Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.03.16-03.23.

 
Betűbölcsi a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. március 23.

Örömteli találkozások, beszélgetések, előadások, havonta két alkalommal keddenként, könyvek között, játékosan.

Szeretettel várnak minden érdeklődő kismamát, kispapát, kisbabát 2018. március 20-án, 10 órától a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmába.

Egy második világháborús kézigránátot találtak kedden délután Kiskunfélegyházán, a Pázmány utcában
Publikálás dátuma: 2018. március 23.

Meg nem erősített információnk szerint a robbanóanyagot egy szemétszállító cég munkatársai találták meg a környéken, és bevitték azt a Pázmány utcán található Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra.

Fénypárduc-sikerek a történelmi OB-n
Publikálás dátuma: 2018. március 23.

Kilencen vettek részt a KHTK-Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai közül a Kunszentmiklóson rendezett történelmi Országos Bajnokságon. A rossz idő ellenére mintegy kétszáz versenyző gyűlt össze a versenyen, ahol 21 célon mérhették össze a tudásukat.

Hamarosan megkezdik a platán és hársfák lemosó permetezését
Publikálás dátuma: 2018. március 23.

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy a platán és hársfák lemosó permetezésének várható időpontja 2018. március 27.

Március 15-én köszöntötték a sajtó munkatársait is
Publikálás dátuma: 2018. március 23.

Ez alkalomból Balla László alpolgármester köszönte meg városvezetésünk nevében a félegyházi újságíróknak, a megyei lap munkatársainak és az éter hullámain tudósítóknak az egész éves munkát, mellyel nap mint nap objektív tájékoztatást nyújtanak a lakosságnak a Kiskunfélegyházán és a régióban történő eseményekről.

Márciusi események a Koppányoknál
Publikálás dátuma: 2018. március 23.

Március 15-én, a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület is képviselte magát a Petőfi-téren megtartott Március 15-ei megemlékezésen. A szemerkélő eső ellenére nagyszámú közönség rótta le tiszteletét a márciusi ifjak emlékére, a Koppányok teljes csapata is részt vett a színvonalas rendezvényen és elhelyezték a megemlékezés koszorúját.

Nagypénteken is nyitva lesz a piac
Publikálás dátuma: 2018. március 23.

Az alábbiakban elolvashatják a félegyházi zöldség-gyümölcs piac húsvéti ünnepek alatti nyitva tartását.

A KISKUNFÉLEGYHÁZI ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS PIAC HÚSVÉTI NYITVA TARTÁSA:

Március 30. (Nagypéntek) - NYITVA
Március 31. (szombat) - NYITVA
Április 1. (Húsvét vasárnap) - ZÁRVA
Április 2. (Húsvét hétfő) - ZÁRVA
Április 3. (kedd) - NYITVA
Kiskunfélegyházán az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR legközelebbi időpontja: 2018. március 25. (vasárnap)

TÁRLATJÁRÓ… még egyszer utoljára a Kiskun Múzeumban
Publikálás dátuma: 2018. március 23.

A Tárt kapuk – nyitott nap keretében szeretettel várnak minden érdeklődőt 2018. március 24-én 9-17 óráig a MEGŐRZŐDÖTT MÚLT – KISKUNFÉLEGYHÁZA ÉVSZÁZADAI című régészeti, helytörténeti, néprajzi kiállítás zárónapjára.

Erdély friss levegője és csodálatos tájai kápráztatták el a dózsásokat
Publikálás dátuma: 2018. március 22.

Felejthetetlen élményekben volt része annak a 46 dózsás diáknak, akik a „Határtalanul!” pályázat keretében öt napra Székelyföldre látogathattak. Elsőként Tordán a Josika Miklós Líceumban fogadták a csoportot, majd testvértelepülésünkre Korondra látogattak el, ahol szereplői voltak a március 15-ei rendezvényeknek is. Programjuk során meglátogatták városunk költőjének emlékhelyeit Ispánkútnál, Fehéregyházán és Segesváron is. A szíves fogadtatás mellett sok programot is szerveztek félegyházi társaiknak a vendéglátók.

Horgász a bálban
Publikálás dátuma: 2018. március 22.

A legnagyobb taglétszámú sportegyesület, a 421 tagú Kiskunsági Sporthorgász Egyesület rendezett bált március 17-én, szombaton este Kiskunfélegyházán. A jó hangulatú estére az egyesületi tagokon kívül vállalkozókat, támogatókat és magánszemélyeket is meghívtak. Az idei, 17. bálon 68-an vettek részt. Forgó István, az egyesület vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd közös vacsora és mulatság következett. A tombolasoroláson a fődíj stílszerűen az egyesület horgászvizére elnyert egy évre szóló területi horgászengedély volt.

Jön a hullám
Publikálás dátuma: 2018. március 22.

Dennis Gansel 2008-ban készült német drámája lesz terítéken a Móra Ferenc Művelődési Központ filmklubjában. A hullám című filmet március 23-án, pénteken 19 órától vetítik. Az előadás ingyenes.

Mongol diákok a Lakitelek Népfőiskolán
Publikálás dátuma: 2018. március 22.

Magyarországon tanuló mongol diákok látogattak el a Lakitelek Népfőiskolára március 13-án. Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola vezetője köszöntőjében kiemelte, hogy a rokontudatú népek találkozói rendkívül fontosak, elengedhetetlen, hogy megismerjük egymás kultúráját, értékeit, szokásait. A rendezvény nyitónapján országismertető előadásokkal konferencia kezdődött.

Új burkolatot kap az Alpári út egy szakasza
Publikálás dátuma: 2018. március 22.

Összhangban az önkormányzati forrásból megvalósuló útépítési tervekkel a Magyar Közút Nonprofit Kft. március 26-án, hétfőn megkezdi a 4625-ös számú út, azaz az Alpári út, Liget utca városon belüli szakaszának útburkolat-rekonstrukciós munkáit. A felújítás a 67,310-es kilométerszelvénytől a 68,475-ös kilométerszelvényig, vagyis az Alpári úti kishídtól a Csongrádi úti kereszteződésében lévő MOL benzinkútig tart – tudtuk meg Sipos Róberttől, a városüzemeltetési osztály munkatársától.

Zöld energiaáttörés előtt áll Félegyháza
Publikálás dátuma: 2018. március 22.

A zöldenergiára való átállás fontos szerepet tölt be a félegyházi városvezetés hosszú távú céljai között. Csányi József szerint ez nem csak anyagi értelemben jól felfogott érdeke a városnak, de a jövő iránt érzett felelősség megnyilvánulása is – tudtuk meg a polgármestertől, amikor annak az energetikai szemléletnek a kézzelfogható állomásairól beszélgettünk, amelynek már most is évente több tízmillió forint megtakarítást köszönhet a város.

A közélet tisztaságának megteremtése a célja a Jobbiknak
Publikálás dátuma: 2018. március 21.

– A Jobbik céljai közé tartozik, hogy a választások során felhívják a figyelmet arra, hogy szükség van a közélet megtisztulására. Ez alatt azt értjük, hogy mentes legyen a pártállami múlttól, az egykori ügynököktől. Ezért írtam egy levelet országgyűlési képviselőjelölt társaimnak, választ várva feltett kérdéseimre, annak érdekében, hogy a választáskor urnák elé járulók tisztán láthassanak ebben a kérdésben – jelentette be sajtótájékoztatóján Kollár László a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje a március 20-án.

Átmeneti kényszerszünet után újranyit a Dudás Játszóház
Publikálás dátuma: 2018. március 21.

Elmaradt a vasárnapra tervezett gyermekruhabörze a Dudás Játszóházban, mert a helyiség beázott. Az áramtalanítást és a kárenyhítést követően az eseményre készülő mintegy száz embert haladéktalanul értesítették a szervezők, és az épület tulajdonosától, a félegyházi önkormányzattól kértek segítséget a hiba elhárításához.

Bajnok félegyházi birkózók
Publikálás dátuma: 2018. március 21.

Kiváló eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői az elmúlt három hétvégén rendezett diák és serdülő magyar bajnokságokon. Összesen három arany, három ezüst és kettő bronzérem mellett hat további pontszerző helyet is sikerült szerezniük. 

Évi hárommillió Mercedes a Daimler célja
Publikálás dátuma: 2018. március 21.

A Daimler-konszern azt tervezi, a tavalyi 2,4 millióról 3 millióra növeli a Mercedes-Benz autók eladását rövid időn belül. Három új gyár segít majd elérni a célt, köztük az új kecskeméti komplexum.

Flóra és Fauna délutánja
Publikálás dátuma: 2018. március 21.

Hermkens Edit festőművész tárlata nyílik meg április 6-án, pénteken 17 órakor a városi könyvtárban. Köszöntőt mond Csányi József polgármester. A Flóra és Fauna délutánja című tárlatot Weiner Sennyei Tibor író, költő, a Drót főszerkesztője nyitja meg. Közreműködik Gajdics Dávid operatőr. A kiállítás május 18-áig látogatható.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. március 21.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Kapus Diána a Közmédia AranyCORE zenebajnokság különdíját nyerte el
Publikálás dátuma: 2018. március 21.

A 200 éve született Arany János tiszteletére, 2017. március 2-án indult emlékév folyamán számos program, esemény keretében emlékezhettünk egyik legnagyobb költőnkre.

Könyvtársarok - Húsvét
Publikálás dátuma: 2018. március 21.

Karácsony, húsvét, pünkösd – a keresztény világ legnagyobb ünnepei. A hétvégén a húsvétot megelőző negyven napos böjt utolsó hete, a nagyhét kezdődik el. Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulására, nagypénteken keresztre feszítésére, vasárnap pedig feltámadására emlékezünk.

Lakossági fórumot tart a főépítész
Publikálás dátuma: 2018. március 20.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat módosítja Településrendezési eszközeit a Bankfaluban, a Délibáb utca mögött található, önkormányzati tulajdonban lévő, jelenleg szántóművelés alatt álló 2222 helyrajzi számú telekre vonatkozóan. Erre azért van szükség, mert a 347/2017. (XI. 22.) Kormányrendelet nemzetgazdasági okból kiemeltté nyilvánította a területet a napelemes erőművek megvalósítására irányuló, beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontja alapján.

Ne feledje! Vasárnap állat- és kirakodóvásár!
Publikálás dátuma: 2018. március 20.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy az e havi elmaradt ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR március 25-én (vasárnap) kerül megrendezésre a félegyházi vásártéren.

Pedagógusok a kistelepülésekért-díj
Publikálás dátuma: 2018. március 20.

Pályázati felhívás Dobos Krisztina emlékére

Polner Tiborné emlékére (1944 – 2018)
Publikálás dátuma: 2018. március 20.

Megint elment egy kolléga. Nemrég még beszélgettünk veled, hiszen akármelyikünkkel is futottál össze, nem hagytad ki soha a lehetőséget a szívélyes társalgásra. Sejteni lehetett, hogy nagy baj van, de az ember mindig remél…

Tárlatjáró… még egyszer utoljára
Publikálás dátuma: 2018. március 20.

25 év. Negyedszázad. Ez idő alatt felnő egy új generáció. 1993-ban éppen ezzel a céllal nyitották meg a Kiskun Múzeumban az új állandó helytörténeti kiállítást, a régóta várt nagy összefoglaló tárlatot, hogy a felnövekvő nemzedékek lássák e vidék, e város küzdelmeit, törekvéseit a megmaradásra, értsék, hogy a történelem viharaiban mi volt a megtartó erő és értékeljék az elődök munkáját, hagyományait.

XX. libafesztivál - Színjátszó- és rajzpályázat
Publikálás dátuma: 2018. március 20.

Színjátszó- és rajzpályázatot hirdet a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából kiskunfélegyházi általános- és középiskolás tanulók részére a Népfőiskola Alapítvány és az Integrál Zrt.

Égre néző lélek
Publikálás dátuma: 2018. március 19.

Gárdonyi Géza születésének 155. évfordulója alkalmából tart előadást Juhász István, nyugalmazott gimnáziumi tanár. Az Égre néző lélek című irodalmi est március 22-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a városi könyvtárban.

Egy ötletnyire az egymilliótól!
Publikálás dátuma: 2018. március 19.

Két kiskunfélegyházi csapat is bejutott az AIPA Nonprofit Kft. által szervezett 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő döntőjébe, ahol a csapatok már egy millió forintért versenyeznek egymással. Kiskőrösről a The League, Kiskunfélegyházáról a Start down és a WOW, Kecskemétről pedig a FiveCreative és az IDEA LOVE(T) csapata az, aki április 11-én egy élő show keretében a nagyközönség előtt is megmutathatja üzleti ötletét.

Lakossági fórumot tart Ván Jenő
Publikálás dátuma: 2018. március 19.

Lakossági fórumot tart Ván Jenő, a 10. számú választókerület önkormányzati képviselője március 20-án, kedden 17 órakor Haleszban, a közösségi házban.

Nagyszerű sikert arattak a félegyházi szenior úszók
Publikálás dátuma: 2018. március 19.

Március 17-18-án Békéscsabán rendezték meg a XXI. Gáspár Ervin Emlékversenyt. A megmérettetésen öt ország negyven egyesületének 170 versenyzője vett részt. Kiválóan szerepeltek a Kiskun-Vízi és Szabadidő SE versenyzői, ugyanis hét arany, hat ezüst és három bronzérmet nyertek.

Ülésezik a közművelődési egyesület
Publikálás dátuma: 2018. március 19.

Március 23-án, pénteken 15 órakor tartja évi rendes közgyűlését a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. március 18.

1. Hétfőn este ½ 6-tól Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. március 18.

1. Gyűlést tart a plébánián az egyházközség képviselő-testülete március 19-én, hétfőn este ½ 6-kor.

2. Városi keresztút lesz március 23-án, pénteken este. ½ 6-kor szentmise lesz az Ótemplomban, utána onnan indul a keresztút a Szent István Templomhoz. Ott azon az estén nem lesz szentmise.

3. A következő hétvégén kezdődik a nyári időszámítás, ezért március 25-én, jövő vasárnaptól kezdve minden nap 7 órakor kezdik az esti szentmisét.

4. Március 25-én, jövő vasárnap virágvasárnap lesz. A barkaszentelést a 9 órai és ½ 11-es szentmisékben végzik.

5. Jövő vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz azoknak a családoknak, akik kérték gyermekeik felkészítését az elsőáldozásra.

6. Egyházközségi kirándulást, zarándoklatot szerveznek július 16-a és 19-e között. Részletes tájékoztató olvasható a templomi hirdetőtáblán. Akik szeretnének részt venni a következő napokban jelentkezzenek a plébánián, mert a szállást le kell foglalni.

7. Ebben az évben az adóhatóság elkészíti az adóbevallást, de a személyi jövedelemadó 2x1 százalékáról mindenkinek rendelkezni kell. Kérik, hogy a katolikus egyházat és valamely karitatív szervezetet, alapítványt támogassák adójuk 2x1 százalékával. Ezen felajánlásukat akár az ügyfélkapun keresztül, akár a postai levél által megtehetik.

Báloztak a jogászok
Publikálás dátuma: 2018. március 18.

Idén is megrendezték Félegyházán a nagy múltú jogászbált. Március 10-én este a Móra Ferenc Művelődési Központban töltöttek el együtt egy jó hangulatú estét a főleg Félegyházán és a környező településeken jogászként tevékenykedők, családtagjaik, barátaik és helyi vállalkozók társaságában. Pál Dénes műsorát követően a szegedi Coco Bongo zenekar szórakoztatta a vendégeket, a svédasztalos vacsoráról a Kulacs Vendéglő gondoskodott.

Félegyháza a römisek fellegvárává válik
Publikálás dátuma: 2018. március 18.

Félegyházán tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Kiskun Kupa Römi Bajnokságot március 17-én. Az idei rendezvény csúcsbeállítással dicsekedhet, hiszen 46 szenvedélyes kártyás ült asztalhoz, hogy próbára tegye szerencséjét, kártyatudását és elnyerje a fődíjakat a Desperado Étterem különtermében.

Kortárs képzőművészek vallanak Petőfiről a művelődési központ tárlatán
Publikálás dátuma: 2018. március 18.

A Kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum már 35 éve hirdeti meg Petőfi Sándor művészetéhez kapcsolódóan képzőművészeti pályázatát. Ezekből a művekből jött létre az a gyűjtemény, amely a szakmai zsűri által javasoltan került a múzeum tulajdonába. A Móra Ferenc Művelődési Központban március 14-én nyílt kiállítás a kortárs művészek válogatott alkotásaiból. A tárlatot Babucsikné Zeikfalvy Anna grafikusművész nyitotta meg.

Szívügye az orvoslás
Publikálás dátuma: 2018. március 18.

Szent-Györgyi Albert tiszteletére, Nobel-díj kitüntetésének nyolcvanadik évfordulója alkalmából hoztak létre egy orvosokat elismerő díjat, amelyet szakmai zsűri döntése és interneten beérkezett szavazatok alapján adományoznak olyan orvosoknak, akik mindennapi munkájuk során elhivatottsággal, rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra dr. Perlaki Pált, a kiskunfélegyházi kórház kardiológus főorvosát is jelölték, akinek több évtizedes szakmai munkája sokunk számára ismert.

Titkok a levéltárból - A Mackó büféről
Publikálás dátuma: 2018. március 18.

Az 1950-es évek közepén Budapesten nagy népszerűségre tett szert a Mézes Mackó nevű büfé, amely – hiánypótló jelleggel – elsősorban hidegkonyhai és cukrászati készítményeket forgalmazott. A vendéglátóipari egységből később egész hálózat lett, így nyílhatott meg 1960 decemberében Kiskunfélegyházán is a hasonló profilú és nevű Mackó bisztró.

Elismerte a félegyháziak munkáját a Honvédelmi Minisztérium
Publikálás dátuma: 2018. március 17.

A forradalom és szabadságharc, egyben a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartották a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségét, amelynek során a tárca a honvédelem ügyét támogató nyugállományú katonák és társadalmi szervezetek tevékenységét köszönte meg. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület tagjai közül Paraginé Dudás Katalin, Szabó Károlyné, Takács Györgyné munkáját emléktárggyal ismerték el. Bódi Jánosnét a nőnap alkalmából köszöntötték a központi ünnepségen.

Félegyházi sikerek a nyugdíjasok Ki mit tud? vetélkedőjén
Publikálás dátuma: 2018. március 17.

A XXVII. Solti Tavaszi Napok keretében rendezett Ki mit tud? vetélkedőt március 14-én, az "Életet az Éveknek" Nyugdíjasklubok Bács-Kiskun Megyei Egyesülete, valamint a solti Petőfi Nyugdíjas klub. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület tagjai minden kategóriában színpadra léptek, és szép eredményekkel tértek haza.

Képzőművészeti kiállítás nyílt a Petőfi Emlékév keretében
Publikálás dátuma: 2018. március 17.

Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából a 2018-2019-es évet Kiskunfélegyháza Város Képviselőtestülete Petőfi Emlékévnek nyilvánította.

Kiállítás a kiskőrösi Petőfi-gyűjtemény alkotásaiból
Publikálás dátuma: 2018. március 17.

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív és vár mindenkit a Petőfi Emlékév alkalmából a Kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum kortárs képzőművészeti gyűjteményéből nyíló kiállítására március 14-én, szerdán 17 órára. A tárlatot B. Zeikfalvy Anna grafikusművész nyitja meg. Közreműködik Benséné Kis Szilvia - cselló, Pázmándi Judit ének-hegedű, Vas László tekerőlant - gitár.

Növényvédelmi permetezések
Publikálás dátuma: 2018. március 17.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy március 27-én, kedden - az időjárás és a rajzás figyelembevételétől függően - elvégzik a platán- és hársfák lemosó permetezését. Rossz idő esetén március 28-án vagy 29-én végzik el a munkát.

Országos fodrászverseny a Kossuth szakképzőben
Publikálás dátuma: 2018. március 17.

Országos fodrásztanuló versenyt rendez a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma március 25-én, vasárnap 8.30 és 16 óra között az iskola tornatermében. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Változik a hulladékszállítás rendje
Publikálás dátuma: 2018. március 17.

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény (KVI) tájékoztatja a lakosságot, hogy március 15-én, az ünnep miatt nem lesz kommunális szemétszállítás. Az elmaradt munkát március 16-án, pénteken pótolják. Kérik, hogy reggel 7 óráig helyezzék ki a hulladéktároló edényeket. A szelektív hulladékszállítás nem marad el, azt 15-én is elvégzik

Húsvéti locsolóbál
Publikálás dátuma: 2018. március 16.

Április 1-jén, vasárnap 19 órától rendezik meg a Lakitelek Népfőiskolán a Húsvéti locsolóbálat. A népfőiskola lakodalmas házában négyfogásos, svédasztalos vacsorával, büfével, valamint élőzenés mulatsággal várják a vendégeket. A zenét Belicza András és barátai szolgáltaják. Jegyár: 7 ezer forint. További információ kérhető a csingerandrea@nepfolakitelek. hu e-mail címen, vagy a 06-30-487-8940-es telefonszámon.

Internetes szavazással is segíthetjük a sebész főorvos elismerését
Publikálás dátuma: 2018. március 16.

Ellátottjai jelölték dr. Reznyák Béla kiskunfélegyházi sebészt, a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. Jelöléséről a főorvos annyit mondott: - Nagyon meglepődtem, ugyanakkor örömteli érzés is volt, éppen azért, mert olyanok javasoltak a kitüntető díjra, akiket kezeltem. A sebész főorvos kitüntető díját március 31-éig lehet támogatni a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon.

Kikindai barátaikkal együtt ünnepeltek a Darvas iskola diákjai
Publikálás dátuma: 2018. március 16.

Március közepe a kokárdák és a nemzetiszínű lobogók időszaka. A magyar forradalom és szabadságharc évfordulója egy olyan ünnep, amelyre gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen készülnek. 14-én délelőtt a Darvas iskola tornaterme is ünnepi díszbe öltözött. A jelképekben gazdag díszletek közé ötven negyedikes tanuló varázsolt pezsgő, forradalmi hangulatot. A modern, sok zenével és mozgással tarkított előadás felidézte a márciusi ifjak szabadságvágyát, lelkesedését, a kivívott jogok feletti örömét, de a szabadságharc bukása miatti fájdalmát is. A megemlékezésen vendégként vettek részt a Százszorszép Óvoda nagycsoportosai, valamint a kikindai Fejős Klára Általános Iskola pedagógusaiból és diákjaiból álló delegáció tagjai. Történelmünk nagy alakjainak és eseményeinek felelevenítése így a határon túli barátságok elmélyítését is segítette.

Március 24-éig látogatható az emléktár-kiállítás
Publikálás dátuma: 2018. március 16.

Kiskunfélegyháza tanácsa 1902. december 7-én alapította városunk múzeumát, a Kiskun Múzeumot az akkori gimnáziumi gyűjteményre alapozva. Az esemény évfordulója alkalmából nyílt meg még decemberben az az emléktár-kiállítás, amely a félegyháziaktól kapott tárgyakat mutatja be. A kiállításon többek között régi kosarakat, órákat, fényképeket, térképeket, bakelitlemezeket, könyveket, használati tárgyakat, bútorokat lehet megtekinteni március 24-éig.

Utak a Móra gimiből
Publikálás dátuma: 2018. március 16.

“Ne félj attól, hogy kudarcot vallasz! Még mindig jobb, mintha meg se próbálod!”
Március 10-én nagyszabású pályaorientációs rendezvényen vehettek részt a Móra Ferenc Gimnázium tanulói. Az iskola volt diákjai közül idén 12-en tértek vissza egykori osztálytermeikbe, és fogadták a jelenlegi mórásokat előadásaikon, workshopjaikon.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek