Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.10.31-11.09.

 
Az újraélesztést is gyakorolhatjuk
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

Csizmadia Anita mentőtiszt lesz a vendége a következő Betűbölcsinek november 13-án, kedden 10 órától a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmában. A szakember csecsemő-, kisgyermek-újraélesztés, elsősegélynyújtás témakörben tart gyakorlati bemutatót. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz ambu-babán kipróbálni, gyakorolni az újraélesztést.

Fekete Pál emlékverseny a Platán iskolában
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

A Platán Utcai Általános Iskola tantestülete a Fekete-családdal összefogva 2005-ben indította útjára az emlékversenyt azzal a nemes céllal, hogy őrizzék és ápolják a közismert és megbecsült magyar-történelem szakos tanár, szakfelügyelő, országgyűlési képviselő emlékét. – hallhattuk Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény-vezető megnyitó gondolatait.

Félegyházi tetoválók jótékonykodtak: bioptron lápát és játékokat kapott a gyermekklinika hemato-onkológiai osztálya
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány és az első Félegyházi Jótékonysági Tetoválófesztivál szervezői 440 ezer forintot gyűjtöttek a közelmúltban.

A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány és az első Félegyházi Jótékonysági Tetoválófesztivál szervezői 440 ezer forintot gyűjtöttek a közelmúltban, amelyből a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Hemato-onkológiai Osztályát támogatták - írja a delmagyar.hu

Könyvben állít emléket édesapjának a történész
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

Requiem egy ’56-osért – Apám, Pallagi Sándor emlékére címmel jelent meg dr. Pallagi Mária történész könyve a napokban. A kötetet, amelyben édesapjának állít emléket – a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban mutatták be.

Különleges könyvbemutató a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

2018. november 29-én, 17 órakor a Hattyúházba megismerhetjük BABABY József MI HUSZONKETTEN c. könyvének reprint kiadását. A regény cselekménye városunkban játszódik az I. világháború idején, hősei akkori gimnazisták.

Kvíz-játék és Halloween Party a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

November 7-én délután Halloween Partyra gyűltek össze a Petőfi Sándor Városi Könyvtár rendezvénytermében városunk középiskolásai.
A vidám hangulatú rendezvényen a játékos ügyességi feladatok megoldását követően egy hátborzongató mozifilmet is megtekinthettek a fiatalok.

Lakossági fórumot tart Szamosi Endre
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

A 4. számú körzet önkormányzati képviselője, Szamosi Endre tart lakossági fórumot november 30-án, pénteken 17 órától a Batthyány Lajos Általános Iskolában. Téma: beszámoló az eddigi eredményekről, beruházások, jövő évi tervek. Meghívott vendégek: Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, valamint önkormányzati tisztségviselők. 

Piaci Árak
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacról.

Szakrendelési időpontok a szombati munkanapon
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

A kiskunfélegyházi városi kórház tájékoztatja a lakosságot, hogy november 10-én, szombaton csak az alábbi szakrendelések fogadnak beteget.

TSMT, vagyis az „okosító torna” haszna
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

A TSMT-t, azaz Tervezett Szenzomotoros Tréninget huszonöt éve nagy sikerrel alkalmazzák hazánkban és külföldön is a minden harmadik kisgyermeket érintő idegrendszeri éretlenség tüneteinek kezelésére. A módszer kidolgozása Lakatos Katalin Phd. nevéhez fűződik. Gyakorlati alkalmazásáról Harasztovics Szilviával beszélgettünk, aki óvodapedagógus, és általános iskolai tanító végzettséggel alkalmazza születéstől mintegy tízéves korig ezt a fejlesztő technikát.

Városi karácsony a legifjabb félegyháziakkal és a nagycsaládosokkal
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az idén is megrendezi karácsonyi ünnepségét, amelyre szeretettel meghívja a város nagycsaládosait, valamint a 2018. évben született gyermekeket és azok családját. Az ünnepség várható időpontja december 12-e, szerda, 15 óra, helyszíne a Móra Ferenc Művelődési Központ.

„Hátborzongató” vetélkedő a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

„Halloween-partit” szervezett középiskolásoknak a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, november 7-én. A játékos vetélkedőre több mint egy tucat négyfős csapat nevezett. A fiatalok a kezdéskor néhány hátborzongató filmrészletet is láttak, majd tesztlapon a filmek címét, a szereplők nevét kellett megjelölniük. Persze voltak ügyességi feladatok is, amelyeket követően „tökös” kérdésekre kellett válaszolniuk.

Adományt kapott a Bercsényi Óvoda
Publikálás dátuma: 2018. november 8.

Egymillió forinttal támogatta a Pepkor Hungary Kft. Bercsényi Óvodás Gyermekekért Alapítványt, amelyet az óvoda dolgozói és szülői közössége működtet, így közvetlenül a gyermekekhez jut minden támogatás. Az előzetes számítások alapján az általuk kért összes tevékenységet támogatni tudták. A felújítás és támogatás elsődleges célja az volt, hogy a gyermekek intézményben töltött idejét szebbé, jobbá, kényelmesebbé tegyék. Ez a törekvés találkozott a Bercsényi Óvodás Gyermekekért Alapítvány céljaival, hiszen az alapítvány kiemelt fontos feladatának tekinti a gyermekek környezetének, életminőségének javítását. Az óvoda szülői közössége és a dolgozók is örömmel álltak a kezdeményezés mellé.

Depeche Mode Klub a Rocktárban
Publikálás dátuma: 2018. november 8.

Borbély Gábor félegyházi autósiskolai szakoktató egy napon úgy döntött, hogy szívesen felelevenítené ifjú évei rajongását a Depeche Mode iránt. Ötlete megvalósításához partnerre talált Ónodi Árpádban, a Rocktár vezetőjében, így november 3-án este már 125-en hallgatták közösen a felcsendülő dallamokat.

Múzeumtúra Óbudára
Publikálás dátuma: 2018. november 8.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez november 17-én, szombaton, Óbudára. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Jelentkezni a múzeumtúrára a 06/70/221-1608-as telefonszámon lehet. Indulás időpontja: november 17., szombat, 8.30-kor. Találkozó az állomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg a Nyugati pályaudvarig.

Petőfi diákszemmel
Publikálás dátuma: 2018. november 8.

Petőfi ma, Kiskunfélegyházán, diákszemmel - ezzel a címmel rendez konferenciát november 15-én, csütörtökön 9 órától a városháza dísztermében a Kiskunfélegyházi Petőfi Emlékbizottság és a Kiskun Múzeum.

Újra lesz „Tejbisztró” Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. november 8.

Tejbárat nyit a Félegyházi Tej Kft. a város főutcáján az önkormányzat tulajdonában álló Kossuth u. 6. szám alatti üzlethelyiségben – tájékoztatta lapunkat Csányi József polgármester. A város új színfoltját a Móra Ferenc Gimnáziummal szemben, az új közjegyzői iroda mellett alakítják ki. A bérlő szándéka szerint modern köntösbe öltöztetve idézik meg sok félegyházi nosztalgikus kedvencét, az 1976-ban megnyitott, majd évtizedeken át sikerrel működő Tejbisztrót.

Útlezárás, fanyesés miatt
Publikálás dátuma: 2018. november 8.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy november 12-e és 16-a között fanyesési munkálatok miatt szakaszosan lezárják a Korona utcai parkolókat, illetve a behajtást is korlátozzák. Ezen időszakban a lezárt területen a parkolás is tilos.

Véradást szerveztek a Rocktárban
Publikálás dátuma: 2018. november 8.

Már négy éve annak, hogy hagyománnyá vált a félegyházi Rocktárban, hogy évente háromszor véradást szerveznek épületükben.

A mezgések készítményei sikert arattak a szegedi Mangalica Fesztiválon is
Publikálás dátuma: 2018. november 7.

Szegeden hetedik alkalommal rendezték meg a Mangalica Fesztivált november 2-ától. Az eseményre meghívást kapott a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium is. Az iskola diákjai a saját tanüzemükben nevelt mangalicáikból készült, a tanvágójukon feldolgozott készítményeket kínálták a város központjában, a Széchenyi téren felállított pavilonjukban. Kínálatuk között szerepeltek még a tankertekben termelt zöldségek, a gyümölcsösökben megtermelt ivólevek is, amelyeket saját tanüzemükben dolgoztak fel, illetve készítettek el. A fesztivál résztvevői közül sokan látogatták meg standjukat, és nagy elégedettséggel fogyasztották és vásárolták a kolbászokat, sonkákat és ivóleveket egyaránt.

Félegyházi sikerek az EnduroCross bajnokságban
Publikálás dátuma: 2018. november 7.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2018-ban is rajthoz álltak a Magyar EnduroCross bajnokság kategóriáiban a Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület tagja. A szezon során három második, öt harmadik helyet, valamint kilenc negyedik, hat ötödik és három hatodik helyet szereztek a versenyeken. Összetettben Faragó Dávid és Bagi Csaba kategóriája bronzérmese lett, míg Sziládi Róbert és Szabolcska Zoltán kategóriája negyedik helyén végzett.

Jó hangulatú lakossági fórumot tartott Balla László
Publikálás dátuma: 2018. november 7.

Zsúfolásig telt az aula a Göllesz Viktor Általános Iskolában, ahol november 6-án tartott lakossági fórumot Balla László, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A fórum előtt ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérésre is lehetőségük volt a körzet lakóinak. A fórumon Balla László szólt az elmúlt időszak térséget érintő legfontosabb beruházásairól, járda és útépítésekről, a közösségi rendezvényekről, amelyeket egy-egy rövidfilmmel is illusztrált. Dósai Bence kabinetvezető a körzetet a következő időszakban érintő legnagyobb beruházásról a „Zöld város programról” adott képekkel, vázlatokkal illusztrált alapos tájékoztatást. Csányi József polgármester a város helyzetét, az önkormányzat további fejlesztési terveit ismertette a megjelentekkel. A fórumon lehetőség nyílt a tűzifa-igények leadására is.

Németországi tanulmányúton jártak a kossuthosok
Publikálás dátuma: 2018. november 7.

Egyhetes továbbképzést szervezett október 21-e és 27-e között Esslingenben a Tanártovábbképző Központban a Goethe Intézet és a németországi Baden-Württemberg tartomány. Kilenc német nyelvtanár és kilenc, a fémipar és elektronika területen tanító szakmai tanár vehetett részt Magyarországról, köztük a félegyházi Kossuth szakképző intézmény oktatói is.

Rekordszámú jelentkezővel indult a verseny
Publikálás dátuma: 2018. november 7.
55 csapattal – köztük 3 kiskunfélegyházi indulóval – elstartolt az idei 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő, amelynek során a diákok valós élmények révén teszik próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szereznek a versenyképesség, a piac, és más – a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges – témakörökben.
Sikeres október a Fénypárducoknál
Publikálás dátuma: 2018. november 7.
Négy versenyen vettek részt októberben a KHTK - Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai, két örömíjász és két 3D-s versenyen összesen 7 arany, 4 ezüst és 2 bronzérmet szerezve.

 

A versenyek sorozata október 6-án, Tiszaföldváron kezdődött egy kétkörös, 2x12 célos örömíjász versennyel. A Fénypárducokat a Fetter család képviselte, ahol ifj. Fetter Tamás második, Fetterné Nagy Tünde pedig az ötödik helyen végzett.

„Névtelen” csapatgyőzelem a megyei matematika versenyen
Publikálás dátuma: 2018. november 7.

Immáron 14 éve rendezik meg a Bolyai Matematika Csapatversenyt az általános iskolák 3. évfolyamától a középiskolák 12. évfolyamáig, az intézményekben szerveződő 4 fős csapatok számára. A verseny célja segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy tudjanak különböző problémákat közösen megoldani. A verseny mottója: Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.

A félegyháziak segítik mentőállomásuk munkáját
Publikálás dátuma: 2018. november 6.

A félegyházi civil szervezetek, közösségek és cégek is segítik a félegyházi mentőállomás munkáját. November 6-án, a „Légy bátor egy új barátért” szlogennel meghirdetett plüssfigurák gyűjtésére irányuló kezdeményezésnek köszönhetően több zsáknyi szőrös játékot adott át a Béke egy mosollyal kezdődik Alapítvány vezetője, Papp Anett a helyi mentőknek. De a februárban megrendezett jótékonysági Caramel koncert bevételéből vásárolt két új orvosi táskával is bővült a mentőállomás eszközállománya. Az egyik a felnőttek, a másik a gyermekek biztonságosabb ellátását szolgálja.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. november 6.
Pénteken a Lateráni Bazilika felszentelésének ünnepe, szombaton pedig Nagy Szent Leó pápa emléknapja lesz.
Elkezdődött a leány serdülő kosárbajnokság
Publikálás dátuma: 2018. november 6.
Kiskunfélegyházán rendezték meg a nemzeti leány serdülő kosárbajnokság „A” csoportjának nyitófordulóját, amelynek keretében a Félegyházi Térségi Sportiskola, valamint a Szolnoki SC „A”, illetve a Kecskeméti KA „B” együttese lépett parkettre. A félegyházi együttes egyoldalú mérkőzésen kapott ki a nagy utánpótlásbázissal és múlttal rendelkező szolnokiaktól, míg a kecskemétiek ellen az első, illetve az utolsó negyed megnyerése ellenére némileg szorosabb csatában ugyancsak alulmaradt.
Főtéri irodalmi pályázat
Publikálás dátuma: 2018. november 6.

A Félegyháza Újjáépül c. pályázat keretében a könyvtár szakmai támogatásával szépirodalmi pályázatot ír ki a félegyháziaknak, elsősorban a 13-17 éves fiataloknak.

A Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete a Félegyháza Újjáépül című pályázat keretében, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szakmai támogatásával szépirodalmi pályázatot ír ki a félegyháziaknak, elsősorban a 13-17 éves fiataloknak, melynek során mind lírai, mind prózai műfajokban lehet pályázni. A prózai szövegek terjedelme maximum 3000 karakter. A pályázat nyertesei egy öt alkalomból álló, képességfejlesztő irodalmi work shopon vehetnek részt Miklya Zsolt költővel és Miklya Luzsányi Mónika íróval. A legjobb írásokból kötetet jelentetünk meg 2019 tavaszán.

Hulladékból műalkotás
Publikálás dátuma: 2018. november 6.
Pályázatot hirdet a Zöld város kialakítása - Félegyháza újjáépül című program keretében a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete a város általános és középiskolás diákjai részére köztéri alkotások készítésére.
Mennyből az angyal
Publikálás dátuma: 2018. november 6.

A Ghymes együttes két tagja, Szarka Tamás és Szarka Gyula ad koncertet december 13-án, csütörtökön 18 órakor a Szent István Templomban. Az esten közreműködik a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kamarakórusa. Támogatói jegyek 2500 forintért megvásárolhatók a Tourinform Irodában, a Móra Ferenc Művelődési Központban és a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A jegyekből befolyt összeggel a Szent István Templom közösségi házának létrehozását támogatják.

Újra lehet pályázni háztartási nagygépek cseréjére: szerdán Bács megye is sorra kerül
Publikálás dátuma: 2018. november 6.
Az Észak-Alföld régió pályázataival indul újra az Otthon melege program hétfőn, a kormány kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá háztartási nagygépek cseréjéhez.
Hulladékból műalkotás
Publikálás dátuma: 2018. november 5.

"Hulladékból műalkotás" című pályázat keretében az alkotók a környezetükben talált/gyűjtött hulladékból, újra hasznosítható anyagokból készítenek köztéri műalkotás - szobrot - használati tárgyakat - utcabútorokat.

A Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete a Zöld város kialakítása - Félegyháza Újjáépül című program keretében pályázatot hirdet a város általános és középiskolás diákjai részére köztéri léptékű alkotások készítésére.

"Hulladékból műalkotás" című pályázat keretében az alkotók a környezetükben talált/gyűjtött hulladékból, újra hasznosítható anyagokból készítenek köztéri műalkotás - szobrot - használati tárgyakat - utcabútorokat.

Jól gazdálkodik a kiskunfélegyházi önkormányzat
Publikálás dátuma: 2018. november 5.

A város pénzforgalmi számláin jelenleg 1 milliárd 249 millió forint van, ami a folyamatos működéshez szükséges költségek fedezete mellett a 216 millió forint úgynevezett általános tartalék forrása is.

Ez utóbbi teszi lehetővé, hogy az új ötletek, lehetőségek megvalósításához, illetve a váratlanul jelentkező kiadásokhoz anyagi forrást lehessen társítani.

Pályázat szakmai egységvezető munkakör betöltésére
Publikálás dátuma: 2018. november 5.

Pályázatot hirdet a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény bölcsődéje szakmai egységvezető munkakör betöltésére a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján.

Újbóli első helyezés a rajzpályázaton
Publikálás dátuma: 2018. november 5.

A „Nálatok laknak-e állatok?” című vándorkiállítás záróünnepsége 2018. október 13-án került megrendezésre a pestszentlőrinci Kondor Béla Közösségi Házban.

A szervező az idén is a ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület volt.
Szederkényi Barbara tanárnő irányításával ezúttal is remek helyezéseket értek el a
tanulók.
A vándorserleg boldog tulajdonosa ismét a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos
Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola lett, a közel 100 beküldött alkotással.
A klub által kiadott 2019-es kártyanaptárra felkerül Mészáros Rita „Az állatokat
gondozni kell” című alkotása. A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával falinaptár is
készül, melyhez az internetező közönség választja ki a rajzokat.
A díjakat és okleveleket Mozga Márta Anna, a „ClubNetCet” képviselője adta át.

Fotó: Szederkényi Barbara
Lejegyezte: Bense Zoltán

Zöld oldal - Itt van az ősz, itt van újra
Publikálás dátuma: 2018. november 5.

A hosszú vénasszonyok nyara után úgy tűnik, hogy az ősz győzelmével egyelőre visszavonulót fújt a nyár. Tudjuk, hogy aztán ő is legyőzetik majd az örök nagy körforgásban. Persze ebből a küzdelemből mi is kivesszük a részünket, most éppen a hirtelen lombhullásból nagy mennyiségben keletkező zöldhulladék összegyűjtése és eltakarítása adja fel a leckét. Jó azért tudni, hogy meg van ugyan a mi részünk a munka dandárjában, de vannak segédcsapatok. Az összegyűjtött, szabályosan elhelyezett zöldhulladékot szervezetten elszállítják.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. november 4.

1. Hétfőn Szent Imre herceg ünnepe, pénteken a Lateráni Bazilika felszentelésének ünnepe, szombaton pedig Nagy Szent Leó pápa emléknapja lesz.

2. Ma (vasárnap) délután ½ 5-től imaórát tartanak a papi és szerzetesi hivatásokért a templomban.

3. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Közmeghallgatás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. november 4.

Közmeghallgatást tart Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat képviselő-testülete november 8-án, csütörtökön 16 órakor a városháza dísztermében. A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.

Országos hírnévnek örvend a félegyházi römibajnokság
Publikálás dátuma: 2018. november 4.

A félegyházi römiversenyek az ország minden részéről vonzzák a szenvedélyes kártyásokat. Lajos György töretlen szervező munkájának köszönhetően november 3-án, a XVII. Desperado Römibajnokságot rendezték meg. A versenyen ismét megtelt a kártyaterem. 39 versenyző ült asztalhoz.

Kiskunfélegyházán folytatódott az U14-es kézibajnokság
Publikálás dátuma: 2018. november 3.

A negyedik játéknapot bonyolították le november 3-án az U14-es fiú gyermekbajnokság Badó László régiójának "A” csoportjában. A soros fordulót a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban rendezték meg. A házigazda KHTK mellett a Kecskeméti Sportiskola, a Mizse KC, a Kiskőrösi KS, a Bajai KSE, a KIKI SKFT, a Soltvadkerti KUSE és a Kiskunhalas UKSC korosztályos csapatai látogattak városunkba. A pályára lépő 8 együttes két-két mérkőzést játszott. A KHTK fiataljai a Kecskeméti Sportiskola ellen szoros első félidőt követően maradtak alul, majd a zárótalálkozón ugyancsak vereséget szenvedtek a Kiskunhalas UKSC-től. A bajnokság november 25-én, Izsákon folytatódik.
 

Novemberi áramszünetek
Publikálás dátuma: 2018. november 3.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbiakban olvasható.

Zenés vacsoraesttel köszöntötték az időseket Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2018. november 3.

2018. október 20-án szombaton a Petőfiszállási Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ az Idősek Napja alkalmából összejövetelt szervezett a Faluházban.

Elkezdődött a kenguru kosárlabda-bajnokság
Publikálás dátuma: 2018. november 2.

Az első fordulót rendezték meg az U11-es kenguru kosárlabda-bajnokság 7. régiójában a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. E korosztályban népszerűnek számít a kosárlabda, minden helyi általános iskola saját csapattal rendelkezik. Az első napon józsefes sikerek születtek, az FTSI Platán Iskola és az FTSI Darvas Iskola mérkőzését pedig a platánosok nyerték. A második napon az FTSI Dózsa, az FTSI Constantinum, illetve a KKA Gepárdok is pályára léptek.

Halottainkra emlékeztünk
Publikálás dátuma: 2018. november 2.

Ősz van, az elmúlás ideje. A természet is új ruhát ölt: elhervadnak a virágok, megsárgulnak, lehullanak a falevelek, lassan hidegebbre fordul az idő. Sok neves költőnk megénekelte ezt a bús-borongós hangulatot, mint például Juhász Gyula is Őszelő című versében: „… az elmúlás nem szomorú nekem már, és nem fájnak a hervadt levelek…”

Katolikus halloween?!
Publikálás dátuma: 2018. november 2.

A kérdést, hogy szabad-e katolikusoknak halloweent ünnepelni, nemcsak nálunk, angol nyelvterületen is felteszik, pedig az ünnep neve is mutatja: angolszász gyökerekből fakad.

Nyílt napok a Mezgében
Publikálás dátuma: 2018. november 2.

Nyílt napokat szervez november 15-én és 16-án 9 és 12 óra között a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Szeretettel várják az érdeklődőket, szülőket, nyolcadikos diákokat és tanáraikat.

A jubiláló házaspárokat köszöntötték
Publikálás dátuma: 2018. november 1.

Arany, smaragd, gyémánt, vas és kegyelmi lakodalmukat ünneplő házaspárokat köszöntötte október 28-án Hajagos Gyula plébános a Szent István Templomban.

Egyházmegyei nap Kalocsán
Publikálás dátuma: 2018. november 1.

Kalocsán tartottak találkozót az egyházmegye különböző csoportjai, október 27-én. A hitoktatói továbbképzésen túl, egyházmegyei családi napot is rendeztek, valamint a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Karitász helyi csoportjai is összegyűltek - számolt be az eseményről a Parázs Pasztorális Központ.
 

Hamarosan lesz vese- és epekőzúzás is a félegyházi egynapos sebészeten
Publikálás dátuma: 2018. november 1.

Komoly szakmai fejlődés történt idén a félegyházi kórház egynapos sebészetén, de bővült a fizioterápiás kezelések arzenálja is – tudtuk meg dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettestől.

Roma közmeghallgatás
Publikálás dátuma: 2018. november 1.

Közmeghallgatást tart Kiskunfélegyháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata december 3-án, hétfőn 9 órakor a polgármesteri hivatal első emeleti belső tárgyalótermében – mondta el lapunknak Buza Flórián elnök. A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.

Zöld város - Értékmentés és megújulás
Publikálás dátuma: 2018. november 1.

Körülbelül két évvel ezelőtt, a projekt területén lévő valamennyi fa egyedi vizsgálatával indult a Zöld város tervezése. Nemcsok Márton projektfelelőst, a tervezést végző Pagony Táj- és Kertépítész Iroda félegyházi származású tájépítészmérnökét ezúttal arról kérdeztük, hogy milyen szakmai szempontok alapján született döntés a projekt által érintett fák sorsáról, illetve az újak kiválasztásáról.

Fülbemászó dalokkal köszöntötték az őszt
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

Mint minden évben, idén is hangversennyel színesítette a mélabús őszi napokat a Zenebarátok Kórusa.

Az október 27-én megrendezésre kerülő zenés rendezvénynek a Móra Ferenc Művelődési Központ színházterme adott otthont. Az est első fellépője a Zenebarátok Kórusa volt Szatmári Imre vezényletével, majd a Corvo Blanco Reneszánsz Együttes lépett fel Jankovszki Ferenc vezetésével.
A kellemes hangulatú hangversenyt végül a Kecskeméti Nemesszeghy Márta Vegyeskara zárta dr. Smuta Attila vezényletével.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Indul a Zöld város – Új ruhát ölt Félegyháza
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

Néhány héten belül indul a Zöld város projekt.

Az a nagyszabású fejlesztés, amelynek köszönhetően mintegy 2 milliárd forint pályázati forrásból teljesen átalakul Kiskunfélegyháza belvárosa, évtizedekre meghatározva a városképet.

Orvos ösztöndíjat vezet be a Kiskunfélegyháza önkormányzata
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

Erről hosszas előkészítő munka után döntött október 25-i ülésén a félegyházi képviselő-testület.

A képviselő-testület döntésével egyben megalapította a Kiskunfélegyháza egészségügyéért felsőoktatási ösztöndíjat, és rendeletben szabályozva a támogatás részleteit.

Szakrendelési időpontok a szombati munkanapon
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

A kiskunfélegyházi városi kórház tájékoztatja a lakosságot, hogy november 10-én, szombaton csak az alábbi szakrendelések fogadnak beteget:

Fül-Orr- Gégészet szakrendelő: 7:00 – 12:30
Laboratórium (csak vérvétel):    7:00 – 9:00
Neurológia szakrendelő:             7:30 – 14:00
Röntgen:                                       7:00 – 16:00
Sebészeti szakrendelés:             8:00 – 16:00
Sürgősségi ügyelet:                    0:00 – 24:00
Tüdőgondozó szakrendelés:      8:00 – 13:00
(Dr. Kerényi Zsuzsanna)
Tüdőszűrő:                                   8:00 – 13:00

Utánozhatatlan a félegyházi kenyér
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

A régi félegyházi pékség helyén gombamód nőttek fel az újabb és újabb csarnokok, aminek köszönhetően egyre több munkást foglalkoztathattak, bővíthették a termékkört és a piacot. Gulyás Istvánnak, a Félegyházi Pékség tulajdonosának, ügyvezető igazgatójának fejlesztő munkáját Bács-Kiskun Megye Gazdaságfejlesztéséért-díjjal ismerték el.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek