Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.04.20-04.27.

 
A képviselőtestület dr. Kása Zsuzsannát javasolja a Móra Ferenc Gimnázium élére
Publikálás dátuma: 2018. április 27.

Két intézményvezetői pályázatot is véleményezett a félegyházi képviselő-testület áprilisi ülésén. A Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola igazgatói posztjára kizárólag az intézményt jelenleg is vezető Jankovszki Zoltánné pályázott. A képviselők a megkezdett munka folytatása mellett foglaltak állást, amikor támogatásukról biztosították az igazgató asszonyt.

Csodálatos tájakon jártak a PG diákjai Erdélyben
Publikálás dátuma: 2018. április 27.

Felejthetetlen, élményekben gazdag utazáson vehettek részt a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézményének és a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola diákjai március 18-26 között az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő által kiírt „Határtalanul" pályázaton nyert támogatásnak köszönhetően.

Diákönkormányzatot választottak a félegyházi fiatalok
Publikálás dátuma: 2018. április 27.

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat április 24-én választott új polgármestert és képviselőket. A város oktatási intézményeiben sokan járultak az urnák elé, a választás a szabályoknak megfelelően, zökkenőmentesen zajlott. A leadott voksok alapján a diákközösség Barna-Pap Adriánt, a Szent Benedek Gimnázium tanulóját választotta diákpolgármesterré. A GYIÖK megválasztott képviselői és polgármesterük április 26-án a város képviselő-testületének ülésén tették le esküjüket, és vették át a megbízólevelet Csányi József polgármestertől.
 

Előkelő helyen végeztek a dózsások
Publikálás dátuma: 2018. április 27.

Április 21-én rendezték meg Szolnokon a 22. Curie Környezetvédelmi Emlékverseny országos döntőjét, ahol a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola két korosztályban is képviselte városunkat. A döntőbe a területi fordulók eredményei alapján kategóriánként a 13 legjobb csapatot hívták meg. A dózsások ebben az erős mezőnyben végeztek mindkét csoportban (5-6. és 7-8. évfolyam) a nagyon előkelő negyedik helyen, alig lemaradva a dobogóról.

Esküt tettek az új félegyházi diákönkormányzati képviselők
Publikálás dátuma: 2018. április 27.

Esküt tettek a kiskunfélegyházi gyermek és ifjúsági önkormányzat újonnan megválasztott képviselői a csütörtöki városi közgyűlésen.
Az eskütétel után Csányi József polgármestertől vehették át megbízólevelüket. A város diáksága két polgármester-jelöltre és 32 képviselő-jelöltre adhatta le szavazatát. Ez alapján a diákönkormányzat tagja lett: Almási Emerencia, Jaksa András, Csányi Dorka, Csányi Leila, Farkas Nándor, Szabó Gergő Zsolt, Ambrus Mária, Járvás Mercédesz, Czibolya Máté, Szikszai Dorina, Csuka Dániel, Tóth Violetta, Horváth Sámson, Papp Vivien, Rácz Melissza, Szarka Gréta, Szondi Boglárka, Zsíros-Juhász Zsombor, Ficsór Gábor, Galló-Szabó Dorka, Juhász Dávid, Keserű Csaba, Dudás Tamás, Szabó Zsombor, Borsos Donát, Farkas Dominik, Nikula Kitti, Turcsányi Mátyás, Ladányi Bence, Földházi Ádám, Balla Zsófia és Fetter Virág. A diákpolgármester Barna-Pap Adrián, a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézmény tanulója lett.

Szerdán indul a kórházjárat
Publikálás dátuma: 2018. április 27.

Május 2-án, szerdán indul az első kórházjárat Kiskunfélegyháza és a kecskeméti megyei kórház között. A beszerzési eljárás eredményeként a félegyházi székhelyű Szalai Busz Kft-vel kötött egy évre szóló szerződést az önkormányzat. A kórházjárat hetente háromszor, hétfő, szerda és pénteki napokon közlekedik. A kényelmes és korszerű, légkondicionált, alacsony padlós Mercedes busz mozgássérültek szállítására is alkalmas.

Tágasabb várók, bizalmasabb orvos-beteg kapcsolat
Publikálás dátuma: 2018. április 27.

Mint arról korábban már beszámoltunk, 500 millió forintos ráfordítással felújítja az önkormányzat a Korond utca 5. szám alatti, volt SZTK épületet, és egészségügyi profillal újrahasznosítja azt. Ez lesz a város történetének eddigi legnagyobb önerős beruházása, amely – Csányi József polgármester szavait idézve – minőségi előrelépést jelent a félegyházi betegek és orvosok számára is. A leendő helyiségek egy részét már lekötötték. Az alábbiakban azok az orvosok mondják el mit várnak a létesítménytől, akik már eldöntötték, hogy itt bérelnek rendelőt.
 

XV. Kuchinka Vilmos úszó emlékverseny
Publikálás dátuma: 2018. április 27.

 DMTK-KVSE Aquasport Egyesület idén is megrendezi a Félegyházán már hagyománnyá vált nagy sikerű XV. Kuchinka Vilmos Úszó Emlékversenyt 2018. május 26-án, szombaton 10 órától.

Interkulturális tanulás idegen nyelvi órákon
Publikálás dátuma: 2018. április 26.

Az AFS (American Field Service) International több mint 60 éve, Magyarországon 19 éve működő diákcsere szervezet, amely interkulturális tanuláshoz nyújt lehetőséget azáltal, hogy a diákok külföldi tartózkodásuk ideje alatt megismernek egy kultúrát, megtanulnak egy nyelvet, s ezáltal megváltozik a világszemléletük. A közelmúltban a Móra Ferenc Gimnázium is ilyen idegen nyelvi tanóráknak adott otthont.

Kiskunfélegyházán lesz a Megyei Tűzoltó Nap
Publikálás dátuma: 2018. április 26.

125 éves a Kiskunfélegyházi Tűzoltóság, ezért idén Kiskunfélegyházán rendezi meg a Megyei Tűzoltó Napot május 3-án, csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - adta hírül a keol.hu

Magyari Béla emlékére
Publikálás dátuma: 2018. április 26.

A kiskunfélegyházi születésű Magyari Béla tartalmas életútjának állomásait Tarjányi József foglalta össze. A város díszpolgára 68 éves korában hunyt el. Halálhírét szülővárosában mély megrendüléssel fogadtuk.

Napokon belül indulhatnak az önkormányzati útépítések – megújul a Nefelejcs utca és befejezik a Csólyosi utat
Publikálás dátuma: 2018. április 26.

Önkormányzati forrásból új burkolatot kap idén a Nefelejcs utca, az utolsó egy kilométeres szakaszon is elkészül a Csólyosi út felújítása, továbbá járda és kerékpártároló épül az Aranyhegyi lakótelepen. A kivitelezési feladatokra kiírt közbeszerzési eljárás a napokban lezárult, a legjobb ajánlatot adó, félegyházi székhelyű Út-Ép-Ker Kft. kapta meg a lehetőséget a kivitelezésre. A munkálatok a vállalkozási szerződés aláírását követően, azaz május elején megkezdődhetnek. A kivitelezéssel három hónapon belül végezni kell. A három projekt teljes bekerülési költsége 190 millió forint, amit teljes egészében az önkormányzat finanszíroz.

Sportrelikviákat bocsátanak licitre, a kórház javára
Publikálás dátuma: 2018. április 26.

Három különleges tárgyat bocsát árverésre az Egészségért Közalapítvány a Kórházért. A felajánlásokból származó bevételt a kardiológiai rehabilitációs kezelő berendezésére fordítják.

Dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes fia vízilabda edzésén látta meg azt a labdát, ami az ötlet inspirálója lett. A sporteszköz különlegessége ugyanis, hogy a dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány által fémjelzett háromszoros olimpiai bajnok vízilabdacsapat szinte valamennyi játékosának aláírása szerepel rajta. Kézjegyével látta el például dr. Kemény Dénes, Biros Péter, Kásás Tamás, Benedek Tibor, Fodor Rajmund, dr. Kiss Gergő, Szécsi Zoltán, dr. Molnár Tamás, Kósz Zoltán, dr. Steimecz Barnabás, Varga Zsolt. Körtvélyessy doktor megkereste dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnokot, aki szeretettel felajánlotta a nemes célra a felbecsülhetetlen eszmei értékű darabot. A szép gesztushoz csatlakozott Félegyháza büszkesége, az 1977-es világbajnok dr. Réczi László. Ő két tárgyat ajánlott fel: egy kupát, amit a világbajnokság után a Kecskeméti Sportfelügyelőség adományozott számára, valamint egy 2015-ben kapott különleges bort, aminek palackjában két birkózó feszül egymásnak, egyikük – őt jelképezve – piros mezben.
 

Szittya-földön és Koppány-földön jártak a Koppányok
Publikálás dátuma: 2018. április 26.
2018. április 15-én Szegeden a Szegedi Szittyák által rendezett 3 D-és versenyen vettek részt a Koppányok 6 fővel. A verseny szabályzata a HDH-IAA szabályrendszerhez igazítottan zajlott. Vadász verseny lévén a célonként 2 lövés volt egy körben 24 célon. A kihelyezett célok kizárólag 3 D-és célok voltak, általában a történelmi versenyekhez képest igen nagy távokra kihelyezve. A versenyt ragyogó időjárás és profi szervezés jellemezte.
Tökéletes kikapcsolódást nyújtott a Mezgések diáknapja
Publikálás dátuma: 2018. április 26.

Április 25-én szemétgyűjtéssel kezdődött a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskola diáknapja.

Mint minden évben, idén is munkával kezdték a mezgések a Diáknapot. Elsőként az iskolájuk környékén tettek rendet, majd 10 órakor a Csongrádi úti Tangazdaságban folytatták napjukat a jól megérdemelt szórakoztató progamokkal.

150 éve hunyt el Tompa Mihály
Publikálás dátuma: 2018. április 25.

Ebből az alkalomból tart megemlékezést K. Csontosné Tompa Anna nyugalmazott pedagógus a költő életéről és munkásságáról. Az irodalmi est május 10-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Hattyúházban. Közreműködik: Mayer László.

1848-49 sorsfordító hatása Kiskunfélegyházán és a Jászkun kerületben
Publikálás dátuma: 2018. április 25.

E témáról beszél hallgatóságának Bánkiné dr. Molnár Erzsébet történész-levéltáros. Az előadás a Városalapítók Hetén, május 24-én, csütörtökön 18 órakor lesz a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A baj nem jár egyedül – Segítsünk közösen!
Publikálás dátuma: 2018. április 25.

Aki fogyatékos gyermeket nevel, az egy életre keresztet kap a vállára. Egy olyan keresztet, amelyet szembeszélben is cipelni kell, akkor is, ha a rárakódott újabb terhek súlya alatt roskadozik a család. Török Janika szülei tizennyolc éve küzdenek a problémákkal, de ez az év, a betegségek és az anyagi gondok végleg botot tettek a küllők közé.

Csütörtökön tartja soros ülését a képviselő-testület
Publikálás dátuma: 2018. április 25.

A város képviselő-testülete április 26-án tartja soros, nyilvános ülését, amelyen 28 napirendi pontot vitatnak meg. A bizottságok valamennyi előterjesztést megvitatták és elfogadásra javasolják a testületnek. A városüzemeltetési, valamint a gazdasági bizottság többek között a Félegyháza településképének védelméről szóló rendelet megalkotását szorgalmazta. A művelődési és szociális bizottság véleményezte az oktatási intézmények vezetői állására beérkezett pályázatokat is. A bizottsági tagok a Darvas Általános Iskola igazgatói kinevezésére Jankovszki Zoltánnét javasolta. A Móra Ferenc Gimnázium igazgatói posztjának betöltésére pedig dr. Kása Zsuzsannát tartotta a legalkalmasabbnak.

Félegyházi kitüntetett a Rendőrség napján
Publikálás dátuma: 2018. április 25.

A Kecskeméten, április 24-én tartott ünnepségen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelkedő munkát végző munkatársai részesültek elismerésben.

Kiemelkedő és huzamosabb időn át magas színvonalon nyújtott kimagasló teljesítménye elismeréséül az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, Papp Károly rendőr altábornagy tanácsosi címet adományozott Timafalvi László rendőr ezredesnek, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetőjének, továbbá Fodor Zoltán rendőr főtörzszászlósnak, a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség, Hatósági Osztály vizsgálójának.

Magyarország Belügyminisztere bűnügyi kategóriában az „Év Rendőre” miniszteri elismerést adományozta Bogdány Gyula rendőr alezredesnek, a Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya osztályvezető-helyettesének, illetve rendőr ezredessé léptette elő Gottschall Henrik rendőr alezredes, rendőrségi tanácsost, az Ellenőrzési Szolgálat vezetőjét.

Gyönyörű eredményeket értek el a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület versenyzői a kiskunfélegyházi Aquatlon versenyen
Publikálás dátuma: 2018. április 25.

A március óta triatlon szakosztállyal bővült DMTK-KVSE Aquasport Egyesület gyerkőcei 2018. április 15-én a Kiskunfélegyházán rendezett Aquatlon versenyen vettek részt. A csapat ismét megmutatta erejét, s remekül teljesített a versenyen. A gyerekek versenyszellemét remekül tükrözi, hogy nemcsak a triatlon szakosztály tagjai, hanem az úszók illetve vízilabdás gyermekek is részt vettek a megmérettetésen.

Jó gazdákat nevel a Mezgé
Publikálás dátuma: 2018. április 25.

Idén először rendezték meg a Gazda Szakma Kiváló Tanulója Versenyt a NAK és a Greguss Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola szervezésében, Hódmezővásárhelyen. A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból két diák mérte össze szakmai tudását az ország 10 iskolájából érkező gazda tanulókkal. A 15 versenyző közül Kis Bence a 3., Simó Szabolcs a 8. helyezést érte el.

Múzeumtúra Bajára
Publikálás dátuma: 2018. április 25.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez Bajára, május 12-én, szombaton. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Jelentkezni a múzeumtúrára a 06/70/221-1608-as telefonszámon lehet. Indulás időpontja: május 12., szombat 7.45-kor. Találkozás az állomáson 7.30-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg. Felhívják a figyelmet, hogy a vonatra nem kell pótjegyet vásárolni.

Soha többé
Publikálás dátuma: 2018. április 25.

A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Kecskeméten tartott előadást a Móra Ferenc Gimnázium tanára, dr. Nagy István. A nagy sikerű előadást, amelynek címe Soha többé, a Katona József Könyvtárban kecskeméti középiskolások halhatták. Dr. Nagy István történelem tanár korábbi kutatásai eredményeit tárta fel a hallgatóság előtt, amely a két világháború közötti kecskeméti zsidóság helyzetét és az antiszemitizmus kialakulását mutatja be.

Tájékoztató a bölcsődei beiratkozásról
Publikálás dátuma: 2018. április 25.

A kiskunfélegyházi képviselő-testület döntése értelmében a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény keretében működő bölcsődékben a 2018/2019. gondozási évre május 7-én, hétfőn 8 és 18 óra, valamint május 8-án, kedden 8 és 16 óra között lehet beiratkozni.

A félegyházi városházán vette át megbízólevelét Lezsák Sándor
Publikálás dátuma: 2018. április 24.

Lezsák Sándor április 24-én Kiskunfélegyházán a városháza dísztermében vette át országgyűlési képviselői megbízólevelét dr. Dobák Nándortól, a választási bizottság elnökétől. A 4. számú választókerület régi-új képviselőjét a megbízás átadásakor polgármesterek és kampányának segítői is köszöntötték a megbízás átadásakor.

Dr. Dobák Nándor a megbízólevél átadásakor részletesen ismertette a 4. számú választókerületben indult jelöltek szavazati arányait. Beszámolójából kiderült, hogy Lezsák Sándor meghatározó fölénnyel, a voksolók 60,2 százalékának bizalmával nyerte el a képviselői posztot. Ezzel a megbízatással immár a hetedik ciklusban képviselheti térsége érdekeit az Országgyűlésben.  

A megbízólevél átvételét követően Lezsák Sándor elmondta, hogy töretlen lendülettel fog dolgozni térsége fejlődéséért. A körzet polgáraival, valamennyi civil közösséggel, a polgármesterekkel a korábbiakhoz hasonlóan együttműködő, jó kapcsolatot fog tartani, meghallgatva, felkarolva mindig a legaktuálisabb teendőket. 

A lovat nem legyőzni kell, hanem meggyőzni
Publikálás dátuma: 2018. április 24.

A kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripar Szakképző Iskola adott otthont a 18. Lovász Szakma Kiváló Tanulója Versenynek. A megmérettetésen nyolc iskola 15 lovász tanulójának kellett bizonyítania szakmai felkészültségét. A verseny első napján, 18-án elméleti kérdések megválaszolására volt kíváncsi a szakértő zsűri. Másnap fogathajtó és lovas képességeiket kellett megmutatni a versenyre nevező 11 lánynak és 4 fiúnak. A házigazdák nem csak kiváló szervezőnek, rendezőnek bizonyultak, de azt is megmutatták, hogy a városban kiváló lovasokat képeznek. Ennek bizonyítéka, hogy tanulóik közül Jaksa Brigitta az első, Benkó Izabella a második helyezést érte el. Felkészítő tanáraik Szajbert Éva és Kamocsa Dorisz voltak.

Ingyenes buszjárat a Majálisra
Publikálás dátuma: 2018. április 24.

Május 1-én a Szalai-Busz Kft. támogatásával ingyenes buszjáratok indulnak a Parkerdőbe az alábbi időpontokban: 

Buszjárat indulása: 
Lakótelep, Szent János tér, NT. Kft.: 9.30 óra, 13.00 óra, 16.00 óra

Buszjárat vissza indulása:
NT Kft., Szent János tér, Lakótelep: 13.30 óra, 16.30 óra, 20.00 óra

Majális 2018 - Programok a parkerdőben
Publikálás dátuma: 2018. április 24.

Hagyományosan a parkerdő ad otthont a félegyházi majálisnak. Kulturális programok, sport, zene, vurstli és sok más, kikapcsolódásra érdemes program vár kicsiket és nagyokat egyaránt. Ingyenes buszjáratok indulnak a parkerdőbe a Szalai Busz Kft. jóvoltából a Petőfi lakótelep-Szent János tér-NT. Kft. útvonalon 9.30-kor, 13 és 16 órakor. A visszaindulás ugyanezen útvonalon 13.30-kor, 16.30-kor és 20 órakor lesz.

Májusi programok a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. április 24.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár májusi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Munkaszüneti nap a rendőrségen
Publikálás dátuma: 2018. április 24.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy Szent György nap, a Rendőrség napja alkalmából április 24-e a rendőrség állománya számára munkaszüneti nap. Ezen a napon a megyei rendőr-főkapitányságokon, a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken szünetel az ügyfélfogadás. A bejelentések felvétele ezen a napon is biztosított lesz a rendőrkapitányságokon. 

Ünnepelt a József Attila Általános Iskola
Publikálás dátuma: 2018. április 24.

Április 9-e és 13-a között rendezte meg a József Attila Általános Iskola a „József Attila hét” kulturális rendezvénysorozatát. A diákok számára egész héten át színes programokat, vetélkedőket kínáltak az intézmény pedagógusai. A kultúra és különböző szaktárgyak területén számos vetélkedőn mérhették össze tudásukat a tanulók játékos formában. Többek között társasjáték-délután, angol és német nyelvi iskolák közötti vetélkedő, alsó tagozatos tantárgyi versenyek, és új színfoltként a „JÓ-DIÁK” műveltségi vetélkedő biztosított lehetőséget a minőségi időtöltésére.

Változik a hulladékszállítás ideje
Publikálás dátuma: 2018. április 24.

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény (KVI) tájékoztatja a lakosságot, hogy április 30-án, hétfőn a szemétszállítás a megszokott rend szerint történik. A kedden, május 1-jén esedékes hulladékszállítást május 2-án, szerdán pótolják. Kérik a lakosságot, hogy reggel 6 óráig helyezzék ki a hulladéktároló edényeket.

Egyre fontosabb a madarak védelme, gondozása
Publikálás dátuma: 2018. április 23.

A Föld napján madárodúk készítésére várták a gyerekeket, szüleiket és nagyszüleiket a Móravárosi óvodába. Nagy volt az érdeklődés, és hogy a madarak otthonai szakszerűen is készüljenek el, abban Meizl Ferenc, a félegyházi Madárbarát Klub vezetője volt segítségére mindenkinek. A most elkészült 50 madárodúkat ezúttal nem a közterületeken, parkokban helyezik ki, hanem készítőik hazavitték, hogy kertjükben, előkertjükben is gondozni tudják a madarakat, miközben megismerkednek velük, szokásaikkal, igényeikkel.

Elkezdődött a szúnyogirtás
Publikálás dátuma: 2018. április 23.

Idén a tavalyinál másfél hónappal korábban, április 23-án kezdődött az országos szúnyogirtási program. A vérszívók ellen a tenyészőhelyeken lépnek fel egy környezetbarát, úgynevezett biológiai eljárással.

Fallabda verseny Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. április 23.

A Rollsped Hungary Kft. – a Mozdulj Félegyháza SE támogatója – fallabda versenyt rendez a Bellator Gym-ben (Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 4.) április 28-án, szombaton 9 órai kezdéssel.

Nevezési díj: 3.000 Ft (amely tartalmazza a pogácsa, gyümölcs, ásványvíz és az ebéd fogyasztását)
Nevezési határidő: 2018. április 26. (csütörtök) 21:00 óra

Díjazás: érem, kupa, fallabdás ajándék, Bellator Gym ajándékutalványok

Jelentkezni lehet: 06-70/375-9531 Bali Cintia
ill. személyesen / telefonon a Bellator Gymben (06-70/260-0257)

Jótékonysági birkózó bál
Publikálás dátuma: 2018. április 23.

Idén is megrendezi a hagyományos jótékonysági bálját a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület vezetése, sportolói és szülői közössége, amelyre szeretettel várja az érdeklődőket. Részvételi szándékukat Ván Jenő elnök-edzőnél (06-20/9369-703), vagy Szabó József edzőnél 06-20/9413-452) jelezhetik. Jegyek átvehetők a polgármesteri hivatal épületében üzemelő Tourinform Irodában, vagy edzéseken. Vacsora: sültes tál és pörkölt, a részvételi jegy ára 4000 Ft.

Május 1-jén, kedden nyitva lesz a piac
Publikálás dátuma: 2018. április 23.

Tájékoztatjuk a kedves Vásárlókat, hogy a Kiskunfélegyházi Piac 2018. május 1-jén, kedden 5-13 óráig nyitva tart.

Május 7-én nyit a strand
Publikálás dátuma: 2018. április 23.

A tavasz beköszöntével megkezdték a karbantartási munkálatokat a szakemberek, amelyek jelenleg is tartanak. A kötelező állagmegóvó feladatok mellett sok energiát fordítanak a strand felvirágoztatására, amely során a szezonális virágok mellett kúszócserjék, lilaakácok is ültetnek mind a fürdő utcafronti részein, mind a strand területén. A május 7-i nyitásra meglepetéssel készül a strand vezetősége a laptoppal, táblagéppel és okostelefonnal érkező vendégek számára. A karbantartási munkák június végén, július elején folytatódnak a fürdő beltéri medencéinek, a szauna és gőzkabin területének állagmegóvási munkáival. A tervezett munkálatok mellett a strand folyamatos nyitvatartással várja vendégeit.

Regionális tehetségkutató versenyt rendeztek Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. április 23.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziummal karöltve rendezte meg a tehetségkutató verseny dél-alföldi regionális fordulóját.

Virágözönnel várták a vásárlókat
Publikálás dátuma: 2018. április 23.

Április 21-én (szombaton) a Móra Ferenc Művelődési Központ és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szervezésében került megrendezésre a tavaszi virágünnep a Petőfi téren.

Már reggel 8 órától értékesítéssel egybekötött dísznövény-, virágkertészeti és kézműves-termékbemutatókkal, termelői piaccal, a Holló László Képzőművész Kör nyitott műhellyel, a Wesel Hugo Fotókör tagjai pedig alkalmi kiállítással várták az érdeklődőket a Petőfi téren és a Hattyúház előtti sétányon.

Félegyházi sikerek az országos mezei futóversenyen
Publikálás dátuma: 2018. április 22.

Gödöllőn rendezték meg április 17-én az atlétikai mezei futás diákolimpiai országos döntőjét, amelyen a legjobb iskolás hosszútávfutók gyűltek össze. A versenyen a II., III. IV., V., és a VI. korcsoport tagjai teljesítették az előírt távolságokat. A nap végén egyéni és csapat győzteseket hirdettek, akik a legfényesebb érmen túl megszerezték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. A fiú IV. korcsoportban két félegyházi diák is bejutott a legjobbak közé. A Dózsa György Általános Iskola tanulója, Tóth Szilveszter 13 perc 29 másodperces időeredménnyel hatodik lett, míg Trungel-Nagy Kolos, a József Attila Általános Iskola diákja 13 perc 48 másodperces időeredménnyel tizenegyedikként futotta le a négyezer méteres távot.

Madárodu készítésével ünnepelték a Föld Napját
Publikálás dátuma: 2018. április 22.

A Madárbarát Klub, élén Meizl Ferenc nyugalmazott igazgatóval méltóképpen ünnepelte meg a Föld Napját április 20-án.

Irányításuk alatt és a szülők, nevelők segítségével több, mint ötven madárodút készítettek a Móravárosi óvodába járó gyerekek, melyet utána haza is vihettek, hogy a fészket kereső madarak otthonuk kertjében leljék meg azt. Ezzel nemcsak óriási segítséget nyújtanak ékesszóló tollas barátaink családalapítására, hanem lehetőségük nyílik a megfigyelésükre és tanulmányozásukra, mely nagyon izgalmas kikapcsolódás nyújt felnőtt és gyermek számára egyaránt.

Óvodai beiratkozások Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. április 22.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2018/2019. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket:

Újszerű matematika csapatverseny a Batthyányban
Publikálás dátuma: 2018. április 22.

A MATEGYE Alapítvány ebben az évben is megrendezte a Kecskeméti Matematikai Tehetségnapot, amelynek részét képezi a Kecske Kupa Csapatverseny. A szervezők már az ősszel lezajlott 1. forduló előtt felkérték a Kiskunfélegyházi Batthyány Általános Iskolát, hogy helyszínként is kapcsolódjon be a verseny területi lebonyolításába. Az eddigi két fordulóba a félegyházi csapatokon kívül Makóról és Szegedről is érkeztek versenyzők.

25 ezer kilométer kajakkal
Publikálás dátuma: 2018. április 21.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Földrajzi Szabadegyetemének előadásán április 19-én Végvári Tamás kajakos számolt be nem mindennapi teljesítményéről, mellyel Budapesttől egészen a Nordkinn-fokig eljutott.

A város, ahol élek - Félegyháza
Publikálás dátuma: 2018. április 21.

A Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület hirdetett rajzpályázatot általános iskolás és középiskolás diákoknak, hogy alkotókedvüket és tehetségüket felvillantva bemutassák, miként látják ők városunkat. Április 20-án, a Móra Ferenc Művelődési Központban rendeztek kiállítást a beérkezett pályaművekből. Aki veszi a fáradságot és ellátogat a kiállításra, friss szemléletű, szép és izgalmas Félegyházát ismerhet meg.

Elkezdődött az első Félegyházi Küzdősport Gála
Publikálás dátuma: 2018. április 21.

Felfokozott hangulatban, már a felhozó mérkőzések is jelentős számú közönség előtt zajlottak le a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, április 21-én. A délután folyamán kezdő, vagy még a szárnyaikat bontogató versenyzők léptek szorítóba. A küzdősport gálán többek között thai box, MMA, K-1, ökölvívás képezi a program részét. A délutáni és az esti show elején a Kőrösi Roland által vezetett Art Kingdom tánccsoport mutatkozott be. Az esti főmérkőzések és verseny zárásaként a kolozsvári Cibu Adrián, valamint a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Egyesület vezetője, Nagy Krisztián lép szorítóba.

Fiatalok egy jó ügyért
Publikálás dátuma: 2018. április 21.

Egy korábbi cikkben már beszámoltunk róla, hogy a Natura Hungarica Alapítvány pályázatában két Community box-ot szeretne létrehozni a városban. A dobozok szolgálnak majd, hogy bárki, aki teheti, száraz, tartós élelmiszert helyezzen el benne a rászorulók részére. A boxokat a Szent Benedek Gimnázium 11/b. osztálya készíti el.

Bemutatkoztak az új tanyagondnokok
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

Az elmúlt évben bővült a tanyagondnoki szolgálat két új körzettel. Az új tanyagondnokok Boda Jánosné és Pintér Jenő április 12-én lakossági fórum keretei között mutatkoztak be az érdekelteknek.

A lakossági fórumot két helyszínen – az aranyhegyi közösségi teremben és a Selymesért Egyesület székházában – tartották. Mindkét helyszínen nagy volt az érdeklődés.

Boldogan játszanak a Szilveszteri Futás bevételéből vásárolt sporteszközökkel
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

Első alkalommal zárta a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub a 2017-es évet jótékonysági célzatú Szilveszteri Futással.

A közkedvelt évzáró sportesemény előtt minden médiában felhívták a figyelmet arra, hogy ezúttal a hosszú távot teljesítőknek jelképes összeggel lehet nevezniük (500 Ft), mellyel a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjainak fejlődését segítik elő. Az alapötletet egy hasonló szegedi rendezvény adta, melyből egyenesen következett az, hogy tulajdonképpen városunkban is megvalósítható lenne egy jótékonysági sportesemény.

Két íjászverseny egy hétvégén
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

Délegyházán és Szegeden jártak a KHTK – FÉNYPÁRDUCOK ÍJÁSZ SZAKOSZTÁLY tagjai az elmúlt hétvégén.

Szombaton a Délegyházi Faluszépítő Egyesület Íjász Tagozatának örömíjász versenyén Vasné Köteles Anita és Vas Tibor képviselte a Szakosztályt. A 20 célos 3D-s, mozgó célokat felvonultató versenyen közel 180 induló volt. Vasné Köteles Anita longbow felnőtt nő kategóriában nagyszerű teljesítménnyel 1. lett, Vas Tibor szerény teljesítménye a 12. helyre volt elég.
Másnap a „Szögedi Szittyaföldön” nagy létszámú, 11 fős csapattal képviselték Kiskunfélegyházát a FÉNYPÁRDUCOK. A Szegedi Szittyák 24 célos, 3D-s vadászversenyén célonként csak két lövést adhattak le az íjászok. A jó hangulatú, igen pergő versenyen az alábbi eredmények születtek.

Könyvtársarok - A könyv a legnagyobb csoda
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

Harmadik alkalommal ad otthont a Lovász Szakma Kiváló Tanulója Versenynek a félegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripar Szakképző Iskola. A 18. országos versenyen nyolc iskola 15 lovász tanulója bizonyítja felkészültségét. Szerdán elméleti, csütörtökön pedig gyakorlati tudásukról adnak számot a legjobb lovászok a szakmai zsűri előtt.

Sikert arattak a kossuthos fodrászok Kárpátalján
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

A Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola részt vett április 14-én, Kárpátalján, a Royal Beauty Kárpát Kupa 2018, Nemzetközi Szépségipari Kiállításon, Versenyen és Vásáron, amit Munkácson, az Eventum Hall rendezvényházban tartottak. A versenyt magas színvonalon szervezték meg, a helyszín és a versenyzők munkái rendkívül látványosak és sokszínűek voltak.
 

Sportrelikviákat bocsátanak licitre, a kórház javára
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

Három különleges tárgyat bocsát árverésre az Egészségért Közalapítvány a Kórházért. A felajánlásokból származó bevételt a kardiológiai rehabilitációs kezelő berendezésére fordítják. Dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes fia vízilabda edzésén látta meg azt a labdát, ami az ötlet inspirálója lett. A sporteszköz különlegessége ugyanis, hogy a dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány által fémjelzett háromszoros olimpiai bajnok vízilabdacsapat szinte valamennyi játékosának aláírása szerepel rajta. Kézjegyével látta el például dr. Kemény Dénes, Biros Péter, Kásás Tamás, Benedek Tibor, Fodor Rajmund, dr. Kiss Gergő, Szécsi Zoltán, dr. Molnár Tamás, Kósz Zoltán, dr. Steimecz Barnabás, Varga Zsolt. Körtvélyessy doktor megkereste dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnokot, aki szeretettel felajánlotta a nemes célra a felbecsülhetetlen eszmei értékű darabot. A szép gesztushoz csatlakozott Félegyháza büszkesége, az 1977-es világbajnok dr. Réczi László. Ő két tárgyat ajánlott fel: egy kupát, amit a világbajnokság után a Kecskeméti Sportfelügyelőség adományozott számára, valamint egy 2015-ben kapott különleges bort, aminek palackjában két birkózó feszül egymásnak, egyikük – őt jelképezve – piros mezben

Testvériskolai találkozó
Publikálás dátuma: 2018. április 20.

A Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola tanulói április 11-e és 14-e között meglátogatták a segesvári Aurel Mosora Általános Iskola diákjait. A két intézmény között testvériskolai kapcsolat van, tavaly a kiskunfélegyházi családok fogadtak segesvári gyerekeket. A kirándulást nagyszerű élmények, csodálatos helyszínek gazdagították. Jártak a diákok Vajdahunyad középkori várában, élvezték a híres erdélyi vendégszeretet, megismerkedtek Drakula történetével, Kőhalom középkori romvárával, hazafelé pedig a Tordai-hasadék lélegzetelállító szurdokjai között túrázott a csapat. Végezetül Arany János Nagyszalontája után érkeztek haza a kirándulók.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek