagság!
Mezei futás az állatmenhelyért
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 2.

Ingyenes közösségi futást és/vagy sétát szerveznek szeptember 16-án, szombaton 9 órától az Állati Jó Napon a Fido Bácsi Alapítvány HEROSZ Kiskunfélegyházi Szervezete javára. A rendezvényt a Szanki Olajbányász Horgászegyesület horgászvizeinél tartják. A futás megkezdése előtt lehetőség van egészségügyi mérésre, amelyet a futás után megismételhetnek. Regisztrálni szeptember 16-án, szombaton 8 órától lehet. Mindenki, aki a távot teljesítette, jutalom(falat)-ban részesül! A futáson kutyával is részt lehet venni, kizárólag pórázon vezetve, szájkosárral.

Becsöngettek Félegyházán is
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 1.

Félegyházán több mint 300 kisgyermek a mai napon életében először lépi át általános iskolai tanulóként a „tudáshoz vezető út”, vagyis az iskola küszöbét. Idén történetesen péntekre esett szeptember 1-je, amely a jogszabály előírása szerint a tanév első napja, s mint ilyen (a tanév utolsó napjával együtt) nem megváltoztatható. Vagyis: egyetlen iskola sem dönthet úgy, hogy eltér ettől az időponttól. Így aztán egyes iskolákban már tegnap megtartották az évnyitó ünnepséget, ma reggel pedig valamennyi intézményben feljajdult a nyári szünet végét és a 2017-2018-as tanév kezdetét jelző csengő. Reggel több helyszínen rendőrök és polgárőrök biztosították a gyalogátkelőhelyeket, hogy minden diák biztonságban jusson el az iskoláig.

Felújítanak 82 katonasírt a Felsőtemetőben
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 1.
Még a múlt év végén nyújtott be pályázatot a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum Centenáriumi Pályázati Igazgatóságához a félegyházi önkormányzat a Felsőtemetőben található I. világháborús emlékmű és katonasírok felújításának támogatására. A nyertes pályázatnak köszönhetően 9,2 millió forintot fordíthat a város a 82 darab katonasír és egy emlékmű megújítására. A kivitelezési munkálatokat a Bozóky Testvérek Kőfaragó Kft. végzi, és a tervek szerint október 31-éig be is fejezi. Az ünnepélyes átadást a támogatóval közösen tervezi az önkormányzat – tudtuk meg Németh Pétertől, a fejlesztési csoport munkatársától.
 
Megszűnik a Viziközmű Társulat - Ülésezett a képviselő-testület
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 1.

Kiss Kálmán, a Kiskunfélegyházi Viziközmű Társulat elnöke a maga, a társulat tisztségviselői és küldöttei nevében köszönetet mondott a csatorna beruházás három ütemében tapasztalt együttműködésért az önkormányzatnak, a képviselő-testületnek és a hivatal szakembereinek abból az alkalomból, hogy a városatyák elfogadták a társulat megszűnéséről szóló előterjesztést. Ez egyike volt annak a 23 napirendi pontnak, amelyről az augusztus 31-i képviselő-testületi ülésen döntöttek a félegyházi képviselők.

Szeptember 28-ig látogatható Sáska Tibor, Rátkai Zsuzsa és Tóth László tárlata Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 1.

Megnyílt augusztus 19-én Sáska Tibor, Rátkai Zsuzsa és Tóth László tárlata Kiskunfélegyházán a Kiskun Múzeumban A három kiváló alkotó a Holló László-emlékév és a Dulity Tibor Képzőművészeti Alkotótábor 25. éves jubileuma alkalmából mutatkozott be. A szeptember 28-ig látogatható tárlatot Rosta Ferenc alpolgármester nyitotta meg, aki a következőket hangsúlyozta. 

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek