Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.09.08-09.15.

 
A Batthyány Iskola diákjai a „Te szedd” akcióban
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 15.

A „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. m. osztályos tanulói Fekete Imre osztályfőnök és Fáber Judit tanárnő irányításával szeptember 15-én, pénteken a Városi Parkerdőben gyűjtötte a felelőtlenül szétdobált szemetet.

A civil szervezetek tagjai gyűltek egybe egy kis kikapcsolódásra
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 15.
Egy kis torna, szórakoztató és kulturális előadások, a mindennapok aktuális teendőinek megvitatása. Ez volt a fő programja szeptember 15-én a Szakmaközi Művelődési Házban a második alkalommal megrendezett Városi Civil Kulturális Napnak. A megjelenteket dr. Sulyok Miklós, a Városi Civil Szövetség elnöke köszöntötte. A város nevében Balla László alpolgármester köszönte meg a civileknek a közéleti aktivitást, mindazt a segítséget, amelyet a rendezvények sikeres megrendezéséhez, lebonyolításához nyújtanak.
 
A Darvas iskola apraja-nagyja gyűjtötte a szemetet
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 15.

A Darvas Általános Iskola nebulói, nevelőik irányításával nagy lelkesedéssel láttak a munkához, hogy megtisztítsák a szeméttől a Darvas tér valamennyi közterét, játszóterét szeptember 15-én. A „TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mozgalomhoz kapcsolódva sok-sok zsákot töltöttek meg szétdobált papírokkal, műanyag zacskókkal, szatyrokkal, cigarettavéggel és különböző palackokkal. Elcsodálkoztak azon, hogy mennyi munkájuk akadt, de jókedvük végig kitartott. A végén pedig - végigtekintve a megtisztult zöldfelületeken - mindenkiben a büszkeség vált uralkodóvá, no és a remény, hogy a későbbiekben mindenki jobban óvja környezetüket.

A mezgések hosszú útszakasz szegélyét és árkait szabadították meg a szeméttől
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 15.
A mezgések is csatlakoztak a „TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mozgalomhoz. Szeptember 15-én délelőtt a több mint háromszáz diák a tanórák, gyakorlati foglalkozások helyett, kesztyűt húzva, zsákokat ragadva környezetének megtisztításán fáradozott. A szakképző intézmény növendékei iskolájuk környékén gyűjtötték össze a szemetet, de a Csongrádi úton, a tangazdaság környékén is összeszedték az út mentén, az árkokban szétdobált hulladékot. Mindemellett gondot fordítottak iskolájuk előkertjének, virágágyásainak ápolására is.
 
A zongorista
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 15.

Móra Ferenc Művelődési Központ filmklubjában Roman Polanski: A zongorista című, 2002-ben készített francia-német-lengyel-angol-holland filmdrámát vetítik ma este (szeptember 15.). Az előadás - mint mindig - ingyenes.

Autómentes nap
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 15.

Szeptember 22-én, Európa-szerte megrendezik az Autómentes Napot, amely egyben az Európai Mobilitási Hét lezárása. A határokon átívelő kezdeményezéshez a korábbi évek hagyományai alapján, Kiskunfélegyháza városa is csatlakozott.

Íjászat Erdélyben és a parkerdőben
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 15.

Erdélyben jártak a Turul Koppányok szeptember első hétvégéjén. A Phonix Archery egyesület meghívására az Erdélyi Arad melletti Kisjenőre (Chișineu-Criș) látogattak a Koppány Íjászok. Gyönyörű erdős környezetben, hamisítatlan székely vendéglátás mellett zajlott a verseny. A nagy létszámú versenyen a nyelvi akadályokat is leküzdve jól szerepeltek a Koppányok. Három versenyzővel vettek részt a találkozón, Rácz Nikolász Norbert a 6., Szeibert Imre a 4., Dinnyés Gyula pedig a 2. helyet tudta megszerezni.

Megmentik a Ligetös főutca platánjait
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 15.

Megérkezett az önkormányzat számlájára az a 2 milliárd forintos támogatási összeg, amelyből megvalósulhat a városközpont teljes rehabilitációja

MP13 térzene a Petőfi téren
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 15.
Egy kiskunfélegyházi esküvőre érkező svájci fúvószenekar, az MP13 ad koncertet szeptember 16-án 10 és 11 óra között a Petőfi téren.
Az ifjú pár – melynek női tagja félegyházi -, svájcban él, ahol a vőlegény a 2009-ben alapított MP13 fúvószenekarban zenél. Az esküvőre ideutazott zenekari tagok, mivel a szertartáson is zenélnek, úgy gondolták, hogy a félegyháziaknak is szívesen bemutatják morva polka és big band stilusú repertoárjukat egy rögtönzött koncerttel.
Októberi véradások
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 15.

Októberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Őszi virágvásár Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 15.

A Móra Ferenc Művelődési Központ Őszi Virágvásárt szervez 2017. október 14-én, szombaton a Petőfi téren. 8-14 óráig dísznövény bemutató és vásár várja a virágot szerető érdeklődőket.

Pedagógus szolgálati érdeméremmel tüntették ki a Közgé nyugdíjba vonuló tanárnőjét
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 15.
Szeptember elsején adták át ünnepélyes keretek között a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának felújított tornatermét. Az ünnepség fényét emelte, hogy az iskola tanárai meglepetéssel készültek nyugdíjba vonuló kedves kollégájuknak, Kiss Margit tanárnőnek, akinek a munkáját az emberi erőforrások minisztere pedagógus szolgálati érdeméremmel ismert el. Az átadón Tasi Judit, az intézmény igazgatőnője a következőket emelte ki: 
 
Zsűri bírálja majd el a IX. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennáléra beérkező pályaműveket
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 15.

2018 tavaszán immár 9. alkalommal rendez Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálét a Kecskeméti Katona József Múzeum. Az idei országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítás témája: A hét főbűn - Hieronymus Bosch lesz. Ez egy műfaji és technikai megkötések nélküli tárlat, melyre animációs filmmel, ruhával, táblaképpel, plasztikával, vagy akár videó installációval is lehet jelentkezni, jövő év január végéig. A benyújtott pályaművek zsűrizéséről ifj. Gyergyádesz László művészettörténész főmuzeológust, a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményének vezetőjét kérdeztük. 

A félegyházi születésű dr. Farkas Gábort is jelölték Prima Primissima díjra - videóval
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 14.
Idén tizenötödik alkalommal adják át a Prima Primissima díjakat. A másfél évtizedes múltra visszatekintő díj jelöltjeit idén is dr. Csányi Sándor, az alapítvány Kuratóriumának elnöke mutatta be sajtótájékoztató keretében. A jelöltek között van a kiskunfélegyházi születésű DLA építész, dr. Farkas Gábor is.
Az ötödik éve az OTP Bank által támogatott díjat széleskörű társadalmi elfogadottság, figyelem és elismerés övezi. Az idei, jubileumi díjátadót követően összesen 450 díjazottat számlál majd azoknak a kiemelkedően tehetséges művészeknek, újságíróknak, tudósoknak, sportolóknak és oktatóknak a száma, akik példát mutatnak. Munkájukkal, tevékenységükkel nap, mint nap bizonyítják, hogy elkötelezettséggel, kitartással odaadással hogyan formálható, hogyan tehető jobbá jelenünk és hogyan formálható közös jövőnk. 
 
Megmentik a Ligetös főutca platánjait
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 14.

Megérkezett az önkormányzat számlájára az a 2 milliárd forintos támogatási összeg, amelyből megvalósulhat a városközpont teljes rehabilitációja – tájékoztatta lapunkat Dósai Bence fejlesztési kabinetvezető. Elmondta, a Zöldváros projekttel több évtizedes lemaradást pótolnak.

Nyitott templomok éjszakája
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 14.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a Nyitott Templomok Éjszakájának rendezvényeire 2017. szeptember16-án, szombaton a kiskunfélegyházi Szent István Templomban.

Szüreti Táncmulatságot rendeznek Fülöpjakabon a hétvégén
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 14.

Szeptember 16-án kerül megrendezésre a Fülöpjakabi Szüreti Mulatság, amely reggel 7 órakor veszi kezdetét zenés ébresztővel. A rendezvény fő látványosságáról, a táncokról és a programokról Szénási Zoltánnét, az Alfa 94 Szabadidős Klub vezetőjét és a rendezvény szervezőjét kérdeztük. 

A magyar konyhaművészet páratlan
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 13.
Még maga Bede Róbert mesterszakács is így nyilatkozott a magyar konyha ízvilágáról tartott előadásában szeptember 7-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.
 
A XIX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából meghívott előadót és a megjelent érdeklődőket Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntötte, majd átadta a szót a mesterszakácsnak, aki az est folyamán Európa és a környező országok konyhaművészetét hasonlította össze a magyar konyhaművészettel.
Az Idősek és a Zene világnapja
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 13.
Szeptember 29-én (csütörtökön) 15 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében ünnepséget rendeznek az Idősek és a Zene Világnapja alkalmából.
Napjainkban 600 millió 60 év feletti személy él a világon. 2025-re számuk várhatón akár meg is kétszereződhet. 1975. október 1-jén Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO kezdeményezésére Kanadában Torontóban tartották meg először a Zene világnapját.
Az ENSZ pedig 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek világnapjává.
Elkészült a kosárlabda pálya
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 13.

Az FTSI Kosárlabda Szakosztály vezetése szeretettel vár mindenkit szeptember 20-án 16:30 órakor a Honvéd pályán megrendezésre kerülő kosárlabda pálya átadási ünnepségére.

Forgalomkorlátozás a Dessewffy utcán
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 13.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a megújult Dessewffy utca ünnepélyes átadása miatt szeptember 14-én, csütörtökön 8.20 perctől kb. 9.40 percig lezárják a Dessewffy utca – Kaffka Margit utcától a Károlyi Mihály utcáig tartó szakaszát. Ez idő alatt a keresztutcákból sem lehet majd kihajtani.

Ha szeptember, akkor Kutatók Éjszakája
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 13.

Szeptember 29-én, pénteken tartják országosan a Kutatók éjszakája programsorozatot. Kutatóhelyek, iskolák, felsőoktatási intézmények, múzeumok kínálnak programokat a kutatói pálya és a természettudományok népszerűsítésére. A Móra Ferenc Gimnázium fizika-kémia-matematika szakos pedagógusai és a Természettudományos Laboratórium munkatársai szeretettel hívnak minden érdeklődőt a "Kutatók Éjszakája a Móra Gimiben" címmel rendezendő programjukra az intézmény első emeleti tantermeibe.

IV. Kiskunfélegyházi makettkiállítás és látványmakettezés
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 13.

Látványmakettezés és kiállítás várja az érdeklődőket a Móra Ferenc Művelődési Központban a több mint 20 éve működő Kiskunfélegyházi Makett Szakkör szervezésében. A programra október 28-án, szombaton 9 és 18 óra, és 29-én, vasárnap 9 és 15 óra között kerül sor. A rendezvény díjmentesen látogatható.

Kerékpár-regisztráció a Hősök Parkjában
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 13.
Kerékpár-regisztrációt tart a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a Hősök Parkjában szeptember 22-én, pénteken 10 és 14 óra között. Az akció célja a kerékpárlopások számának csökkentése, illetve a felkutatott járművek visszajuttatása a tulajdonosukhoz. A rendőrök ellenőrzik a biciklik megfelelnek-e a biztonságos közlekedés feltételeinek, a hiányosságokról a tulajdonosok listát kapnak. A várakozási idő csökkentése érdekében vigyék magukkal személyi okmányaikat és a kerékpár vázszámát igazoló iratot, ennek hiányában a leolvasott vázszámot felírva. A rendőrség munkatársai kérik, hogy a kerékpárokat tiszta állapotban vigyék a regisztrációra.
 
Kéviselői fogadóóra
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 13.

Lezsák Sándor, a Bács-Kiskun megyei 4. számú választókerület országgyűlési képviselője tart fogadóórát szeptember 15-én, pénteken 18 és 19 óra között Lakiteleken, a népfőiskolán (Lakitelek, Felsőalpár 3.). A fogadóórán érkezési sorrendben, négyszemközt lesz lehetőség beszélni a képviselővel.

Mezei futás az állatmenhelyért
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 13.

Ingyenes közösségi futást és/vagy sétát szerveznek szeptember 16-án, szombaton 9 órától az Állati Jó Napon a Fido Bácsi Alapítvány HEROSZ Kiskunfélegyházi Szervezete javára. A rendezvényt a Szanki Olajbányász Horgászegyesület horgászvizeinél tartják. A futás megkezdése előtt lehetőség van egészségügyi mérésre, amelyet a futás után megismételhetnek. Regisztrálni szeptember 16-án, szombaton 8 órától lehet. Mindenki, aki a távot teljesítette, jutalom(falat)-ban részesül! A futáson kutyával is részt lehet venni, kizárólag pórázon vezetve, szájkosárral.

Nagy vásár volt a szeptemberi
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 13.

Az elmúlt idők egyik leglátogatottabb vására volt a szeptemberi, becslések szerint a látogatók száma elérte akár a 10 ezer főt. Kovács Józsefné, a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény piac-, vásárcsoportjának vezetője szerint a kiemelkedő érdeklődéshez a jó idő mellett feltehetően az is hozzájárult, hogy a hónap második vasárnapja ezúttal a fizetések utánra esett. Minden esetre a parkolók már reggel 8 órára megteltek. Az árusok őszi-téli portékával érkeztek, és feltehetően elégedetten távoztak. A csoportvezető szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy karácsonyig már bizonyosan kitüntetett figyelem és érdeklődés övezi a félegyházi vásárt.

Rekordot döntött a fürdőzők száma
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 13.

Mintegy 16 ezer látogatója volt idén augusztusban a Félegyházi Termál Parkfürdőnek. Ez 5 ezerrel több, mint tavaly ugyanebben az időszakban – tudtuk meg Kelemen József fürdővezetőtől. A látogatottság egyébként – az intézmény megújulásával és korszerűsítésével párhuzamosan – folyamatosan emelkedik.

A 95 éves Rozika nénire rá kell parancsolni, hogy pihenjen is egy kicsit
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 12.

Cserkó Lászlónét szeptember 10-én, családja körében köszöntötte a város nevében Balla László alpolgármester oklevéllel és virágcsokorral 95. születésnapján. A köszöntés közepette a családtagok elmondták, hogy Rozika néni egész nap mozgásban van. Igaz, bot segítségével, de körbe járja a szomszédokat, és ha nem vigyáznának rá, akkor felaprítaná a tűzifát is. Napi dolgai végeztével szeret televíziózni, és a rádiót is szívesen hallgatja, a politikai műsorok a kedvencei közé tartoznak. Rozika néni köszöntése során régi fotókat vett elő, felidézendő az elmúlt évtizedeket, miközben sokat mesélt élete munkával töltött hétköznapjairól.

A Jogging Plus sportolói az V. Fuss az életekért Jótékonysági futáson Szegeden
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 12.

2017. szeptember 9-én került megrendezésre az V. Fuss az életekért Jótékonysági futás a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára több mint 500 futóval a SunCity Triathlon Team, a Sportkoalíció és a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottság szervezésében Szegeden a Vértó körül.

A kékfestő műhelyek ősi tudománya
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 12.

A XIX. Félegyházi Libafesztivál részeként szeptember 7-én Mesélő kékség címmel kiállítás nyílt a Móra Ferenc Művelődési Központban.A tárlat a Bácsalmási Kékfestő Műhely történetét és a kékfestés mesterségét mutatja be.Az ünnepélyes megnyitó előtt Tarjányiné Manninger Lencsi adott elő népdalcsokrot, majd Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet tanácsadója beszélt a kékfestő szakma fogásairól és napjainkban betöltött jelentőségéről.

Az anyatej világnapja
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 12.

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt Az anyatej világnapja alkalmából, a kibővített Betűbölcsi keretében október 3-án, kedden 9.30-kor tartandó programjára.

IV. Mezgé Piknik
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 12.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium,Szakközépiskola és Kollégium szeretettel meghív minden érdeklődőt az szeptember 30-án, szombaton 9 és 16 óra között tartandó IV. Mezgé Piknikre. A lovas, gasztro- és családi napra az iskola csongrádi úti tangazdaságában kerül sor.

MP13 térzene a Petőfi téren
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 12.
Egy kiskunfélegyházi esküvőre érkező svájci fúvószenekar, az MP13 ad koncertet szeptember 16-án 10 és 11 óra között a Petőfi téren.
Az ifjú pár – melynek női tagja félegyházi -, svájcban él, ahol a vőlegény a 2009-ben alapított MP13 fúvószenekarban zenél. Az esküvőre ideutazott zenekari tagok, mivel a szertartáson is zenélnek, úgy gondolták, hogy a félegyháziaknak is szívesen bemutatják morva polka és big band stilusú repertoárjukat egy rögtönzött koncerttel.
Segítség az alkotó fogyatékosoknak
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 12.
A kiskunfélegyházi Fogyatékosok Nappali Otthona gondozottai gyönyörű kézimunkákat készítenek. A legszebb alkotásokat péntekenként az albán pékség mellett kínálják, de a varrással, szövéssel és más kreatív technikákkal készített darabok a FONO-ban (Kiskunfélegyháza, Móra Ferenc tér 4.) is megvásárolhatók. A befolyt összeget közös szabadidős programokra költik. 
 
Svájci fúvósok szolgáltatnak térzenét a Petőfi téren
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 12.
Egy kiskunfélegyházi esküvőre érkező svájci fúvószenekar, az MP13 ad koncertet szeptember 16-án 10 és 11 óra között a Petőfi téren.
Az ifjú pár – melynek női tagja félegyházi -, svájcban él, ahol a vőlegény a 2009-ben alapított MP13 fúvószenekarban zenél. Az esküvőre ideutazott zenekari tagok, mivel a szertartáson is zenélnek, úgy gondolták, hogy a félegyháziaknak is szívesen bemutatják morva polka és big band stilusú repertoárjukat egy rögtönzött koncerttel.
Egyesülnek a takarékszövetkezetek
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 11.

Egyesül a Fókusz Takarékkal (6133 Jászszentlászló, Alkotmány utca 2/a)Tájékoztatjuk, a Bácska Takarék ( 6430 Bácsalmás, Gróf Teleki József utca 2.); Borotai Takarék (6445 Borota, Dózsa Gy.u.22.) ; Hajós és Vidéke Takarékszövetkezet ( 6344 Hajós, Rózsa u. 2.); Rónasági Takarék (6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér 1) valamint a Szabadszállás és Vidéke Takarékszövetkezet (6080 Szabadszállás, Kálvin tér 2.). A hat szövetkezeti hitelintézet szeptember 30-ától egységesen Fókusz Takarék név alatt folytatja tevékenységét.

Félegyháza és Braunfels hivatalosan is megerősítette 25 éves testvérvárosi kapcsolatát
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 11.
Kiskunfélegyháza 1992-ben kötötte meg első testvértelepülési kapcsolatát. A németországi Braunfelssel 25 éve kötött együttműködési megállapodást szombaton újra megerősítették. Az erről szóló dokumentumokat Peter Schneider, Braunfels korábbi polgármestere és Csányi József polgármester írták alá szeptember 9-én. A libafesztiválon Félegyháza testvértelepülései is képviseltették magukat , és a küldöttségek tagjai is megtisztelték az ünnepi eseményt.
 
Megnyílt a Tiszaalpári Alkotótábor tárlata Kiskunfélegyházán a Hollókörben
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 11.
Szeptember 8-9-én rendezik meg a XIX. Libafesztivált Kiskunfélegyházán, melynek előrendezvényeként a Tiszaalpári Alkotótábor anyagából kiállítás nyílt "25 év küszöbén " címmel szeptember 6-án a Hollókör galériájában. A tárlatot Biczók Mihály ny. jegyző nyitotta meg, aki beszélt az egyesület történetéről és az alapítótagokról is. 
 
Új körzetbeosztás a védőnőknél
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 11.


A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat mindamellett tájékoztatja a szülőket, hogy szeptember 1-jétől az alábbi védőnői körzetbeosztás érvényes:

1. körzet, Huczka Anita: 70/431-1876
2. körzet, László Kinga: 70/431-5477
3. körzet, Tóthné Bajáki Rozália: 70/431-8970
4. körzet, Vidács TÍmea: 70/431-5591
5. körzet, Nagy Erika: 70/431-5677
6. körzet, Endre Csilla: 70/431-2831
7. körzet, Dr. Szendreiné Lőrincz Angéla: 70/431-2868
8. körzet, Vidács Tímea: 70/673-2878
9. körzet, Nagy Erika: 70/431-5144
10. körzet,Huczka Anita: 70/432-2414

Virágokkal és szeretettel halmozták el a 90 éves Marika nénit
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 11.

Dédunokák, unokák, gyermekei és családtagjai végtelen szeretettel köszöntötték Czakó Józsefné Marika nénit 90. születésnapján, szeptember 9-én. A város nevében Balla László alpolgármester köszöntötte oklevéllel, virágcsokorral és kedves szavakkal a szépkorút.

„Még csak 65…”
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 11.

Még csak 65. születésnapját ünnepli Szűts Tamás, mégis nagyon gazdag, összegző képzőművészeti kiállítással mutatkozott be szeptember 9-én, a Kiskun Múzeumban. A látogatók találkozhattak az alkotó szobraival, érmeivel, plakettjeivel, de a köztéri ivókútjai és szobrai is megjelennek a tárlaton. A kiállítást Csányi József polgármester ajánlotta a művészetpártolók figyelmébe. Az eseményt Tóth Gyula gitárzenéje tette hangulatosabbá. A tárlat szeptember 28-áig látogatható.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 10.

Évközi huszonharmadik vasárnap - 2017. szeptember 10.

A virágos Félegyházáért sokat tesznek a városlakók, az intézmények és a vállalkozások - videóval
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 10.

A Virágos Félegyházáért Mozgalom eredményhirdetésére szeptember 9-én került sor a városháza előtti színpadon. A virágos kertek, erkélyek szorgos és hozzáértő gondozóit Csányiné Pap Andrea, a virágos verseny fővédnöke köszöntötte a díjak átadása előtt. Kifejtette: 2010 óta a város minden évben meghirdette a mozgalmat, és évről évre többen csatlakoznak hozzá, megmutatva szép, virágos kertjüket, erkélyüket, sőt idén már cégek is csatlakoztak a városszépítők versenyéhez. A mozgalom legfőbb értékének azt tartotta, hogy a virágágyások szorgos gondozói követendő példát is mutatnak.

Új buszváró nyújt menedéket az utazóknak - videóval
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 10.
Korszerű buszváró került a Kossuth utcára, a Körpatikával szemben álló autóbusz megállóba. A létesítményt Csányi József polgármester az érintett körzet képviselője, Szamosi Endre társaságában adta át szeptember 8-án, pénteken.
A kulturált és esztétikus építmény előtörténetét Szamosi Endre idézte fel, aki évekkel ezelőtt, az esőben ázó diákok láttán határozta el, hogy megoldást keres a problémára. Akkor ugyanis a buszmegállót mindössze egy tábla jelezte, a várakozók számára nem volt az időjárás viszontagságai ellen menedéket jelentő buszváró. A képviselő – mivel az akkori városvezetés nem karolta fel kezdeményezését – szponzorokat szerzett, akiknek a segítségével felújíttatott egy kiszuperált építményt. Ezt cserélték most le egy korszerű, modern buszváróra.
Idei utolsó hazai mérkőzését játszotta a teniszcsapat
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 9.
A nyári szünetet követően szeptember elején indult útjára a labda a férfi tenisz másodosztály „D” csoportjában, amelyben a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub is érdekelt. Tavasszal mindkét hazai mérkőzésüket megnyerték a félegyháziak, ez a sorozat az őszi első fordulóban megszakadt, a TSZSK Gyula 6-3-ra győzött szeptember 2-án. A Fővárosi Vízművek ellen már jobban ment a félegyháziaknak, visszavágtak a tavaszi 5-4-es vereségért és 6-3-ra nyertek szeptember 3-án. Az őszi szezon utolsó hazai találkozóját szeptember 9-én játszotta a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub, a szegedi Agroázis-Sportmánia-SZVTK ellen magabiztos játékkal nyert.
 
Kedvezett az időjárás a strandröplabda bajnokságnak
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 9.
Népszerű rendezvénynek számít a sportbarátok körében az Aranyhomok Kupa strandröplabda verseny, amelynek idei kiírására nyolc csapat nevezett szeptember 9-én. A Félegyházi Termál és Parkfürdő területén párhuzamosan két pályán folyt a játék. A félegyháziak mellett Izsákról, Kecskemétről, Orgoványról és Táborfalváról érkeztek csapatok.
A versenyen három, - vagy négy fős csapatok indulhattak, a lebonyolítás értelmében körmérkőzéseket játszottak, mindenki megmérkőzött a másikkal. A rövidített szettek (2*15, döntő szett 11) izgalmas csatát, hosszú labdameneteket hoztak, a tavalyi győztes kecskeméti csapat idén is megszenvedett kihívóival.
Idén trónfosztás volt, hiszen több éve egyeduralkodó volt a Megtorlók csapata, akiket nagyszerű játékkal utasított maga mögé a Dekorláth együttese.
Családi egészségnap Kunszálláson
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 8.
2017. szeptember 16-án, szombaton 10 és 16 óra között Családi egészségnapot rendeznek Kunszálláson a Petőfi Rendezvény és Faluházban.
 
Az rendezvény védnöke Kovács Imre Kunszállás polgármestere és dr. Czabán Edit önkormányzati képviselő.
Nyertek a diákok
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 8.

A sport és a kultúra nagyban hozzájárul a gyerekek testi és szellemi fejlődéséhez, bővíti világnézetüket, és akár a társadalmi hátrányokat is csökkentheti. A fiatalok többségének életébe mégsem épül be a rendszeres testmozgás és a kulturális programok, emellett komoly különbségek vannak a nagyvárosokban és kisebb településeken élők szokásai között is. A K&H a hátrányos helyzetűekért program általános iskolák számára meghirdetett kulturális és sport pályázatának eredményeként most 23 település mintegy ezer diákja tapasztalhatja meg a színház varázslatos világát és a sport nyújtotta örömöket.

Ünnepélyes keretek között adtak át új parkolókat Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 8.

Szeptember 8-án ünnepélyes keretek között átadták Kiskunfélegyházán a Marosvásárhelyi utcában és a Kossuth u. 18. szám előtti területen épült parkolókat, valamint a Kossuth u. Körpatikával szembeni területen megújult buszvárót is. Az átadón Csányi József polgármester a következőket hangsúlyozta.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek