Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.12.29-2018.01.05.

 
A Batthyány diákja a megye legjobb matekosai közt
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezésében zajló megyei matematikaverseny döntőjének ünnepélyes díjkiosztóját tartották az ünnepek előtt Kecskeméten, a Kodály iskolában.

A 6. osztályosok között a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, Oláh-Marcényi Balázs 2. helyezést ért el. Felkészítője Rádiné Petróczi Márta tanárnő.

A legeredményesebb versenyzők, a kategóriánkénti első két helyezett, így Balázs is meghívást kapott a jövő évi, áprilisban Szabadkán megrendezendő V. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyre.

Évértékelést tartottak a Turul Koppány Íjászai
Publikálás dátuma: 2018. január 5.


December 21-én tartották a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület a Fürdőszállóban az évzáró, értékelő gyűlésüket. A rendezvényen értékelték a 2017-es évet és terevezték a 2018-ast. A részletekről Dinnyés Gyulát az egyesület elnökét hallják. 

Fotográfiai Workshop kezdőknek
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

A képzés célja, hogy a jelentkezőket eligazítsa a digitális képalkotás világában a fotográfia alapjaitól kezdve a számítógépes utómunka alapelvein keresztül egészen a modern internetes tartalommegosztó szolgáltatások használatáig.

Gyógyít is a dobokkal
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

Közel egy évtizedes útkeresése során csöppent a muzsika világába. Ma már különleges hangszereket – főként acélnyelves dobokat – készít. Egyedi hangzású dob­jaival nem csak szórakoztat, de gyógyít is. Sevecsek Béla és családja alig egy éve költözött a nyüzsgő városi élet után a félegyházi tanyavilágba. Új otthonuk tökéletes helyszín a hangszerkészítéshez. A tanyán senkit nem zavar a zajos munka. Az új hivatáshoz és új otthonhoz azonban hosszú út vezetett.

Koszorúzási Ünnepség a Petőfi Emlékháznál
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

A Petőfi Emlékháznál tartott koszorúzási ünnepséggel kezdődtek a szilveszteri programok városunkban.

Megújul a kunszállási óvoda
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

A Kunszállási Község Önkormányzata egy TOP-os pályázat megnyerésével lehetőséget kapott, hogy felújítsa a helyi óvodát. A részletekről a község polgármesterét, Kovács Imrét kérdeztük.

Móra Ferenc Művelődési Központ januári programja
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel meghívja 2018 januári rendezvényeire.

január 16., kedd 18 óra
KOCSMAKVÍZ
Játékos műveltségi vetélkedő csapatoknak
Asztalfoglalás szükséges!
Jelentkezni lehet a 76/466-843-as telefonszámon
Móra Ferenc Gimnázium kiállítása „MÓRÁS ARTcok” címmel

január 17., szerda 16 óra
A Móra Ferenc Gimnázium kiállítása „MÓRÁS ARTcok” címmel, megnyitják a gimnázium diákjai

Nagy Attila szavalóverseny
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

Az 56-os forradalom után halálra ítélt, majd később amnesztiával szabadult kiváló színésznek, országgyűlési képviselőnek emléket állító versengésnek idén Kiskunfélegyháza ad otthont február 17-én, szombaton a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A 22. alkalommal tartandó versenyen a szervezők ezúttal is Nagy Attila művészetére hívják fel a figyelmet, emellett céljuk a fiatal verskedvelők tehetséggondozása. Neves személyekből álló zsűri dönt a legjobb szavalatokról, valamint értékes díjakat is kiosztanak a résztvevők között.

Pál Feri atya Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

2018. február 26-án, hétfőn 19 órakor Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember a Móra Ferenc Művelődési Központban tart előadást.

Rengeteg programot szervezett a Művelődési Központ 2017-ben
Publikálás dátuma: 2018. január 4.

Rengeteg programot szervezett a Művelődési Központ 2017-ben

A kezdetektől fogva átléptük munkánkkal a Rocktár küszöbét
Publikálás dátuma: 2018. január 4.

A kiskunfélegyházi Rocktár egy "Harcosok Klubja" névre keresztelt koncertsorozattal indult útjára 2007-ben az alföldi kisvárosban, eleinte az Ifjúsági Házban. Az óriási érdeklődésre való tekintettel a koncertszervezők úgy döntöttek, hogy saját helyet keresnek, és így találtak rá az egykori Öreglaktanyára. 2008-ban ezért indult el a Rocktár, amely azóta Kiskunfélegyháza zenei, kulturális, közösségi életének szerves részét képzi, ahol a legismertebb hazai előadók adnak koncerteket. 12 ember 12 kérdés rovatunkban Ónodi Árpád klubvezetőé a szó.
 

A Városi könyvtár is számos progamot rendezett tavaly
Publikálás dátuma: 2018. január 4.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár is számos programot kínált az érdeklődőknek 2017-ben, melyről Kállainé Vereb Máriát, az intézmény igazgatónőjét kérdeztük. 

Árverési hirdetmény
Publikálás dátuma: 2018. január 4.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata bérbe adja az alábbi ingatlant. Érdeklődni: a polgármesteri hivatal (6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1.) Vagyonhasznosítási Osztály, II. em. 71., valamint a www.kiskunfelegyhaza.hu. oldalon lehet.

Hajóstoppal a Föld körül
Publikálás dátuma: 2018. január 4.

E címmel tart előadást január 25-én, csütörtökön 17 órától Wynne-Hughes Veronika a könyvtár földrajzi szabadegyetemi sorozatának keretében. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Szeretetből is jelesre vizsgáztak a Platános diákok
Publikálás dátuma: 2018. január 4.

A Platán iskola diákjai, szülői közössége, dolgozói szívügyüknek tekintik a kupakok gyűjtését, hiszen beteg, rászorult gyermeknek segítenek ezzel a felajánlással. Így történt ez 2017. decemberben 20-án is, amikor Török Jánoskának juttatták el a Platános gyerekek az általuk gyűjtött kupakokat és ezen kívül sok-sok ajándékot, plüss játékot, édességet. A kisfiú szülei nagyon hálásak, hogy ilyen sokan összefogtak gyermekükért. Szívmelengető érzés volt látni Jánoska örömtől csillogó szemeit, amikor a kisdiákok átadták neki az ajándékokat. Tisztelettel kérnek minden kedves felajánlót, aki a kupakgyűjtésben segíteni tud, hogy a Platán iskola portáján adja le Jánoska számára, hogy el tudják juttatni a családnak.

"Petőfi-ma-így" címmel tartottak előadást a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. január 3.


December 31-én "Petőfi-ma-így" címmel tartottak irodalmi délelőttöt Petőfi Sándor születésének 195. évfordulója alkalmából a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az előadás előtt Csányi József polgármester a következő gondolatokat osztotta meg. 

Az életmű
Publikálás dátuma: 2018. január 3.

Gubcsi Attila kiállítása nyílik meg a magyar kultúra napja jegyében január 18-án, csütörtökön 17 órakor a városi könyvtárban. Köszöntőt mond Csányi József polgármester. A tárlatot dr. Gubcsi Lajos, a Magyar Művészetért Díj Kuratóriumának elnöke ajánlja a közönség figyelmébe. Közreműködik a Padkaporos Táncegyüttes. A kiállítás február 24-éig látogatható.

Csincsák Zoltán-Bagdi István emléktorna
Publikálás dátuma: 2018. január 3.

Harmadik alkalommal rendezik meg a Csincsák Zoltán Emléktornát január 6-án, szombaton 11 órától a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az öregfiú teremlabdarúgó tornán barátok, korábbi sporttársak, volt labdarúgók vesznek részt. Az emléktornát megelőzően Bagdi Istvánról is megemlékeznek a jelenlévők, hiszen mindketten sokat tettek a félegyházi sporttért, a labdarúgásért. A rendezvény főszervezője, Fütyü Illés elmondta, hogy elsősorban azokat az egyesületeket hívták meg, amelyekben Csincsák Zoltán dolgozott. A tavalyi hétfős csapatlétszám idén nyolcra bővült.

Januári véradások
Publikálás dátuma: 2018. január 3.

Januárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Kiskunfélegyházán edzőtáborozott a serdülő birkózó válogatott
Publikálás dátuma: 2018. január 3.

A Magyar Birkózó Szövetség minden negyedévben központi edzőtábort szervez a serdülő és diák korosztály legjobbjainak. Az év végi összetartásnak december 27-e és 30-a között a Kossuth Lajos Szakiskola adott otthont. A serdülő válogatottat többek között Módos Péter, olimpiai bronzérmes birkózó irányította.

Nemzetközi felkészülési tornán vesznek részt a kézisek
Publikálás dátuma: 2018. január 3.

A tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is elindulnak a három országon átívelő TRIPLEX Kupán a P&P Kiskunfélegyházi HTK NB II-es férfi felnőtt kézilabdázói. A bajnoki felkészülést segítő tornát három helyszínen bonyolítják le. Elsőként január 27-én Apátfalvára látogatnak a csapatok, ahol a KHTK játékosai a Makói KC és a Békéscsabai DKSE ellen lépnek pályára. A kupaküzdelmek február 3-án a szerbiai Adán folytatódnak, majd pedig február 10-én a romániai Nagyszentmiklóson érnek véget. Minden helyszínen két-két mérkőzés vár a félegyháziakra.

Vőfély-Zenész találkozó Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. január 3.

2018. február 10-én, szombaton ismét megrendezik a Vőfély-Zenész Találkozót Kiskunfélegyházán a Constantinum Sportcsarnokban.

Van rá esély, hogy tovább újjuljon a kiskunfélegyházi strand a jövőben
Publikálás dátuma: 2018. január 2.

Az elmúlt időben több fejlesztésen is átestet a Kiskunfélegyházi Termál Parkfürdő, viszont további tervek is vannak a strand fejlesztérésre, melyről Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere számol be. 

"Éneklő Félegyháza" az Ótemplomban
Publikálás dátuma: 2018. január 2.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel meghív mindenkit a Vízkereszti Városi Kórusfesztiválra 2018. január 6-án, szombaton 15 órára az Ótemplomba.

Így vált Közép-Európa meghatározó beszállítójává a kiskunfélegyházi Kunplast
Publikálás dátuma: 2018. január 2.

Alter Róbertné szerint ha van a sikernek titka, az egyetlen dologban rejlik: a jó csapatban.

A siker pedig számszerűsíthető: március elején jelentette be a műanyag-feldolgozással, fémmegmunkálással és szerszámgyártással foglalkozó Kunplast, hogy közel 1,4 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást hajt végre kiskunfélegyházi üzemében.

Májustól ingyen lehet internetezni Kiskunfélegyházán a Kossuth utca 700 méteres szakaszán
Publikálás dátuma: 2018. január 2.

Ingyenes közterületi WiFi-hálózat lesz a Kossuth utcán, a polgármesteri hivatal épületétől a Dózsa György utca sarkáig terjedő szakaszon.

A hálózat kiépítésének költségét a UPC Magyarország Kft. vállalta magára, az üzemeltetés költségeit pedig az önkormányzat fizeti. Erről a 2017-es év utolsó testületi ülésén határozott a képviselő-testület – tájékoztatta lapunkat Csányi József polgármester.

Támogatás kapható az októberi viharkárokra
Publikálás dátuma: 2018. január 2.

A 2017. októberi viharkár által a fóliás növénykultúrák termesztésére szolgáló építményekben keletkezett károk ellensúlyozására csekély összegű mezőgazdasági támogatás vehető igénybe a földművelésügyi miniszternek a Magyar Közlöny 2017/222. számában megjelent rendelete alapján.

Több adomány is kaptak a Családok Átmeneti Othonának lakói
Publikálás dátuma: 2018. január 2.

Országos Magyar Méhészeti Egyesület Kiskunfélegyházi képviselete mézet adományozott a Családok Átmeneti Otthonának december 22-én. A intézmény vezetője Fekete Katalin számol be, hogy milyen adományokat kaptak és, hogy mire van szükségük az ott lakóknak. 

Újabb 5 évre nevezték ki Tarjányi Gabriellát a védőnői szolgálat élére
Publikálás dátuma: 2018. január 2.

December 14-én ülésezett Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, ahol többek között döntöttek a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat intézményvezetői pályázatának elbírálásáról és a Félegyházi Térségi Sportiskola technikai vezetői feladatainak ellátásáról is. A részletekről Csányi József polgármestert kérdeztük. 

Boldog új évet Félegyháza!
Publikálás dátuma: 2018. január 1.

Kedves Félegyháziak! Gyermekek, serdülők, felnőttek, nagymamák és nagypapák, tevékeny városlakók! Azt hiszem, az év végeztével valamennyien végiggondoltuk az esztendőnket: mit hozott és mit vett el tőlünk? Mit tettünk jól, és mi az, amit jövőre majd jobban csinálunk? S szembe néztünk tulajdon lelkiismeretünkkel: van-e szégyellnivalónk, s van-e, amire joggal vagyunk büszkék? Azt kell mondanom, hogy az elmúlt évben nincs szégyellnivalónk, sokat tettük a városért. Kiskunfélegyháza minden korosztály számára élhető, szépülő, vendégszerető település.

Sokan futottak jó ügyért szilveszterkor
Publikálás dátuma: 2018. január 1.

"Zárjuk együtt az évet egy jó cselekedettel! Támogassuk futva a GÖLLESZ-es gyermekeket!" – ezzel a szlogennel rendezte meg a Jogging Plus Szuperinfo Futóklub 26. alkalommal a hagyományos szilveszteri futást december 31-én, Kiskunfélegyházán. A felhívás elérte célját, idén is sokan ragadtak futócipőt. Akadt, aki szilveszteri jelmezben, maskarában búcsúztatta a 2017-es évet, mellettük baráti társaságok, családok is népes számban gyülekeztek. A futóversenyen 500-an indultak el, összesen 205 ezer forint gyűlt össze a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola Egységes Gyógypedagógiai Intézmény javára. A nevezési díjak és a felajánlások teljes egészében az intézmény sporteszközeinek bővítésére, fejlesztésére fordítódnak, hozzásegítve a gyermekeket a sportágak megismeréséhez és megszeretéséhez.
 

2018 első perceiben...
Publikálás dátuma: 2017. december 31.

Békés, boldog, szeretetteljes új évet kíván minden kedves jelenlegi és leendő Olvasójának a Félegyházi Közlöny szerkesztősége! Újévi jókívánságainkat Weöres Sándor: Újévi köszöntő című költeményével tolmácsoljuk Önöknek.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. december 31.

Jó hangulatban, közösen fejezték be az évet a Hideg László Boksz Egyesület tagjai, támogatói december 29-én, a Darvas iskolában. Az idén megalapított egyesület jelenleg 30-35 fővel működik, a legjobbak és a legfelkészültebbek versenyeken is ringbe léptek. A legszebb eredményeket Szikora Benedek és Farkas Norbert érte el. Előbbi a diákolimpián serdülő korcsoportban szerzett bronzérmet, míg utóbbi az országos ifjúsági magyar bajnokságon állhatott fel a dobogó legalsó fokára. Mellettük a felnőttek között Kátai Rodrigó (26) is megméretette magát a magyar bajnokságon legutóbb, a 16 között rutinosabb ellenfelével szemben maradt alul.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. december 31.

1. Most vasárnap a délelőtti szentmisék keretében áldást adnak a családoknak. Az év végi hálaadó szentmisét este 5 órakor tartják.

2. Várják a plébánián azokat a jegyespárokat, akik a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni 2018-ban.

3. Újév napján reggel 7-kor, délelőtt 9-kor, ½ 11-kor és este 6 órakor tartanak szentmisét.

4. 2018. január 1-jétől megváltozik a szertartások díja. A csendes mise 1500, az énekes mise 2500, a szertartásos mise 3500 forintba kerül. További részletek a plébánián olvashatóak.

5. Január 4-én, csütörtökön délután 4 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.

6. Január 6-a Vízkereszt napja, kötelező parancsolt ünnep, ezért szombaton reggel 7-kor, délelőtt 9-kor, ½ 11-kor és este 6 órakor tartanak szentmisét.

7. Szintén január 6-án, szombaton délután 3 órakor kezdődik az Ótemplomban az „Éneklő Félegyháza” kórusfesztivál. Mindenkit hívnak és várnak a szervezők.

A ma építészének illik ismerni és tisztelni a múlt értékeit
Publikálás dátuma: 2017. december 30.

– Nincs kis ház, nagy ház, kis megbízás, nagy megbízás. Számomra nem létezik ilyen különbség­tétel, csak feladat van – vallja dr. Farkas Gábor Ybl- és Pro Architectura díjas építész, aki nemrég a Prima Primissima kitüntetést is átvehette. Vele beszélgetett pályafutásáról, a hagyomány és modernség viszonyáról, az építészek feladatáról és a nyugdíjasok békés életéről Hraskó István.

Elmarad az utcabál
Publikálás dátuma: 2017. december 30.

Technikai okok miatt elmarad az előzetesen a félegyházi adventi programsorozat befejezéseként hirdetett utcabál, amelyet a Fekete Pál sétányon (volt Gorkij utca) rendeztek volna meg.

Ünnepi vasúti menetrend
Publikálás dátuma: 2017. december 30.

Változik a közösségi közlekedési rend az év utolsó napjaiban, szilveszter éjjelén a MÁV a lehetőségeihez mérten több kocsival közlekedteti az InterCity vonatokat.

Újévi operettkoncert
Publikálás dátuma: 2017. december 29.

Újévi operett nagykoncert lesz Kiskunfélegyházán január 25-én, csütörtökön 19 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban. Közreműködnek a Pesti Magyar Operett Színpad művészei: Mádi Piroska, Buch Tibor, Köllő Babett, Göth Péter és a társulat tánckara. Jegyek elővételben kaphatók a helyszínen, a Petőfi tér 1. szám alatt. További információ kérhető a 76/466-843-as telefonszámon.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek