Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.03.09-03.16.

 
Húsvéti locsolóbál
Publikálás dátuma: 2018. március 16.

Április 1-jén, vasárnap 19 órától rendezik meg a Lakitelek Népfőiskolán a Húsvéti locsolóbálat. A népfőiskola lakodalmas házában négyfogásos, svédasztalos vacsorával, büfével, valamint élőzenés mulatsággal várják a vendégeket. A zenét Belicza András és barátai szolgáltaják. Jegyár: 7 ezer forint. További információ kérhető a csingerandrea@nepfolakitelek. hu e-mail címen, vagy a 06-30-487-8940-es telefonszámon.

Internetes szavazással is segíthetjük a sebész főorvos elismerését
Publikálás dátuma: 2018. március 16.

Ellátottjai jelölték dr. Reznyák Béla kiskunfélegyházi sebészt, a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. Jelöléséről a főorvos annyit mondott: - Nagyon meglepődtem, ugyanakkor örömteli érzés is volt, éppen azért, mert olyanok javasoltak a kitüntető díjra, akiket kezeltem. A sebész főorvos kitüntető díját március 31-éig lehet támogatni a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon.

Kikindai barátaikkal együtt ünnepeltek a Darvas iskola diákjai
Publikálás dátuma: 2018. március 16.

Március közepe a kokárdák és a nemzetiszínű lobogók időszaka. A magyar forradalom és szabadságharc évfordulója egy olyan ünnep, amelyre gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen készülnek. 14-én délelőtt a Darvas iskola tornaterme is ünnepi díszbe öltözött. A jelképekben gazdag díszletek közé ötven negyedikes tanuló varázsolt pezsgő, forradalmi hangulatot. A modern, sok zenével és mozgással tarkított előadás felidézte a márciusi ifjak szabadságvágyát, lelkesedését, a kivívott jogok feletti örömét, de a szabadságharc bukása miatti fájdalmát is. A megemlékezésen vendégként vettek részt a Százszorszép Óvoda nagycsoportosai, valamint a kikindai Fejős Klára Általános Iskola pedagógusaiból és diákjaiból álló delegáció tagjai. Történelmünk nagy alakjainak és eseményeinek felelevenítése így a határon túli barátságok elmélyítését is segítette.

Március 24-éig látogatható az emléktár-kiállítás
Publikálás dátuma: 2018. március 16.

Kiskunfélegyháza tanácsa 1902. december 7-én alapította városunk múzeumát, a Kiskun Múzeumot az akkori gimnáziumi gyűjteményre alapozva. Az esemény évfordulója alkalmából nyílt meg még decemberben az az emléktár-kiállítás, amely a félegyháziaktól kapott tárgyakat mutatja be. A kiállításon többek között régi kosarakat, órákat, fényképeket, térképeket, bakelitlemezeket, könyveket, használati tárgyakat, bútorokat lehet megtekinteni március 24-éig.

Utak a Móra gimiből
Publikálás dátuma: 2018. március 16.

“Ne félj attól, hogy kudarcot vallasz! Még mindig jobb, mintha meg se próbálod!”
Március 10-én nagyszabású pályaorientációs rendezvényen vehettek részt a Móra Ferenc Gimnázium tanulói. Az iskola volt diákjai közül idén 12-en tértek vissza egykori osztálytermeikbe, és fogadták a jelenlegi mórásokat előadásaikon, workshopjaikon.

Egy polihisztor hadvezér
Publikálás dátuma: 2018. március 15.

Egy igazán érdekes előadáson ismerkedhettek meg az érdeklődők Görgei Artúr szerepével az 1848-49-es szabadságharcban. Az előadás apropója – amelyet dr. Hermann Róbert történész, egyetemi tanár tartott két nappal az ünnep előtt a félegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban – történelmünk kiemelkedő eseményének közelgő évfordulója volt. Az eseményen sok más érdekesség mellett megtudtuk azt is, hogy Görgei nem csak a szabadságharc oszlopos tagja volt, hanem külföldön is jegyzett kémikus. A ma is széles körben alkalmazott kókuszdió olajának zsírsavairól végzett kutatásokat.

Kötelességünk úgy élni, hogy méltók legyünk a szabadságra
Publikálás dátuma: 2018. március 15.

Petőfi Sándor szobránál állva, emlékezzünk a 170 évvel ezelőtti eseményekre. Mi már örökségbe kaptuk a szabadságot azoktól, akik vérükkel, életükkel fizettek ezért. Mérhetetlen hálával tartozunk nekik, és kötelességünk úgy élni, hogy méltók lehessünk a tőlük kapott szabadságra, hogy ne legyen hiábavaló szent áldozatuk. Ezekkel a mondatokkal köszöntötte Csányi József polgármester március 15-én, a forradalom és szabadságharc évfordulójának megünneplésére összegyűlteket a Petőfi-téren. Az ünnepségen Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. A tisztelgés koszorúinak elhelyezése után a sárospataki 8kor Színház „Zúg március” címmel tartott előadást.

Feloldják a látogatási tilalmat a félegyházi kórházban
Publikálás dátuma: 2018. március 14.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház közleményben tájékoztatja a lakosságot, hogy március 15-től megszűnik a látogatási tilalom a kórház telephelyein.

A javuló influenza járványügyi helyzetre való tekintettel, a Bács-Kiskun Megyei Kórház teljes területére elrendelt – beleértve a kecskeméti, kiskunfélegyházi, kalocsai telephelyeinket is - látogatási tilalmat Dr. Svébis Mihály főigazgató, saját hatáskörben, 2018. március 15. (csütörtök) naptól megszünteti.

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2018. március 14.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez a Semmelweis Emlékév alkalmából Budapestre  március 17-én, szombaton. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Jelentkezni a múzeumtúrára a 06/70/221-1608-as telefonszámon lehet. Indulás időpontja: március 17., szombat, 8.30-kor. Találkozunk az állomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg.
 

Országos dózsás siker
Publikálás dátuma: 2018. március 14.

Kiemelkedő országos sikert hozott a Dózsa György Általános Iskolának a Bolyai Természettudományi Csapatverseny. A március 10-én, Budapesten rendezett döntőben a Dudás Tamás, Szabó Árpád, Szabó Zsombor, Zsígó Zsombor alkotta hatodikos csapat ezüstérmet szerzett, és a dobogó II. fokára állhatott fel.

Óvodásokat és kisiskolásokat is megmozgatott a Bozsik-program
Publikálás dátuma: 2018. március 14.

Az idei tanévben második alkalommal rendezték meg az OTP BANK Bozsik Intézményi Program közös Grassroots Szabadidős Labdarúgó Fesztiválját március 12-én a Constantinum Sportcentrumban. Az eseményhez Kiskunfélegyháza és kistérsége iskolái és óvodái csatlakoztak, amelynek keretében játékos gyakorlatokkal ismertették meg a gyerekeket.

Rekordszámú résztvevővel rendezik meg idén a helytörténeti vetélkedőt
Publikálás dátuma: 2018. március 14.

Az elmúlt évek nagy sikere után idén 14-dik alkalommal rendezik meg Félegyházán, a Kiskun Múzeum és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár összefogásával, a helyismereti vetélkedőt. A téma – amely adódott a Petőfi Emlékévből – Petőfi, a „halhatatlan dalnok” és Félegyháza az 1848-49-es szabadságharc idején lesz. A szervezők felhívására három korcsoportban, rekord mennyiségű, 147 csapat jelentkezett. A vetélkedő résztvevői betekintést nyernek a helyi levéltárban fellelhető korabeli dokumentumokba, feljegyzésekbe, és azokból megtanulnak önálló következtetéseket levonni.

Tavaszi virágünnep áprilisban Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. március 14.

A Móra Ferenc Művelődési Központ és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szervezésében 2018. április 21-én, szombaton 8-16 óráig megrendezésre kerül a tavaszi virágünnep a KORONA utcában.

Ünnepi nyitvatartás a strandon
Publikálás dátuma: 2018. március 14.

A Félegyházi Termál Parkfürdő tájékoztatja vendégeit, hogy az ünnepek alatt az alábbi nyitvatartással várja látogaóit.

A könyvtárban rendezték meg a Weöres Sándor szavalóverseny területi döntőjét
Publikálás dátuma: 2018. március 13.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban március 9-én tartották meg a Weöres Sándor területi szavalóversenyt általános iskolás tanulóknak. A Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola által szervezett megyei fordulóra jelentkező diákok bármely magyar költő – szabadon választott – versének előadásával nevezhettek. Az alsósok és felsősök legjobbjai jutottak tovább a március 24-ei, kiskunhalasi döntőre.
 

Az iskolai tornászok mérték össze tudásukat
Publikálás dátuma: 2018. március 13.

Március 10-én és 11-én a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Tornacsarnokában rendezték meg a 2017/2018. tanév Torna „B” Kategória Diákolimpia Országos Döntőjét. A kétnapos rendezvényen az I., II., III-IV., V-VI. korcsoportba tartozó amatőr lány- és fiúversenyzői, valamint csapatai mérték össze tudásukat. A versengés végén a legjobb egyéni versenyzők és csapatok elnyerték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.  

Eli, Balto és Haras látogatta meg a félegyházi Waldorf iskola diákjait
Publikálás dátuma: 2018. március 13.

Hétfőn a kiskunfélegyházi Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola meghívásának tett eleget az Argos Állatvédelmi Egyesület. Három osztályban, a negyedik, ötödik és hatodikosoknál jártak az egyesület munkatársai négylábú barátaik – Eli, Balto és Haras – kíséretében.

Félegyházi húsüzem is exportálhat Tajvanra
Publikálás dátuma: 2018. március 13.

Az engedélyt nyert üzemek között kiskunfélegyházi, bajai, kecskeméti, kerekegyházi, kiskunhalasi és kiskunmajsai székhelyű vállalkozás is található.

Folytatódik a gömbkőrisek metszése
Publikálás dátuma: 2018. március 13.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a Bercsényi utca lakóit, hogy március 19-étől folytatódik a gömbkőris fák metszése. Kérik az ott parkoló gépjármű-tulajdonosokat, hogy az úttesttel párhuzamos parkolókat a lezárt helyszíneken ne használják.

Három félegyházi csapat is döntő esélyes
Publikálás dátuma: 2018. március 13.

17 csapat teljesítette az ősszel indult 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő hétlépcsős online fordulóját, amelynek során a fiatalok - mentoraik segítségével - a vállalkozói lét megismerésétől, az ötletgenerálás fogásain és a tervek részletes kidolgozásán át – többféle üzleti modellt megismertetve – egészen a piacra lépésig jutottak el.

A mezgések idén is dobogós helyeket szereztek a húsipari termékgyártók országos versenyén
Publikálás dátuma: 2018. március 12.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium két diákja is nagyon jól szerepelt a versenyen. Idén a Húsipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyének március 7-e és 9-e között az FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium adott otthont. A félegyházi diákok komoly szakmai felkészültséggel érkeztek a megmérettetésre, amelynek meg is volt az eredménye. Az ország huszonnégy legjobb húsipari termékgyártó tanulói közül Iancio Szilárd 1. helyezettként (94%-os összesített eredménnyel), Máté Zoltán pedig 3. helyezettként (92%-os összesített eredménnyel) állhatott fel a dobogóra, ami azt is jelentette számukra, hogy mindketten jeles szakmai bizonyítványt szereztek.

A vándorsólyom igazi „világpolgár”
Publikálás dátuma: 2018. március 12.

A legek és az egek ura, a vándorsólyom lett az év madara 2018-ban. Természetes, hogy a Madárbarát Klub vezetője, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi csoportjának vezetője, Meizl Ferenc részletes ismertetést adott róla a március 10-ei klubfoglalkozáson a városi könyvtárban, ahol jelen voltak a madárbarát óvodák és iskolák (Kossuthvárosi Óvoda, Móravárosi Óvoda, Kossuth Lajos Szakközépiskola és a Platán Utcai Általános Iskola) növendékei és nevelőik is. A klubvezető örömmel jelentette be azt is, hogy munkájuk elismerésének tekinti, hogy március 14-én, Budapesten, az Országos Széchenyi Könyvtárban Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató tart előadást egy nemzetközi konferencián, a félegyházi madárbarát klub eredményeiről Az „Ökoszemlélet kialakítása és erősítése egy városi könyvtárban” címmel.

Kecskeméten íjászkodtak
Publikálás dátuma: 2018. március 12.

Kecskemétre, a MÍSZ Terem OB Kvalifikációs Fita versenyre utaztak a Koppányíjászok március 11-én. A nagy létszám ellenére, a HISZE által kiválóan megszervezett kvalifikációs verseny zökkenőmentesen, lezajlott. A nagy létszám előnye, hogy nem egyszemélyes kategóriákban gyűjtöttek érmet a versenyzők, hanem konkrét képet kaptak a tudásukról.

Magyar bajnoki címet ünnepelhetnek a birkózók
Publikálás dátuma: 2018. március 12.

Lezajlottak a Diák korosztály kötöttfogású magyar bajnokságai az elmúlt két hétvégén. A Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői közül 9 fő szerzett indulási jogot a területi bajnokságokon, hogy részt vehessenek az országos döntőn.

A fiatalokat is mozgósítják a jubileumi libafesztiválon
Publikálás dátuma: 2018. március 11.

Kiskunfélegyházán szeptember 7-én és 8-án rendezik meg a XX. Libafesztivált. Az idei rendezvény is gazdag programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de a nagy népszerűségnek örvendő főzőverseny sem marad el. A fesztivál részleteiről március 9-én Csányi József polgármester, Lezsák Sándor, a rendezvény fővédnöke, az Országgyűlés alelnöke, dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója, Vajda Tamás, az Integrál-Group Kft. ügyvezető igazgatója, Kis Miklós Zsolt, agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója a városházán tartott sajtótájékoztatót.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. március 11.

1. Hétfőn este ½ 6-tól Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. március 11.

Nagyböjt negyedik vasárnapja - 2018. március 11.

Körbeverések, meglepetések
Publikálás dátuma: 2018. március 11.

Hódmezővásárhelyen bonyolították le a IV. korcsoportos Vidék Bajnokság „Kék” csoportjának 4. fordulóját március 10-én és 11-én, amelyen a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület vízilabdázói négy találkozót játszottak. Felemásan sikerült a forduló a félegyháziaknak, a házigazda hódmezővásárhelyieket ugyan legyőzték, de egy góllal kikaptak a Szegedi Női Vízilabda Egyesülettől, így egy helyet hátrébb csúsztak a tabellán. A csoportot a nyíregyházi egyesület vezeti megelőzve a csongrádiakat. A bajnokság következő fordulóját április 21-én és 22-én Csongrádon rendezik meg.

Tájékoztató a tankötelessé váló gyermekek általános iskolai beíratásáról
Publikálás dátuma: 2018. március 11.

Tankötelessé válnak a 2018/2019. tanév kezdetén a 2011. szeptember 1-je és 2012. augusztus 31-e között született iskolaérett gyermekek a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 45.§ (2) bekezdése értelmében. A beiratkozás időpontját a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatala a járás valamennyi településére egységesen határozta meg.

A közétkeztetés biztosítására a régió legkorszerűbb konyhája létesült Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. március 10.

Korábban a dr. Holló Lajos utcában jó minőséget szolgáltatva működött a város közintézményeit ellátó központi konyha, amelyet megszüntettek. A konyha most megújult, nem is akármilyen színvonalon. Üzemeltetését a Suli-Host Vendéglátó és Szolgáltató Kft. vállalta, amely több mint 300 millió forintért újította fel az épületet és szerelte fel a kor követelményeinek megfelelő eszközökkel. Az ELŐ-SZER Kft. munkája során megújult konyhát, március 9-én ünnepélyes keretek között avatták, amikor valamennyi vendég megkóstolhatta azt is, hogy milyen ételekkel kívánják ellátni a későbbiekben Félegyháza fiataljait, intézményi dolgozóit.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2018. március 10.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének legfrissebb állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. További információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/795-065.

Diákok versengtek az V. Constantinum Kupán
Publikálás dátuma: 2018. március 10.

Hagyományteremtő célzattal, immár ötödik alkalommal rendezték meg a Constantinum Kupát a felső tagozatos általános iskolások részére március 7-én az intézmény sportcentrumában. A félegyházi diákok ezúttal három versenyszámban mérték össze tudásukat. A rendezvény sztárvendége, Kürtösi Zsolt olimpikon 7 próbázó, 10 próbázó volt, akivel személyesen találkozhattak a gyerekek és autógrammot is kérhettek tőle.

Grúziáról a Földrajzi Szabadegyetemen
Publikálás dátuma: 2018. március 10.

Dr. Karancsi Zoltán tanszékvezető egyetemi docens Grúziát mutatta be az érdeklődőknek a Földrajzi Szabadegyetem sorozatának legújabb előadásán, március 8-án, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az előadó mesélt a Fekete-tenger feltöltött partvidékéről, az állandó hótakaróval borított magashegységekről, de a grúzok történelmébe és kultúrájába is bepillantást engedegtt.

A gyűjtő, aki hidat épít múlt és jelen közé
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

A numizmatikát háttérbe szorította a térség múltjáról árulkodó dokumentumok, képeslapok, tárgyi emlékek felkutatása és megvásárlása. Majd úgy döntött, hogy ezeket az emberöltőkön túlról mesélő emlékeket másokkal is megosztja. Így született meg az a közösségi színtér, ahol elkezdte nyilvánosságra hozni kincseit, másokat is erre buzdítva.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Nagyböjt 3. vasárnapja - 2018. március 4.

Áramszünetek, karbantartás miatt
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbiakban olvasható.

Batthyány iskolás az országos döntőben
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány 2018-ban 29. alkalommal rendezte meg a Zrínyi Ilona kétfordulós matematika versenyt. A megyei forduló eredményhirdetése 2018. március 3-án volt Kecskeméten a Református Általános Iskolában. Az ünnepségen részt vettek a díjazott versenyzők, a tanáraik, a meghívott vendégek és a szülők.

Félegyháza - a város, ahol élek
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Rajzpályázatot hirdet a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület (KGME) Félegyháza - a város, ahol élek címmel. Két kategóriában, általános iskolás és középiskolás diákok pályázhatnak, bemutatva Kiskunfélegyháza értékeit, szépségeit, mire a legbüszkébbek, mint városunk kis polgárai. Az alkotások mérete és technikája szabadon megválasztható.

Félegyháza adott otthont a Petőfi nevét viselő középiskolák találkozójának
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, az Országos Petőfi Társaság és a Szent Benedek középiskola a Petőfi nevét viselő iskolák számára háromnapos országos találkozót rendezett.

Holló Lászlóra emlékezik Félegyháza
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Holló László Munkácsy-díjas festőművészre, a város díszpolgárára emlékeznek Kiskunfélegyházán, születésének 131. évfordulója alkalmából március 6-án, kedden 15 órakor. Helyszín a Petőfi-téri szobor és a Korona utcai szülőház. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Holló László Kuratórium és a Holló László Képzőművész Kör szeretettel hív minden emlékezni kívánót a koszorúzási ünnepségre. A Móra Ferenc Gimnáziumban a délelőtti órák keretében tartják a megemlékezést.

Lerakták az új óvoda alapkövét Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

2018. március 1-én téli időjárás közepette, de a lelkesedéstől fűtött ünnepi hangulatban került sor a Petőfiszállási Csicsergő Óvoda új épületének alapkőletételére.

Nagyszabású fejlesztések a József Attila Általános Iskolában
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Kecskeméti Tankerületi Központ és az iskolavezetés kiváló együttműködésének köszönhetően a 2018-as esztendőben komoly fejlesztések valósulnak meg a József Attila Általános Iskolában. A nyári szünetben 22 millió forintot költ az önkormányzat az épület lefolyórendszerének és vizesblokkjainak a felújítására. Ezzel a tanulók és a dolgozók régi álma valósul meg. Az új tanév kezdetére szeptembertől korszerű, a mai kor követelményeit kielégítő higiénés és esztétikai körülmények közé érkezik majd vissza az iskola közössége.

Tájékoztató a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadásának változásáról
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2018. március 15-i nemzeti ünnep kapcsán az alábbiak szerint változik a Polgármesteri Hivatal nyitva tartása és ügyfélfogadási rendje:

Március 9. (péntek) munkanap ügyfélfogadás: 8.00 – 16.00
Március 10. (szombat) pihenőnap nincs ügyfélfogadás

Március 15. (csütörtök) nemzeti ünnep nincs ügyfélfogadás
Március 16. (péntek) pihenőnap nincs ügyfélfogadás

Szíves megértésüket köszönjük!

Dr. Faragó Zsolt
jegyző

Tavaszi kézműves napok
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Kézműves foglalkozásokat szervez a tavaszi szünet idejére gyerekeknek a Móra Ferenc Művelődési Központ. A program keretében lehetőség lesz húsvéti díszek, dekorációk készítésére, valamint sok mese és játék vár a kicsikre és nagyobbakra március 28-án, csütörtökön és április 3-án, kedden délelőtt 8 és 12 valamint 13 és 16 óra között. Étkezést nem, de a gyermekfelügyeletet 12 és 13 óra között is biztosítják. Részvételi díj délelőtt 500 forint, egész nap 800 forint/fő. Információ és jelentkezés Bodor Mariannál a 20/292-6403-as és a 76/466-843-as telefonszámon. Ezen kívül a Tojások Napjára is várnak kicsiket és nagyokat március 30-án, pénteken 9.30 és 12 óra között. Program: tojásfestés, húsvéti dekorációk készítése. A szervezők kérik, hogy aki tud, vigyen magával tojást. A belépő 400 forint.

Újraélesztő csapat alakult a Bács-Kiskun Megyei Kórházban
Publikálás dátuma: 2018. március 9.

Februárban kezdte meg működését Kecskeméten, a megyei kórházban a Medical Emergency Team, rövid nevén MET, az a gyorsreagálású csoport, amely újraélesztés esetén segít a legmegfelelőbb ellátás – emelt szintű újraélesztés biztosításában. A csapat tagjai kifejezetten ezekre az esetekre képzett nővérekből és orvos illetve mentőtisztekből állnak, akik napi rendszerességgel látnak el hasonló betegeket. A MET létrehozásának célja a betegek mielőbbi és leghatékonyabb ellátása csapatmunkában.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek