Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.10.13-10.20.

 
A megyei önkormányzat kitüntető díjjal ismerte el Gyöngyösi Sándor gombatermesztő munkásságát
Publikálás dátuma: 2017. október 20.

Bács-Kiskun Megye Vidékfejlesztéséért díjjal tüntették ki Gyöngyösi Sándort. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés október 20-ai, a Lakitelek Népfőiskolán megtartott ünnepi ülésén a fülöpjakabi gombatermesztőnek adományozott díjjal a megye hírnevének öregbítését, a bio-gyógygomba termesztésben elért eredményeit és munkásságát ismerték el. A kitüntetést Rideg László, a közgyűlés elnöke adta át. A kitüntetett az oklevél átvétele után így nyilatkozott: - Nagy öröm számomra és jólesett az elismerés. Megerősítés ez abban, hogy jó úton járok, újabb lendületet ad a munka folytatásához.

A rászorulókat is vendégül látták a diákok
Publikálás dátuma: 2017. október 20.
Egészségnapot tartottak az élelmezési világnapon a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakiskolában a közelmúltban.
A Z generáció a Közgében
Publikálás dátuma: 2017. október 20.

Mihez is kezdjünk egy ilyen címmel … Olvassuk el, lapozzunk tovább? Kik azok a Z generáció – hát a mai tízen - huszonéves fiatalok. Nahát, így már rögtön érdekesebbé válik a témafelütés. De mit kezdjünk vele, azaz mit kezdjünk velük?

Birkózó Gála Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. október 20.

Ezen napon dől el, ki lesz csapatban Magyarország bajnoka!

Félegyházi rendőröket jutalmaztak
Publikálás dátuma: 2017. október 20.

Ünnepi állománygyűlésen jutalmazták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársait.

Gallyazás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. október 20.

Gallyazási munkálatokat végez a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. megbízásából a Zöldfelület Kezelő Kertészeti Kft. a nagy-, közép-, és kisfeszültségű szabadvezetéki hálózatok nyomvonalai mentén. Ennek során eltávolítanak minden, a hálózatok biztonsági övezetébe nőtt fát vagy egyéb növényzet. A munkavégzés, időjárástól függően november 1-je és április 30-a között tart.

Gombnyomásra jön a segítség
Publikálás dátuma: 2017. október 20.

Szeptember végén látott napvilágot az országos sajtóban a hír egy Petőfiszálláson elfogott férfi ügyében, aki betört egy 83 éves asszonyhoz rablási szándékkal. A megtámadott idős nő leleményességének köszönhetően a rendőrség elkapta a tettest. Később kiderült, hogy egy hét évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét találták meg.

Hangverseny id. Lukács Ferenc emlékére
Publikálás dátuma: 2017. október 20.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa tart emlékhangversenyt id. Lukács Ferenc tiszteletére október 21-én, szombaton 18 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Vezényel: Szatmári Imre. Zongorán kísér: Bolla Julianna. Az előadás ingyenes.

Közösséggé kovácsolja őket az önkéntes munka
Publikálás dátuma: 2017. október 20.

„Több vagy, ha adsz!” Ez volt a mottója annak a nemzetközi akció­nak, amelynek lényege, hogy fiatalok három napon át tevékenykedjenek szűkebb pátriájuk érdekében. Hazánk tíz éve csatlakozott a kezdeményezéshez, száz hazai településen több ezer fiatal végzett önkéntes munkát az elmúlt hétvégén.

Megújultak a Kossuth Lajos Szakképző Iskola tanműhelyei
Publikálás dátuma: 2017. október 20.
A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájának három tanműhelyében is komoly beruházást végeztek az elmúlt időszakban. A megújult tereket október 20-án adták át. Ágoston Tibor tagintézmény-vezető így összegezte a felújítási munkák szükségességét, eredményességét: – A 40 éves tanműhely rendezvénysorozathoz kapcsolódóan került sor a felújítási és korszerűsítési munkálatokra, mivel a tanműhelyek öltözőinek és vizesblokkjainak helyiségei nem tudták biztosítani a jelenkor színvonalának megfelelő körülményeket a tanulók és az oktatók részére.
Október 24-én véradást tart a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezete
Publikálás dátuma: 2017. október 20.

A Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezete véradást tart október 24-én, kedden délelőtt 9-12 óráig Kiskunfélegyházán a Kórházban, majd délután 14-17 óráig a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményében. Arról, hogy ki lehet véradó, illetve egy önkéntes egy évben hányszor adhat vért Almádi- Kis Melindát, a Magyar Vöröskereszt kiskunfélegyházi szervezetének területi vezetőjét kérdeztük.

Szakmai gyakorlat Bécsben
Publikálás dátuma: 2017. október 20.
Három hetes szakmai gyakorlaton vett részt Bécsben a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájának és Kollégiumának szociális ágazaton tanuló 15 diákja. Az Erasmus+ program keretében kilenc  szociális gondozó és ápoló (Barkóczi Viktória, Gál Dzsenifer, Halter János Csaba, Ivacska Kitti, Korom Ivett, Oszvald Kitti, Nagy Szabina, Pincés Krisztina és Takács Alexandra), valamint hat kisgyermekgondozó és- nevelő szakmán tanuló diák (Czakó Zsuzsanna, Szabó Alexandra, Szabó Gyöngyi Piroska, Szőke Orsolya, Tyukász Dzsenifer és Varga Ibolya Kitti) kapott lehetőséget, hogy külföldi munkatapasztalatot szerezzen leendő munkájához. A három hét alatt váltásban négy kísérőtanár felügyelte és segítette a diákokat: Csenki Julianna Katalin, Kovács Nóra, Ballabásné Dudás Márta és Modok Ágnes.
Elégedetten tértek haza a kiskunfélegyházi asztalos és kőműves tanulók erdélyi tanulmányútjukról
Publikálás dátuma: 2017. október 19.

Az Erasmsus + program keretében a KSzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tanulói Gyergyószentmiklóson 3 hetes külföldi szakmai gyakorlaton vehettek részt. A pályázatnak köszönhetően a 15 szakiskolás tanuló megismerhette a helyi fafeldolgozási módszereket, a hegyvidéki fakitermelést, betekintést nyerhetett a fa rönkház készítésbe, bútorgyártásba, pelet előállításba, kültéri fa bútorzat elkészítésbe ,és számos egyéb fontos szakmai módszert sajátíthattak el korszerű gépek használata mellett.

Fanyesés a Dessewffy és a Marosvásárhelyi utcában
Publikálás dátuma: 2017. október 19.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya ezúton értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017. október 17-én, kedden a Dessewffy utca fanyesések miatt időszakosan lezárásra kerül.

Ha Halloween akkor Tökfaragás
Publikálás dátuma: 2017. október 19.

Szeretettel vár mindenkit 2017. október 27-én, pénteken 17 órától a Rocktár a II. Tökfaragó Verseny és Halloween Party-ra.

Tanári hangverseny a Művészeti Iskolában
Publikálás dátuma: 2017. október 19.

Szeretettel várnak minden zenekedvelőt 2017. október 27-én, pénteken 17 órakor TANÁRI hangversenyre a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Nagytermébe.

A szegedi Szittyaföldön vadásztak a Turul Koppány Íjászai
Publikálás dátuma: 2017. október 18.

A Szegedi Szittyák ismét megrendezték immár hagyományossá vált őszi vadászatukat október 15-én, vasárnap. A versenyen bármely kategóriájú íjjal lehetett indulni, kivéve számszer íjjal. Jó időben, szép környezetben a szegedi Szittyaföldön zajlott a verseny, 2 körben 15 célon. A Turul Koppány Íjászokat és Kiskunfélegyházát ezúttal négyen képviselték, Szeibert Imre, Kis Csaba, Bense László és Dinnyés Gyula.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2017. október 18.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének legfrissebb állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. További információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/795-065.

Az ész a fontos…?
Publikálás dátuma: 2017. október 18.

A Kádár-rendszer könnyűzenei politikájáról tartott előadást a városi könyvtárban dr. Csatári Bence, a Nemzeti Emlékezet Bizottság Hivatalának kutatója. Az előadó a hatvanas évek beatnemzedékének korszakáról és könnyűzenei életéről szólt. Arról az időszakról, amikor a felnövekvő zenészek és hallgatóságuk már nemcsak a zenében, hanem az irodalomban is lázadt. A lemezkiadásban megjelenhető dalokat és a koncertek slágereit pedig mindenki énekelte, dúdolta elejétől a végéig. A korszak könnyűzenei életét beszélgetőtársával, dr. Bánki Mihály középiskolai tanárral elemezte az előadó.

Győzelemmel kezdtek az U16-os kosarasok
Publikálás dátuma: 2017. október 18.
A Félegyházi Térségi Sportiskola U16-os kosárlabdacsapata is megkezdte bajnoki szereplését a regionális kadett fiú bajnokságban október 16-án. A félegyháziak hazai környezetben a gyengébb játékerőt képviselő Mezőberényi KK-t fogadták a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Simon Zoltán vezetőedző tanítványai már az első negyedben jelentős előnyre tettek szert, a második negyedtől folyamatos cserékkel kizökkentek ugyan játékritmusukból és az egészpályás letámadásuk se működött még gördülékenyen, de nem forgott veszélyben győzelmük. A fiúk becsülettel küzdöttek, minden játékos pályára került a meccs folyamán – tájékoztatta szerkesztőségünket Simon Zoltán edző.
Humoros önvédelmi figyelmeztető nyugdíjasoknak
Publikálás dátuma: 2017. október 18.
A nyugdíjasokat fenyegető veszélyekre fel kell hívni az időskorúak figyelmét fogalmazta meg néhány hónapja dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy. Mivel művelődésszervezői és színházi tapasztalatokkal is bír, az is megfogalmazódott benne, hogy a száraz unalmas előadások erre nem alkalmasak. Egy jó hangulatú komédia bemutatása sokkal hatékonyabb lehet. Éppen ezért szervezett egy társulatot –többségükben 65 év felettiekből – akiknek közreműködésével a városban és térségében több helyen is bemutatták a Nyugdíjas akták színdarabot. A „Kunplast Szupernagyik” és a Kiskunfélegyházi Citerazenekar is örömmel vállalta a közreműködést. Legutóbb a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti idősek otthonában mutatták be az előadást a korábbiakhoz hasonló sikerrel.
Kátyúznak a városban
Publikálás dátuma: 2017. október 18.

A polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy október 18-án elkezdődtek a kátyúzások Kiskunfélegyháza belterületén. Ezeken a szakaszokon többször számíthatnak forgalomkorlátozásra a közlekedők. A munkálatok első ütemében a nagyobb és balesetveszélyesebb hibákat javítják ki.

Könyvtársarok - Nemzeti ünnep
Publikálás dátuma: 2017. október 18.

Az előttünk álló hétvége egy nappal hosszabb lesz, hiszen hétfő, október 23-a nemzeti ünnep az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének emlékére. Az 1990-es évektől e témában sorra látnak napvilágot a tudományos művek, visszaemlékezések és naplók.

Körkérdés: Ügyel-e egészségére?
Publikálás dátuma: 2017. október 18.
Korosztálytól függetlenül fontos egészségünk megőrzése, a test és a lélek karbantartása, gondozása. Egy kis odafigyeléssel hosszú távon megóvhatjuk fittségünket, egészséges életmóddal növelhetjük életminőségünket. Körkérdésünkben arra kerestük a választ, hogy mit tesznek a félegyháziak a hosszú, teljes életért.
Novembertől új gyakorlat lesz az egészségügyben
Publikálás dátuma: 2017. október 18.

November 1-jén „élesben” is elindul az egészségügyben az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatói tér (EESZT), és 2018. december 31-éig párhuzamosan működik a régi rendszer mellett. Így lesz idejük megszokni a betegeknek az újdonságokat. Az új rendszer előnyei közé tartozik az időtakarékosság, a csökkenő adminisztráció és az egészségügyi adatokhoz való könnyű, gyors és pontos hozzáférés.

U7-U9-es Bozsik-torna Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. október 18.

Október 15-én, vasárnap rendezték meg a Honvéd pályán a III. őszi fesztivált, amelyen az Astra U7-U9 csapata is nagy létszámmal vett részt.

Új fejezet a város életében: Egynapos sebészeti ellátás indult a félegyházi kórházban
Publikálás dátuma: 2017. október 18.

Új korszak kezdődött a kórház életében október 17-én, amikor a sebészeti ellátás felszámolása után hét évvel ismét üzembe helyezték a műtőket és beteget operáltak. A teljesen megújult, korszerű, egynapos sebészeti ellátást nyújtó osztály működésével újraindult az aktív betegellátás a félegyházi kórházban. Az osztály megnyitását jelentő első műtéteket dr. Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, valamint dr. Lénárt Endre, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettese végezte, akik annak idején itt, a városi kórházban együtt kezdték sebészi pályafutásukat.

A Rákosi-korszak - 1956 előszobája
Publikálás dátuma: 2017. október 17.

E címmel tart előadást október 19-én, csütörtökön a Hattyúházban Varga Zoltán, volt országgyűlési képviselő, újságíró, az orosházi városi könyvtár nyugalmazott igazgatója. A rendezvényt Rosta Ferenc alpolgármester nyitja meg.

Ez van...
Publikálás dátuma: 2017. október 17.

A Móra Ferenc Művelődési Központ bemutatja: Lukács Ferenc - Ez van című kiállítását október 27-én, pénteken 17 órakor. A tárlatot Szabó Ildikó művésztanár nyitja meg. A kiállítás november 22-éig látogatható.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2017. október 17.
Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.
Halottak napi virágvásár
Publikálás dátuma: 2017. október 17.

Halottak-napi, Mindenszenteki Virágvásárt rendez a KVI (Piacfelügyelőség) 2017. október 20-tól november 5-ig.

Ingyenes csontsűrűség-mérés a kórházban
Publikálás dátuma: 2017. október 17.
Ingyenes osteoporosis-szűrést tartanak a városi kórház járóbeteg szakrendelésén az onkológiai szakrendelőben. ​​​​​​​Beutaló nem szükséges, a szűrés érkezési sorrendben történik.
Móra Ferenc kulturális tevékenységét ismertették jeles előadók a múzeumban
Publikálás dátuma: 2017. október 17.

A Móra Fesztivál rendezvénysorozat záró eseményén, október 14-én a Kiskun Múzeumban tisztelegtek előadással a város szülötte, Móra Ferenc munkássága előtt. Kovács-Krassói Anikó muzeológus és dr. Medgyesi Konstantin tudományos igazgató-helyettes „Móra, mint kulturális szervező” címmel tartott előadásban méltatta az író tevékenységét. A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai Móra múzeumigazgatói és kultúraszervező, mecénási tevékenységét hangsúlyozták, akit száz esztendeje, 1917-ben neveztek ki a szegedi kultúrpalota és múzeum élére.

Nyugdíjas akták - ÚJRATÖLTVE!
Publikálás dátuma: 2017. október 17.

Ezúttal október 17-én a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti idősek otthonában adták elő a Tóth Tamás által írt Nyugdíjas akták című színdarabot, melynek óriási sikere volt.

Temetőkerti séta
Publikálás dátuma: 2017. október 17.

Halottak Napja tiszteletére Kiskunfélegyháza történetéhez kapcsolódó nevezetes személyek nyughelyénél tart megemlékezést a Kiskun Múzeum Baráti Köre és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. Rövid ismertetőt követően gyertyát, mécsest gyújtanak,és elhelyezik az emlékezés virágait.

Több vagy, ha adsz!
Publikálás dátuma: 2017. október 17.
Mintegy 80 középiskolás csatlakozott a 72 óra kompromisszum nélkül nemzetközi önkéntességi akcióhoz az Ótemplom kezdeményezésére. A fiatalok három napon keresztül a város közterületeinek tisztításán, a padok újrafestésén szorgoskodtak. Emellett meglátogattak beteg embereket, akikkel elbeszélgettek, segítettek nekik a legfontosabb munkák elvégzésében. A lelkes csapatot Balla László alpolgármester köszöntötte október 12-én, a munka kezdetekor, majd Ivanics Zoltán káplán útmutatása alapján kezdtek munkához a csapatok.
A lélek kalandjának megjelenítése fotókon
Publikálás dátuma: 2017. október 16.
Túl az emberélet útjának felén – szépsége mellett – egyre inkább foglalkoztat az élet egyszeriségének, megismételhetetlenségének drámaisága. A létezés, az itt lét perem vidékei, a határ-átlépések, „a már nem és még nem” átmenetei érdekelnek. Célom a létezőnek a múló idő általi megsebzettségének képi ábrázolása – mondta Dömötör Mihály festőművész, grafikus a „Hervadás szépsége” címmel megnyílt fotókiállításának megnyitóján a művelődési központban. A tárlatmegnyitón közreműködött Révész Róbert, Gulyás László és Gulyás Réka. A kiállítás október 24-éig látogatható.
Az első Örökös Boldog Iskola kiskunfélegyházi középiskola lett
Publikálás dátuma: 2017. október 16.
Talán már nem először hallhatjuk ezt az elnevezést itt Kiskunfélegyházán, hogy „Boldog Iskola”. Sokan azonban nem tudják, mit is jelent ez a cím, miért is lehet „boldog” egy iskola. A címre azok az iskolák pályázhatnak, akik beiktatják a pedagógiai programjukba a Boldogságórákat, legalább egy tanulói csoporttal.
Emlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire
Publikálás dátuma: 2017. október 16.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel hív és vár minden megemlékezni vágyót az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából 2017. október 23-án, hétfőn rendezendő ünnepségre.

Érdekes, kicsit szokatlan, de nagyon szép tárlat nyílt a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. október 16.

Az Úr haragosai, avagy az el nem hangzott párbeszéd” címmel nyílt tárlata Damó István grafikus, festőművésznek a Petőfi Sándor könyvtárban. A tárlatot Cseh Borbála művészettörténész ajánlotta a látogatóknak. A megnyitón közreműködtek a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A kiállítás november 7-éig látogatható.

Hangverseny id. Lukács Ferenc emlékére
Publikálás dátuma: 2017. október 16.
A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa tart emlékhangversenyt id. Lukács Ferenc tiszteletére október 21-én, szombaton 18 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Vezényel: Szatmári Imre. Zongorán kísér: Bolla Julianna. Az előadás ingyenes.
Móra humorával is megismertették a közönséget a diákszínjátszók
Publikálás dátuma: 2017. október 16.

Igazi színházi hangulatot teremtettek az általános iskolák színjátszó csoportjai a Móra Fesztivál keretében megrendezett dramatizálási bemutatón. Az ifjú előadók Móra Ferenc Úri kalap című válogatott elbeszéléseit vitték színpadra a művelődési központ színpadján. Az irodalmi délutánt a két éve alakult Móra Társaság rendezte meg azzal a céllal, hogy népszerűsítse a gyerekek körében Móra ifjúsági műveit. A dramatizálási bemutató szereplőit és közönségét, valamint Jenesné Móra Zsuzsannát, Móra István dédunokáját Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte.

Petőfi, a halhatatlan dalnok
Publikálás dátuma: 2017. október 16.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Petőfi Emlékbizottság, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Művelődési Központ mindenkit szeretettel hív és vár október 27-én, pénteken 15 órára a városháza dísztermében tartandó Petőfi, a halhatatlan dalnok című rendezvényre.

Pusker Ágnes Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. október 16.

A Kecskeméti Kodály Szakiskola vonós kamaraegyüttese ad koncertet Pusker Ágnes közreműködésével október 20-án, pénteken 17 órától. A hangverseny helyszíne: Kiskunfélegyháza, Batthyány utca 12-16. III. emeleti díszterem. A belépés díjtalan.

Új csúcsot értek el a félegyházi diákok az idei első Diákolimpia® országos döntőn
Publikálás dátuma: 2017. október 16.

2017. október 14-15-én, csodás őszi hangulatban rendezték meg Budapesten a Diákolimpia® Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Országos Döntőjét, ezzel elrajtolt a 2017/2018. tanév döntőinek sorozata.

Visszajöttem az öreg iskolához...
Publikálás dátuma: 2017. október 16.

A Móra Fesztivál keretében Történetek Móra diákkorából címmel Kapus Béláné nyugalmazott igazgató, a Móra Társaság ügyvezető elnöke tartott előadást a félegyházi általános iskolásoknak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az előadó miközben az író félegyházi, gyerekkori élményeit, a városhoz fűződő szoros kötődését ismertette, bemutatta legújabb kötetét is, amely a „…visszajöttem az öreg iskolához…” - Írások Móra Ferencről, diákkoráról, diákkorából – címmel jelent meg.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. október 15.

Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Karitász Bolt Jókai u. 1. szám alatti helyisége. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. október 15.

Évközi 28. vasárnap - 2017. október 15.

Félegyházi diákok 1956-os röplapjai
Publikálás dátuma: 2017. október 15.
Ahogy visszaemlékezésekből és a levéltárban megőrzött bírósági peres iratokból kiderül: az 1956-os forradalom eseményeibe félegyházi diákok is bekapcsolódtak. Szerepük különösen a forradalom leverése utáni időszakban vált jelentőssé, amikor maguk készítette röplapokkal, falragaszokkal próbálták ébren tartani a forradalmi lángot, élesztgetni az orosz megszállókkal szembeni ellenállás tüzét.
Győzelem és vereség a dupla forduló során
Publikálás dátuma: 2017. október 15.

Két nap alatt két mérkőzésen is asztalhoz álltak a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola játékosai a férfi NB I. keleti csoportjában. Elsőnek a kecskeméti Univer-Sport első számú csapatát fogadták október 13-án. Az erőviszony és a minőségbeli különbség az asztaloknál is megmutatkozott, a félegyháziak fölényes, 15-3-as győzelmet arattak. Másnap, október 14-én valódi rangadó várt a félegyházi asztaliteniszezőkre, a bajnokaspiráns mezőberényieket látták vendégül. Párosban Erdélyi Szabolcs és dr. Francia Balázs ezúttal nyerni tudott, míg a Korponai Zoltán-Pengő Gábor összetételű duó szoros csatában, 3-2-re alulmaradt. Egyéniben Korponai Zoltán három játékot nyert, Pengő Gábor kétszer, Erdélyi Szabolcs egyszer győzött. A félegyháziak összesen 7 pontot szereztek, a mérkőzést 10-7-re a vendégek nyerték, akik továbbra is százszázalékosak a bajnokságban. A félegyháziak első vereségüket szenvedték el a szezonban.

Népes szülősereg kísérte el az U9-es kézilabdacsapatot
Publikálás dátuma: 2017. október 15.

Első hivatalos mérkőzését játszotta a Kiskunfélegyházi HTK U9-es fiú kézilabdacsapata a kisiskolás bajnokság Badó László régiójában október 15-én. A kecskeméti bajnoki fordulóra félegyházi szülők is elkísérték csemetéiket, figyelve bemutatkozásukat, első pályára lépésüket. A fiúcsapat összetartását jól mutatta, hogy a mandulaműtétből lábadozó Boros Dávid is a kerettel tartott. A Kis Barbara által vezetett nebulók két mérkőzést játszottak és a Mizse KC ellen az első góljaikat is megszerezték – tájékoztatta szerkesztőségünket Isán András, szakosztályvezető.

Bemutatták Lezsák Sándor új könyvét
Publikálás dátuma: 2017. október 14.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola kuratóriumának elnöke országépítő munkája mellett mindig tudott időt szakítani irodalmi munkásságára is. Legújabb könyvét az Atilla fia, Csaba királyfi című művet idén nyáron a Szent István Könyvhéten mutatták be először. Október 12-én a kiskunfélegyházi irodalomkedvelők is megismerkedhettek ezzel a kötettel, amelynek történetéről, cselekményéről és megalkotásáról személyesen az író beszélt a közönségnek. A Hattyúházban megrendezett író-olvasó találkozón dr. Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója beszélgetett a szerzővel.

Ősszel is díszíthetjük virágokkal előkertjeinket, erkélyeinket
Publikálás dátuma: 2017. október 14.
A félegyháziak gondot fordítanak virágos kertjeik, erkélyeik szépítésére. Ezt jelzi az, hogy október 14-én, a művelődési központ által szervezett Őszi virágvásáron nagy volt a sürgés-forgás. Sokan már a közelgő halottak napjára készülve, a sírkertek díszítésére is felkészültek fagytűrő virágok vásárlásával. A virágvásár ideje alatt a városi könyvtár árkádja előtt egy kiállítás mutatta be a Virágos Félegyházáért mozgalom legszebb kertjeit, erkélyeit.
Vereség a zsúfolt nap végén
Publikálás dátuma: 2017. október 14.
Szoros program várt az Astra felnőtt csapatára október 14-én, délelőtt Üllőn az ETO FC ellen játszottak a lányok a nagypályás Magyar Kupában, este pedig Szekszárdon léptek pályára a női futsal NB I. soros fordulójában. Tartalékos összeállításban utazott Szekszárdra az Astra, a nyolc fős keretet négy 20 év alatti játékos alkotta. A Szekszárd FC kihasználta a felkínált lehetőséget és megszerezte a három pontot. Az első félidőben még tartotta magát az Astra (0-2), végül azonban nem kerülte el a nagyarányú vereséget (0-6). A pontvesztés ellenére az Astra továbbra is dobogós pozícióban áll a bajnokságban.
A félegyházi strand beltéri úszómedencéje nem üzemel
Publikálás dátuma: 2017. október 13.

Technikai okok miatt október 14-től az úszómedence nem használható! Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a Félegyházi Termál Parkfürdő beltéri úszómedencéje technikai okok miatt átmenetileg október 14-től nem üzemel.A hiba elhárításáig szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

 

Futsal utánpótlás régiós központtá vált Kiskunfélegyháza
Publikálás dátuma: 2017. október 13.

Kiskunfélegyházán és a kistérségében élő fiatal tehetséges leány labdarúgók, futsalosok számára hosszú távon is fejlődési lehetőséget biztosít az Astra HFC női labdarúgó klub. Az utánpótlás felkarolásával régióközpontokat hozott létre az Astra, amelyek egyike Kiskunfélegyházán működik. Az egyesület célja az utánpótlásbázis kibővítése helybeli fiatal tehetséges lányok bevonásával, akiknek 7 éves kortól egészen a felnőtt csapatig játéklehetőséget nyújtanak. A legkisebb korcsoportok (U7, U9) kialakítása a helyi iskolákkal, intézmények bevonásával, segítségével valósul meg. Több intézményben elindult a Bozsik-program, amelynek keretében megismerik a lányok a labdarúgás alapjait.

Lezárják a Molnártelepi utat
Publikálás dátuma: 2017. október 13.

A kiskunfélegyházi polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy október 14-én, szombaton szakaszosan lezárják a Molnártelepi út Izsáki út felőli részét fakivágások miatt.

Nyugdíjas akták – újratöltve!
Publikálás dátuma: 2017. október 13.

Többek között a háromfunkciós nokedliszaggató egészségre gyakorolt jótékony hatásaival is megismerkedhetnek annak az egyszerre szórakoztató és tanulságos darabnak a nézői, amelyet jórészt félegyházi nyugdíjasok adnak elő a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság szervezésében október 17-én, kedden 16 órakor a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi út 4. szám alatti telephelyén.

Őszi virágvásár lesz szombaton a Béke téren
Publikálás dátuma: 2017. október 13.

A Móra Ferenc Művelődési Központ Őszi Virágvásárt szervez 2017. október 14-én, szombaton a Petőfi téren. 8-14 óráig dísznövény bemutató és vásár várja a virágot szerető érdeklődőket.

Változik a hulladékszállítás rendje az október 23-i ünnep miatt
Publikálás dátuma: 2017. október 13.

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy október 23-án, hétfőn a munkaszüneti nap miatt a hulladékszállítás rendje változik.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek