Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: zárva
  • szerda - csütörtök: zárva
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.07.13-07.20.

 
Ami a szíveden…
Publikálás dátuma: 2018. július 20.

Milyen jó lenne, ha nekünk felnőtteknek is megadatna, hogy ami a szívünket nyomja, az a szánkon is elhangozhatna. Ez sajnos, a mai „minden tökéletes és mesterkélt” világunkban nem lehetséges. Mindenki fél a kimondott gondolatai miatt esetlegesen elszenvedhető retorziókról, félünk a véleményünk kinyilvánításától, mert mi akkor, ha nem egyezik az a nép kliséivel, véleményével…

Cyberbullying – védd meg magad, védd meg a társadat!
Publikálás dátuma: 2018. július 20.

A virtuális tér új fogalmakat hozott az életünkbe, amelyek nem csak a szóhasználatunkba, de a mindennapi életünkbe is észrevétlenül belopóztak. Ezek egyike a cyberbullying, amely leginkább az úgynevezett Y és Z generációkat, vagyis a jelenkor általános és középiskolásait érinti.

Emléknappal tisztelgett Félegyháza a Móra-család előtt
Publikálás dátuma: 2018. július 20.

A Móra téren az író, muzeológus, Kiskunfélegyháza szülötte és díszpolgára koszorúzásával kezdődött július 19-én a város önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezte Móra Ferenc Emléknap programja. Miután a városvezetés, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagjai, Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája, a Móra Ferenc Társaság, a pártok képviselői és a közintézmények képviselői elhelyezték a tisztelgés koszorúit, az Alsótemetőben az író édesapjára, a 105 esztendeje elhunyt Móra Mártonra emlékeztek.

Idén is lesz Kunfakó találkozó!
Publikálás dátuma: 2018. július 20.

Szeretettel várnak minden érdeklődő lovast, tenyésztőt és a fajta iránt érdeklődőt augusztus 4-én (szombat) Kiskunfélegyházán, a parkerdőben.

A baráti találkozón kifejezetten a kunfakó fajtájú lovak sokoldalúságát ismerhetik meg az érdeklődők. A lovasok és tenyésztők megmutatják egymásnak és a nagyközönségnek, hogy hol tartanak a tenyésztésben, idomításban és népszerűsítésben. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és a résztvevő tenyésztők is.

Különleges ősbemutató a Félegyházi Táncszínháztól
Publikálás dátuma: 2018. július 20.

Ismét egy nagy előadásra készül a Félegyházi Táncszínház és a szegedi Délikert Möndörgő Táncegyüttes, amelynek helyszíne a Városi Sportcsarnok parkolójában felállított szabadtéri színpad lesz. A Hell István forgatókönyvére és Simoncsics Pál koreográfiájára épülő Don Quijote, a világirodalom farmernadrágja című előadás ősbemutatója augusztus 17-én lesz Kiskunfélegyházán, a Félegyházi Napok nyitó rendezvényeként – tudtuk meg Kovács-Csonka Szilviától, a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület elnökétől.

Emlékezzünk együtt Petőfi Sándorra
Publikálás dátuma: 2018. július 19.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Petőfi Emlékév rendezői szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt július 31-én Petőfi Sándor halálának 169. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre.

Múzeumtúra Szegedre
Publikálás dátuma: 2018. július 19.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez augusztus 5-én, vasárnap Szegedre. Az utazás vonattal történik. A belépő- és vonatjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Jelentkezni a Kiskun Múzeumban a 76/461-468-as vagy a 70/221-1608-as telefonszámon lehet. Indulás időpontja: augusztus 5-e, vasárnap, 8.30-kor. Találkozás a vasútállomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket - ha lehetséges - mindenki előbb vásárolja meg.
 

Nyári szünet a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2018. július 19.

A Móra Ferenc Művelődési Központ és a Korona Kávézó értesíti vendégeit, látogatóit, hogy július 23-án, hétfőtől július 29-én, vasárnapig zárva tart. A művelődési központ augusztus 20-áig szombatonként ugyancsak zárva lesz.

Véget ért egy fejezet?
Publikálás dátuma: 2018. július 19.

dén is a tőserdei Kontyvirág Erdei Iskola adott otthont a Dulity Tibor Alkotótábornak július 7-e és 15-e között. A képzőművészek egész héten, szép környezetben alkothattak, és számos alkotást hoztak létre, amelyeket a záró rendezvényen szakmai megbeszélés keretében értékeltek is. A 26. alkotótábor kicsit szomorúan ért véget, hiszen Dr. Benkő Éva táborszervező bejelentette, hogy szervezési és egyéb nehézségek miatt ez, a 26. képzőművészeti tábor volt az utolsó. Szerencsére a táborzárás után néhány nappal Sáska Tibor, a tábor művészeti vezetője már úgy nyilatkozott, hogy az összeszokott képzőművész közösség már gondolkodik azon, hogy a jövőben miként tudják folytatni a közös munkát.

A közösségek ereje
Publikálás dátuma: 2018. július 18.

Újabb támogatást nyertek megyénk települései
A meglévő és új közösségek fejlesztése, a helyi identitás erősítése térségünkben is kiemelt feladat, hiszen a társas kapcsolatok fenntartása, a barátságok megőrzése, a közösséghez tartozás élménye nem csak egyéni, de össztársadalmi szinten is számos pozitív lehetőséget rejt magában. Bács-Kiskun megye 77 települése most erre a célra, a helyi közösségek megerősítésére nyert el több mint 870 millió forint támogatást a TOP keretében.

Egy hétvége, két sikeres verseny
Publikálás dátuma: 2018. július 18.

Triatlon és aquatlon versenyen vettek részt és értek el szép eredményeket a DMTK-KVSE Aquasport triatlonistái.

Július 14-én, Balassagyarmaton rendezték meg a Magyar Triatlon Szövetség ranglistás, XXXII. Palóc Triatlon Versenyét. A résztvevők a festői Nyirjes-tóban rendezett úszás után a kerékpáros szakaszt a forgalomtól elzárt közúton, majd a futótávot a tó körüli erdős részen teljesítették.


A félegyházi triatlonisták a következő kimagasló eredményeket érték el:

Gyermek lány kategória (300 m úszás, 8 km kerékpár, 2 km futás):

Papp Laura – 1. helyezés
Csontos Dóra – 2. helyezés
Vincze Nádja – 9. helyezés

Munkavállalókat keres az önkormányzat
Publikálás dátuma: 2018. július 18.

Munkavállalókat keres a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal a központi konyhán történő munkavégzésre (Kiskunfélegyháza, dr. Holló Lajos utca 16.).

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2018. július 18.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy augusztus 6-án, hétfőn - az időjárás és a rajzás figyelembevételével - elvégzik a platán, vadgesztenye és hársfák növényvédelmi permetezését. Rossz idő esetén augusztus 7-én vagy 8-án végzik el a munkát.

Búcsú a főtértől
Publikálás dátuma: 2018. július 17.

A Zöld város program keretében hamarosan megkezdődik a főtér felújítása is. Éppen ezért, az önkormányzat kezdeményezésére, a város kulturális intézményei programokkal búcsúztatják a megszokott, megszeretett terünket. Július 17-én, kedden a Holló László Képzőművész Kör alkotóinak segítségével bárki ecsetet ragadhatott, hogy felbontása előtt egy szép festménnyel színesítse a tér aszfaltját. Mindenesetre az egész napos programon az újjáalakuló központ látványtervét is bemutatták, ami mindenkit meggyőzhetett arról, hogy a Petőfi tér és környéke a felújítási munkálatok befejezése után is méltó főtere, közösségi központja lesz Félegyházának.

Félegyházi Napok – kultúra és szórakozás a nyár végén
Publikálás dátuma: 2018. július 17.

Feleleveníti a város az egykori, közkedvelt Félegyházi Napok hagyományát. Idén augusztus 17-e és 20-a között rendezik meg a kulturális fesztivált, amelyet a szokásos augusztus 20-i ünnepségek mellett vidámpark, tűzijáték, kézműves vásár, borutca, kitelepült vendéglátó egységek továbbá számos gyermekeknek és felnőtteknek szánt program színesít – mondta el Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ vezetője.

Fiatal kapusokat képeztek
Publikálás dátuma: 2018. július 17.

A hagyományokhoz híven Kerpits Ferenc és Tóth Péter kapusedzők vezetésével immár 6. alkalommal rendeztek kapustábort július 9-e és 13-a között a Honvéd Sporttelepen. A táborban elsősorban félegyházi fiatalok koptatták a kesztyűt, de érkeztek Kecskemétről, Kiskunmajsáról, Tiszaalpárról, sőt a győri fociakadémiáról is tehetségek. A foglalkozások célja a leendő kis kapusok megismertetése az alapvető szakmai, speciális mozdulatokkal. Az idősebbek pedig afféle előalapozásként fizikailag és szellemileg hangolódhattak rá a következő bajnoki szezonra.

Kossuthos diákok sikerei
Publikálás dátuma: 2018. július 17.

Szép eredményeket értek el a Kossuth Lajos szakiskola tanulói az elmúlt tanév során. A diákok többek között tehetségkutató versenyen is indultak, ahonnan nívós helyezésekkel érkeztek haza - olvasható az intézmény honlapján.

Móra Ferenc Emléknap
Publikálás dátuma: 2018. július 17.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt a Móra Ferenc Emléknap programjaira július 19-én, csütörtökön.

Természettudományos Labor Tábor a Móra Gimiben
Publikálás dátuma: 2018. július 17.

Immár harmadik éve rendezik meg a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium Laboratóriumának munkatársai Molnár Katalin és Rácz Nóra - a gimnázium tanárainak segítségével - a természettudományok iránt érdeklődő, kísérletezni szerető diákok számára a Tudós Tábort.

Szakmakóstoló Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. július 16.

Első alkalommal rendezi meg a szakmák élményalapú megismerését előtérbe helyező „Szakmakóstoló” nevű pályaorientációs hetet Kiskunfélegyházán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Képzési Igazgatósága a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetével és a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiummal közösen, július 16-a és 20-a között.

Szép eredmények a regionális díjugrató versenyen
Publikálás dátuma: 2018. július 16.

A múlt héten a Airvent Lovas Club regionális díjugrató versenyen a Félegyházi Lovas Klubot Erki Fanni, Kormos János, Rózsa Gitta, Szabó Gréta, Tóth Réka képviselte.

 

Tájékoztató a piaci árusítás szabályairól
Publikálás dátuma: 2018. július 16.

Tájékoztatót tart a piacon árusított termékekről és kötelezettségekről a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, Kecskemét Járási Hivatal, Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztálya, valamint az Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Növény- és Talajvédelmi Főosztálya Kiskunfélegyházán, a Béke téri piacon július 20-án, pénteken 10 órától.  

177 ezer forint gyűlt össze a sportrelikviák árveréséből
Publikálás dátuma: 2018. július 15.

Lezárult az Egészségért Közalapítvány a Kórházért javára rendezett jótékonysági licit, amelynek során három sportrelikviát bocsátottak árverésre. A képzeletbeli kalapács Semmelweis-napon jelezte a licit végét. A felajánlásokból összesen 177 ezer forint gyűlt össze, amit kardiológiai rehabilitációs kezelő berendezésére fordítanak.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. július 15.

1. Július 16-án, hétfőn reggel 7 órakor a plébánia előtti parkolóból indul az autóbusz az egyházközségi zarándoklatra. Akik részt vesznek a zarándoklaton, vigyék magukkal a nyugdíjas igazolványukat (ha van) és egy Hozsanna énekeskönyvet.

2. A következő hetekben, napokban nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára.

3. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, fizessék be az egyházi adót, amelynek összege aktív dolgozók esetén 4000, nyugdíjasok esetén 3000 forint évente.

Lótortát is készítettek a hátasoknak
Publikálás dátuma: 2018. július 15.

Évtizedes múltja van már a Mezgé lovastáborának, amely olyan népszerű, hogy hirdetni sem kell, mert a gyerekek évről évre visszajárnak.

Magyar cégnek kedvez a zöldségbotrány
Publikálás dátuma: 2018. július 15.

Az elmúlt hetek kálváriája a gyorsfagyasztott zöldségekben található lisztéria baktérium volt. Az érintett termékeket kivétel nélkül eltávolították az üzletekből és a boltok új beszállító után kutatva egy nagy múltú magyar vállalatnál maradtak.

Csapatversenyt nyertek a Fénypárducok
Publikálás dátuma: 2018. július 14.

Taksonyban, a BTDSE által szervezett történelmi kvalifikációs versenyen heten vettek részt a félegyháziak. Sajnos a kvalifikációt teljesítését szó szerint elfújta a viharos erejű szél, amely 10-15%-ot rontott az íjászok teljesítményén.

Eredmények:
Mozsár Máté vadász íj 1. hely
Dürgőné Kovács Piroska vadász íj 1. hely
Horváth Csenge vadász íj 3. hely
Dürgő Csaba vadász íj 4. hely
Horváth Anna történelmi íj 5. hely
Vasné Köteles Anita vadász íj 6. hely
Vas Tibor vadász íj 8. hely

Sörfesztivál pillanatképek - péntek
Publikálás dátuma: 2018. július 14.

Szerencsés napon, július 13-án, pénteken kezdődött a IV. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál. Kicsik és nagyok is bőségesen találtak maguknak kedves programot a monumentális rendezvény kínálatából. Mindemellett a Rocktábor zárókoncertjét is élvezhette a nagyérdemű, ahogyan ez Fantoly Márton fotósunk pillanatképeiből is kiderül.

Fiatalok tanítgatják az idősebbeket
Publikálás dátuma: 2018. július 13.

A negyven évesnél fiatalabbak 17 százaléka rendszeresen, 59 százaléka pedig alkalmanként tanítja idősebb családtagjait az internet és a digitális eszközök használatára.

Huszonöt éve alkotnak Alpáron
Publikálás dátuma: 2018. július 13.

Huszonöt évvel ezelőtt volt az első alkotótábor a településen. A jubileum alkalmából harmincnyolc művész munkáit mutatják majd be kiállításon.
A kiskunfélegyházi Holló László Képzőművészeti Kör és a budafoki Mészáros László Képzőművészeti Egyesület tagjain kívül más településekről is érkeztek művészek az idei Tiszaalpári Alkotó Táborba (TAT). A rendezvénynek a Kádár Lajos Klub ad helyet, biztosítva, hogy a művészek nyugodt körülmények között tudjanak dolgozni. Természetesen nem csak a klub épületében és annak udvarán, hanem a Holt-Tisza partján és a település különböző pontjain is lehet találkozni a festőkkel - adta hírül a baon.hu. A két művészeti vezető Török Tamás, és Neuberger István.

Különleges képeslapok, melyek a doberdói harcmező és egy örök szerelem emlékét őrzik
Publikálás dátuma: 2018. július 13.

Szűts Tamás szobrászművésznek több helyen lehetősége nyílt a „Virágok Doberdóról” című prezentációja bemutatására, többek között Kiskunfélegyházán, Szegeden és Pákozdon is.

Azt pedig méltán könyvelte el óriási megtiszteltetésként a szobrászművész, hogy Goriziában (a valamikori Görzben, a harcok színterén) a felújított Nagy Háborús Múzeumban 2018. június 29-én nyílt - kétnapos konferenciával egybekötött – kiállításon is közkinccsé tehette nagyapja id. Szűts László páratlan doberdói virággyűjteményét.

Mesterségük fennmaradásáért aggódnak a népi iparművészek
Publikálás dátuma: 2018. július 13.

Immár 21. alkalommal szervezett nyári fonótábort Kanalas János kosárfonó népi iparművész és Csáki Ildikó szalmafonó népi iparművész, hogy kedvet csináljanak a fiatalabb generációk számára a két ősi mesterség műveléséhez. A Duna–Tisza közi Népművészeti Egyesület mindkét tagja évről évre jobban aggódik mestersége fennmaradásáért. Idén is szép számban, az ország minden részéről érkeztek tanulni vágyók a táborba.

Tájékoztató a nyári igazgatási szünetről
Publikálás dátuma: 2018. július 13.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatalban 2018. július 23. (hétfő) napjától 2018. augusztus 3. (péntek) napjáig igazgatási szünetet tartunk.

Az igazgatási szünet ideje alatt: az Anyakönyvi Hivatal hétfőtől péntekig 8.00 – 12.00 óráig fogadja az ügyfeleket.

Földkifüggesztési ügyek intézésére az alábbi időpontban lesz lehetőség:
2018. július 23-án (hétfőn) 9.00 – 10.00 óráig és
2018. július 27-én (pénteken) 9.00 – 10.00 óráig
(II. emelet 102. iroda).

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek