Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.11.09-11.16.

 
26 félegyházi középületre kerül napelem
Publikálás dátuma: 2018. november 16.

Éves szinten 10 millió forint nagyságrendű megtakarítást ér el a város azzal a mintegy 400 millió forint értékű beruházással, amelynek keretében napelem kerül az önkormányzat szinte valamennyi intézményére.

Csontos Piroska Bács-Kiskun Megyei Príma Díj jelölt
Publikálás dátuma: 2018. november 16.

A 2018-as év Bács-Kiskun Megyei Príma Díj jelöltjei között szerepel a kiskunfélegyházi születésű paralimpiai versenyző Csontos Piroska.

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete immáron 13 éve rendezi meg az országos Prima Primissima mintájára a Megyei Prima Díjátadó Gálát.

Célja, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, művészet, kultúra és sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példa értékű eredményekkel bír.

Főtér irodalmi pályázat - meghosszabbították a beadási határidőt
Publikálás dátuma: 2018. november 16.

Szépirodalmi pályázatot írt ki a félegyháziaknak, elsősorban a 13-17 éves fiataloknak a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete a Félegyháza Újjáépül című pályázat keretében, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szakmai támogatásával. Mind lírai, mind prózai műfajokban lehet pályázni, maximum 3000 karakter hosszban. A pályázat nyertesei egy öt alkalomból álló, képességfejlesztő irodalmi work shopon vehetnek részt Miklya Zsolt költővel és Miklya Luzsányi Mónika íróval. A legjobb írásokból kötetet jelentetnek meg 2019 első felében. A pályázat beadási határideje: november 30.

Kalandra fel!
Publikálás dátuma: 2018. november 16.

Egy-egy hónapot töltött az észak-olaszországi Torinóban és a csizma orrában, a calabriai Cosenza-ban az Erasmus program keretében iskolánk nyolc-nyolc tizenegyedikes diákja és két kísérőjük, szeptember 25-e és október 24-e között. A szakmai program a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma és az olaszországi Euroform programiroda pályázati együttműködésében valósult meg. A nyertes pályázatot a Tempus Közalapítvány finanszírozta.

Lakossági fórumot tart Gyenes Attila
Publikálás dátuma: 2018. november 16.

Lakossági fórumot tart Gyenes Attila, a 3. számú választókörzet önkormányzati képviselője, a gazdasági bizottság elnöke december 3-án, hétfőn 17 órakor a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola ebédlőjében. A fórum vendége lesz Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, továbbá önkormányzati tisztségviselők. Téma: fejlesztések, beruházások, jövő évi tervek.

Pillecukor, karfiolos lasagne és társai…
Publikálás dátuma: 2018. november 16.

Az édes és sós íz egyaránt hódított a Tupperware Főzőklub november 7-ei összejövetelén.

Szerelmünk lapjai
Publikálás dátuma: 2018. november 16.

Romantikus filmet kínál ebben a hónapban a Móra Ferenc Művelődési Központ filmklubja. November 23-án, pénteken 19 órától vetítik a Szerelmünk lapjai című, 2004-ben, Nick Cassavetes által rendezett filmet. A főbb szerepekben Rachel McAdamst, Ryan Goslingot, Gena Rowlandst és James Garnert láthatjuk. Az előadás ingyenes.

A táplálkozás és az egészség megváltozott világunkban
Publikálás dátuma: 2018. november 15.

A feldolgozott élelmiszerek és az ipari takarmányon nevelt állatok termékeinek hatása az emberi szervezetre - Mester Károly agrármérnök 2018. november 22-én 17 órakor tart előadást a Szakmaközi Művelődési Házban.

 

Adventi kézműves kiállítás és vásár a Művelődési Központban
Publikálás dátuma: 2018. november 15.

2018. december 4-én ismét megnyitja kapuit az Adventi kézműves kiállítás és vásár a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A kiállítás megtekinthető 2018. december 20-ig. Mindenkit szeretettel várnak.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. november 15.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

1. Kitti: 2 hónapos, barna, keverék szuka kölyök
2. Penny: 2 hónapos, fekete-barna, keverék szuka kölyök
3. Peggy: 2 hónapos, fekete, keverék szuka kölyök
4. Mindy: 2 hónapos, fekete, keverék szuka kölyök

Ilonka néni és Jenő bácsi 70. házassági évfordulóját ünnepli
Publikálás dátuma: 2018. november 15.

November 13-án hetven esztendeje kötött házasságot a kiskunfélegyházi Bárány Ilona és Kristóf Jenő.

Bár azóta jóban-rosszban kitartanak egymás mellett, hitvesi fogadalmukat újból megerősítették a Szent István-templomban tartott hálaadó szentmisén. A szépkorú házaspárral kegyelmi házassági évfordulójuk apropóján beszélgetetett a BAON internetes hírportál munkatársa.
Ilonka néni kilencven, Jenő bácsi pedig kilencvenhat éves, de mindketten letagadhatnának a korukból. Csak a beszélgetés során derült ki, hogy harcban állnak már az erejükkel és az egészségükkel is. Jenő bácsit többször megműtötték, szívinfarktusa is volt, de még ma is szemüveg nélkül olvas, és amikor csak teheti, a kertjükben dolgozik. Ilonka néninek is nehezére esik már a mozgás, de rendszeresen főz és ellátja a háztartást. Lányuk és fiuk segíti őket a nehezebb munkákban, bevásárlásban.

Irán, ahol szeretik a magyarokat
Publikálás dátuma: 2018. november 15.

Folytatódik a Petőfi Sándor Városi Könyvtár földrajzi szabadegyetemi előadás-sorozata. Irán, ahol szeretik a magyarokat címmel dr. Tarjányi József tart előadást november 15-én, csütörtökön 17 órától a Hattyúházban. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajtanár. A rendezvény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

IV. Kemence Fesztivál
Publikálás dátuma: 2018. november 15.

A város kemencéjében Márton-naphoz kötődően sok-sok finomság készül a Kemencés Gasztronómiai Fesztiválon, Kiskőrös főterén november 17-én, ahová szeretettel hívnak mindenkit. Amint őseink ezen a napon kérték Isten áldását az esztendő újboraira, úgy Önnek arra is lehetősége nyílik arra, hogy saját készítésű háziborát megáldják ünnepélyes keretek között. Hogy ne maradjon a torka száraz, s a Márton-napi újborokat az azt megillető edénybe, s abból a legméltóbb helyre tölthesse, hozza magával kedvenc borospoharát! Találkozzunk a Petőfi téren! Koccintsuk zamatos kiskőrösi újborokkal!

Könyvtársarok - Könyvek, amelyekből filmek készültek
Publikálás dátuma: 2018. november 15.

A hűvös, novemberi estéken gyakran előfordul, hogy nincs kedvünk kimozdulni a meleg lakásból, ám szeretnénk olyan elfoglaltságot találni, amitől jobban érezzük magunkat. Ilyenkor tökéletes ötlet egy puha takaró és egy nagy bögre tea társaságában bekuporodni kedvenc fotelünkbe és megnézni egy szívmelengető filmet vagy kézbe venni egy jó könyvet. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár könyvei közül olyanokat ajánlunk, amelyekből a közelmúltban filmet forgattak.

Márton-napi vigasság a Móra oviban
Publikálás dátuma: 2018. november 15.

Márton-napi vigasságra invitálták a Móra utcai óvoda dolgozói a gyerekeket és családjaikat. Közös barkácsolással mindenki a saját óvodai csoportjában készíthette el a mécsesét. A kézműveskedés jó alkalom volt arra, hogy a szülői közösség összekovácsolódjon, elindulhasson egy jó óvoda-család közötti kapcsolat.

Nem maradnak éhen a félegyházi tangazdaság állatai
Publikálás dátuma: 2018. november 15.

Széleskörű összefogásnak köszönhetően egy nap alatt több száz bála szalmát és szálastakarmányt kapott a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, így már biztos, hogy télen nem éheznek a tangazdaságban tartott állatok – tájékoztatta a megyei hírportált Rózsa Pál, az iskola igazgatója.

Petőfi azt bizonyítja nekünk, hogy küzdeni kell a végsőkig
Publikálás dátuma: 2018. november 15.

Petőfi azt bizonyítja nekünk, hogy küzdeni kell a végsőkig. Küzdjünk a céljainkért és legyenek ambícióink. Küzdjünk a szabadságért és a szerelemért. Ilyen és ehhez hasonló megállapítások hangzottak el a félegyházi diákok előadásaiban a Petőfi ma Kiskunfélegyházán diákszemmel címmel megrendezett konferencián. A csütörtöki esemény a Petőfi-emlékév egyik állomása volt. Az emlékév során gazdag programsorozattal emlékeznek Petőfi Sándor születésének 195., illetve az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfor­dulójára.

Sportos élet konferencia
Publikálás dátuma: 2018. november 15.

Új rendezvénysorozatot indított 2017 novemberében a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub a sport iránti elkötelezettségének tükrében Sportos élet címmel, amelyet az idei évben is megrendeznek. A konferencia december 3-án, hétfőn 17.30-kor kezdődik a Vállalkozók Ipartestülete székházában, a Móra Ferenc tér 9. szám alatt. Fontosnak tartják, hogy a városban élő gyerekeket és felnőtteket az egyesület tevékenységével és példamutatásával ösztönözzék a mozgás szeretetére, valamint az egészséges életmódra való törekvésre. A konferenciát a rendezvény védnöke, Balla László alpolgármester nyitja meg.

Szabó Mihály 90. születésnapja
Publikálás dátuma: 2018. november 15.

Szabó Mihályt 90. születésnapján a városvezetés képviseletében Balla László alpolgármester köszöntötte. Misi bácsi két lánya és népes családja körében hatalmas tortával, sok finom süteménnyel ünnepelte születésnapját.

Megható volt látni, hogy milyen sokan összegyűltek a jeles alkalomra, idősebb lánya Angliából látogatott haza, hogy az édesapjával ünnepelhessen, a második osztályos dédunokát pedig a környékbeli iskolából engedték haza az ünneplés idejére. A hatalmas forgatagban Misi bácsi legkisebb dédunokája, a kéthónapos Lili az édesanyja karjaiban békésen szendergett, amíg a család apraja-nagyja sürgött-forgott, hogy mindenki megízlelhesse a finom csokoládétortát, amit Misi bácsi tiszteletére készítettek. A torta nem csak finom és szép volt, de még egészséges is, mivel az idős úr évek óta cukorbetegséggel küzd. Ezért a család szolidaritásból áttért az egészséges, cukormentes élelmiszerekre.

A selymesiek külterületen élnek, de magukénak érzik az egész várost
Publikálás dátuma: 2018. november 14.

A fúrt kutak engedélyeztetésének kérdésköre, a dűlőutak karbantartása, a közvilágítás fejlesztése és a rászoruló idősek elhelyezése foglalkoztatta leginkább a selymesi városrész lakóit Ván Jenő önkormányzati képviselő fogadóóráján, november 13-án. A képviselő beszámolt az elmúlt év eredményeiről és válaszolt a felmerülő kérdésekre, amiben segítségére voltak Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző és az önkormányzat több vezető tisztségviselője is.

Akusztikus korszerűsítés a sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2018. november 14.

Az újításra azért volt szükség, mert az épületben a sportrendezvényeken, testnevelési órákon, edzéseken túl más jellegű, hangosítást igénylő eseményekre is volna igény, azonban a csarnok kedvezőtlen akusztikai adottságai ezt nagyban megnehezítették. A hangok hosszú utózengési ideje, vagyis a többszörös visszhanghatás miatt ugyanis a hangosított beszéd, illetve a zene érthetetlen, élvezhetetlen volt.

Sikeres évet zár a DMTK-KVSE Aquasport egyesület
Publikálás dátuma: 2018. november 14.

Folyamatosan bővülve szép eredményeket tudhat maga mögött a DMTK-KVSE Aquasport egyesület, amely a 18 éve működő Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület és a 10 éve tevékenykedő Kiskunfélegyházi Vízilabda Sportegyesület egyesülésével jött létre, majd a két anya egyesülethez csatlakozott a Dunaharaszti Úszó Egyesület. A sportegyesület 2018 márciusában triatlon szakosztállyal is kibővült. A klubon belül elismert szakedzők dolgoznak. Az úszókat Hajdú László, a vízilabdázókat Görög Imre, a triatlonosokat Bozsó István irányítja. A szakmai vezetést Zubor Attila, korábbi úszó olimpikon látja el, a titkári pozíciót Kiss István tölti be. Az egyesület célja a fiatalok magas szintű versenyeztetésének biztosítása, valamint a kezdő, mozogni vágyó gyermekek megismertetése e sportágak alapjaival.

Bálatűz a Mezgé tangazdaságában
Publikálás dátuma: 2018. november 13.

Mintegy 300 szalma és lucernabála kapott lángra ma 17 és 18 óra között a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium tangazdaságában. A tűzoltók hamar a helyszínre érkeztek, így sikerült megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos bálarakásokra. A tűz oltása azonban még folyik, keletkezésének okát vizsgálják.

Decemberi véradások
Publikálás dátuma: 2018. november 13.

Decemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Fejlődött, és fejlődni is fog a 2-es választókörzet
Publikálás dátuma: 2018. november 13.

A zöldhulladék elszállításával, a közlekedés rendjével és a régi lombos fák védelmével kapcsolatos kérdéseiket, kéréseiket fogalmazták meg elsősorban a Bense Zoltán lakossági fórumán megjelentek. Az összejövetelen a 2. választókörzet képviselője a városrészben történt fejlesztésekről és beruházásokról adott tájékoztatást. Dósai Bence kabinetvezető a Zöld város projekt körzetet érintő részleteiről adott tájékoztatást, majd Csányi József polgármester szólt a város fejlesztési terveiről. A beszámolókat követően a képviselő és a város vezető tisztségviselői válaszolták meg a felmerülő kérdéseket.

U12 fiú Pannon-liga: nemzetközi bajnokság talaján
Publikálás dátuma: 2018. november 13.

A Pannon-liga keretében a Félegyházi Térségi Sportiskola U12-es fiú kosárcsapata a KK NIKA Szabadka gárdájával találkozott november 10-én, a városi sportcsarnokban. A Pannon-ligában magyar, szerb és horvát utánpótláscsapatok vesznek részt. A félegyházi együttes számára ezúttal tapasztalatszerzés szempontjából is fontos volt a mérkőzés. Az esélyesebb szabadkaiak 70-50-re megérdemelten nyertek.

Az útburkolati jeleket festik a városban
Publikálás dátuma: 2018. november 12.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy november 13-án, 14-én és 15-én (kedd, szerda, csütörtök) az útburkolati jeleket festik a szakemberek a Kossuth Lajos utcán, a Bercsényi - Mikszáth Kálmán utcákon, a Kőrösi úton és a Bajcsy-Zsilinszky utcán. A felezővonalakon kívül a parkolókat is újrafestik a Kossuth utca Attila - Dózsa György utcák közötti szakaszán, valamint a Bercsényi utcán. A munkák idejére lezárják a parkolókat. Kérik, hogy türelmes közlekedéssel vigyázzanak az úton dolgozókra, és a gépkocsik védelme érdekében ne használják a lezárt parkolókat.

Beiskolázási napot tartott a Közgé
Publikálás dátuma: 2018. november 12.

A népszerű közgazdasági szakgimnázium tantárgyaival és tanáraival (ma) november 12-én játékos vetélkedők és foglalkozások keretében ismerkedhettek a 7. és 8. osztályos diákok.

Hamarosan elkészül a város naptára
Publikálás dátuma: 2018. november 12.

A ,,Félegyháza, a város, ahol élek” című pályázatra beérkezett gyermekrajzokból készül a városi 2019-es asztali naptár, amelyre 1500 forintos áron előrendelést vesznek fel a Tourinform Irodában (Tel.: 76/562-039, e-mail:tourinform@kiskunfelegyhaza.hu) valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban (Tel.: 76/461-429, e-mail: psvk@psvk.hu).

Kiváló eredmények a birkózó országos döntőn
Publikálás dátuma: 2018. november 12.

Nagyszerűen szerepeltek a félegyházi birkózó lányok a diák csapatbajnokság országos döntőjén. A selejtező csoportban először a dunaújvárosiakat, majd az érdieket legyőzve bejutottak a hármas döntőbe. A házigazda Kaposvár és Orosháza ellen is szoros küzdelemben maradtak alul, így a bronzérmet sikerült megszerezni. A csapat tagjai: Bene Ivett, Kiss Henrietta, Kiss Viktória, Nagy Zita, Páli Éva, Szabó Szonja, Tapodi Rebeka és Tapodi Zsófia. Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András.

Körkérdés: Mi a véleménye az óraátállításról?
Publikálás dátuma: 2018. november 12.

A tervezett intézkedés szerint 2021-ben eltörölnék az óraátállítást. A nyári időszámítást választó országokban 2021. március 27-én, a télit választóknak október 31-én kellene utoljára állítaniuk az órát. Mindkét időszámításnak akadnak támogatói, ellenzői. Ha a nyárit választjuk, akkor később lesz világos, de cserébe később is sötétedik.

Kortársunk, Móra Ferenc
Publikálás dátuma: 2018. november 12.

Móra Ferenc íróról, városunk szülöttéről, díszpolgáráról tartott rendhagyó irodalomórát Vészits Andrea, a Móra Ferenc Általános Iskolában és a gimnáziumban, október 6-án. Az író dédunokája félegyházi látogatását a könyvtár ifjúsági kuckójában zárta, ahol a fiatalokkal interaktív beszélgetést folytatott dédapja munkásságáról, életművéről, mindennapi gondolkodásmódjáról. – Dédapám mindig azt mondogatta, hogy „nem szeretném, ha a fülem fölé glóriát szerkesztenének és megmaradnék szobornak a sifonéron”. Ezért igyekeztem életteli órákat, foglalkozásokat tartani, ahol a tanulókkal beszélgetve dédapámat nemcsak íróként, hanem teljes emberségében ismerhettük meg – mondta el a találkozók után Vészits Andrea.

Lakossági fórumot tart Bense Zoltán
Publikálás dátuma: 2018. november 12.

Lakossági fórumot tart Bense Zoltán, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője, a városüzemeltetési bizottság elnöke november 12-én, hétfőn 17 órakor a József Attila Általános Iskola ebédlőjében. A fórum vendége lesz Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, valamint önkormányzati tisztségviselők. Téma: fejlesztések, beruházások, jövő évi tervek.

Lakossági fórumot tart Ván Jenő
Publikálás dátuma: 2018. november 12.

Lakossági fórumot tart Ván Jenő, a 10. számú választókerület önkormányzati képviselője november 13-án, kedden 17 órakor Selymesben, a közösségi házban.

Novemberi programok a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. november 12.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár novemberi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Szakmai tanácskozást folytattak a megye polgármesterei
Publikálás dátuma: 2018. november 12.

Bács-Kiskun megyében ebben a választási ciklusban immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a polgármesterek szakmai fórumát a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, amelynek a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont adott otthont november 9-10-én. A kétnapos esemény ezúttal is a tapasztalatcseréről, a friss információk átadásáról, az együttgondolkodásról és a térséget érintő témák megvitatásáról szólt.

Tájékoztató katasztrófavédelmi gyakorlatról
Publikálás dátuma: 2018. november 12.

A gyakorlat során a feltételezett káresemény: a Hungary-Meat Kft. telephelyén használt ammónia-gáz kiömlése és szabadba áramlása.
A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal és a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség november 16-án, pénteken 9 és 12 óra között tartja meg a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X.20.) Korm. rendelet 24. § (1) bekezdésében meghatározott komplex Külső Védelmi Terv gyakorlatát a Hungary-Meat Kft. veszélyeztető hatásai leküzdésére.

Új műtéti eljárások a kiskunfélegyházi városi kórházban
Publikálás dátuma: 2018. november 12.

Egy éve indult el az egynapos sebészet a kiskunfélegyházi városi kórházban.

Az eltelt hónapokban folyamatos volt az intézmény szakmai fejlődése.
Ezúttal is újabb örömhírről számolt be a BAON internetes hírportál munkatársának dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes. Elmondta, még ebben az évben elindítják a lézeres vese- és epekőzúzásokat. Az új eljárást hazánkban még nagyon kevés helyen alkalmazzák, Félegyházán két orvos végzi majd ezeket a műtéteket.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. november 11.

1. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2. A héten a Jókai u. 1. szám alatti Karitász bolt zárva lesz.

3. November 13-án, kedden, a Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésére emlékeznek, a családokért imádkoznak. A szentmisék reggel 7 órakor, déli 12 órakor és este ½ 6-kor lesznek. ½ 12-től rózsafüzért imádkoznak a családokért.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. november 11.

1. Vasárnap este 5 órakor kezdődik a Rózsafüzér-társulat összejövetele.

2. Egyházközségi szentségimádási nap lesz november 14-én, szerdán. Délután 3 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik, 4 órától közös szentségimádás lesz.

A szeretettel gyógyítók köszöntése a Szociális Munka Napján
Publikálás dátuma: 2018. november 11.

A szociális ágazat dolgozóit köszöntötték a Szociális Munka Napja alkalmából november 9-én, a művelődési központban. – Ezen a napon hagyományosan évről évre összegyűlünk kifejezni megbecsülésünket azoknak, akik hitük és meggyőződésük erejével nap mint nap a rászorulók, bajba jutottak, hátrányos helyzetűek megsegítésén fáradoznak – mondta köszöntőjében Balla László alpolgármester. A köszöntő után virágcsokorral, oklevéllel ismerték el az önfeláldozó munkát legrégebben és legjobban végzőknek. Az ünnepelteknek Kovács Nóri, a népzene és világzene egyik legismertebb előadója, a Magyar Kultúráért-díjjal kitüntetett művész adott műsort.
 

Ne feledje! Ma állat- és kirakodóvásár!
Publikálás dátuma: 2018. november 11.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően ma is (november 11-én) megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR a félegyházi vásártéren.

Titkok a levéltárból - 39 éve nyílt meg a Centrum Áruház
Publikálás dátuma: 2018. november 11.

Az akkori viszonyok között kifejezetten korszerűnek számító, kétszintes, légkondicionált, 3150 négyzetméter alapterületű épület 63 millió forintba került. A kivitelezést a Kiskunhalasi Építőipari Vállalat (KUNÉP) kiskunfélegyházi főépítésvezetőségének dolgozói végezték, az áruház felhúzása a vállalat addigi tevékenységének legnagyobb építkezése volt.

 

Megújult a Móra utcai játszótér Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2018. november 10.

Petőfiszállás Községi Önkormányzata felújította a Móra Ferenc utcai játszóteret.

A talaj felső rétegének cseréjét követően újrafüvesítették a területet. A játszótéri játékok is felújításra kerültek.

Újra irodát nyitott az IBUSZ Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. november 10.

Az IBUSZ-t nem kell bemutatni, neve mindannyiunknak ismerősen cseng, hiszen ez az utazási iroda kiszolgálva több generációt, olyan márkanévvé patinásodott, amely az emberek számára a minőséggel és a megbízhatósággal forrott össze. Méltán büszkélkedhet tehát a város, hogy sok év után az országos hálózattal rendelkező cég Kiskunfélegyházán újra irodát nyitott.

Fekete Pál emlékverseny a Platán iskolában
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

A Platán Utcai Általános Iskola tantestülete a Fekete-családdal összefogva 2005-ben indította útjára az emlékversenyt azzal a nemes céllal, hogy őrizzék és ápolják a közismert és megbecsült magyar-történelem szakos tanár, szakfelügyelő, országgyűlési képviselő emlékét. – hallhattuk Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény-vezető megnyitó gondolatait.

Félegyházi tetoválók jótékonykodtak: bioptron lápát és játékokat kapott a gyermekklinika hemato-onkológiai osztálya
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány és az első Félegyházi Jótékonysági Tetoválófesztivál szervezői 440 ezer forintot gyűjtöttek a közelmúltban.

A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány és az első Félegyházi Jótékonysági Tetoválófesztivál szervezői 440 ezer forintot gyűjtöttek a közelmúltban, amelyből a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Hemato-onkológiai Osztályát támogatták - írja a delmagyar.hu

Könyvben állít emléket édesapjának a történész
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

Requiem egy ’56-osért – Apám, Pallagi Sándor emlékére címmel jelent meg dr. Pallagi Mária történész könyve a napokban. A kötetet, amelyben édesapjának állít emléket – a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban mutatták be.

Különleges könyvbemutató a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

2018. november 29-én, 17 órakor a Hattyúházba megismerhetjük BABABY József MI HUSZONKETTEN c. könyvének reprint kiadását. A regény cselekménye városunkban játszódik az I. világháború idején, hősei akkori gimnazisták.

Kvíz-játék és Halloween Party a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

November 7-én délután Halloween Partyra gyűltek össze a Petőfi Sándor Városi Könyvtár rendezvénytermében városunk középiskolásai.
A vidám hangulatú rendezvényen a játékos ügyességi feladatok megoldását követően egy hátborzongató mozifilmet is megtekinthettek a fiatalok.

Lakossági fórumot tart Szamosi Endre
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

A 4. számú körzet önkormányzati képviselője, Szamosi Endre tart lakossági fórumot november 30-án, pénteken 17 órától a Batthyány Lajos Általános Iskolában. Téma: beszámoló az eddigi eredményekről, beruházások, jövő évi tervek. Meghívott vendégek: Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, valamint önkormányzati tisztségviselők. 

Piaci Árak
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacról.

Szakrendelési időpontok a szombati munkanapon
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

A kiskunfélegyházi városi kórház tájékoztatja a lakosságot, hogy november 10-én, szombaton csak az alábbi szakrendelések fogadnak beteget.

„Hátborzongató” vetélkedő a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. november 9.

„Halloween-partit” szervezett középiskolásoknak a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, november 7-én. A játékos vetélkedőre több mint egy tucat négyfős csapat nevezett. A fiatalok a kezdéskor néhány hátborzongató filmrészletet is láttak, majd tesztlapon a filmek címét, a szereplők nevét kellett megjelölniük. Persze voltak ügyességi feladatok is, amelyeket követően „tökös” kérdésekre kellett válaszolniuk.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek