Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.11.24-11.30.

 
A mezgés diákok „kertmentő” munkáját a minisztérium is elismerte
Publikálás dátuma: 2017. november 30.

A mezgés diákok két esztendeje figyeltek fel a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt „Ments meg egy kertet” pályázatra. Banó Szabó Zsanett, Polyák Roland és Zsitva Erika úgy döntöttek, hogy olyan kert kialakítását, gondozását kezdik el, amely több ember hasznát, örömét szolgálja. Így a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti Idősek Otthonában alakítottak ki egy kertet. A lelkes diákok és segítő pedagógusaik, Görög Mariann és Tarjányi Ágoston munkáját a minisztérium „Kiváló munkáért” oklevéllel ismerte el.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Városüzemeltetési Bizottsága ülésezett november 27-én
Publikálás dátuma: 2017. november 30.

November 27-én ülésezett Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Városüzemeltetési Bizottsága, ahol többek között döntöttek a zöld felület gazdálkodás feladatok ellátásáról, melynek részleteiről a bizottság elnökét, Bense Zoltánt hallják. 

Mától nyitva a jégpálya
Publikálás dátuma: 2017. november 30.

Ma, azaz november 29-én, szerdán 16 órakor nyitja meg kapuját a Kiskunfélegyházi Jégpálya a városi könyvtár melletti területen. Diákok hétköznaponként előre egyeztetett időpontban, szervezett keretek között, iskolai nevelő kíséretében 10-től 13 óráig használhatják a pályát. Ebben az időszakban 400 forintba kerül a korcsolyabérlés. Bejelentkezés: helyszínen, a pénztárban vagy a következő telefonszámon: +36 20 534-2459.

Nagy sikerrel zárult a szeretetdoboz gyűjtés a Platán iskolában
Publikálás dátuma: 2017. november 30.

Ajándékot adni és kapni is nagy öröm. A Platán Általános Iskola diákjai idén is boldogan csatlakoztak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által meghirdetett szeretetdoboz-akcióhoz. „Egy doboznyi szeretet” reményt jelenthet és örömöt a nélkülözések közepette. Az elkészült csomagokat Kocsisné Móczár Julianna, a Közgazdasági Szakgimnázium nyugalmazott igazgatója juttatta el Kecskemétre, ahonnan tovább szállították Székelyföldre és Kárpátaljára.

Úszósikerek Temesváron
Publikálás dátuma: 2017. november 30.

A XV. Petre Lovas Nemzetközi Úszó Emlékversenyen, Temesváron jártak a kiskunfélegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Úszószakosztályának versenyzői.

45 év emlékeit idézték meg
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

Megalakulásának 45. évfordulóját ünnepelte november 24-én a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Pedagógus Klub. A Szakmaközi Művelődési Házban megtartott rendezvényen Tarjányi Mihályné köszöntötte a klubtagokat, a megjelent vendégeket, és képes összefoglalóval elevenítette fel az elmúlt évtizedek legszebb közösségi pillanatait. A város nevében Csányi József polgármester köszöntötte a nyugdíjas közösséget, a Batthyány iskola Kicsinyek kórusa és csengettyűseik kedves hangversennyel tették szebbé, hangulatosabbá az összejövetelt.

III: Jam csocsóbajnokság
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

Csocsóbajnokságot szerveznek november 29-én, szerdán (ma) a Rocktárban. A játék 16 órakor kezdődik, este 7-kor pedig eredményhirdetéssel zárul. Kétfős csapatok jelentkezhetnek. A játék öt perces, nevezési díj nincs.

Jótékonysági akciót indított az MSZP helyi szervezete
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

Karácsony közeledtével az MSZP országosan megkezdte „Segítünk” karitatív akcióját, amelyhez a kiskunfélegyházi alapszervezet is csatlakozott. – Tartós élelmiszerek, játékok, tisztítószerek gyűjtésébe kezdtünk elsősorban, mert úgy gondoljuk, hogy ezek az ajándékok jól jönnek azoknak a családoknak, akiknek nehézséget jelent mindezek beszerzése – mondta el Horváth Tamás, a helyi szervezet elnöke és Eszik Bence az akció indulásakor megtartott sajtótájékoztatón.

Kamaraest a zeneiskolában
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

Brácsa- és zongora kamaraestet rendeznek december 5-én, kedden 17 órakor a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola 3. emeleti termében. Fellép Nagy Enikő brácsaművész, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának docense és Császár Zsuzsanna zongoraművész, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának oktatója. A műsorban Johann Sebastian Bach, Bohuslav Martinů, Szergej Prokofjev és Johann Nepomuk Hummel darabjaiból hallhatnak részleteket. A rendezvény ingyenes.

Könyvtársarok - 80 éve halt meg József Attila
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

80 évvel ezelőtt 1937. december 3-án, a balatonszárszói vasútállomáson tragikus körülmények között hunyt el a mindössze 32 éves József Attila.

Körkérdés: Gondol-e a rászorulókra?
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

A karácsonyt és az ünnepi időszakot megelőzően minden évben nagy hangsúlyt kap az adományok gyűjtése a rászorulók, nehéz sorsúak számára. Az adakozásnak számos formája létezik. Különböző szervezeteken keresztül élelmiszert, ruhaneműt, vagy akár pénzt is felajánlhatunk, de választhatjuk a jótékonykodás közvetlenebb formáját is, amikor a szűkebb környezetünkben élők felé fordulunk segítő szándékkal.

Lehet, hogy a humorérzék a hosszú élet titka?
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

A 95 éves Pali bácsi egészségi állapota miatt már ritkán járja a várost, de gyermekei, unokái és dédunokái naponta tájékoztatják arról, hogy milyen fontos dolgok történtek a városban. A kiskunfélegyházi sütőipari vállalat egyik alapító tagját, Faragó Pált a város nevében Balla László alpolgármester és Szamosi Endre, a körzet önkormányzati képviselője oklevéllel és virágcsokorral köszöntötte a jeles születésnapon, november 29-én.
 

Mézeskalácsokat várnak a Kiskun Múzeumba
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

A Kiskun Múzeum egy mézeskalács várost épít, melyre legkésőbb holnap 17 óráig (november 30) várják az elkészült édességeket. A részletekről Vas Lászlót, az intézmény közművelődési szakemberét kérdeztük. 

Művészettel nevelnek
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

Ebből a gondolatból indul ki a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola pedagógiai programja, amikor a művészeti nevelés gyakorlati megvalósításában fontosnak tartja iskolagaléria működtetését, kiállításmegnyitók, rendhagyó rajz- és irodalomórák, író-olvasó találkozók szervezését. Mindegyik forma alkalmat nyújt arra, hogy a diákok a kortárs művészetek neves személyiségeivel és alkotásaival ismerkedjenek meg.
 

Pályaorientációs nappal segítik diákjaik továbbtanulását
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

Nagyszabású pályaorientációs napot tartottak 2017. november 17-én a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában és a Platán Utcai Tagintézményben a felső tagozatos tanulók részére. A programot azzal a céllal rendezték meg, hogy segítséget nyújtsanak a diákoknak a pályaválasztásukat érintő kérdések átgondolásához, a döntések meghozatalához.
 

Példaképükről emlékeztek meg a természetjárók
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

Rockenbauer Pálról, a természetjáróról, a magyar televíziós természetfilmezés egyik megteremtőjéről emlékeztek meg halálának 30. évfordulóján a Kiskun Természetbarát SE tagjai november 24-én a Platán utcai pihenőparkban felállított emlékműnél. A túrázás, hegymászás és erdőjárás szerelmesei példaképükre emlékeztek.  Bozó Lajos egyesületi elnök megemlékező beszédében elmondta, hogy egyesületük  tagsága figyelemmel kísérte és tisztelte Rockenbauer Pál munkásságát, aki tevékenységével irányt mutatott és sokat segített  közösségüknek. 30 éve már, hogy nincs közöttünk. Vártuk őt a Fürdőszálló klubtermébe, de sajnos akkor már csak a halálhíre érkezett meg – tette hozzá.

Segítséget nyújtana az önkormányzat a gyűjtőkémény-ügyben érintetteknek
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

Mintegy 250-300 félegyházi családot érintett a nyáron a „gyűjtőkémény-ügy”, amikor ennyi lakás úgymond megbukott a füstpróbán, és az ellenőrző hatóság megtiltotta számukra a gázüzemű vízmelegítőik további használatát. A kialakult helyzet akkor szélsőséges indulatokat gerjesztett a városban. Csányi József polgármester előterjesztésében a november 30-i ülésen ismét a képviselő-testület elé kerül a téma. Ezúttal arról az előterjesztésről hoznak döntést a városatyák, amely alapján az érintettek jelentős önkormányzati támogatást kapnának.

Te is találkozhatsz a Mikulással
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

Gyere el Te is december 6-án (szerdán) 17 órakor a Petőfi-téri rendezvénysátorba, hogy találkozz a Mikulással!

Teremversenyen mérettettek meg a Koppány Íjászok
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

2017. november 25-én szombaton Tiszaföldváron teremíjász versenyen küzdöttek a dicsőségért a Turul Koppány Íjászai HE tagjai.
Öt fővel utaztak a versenyre: Berenténé Kövecses Zsuzsanna, Tamáskovics Gyula, Kiss László, Kis Csaba, Szeibert Imre.
A már megszokott vegyes célokon, a terem adta lehetőségeket kihasználva felállított pályán küzdöttek. Tamáskovics Gyula vadászreflex kategóriában remekelt. 519 ponttal a második helyet szerezte meg.
A legnépesebb felnőtt férfi kategóriában 3 fővel voltak érdekeltek íjászaink.
Szeibert Imre 543 ponttal a harmadik lett.Kiss László élete második versenyén nagyszerűen teljesített, hiszen a 460 pont a 9 helyre rangsorolta. Kis Csaba 402 ponttal 17. lett. Berenténé Kövecses Zsuzsanna 368 ponttal az ötödik helyen zárta a versenyt.

Újból a Batthyány suli nyerte a vándorserleget
Publikálás dátuma: 2017. november 29.

November 26-án, a ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület „Együtt-lét” címmel színvonalas műsoros délutánt szervezett a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Városháza dísztermében. Egyúttal itt került sor az egyesület által hirdetett rajzverseny 2017. évi vándorserleg díjának átadására is, amelyet ismét a kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyert el. A díjat a zsűri két tagja, Csapó Lajos és Rómer Ilona festőművészek adták át. Koordinátor-szervező: Szederkényi Barbara tanárnő.

Mikulásváró családi szombat delélőttöt tartottak a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. november 28.

Mikulásváró családi szombat delélőttöt tartottak a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban november 25-én. A tapasztalatokról Regéci Mártát, az intézmény gyermekkönyvtárosát kérdeztük.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. november 28.

1. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2. Hétfőn este ½ 7-kor tartják a Szent József Kör, vagyis a Keresztény Édesapák Körének gyűlését a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden édesapát és leendő édesapát szeretettel várnak.

3. Csütörtökön, november 30-án este 6 órakor hangversenyt tart a templomban a világ élvonalába tartozó In Medias Brass fúvós quintett. A belépés ingyenes.

4. Csütörtökön az esti szentmise a hangverseny miatt kivételesen 5 órakor lesz.

5. Pénteken elsőpéntek lesz, szokás szerint reggel 6 órától 24 órás szentségimádással.

6. Szombaton este 5 órakor adventi gyertyagyújtás lesz a polgármesteri hivatal előtt. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

7. December 3-án, vasárnap Advent első vasárnapja lesz. Használják ki a karácsonyi készület idejét, hogy az őszinte bűnbánat és a jócselekedetek által valóban ünnepi díszbe öltöztethessék lelket, s a Jézussal való találkozás öröme tegye teljessé az előkészületet.

Felállították a város karácsonyfáját
Publikálás dátuma: 2017. november 28.

November 27-én végleges helyére került a város karácsonyfája. Amint arról korábban beszámoltunk, dr Fehérvári István gyermekorvos ajánlotta fel Kiskunfélegyháza lakói számára a Dobó utcai rendelőjének udvarán álló körülbelül 15 méter magas nordmann fenyőt, amely igen kalandos utat tett meg, mielőtt rákerültek az ünnepi díszek és fények a város főterén.

Karácsonyi kiállítás és vásár nyílik a Hollókör galériájában
Publikálás dátuma: 2017. november 28.

Szeretettel várnak minden kedves Érdeklődőt 2017. december 1-jén, pénteken 18 órára a Holló László Képzőművész Kör Karácsonyi kiállítás és vásár megnyitójára.

Keressük a legszebb fotót a legszebb fáról
Publikálás dátuma: 2017. november 28.

November 27-én, hétfőn felállították és feldíszítették a város karácsonyfáját, amely sokak szerint minden idők legszebb fája Félegyházán. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy sokakat megihlet és fotózásra ösztönöz. Az elmúlt 24 órában több olvasónk osztotta meg velünk felvételét, amit az alábbiakban örömmel teszünk közkinccsé. Egyben arra biztatunk mindenkit, hogy juttassa el hozzánk kedvenc fotóját erről a kivételesen szép fenyőfáról! Természetesen saját fotósunk is készített összeállítást, amit olvasóink is láthatnak.

Színe-java klub
Publikálás dátuma: 2017. november 28.

Hagyd magad mögött a stresszes hétköznapokat, lazíts kellemes zenehallgatás mellett, miközben csodaszép képek formálódnak a kezed között. Ezt kínálja kicsiknek és nagyoknak a színező klub december 2-án, szombaton 9 és 12 óra között a városi könyvtárban. A foglalkozást Tarjányi Xénia művésztanár vezeti. Téma: téli hangulatok.

Több versennyel is várják a diákokat a PG-ben
Publikálás dátuma: 2017. november 28.

Több veresenyt is szervez a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye az idei tanévben. Bár egy német nyelvhez kapcsolódó véget ért, több versennyel is várja a 7-8-os osztályos diákokat az iskola. A részletekről Rokolya Csabát, az intézmény igazgatóját hallják. 

Adventhez közeledve
Publikálás dátuma: 2017. november 27.

Az advent felkészülést jelent Jézus Krisztus születésének, a Karácsonynak a megünneplésére. Idén advent négy héten át tartó időszakának első vasárnapja december 3-ára esik, így az utolsó, negyedik gyertyát ezúttal december 24-én gyújtjuk majd meg.

115 éves a Kiskun Múzeum
Publikálás dátuma: 2017. november 27.

Gyűjteménygyarapítási felhívás - A múzeum alapításának évfordulója alkalmából ajándékozzon egy megőrzött emléktárgyat a Kiskun Múzeumnak!

A Kiskun Múzeum gyűjteménye akkor és az óta is a városát szerető és tisztelő lakosok adományaiból gyarapodott és őrizte meg a település és környékének emlékeit. E megőrzött tárgyak, dokumentumok, fényképek, alkotások, munkaeszközök személyekhez, családokhoz, hivatalokhoz, intézményekhez, cégekhez kötődtek, amelyek megléte és az általa szerzett ismeretek mind-mind gazdagították e város és környékének történelmét.

Adventi ruhaosztás
Publikálás dátuma: 2017. november 27.

Az Egészséges Félegyházáért Egyesület tart adventi ruhaosztást december 2-án, szombaton 9 és 11 óra között. Helyszín: a gyermekorvosi rendelő váróhelyisége, a Hunyadi utca 6. szám alatt. A ruhák használtak és ingyen elvihetőek. Kérik, hogy szatyrot vigyenek magukkal.

Arany János, a költőfejedelem
Publikálás dátuma: 2017. november 27.

E címmel rendeznek zenés irodalmi műsort, a költő születésének 200. évfordulója alkalmából november 30-án, csütörtökön 17 órától a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Közreműködnek a Csongrádi Versmondók Körének tagjai: Csák László, Varga Zsuzsanna, Pozsár Ferenc, Varga Nándor és a műsor összeállítója Surján Attila.

Betűbölcsi a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. november 27.

Örömteli találkozások, beszélgetések, előadások, havonta két alkalommal keddenként, könyvek között, játékosan. Szeretettel várnak minden Érdeklődő kismamát, kispapát, kisbabát az 2017. november 28-án, kedden 10 órától a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmában.Vendég Uljanics-Tóth Tímea védőnő, akivel a vitaminokról beszélget.

Fekvenyomó verseny a Darvasban
Publikálás dátuma: 2017. november 27.

A 15. Sébi-kupa fekvenyomó versenyt (egyben V. Szabó József emlékversenyt) rendezik meg december 16-én, szombaton 10 órától Kiskunfélegyházán, a Darvas Általános Iskola aulájában. A résztvevők a már megszokott súlykategóriákban mérhetik össze tudásukat. Kategóriák: női vegyes; -70kg; 70-85kg; 85-100kg; +100kg. Masters kategóriában, vegyes súlycsoportban 40 év felett lehet indulni. Az abszolút kiskunfélegyházi nyertes birtokolhatja majd a Szabó József vándorkupát.

Idegenben győztek a csoportmásodik ellen
Publikálás dátuma: 2017. november 27.

Három napon belül második mérkőzését játszotta a félegyházi junior fiú kosárlabdacsapata az U18-as fiú regionális bajnokság 8. fordulójában. A szerdai, Gyula elleni kiütéses győzelem után Nagykőrösre a tisztes helytállás reményében utaztak az FTSI játékosai, hiszen sérülések és betegség miatt újfent hiányzókkal kellett szembesülniük - mondta el Simon Zoltán edző.

Lakossági fórumot tartott Ván Jenő, a 10. számú választókerület önkormányzati képviselője
Publikálás dátuma: 2017. november 27.

Lakossági fórumot tartott Ván Jenő, a 10. számú választókerület önkormányzati képviselője november 21-én. A képviselő mellett Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző is jelen voltak az összejövetelen, akik a város eddigi fejlesztéseiről, további terveiről adtak tájékoztatást, és válaszoltak a felmerülő kérdésekre. A további tervekről Ván Jenőt kérdeztük. 

Négyezer tulipánhagyma alussza téli álmát Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. november 27.

Városszerte megtörtént a közterületeken az őszi ültetés és az állományjavítás – mondta el Tarjányi Erika, a kertész csoport helyettes vezetője.

Öt és fél pontot szereztek a sakkozók
Publikálás dátuma: 2017. november 27.

Szegeden a Meritum Egyesület sakkozóival ültek asztalhoz a Félegyháza-Csongrád játékosai november 26-án az NB II-es sakk csapatbajnokság Tóth László csoportjának 4. fordulójában. A félegyháziaknak minden pontra szükségük volt a feljebb zárkózáshoz, a 12 megszerezhető egységből végül 5 és felet gyűjtöttek. Öt asztalnál döntetlen született, míg Világos Nándor, Nagy József és Cs. Kovács László megnyerte partiját. A bajnokság alsóháza szorosnak mondható, a Félegyháza-Csongrád ugyan 12. a tabellán, de ugyanannyi egysége van a 11. Karcagi SE-nek.

Sok megvalósult fejlesztésről tudott beszámolni Szamosi Endre önkormányzati képviselő a lakossági fórumon
Publikálás dátuma: 2017. november 27.

Nagyon fontos számomra, hogy a főutcán és a 4. választókerület több utcájában városszépítő beruházásokat, többek között járdaépítést tudtunk megvalósítani – mondta lakossági fórumán Szamosi Endre önkormányzati képviselő november 24-én. A fórumon jelen volt Csányi József polgármester is, aki a város elmúlt években megvalósított fejlesztéseiről, további terveiről tartott beszámolót. A fórum résztvevőinek a képviselő és a polgármester mellett az önkormányzat szakemberei válaszoltak.

Szakmák éjszakája a Közgében
Publikálás dátuma: 2017. november 27.

Második alkalommal rendezték meg a Közgazdasági Szakgimnáziumban november 24-én, pénteken a Szakmák éjszakáját. A rendezvény fő célja az volt, hogy bepillantást nyújtson a középiskola profiljába, hangulatába, ünnep- és hétköznapjaiba a hetedik és nyolcadik osztályos tanulóknak. Tette mindezt kötetlen, játékos formában. Ez alkalommal hirdették ki az intézmény által meghirdetett rajzpályázat eredményét is, amelynek nyertesei tabletet és oklevelet vihettek haza szép munkájukért.

Újabb előadást tartottak a Földrajzi Szabadegyetemi sorozat keretében a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. november 27.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Földrajzi Szabadegyetemi sorozat keretében dr. Tarjányi József "Burját rokonaink földjén" címmel tartott előadást a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban november 23-án. Tarjányi József az előadásáról a következő gondolatokat osztotta meg. 

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. november 26.

Évközi 34. vasárnap – Krisztus, a mindenség királya – 2017. november 25.

Adj nevet a szilveszteri utcabálnak!
Publikálás dátuma: 2017. november 26.

Hagyományteremtő szándékkal utcabált rendez szilveszter éjszakáján az önkormányzat. A szervezők ezzel lehetőséget szeretnének teremteni mindazoknak a közös ünnepléshez, akik szívesen búcsúztatnák a szabadban, ismerősökkel és ismeretlenekkel közösen az óévet és köszöntenék az újesztendőt.

Decemberi programok a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2017. november 26.

A Móra Ferenc Művelődési Központ decemberi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Konferenciát tartottak a sportkedvelők
Publikálás dátuma: 2017. november 26.

Sportos Élet Konferencia… - e címet viselte az az összejövetel, melyet a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szervezett és az Ipartestület Székházában november 23-án tartottak meg.A jeles esemény főcíme talán lehetett volna az is, hogy "Ilyen még nem volt!!!" - hiszen a félegyházi sportkedvelők valóban nem vettek még részt hasonló rendezvényen - ismerte el ezt a tényt Balla László, a konferenciát megelőző pillanatokban.Mint ahogy azt az alpolgármester elmondta, nagyon örül a kezdeményezésnek. Az önkormányzat az utóbbi időben megtett mindent annak érdekében, hogy azok a létesítmények, amelyek szükségesek a kisebb-nagyobb gyermek, fiatalabb és idősebb generáció sportolásához megépüljenek, avagy fejlődjenek, modernizálódjanak. Két év alatt két sportlétesítmény – egy műfüves labdarúgó pálya és egy műanyag borítású kosárlabdapálya – épült, de már szerepel a tervek között a félegyházi uszoda kinti medencéjének valamilyen szintű lefedése, illetve egy birkózó terem építése is.

Titkok a levéltárból - Az orosz katonai sírokról
Publikálás dátuma: 2017. november 26.

Az 1944-1945-ben, a második világháború során elesett és Kiskunfélegyháza belterületén eltemetett orosz katonák Marx téri tömegsírjáról és vörös csillagos emlékművéről korábban már esett szó. A város külterületén elhantolt szovjet katonákat azonban egy másik tömegsírba temettette át 1946-ban az orosz katonai hatóság. Ez a tömegsír a „város délkeleti szélén, a Jókai utca folytatásában lévő Pálmonostori műúttól (ma Csanyi út) észak-keletre elterülő úgy nevezett Lövölde-kertben a város szélétől 0,6 km-re van”.

Városi karácsony a nagycsaládosokkal és a legifjabb félegyháziakkal
Publikálás dátuma: 2017. november 26.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az idén is megrendezi karácsonyi ünnepségét, amelyre szeretettel meghívja a város nagycsaládosait, valamint a 2017. évben született gyermekeket és azok családját. Az ünnepség várható időpontja december 13-e, szerda, 15 óra, helyszíne a Móra Ferenc Művelődési Központ.

Évről évre szívet melengetőbbek a félegyházi ünnepi fények
Publikálás dátuma: 2017. november 25.

Tavaly felújították, és csaknem duplájára növelték az úgynevezett átfeszítések számát. Ennek köszönhetően a különböző figuratív, karácsonyi dekorációs díszvilágítások immár a Kossuth utca teljes hosszában, egészen a vasútállomásig ünnepi hangulatot teremtettek.

Az osztályvezetőtől megtudtuk azt is, hogy a városvezetés lehetőségeihez mérten idén újabb területre is kierjesztette az ünnepi díszvilágítást. Így a Petőfi tér és a Szent János tér mellett ezúttal már a Móra tér is karácsonyi fényekkel oldja a sötét téli esték komorságát. Erről nem kevesebb, mint 30 ezer apró, szentjánosbogárra emlékeztető ledfény gondoskodik. Új díszítőelem lesz továbbá a Hattyúház fénysziluettje is.
 

Kossuthos sikerek az 59. magyar fodrász-kozmetikus versenyen
Publikálás dátuma: 2017. november 25.

Ötvenkilencedik alkalommal, november 5-én rendezték meg Budapesten, a Europe Congress Centerben az országos fodrász és kozmetikus bajnokságot, ahol az ország számos pontjáról érkeztek rátermett és elhivatott versenyzők. A KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma két tanulóval, Herczeg Eszterrel és Varró Gabriellával képviseltette magát a színvonalas rendezvényen.

Közlekedésbiztonsági munkálatok zajlanak Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2017. november 25.

Petőfiszállás Község Önkormányzata 50 millió forintot nyert újabb közlekedésbiztonsági csomópontok kiépítésére. A pályázati forrást több millió forinttal egészíti ki az önkormányzat, hogy még több gyalogátkelőhely, forgalomlassító és kerékpársáv létesülhessen a községben. A munkálatok már elkezdődtek. Buszöböl épül a Kossuth L. u. és Rákóczi u. sarkán levő buszmegállók felújításaként, megújul a Kossuth L. és Móra Ferenc utca kereszteződése is. Több helyen kiszélesítésre kerülnek az utcák a járműforgalom számára, valamint parkolók, járdák és gyalogátkelők létesülnek.

Újabb sikert zsebeltek be a Nyugdíjas akták szereplői
Publikálás dátuma: 2017. november 25.

A félegyházi közönséget már a premier alkalmával levette a lábáról a bűnmegelőzési szándékkal írt és bemutatott, de szórakozásnak sem utolsó Nyugdíjas akták című színházi előadás bájos és lelkes csapata. A fergeteges siker azóta számos alkalommal megismétlődött városszerte, a környező településeken és távolabbi városokban is. A napokban Hévízen, a Hetvenkedő hatvanasok címet viselő bűnmegelőzési vetélkedőn taroltak nyugdíjas szereplők, ahová a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság meghívására érkeztek.
 

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek