Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.05.25-06.01.

 
100 éves lett Cserép Lukács
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Lukács bácsi 1918. május 31-én, Bugacon született. Szülei földműveléssel foglalkoztak. Nagykorúvá válása után besorozták katonának. Megjárta a II. világháborút is, majd az után hat évet töltött orosz hadifogságban, ahol jóformán csak káposztát kaptak enni. Szövevényes módon Debrecenbe eljutott, és onnan vonattal tért haza családjához. A sok rossz élmény miatt, miatt mondja azt Lukács bácsi, hogy soha sem vágyott nyaralásra, hiszen neki ez épp elég „nyaralás” volt. Az igazán szerencsésekhez tartozott, hogy túlélte a rengeteg megpróbáltatást. 1950-ben nősült meg, majd családot alapítottak. Két gyermek született, egy fiú, és egy lány. Először pár évet vidéken töltött, ahol földművelésből élt a családjával. Ez után Kiskunfélegyháza lett az otthonuk.

A bajusz nem csak szőr...
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

A bajusz nem csak szőr! Ez volt a jelmondatuk a bajuszfesztivál résztvevőinek. Az elmúlt kilenc év bajuszfesztiválján készült fotókból nyílt kiállítás május 26-án, a félegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A megnyitót Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója tartotta.

A komplexitás jegyében
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Második ülését tartotta a Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács a megyeháza épületében, május 30-án. Az ülést Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki beszédében az idei év eddig megtett lépéseit vázolta fel.

A Mezgé tangazdaságába látogattak az óvodások
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Városunk óvodásait látta vendégül a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola Tangazdasága.

A gyerekeket az elmúlt héten kedden-szerdán több turnusban, busszal szállították ki a Csongrádi-úti tangazdaságba, ahol állatsimogatással, kocsikázással és a halastó körül piknikkel töltötték el a délelőttöt.

A Republic koronázta meg a Városalapítók Hetét
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

A mintegy tíznapos Városalapítók Hete rendezvénysorozat végén a Republic zenekar szórakoztatta a Béke térre látogató félegyháziakat május 27-én, vasárnap este. Az együttes az elmúlt 28 év terméséből válogatott a nagy létszámú közönség örömére. Pillanatképek Fantoly Márton fotósunk szemszögéből.

Aki számára nincs lehetetlen
Publikálás dátuma: 2018. június 1.
Május 25-én, a Rióban 9. helyezést elért Boronkay Péter paralimpiai triatlonista volt a vendége a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola és Óvoda 5. osztályos tanulóinak. A meghívás célja az volt, hogy gyerekek egy igazi olimpikon példáján keresztül inspirálódjanak. Az osztály tanulói jövő héten Szolnokra utaznak, ahol hagyományos olimpiai sportágakban mérhetik össze tudásukat. Az olimpia görög eredetére utalva minden versenyző autentikus tunikát visel majd a bevonuláskor.
Bogácsi Mihályné 90. születésnapja
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Bogácsi Mihálynét május 31-én a városvezetés nevében Balla László alpolgármester, és Szamosi Endre képviselő köszöntötte 90. születésnapja alkalmából.

Bogácsi Mihályné, Hevér Erzsébet 1928. június 1-jén született egy elszegényedett családban, ahol összesen heten voltak testvérek. A polgári iskolát kijárva varrónőnek tanult, majd 1950-ben feleségül ment Bogácsi Mihályhoz. Boldog családi kapcsolatukból két fiú született, Csaba 1951-ben, és Attila 1953-ban. Varrónőként dolgozott, míg férje a félegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár vezetője, majd igazgatóhelyettese lett. Gyermekeiket példamutatóan nevelték, mind a ketten a pedagógusi pályát választották.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Ismét új beruházással gyarapítja Félegyháza gazdaságát az Integrál Zrt.
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Új üzemcsarnokot avattak május 31-én az Integrál Zrt. baromfifeldolgozójában. A továbbfeldolgozó, késztermékgyártó üzem 2400 négyzetméter beépített területtel, korszerű gépekkel és kiszolgáló helyiségekkel, 2700 négyzetméteres parkolóval épült meg több, mint 916 millió forintos költséggel, amelyhez a Nemzetgazdasági Minisztérium több mint 400 millió, vissza nem térítendő támogatással járult hozzá. A feldolgozó húsz új munkahelyet is teremt Félegyházán. Az üzemcsarnok átadási ünnepségén dr. Horváth Sándor elnök-ügyvezető igazgató köszönte meg a munkát azoknak, akik a beruházás megvalósulását támogatták, a kivitelezésben közreműködtek. A nemzeti színű szalag átvágása előtt Marczinko Zoltán helyettes államtitkár és Csányi József is méltatta az Integrál Zrt. tevékenységét és az új beruházás fontosságát.

Júniusi véradások
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Júniusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Kiskunfélegyházi és Kiskunmajsai Járási Foglalkoztatási Paktum
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-5.1.2-16 azonosítószámú „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című felhívásra. A projekt keretében 421.61 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrás áll rendelkezésre Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa járások településein a foglalkoztatás-növelést célzó foglalkoztatási együttműködések, partnerségek, paktumok létrehozására és a paktumok képzési és foglalkoztatási programjainak megvalósítására. A projektet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal (BKMKH), a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott Konzorcium valósítja meg.

Mezőgazdasági összeírást végez a KSH
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Kötelező adatszolgáltatáson alapuló mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal Kiskunfélegyháza egy részén a korábbi évek gyakorlata szerint. A KSH megbízásából igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok keresi fel a háztartásokat június 15-éig.  Az adatfelvétel Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma és neve: 2218, Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2018.

Mindig van választásod!
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

„Az egészséges szenvedély” – ez volt ráírva arra a karszalagra, melyet minden diák megkapott, aki részt vett a május 29-én önkormányzatunk és a félegyházi rendőrkapitányság által szervezett drogmegelőző programon.

Ökotudatos képzési projektbe kapcsolódik be a Platán iskola
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Az ECO-SCHOOL Oktatási hálózat határon átnyúló program keretében szeretné megvalósítani az ökotudatos életre nevelést párhuzamosan szerb és magyar általános iskolákban.

A vidéki térségekben élők számos olyan problémával küzdenek, melyek kapcsolatban vannak a fenntarthatósággal. Épp ezért a projekt olyan módszereket kíván bemutatni elsősorban az általános iskolások körében, melyeknek köszönhetően a gyerekek ráláthatnak, hogy otthoni körülmények között viszonylag kevés költség befektetéssel, kreativitással miként lehet olyan megoldásokat találni, mellyel az életüket fenntarthatóbbá tudják tenni.

Reneszánsz est a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Május 30-án vette kezdetét a Petőfi Sándor Városi Könyvtár már évek óta népszerű programsorozata, a Hattyúkerti zenés esték. Az első előadáson a közönség a reneszánsz zenei stílus világát ismerhette meg.

Az esten fellépett Jankovszki Ferenc vezetésével a Corvo Bianco Reneszánszegyüttes, akik korhű öltözetben szórakoztatták a közönséget reneszánsz darabjaikkal. Szatmári Imre vezénylésével a Palestrina Kamarakórus vallási dallamokat adott elő, illetve bővebb információkat tudhattunk meg a korszak kórusművészetéről. Szintén fellépett a Batthyányi Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola drámacsoportja is, akik Répa Mónika drámapedagógus közreműködésével reneszánsz művek részleteit mutatták be. Az est zárásaként Fantolyné Makány Ildikó táncpedagógus mutatta meg a korabeli táncművészet lépéseit és a közönség bevonásával egy rövid táncot jártak. A következő Hattyúkerti zenés est június 7-én, csütörtökön 18 órakor lesz, ahol Fekete Zoltán és barátai Kész a leltár címmel zenés verseket, dalokat adnak elő. Minden érdeklődőt szeretettel vár a városi könyvtár.

Szülésfelkészítő tanfolyam Ella dúlával
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Napjainkban is, amikor minden információ könnyen beszerezhető az internet és a szakirodalom segítségével, misztérium veszi körül a szülést és körülményeit. Még ha az ember lánya nem is az első szülésére készül, tele van félelemmel, kétségekkel, várakozással és türelmetlenséggel. Éppen ezért a szülés élményének minősége legalább annyira múlik az édesanya lelkiállapotán, mint a külső körülményeken. 

A biztonságot és komfortérzetet nagyban befolyásolja ilyenkor, hogy mennyire áll készen a megismételhetetlen eseményre a szülő nő. Sokat segíthet ebben a szülésfelkészítő tanfolyam, ahol egzakt tényekkel és módszerekkel ismerkedhet meg a kismama. Ezzel a közeggel ismerkedhettek meg az érintettek május 30-án, a félegyházi Desperado Étterem különtermében.

Tanulmányi ösztöndíjpályázat
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Tanulmányi ösztöndíjpályázatot hirdet a Klazsik Alapítvány 1 fő, tanulmányait kiskunfélegyházi középfokú oktatási intézményben, nappali tagozaton befejező valamint felsőfokú tanulmányait államilag akkreditált felsőfokú oktatási intézményben, nappali képzésben megkezdő diákok részére, akiknek állandó lakhelye Kiskunfélegyházán van.

Tavaszi sportfesztivál a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Május 31-én, a Szakmaközi Művelődési Házban rendezte meg a tavaszi sportfesztiválját a Forest Gump SE Kiskunfélegyháza. Erőemelés, célbadobás, krikett, lengőteke, és pétanque számokban mérték össze ügyességüket az indulók.
 

Titkok a levéltárból - Régvolt osztálytalálkozókról
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Régi szokás, hogy egy iskolai osztály tagjai, tanulmányaik befejezése után 5, 10, 15 stb. évvel később összegyűlnek és felelevenítik a diákévek történéseit. Manapság gyakoriak az általános iskolai osztálytalálkozók is, korábban csak az érettségi találkozók kaptak nagyobb szerepet.

Úszásoktatás
Publikálás dátuma: 2018. június 1.

Az Izgő-Mozgó Kölyökklub szervezésében úszásoktatás indul 2018. június 18-ától 1 hetes intenzív turnusokban, napi 2x50 percben.

Érdeklődni, jelentkezni Vízhányó Emília oktatónál a 06-30/590-0925-ös telefonszámon.

60 éve érettségiztek
Publikálás dátuma: 2018. május 31.

Az ország minden tájáról utaztak Félegyházára azok az egykori diákok, akik 1958-ban, a Móra Ferenc Gimnáziumban szerzett érettségijük 60-dik évfordulóját együtt kívánták megünnepelni egy jó hangulatú osztálytalálkozón.
Az alma mater előtti fotózást követően mindenki elfoglalta az egykori helyét az osztályteremben, és vége-hossza nem volt a közös emlékek, huncutságok, vicces történetek felelevenítésének. A jelenlévők tisztelettel emlékeztek az elhunytakra és azokra a tanárokra, akik hozzásegítették őket a magas szintű tudáshoz, emberi értékeik csiszolásához. Abban mindenki egyetértett, hogy pedagógusaik a kötelező tantárgyak mellett tiszteletre, becsületre tanították, és olthatatlan tudásvágyra ösztönözték őket.

A komplexitás jegyében
Publikálás dátuma: 2018. május 31.

Második ülését tartotta a Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács a megyeháza épületében, május 30-án. Az ülést Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki beszédében az idei év eddig megtett lépéseit vázolta fel.

Elfogadta a rendőrség és a tűzoltóság éves beszámolóját a képviselő-testület - videóval
Publikálás dátuma: 2018. május 31.

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete május 30-ai ülésén elfogadta a félegyházi rendőrség és tűzoltóság 2017. évi munkájáról szóló beszámolókat. A rendőrség munkájához kötődő határozatot Bense Zoltánnak, a városüzemeltetési bizottság elnökének kiegészítésével fogadták el, amelyet így fogalmazott meg: A képviselő-testület szorgalmazza a rendőrkapitányság létszámának a 2007-es szintre történő visszaállítását, figyelemmel a városban megvalósult állami és magánjellegű munkahelyteremtő beruházásokra és az ahhoz kapcsolódó lakosságszám növekedésre, valamint a város közlekedési, ipari és kistérségi központ jellegére. A képviselő-testület javaslatot tesz, hogy állítsák vissza a rendőrség portaszolgálatát - rendőri státusz biztosításával - a munkaidőn kívüli időszakban is.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. május 31.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

1. Atlasz: 2 éves, barna (hamvas), ordas németjuhász kan
2. Chad: 2-2,5 éves, fehér, keverék kan
3. Pipacs: vörös, tacskó keverék szuka
4. Tina: 4 hónapos, barna csíkos, keverék szuka kölyök

A menhely honlapján (http://menhelykkfhaza.hu) további képek, és örökbe fogadható kutyák tekinthetők meg. A bemutatott kutyák után érdeklődni a Fido Bácsi Közhasznú Alapítványnál, a 70/331-1634 és a 70/43-43-002 telefonszámokon, vagy a Csólyosi úti telephelyen lehet.
 

Három év alatt tíz nyelvvizsga – Egy különleges módszer bemutatója Kiskunfélegyházán!
Publikálás dátuma: 2018. május 31.

Cz. Nagy Zsófia története már az országos sajtót is bejárta, pedig akkor még csak a nyolcadik nyelvvizsgáján volt túl. Zsófia szerint csak a módszer számít, bárkinek sikerülhet, akár munka mellett is. A hangsúly a módszeren van, mivel az önmagát közepes nyelvi tehetségként ismerő diáklány is ennek köszönhetően táltosodott meg. Zsófi nagy célkitűzése teljesült, amit négy évvel korábban, elsős gimnazistaként tűzött maga elé: a középiskola végéig tíz államilag elismert nyelvvizsga! Hab a tortán, hogy az egyik nyelvből már felsőfokú vizsgája van. Többek közt erről is megosztotta tapasztalatait portálunk olvasóival.

Könyvtársarok - „Ez a város születésem helye…”
Publikálás dátuma: 2018. május 31.

Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete az idei és a jövő évet Petőfi Emlékévnek nyilvánította, hiszen 195 évvel ezelőtt született Petőfi Sándor, valamint 170 évvel ezelőtt tört ki az 1848/49-es forradalom és szabadságharc. Az emlékévhez kapcsolódó gazdag programok mellett szánjunk időt az olvasásra is, ismerjünk meg minél több alkotást a költő életművéből.

Nyolcszáz gyermek részvételével zárult a Bozsik-program
Publikálás dátuma: 2018. május 31.

A 2017/18-as tanévben is nagy népszerűségnek örvendett a Bozsik Intézményi Programja, amelynek tanévzáró fesztiválján több száz óvodás és kisiskolás gyűlt össze május 25-én, a Honvéd Sportpályán. A rendezvényen 18 intézmény 64 sportcsoportja, közel 800 gyermekkel jelent meg. Délelőtt az óvodások és az első osztályosok, délután pedig a 2- 3- 4. osztályosok játszhattak önfeledten a hátsó területen berendezett 36 műhely pályán – tájékoztatta szerkesztőségünket Síber Rita, szervező.

Ügyfélfogadási szünet a polgármesteri hivatalban
Publikálás dátuma: 2018. május 31.

Dr. Faragó Zsolt, Kiskunfélegyháza város jegyzője tájékoztat mindenkit, hogy a polgármesteri hivatalban június 1-jén, pénteken szünetel az ügyfélfogadás megyei rendezvény lebonyolítása miatt. Szíves megértésüket köszönik.

 

Ügyfélfogadási szünet a polgármesteri hivatalban
Publikálás dátuma: 2018. május 31.

Dr. Faragó Zsolt, Kiskunfélegyháza város jegyzője tájékoztat mindenkit, hogy a polgármesteri hivatalban június 1-jén, pénteken szünetel az ügyfélfogadás megyei rendezvény lebonyolítása miatt. Szíves megértésüket köszönik.

A legtechnikásabb versenyző
Publikálás dátuma: 2018. május 30.

Május 26-án, szombaton rendezte meg a Kiskunfélegyházi Birkózó SE a Kiskun Kupát, amely egyben idős Besze László nemzetközi szabadfogású emlékverseny volt a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, a Városalapítók Hete rendezvénysorozat keretében.

Az egészséges szenvedély
Publikálás dátuma: 2018. május 30.

Sokak számára ez a két szó ellentmond egymásnak. Pedig nem is annyira… Miért ne lehetne a szenvedélyünk az egészséges életmód és szemlélet! Szenvedélyesen élvezhetjük az életet és akár az egészséges életmódot is. Erre hívták fel a félegyházi iskolások figyelmét Az egészséges szenvedély előadás szervezői május 29-én, kedden. A drogprevenciós és az egészséges életmódot népszerűsítő bemutatónak – amely az önkormányzat és a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság rendezésében valósult meg – a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott helyet.

Az újratalálkozás öröme
Publikálás dátuma: 2018. május 30.

A József Attila Általános iskolában 1958-ban végzett tanulók - akik még az iskola építésének is szemtanúi voltak - 60 éves osztálytalálkozót tartottak május 26-án. Tanulmányaik megkezdésekor az első szeptemberi napon 26 ültek az iskolapadokban, de az idei évfordulós találkozóra már kevesebben tudtak összegyűlni. Ennek ellenére iskolájuk, és mostani igazgató vendégszeretetét élvezve újra felidézhették gyerekkori élményeiket.

Családi hétvége a Félegyházi Termál Parkfürdőben
Publikálás dátuma: 2018. május 30.

A hétvégén XV. alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyházán a Kuchinka Vilmos Úszó Emlékversenyt. A 12 egyesület által nevezett versenyzők és az őket kísérő szülők, rokonok igazi családi hétvégét, amolyan elő gyereknapi hangulatot varázsoltak a Félegyházi Termál Parkfürdőbe, ahol a perzselő napsütésnek sem volt híja. Az igazi nyári forróságban felüdülés volt egy-két hossz erejéig becsobbanni a 33m-es medencébe, ahol a helyezéseket is eldöntötték a többek között Temesvárról, Dunaharasztiból és Bajáról érkezett versenyzők.

Ez egy „erős” házasság
Publikálás dátuma: 2018. május 30.

Krisztinné Tóth Mariann és férje Krisztin Csaba arany, ezüst és bronzéremmel tért haza a nemrégiben Füzesgyarmaton megrendezett Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa versenysorozatáról. Kiváló eredményeiknek köszönhetően a szeptemberben Egerben megrendezendő világbajnokságnak is résztvevői lesznek. A félegyházi versenyzők önerőből, sportegyesületek, szponzorok támogatása nélkül edzenek és versenyeznek. Eredményükre nagyon büszkék, de szeretnének a külföldi versenymeghívásoknak is eleget tenni. Ehhez azonban támogatók segítségére is szükség lenne – mondták el lapunknak.

Megkezdték a Nefelejcs utca aszfaltozását
Publikálás dátuma: 2018. május 30.

Megkezdődött az aszfaltozás május 30-án, a Nefelejcs utcán. A felújításon a városvezetés a kivitelezőkkel közösen tartott bejárást az útszakaszon. Csányi József polgármester elmondta, hogy a Móraváros főútjának felújítása időben megkezdődött, és folyamatosan halad. Új szegély épül, rendbe teszik a kapubeállókat, ahol a vízelvezetést is megoldják. Minőségi kifogásokat eddig nem kellett megfogalmazni, a teljes felújítás pedig júniusban befejeződhet.
 

Nyári diákmunkaprogram indul az önkormányzatnál
Publikálás dátuma: 2018. május 30.

Országos munkaerő-piaci program indul Nyári diákmunka címmel. A központi program keretében lehetősége lesz Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és az önkormányzati fenntartású intézményeknek június 18-a és augusztus 31-e közötti időszakban 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező, a kiskunfélegyházi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatására, legfeljebb napi 6 órában, a minimálbér időarányosan járó összegéért. A programban azok a fiatalok vehetnek részt, akik a foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek, de van érvényes diákigazolványa vagy ennek hiányában iskolalátogatási illetve hallgatói jogviszony igazolása.

Országos első lett a Parampara
Publikálás dátuma: 2018. május 30.

Május 22-én és 23-án rendezték meg Nyíregyházán a hetedik évfolyamos diákok számára a Míg Megnövök Alapítvány által támogatott 13. Matekguru országos döntőt.

A megmérettetésre bejutott a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola Parampara nevű csapata. Tagjai: Bodor Bernadett, Gondi Dorottya, Sallai Richárd és Szabó Ágnes. A csapat nevének, „parampara” jelentése: a guru tanítványa. Felkészítőjük, „a guru”, Szabóné Demeter Edit tanárnő. A darvasos gyerekek már a korábbi években is indultak ezen a versenyen. Ötödikesként egy ponttal maradtak le arról, hogy behívják őket az országos döntőbe, tavaly ugyanekkora különbséggel maradtak le a dobogóról, az idei tanévben pedig felértek a csúcsra. A verseny első napján már az első helyen álltak holtversenyben két másik csapattal, a végére azonban sikerült 5 pontos előnyre szert tenniük, így idén ők lettek a bajnokok. A diákok jól érezték magukat a versenyen, és megfogadták, hogy jövőre még nagyobb lelkesedéssel készülnek a döntőre.
 

Prosztata hőkezelés a városi kórházban
Publikálás dátuma: 2018. május 30.

Június 6-ától úgynevezett prosztata hőkezelésre is lehetősége lesz az érintett betegeknek a félegyházi városi kórház egynapos sebészetén – tudtuk meg dr. Járomi Péter urológus adjunktustól.

Tűzzománcok és festmények
Publikálás dátuma: 2018. május 30.

Balanyi Károlynak, a Ferenczy-díjas grafikus és szobrászművésznek nyílt tárlata „Üzenet” címmel május 25-én a Hattyúházban. A művész munkáságát dr. Feledy Balázs ismertette, és ajánlotta a kiállított műveket a megjelenteknek. A művészeti író megnyitójában a művész sokoldalú műfaji jártasságát emelte ki. Szólt arról, hogy a rajzfilm világában is jártas Balanyi Károly grafikával, tűzzománccal, valamint az egyes műfajok, technikák közötti lehetőségek átjárhatóságának lehetőségeivel egyaránt foglalkozik. A félegyházi tárlatán jól megmutatkozik, hogy tűzzománc alkotásai is festőiséget sugallnak. Kedvenc területe a szakrális képzőművészet. Számtalan hazai önálló tárlata mellett, művei nemzetközi kiállításokon, biennálékon is elnyerik a nagyközönség és a szakértők elismerését. – A tárlat augusztus 10-éig látogatható a városi könyvtár kiállítótermében.   

A gyerekek örömmel örökítik meg a bajuszosokat
Publikálás dátuma: 2018. május 29.

A gyerekek is figyelemmel kísérték a Városalapítók Hete rendezvényeit, de ezen kívül készültek is rá egy-egy rajzzal. A Magyar Bajusz Társaság ugyanis alkotói pályázatot hirdetett meg „Volt egy ember, nagy-bajuszos” címmel. Az ovisok és az általános iskolások is fogékonyak voltak a témára. A sok-sok beérkezett alkotást Molnár János, Molnár István és Jászvásy Zoltán képzőművészek értékelték. Nem volt könnyű a sorrend megállapítása, mert, ahogy elmondták, a gyerekek fantáziája kimeríthetetlen. Nagyon sokszínű technikával találkoztak és szebbnél-szebb képekről kellett dönteniük, éppen ezért megosztott díjakat is kiadtak.

A háborús áldozatokra és hősökre emlékeztek
Publikálás dátuma: 2018. május 29.

Városunk a magyar hősök emlékünnepén május 29-én a Hősök Parkjában, majd a Felsőtemetőben az I. és II. világháborús emlékműnél, koszorúzással tisztelegtek a háború áldozatai és hős katonáinak emléke előtt.

A tetten ért idő
Publikálás dátuma: 2018. május 29.

E címmel nyílik életmű kiállítás Rádi András festőművész munkáiból.

Rádi András
szeretettel meghívja Önt és kedves barátait 2018. június 2-án (szombaton) 15 órára a Szakmaközi Művelődési Házba (Kiskunfélegyháza, Szent János tér 3.)
„A tetten ért idő” című életmű kiállítására.
A kiállítást megnyitja:
Rosta Ferenc alpolgármester
Klarinéton közreműködik: Dr. Tóth Ákos

 

Életre szóló élmény Malagából
Publikálás dátuma: 2018. május 29.

Az európai kultúrák megismerését és a nyelvtudás elmélyítését is célozta az a tíz napos spanyolországi út, amelyen a Móra Ferenc Gimnázium tanulói vehettek részt. A napsütés, zene és tánc életre szóló élménnyel gazdagította a négy diákot.

Félegyháza hőseire, háborús áldozataira emlékeztek
Publikálás dátuma: 2018. május 29.

A magyar hősök emlékünnepén, Kiskunfélegyházán, május 29-én először a Hősök Parkjában emlékeztek azokra a katonákra és civilekre, akik életüket áldozták Magyarországért. Megemlékező beszédében Csányi József polgármester így fogalmazott: - Napjainkat komfort helyzetben élhetjük. Köszönhetjük ezt annak, hogy elődeink kiharcolták számunkra a szabadságjogokat, a szabadságot. A mi legfontosabb feladatunk a béke megőrzése. A megemlékezés után az emlékműnél a város vezetése, a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület és a Jobbik helyi szervezetének képviselői helyezték el koszorúikat. A résztvevők ezt követően a Felsőtemetőben a felújított első világháborús sírkertben és a második világháborús emlékműnél koszorúztak.

Júniusi programok a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2018. május 29.

A Móra Ferenc Művelődési Központ júniusi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Júniusi véradások
Publikálás dátuma: 2018. május 29.

Júniusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Körkérdés: Hogyan érezték magukat a Városalapítók Hetén?
Publikálás dátuma: 2018. május 29.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is érdekes, színes programokkal várták az itt élőket a Városlapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztiválon. Minden rendezvényt nagy érdeklődés övezett, a gyermeknek szóló, illetve a felnőtt programok korosztálytól függetlenül hasznos kikapcsolódást nyújtottak.

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2018. május 29.

Múzeumlátogatást szervez a Kiskun Múzeum Baráti Köre június 8-án, pénteken, Budapestre. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Jelentkezni a múzeumtúrára a 06/70/221-1608-as telefonszámon lehet. Indulás időpontja: június 8., péntek 8.30-kor. Találkozás az állomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a csütörtöki napon vásárolja meg.

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2018. május 29.

Múzeumlátogatást szervez a Kiskun Múzeum Baráti Köre június 8-án, pénteken, Budapestre. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Jelentkezni a múzeumtúrára a 06/70/221-1608-as telefonszámon lehet. Indulás időpontja: június 8., péntek 8.30-kor. Találkozás az állomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a csütörtöki napon vásárolja meg.

A Republic koronázta meg a Városalapítók Hetét
Publikálás dátuma: 2018. május 28.

A mintegy tíznapos Városalapítók Hete rendezvénysorozat végén a Republic zenekar szórakoztatta a Béke térre látogató félegyháziakat május 27-én, vasárnap este. Az együttes az elmúlt 28 év terméséből válogatott a nagy létszámú közönség örömére. Pillanatképek Fantoly Márton fotósunk szemszögéből.
 

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2018. május 28.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének legfrissebb állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. További információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/795-065.

Átadták a városi kitüntetéseket
Publikálás dátuma: 2018. május 28.

A helyismereti vetélkedő eredményhirdetésével és a városi kitüntetések átadásával telt a Városalapítók Hete alkalmából megrendezett ünnepi képviselő-testületi ülés ma délelőtt, a városháza dísztermében.
Az ünnep alkalmával Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket, s emlékeztetett arra, hogy a Városalapítók Hete Kiskunfélegyháza legnagyobb kulturális és hagyományőrző eseménye, amellyel a redempciót engedélyező kiváltságlevél átadására emlékezik a város. Mária Terézia királynő a Jászkun kerület legfőbb bírájának, Magyarország nádorának, gróf Pálffy Jánosnak 1745. május 24-én adta át ezt a dokumentumot, s ezt a napot 2000-től Félegyháza ünnepeként tartják számon.

Jubilált a Kuchinka Vilmos Úszó Emlékverseny
Publikálás dátuma: 2018. május 28.

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület szervezésében immár 15. alkalommal bonyolították le a Kuchinka Vilmos Úszó Emlékversenyt, amelynek ezúttal is a Félegyházi Termál Parkfürdő adott otthont május 26-án. A hagyományos és egyben nagy sikerű megmérettetésre 14 egyesület, több mint 200 gyermekkel nevezett. A versenyt fővédnökként dr. Tóth Ákos mesteredző, a Magyar Úszó Szövetség korábbi szövetségi kapitánya nyitotta meg.

Kiskunfélegyházi és Kiskunmajsai Járási Foglalkoztatási Paktum
Publikálás dátuma: 2018. május 28.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-5.1.2-16 azonosítószámú „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című felhívásra. A projekt keretében 421.61 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrás áll rendelkezésre Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa járások településein a foglalkoztatás-növelést célzó foglalkoztatási együttműködések, partnerségek, paktumok létrehozására és a paktumok képzési és foglalkoztatási programjainak megvalósítására. A projektet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal (BKMKH), a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott Konzorcium valósítja meg.

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2018. május 28.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a tisztelt lakosságot, hogy május 29-én, kedden növényvédelmi permetezés lesz a Fadrusz János utcában. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a munkát, úgy azt másnap, május 30-án, szerdán végzik el.

Támogat vagy ellenőriz?
Publikálás dátuma: 2018. május 28.
„Épp takarítok mindenórásan, mert holnap jön környezettanulmányra.” „Most cseszett le, hogy még nem beszél az egyéves gyerekem.” „Tök mást mond a szoptatásról, mint a gyerekorvosunk.” „Kéthetente jön bejelentés nélkül, csak azért, mert egyedül nevelem a kisfiam.” Tényleg ennyire nehéz megtalálni a hangot a védőnőkkel? Tóth Flóra írása.
Városi elismerést kapott László István kollégánk
Publikálás dátuma: 2018. május 28.

Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete Elismerő Oklevelét vehette át László István Ferenc operatőr, hírszerkesztő kollégánk, aki a félegyházi média meghatározó alakjaként a helyi közösség elkötelezett szolgálatáért részesült a megtisztelő elismerésben.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. május 27.

Szentháromság vasárnapja - 2018. május 27.

Hálával és imádsággal
Publikálás dátuma: 2018. május 27.

Szentmisével kezdődött a Városalapítók Napja vasárnap. Az ünnepi testületi ülést megelőzően a Sarlós Boldogasszony Templomban mutattak be szentmisét a városalapítók és kései utódaik tiszteletére.

– Szeretettel fogadjuk imádságainkba mindazokat, akik azon munkálkodtak, hogy ez a város egyáltalán létrejöhessen, akik annak elöljáróiként valaha is itt dolgoztak, és különösen azokért, akik jelenleg is a város vezetőiként munkálkodnak azon, hogy Félegyháza mindannyiunk otthona lehessen – mondta Rónaszáki Gábor, a Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa.

Jelesre vizsgázott a jelzőrendszer Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2018. május 27.

Szász János polgármester elmondta, Pista bácsira a helyi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ ellátottjára a földön fekve talált rá gondozója, miután a vészhívóval leadott jelzésre a helyszínre sietett. Az intézet dolgozója azonnal mentőt hívott, és Pista bácsit kórházba szállították. Néhány nap után hazaengedték ugyan, de újból rosszul lett, így azonnal értesítették a mentőszolgálatot. A diszpécser a részletes esetleírás alapján a helyzet súlyosságát felismerve rövid időn belül mentő­autót és helikoptert is küldött a hely­színre, ahol a rendőrség és a polgárőrség biztosította a zavartalan életmentést. A gyors és sikeres összefogásnak köszönhetően Pista bácsi azóta a kórházban lábadozik – mondta el a polgármester a BAON hírportál munkatársának.

Langalétáktól a táncházig
Publikálás dátuma: 2018. május 27.

Az időjárás is kegyeibe fogadta a Városalapítók Hetét, hiszen miközben a környékben több települést óriási zápor áztatott, addig a félegyháziak zavartalanul élvezhették a szabadtéri programok örömét. Szombaton este is egyik látványos produkció követte a másikat. A hangulatot a Langaléta Garabonciások alapozták meg Háry János, avagy a nagyot lépő obsitos című gólyalábas előadásukkal. Őket követte az olaszországi feltrei zászlóforgatók csoportja, bravúros és látványos fellépésével. Este a Csík Zenekar élőzenei koncertje óriási tömeget vonzott (erről az eseményről külön cikkben és fotóriportban is beszámoltunk), s akinek még ez sem volt elég, az kitáncolhatta magát a Padkaporos Táncházon, a Rozsdamaró zenekarral.

Mese, móka, kacagás töltötte be szombaton délután is a teret
Publikálás dátuma: 2018. május 27.

Szombaton délután is korra, nemre való tekintet nélkül mindenki jól érezhette magát Félegyházán, aki ellátogatott a Városalapítók Hete bármely rendezvényére. Kínálatból nem volt hiány. Volt mesemondás, bábszínház, gyermekműsor… ezer meg egy lehetőség a kikapcsolódásra, generációk közös programjára, mókára és kacagásra. Fantoly Márton fotói a szombat délután eseményeiből idéznek meg pillanatképeket.

Szép számban ültek asztalhoz a Városalapítók Kupán
Publikálás dátuma: 2018. május 27.

A Városalapítók Hete programsorozathoz kapcsolódóan ezúttal is megrendezték a Városalapítók Kupa nemzetközi sakkversenyt, amelynek május 26-án a Móra Ferenc Művelődési Központ adott otthont. Két csoportban összesen 37 sakkozó mérte össze tudását, érkeztek játékosok a megye, sőt az országhatáron túlról is. A minősítő versenyt 6 ponttal Keresztes Richárd nyerte, az amatőrök között Rácz István László győzött. A Városalapítók Kupa idén is hozzájárult a sportbaráti kapcsolatok bővítéséhez, ápolásához – tette hozzá Seres László versenybíró.

Városunk elismerte munkájukat
Publikálás dátuma: 2018. május 27.

Ma (május 27-én) a Városalapítók Hete alkalmából megrendezett ünnepi képviselő-testületi ülésen vették át oklevelüket mindazok, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő munkát végeztek városunkban.

A Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar koncertje a Petőfi-szobor lábánál
Publikálás dátuma: 2018. május 26.

Minden jelentős városi rendezvényen élvezhetjük a helyi fúvószenekar koncertjét. Május 25-én sem történt másként, hiszen a Városalapítók Hete program keretében, a Petőfi-szobor lábánál nagy tömegeket vonzott a zenekar térzenei előadása. A felcsendült muzsika könnyed szórakozást kínált az oda ellátogatóknak.
A zenekar repertoárjában könnyed dallamok, de klasszikus művek is szerepelnek. A mostani koncertre javarészt az előbbiek közül állították össze a műsorszámokat.  Felcsendült részlet az Aladdin nagysikerű mesefilmből, de a Flashdance film legismertebb dalát, a Maniac című számot is eljátszották. Az idősebb korosztály számára kedves meglepetés volt a 80-as évek nagysikerű slágereiből összeállított válogatás.

 

Bérmálkozással zárult a mise az Ótemplomban
Publikálás dátuma: 2018. május 26.

A Sarlós Boldogasszony Templomban május 19-én a mise zárásaként a bérmálkozandók a bérmaszülők kíséretében Bábel Balázs érsek elé járultak, hogy a Szentlélek erejében részesüljenek.

Birkózóverseny lesz a sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2018. május 26.

Május 26-án (szombaton) rendezik meg a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban a Kiskun Kupa - id. Besze László Emlékverseny birkózóversenyt.

Boronkay Péter paralimpikon segíti a Waldorf-os diákok felkészülését
Publikálás dátuma: 2018. május 26.

Olimpiára készülnek a félegyházi Waldorf iskola növendékei. Május 30-án Szolnokra utaznak az ötödikes osztály diákjai, hogy a Waldorf Olimpia keretei között összemérjék kondíciójukat.

Családi délelőtt a Könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. május 26.

Gyermeknapi előzetesként családi programot szerveztek a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmába május 19-én (szombaton).

EBOLTÁS
Publikálás dátuma: 2018. május 26.

A 164/2008. (XII.20.) FVM rendelet értelmében Kiskunfélegyháza város közigazgatási területén az alábbi helyszíneken és időpontokban lesz ún. összevezetett eboltás.

Gyermeknap a Csólyosi úti kutyamenhelyen
Publikálás dátuma: 2018. május 26.

Gyermeknapot tartanak a kiskunfélegyházi kutyamenhelyen május 27-én, vasárnap 13 és 17 óra között a menhely Csólyosi úti telepén. Szeretettel várnak minden állatbarátot a rendezvényre ahol kézműves játékok, arcfestés, kölyöksimogató lesz a kisebbeknek, a nagyobbaknak pedig a kiskunfélegyházi kutyaiskola ovis növendékei tartanak fantasztikus bemutatót, valamint a bátrabbak a Bársony Lovasudvar felajánlásaként az ingyenes lovagoltatást is kipróbálhatják. Mindezek mellett lesz póni-simogató, ügyességi játékok, kisállatokkal is találkozhatnak a gyerekek, a menhelyi kutyusok mellett többek között nyuszi, bárány, tengerimalac-dédelgetésre is lesz lehetőség. 15 órától a Jump! Agility Kiskunfélegyháza csapat tart izgalmas és interaktív Agility-bemutatót. Kézműves játékok, kutyatartási-örökbefogadási tanácsadás, menhelyi nyílt nap várja az érdeklődőket. Minden program ingyenes! További információ kérhető a 06-70-434-3002-es telefonszámon.

Hírek a Szent István Templomból
Publikálás dátuma: 2018. május 26.

Pünkösdvasárnap – 2018. május 20.

Ingyenes városnéző kisvonatozás
Publikálás dátuma: 2018. május 26.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív és vár minden családot és érdeklődőt május 27-én, vasárnap a Városalapítók Hete és a városi gyermeknap keretében megszervezett ingyenes városnéző kisvonatozásra.

Megyei képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2018. május 26.

A Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál keretében nyílt kiállítás a Bács-Kiskun megyei Képzőművészeti Alkotótábor munkáiból, május 24-én. A tárlatot Rideg László ajánlotta a képzőművészetet kedvelők figyelmébe. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a megyei vezetés több mint két évtizede támogatja a képzőművészeti tábor működését. Először a Duna partján, Veránka szigetén tölthettek el közös alkotással egy-két hetet. Két éve ezt a lehetőséget Tiszakécskén teremtik meg számukra. A táborba ma már a megyeieken kívül kárpátaljai művészek is érkeznek. Nagyon fontos, hogy a táborban elkészült alkotásokat több településen – köztük Kiskunfélegyházán – is bemutatják. Az elnök arra buzdított mindenkit, hogy a következő táborokat látogassák meg, mert ott betekintést nyerhetnek a képzőművészeti alkotás folyamatába, kapcsolatot teremthetnek az alkotókkal is. A tárlat junius 6-áig látogatható.

Solti Árpád szerzői estje a zeneiskolában
Publikálás dátuma: 2018. május 26.

Igazi zenei csemege várta azokat, akik ellátogattak a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola dísztermébe, ahol Solti Árpád Junior Príma-díjas zeneszerző műveit és átiratait hallgathatta meg a közönség. A szerzői est folyamán neves zenészek szólaltatták meg a hangszereket. Köztük volt Palotás Gábor, városunk szülötte is, aki a félegyházi kapcsolatot erősítette a csapatban. Főként ütőhangszerekkel: vibrafon, kisdob, marimba keltették életre a műveket, de helyet kapott a zongora is. A koncertre a kísérletezés volt a jellemző. A művészek érdekes és izgalmas zenei hatásokat értek el, teljesen eltérő stílusok, és ismert dalok vegyítésével.

Szerelem a síron túl is
Publikálás dátuma: 2018. május 26.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár – a Petőfi-emlékévek és a helyi ünnepi könyvhét keretében – tisztelettel meghívja Önt 2018. május 29-én (kedden) 17 órára a Hattyúházba.

Juhász István: Szerelem a síron túl is… Petőfi Sándor és Szendrey Júlia című könyvének bemutatójára.

Köszöntőt mond Csányi József polgármester.

Közreműködnek: a Móra Ferenc Gimnázium tanárai és diákja

A gyerekek régi álmát valósították meg a Mercedes gyár dolgozói
Publikálás dátuma: 2018. május 25.

Játszóteret avattak a gyermeknapon a Göllesz Viktor Óvoda és Általános Iskolában május 25-én. Az intézményben 2016 szeptemberétől működik óvodai csoport és évek óta terveik között szerepelt a játszótér kialakítása az intézmény udvarán. Ezt az álmukat most a Mercedes gyár présüzem dolgozóinak a támogatásával sikerült megvalósítaniuk – mondta el Keresztesné Csikós Gabriella igazgatónő. A gyerekek azonnal birtokba vették a játszóparkot és azt a két kerékpárt is, amelyeket a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klubtól kaptak ajándékba ezen a szép napon.

Elmarad Bagdi Bella félegyházi koncertje
Publikálás dátuma: 2018. május 25.

Elmarad Bagdi Bella június 7-ére, a Móra Ferenc Művelődési Központban tervezett koncertje. Az énekesnő egyéb fellépéseiről a bagdibella.hu internetes oldalon találnak információt az érdeklődők.

Kihirdették a helyismereti vetélkedő győzteseit
Publikálás dátuma: 2018. május 25.

Ebben az évben tizennegyedik alkalommal rendezték meg a helyismereti vetélkedőt a Kiskun Múzeum és Petőfi Sándor Városi Könyvtár összefogásával. Három korcsoportból, 3-3 fős csoportok vettek részt a versenyben, aminek témája ezúttal Petőfi, a „halhatatlan dalnok” és Félegyháza az 1848-49-es szabadságharc idején volt.

Magyar Örökség Díjat kapott Móra Ferenc örökségfeltáró és irodalmi munkásság
Publikálás dátuma: 2018. május 25.

A kitüntető oklevelet és plakettet - melyet március 24-én Móra Ferenc dédunokája Vészits Andrea és annak lánya vett át a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében - a család városunknak adományozta.

Pénteken fesztiválhangulat alakult ki a városközpontban
Publikálás dátuma: 2018. május 25.

Pénteken délután egyre többen látogattak el a városközpontba. A felnőttek a kézművesek portékáit nézegették, a gyerekek pedig a könyvtár mögött felállított vidámpark játékait nyüstölték, de sokan megkóstolták a pékségek, éttermek, sörfőzők finomságait is. A Városalapítók napjának fesztiválját Csányi József nyitotta meg a Béke téri színpadon. A polgármester köszöntötte a félegyháziakat, valamint a testvérvárosainkból – Kikindáról, Tordáról , és Segesvárról – érkezett vendégeinket, jó szórakozást és időtöltést kívánva mindenkinek. A köszöntő után – a gyerekek nagy örömére - Masni és Pocó gyermekkoncert kezdődött a színpadon. Ezt követően Mihályi Réka és Rácz Gergő műsorát láthatta a közönség a Kelemen Kabátban élőzenei koncert előtt. A Petőfi téri színpad sem maradt üresen. Ott a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar koncertjét és a Plox Tűzzsonglőr csoport bemutatóját élvezhették a térre látogatók.

Pünkösdi hármas íjászviadal
Publikálás dátuma: 2018. május 25.

Május 19-én, szombaton Siklóson, az Apró Paták LSE által szervezett kvalifikációs versenyen négyen képviselték Kiskunfélegyházát a Fénypárducok. A történelmi szabályzatnak megfelelően 21 célt kellett meglőni, amelyeket a siklósi várban és annak környéken helyeztek el a rendezők, az íjászathoz igazi történelmi hátteret biztosítva.

Regionális díjugrató verseny Kiskunhalason
Publikálás dátuma: 2018. május 25.

Kiskunhalason, a Hirdling József lovasparkban rendezett regionális dijugrató versenyen vett részt a Pünkösd hétvégéjén a Félegyházi Lovas Klub a pünkösd hétvégén öt versenyzője. Erki Fanni, Kormos János, Rózsa Gitta, Szabó Gréta és Tóth Réka 11 versenyszámban állt rajthoz, ahonnan három 1., egy 3., egy 4. és egy 7. helyezéssel tértek haza.

Tárlat a Dulity Tibor Alkotótábor munkáiból
Publikálás dátuma: 2018. május 25.
Évek óta hagyomány, hogy a Dulity Tibor Képzőművészeti Alkotótábor egy-egy tehetséges tagja kiállítással mutatkozik be Félegyháza művészetpártoló közönségének. Idén Karácsony Éva és Németh András festőművésznek nyílt tárlata a Szakmaközi Művelődési Házban. Az alkotókat és munkáikat Rátkai Zsuzsanna, a Kiskunfélegyházi Képző és Iparművészek Egyesületének elnöke mutatta be a megnyitón.
Településszépítő mozgáskorlátozottak
Publikálás dátuma: 2018. május 25.

Területszépítési akcióra hívta tagjait a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Humanum Salma Humanitárius Alapítvány, május 23-án. A felhívásra mintegy negyvenen gyűltek össze és kezdték meg a szemétszedési akciót. Kiscsoportokban láttak neki a munkának a temetőben és a mellette lévő játszótéren is. A munka befejeztével a Szakmaközi Művelődési Házban látták vendégül az aktivistákat, ahol bográcsosparti és Vass Ferenc tangóharmonika muzsikája várta őket.

Üzenet
Publikálás dátuma: 2018. május 25.

E címmel nyílik tárlat a Városalapítók Hetén Balanyi Károly Ferenczy-díjas grafikus- és zománcművész munkáiból május 25-én, pénteken 17 órakor a Hattyúházban. A kiállítást dr. Feledy Balázs művészeti író nyitja meg. Közreműködnek a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai. A tárlat augusztus 10-éig látogatható.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek