Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.04.27-05.04.

 
125 éves fennállását ünnepelte a félegyházi tűzoltóság
Publikálás dátuma: 2018. május 4.

Közel három évtizede a tűzoltók védőszentjének ünnepén, Szent Flórián napján rendezik meg tűzoltók napját országszerte.

Bár nagyon veszélyes, mégis töretlen a tűzoltó hivatás népszerűsége a gyerekek, a fiatalok körében. Ezt bizonyítja az a sok-sok érdeklődő is, akik ellátogattak csütörtökön a félegyházi tűzoltó laktanyába, ahol a megyei tűzoltó nap alkalmából gazdag programokkal, különböző bemutatókkal vártak mindenkit.
Közel három évtizede a tűzoltók védőszentjének ünnepén, Szent Flórián napján rendezik meg tűzoltók napját országszerte. A megyei eseménynek ezúttal a 125 éves fennállását ünneplő kiskunfélegyházi tűzoltóság adott otthont. A jubileumi tűzoltó nap ünnepi szentmisével kezdődött az Ótemplomban, majd ünnepi állománygyűléssel folytatódott a Móra Ferenc Művelődési Központban, ahol kitüntetéseket adtak át a kiemelkedő munkát végző tűzoltóknak.

A lovat nem legyőzni kell, hanem meggyőzni
Publikálás dátuma: 2018. május 4.

A kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripar Szakképző Iskola adott otthont a 18. Lovász Szakma Kiváló Tanulója Versenynek. A megmérettetésen nyolc iskola 15 lovász tanulójának kellett bizonyítania szakmai felkészültségét. A verseny első napján, 18-án elméleti kérdések megválaszolására volt kíváncsi a szakértő zsűri. Másnap fogathajtó és lovas képességeiket kellett megmutatni a versenyre nevező 11 lánynak és 4 fiúnak. A házigazdák nem csak kiváló szervezőnek, rendezőnek bizonyultak, de azt is megmutatták, hogy a városban kiváló lovasokat képeznek. Ennek bizonyítéka, hogy tanulóik közül Jaksa Brigitta az első, Benkó Izabella a második helyezést érte el. Felkészítő tanáraik Szajbert Éva és Kamocsa Dorisz voltak.

Anyák Napja a Piacon
Publikálás dátuma: 2018. május 4.

Színpompás virágvásárral készülnek a Piaccsarnok árusai a hétvégi Anyák Napjára és a ballagásra!

Ballagási időpontok a kiskunfélegyházi középiskolákban
Publikálás dátuma: 2018. május 4.

A hét végén elkezdődik a ballagás Kiskunfélegyházán. Az egyes intézmények ünnepségei az alábbi időpontokban lesznek:

Emléktábla őrzi a legendás karvezető emlékét
Publikálás dátuma: 2018. május 4.

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában április 25-én avatták fel Somogyvári Zoltánné Aliz néni emléktábláját. Aliz néni évtizedeken át a félegyházi kóruskultúra meghatározó egyénisége volt. Azok közé a karnagyok közé tartozott, aki dalos közösségeivel úgy tudott megszólaltatni egy-egy kórusművet, hogy annak minden szépségét, érzékeny finomságát élvezhette a hallgatóság. De nemcsak a közönség szerette ezeket a hangversenyeket, hanem a kórustagok is, hiszen vezetőjük kiváló, magával ragadó egyéniség volt.

Emléktáblát állítottak Aliz néni tiszteletére
Publikálás dátuma: 2018. május 4.

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola városunk kiváló karnagya, dr. Somogyvári Zoltánné Aliz néni tiszteletére emléktáblát állított az iskola aulájában.

Az emléktáblát április 25-én avatták fel ünnepélyes keretek között.
A jeles eseményen az iskola igazgatónője Vargáné Oláh Zsuzsanna Judit köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve a városunk vezetése nevében megjelent Rosta Ferenc alpolgármestert és Szamosi Endrét, a körzet képviselőjét, valamint a családot képviselő Somogyvári Alizt (Aliz néni lányát), illetve Aliz néni két unokáját: Lajos Erikát és Somogyvári Gábort.

Értékes helyezések a XXI. Alföldi Országos Számítástechnikai Versenyen
Publikálás dátuma: 2018. május 4.

A TIT Jurányi Lajos Egyesület országos informatika versenyt hirdetett 7-8. és 9-10. évfolyamos diákok számára. A verseny célja, hogy a számítástechnikában tehetséges fiataloknak biztosítsanak lehetőséget tudásuk megmérésében.

Győzelem a bajnoki hajrában
Publikálás dátuma: 2018. május 4.

A sikeres dupla fordulót követően a Szerva ASE II. csapatát is legyőzték a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola játékosai a férfi NB I. keleti csoportjának 16. fordulójában. Az Erdélyi Szabolcs, dr. Francia Balázs, Korponai Zoltán és Pengő Gábor összetételű félegyházi csapat fölényesen nyert a foghíjasan érkező vendégek ellen. A bajnokságból már csak két forduló van hátra, a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola továbbra is második csoportjában.

Lelkisegély-tanácsadás ingyen
Publikálás dátuma: 2018. május 4.

Új, ingyenes lelkisegítő tanácsadás indult ez év februárban az önkormányzat egyik nyertes projektje, az Új csillag születik program keretében. Az ingyenes segítséget az elkövetkező három évben térítésmentesen vehetik igénybe a rászorulók. A mentálhigiéniás szakember lelki tanácsadására számíthatnak partnerkapcsolati, párkapcsolati konfliktus, levert hangulat, magány, félelmek, testi-lelki rossz közérzet, függőség, munkahelykeresés, munkába állás, pályaválasztás, továbbtanulás, tanulmányi, tanulási problémák esetén.

Ma reggel elszállította első utasát a kórházjárat
Publikálás dátuma: 2018. május 4.

Ma, május 2-án, szerdán reggel Félegyházáról a kecskeméti megyei kórházhoz elszállította első utasát a kórházjárat, amely mostantól hetente háromszor, hétfő, szerda és pénteki napokon közlekedik. A kényelmes és korszerű, légkondicionált, alacsony padlós Mercedes busz mozgássérültek szállítására is alkalmas. A beszerzési eljárás eredményeként a félegyházi székhelyű Szalai Busz Kft-vel kötött egy évre szóló szerződést az önkormányzat a járat működtetésére.

Már öt magyar bajnoki címet szereztek ebben a szezonban a félegyházi birkózók
Publikálás dátuma: 2018. május 4.

Újabb két magyar bajnoki aranyat, egy ezüst és egy bronzérmet szereztek az elmúlt hétvégéken a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői.

Matolay Nemzetközi Emlékverseny Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. május 4.

Felejthetetlen, élményekben gazdag utazáson vehettek részt a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézményének és a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola diákjai március 18-26 között az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő által kiírt „Határtalanul" pályázaton nyert támogatásnak köszönhetően.

Sikeres volt a könyvtári kitelepülés
Publikálás dátuma: 2018. május 4.

Több mint száznegyvenen keresték fel Bács-Kiskun megye négy könyvtárát, hogy a NAV rögtönzött ügyfélfogadási helyén segítséget kérjenek az szja-bevallási tervezetükkel kapcsolatban. Az érdeklődők több mint 200 szja-bevallással kapcsolatos ügyét intézték el és negyedüknek ügyfélkaput is nyitottak a hivatal munkatársai.

90. születésnapját ünnepelte Csuka Gergelyné
Publikálás dátuma: 2018. május 3.

Otthonában köszöntötte fel a szépkorú Csuka Gergelynét városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester.

Az idős, de életvidám Marika néni veje és lánya oldalán mosolyogva fogadta a kedves vendégtől május 3-án a virágcsokrot és az Orbán Viktor miniszterelnökünk által aláírt oklevelet.

Marika néni 1948-ban ment férjhez. Petőfiszálláson egy tanyán kezdtek el földműveléssel és állattartással foglalkozni.

Felpezsdítették álmos városunkat a ballagó diákok
Publikálás dátuma: 2018. május 3.

HÍREK

2018. MÁJUS 03. 13:49, CSÜTÖRTÖK | HELYI
FORRÁS: ADRIENN

Felpezsdítették álmos városunkat a ballagó diákok

Felpezsdítették álmos városunkat a ballagó diákok
Ma (május 3-án) már 8 óra előtt dübörgött a zene a városközpontban.

Az éjjeli szerenádot követően elindultak a tarka ruhákba öltözött végzős diákok, hogy önmaguk és mások szórakoztatására végigvonuljanak Kiskunfélegyháza főutcáján.

Műsorukat nemcsak iskolatársaik, hanem városunk apraja-nagyja ámulva nézte végig az ötletesebbnél ötletesebb jelmezeket és a vérpezsdítő zenés-táncos előadásokat.

Föld Napja kiállítás
Publikálás dátuma: 2018. május 3.

Április 22-e jeles nap, Földünk eltartóképességének határaira, védelmére hívja fel a figyelmet, arra, hogy mit tehetünk mi. Gyorsul a felmelegedés, és a változáshoz alkalmazkodnunk kell, évi egyetlen nap már kevés... A Föld napja alkalmából a Batthyány iskolában kiállítás nyílt a tanulók alkotásaiból. Szervező-koordinátor:  Jernei Anikó

Májusi áramszünetek Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. május 3.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője alább olvasható.

Öt érem Nyárlőrincen - Jogging sikerek a futóversenyen
Publikálás dátuma: 2018. május 3.

Május 1-jén rendezték meg a 19. Buzás János Emlékversenyt, Nyárlőrincen. A napsütéses időben hét település versenyzői álltak rajthoz 200, 1000, 3000, 5000 és 10 ezer méteres távokon. A családias hangulatú futóversenyen a Jogging Plus Futóklub úszói és triatlonistái 10 fővel, a felnőttek pedig 3 fővel képviselték az egyesületet. A legfiatalabb induló 3 évesen teljesítette az ovisok távját. Négy utánpótláskorú versenyző miután a saját korosztályának kiírt versenytávot sikeresen lefutotta, nekivágott az 5 km-nek is, kitűnő eredménnyel. Gratulálunk mindenkinek!

Rászorulókon segít a doboz
Publikálás dátuma: 2018. május 3.

Két korábbi cikkünkben már említettük a Natura Hungarica Alapítvány által megnyert MOL és az Új Európa Alapítvány által kiírt pályázatot. Mint már hangsúlyoztuk, a Community Box célja a hátrányos helyzetű emberek segítése tartós élelmiszerekkel, amelyeket ezekbe a dobozokba bárki el tud elhelyezni.    

Szavak nélkül kötött barátságot Niki és Füge
Publikálás dátuma: 2018. május 3.

Az ember és kutya közötti kapcsolat legszebb példáiból számos legendás történet született már, és sokan vagyunk, akik hétköznapi élményekben tapasztaljuk meg ennek a különleges állatfajnak a rendkívüli intelligenciáját, hűségét, odaadását. Azok pedig, akik időt és fáradságot nem kímélve terápiás kutyát képeznek négylábújukból, néha igazi kis csodák részesévé is válhatnak általa.

A parkerdei majális kihagyhatatlan
Publikálás dátuma: 2018. május 2.

Május elsején reggel a város főutcáján fúvósaink vidám zenéje ébresztette a félegyháziakat, toborozva őket a parkerdei majálisra. Igyekezetük nem volt hiábavaló, mert a szépen rendezett parkerdőbe nagyon sokan kilátogattak, hogy részesei lehessenek a gazdag programnak. A szokásrendnek megfelelően sok közösség bográcsot, sátrat állított, hogy a szórakoztató programok közepette baráti beszélgetésre és egy finom ebédre invitálják ismerőseiket, barátaikat. A rendezvényre kilátogatókat Csányi József polgármester köszöntötte. Ezt követően a színpadon a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes, majd a Padkaporos Táncegyüttes bemutatója szórakoztatta a nagyérdeműt, miközben a fiatalok májusfát állítottak, amelyet örömteli tánccal üdvözöltek.
 

Fagyi az olimpiai bajnok cukrásztól
Publikálás dátuma: 2018. május 2.

Régen dédelgetett álom vált valóra, amikor Kovács János mestercukrász a cukrászműhely inkognitójából kilépve önálló üzletet nyitott a ligetes főutcán. A név mára egy stílussá vált, amely egyet jelent a nemzetközi versenyek élvonalbeli mestercukrászának pazar díszítéseiről ismert alkotásaival, s bámulatos cukorszobraival.

Forgalmirend-változás a Zöld napon
Publikálás dátuma: 2018. május 2.

Reggel 6 és 12 óra között: A Szent János tér mindkét oldalán megállni tilos!

8 és 10.30 között: a Kossuth Lajos utca teljes hosszában, a MÁV-állomástól a polgármesteri hivatalig le lesz zárva. A MÁV-állomás gépjárművel az Izsáki úti Sportcsarnok parkolója felől lesz megközelíthető.

Kérik az érintett lakókat, közlekedőket, hogy a fenti változásokat vegyék figyelembe, és annak megfelelően szíveskedjenek az útvonalat megválasztani és közlekedni. Szíves megértésüket és türelmüket ezúton is köszönik! Egyben szeretettel várnak minden érdeklődőt Félegyháza végzős középiskolásainak vidám felvonulására.

Jótékony kutyás est
Publikálás dátuma: 2018. május 2.

Jótékonysági estet szervez az árva kutyákért a Fido Bácsi Alapítvány május 12-én, szombaton 19 órakor a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. A jó hangulatról Rizsáék gondoskodnak, a svédasztalos vacsorát a Rózsakert Vendéglő biztosítja. A szórakoztató programok mellett lesz tombola, értékes nyereményekkel. Az est teljes bevételét a Fido Bácsi Alapítvány Kiskunfélegyházi Állatmenhelye javára fordítják. Jegyek már kaphatók a Tourinform Irodában, az Omnivet Kft. Állatorvosi rendelőben (Kiskunfélegyháza, Szentesi út 25.) és a menhely Csólyosi úti telephelyén. További információ kérhető a 06-70-43-43-002-es telefonszámon.

Jótékonysági birkózó bál
Publikálás dátuma: 2018. május 2.

Idén is megrendezi a hagyományos jótékonysági bálját a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület vezetése, sportolói és szülői közössége május 12-én, szombaton 19 órától, amelyre szeretettel várja az érdeklődőket. Részvételi szándékukat Ván Jenő elnök-edzőnél (06-20-9369-703), vagy Szabó József edzőnél 06-20-9413-452) jelezhetik. Jegyek átvehetők a polgármesteri hivatal épületében üzemelő Tourinform Irodában, vagy edzéseken. Vacsora: sültes tál és pörkölt, a részvételi jegy ára 4000 Ft.

Jutalommozi a várost szerető fiatal alkotóknak
Publikálás dátuma: 2018. május 2.

Amint arról lapunkban korábban már beszámoltunk, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület rajzpályázatot hirdetett általános iskolás és középiskolás diákoknak, hogy alkotókedvüket és tehetségüket felvillantva bemutassák, miként látják ők városunkat. A fiatalok számos alkotást készítettek, amelyeknek legszebb darabjai ma is láthatóak a művelődési központ aulájában. A legeredményesebb alkotókat és alkotóközösségeket értékes ajándékokkal jutalmazták. A Petőfi Mozi ügyvezetője, Reményi Richárd 150 ingyenes belépővel jutalmazta a kreatív fiatalokat. Május 2-án, a József Attila Általános Iskola és a Batthyány Lajos Általános Iskola képzőművész reménységei töltötték meg a mozi nézőterét, és élvezettel nézték meg a „Jönnek a kacsák” című animációs filmet. A gyerekseregletet a filmvetítés előtt Csányi József polgármester is köszöntötte, megköszönve városszeretetüket és aktivitásukat.

Kedvtelésből, de nem tét nélkül futottak
Publikálás dátuma: 2018. május 2.

A hagyományoknak megfelelően, idén is megrendezték az utcai futóversenyt a Platán iskolában. A hetedik alkalommal meghirdetett futóünnepre a város hat iskolájából érkeztek a fürge lábú diákok, hogy összemérjék teljesítményüket. A futókat testnevelőik, a szülők és az érdeklődők buzdították a minél jobb teljesítmény elérése érdekében. A kijelölt távot végül a József Attila Általános Iskola tanulói teljesítették a leggyorsabban, második helyen a Platán utcai tagintézmény, harmadikon a Darvas Általános Iskola diákjai végeztek.

Ki mit tud és ökológiai versengés a Platánban
Publikálás dátuma: 2018. május 2.

A hagyományos Diákönkormányzati nap keretében április 26-án rendezték meg a Platán iskolában a diákok és tanárok által várva várt Ki mit tud vetélkedőt. Hetek óta lelkesen készültek a diákok a megmérettetésre, hogy megmutathassák, ki, miben tehetséges. Többféle szabadon választott kategóriában (vers, próza, ének, tánc, néptánc, hangszer stb.) indulhattak a versenyzők. A közönségdíjat Tóth Zsófia (ének), Farkas Bence (gitár) és az Angels táncos lábú lányai érdemelték ki. A műsort a Rocktár bemutatója tette még színesebbé, ahol ifjú tehetségek mutatkoztak be.

Szerenáddal búcsúznak a diákok tanáraiktól
Publikálás dátuma: 2018. május 2.

Mint minden évben, idén is szerenáddal búcsúznak a végzős középiskolás diákok tanáraiktól.

Már sötétedés előtt gyülekeztek a fiatalok és útra keltek, ki gyalogszerrel, ki lovaskocsival. Ez a hét róluk szól... Ma (május 2-án) hangulatos szerenádjukat hallhatjuk, holnap pedig a Kossuth utcán nevethetünk a bolondozó ballagókon.

Elkezdődött a horgászverseny
Publikálás dátuma: 2018. május 1.

Napsütéses időjárásban több mint negyvenen ragadtak horgászbotot a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőpark évadnyitó versenyén, április 28-án. A nevezők a hatórás megmérettetésen szabadon választható horgásznemmel mérték össze ügyességüket, tudásukat. Az összfogás meghaladta a tavalyi évet, idén több mint 190 kilogrammnyi hal akadt horogra. A versenyt szoros küzdelemben László Zoltán nyerte 16,72 kilogrammnyi összfogással.

Éneklő Ifjúság – kórusminősítő hangverseny
Publikálás dátuma: 2018. május 1.

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és AMI, valamint a Gyermekeinkért Alapítvány első alkalommal rendezte meg április 26-án az Éneklő Ifjúság énekkari találkozót. A minősítő hangversenyen öt énekkar vett részt, az értékelést olyan neves tagokból álló zsűri végezte, mint dr. Ordasi Péter DLA Liszt-díjas karnagy, dr. Makkai Gézáné karnagy, nyugalmazott iskolaigazgató, és Szatmári Imre karnagy.

Félegyházán járt az Európát körbeevező Végvári Tamás
Publikálás dátuma: 2018. május 1.

Képzeletben kajakba ültek a Földrajzi Szabadegyetem résztvevői és Végvári Tamás úti beszámolója révén Európa csodálatos vízi világát ismer­hették meg a napokban. A kajakos 25 ezer kilométe­res expedíciójáról tartott fényképekkel, videók­kal illusztrált előadást a városi könyvtárban.

Kétmilliós eszközparkkal gyarapodott a tanyagondnoki szolgálat
Publikálás dátuma: 2018. május 1.

Egy sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően több mint 2 millió forintos eszközbeszerzéssel gyarapodott a tanyagondnoki szolgálat. Április 27-én örömmel vették át az új eszközöket, amelyekkel hatékonyabban tudják segíteni a külterületen élők mindennapjait. Az új beszerzés javítja a szolgálati autók felszereltségét és biztonságos közlekedését, bevásárlótáskák, termoszok fogják segíteni az ételszállítást, a hűtőszekrény pedig a biztonságos tárolást. De a szállításhoz szükséges ládákkal, az éjszakai tájékozódást segítő ledes kézilámpákkal is gyarapodtak a falugazdák.

Könyvtársarok - Sikeres pályázat, ingyenes képzések
Publikálás dátuma: 2018. május 1.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a tavalyi évben írta ki a kulturális intézmények számára „Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása” című pályázatát. A nyertesek e pályázat segítségével olyan tanulási programokat alakítanak ki, amelyekkel a hagyományos képző intézményekből kiszoruló használói rétegeket szólítják meg.

Motocross verseny Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. május 1.

Ma (május 1-jén) Motocross Versenyt tartanak a Parkerdő mögötti pályán.

A Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület által szervezett versenyre 67-en neveztek. Már a délelőtt folyamán megindultak a versenyek, de délután is látványos és izgalmas megmérettetések várhatók.

Minden Érdeklődőt szeretettel várnak!

A délutáni futamokat követően az eredményhirdetésre 16:20 órakor kerül sor.

(Fotók: Félegyházi Közlöny)

NépmesePont lesz a Szakmaközi Művelődési Házban
Publikálás dátuma: 2018. május 1.

Három pályázaton, mintegy 150 millió forintot nyert a Szakmaközi Művelődési Ház. Ennek köszönhetően többek között úgynevezett népmesepont jön létre Félegyházán – tudtuk meg Rátkai Sándortól, az intézmény ügyvezető igazgatójától.

Színesítsük meg a betegek hétköznapjait!
Publikálás dátuma: 2018. május 1.

Városunk kórháza igyekszik megragadni minden lehetőséget arra, hogy a lakosság és a sokszor hónapokat, éveket bent tartózkodó betegek korszerű és szép környezetben kapjanak ellátást. Ennek megvalósítására a kórház szeretné színesebbé tenni három osztályuk egyhangú, személytelen folyosójának légkörét, amelyhez most a Let's colour Településszépítő Egyesület pályázata megfelelő hátteret nyújt. A pályázaton a legtöbb szavazatot elért közintézmény nyeri a 800 négyzetméter falfelület lefestéséhez elegendő festéket. Szavazni a www.letscolour.hu oldalon, regisztrációt követően április 30. és május 20. között lehet. Támogassuk a kiskunfélegyházi kórház szépülését!

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2018. április 30.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének legfrissebb állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. További információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/795-065.

Körkérdés: Mi a véleménye arról, hogy újra az egészségügy szolgálatába áll az SZTK?
Publikálás dátuma: 2018. április 30.

A tervek szerint még idén elkezdődik a régi SZTK épület felújítása, az 500 millió forintos beruházással az alapegészségügyi ellátás minőségének javítását célozta meg az önkormányzat. Előreláthatólag több háziorvosi ügyelet, a védőnői szolgálat, illetve magán- és szakrendelés kap helyet az épületben.

Májusi programok a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. április 30.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár májusi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Tavaszköszöntő kézműves foglalkozás a Petőfi Emlékházban
Publikálás dátuma: 2018. április 30.

Európa nagy részén április 24-ét, Szent György napját tarják számon a tavasz kezdeteként. Az egyház a legenda szerinti sárkányölő Szent György névünnepét tette erre a napra. Magyarországon e napon történt az állatok első kihajtása a legelőkre. A Kiskun Múzeum a Szent György-napi ünnephez kapcsolódóan rendezett játszóházat április 28-án, a Petőfi Sándor Emlékházban. A gyerekek ezen a napon megismerkedhettek a pásztorkészségekkel, a nyájakat őrzők ruházatával, az ünnephez kötődő legendákkal, miközben kézműves alkotásokkal is múlatták az időt. Természetesen az elkészült alkotások is kapcsolódtak a tavasz kezdetéhez, a jószágtartáshoz.
 

Zöld oldal - Elkészült Félegyháza Településképi arculati kézikönyve
Publikálás dátuma: 2018. április 30.

Áprilisi ülésén fogadta el a félegyházi képviselő-testület a város Településképi Arculati Kézikönyvét. Az alábbiakban Kiskunfélegyháza zöld infrastruktúra hálózatáról olvashatnak, az arculati kézikönyv alapján.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. április 29.

Kedden munkás Szent József emléknapja, szerdán Szent Atanáz püspök és egyháztanító emléknapja, csütörtökön pedig Szent Fülöp és Szent Jakab apostolok ünnepe lesz.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. április 29.

1. Az elsőáldozási előkészítő megbeszélés ezen a vasárnapon elmarad.

2. Májusban minden nap az esti szentmise előtt ½ 7-kor kezdik a lorettói litániát a Szűzanya tiszteletére.

3. Csütörtökön délután 6 órakor csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.

Együttműködés a gyermekközpontúság jegyében
Publikálás dátuma: 2018. április 29.

A gyermekek védelmében több éve eredményesen működik együtt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóval.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. április 29.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

1. Enzo: 3 év körüli, fekete keverék kan
2. Joghurt: 15 hónapos, fehér keverék szuka
3. Lénike: 1 év körüli, drapp terrieres keverék szuka
4. Zsinór: 5 hónapos fehér, sárga foltos keverék kan kölyök
 

Titkok a levéltárból - A régi Constantinum kórusainak sikereiről
Publikálás dátuma: 2018. április 29.

A Kalocsai Iskolanővérek 1908-tól vezették a Constantinum leánynevelő-intézetet. A két világháború között a korszellemnek megfelelően a hazafias, nemzeti érzület áthatotta az oktatás egészét. A nevelésnek ez az iránya nemcsak az egyes elméleti tárgyak tanításában nyilvánult meg, hanem külön is kifejezésre jutott a művészeti tárgyak tanításában. Például a karénekeket tipikusan magyar dalgyűjteményekből válogatták, az 1930-as évektől kezdődően különösen kedvelték Kodály népdalokból merítkező műveit.

Változik a hulladékszállítás ideje
Publikálás dátuma: 2018. április 29.

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény (KVI) tájékoztatja a lakosságot, hogy április 30-án, hétfőn a szemétszállítás a megszokott rend szerint történik. A kedden, május 1-jén esedékes hulladékszállítást május 2-án, szerdán pótolják. Kérik a lakosságot, hogy reggel 6 óráig helyezzék ki a hulladéktároló edényeket.

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál - 2018
Publikálás dátuma: 2018. április 29.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit a május 17-e és 27-e között rendezendő Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztiválra és a Városi Gyermeknapi rendezvényeire.

A bajba jutottaknak nyújtott segítség emberi kötelességünk
Publikálás dátuma: 2018. április 28.

– A bajba jutott társainknak nyújtott segítség és az életmentés emberi kötelességünk. Örömmel tölt el bennünket, hogy 11 iskola csapata jelent meg a városi elsősegélynyújtó versenyen, és az hogy idén az általános iskolásokhoz a középiskolások is csatlakoztak – fogalmazta meg Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető az Elsősegélynyújtó Verseny városi fordulójának megnyitásakor a József Attila Általános Iskolában, április 24-én.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. április 28.

1. Ma van a papi és szerzetesi hivatások világnapja. Kérjük buzgó szívvel a jó Isten kegyelmi ajándékait papjainknak, szerzeteseinknek, hogy hiteles közvetítői lehessenek Krisztus Evangéliumának. Imádkozzunk azért is, hogy mindazok, akiket Isten meghív a papi szolgálatra, örömmel tudják elfogadni azt. A mai perselyadományokat a papnevelés céljaira fordítják. Nagylelkű adományaikat hálás szívvel köszönik.

Barna-Pap Adrián kapta a legtöbb szavazatot
Publikálás dátuma: 2018. április 28.

A diákönkormányzati választásokon a legtöbb szavazatot Barna-Pap Adrián, a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola Kiskunfélegyházi, Petőfi Sándor Tagintézmény tanulója kapta.

Föld-napi játszóház
Publikálás dátuma: 2018. április 28.

A Föld napja alkalmából rendezett interaktív játszóházzal várta az alsó tagozatos diákokat április 20-án, pénteken délelőtt a Móra Ferenc Művelődési Központ. A programra öt általános iskolából érkeztek a gyerekek. A délelőtt jó hangulatban, és a környezetvédelem szellemében telt. A résztvevők különböző állomásokon, játékos formában, csapatmunkában bővíthették már meglévő tudásukat a szelektív hulladékgyűjtésről, az újrahasznosítás lehetőségeiről pedig a kézműves foglalkozás keretében beszélgettek. A környezetszennyezés különböző formáival Romhányi József dr. Bubó című meséje hozta közel a gyerekekhez.

Kitartással a legnehezebb dolgok is megvalósíthatók
Publikálás dátuma: 2018. április 28.

Végvári Tamás kajakos 25 ezer kilométert tett meg Budapesttől a Dunán, a Fekete- és a Földközi-tengeren, az atlanti partvidéken át az északi sarkkörön túl Norvégia “tetejéig”, a Nordkinn-fokig. A sportember élményeiről, a kajakozás iránti elkötelezettségéről számolt be közönségének - gazdag fotó- és filmanyaggal - április 19-én, a Földrajzi Szabadegyetem előadásán. Az előadót Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó köszöntötte a beszámoló előtt.

Komolyan vették az életmentést
Publikálás dátuma: 2018. április 28.

Április 24-én tartották az Elsősegélynyújtó Verseny városi fordulóját a József Attila Általános Iskolában.

Májusi programok a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2018. április 28.

A Móra Ferenc Művelődési Központ májusi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Móra Ferenc Művelődési Központ májusi programja
Publikálás dátuma: 2018. április 28.

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel várja 2018. májusi rendezvényeire.

Növelik a rákosi vipera élőhelyét Bugacon
Publikálás dátuma: 2018. április 28.

Kihalással veszélyeztetett, kisméretű kígyófajunk, a rákosi vipera Bugacon megmaradt két élőhelyét egy erdősáv választja el, áthatolhatatlan akadályt jelentve a két oldalán élő példányoknak. Ezen segít egy most indult Interreg-IPA Magyarország –Szerbia pályázat, melynek hazai kedvezményezettje a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság. A projekt magyarországi vonatkozásait 2018. április 25-én délután sajtótájékoztató keretében ismertették a helyszínen.

Remekül teljesítettek a duatlon versenyen
Publikálás dátuma: 2018. április 28.

2018. április 22-én, Veresegyházán mintegy 600 versenyző indulásával tartották meg az utánpótlás ranglista versenyt a duatlon sportágban.

DMTK-KVSE idén márciusban Kiskunfélegyházán alakult triatlon szakosztályának versenyzői bizonyították, hogy a sportág iránti elhivatottságuk felülemelkedett az átigazolásuk körül kialakult bonyodalmakon és remekül teljesítettek az első olyan versenyen, ahol az új egyesületük színeiben indulhattak országos megmérettetésen.

 

Szent-Györgyi Albert Díjjal az orvos szakma népszerűsítéséért
Publikálás dátuma: 2018. április 28.

Április 26-án Budapesten, az MTA székházában vette át dr. Perlaki Pál, a kiskunfélegyházi kórház kardiológus főorvosa a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amely elhivatott munkájának és 39 év óta végzett szolgálatának értékmérője is. A főorvos a díjjal járó anyagi elismerést az orvosi szakma népszerűsítését célzó jótékonysági célokra ajánlja fel.

Virágos Félegyházáért
Publikálás dátuma: 2018. április 28.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület Csányiné Pap Andrea polgármesterné fővédnökségével 2018-ban nyolcadik alkalommal hirdeti meg a VIRÁGOS FÉLEGYHÁZÁÉRT
versenyét.

A képviselőtestület dr. Kása Zsuzsannát javasolja a Móra Ferenc Gimnázium élére
Publikálás dátuma: 2018. április 27.

Két intézményvezetői pályázatot is véleményezett a félegyházi képviselő-testület áprilisi ülésén. A Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola igazgatói posztjára kizárólag az intézményt jelenleg is vezető Jankovszki Zoltánné pályázott. A képviselők a megkezdett munka folytatása mellett foglaltak állást, amikor támogatásukról biztosították az igazgató asszonyt.

Csodálatos tájakon jártak a PG diákjai Erdélyben
Publikálás dátuma: 2018. április 27.

Felejthetetlen, élményekben gazdag utazáson vehettek részt a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézményének és a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola diákjai március 18-26 között az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő által kiírt „Határtalanul" pályázaton nyert támogatásnak köszönhetően.

Esküt tettek az új félegyházi diákönkormányzati képviselők
Publikálás dátuma: 2018. április 27.

Esküt tettek a kiskunfélegyházi gyermek és ifjúsági önkormányzat újonnan megválasztott képviselői a csütörtöki városi közgyűlésen.
Az eskütétel után Csányi József polgármestertől vehették át megbízólevelüket. A város diáksága két polgármester-jelöltre és 32 képviselő-jelöltre adhatta le szavazatát. Ez alapján a diákönkormányzat tagja lett: Almási Emerencia, Jaksa András, Csányi Dorka, Csányi Leila, Farkas Nándor, Szabó Gergő Zsolt, Ambrus Mária, Járvás Mercédesz, Czibolya Máté, Szikszai Dorina, Csuka Dániel, Tóth Violetta, Horváth Sámson, Papp Vivien, Rácz Melissza, Szarka Gréta, Szondi Boglárka, Zsíros-Juhász Zsombor, Ficsór Gábor, Galló-Szabó Dorka, Juhász Dávid, Keserű Csaba, Dudás Tamás, Szabó Zsombor, Borsos Donát, Farkas Dominik, Nikula Kitti, Turcsányi Mátyás, Ladányi Bence, Földházi Ádám, Balla Zsófia és Fetter Virág. A diákpolgármester Barna-Pap Adrián, a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézmény tanulója lett.

Szerdán indul a kórházjárat
Publikálás dátuma: 2018. április 27.

Május 2-án, szerdán indul az első kórházjárat Kiskunfélegyháza és a kecskeméti megyei kórház között. A beszerzési eljárás eredményeként a félegyházi székhelyű Szalai Busz Kft-vel kötött egy évre szóló szerződést az önkormányzat. A kórházjárat hetente háromszor, hétfő, szerda és pénteki napokon közlekedik. A kényelmes és korszerű, légkondicionált, alacsony padlós Mercedes busz mozgássérültek szállítására is alkalmas.

XV. Kuchinka Vilmos úszó emlékverseny
Publikálás dátuma: 2018. április 27.

 DMTK-KVSE Aquasport Egyesület idén is megrendezi a Félegyházán már hagyománnyá vált nagy sikerű XV. Kuchinka Vilmos Úszó Emlékversenyt 2018. május 26-án, szombaton 10 órától.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek