Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.01.12-01.19.

 
Az Élet Mű
Publikálás dátuma: 2018. január 19.

A magyar kultúra napja jegyében nyílt meg Gubcsi Attila festőművész kiállítása január 18-án, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A város szülöttének alkotásait dr. Gubcsi Lajos, a Magyar Művészetért Díj Kuratóriumának elnöke ajánlotta a tárlatlátogatók figyelmébe. A megnyitón közreműködött a Padkaporos Táncegyüttes. A kiállítás február 24-éig látogatható.

Egyedül nem lehet sikeresnek lenni
Publikálás dátuma: 2018. január 19.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola az „Egy cél, több út”című pályázat keretében sikeresen pályázott. A pályázat fő célja a pályaorientáció megerősítése a műszaki, természettudományos, matematikai és informatikai pályák tekintetében. További célok a tanulók felkészítése a továbbtanulásra, hosszú távon a munkaerő - piaci elvárásoknak megfelelésre, valamint az egész életen át tartó tanulás, a tanulók pályatervezési és életvezetési kompetenciák megalapozása. Ennek keretében a programok között szerepelnek szakkörök, felkészítők, pályaorientációs nap szervezése, munkahely bemutatások, szakmák bemutatása, kiállítások rendezése, iskolalátogatások a középiskolákba, nyílt napok, találkozók szervezése tanárokkal, szülőkkel, sikeres emberekkel. Január 17-én Csányi József polgármester beszélgetett a gyerekekkel életútjáról, vállalkozói sikereiről, és természetesen polgármesteri törekvéseiről is.

Felújítják a Bugaci Csárdát
Publikálás dátuma: 2018. január 19.

Egy nyertes pályázat keretében felújítják a Bugaci Csárdát. Az átalakítás fő célja, hogy egy akár Európa szerte ismert csárdát építsenek. A részletekről Bugac község polgármestere, Szabó László nyilatkozott.

Iskolaváró rendezvények a József Attila Általános Iskolában
Publikálás dátuma: 2018. január 19.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola
szeretettel várja a nagycsoportos Óvodásokat és Kedves Szüleiket
iskolaváró rendezvényeire.

Jótékony koncertet ad Caramel
Publikálás dátuma: 2018. január 19.

Jótékonysági koncertet szervez a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány a kiskunfélegyházi mentőszolgálat javára február 17-én, szombaton a Rocktárban. Jegyek kizárólag elővételben kaphatók a Tourinform Irodában, 3500 forintos áron Halasiné Papp Anettnél. Érdeklődni a 06-70-342-1131-es telefonszámon lehet. A koncert bevételéből egy speciális sürgősségi orvosi táskát szeretnének vásárolni. Akik január 20-áig megveszik a jegyet, azok között Caramel egy kétszemélyes párizsi repülőjegyet sorsol ki az est folyamán.

Munkáltatói fórumot tartottak Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. január 19.

Munkáltatói fórumot rendezett a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett munkahelyteremtő pályázat feltételeinek ismertetéséről. A rendezvény január 18-án volt a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal tárgyalójában. Az előadása részleteiről Ba Zsuzsanna a BKM Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály munkatársa számolt be.

Új óvoda épül Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2018. január 19.


Új óvoda épül Petőfiszálláson idén, melynek építésére több érv is volt. Az egyik, hogy a jelenlegi épület viszonylag messze, a község szélén található. A másik pedig, hogy a gyerekek kinőtték az óvodát, hiszen folyamatosan emelkedik a településen a gyermeklétszám. A részletekről Szász Jánost a község polgármesterét kérdeztük.

Vár a Platán
Publikálás dátuma: 2018. január 19.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményének Iskolaváró rendezvényének második foglalkozása az APRAJAFALVI NÉGYPRÓBA a 2018. január 23-án (kedden) 17 órakor lesz.

A magyar kultúra napja
Publikálás dátuma: 2018. január 18.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ, valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív mindenkit a magyar kultúra napja alkalmából tartandó rendezvényeire.

Előkerül a nagy füzet
Publikálás dátuma: 2018. január 18.

Január 19-én, pénteken 19 órától folytatódik a Móra Ferenc Művelődési Központ filmklubja. Ezúttal a Szász János rendezésében, 2013-ban készült A nagy füzet című filmet vetítik. Érdekesség, hogy a filmben feltűnik Ulrich Thomsen is, aki a dán filmművészet kiemelkedő alakja. Művésztársával, Mads Mikkelsennel olyan filmek kötődnek a nevéhez mint az Ádám almái vagy a Zöld hentesek. Az előadás ingyenes.

In memoriam Dorogi Sándorné Emike
Publikálás dátuma: 2018. január 18.

Megrendült szívvel állunk itt, hogy lerójuk kegyeletünket és elköszönjünk tőled az élők nevében. Szeretnék röviden emlékezni rád, aki olyan sok türelemmel, intelemmel láttál el minket és szeretettel vetted körül esendő tanítványaidat.

Munkáltatói fórum - 2018
Publikálás dátuma: 2018. január 18.

Munkáltatói fórumot rendez a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett munkahelyteremtő pályázat feltételeinek ismertetéséről. A rendezvény január 18-án, csütörtökön 10 órakor lesz a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal tárgyalójában, a Szent János tér 2. szám alatt.

"Kiskunok a Nagy Háborúban" címmel készül egy kiadvány
Publikálás dátuma: 2018. január 17.

Móricgát Község önkormányzata megnyerte az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság által kiírt pályázatot, melynek keretében "Kiskunok a Nagy Háborúban" címmel kiadványkötet készül, amely összefoglalja Kiskunmajsa, Jászszentlászló, Csólyospálos, Szank, Móricgát és Kömpöc települések 1914-1918 közötti történetét. A kiadványt továbbá támogatta Patkós Zsolt, a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás elnöke. A részletekről Pap Eliza a kiadvány szerzője és szerkesztője nyilatkozott.

A hospice ellátás javára báloztak idén
Publikálás dátuma: 2018. január 17.

Idén is a jótékonysági polgármesteri bál nyitotta meg Félegyházán a báli szezont. Január 13-án, szombaton, a Móra Ferenc Művelődési Központ díszterméből varázsolt alkalmi bálteremben intézményvezetők, cégvezetők, vállalkozók, közalkalmazottak, magánemberek töltöttek el egy kellemes, könnyed estét a város vezetőinek társaságában. A bál bevételét ezúttal az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány félegyházi csoportjának ajánlották fel a szervezők.

Fontos a mezővárosi arculat megőrzése
Publikálás dátuma: 2018. január 17.

A Kiskunfélegyháza mezővárosi arculatának megőrzésére vonatkozó törekvéseket mutatja be a közelmúltban elkészült településképi arculati kézikönyv. A város jövőképét nagyban meghatározó tanulmányról hétfőn tartott lakossági fórumot a városi főépítész és a főkertész.

Jótékonysági előadás a Semmelweis emlékév tiszteletére
Publikálás dátuma: 2018. január 17.

Az orgoványi Karakterek Drámacsoport *Rendkívüliek: Semmelweis* elnevezésű előadás sorozatának legújabb darabját február 23-án 19 órától megtekintheti a félegyházi közönség is a Móra Ferenc Művelődési központban.

A korábban már több helyszínen nagy sikerrel bemutatott drámát a 2018 Semmelweis Emlékév keretében megrendezésre kerülő ünnepségen fogja előadni a drámacsoport.

Kiskunfélegyházi önkormányzat szeretné ha több orvos érkezne a városba
Publikálás dátuma: 2018. január 17.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata egy ösztöndíj rendszert állítna fel annak érdekében, hogy több orovos érkezzen a városba. A részletekről a rendszer kidolgozója Kollár László önkormányzati képviselő számol be.

Még két hétig látható az emléktár-kiállítás
Publikálás dátuma: 2018. január 17.

Kiskunfélegyháza tanácsa 1902. december 7-én alapította városunk múzeumát, a Kiskun Múzeumot az akkori gimnáziumi gyűjteményre alapozva. Az esemény évfordulója alkalmából nyílt meg az az emléktár-kiállítás, amely a félegyháziaktól kapott tárgyakat mutatja be. A kiállításon többek között régi kosarakat, órákat, fényképeket, térképeket, bakelitlemezeket, könyveket, használati tárgyakat, bútorokat lehet megtekinteni január 31-éig.
 

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2018. január 17.

Múzeumlátogatást szervez január 27-én, szombaton Budapestre a Kiskun Múzeum Baráti Köre. Jelentkezni a 06-70-221-1608-as telefonszámon lehet. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Indulás időpontja: január 27., szombat, 7.30-kor. Találkozás az állomáson 7.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg.

"MÓRÁS ARTcok" címmel nyílt kiállítás a Művelődési Központban
Publikálás dátuma: 2018. január 16.

Január 17-én nyitották meg a Móra Ferenc Gimnázium "MÓRÁS ARTcok" című kiállítását Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központban. A megnyitón mórás diákok egy tánc előadással készültek az érdeklődőknek, mely előtt Szabó Ildikó, a gimnázium művészet tanára tolmácsolásában a diákok gondolataival nyitotta meg a rendezvényt. A következő gondolatokat emelte ki beszédéből Szabó Ildikó. 

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2018. január 16.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének legfrissebb állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. További információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/795-065.

Biztonságos közlekedés, gyermekszemmel
Publikálás dátuma: 2018. január 16.

Gyermekrajzpályázatot hirdet a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság - az Országos Baleset-megelőzési Bizottság kiírása alapján - „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” címen, három kategóriában: óvodások (3-6 éves), valamint alsó tagozatos (7-10 éves) és felső tagozatos (11-15 éves) általános iskolai tanulók részére. A rajzoknak kiemelten a biztonságos, szabályos kerékpáros közlekedést kell bemutatnia.

Dupla évkezdés a fénypárducoknál
Publikálás dátuma: 2018. január 16.

Két évindító, Újév köszöntő versenyen jártak az elmúlt két hévégén a KHTK - FÉNYPÁRDUCOK ÍJÁSZ SZAKOSZTÁLY tagjai.

Hatodszorra is kupagyőztesek
Publikálás dátuma: 2018. január 16.

December elején rendezték meg a kecskeméti Lánchíd Utcai Általános Iskolában a hagyományos Tapsifüles Kupát Kecskemét és Bács-Kiskun megye alsó tagozatos tanulói számára. A terematlétika versenyen négy korcsoportban és hat versenyszámban több mint 600 gyerek mérte össze ügyességét és gyorsaságát. Az 1. és 2. osztályok tanulói 30 m, helyből távolugrás és kislabdahajítás, míg 3. és 4. osztályos gyerekeknek magasugrás, 300 m és váltófutás is szerepelt a versenyszámok között. A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola és a Platán Utcai Tagintézmény közös csapata 10 arany, 10 ezüst és 8 bronzéremmel magasan megnyerte a csapatversenyt immáron hatodik alkalommal.

Legyőzték a Sólymokat
Publikálás dátuma: 2018. január 16.

Utolsó alapszakaszbeli mérkőzését játszotta január 15-én, hétfőn a Félegyházi Térségi Sportiskola U16-os kadett fiúcsapata. Első helyről várták a zárómeccset, abban bízva, hogy győzelmi szériájuk nem szakad meg ezen a napon sem.

A biztonságos közlekedésért dolgoznak a KVI munkatársai
Publikálás dátuma: 2018. január 15.

Este 7 órától folyamatos a város útjainak síkosságmentesítése a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény munkatársainak köszönhetően. A csapadékos nap következményeként kialakult lefagyások és a síkosság elkerülése végett 19 órától végzik a munkát a kerékpárutak mentén és a gyalogátkelőhelyeken két sószóróval, kiszolgáló járművekkel, valamint kézi erővel.

Bella népzenei munkássága is gazdagítja az értéktárat
Publikálás dátuma: 2018. január 15.

Kevés család mondhatja el magáról, hogy egyszerre két értékkel is gyarapítja a nemzeti értékek sorát. A pálmonostori Héjja házaspár a Sárgamajor megmentésével, illetve lányuk, Héjja­ Bella Emerencia népzenei munkásságával gazdagítja a települési és a megyei értéktárat.

Bontják a Tőzsér-féle házat, 39 parkoló épül a helyén
Publikálás dátuma: 2018. január 15.

Még tavaly októberi ülésén határozott a félegyházi képviselő-testület a Béke tér 5. szám alatti, volt Tőzsér-féle ház elbontásáról. A szükséges munkálatok elvégzésére pályázatot hirdetett az önkormányzat, és az ingatlan birtokbavétele után, decemberben a szerződést is megkötötték. Január elején meg is kezdte a vállalkozó a munkát a főépület tetőszerkezetének, valamint a melléképületeknek a szétbontásával – tudtuk meg Csányi József polgármestertől.

Folytatódott az U12-es kosárlabda-bajnokság
Publikálás dátuma: 2018. január 15.

Az elmúlt hétvégén folytatódott az U12-es kosárlabda bajnokság. A félegyházi fiúk és lányok a Constantinum sportcentrumban és a kecskeméti Mercedes Kosárlabda Akadémia pályáján mérkőztek ellenfeleikkel.

Móra kupa sakkverseny
Publikálás dátuma: 2018. január 15.

Rekord létszámú játékos részvételével rendezték meg a hagyománnyá vált év eleji sakkversenyt. A játéknak ezúttal a Móra Ferenc Gimnázium adott otthont január 13-án, szombaton. A találkozón a városi versenyzőkön kívül a megyéből és határon túlról is érkeztek résztvevők. A 26 felnőtt és 58 gyermek serleget, érmeket, oklevelet és ajándéktárgyakat vihetett haza - mondta el lapunknak Seres László szervező.

Új közjegyzői iroda nyílt a Kossuth utcán
Publikálás dátuma: 2018. január 15.

Új közjegyzői iroda várja ügyfeleit a Kossuth utca 10 szám alatt. Az irodát vezető dr. Csonka Péter a január 12-ei átadáson elmondta, hogy mindenképpen egy új, központi, mindenki számára könnyen elérhető helyen szerették volna kialakítani irodájukat. Szerencsére ez sikerült az önkormányzat támogatásával, így egy tágas, szép, jól felszerelt környezet várja az ügyfeleket.

Újévi operettkoncert
Publikálás dátuma: 2018. január 15.

Újévi operett nagykoncert lesz Kiskunfélegyházán január 25-én, csütörtökön 19 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban. Közreműködnek a Pesti Magyar Operett Színpad művészei: Mádi Piroska, Buch Tibor, Köllő Babett, Göth Péter és a társulat tánckara. Jegyek elővételben kaphatók a helyszínen, a Petőfi tér 1. szám alatt. További információ kérhető a 76/466-843-as telefonszámon.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. január 14.

Évközi 2. vasárnap - 2018. január 14.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. január 14.

Évközi 2. vasárnap - 2018. január 14.

Egyre közelebb a dobogó
Publikálás dátuma: 2018. január 14.

Szentesen folytatódott a III. korcsoportos Vidék Bajnokság „Kék” csoportja, amelynek 2. fordulójában a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület vízilabdázói is vízbe szálltak január 12-e és 14-e között. A háromnapos forduló során a félegyházi együttes két győzelmet, egy döntetlent és két vereséget ért el. Minden játékos lehetőséget kapott és a bravúr sem maradt el, a csoportmásodik szegedi lányok ellen a félegyháziak 9-2-es hátrányból mentettek pontot (11-11) - tájékozatta szerkesztőségünket Görög Imre vezetőedző. Az együttes tartja negyedik pozícióját a csoportban, amit a szentesi lányok vezetnek. A következő fordulót február 24-én és 25-én, Martfűn bonyolítják le.

Ideiglenes nyitvatartás a Kiskun Múzeumban
Publikálás dátuma: 2018. január 14.

A Kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum tájékoztatja látogatóit, hogy az intézményben zajló építkezési munkálatok miatt ideiglenes nyitvatartás lépett életbe. 

Vince-napi vesszővágás az emlékparkban
Publikálás dátuma: 2018. január 14.

Január 21-én, vasárnap Vince-napi vesszővágás, új borrendi tagok avatása és az újbor kóstolása várja az év első programján az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatóit.

A Szent Benedek Gimnázium szalagavatója
Publikálás dátuma: 2018. január 13.

Január 12-én, pénteken ünnepi program keretében kapták meg szalagjukat a Szent Benedek Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium végzősei a városi sportcsarnokban. Tanáraik és iskolatársaik bátorságot, kitartást kívántak nekik az előttük álló kihívásokhoz. Az estét az iskola öregdiákja, Csík János és zenész barátai tették kiváló muzsikájukkal még maradandóbbá.

Különleges zenei produkció a PG-s szalagavatón
Publikálás dátuma: 2018. január 13.

 Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye január 12-én tartotta Szalagavató Ünnepségét.

A jeles eseménynek a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok adott otthont. Mielőtt Titusz atya megáldotta volna a szalagokat, az iskola 11. évfolyamának nevében Sánta Martin búcsúzott a végzős diákoktól. Ezt követően a Csík Zenekar produkciója következett, mely osztatlan sikert aratott mind a diákok, mind a közönség soraiban. A zenekar jelenléte különleges színfolt volt az ünnepségen, mert vezetőjük Csík János az iskola öregdiákja – tudtuk meg a fellépést megelőző percekben.

Ne feledje! Vasárnap állat- és kirakodóvásár!
Publikálás dátuma: 2018. január 13.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR január 14-én (vasárnap) a félegyházi vásártéren.

Télbúcsúztató városi farsang
Publikálás dátuma: 2018. január 13.

Február 10-én, szombaton 4 órától tartják a télűző városi farsangot Kiskunfélegyházán. A hagyományos jelmezes felvonulást télboszorka-égetés követi a Petőfi téren. A jó hangulatról a Langaléta Garabonciások és a Padkaporos Táncegyüttes tagjai gondoskodnak, a hideg ellen pedig forralt bor, finom tea és igazi farsangi fánk ad melegséget. A szervezők minden érdeklődőt (elsősorban jelmezben) szeretettel várnak.

Új arculatot kapott a Kiskunsági Nemzeti Park
Publikálás dátuma: 2018. január 13.

Frissítette arculati megjelenését és újraértelmezte a logóját a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, melyet mától vezetnek be használatba.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek