Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.04.13-04.20.

 
Bemutatkoztak az új tanyagondnokok
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

Az elmúlt évben bővült a tanyagondnoki szolgálat két új körzettel. Az új tanyagondnokok Boda Jánosné és Pintér Jenő április 12-én lakossági fórum keretei között mutatkoztak be az érdekelteknek.

A lakossági fórumot két helyszínen – az aranyhegyi közösségi teremben és a Selymesért Egyesület székházában – tartották. Mindkét helyszínen nagy volt az érdeklődés.

Boldogan játszanak a Szilveszteri Futás bevételéből vásárolt sporteszközökkel
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

Első alkalommal zárta a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub a 2017-es évet jótékonysági célzatú Szilveszteri Futással.

A közkedvelt évzáró sportesemény előtt minden médiában felhívták a figyelmet arra, hogy ezúttal a hosszú távot teljesítőknek jelképes összeggel lehet nevezniük (500 Ft), mellyel a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjainak fejlődését segítik elő. Az alapötletet egy hasonló szegedi rendezvény adta, melyből egyenesen következett az, hogy tulajdonképpen városunkban is megvalósítható lenne egy jótékonysági sportesemény.

Két íjászverseny egy hétvégén
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

Délegyházán és Szegeden jártak a KHTK – FÉNYPÁRDUCOK ÍJÁSZ SZAKOSZTÁLY tagjai az elmúlt hétvégén.

Szombaton a Délegyházi Faluszépítő Egyesület Íjász Tagozatának örömíjász versenyén Vasné Köteles Anita és Vas Tibor képviselte a Szakosztályt. A 20 célos 3D-s, mozgó célokat felvonultató versenyen közel 180 induló volt. Vasné Köteles Anita longbow felnőtt nő kategóriában nagyszerű teljesítménnyel 1. lett, Vas Tibor szerény teljesítménye a 12. helyre volt elég.
Másnap a „Szögedi Szittyaföldön” nagy létszámú, 11 fős csapattal képviselték Kiskunfélegyházát a FÉNYPÁRDUCOK. A Szegedi Szittyák 24 célos, 3D-s vadászversenyén célonként csak két lövést adhattak le az íjászok. A jó hangulatú, igen pergő versenyen az alábbi eredmények születtek.

Könyvtársarok - A könyv a legnagyobb csoda
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

Harmadik alkalommal ad otthont a Lovász Szakma Kiváló Tanulója Versenynek a félegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripar Szakképző Iskola. A 18. országos versenyen nyolc iskola 15 lovász tanulója bizonyítja felkészültségét. Szerdán elméleti, csütörtökön pedig gyakorlati tudásukról adnak számot a legjobb lovászok a szakmai zsűri előtt.

Sikert arattak a kossuthos fodrászok Kárpátalján
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

A Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola részt vett április 14-én, Kárpátalján, a Royal Beauty Kárpát Kupa 2018, Nemzetközi Szépségipari Kiállításon, Versenyen és Vásáron, amit Munkácson, az Eventum Hall rendezvényházban tartottak. A versenyt magas színvonalon szervezték meg, a helyszín és a versenyzők munkái rendkívül látványosak és sokszínűek voltak.
 

Sportrelikviákat bocsátanak licitre, a kórház javára
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

Három különleges tárgyat bocsát árverésre az Egészségért Közalapítvány a Kórházért. A felajánlásokból származó bevételt a kardiológiai rehabilitációs kezelő berendezésére fordítják. Dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes fia vízilabda edzésén látta meg azt a labdát, ami az ötlet inspirálója lett. A sporteszköz különlegessége ugyanis, hogy a dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány által fémjelzett háromszoros olimpiai bajnok vízilabdacsapat szinte valamennyi játékosának aláírása szerepel rajta. Kézjegyével látta el például dr. Kemény Dénes, Biros Péter, Kásás Tamás, Benedek Tibor, Fodor Rajmund, dr. Kiss Gergő, Szécsi Zoltán, dr. Molnár Tamás, Kósz Zoltán, dr. Steimecz Barnabás, Varga Zsolt. Körtvélyessy doktor megkereste dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnokot, aki szeretettel felajánlotta a nemes célra a felbecsülhetetlen eszmei értékű darabot. A szép gesztushoz csatlakozott Félegyháza büszkesége, az 1977-es világbajnok dr. Réczi László. Ő két tárgyat ajánlott fel: egy kupát, amit a világbajnokság után a Kecskeméti Sportfelügyelőség adományozott számára, valamint egy 2015-ben kapott különleges bort, aminek palackjában két birkózó feszül egymásnak, egyikük – őt jelképezve – piros mezben

Süss fel nap, Szent György nap
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

Sok szeretettel várja a kicsiket és a nagyokat a Kiskun Múzeum 2018. április 28-án, szombaton a Petőfi Sándor Emlékházba.
Program:

9 – 9.30 óra: Mese a sárkányról
9.45 – 10.30 óra: Ismerkedés a Szent György napi népszokásokkal és a pásztorélethez kapcsolható tárgyakkal, viseletekkel
11.00 – 11.30 óra: „Kincskeresés”
11.30 – 12.00 óra: Énekek a juhászokról
12.00 – 13.00: Kézműves foglalkozás keretében bőrerszény készítése

Testvériskolai találkozó
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

A Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola tanulói április 11-e és 14-e között meglátogatták a segesvári Aurel Mosora Általános Iskola diákjait. A két intézmény között testvériskolai kapcsolat van, tavaly a kiskunfélegyházi családok fogadtak segesvári gyerekeket. A kirándulást nagyszerű élmények, csodálatos helyszínek gazdagították. Jártak a diákok Vajdahunyad középkori várában, élvezték a híres erdélyi vendégszeretet, megismerkedtek Drakula történetével, Kőhalom középkori romvárával, hazafelé pedig a Tordai-hasadék lélegzetelállító szurdokjai között túrázott a csapat. Végezetül Arany János Nagyszalontája után érkeztek haza a kirándulók.

Aktív életútról számolt be a 90 éves Béla bácsi
Publikálás dátuma: 2018. április 19.

A 90. születésnapját ünneplő Juhász Bélát április 18-án köszöntötte a város nevében Balla László alpolgármester. Béla bácsi feleségével közösen szeretettel fogadta a csokrot és az oklevelet. Az ünnepelt a köszöntőknek elmondta, hogy bizony adódnak egészségügyi gondjaik, de szerencsére háztartásukat nap mint nap rendben tudják tartani, naponta főznek és a kertet is gondozni tudják. Segítségükre vannak a gyerekek is, de négy lányunokájuk és dédunokájuk is sokszor meglátogatja őket,segítenek, ha szükség van rá.
 

Az ünneplés, mint nevelési lehetőség
Publikálás dátuma: 2018. április 19.

A Móra Ferenc Gimnáziumban a megemlékezések egészen új generációja kezd kialakulni, amelyet az április 11-i magyar költészet napi rendezvények is megmutattak. Az iskola interaktív, intenzív tanulói részvétellel zajlott műsorai az élményszintű tanulással, fejlődéssel párosultak.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. április 19.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

1. Alex: 2 éves, vörös keverék kan
2. Hanna: 5 hónapos, vörös keverék szuka kölyök
3. Lassie: 7 hónapos, trikolor keverék szuka
4. Manyika: 2,5 éves, fekete-barna keverék szuka

A menhely honlapján (http://menhelykkfhaza.hu) további képek, és örökbe fogadható kutyák tekinthetők meg. A bemutatott kutyák után érdeklődni a Fido Bácsi Közhasznú Alapítványnál, a 70/331-1634 és a 70/43-43-002 telefonszámokon, vagy a Csólyosi úti telephelyen lehet.

Helyi hírekkel erősít a Rádió Smile
Publikálás dátuma: 2018. április 19.

Csaknem húsz év kihagyás után ismét lesz rádióhallgatottsági felmérés Félegyházán. A Médiahatóság megbízására a következő hetekben telefonos megkeresés alapján térképezik fel a térségben élők rádióhallgatási szokásait – tudtuk meg Csőszi Viktortól, a Rádió Smile ügyvezetőjétől, aki hozzátette: nagyon örül, hogy megbízható adatok születnek.

Jótékonysági birkózó bál
Publikálás dátuma: 2018. április 19.

A Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület vezetése, sportolói és szülői közössége idén is megrendezi a hagyományos jótékonysági bálját 2018. május 12-én, szombaton 19 órától, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

Vacsora: sültes tál és marhapörkölt
Zene: Fantasy Duó
Helyszín: Constantinum Sportcsarnok
Jegy ára: 4000 Ft

A bál bevétélét a birkózó egyesület növendékei edzési feltételeinek javítására kívánják fordítani.

Részvételi szándékukat Ván Jenő elnök-edzőnél (06-20/9369-703), vagy Szabó József edzőnél 06-20/9413-452) jelezhetik.
Jegyek átvehetők a Polgármesteri Hivatal épületében üzemelő Tourinform irodában, vagy edzéseken.

Platános irodalmi sikerek
Publikálás dátuma: 2018. április 19.

Platános diákok április 10-én József Attila tiszteletére rendezett Szépolvasó versenyen vettek részt a József Attila iskolában. A 4. osztályosok között Tímár Csenge az első helyezett lett. Az 5-6. osztályosok korcsoportjában Kiss Boglárka az első, Csontos Dóra a második Kis Virág pedig a harmadik helyen végzett. A 7-8. osztályosok között Szabó Anita II., Rácz János Dominik III. A költészet napján a Testvérmúzsák találkozóján csillogtathatták meg tehetségüket verssel, dramatizációval, zenével. Ezen a napon a Constantinum intézményben megrendezett szavalóversenyen az 5-6. osztályosok korosztályában különdíjban részesült Varga Bernadett Napsugár, a 7-8. osztályosok közül Rácz János Dominik a II., Baranyi Szonja a III. helyezést érte el.

Sikeres dupla forduló
Publikálás dátuma: 2018. április 19.

Két nap alatt két mérkőzést játszottak a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola játékosai a férfi NB I. keleti csoportjában. A bajnokság második helyén álló félegyháziak mindkét találkozójukat sikerrel vették. Elsőként április 13-án a Nyírbátor ASE-t fogadták, mindössze négy partit veszítve magabiztosan, 14-4-re nyertek. A következő napon, április 14-én Budapesten az Eötvös-Diák Pedagógus SE I. játékosaival álltak asztalhoz. Az Erdélyi Szabolcs, Korponai Zoltán, Varga Károly és Pengő Gábor összetételű csapat 11-7-es győzelmet aratott. Sikerieknek köszönhetően három fordulóval a szezon vége előtt a félegyháziak továbbra is őrzik második helyüket a bajnokságban.

Startra fel!
Publikálás dátuma: 2018. április 19.

Készülj velünk a motoros szezonra. Jelentkezz folyamatosan induló segédmotoros, A1-es, A2-es és korlátlan nagy motoros képzéseinkre!

Süss fel nap, Szent György nap!
Publikálás dátuma: 2018. április 19.

Ingyenes Szent György-napi programmal várnak kicsiket és nagyokat április 28-án, szombaton a Petőfi Sándor Emlékházba (Petőfi Sándor u. 7. ).

Útlezárás fakivágás miatt
Publikálás dátuma: 2018. április 19.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy április 20-án, pénteken 7 órától lezárják a DM bolt előtti parkolót, fakivágás miatt.

Zenei verseny a helyi zeneiskolában
Publikálás dátuma: 2018. április 19.

A félegyházi Alapfokú Művészeti Iskolában rendezték meg április 13-án és 14-én a III. Magyar Szerzők Vokális és Hangszeres Műveire Kiírt országos versenyt, amit kétévente hirdetnek meg, és a résztvevők kizárólag magyar zeneszerzők műveivel nevezhetnek. A kétnapos versenyen 32 iskola, majdnem 80 diákja indult kamara-, szóló- és énekes produkcióval. A zsűri – amelynek összetétele kezdetektől változatlan – öt korcsoportból választotta ki a legjobb produkciót. A zsűri elnöke, Balázs Árpád zeneszerző volt, a tagok Király Márta, a Debreceni Egyetem nyugalmazott docense, dr. Kecskés György, a Szegedi Tudományegyetem docense, valamint Balogh Előd, a helyi zeneiskola egykori tanára volt. A rendezvény legfőbb támogatója, a Hidas Frigyes Alapítvány, mellette számos cég segítette a megvalósítást. A fővédnök dr. Hoppál Péter, a magyar kultúráért felelős államtitkár és Gajdics Ottó újságíró volt. A versenyen résztvevők közül a zsűri által kiválasztott növendék egy élő adásra kap lehetőséget a Bartók Rádióban.

A mórások Adyt állították ünnepi műsoruk középpontjába
Publikálás dátuma: 2018. április 18.

A Móra Ferenc Gimnázium tanulói 2013 óta minden évben egy jeles költő életművét feldolgozva tartanak ünnepi műsort a költészet napján. Idén Ady Endre gondolatait rendezték össze egy előadássá, amelyet délelőtt az iskolájukban adtak elő, délután pedig a szélesebb közönséget is megörvendeztették egy jól szerkesztett irodalmi műsorral a művelődési központban. A bemutató előtt Juhász István nyugalmazott tanár méltatta a költő munkásságát, majd a függöny mögé vonulva maga is szereplőjévé vált a darabnak.

Megfiatalított csapattal utaztak Szegedre a vízilabdázók
Publikálás dátuma: 2018. április 18.

Betegségek és egyéb okok miatt tartalékosan, mindössze egy cserével játszották le a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület vízilabdázói a bajnokikat Szegeden, a III. korcsoportos Vidék Bajnokság „Kék” csoportjának 5. fordulójában, április 14-én és 15-én. A kétnapos forduló során két-két mérkőzés várt a vízilabdázókra. A tabellán mögöttük helyezkedő Invictus és a Gyula csapatát legyőzték, míg az első két helyen álló szentesi lányoktól, illetve a Bujka Úszó és Vízilabda Sportegyesülettel szemben alulmaradtak. A záró fordulónak június 9-én és 10-én a Kiskunfélegyházi Városi Strand és Uszoda ad otthont.

Megújul a Boczonádi-sír
Publikálás dátuma: 2018. április 18.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata kezdeményezésére és anyagi támogatása mellett megindult Boczonádi Szabó József altábornagy családi sírjának és emlékművének felújítása – tájékoztatta lapunkat Deli József nyugalmazott ezredes. A felújítási munkálatokat a Bozóki Testvérek Kft. vállalta, a költségekhez az önkormányzat, a Honvédelmi Minisztérium, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum mellett még egy Amerikában élő család is hozzájárul. A bontás, a szükséges felújítási munkálatok és a környezet rendbetétele után, május 17-én lesz az emlékmű avatása. Az ünnepségen a még élő családtagok is részt vesznek.

Pályaválasztókat várt a Közgé
Publikálás dátuma: 2018. április 18.

A Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium április 13-án, a Szakmák Éjszakája rendezvényén bemutatta a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, hogy milyen szakmai képzések vannak az intézményben, és azt is, hogy milyen elhelyezkedési lehetőségek várják a végzősöket. A tanszakokat bemutató standokon az iskola tanulói és az oktatók ismertették a különböző szakok lehetőségeit, előnyeit. A rendezvényen Huszka Klára pályaválasztási szaktanácsadó és az iskola pszichológusa is segítette az érdeklődő, de még bizonytalan pályaválasztókat.

Rekord számú induló az aquatlon versenyen
Publikálás dátuma: 2018. április 18.

A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szervezésében, a Magyar Triatlon Szövetség támogatásával rendezték meg a SPORT XXI. Aquatlon 2018 Dél-Keleti Regionális Döntőjét április 15-én, Kiskunfélegyházán. A szakaszos versenyen Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye igazolt és amatőr sportolói is rajthoz álltak.
 

Szakmai titkokba kaptak betekintést
Publikálás dátuma: 2018. április 18.

A szakmák, a szakképzés iránt érdeklődő fiatalok és szüleik is betekintést nyerhettek április 13-án a Kossuth Lajos szakképző iskola életébe. Bemutatták nekik, hogy milyen szakmákat sajátíthatnak el, a tanműhelyekben az eszközöket is kipróbálhatták. Foglalkozhattak a fémek, a fa megmunkálásával, akár cukrászkodhattak is egy kicsit. A játék, a szórakozás sem maradt el az intézmény életéből a szakmák éjszakáján.

Zöld oldal - Megkezdődtek a tavaszi munkák a parkokban
Publikálás dátuma: 2018. április 18.

A városi parkok március-áprilisi szezonindító munkái mindig kihívás elé állítják a kertészeket. A téli síkosságmentesítési munkák után nagy a váltás, hiszen ilyenkor szinte robban a természet. Hirtelen gyors egymásutánban jönnek a metszések, növénytisztítások, növénypótlások, fűszellőztetés, kapálás-gyomlálás, öntözés, téli károk eltakarítása, lombgereblyézés-seprés, tápanyagutánpótlás, fűnyírás, gyeppótlás. Szeretnénk, ha mindenhol, szinte egyszerre szép rend lenne. Ez persze nem megy azonnal.

Ismét mosolyt hoztak a kutyák a TESCO-ba
Publikálás dátuma: 2018. április 17.

Április 14-én, szombaton ismét a félegyházi TESCO-ban vendégeskedtek a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány tagjai, rengeteg mosolyt csalva a látogatók arcára. Az áruház 2017-es Ön választ, mi segítünk! pályázatának nyerteseként a pályázati projekt utolsó elemeként kutyás élményprogramra várták az érdeklődőket, közöttük mindazokat, akik korábban szavazatukkal támogatták az alapítványt.

Könyvtársarok - A könyv a legnagyobb csoda
Publikálás dátuma: 2018. április 17.

Április 23-a – 1995 óta – katalán javaslatra a könyv világnapja. E nap szimbolikus jelentéssel bír, hiszen 1616-ban ezen a napon hunyt el az angol nyelvű drámaírás egyik legnagyobb alakja, William Shakespeare és a kalandos életű spanyol regény- és drámaíró, Miguel de Cervantes. A nap célja nem más, mint hogy felfedezzük az olvasás szépségét, és ösztönözzük egymást a könyvek forgatására.

Körkérdés: Kilátogat-e a parkerdőbe május elsején?
Publikálás dátuma: 2018. április 17.

A félegyházi majálisnak hagyományosan idén is a parkerdő ad otthont. A megszépített, tiszta és kullancsmentesített környezet ideális helyszín egy kis kikapcsolódásra. A zenei és kulturális programok mellett többek között vidámpark és óriáscsúszda várja az érdeklődőket.

Öt érem a „Tüskében”
Publikálás dátuma: 2018. április 17.

A budapesti Tüske uszodában rendezték meg a IV. Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszóversenyt április 14-én és 15-én, amely egyben csapatbajnokság is volt, összesen 7 ország versenyzői jelentek meg. Két világcsúcs mellett országos csúcsok is megdőltek. Városunkat a Kiskun Vízi- és Szabadidő SE szenior csapata sikeresen képviselte, az örökifjú úszók öt érmet szereztek. A verseny egyben lehetőséget biztosított, hogy a szeptemberi szlovéniai Európa-bajnokság kvalifikációs időit is megússzák, ez három mellúszó számban sikerül. A legeredményesebb félegyházi Simon Géza volt a IX. (65-69 éves) korosztályban.

Székelyföld szerelmesei mutatták be legújabb kötetüket
Publikálás dátuma: 2018. április 17.

A költészet napi rendezvényekhez kapcsolódóan a városi könyvtárban mutatták be Löwey Lilla és Váradi Péter Pál Erdély című sorozatának legújabb kötetét. A Magyar Örökség-díjas és Tamási Áron-díjas szerzőpáros ezúttal az Erdély – Mezőség – a Holt-tenger tükrében címmel megjelent kiadványukat mutatták be az érdeklődőknek élménybeszámolóval és gazdag fotóillusztrációval kiegészítve. Az alkotókat Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője mutatta be, a könyvbemutatón közreműködött Soós Andrea előadóművész.

Változik a hulladékszállítás a május 1-jei ünnep miatt
Publikálás dátuma: 2018. április 17.

A május elsején esedékes hulladékszállítás május 2-án (szerdán) kerül pótlásra.

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy 2018. április 30-án a szemétszállítás a megszokott hétfői rend szerint történik.

A félegyházi tollforgatók támogatója az irodalmi alapítvány
Publikálás dátuma: 2018. április 16.

A Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítványt Apró Ferenc alapította 1996-ban, aki irodalomkedvelőként, költőként és íróként támogatni kívánta a város és térség tehetséges, feltörekvő tollforgatóit egy pályázattal. Igyekezve ezzel írásaik megismertetésére, közzétételére. Az alapítvány a költészet napján a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban tartotta az idei pályázat díjkiosztó ünnepségét.

A műszaki érdeklődésű fiatalok pályázhatnak a Gál Pál Ösztöndíjra
Publikálás dátuma: 2018. április 16.

A pályázatra április 30-áig jelentkezhetnek a kiskunfélegyházi járás területén élő, illetve ott tanuló, kiemelkedő teljesítményt nyújtó, továbbtanulni szándékozó középiskolások. A sikeres pályázó egy éven át minimum 60 ezer forint ösztöndíjat kap, utána pedig lehetősége nyílik szakmai karrierjét támogató megállapodás megkötésére.

Félegyházán is segít az adóhatóság
Publikálás dátuma: 2018. április 16.

Segítséget nyújtanak a NAV szakemberei Bács-Kiskun megye négy könyvtárában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elkészített szja-bevallási tervezet megtekintésében, javításában, módosításában, illetve a 17SZJA bevallás kitöltésében.

Fórumra várták körzetük lakóit az új tanyagondnokok
Publikálás dátuma: 2018. április 16.

Két új körzettel bővült az elmúlt évben a tanyagondnoki szolgálat. Az új tanyagondnokok, Boda Jánosné és Pintér Jenő április12-én fórumra hívta mindazokat, akik igénybe vették a szolgálat ellátását, vagy a későbbiekben szeretnék, hogy a tanyagondnokok segítsék mindennapjaikat. Az aranyhegyi közösségi teremben, illetve a Selymesért Egyesület székházában szép számmal gyűltek egybe az érdeklődők. Sok kérdés, kérés felmerült az összejöveteleken, ezek megválaszolásában a tanyagondnokoknak segítségére voltak a körzetek önkormányzati képviselői, Horváth Gábor és Ván Jenő is.
 

Műhelyfoglalkozáson vettek részt városunk testnevelő tanárai
Publikálás dátuma: 2018. április 16.

Műhelyfoglalkozást tartott a József Attila Általános Iskolában április 12-én a Testnevelés és Művészetek Munkaközössége.

A foglalkozáson nem kizárólag a József Attila iskola, hanem a városunkban tanító összes testnevelő tanára és testnevelést tanító tanítónői vettek részt.

Az előadó Kecskemétről érkezett Adamik Zoltán mesterpedagógus, szakedző személyében, aki a futóiskola és szökdelő iskola helyes végrehajtásáról beszélt a megjelenteknek, valamint gyakorlati bemutató segítségével szemléltette előadásának témáját.

Országos első helyezést nyert a Batthyány tanulója
Publikálás dátuma: 2018. április 16.

Az idei tanévben is meghirdették az „Itthon otthon vagy” - országos földrajzversenyt. Kiskunfélegyházát a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. z osztályos tanulója, Rádi Anna képviselte.
 

Serdülő Európa-bajnokságon indul Szabó Szonja
Publikálás dátuma: 2018. április 16.

Ismét van válogatott birkózó Kiskunfélegyházán. Szabó Szonja, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője tovább folytatja nagyszerű szereplését. Miután márciusban győzött a Magyar Bajnokságon, megnyerte az Esztergomban rendezett válogatót is és ezzel kivívta magának a jogot, hogy Ő képviselheti hazánkat az idei Serdülő Európa-bajnokságon a 42 kg-osok között, öregbítve ezzel a félegyházi birkózás hírnevét.

Új gazdára lelt sok használt holmi
Publikálás dátuma: 2018. április 16.

A Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében garázsvásárt tartottak április 14-én.

A rendszeresen megtartott vásáron mindig jó hangulat uralkodik. Nem volt ez másképp ezúttal sem. A vásártérnek berendezett teremben kizárólag magánszemélyek árusították megunt használati tárgyaikat, dísztárgyaikat, könyveiket, de lehetett válogatni különféle ruhák, játékok között is. A hétvégi bevásárlás közepette sokan betértek szétnézni és üres kézzel csak kevesen távoztak a vásári forgatagból.

XIII. László Jenő Sakk Emlékverseny
Publikálás dátuma: 2018. április 16.

Április 14-én, Kiskunfélegyházán rendezték meg a XIII. László Jenő Sakk Emlékversenyt. A szervezők köszönik mindenkinek, aki vállalta a játékot, és emlékezett László Jenő tanár úrra a kora nyári időjárást idéző szombaton. Új név kerül az örökös vándorserlegre, az eddigi győztesek közül egyedül Karsai István indult, aki a hetedik helyen végzett.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. április 15.
Kiemelkedő eredmények a Constantinumban
Publikálás dátuma: 2018. április 15.

Több nagysikerű versenyen is kiemelkedő eredményt értek el a kiskunfélegyházi Constantinum diákjai az elmúlt hetekben - mondta el lapunknak Mindák József intézményvezető.

Nőkről és férfiakról a költészet napján
Publikálás dátuma: 2018. április 15.

A költészet napja alkalmából Kiskunfélegyházán vendégeskedett Szabó T. Anna József Attila-díjas költő és Lackfi János író, költő, műfordító – és ahogyan ő bemutatkozásakor fogalmazott: tűzoltó, katona és vadakat terelő juhász. A költők az általános iskolásoknak tartottak rendhagyó irodalomórát a művelődési központban, beszámolva a fiataloknak a költői trükkökről, nagy klasszikusokról és kortárs költőkről. Az iskolai előadásokat követően délután a felnőtteket is megszólították, amikor a ”Verslavina" köteten keresztül a férfi-női lét szépségeibe és gyötrelmeibe vezették be hallgatóságukat, sok-sok humorral.

Titkok a levéltárból - A Tejbisztróról
Publikálás dátuma: 2018. április 15.

A volt Korona Szálló épületét 1959-ben kapta vissza a város a honvédségtől. Az épület földszintjét a Vendéglátóipari Vállalat használta, itt nyílt meg hamarosan a Kiskunság Étterem és a Mackó Büfé is. Míg a város lakói ezeket a létesítményeket gyorsan megkedvelték, addig egyre több panasz érkezett a vállalat harmadik, 1959-ben szintén ebben az épülettömbben elhelyezett üzletével kapcsolatban.

Bagolyröptetés a Platán iskolában
Publikálás dátuma: 2018. április 14.

A Platán iskolába látogatott a Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaság elnöke Kiss Balázs, aki egy fülesbaglyot és egy egerészölyv párt hozott magával a diákok nagy örömére. A civil szervezet célja, hogy összhangot teremtsen a társadalmi és természeti értékek között. A gyerekek hatalmas élménnyel gazdagodtak. Lehetőség nyílott arra, hogy aki szerette volna, annak a kezére ült a bagoly és megsimogathatta. Szenzációs sikere volt a röptetésnek, különösen, amikor az önként jelentkező kisdiákok lefeküdtek egymás mellé sorba és felettük pár centivel repült el a bagoly a „gazdája” kezére, ahol finom falatok várták. A tanári kar tagjai közül is kedvet kaptak néhányan, hogy kipróbálják a különleges élményt, így ők is lefeküdtek és várták, hogy elrepüljön felettük a bagoly.
 

Csapatban az erő!
Publikálás dátuma: 2018. április 14.

Általános és középiskolás diákok versenyeztek a megyei fordulón
A felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjében mérhették össze tudásukat, felkészültségüket a helyi versenyek általános és középiskolás diákjainak első helyezett csapatai április 11-én, Ágasegyházán. A korábbi évekhez hasonlóan több száz versenyző érkezett a katasztrófavédelmi kirendeltségeken, hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon április elején megrendezett helyi versenyekre, így a Szent Benedek Általános Iskola és AMI PG Tagintézménye is, Kiskunfélegyházáról.

Digitális témahét a Batthyányban
Publikálás dátuma: 2018. április 14.

Ebben az évben is, mint a tavalyiban a Batthyány Lajos Általános Iskola is részt vett a Digitális Témahét nevű országos projektben. A témahét koordinátora Fekete Imre tanár volt. Most Krnács András tartott előadást “Netezz biztonságosan” címmel, ahol az iskola 5. évfolyamának tanulói vettek részt.

Konferenciát tartottak a félegyházi nagycsaládosok
Publikálás dátuma: 2018. április 14.

A családi értékek a 21. században címmel ötödik alkalommal rendezett szakmai konferenciát a Kiskunfélegyházi Nagycsaládosok Egyesülete a városi könyvtárban.

A 28 éve működő egyesület azzal a céllal hívta életre a konferenciát, hogy segítsék azon szakemberek munkáját, akik kapcsolatban állnak a nagycsaládosokkal – mondta el la BAON internetes hírportál munkatársának Tarnóczkiné Tünde főszervező, az egyesület elnöke. A védőnők, pedagógusok, gyógytornászok, egészségügyi dolgozók, bölcsődei gondozók előadást hallhattak Gitidiszné Gyetván Krisztina védőnőtől a bababarát kórházak előnyeiről.

Útlezárás sportverseny miatt
Publikálás dátuma: 2018. április 14.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya ezúton értesíti a lakosságot, hogy április 15-én, vasárnap lezárják a Kossuth utca egy szakaszát az EMMI Sport XXI. Aquatlon Regionális döntő lebonyolítása miatt. A korlátozás a Dózsa György - Ady Endre utca kereszteződésétől a Kossuth utca Majsai út kereszteződéséig tart 10.30 és 14 óra között. Kérik az autósokat, hogy autóikkal a verseny ideje alatt máshol parkoljanak.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek