Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.11.30-12.07.

 
Félegyháza Újjáépül kivitelezési munkái december 10-én megkezdődnek
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

Engedjék meg, hogy ez úton is értesítsük a Tisztelt érintett Lakosokat, ingatlan tulajdonokat és vállalkozásokat, hogy a „Félegyháza Újjáépül” TOP-2.1.2-15-BK1-2016-00004 azonosító számú, Zöld város kialakítása című projekt tényleges kivitelezési munkái 2018. december 10-én megkezdődnek és várhatóan 2019. október végig befejeződnek. A munkaterület a kivitelező részére átadásra került.

Fellobbant az első láng városunk adventi koszorúján
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

A csípős hideg ellenére is sokan gyűltek össze ma (december 1-jén) a Városháza előtt, hogy részt vegyenek az első adventi gyertya meggyújtására rendezett ünnepségen.

Elsőként Keresztes Tünde kulturális referens köszöntötte az egybegyűlteket:
- A Karácsony már időtlen idők óta a szeretet ünnepe, a boldogság, a meghittség napja. Az év egyik legszebb időszakához érkeztünk. Jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra, visszatérünk azokhoz az értékekhez, melyek a hétköznapok rohanásaiban időnként a háttérbe szorulnak. Ezen az ünnepen a szereteten van a fő hangsúly, azokon a meghitt pillanatokon, melyeket a szeretteinkkel együtt tölthetünk el. Néha egy szóval, egy mosollyal, egy érintéssel sokkal többet tudunk kifejezni, mint bármi mással – mondta a polgármesteri hivatal munkatársa, majd átadta a szót Csányi József polgármesternek.

Futással ünnepelték a Mikulás-napot (Eredményekkel, összes dobogós fotóval)
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

Egy kis mozgásra minden gyermeknek és diáknak szüksége van. A Constaninum Intézmény hagyományos Mikulás futásán idén mintegy kétszáz fő indult el. Az időjárás kedvezett a sportolni vágyóknak, népes tömeg gyűlt össze a Constantinum Intézmény bejárata előtt december 6-án, ahol Rádi Dezső szervező mellett Petyovszkiné Kovács Margit tagintézmény-vezető köszöntötte a diáksereget. Elsőként az óvodások által rajthoz, őket követték az általános - és a középiskolások. Összesen hat korcsoportban hirdettek győztest. Minden célba érkező szaloncukrot kapott, a dobogósokat éremmel jutalmazták.

Futással ünnepelték a Mikulást
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

A Fuss Félegyháza Fuss Facebook-csoport Mikulás ünnepének tiszteletére közös futást szervezett december 6-án.

A lelkes csapat nem először rendezi meg a Mikulás-futást, mit sem törődve azzal, hogy télen nagyon sokan leteszik pihenni a futócipőt. Mégis mindig akadnak vállalkozó kedvűek, akik szívesen megmozgatják tagjaikat egy baráti kocogáson, ahol nem a teljesítmény számít, hanem az, hogy együtt legyenek és sporttal ünnepeljék meg december 6-án Szent Miklóst.

A maroknyi csapat vidám hangulatban futotta végig a 2,4 km-es távot, amit a Kossuth utcán a vasútállomásig és vissza teljesítettek.

Idén lenne 85 éves Rockenbauer Pál
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

Mint minden évben, a Kiskun Természetbarát SE Rockenbauer Pál gyalogtúra szakosztálya idén is megemlékezett névadójáról halálának 31. évfordulóján.

A közelszőlői pihenőparkban – a nagynevű természetjáró emléktáblájánál – először Bozó Lajos, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelent túratársakat, külön kiemelve Takácsné Medveczki Zsuzsannát, a Platán utcai Általános Iskola igazgatóját, Rádi Ferenc és Kovács Ferenc túravezetőket.

Ismét országos kiválóságok a PG-ben!
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

Nagy sikerrel szerepeltek a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézményének diákjai a gépíró bajnoki versenyen Budapesten. November 27-én rendezték meg a dr. Kalotay Kálmán gyorsíró, gépíró, szövegszerkesztő, továbbá beszédíró bajnoki versenyt az ország legkiemelkedőbb felnőttjeinek és tanulóinak. A Szent Benedek Iskolából két tanuló vett részt a programon: a 12-es Nagy Dániel és a 10-es Felföldi Máté. Mindketten gépírásban és beszédíró gépírásban versenyeztek. Nagy Dániel mindkét versenyfeladatot kiválóan oldotta meg, így két aranyérmet kaphat a december 8-i eredményhirdetésen, Felföldi Máté pedig gépírásból 3. helyezettként várhatja az eredményhirdetést.

Megtelt a városi sportcsarnok gyerekekkel
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

A városi Mikulás ünnepséget december 6-án a kiskunfélegyházi sportcsarnokban tartották, ahol Sünkarácsony címmel a Kiskalász zenekar koncerttel szórakoztatta a népes számú közönséget a nagyszakállú megérkezéséig.

A gyerekek a színpad elé csoportosulva táncoltak és énekelték együtt a dalokat az előadókkal. A szánkózásról, hógolyózásról és a legkülönfélébb mókázásról szóló énekeket a koncert végén felváltották a Mikulás-váró és karácsonyi dalok, ezzel csalogatva elő a piros ruhás nagyszakállút.

Országos állat- és kirakodóvásár 2019
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

2019-ban a hagyományoknak megfelelően minden hónap második vasárnapján Országos Állat és Kirakodóvásárt tartanak Kiskunfélegyházán.

 

Szombaton nyílik a Mézeskalács meseváros kiállítás
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

December 8-án szombaton 15 órakor nyílik az V. Mézeskalács meseváros kiállítás a Petőfi Sándor Emlékházban, a második adventi gyertyagyújtás előtt. A megnyitón dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke köszönti a jelenlévőket. Műsorral közreműködik a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Százszorszép Óvodája.

Előre tekintenek a Hideg László Boksz Egyesületnél
Publikálás dátuma: 2018. december 6.

Több nemzetközi versenyen értékes tapasztalatot szereztek a Hideg László Boksz Egyesület tagjai 2018-ban. A nehézségek ellenére az egyesületi elnök, Hideg László bizakodik a jövőt illetően. Az edzéseket továbbra is a Darvas Iskolában tartják, a fiatalok mellett a felnőtt versenyzőket is várják.

A város Mikulása a sportcsarnokban ajándékozta meg a gyerekeket
Publikálás dátuma: 2018. december 6.

A Városi Sportcsarnokban várták a félegyházi gyerekek a Mikulást december 6-án. A Nagyszakállú megérkezése előtt, Sünkarácsony címmel a Kiskalász zenekar koncerttel szórakoztatta a Télapóra váró közönséget. A gyerekek nagyon élvezték a produkciót, együtt énekeltek, táncoltak és játszottak az előadókkal. A koncert végén a karácsonyi dallamok is felcsendültek, majd a Mikulást váró dalt énekelték el, amit a jóságos öreg meg is hallott, és mindenki örömére megérkezett. Természetesen őt is köszöntötték énekkel és verssel. Hálás is volt ezért a Mikulás, mert mindenkit megajándékozott egy kis édességgel. Csakhogy nem bírta a rengeteg gyereket kiszolgálni egyedül, ezért megkérte a polgármestert is, hogy segítsen az ajándékozásban. Csányi József szívesen tett eleget ennek a kérésnek. De nemcsak cukorkákkal, hanem kaláccsal és kakaóval is kedveskedtek a gyermekeknek.

A városházán tartott közmeghallgatást a Roma Kisebbségi Önkormányzat
Publikálás dátuma: 2018. december 6.

December 3-án, a városháza dísztermében tartott közmeghallgatást a Roma Kisebbségi önkormányzat. Az összejövetelen Buza Flórián elnök tartott rövid beszámolót, akinek a felmerülő kérdések megválaszolásában segített Csányi József polgármester és a város tisztségviselői is. Timafalvi László, a városi rendőrkapitányság vezetője a közbiztonság alakulásáról adott tájékoztatót.

Adventi keresztállítás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. december 6.

A Jobbik Kiskunfélegyházi Szervezete szeretettel hív mindenkit december 2-án, vasárnap 11.30-kor az adventi keresztállításra. A Petőfi-szobor előtti téren tartandó ünnepségen felszólal Kollár László városi és megyei képviselő. Közreműködik Sövény Tibor előadóművész, Kiss Ákos Jenő és Toldi Níla énekesek.

Az FTSI kosarasait is meglátogatta a Mikulás
Publikálás dátuma: 2018. december 6.

Sportnappal egybekötött Mikulás-ünnepséggel kedveskedett a fiataloknak a Félegyházi Térségi Sportiskola kosárlabda szakosztálya december 5-én a városi sportcsarnokban. Gyermekek és szülők ügyességi, valamint játékos feladatokon vettek részt közösen. Mindenki nagy örömére a Télapó is megérkezett, tanúbizonyságot tett kosárlabda tudásáról és természetesen a gyermekeket is megajándékozta. Akadt, aki verssel és mondókával készült, a jutalom ebben az esetben sem maradt el. A felettébb játékos Mikulás labdafeldobásban és kosárra dobásban is jeleskedett, példát mutatva a legkisebb nebulóknak.

Forgatag a Közgében
Publikálás dátuma: 2018. december 6.

Fergeteges napon vannak túl a diákok és a pedagógusok a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában, vagyis „lánykori nevén”, a Közgében. November 27-én, az iskolában a vidámságé, a sporté és a versenyé volt a főszerep, ugyanis ezen a napon tartották a minden évben rendszeresen meghirdetett nyílt napot.

Játszva tanítanak a robotok
Publikálás dátuma: 2018. december 6.

A térség 24 településének 38 iskolája gazdagodott olyan robottal, amelyek segítségével játszva tanulhatják a diákok a programozás és a robotika alapjait. Az eszközök ünnepélyes átadását csütörtökön Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési központban tartották.

Már megvásárolható a város naptára
Publikálás dátuma: 2018. december 6.

December 5-étől a Tourinform Irodában (Tel.: 76/562-039, e-mail: tourinform@kiskunfelegyhaza.hu) és a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban (Tel.: 76/461-429, e-mail: psvk@psvk.hu) megvásárolható  a 2019-es  Félegyházi Naptár, amelyet a „Félegyháza a város, ahol élek” című rajzpályázat gyermekmunkái díszítenek. 

Rangos díjat kapott Alácsné dr. Dósai Rita
Publikálás dátuma: 2018. december 6.

Több évtizedes munkája elismeréseként a közjegyzőknek járó egyik legmagasabb szakmai elismerésben részesült Alácsné dr. Dósai Rita.

A minisztérium támogatja, hogy agrárképzési centrummá váljon a Mezgé
Publikálás dátuma: 2018. december 5.

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnáziumot a térség központjává lehet alakítani – mondta az agrárminiszter december 4-én, amikor Lezsák Sándor országgyűlési képviselővel, Csányi József polgármesterrel és az intézmény igazgatójával, Rózsa Pállal végigjárták a tangazdaságot, a húsüzemet és az iskola épületeit. Dr. Nagy István földművelésügyi miniszter hozzátette, hogy tapasztalati meggyőzték arról, hogy az iskola és az oktatói gárda egyaránt méltó arra, hogy ezt az intézményt 21. századivá fejlesszük. Ennek a részleteiről egyeztettek hétfőn.

A szaloncukor mellé mozifilmet is kaptak az óvodások
Publikálás dátuma: 2018. december 5.

Reményi Richard, a félegyházi Petőfi Mozi üzemeltetőjének köszönhetően városunk középső- és nagycsoportos óvodásai megnézhették az Apróláb című mesefilmet.

A Mikulás alkalmából szervezett mozilátogatást a Szalay Busz Kft. is támogatta azzal, hogy a gyerekeket térítésmentesen szállította a helyszínre.

December 4-én kedden a Bankfalui óvoda, a Dózsa óvoda, a Százszorszép óvoda és a Szegedi úti óvoda kicsinyei, december 5-én pedig a Móravárosi Óvodába a Bercsényi utcai óvodába, Kossuthvárosi óvodába, Móra utcai óvodába és a Nagyszőlő úti óvodába járó gyerekek találkozhattak az előadás előtt a jóságos nagyszakállúval, Szűts Tamás személyében, aki gitárzenés kísérettel meg is énekeltette az apróságokat.

Adventi hangverseny a Zenebarátoktól
Publikálás dátuma: 2018. december 5.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel hív és vár minden érdeklődőt az Adventi Hangversenyére december 16-án, vasárnap 16 órára a Szent István Templomba.

Agrárképzési bázis lehet Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. december 5.

Többmilliárdos fejlesztés keretében a térség meghatározó agrárképzési központjává alakítanák át a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolát.

Előkelő helyezések az informatikaversenyen
Publikálás dátuma: 2018. december 5.

Az idei megmérettetésre 15 iskola 61 diákja nevezett. A tanulók szövegszerkesztés, táblázatkezelés és prezentációkészítés feladatok megoldásával, valamint egy teszt kitöltésével mérhették össze tudásukat.
A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai közül a 7. osztályos Oláh-Marcényi Balázs ötödik helyezést ért el, míg kilencedik lett Rádi Anna Márta a 8. z-ből.

Felkészítő tanár: Szederkényi Barbara
Forrás: Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG 

Érmek, csúcsok, barátságok Temesvárról
Publikálás dátuma: 2018. december 5.

Nagy megtiszteltetés érte a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület úszóit, ugyanis meghívást kaptak Temesvárra, a Lovas Péter Úszó Emlékversenyre, amit a Temesvári Delfin Úszó Klub rendezett meg december 1-jén.

A verseny szervezői Suhanek Gyuri Bácsi és Stan Pál nagy szeretettel fogadták az egyesületünket, mindent megtettek, hogy a gyerkőcök jól érezzék magukat a versenyen. Ennek köszönhetően remek gyermek és felnőtt barátságok születtek.

A DMTK-KVSE úszói is remekül teljesítettek a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben. 381 induló és 3 ország (Magyarország, Románia és Szerbia) gyermekei mérettették meg magukat. Az eseményt a Kossuth Rádió is közvetítette.

A DMTK-KVSE 11 úszója 2 ezüst 6 bronz és számos pontszerző helyet szerzett. Külön dicséret illeti az edzőket (Hajdú László, Sebők János, Klinkóné Jókai Mónika, Kis Brigitta), akiknek áldozatos munkája beérett erre a versenyre az eredményeket tekintve.

Jó kezekben a pályázaton nyert felszerelések
Publikálás dátuma: 2018. december 5.

Harmincnyolc önkéntes tűzoltó egyesület és hét önkéntes mentőcsoport pályázott sikeresen Bács-Kiskun megyéből a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán. Az egyesületek több mint 30 millió, a mentőcsoportok pedig több mint 1 millió forint összegű támogatásban részesülnek. A tűzoltóeszközöket és felszereléseket az egyesületek és mentőcsoportok december 4-én, kedden vették át a Kecskeméti, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi, a Kalocsai és Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságokon. Ugyancsak ekkor kapták meg pályázati forrásból beszerzett eszközeiket a Bács-Kiskun megyei önkormányzati tűzoltóságok is, hiszen ebben az évben - először - az önkormányzati tűzoltóságok számára is megnyílt a pályázat lehetősége.

Kilencvenen mondtak mesét Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. december 5.

Lezajlottak a városi mesemondó verseny elődöntői. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár által szervezett Csodatarisznya című versenyen kilencven alsó és felső tagozatos diák mondott mesét.

Mesedélelőtt az ovisoknak
Publikálás dátuma: 2018. december 5.

Reményi Richárd, a Petőfi Mozi üzemeltetője évek óta lehetőséget nyújt a város összes középső- és nagycsoportos óvodásának Mikulás előtt, hogy ingyen megnézhessenek egy nagysikerű mesét a város mozijában.

A megvalósításhoz a Szalai Busz Kft. is hozzájárult, ugyanis az ovisokat buszaikkal ingyen szállították a helyszínre. December 4-én és 5-én az Apróláb című mesefilmet vetítették a kicsiknek, amit nagyon élveztek, sokat nevettek az óriás, de kedves jeti botlásain, nagy igazságain. Ráadásul a Mikulás is meglátogatta a mozinézőket.

Sikeres asztaliteniszezők a megyei diákolimpián
Publikálás dátuma: 2018. december 5.

Soltvadkerten rendezték meg az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjét, ahol a területi verseny legjobbjai léptek asztalhoz és mérték össze tudásukat. Kiskunfélegyházát Tarjányi Áron, Lombos Miklós, Kisjuhász Roland, Czakó Richárd és Kocsis Bálint képviselte. Nagyon szép játékkal, szoros küzdelemben Lombos Miklós (Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola) a III-IV. korcsoportban egyéniben második helyen végzett, ugyanebben a kategóriában Tarjányi Áron (József Attila Általános Iskola) 5-6. lett. Mellettük Kocsis Bálint (Szent Benedek Gimnázium) az V-VI. korcsoportban a negyedik helyen zárt. Az egyéni versenyek mellett a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata Lombos Miklós, Kisjuhász Roland és Czakó Richárd összetételben egy hajszálnyira volt a végső győzelemtől, végül nagy csatában második lett.

Városi Mikulás-ünnepség
Publikálás dátuma: 2018. december 5.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának szervezésében tarják meg a városi Mikulás-ünnepséget. A rendezvény december 6-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Sünkarácsony címmel a Kiskalász zenekar ad koncertet. A télapó kaláccsal és kakaóval kedveskedik a gyermekeknek. A rendezvény ingyenes.

A híres karnagyot, Kapus Bélát köszöntötte a város
Publikálás dátuma: 2018. december 4.

Kapus Béla karnagyot, a félegyházi kóruskultúra megteremtőjét, Kiskunfélegyháza díszpolgárát ­köszöntötték 90. születésnapja alkalmából a város vezetői, családja, barátai, tanítványai, volt kollégái és tisztelői a városháza dísz­termében hétfőn.

Agycsavaró matematika
Publikálás dátuma: 2018. december 4.

November 22-én a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézményében rendezték meg a már hagyományos Agycsavaró versenyt.

A résztvevő tanulók a verseny megírása után ismerkedhettek az iskola 3D-s nyomtatójával és a robotika rejtelmeivel is. Az eredményhirdetésre 16 órakor került sor. Az elérhető maximális pontszám 100 pont volt. Az első öt helyezett tanuló értékes informatikai eszközöket kapott ajándékba. 

Elkezdődött a kisiskolás kézilabda bajnokság
Publikálás dátuma: 2018. december 4.

Kecskeméten léptek pályára a Kiskunfélegyházi HTK U9-es korosztályú csapatának növendékei december 2-án a Badó László régió kisiskolás fiú bajnokságának nyitófordulójában. A félegyházi gyermekeket Kis Barbara vezetőedző és Isán András szakosztályvezető kísérte el. Ebben a korcsoportban az eredményeket még nem számolják, szivacs labdával kisméretű kapura játszanak. A KHTK kézilabdázói az Újkígyósi KC, illetve a Tiszakécske VSE csapatával mérkőztek meg és a beszámolók szerint sikeresen zárták a fordulót.

Gyenes Attila képviselő körzete lakóival közösen értékelte az idei évet
Publikálás dátuma: 2018. december 4.

Önkormányzati képviselőként nagyon fontos számomra, hogy a körzetemben történteket értékeljük, összegezzük. Ezért lényeges - az év végéhez közeledve - egy lakossági fórumot szervezni, ahol a körzetemben élők is segítenek az értékelésben és a jövő év legfontosabb terveinek megfogalmazásában - mondta Gyenes Atilla a 3-as választókerület önkormányzati képviselője. A december 3-án megtartott összejövetelen Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, és a városháza több vezető tisztségviselője is jelen volt, hogy megválaszolják a felmerülő kérdéseket.
 

Kétegyházán íjászkodtak
Publikálás dátuma: 2018. december 4.

Teremíjász versenyt rendeztek Kétegyházán, november 24-én, szombaton. Mudin emlékkupa nevet adva a versengésnek a város olimpikonjai tiszteletére. A több mint 120 nevezővel, 12 célon, két körben megrendezett eseményen adtak számot az íjászok a tudásukról. Kiskunfélegyházáról a Turul Koppány HSE 11 taggal vett részt az eseményen.

Lelkes környezetvédők a Platán iskola diákjai
Publikálás dátuma: 2018. december 4.

A Platán iskola hatodik és hetedik osztályos természetszerető, 25 fős lelkes csoportja az Ecocenter Alapítvány segítségével szeptember óta vesz részt olyan szakköri órákon, amelyeknek témái a környezetvédelem köré csoportosulnak.

A szakköri órákat az iskola vezetői tartják, Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény-vezető és Szunyi Anikó tagintézmény-vezető helyettes. A Platán iskola a tanév eleje óta büszkén viseli az Ökoiskola és a Madárbarát iskola címet. Meizl Ferenc, az iskola nyugalmazott igazgatója is lelkesen támogatja a szakkört és szakmai tudásával segíti azt. A diákok érdeklődéssel hallgatták óráját és lelkesen jegyzetelték szavait a madárodúk fajtáiról, készítésük titkairól és a madárvédelemről. Ifjabb Udvardi István segítette élővé varázsolni az órát a madarakat ábrázoló fotóinak bemutatásával. A környezettudatosság, a környezetvédelem továbbra is kiemelt céljai közé tartozik az iskolának, a szakköri órák ebben nagy segítséget nyújtanak.
 

Piaci árak
Publikálás dátuma: 2018. december 4.

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacról.

Zöld oldal – Év végi számvetés
Publikálás dátuma: 2018. december 4.

A kertész ősszel már a tavaszra készül: nemcsak a tavaszi és hagymás virágok ültetésével, hanem a kertek kitakarításával, rendezésével, valahogy úgy, mint amikor elutazunk otthonról, és rendet hagyunk, hogy jó érzés legyen, amikor újra hazaérkezünk. Persze, mint miden hasonlat, ez is sántít kicsit, hiszen a téli kert itt van velünk, körülöttünk abban télen is számos szépség felfedezhető. A parkok kialakításánál tudatosan is törekszünk rá, hogy legyenek téli díszek is benne, pl. a december-márciusban virágzó erikák, a télvégi hunyorok, vagy a díszfüvek szépen megszáradt levele és virága.

Csincsák Zoltán - Bagdi István emléktorna
Publikálás dátuma: 2018. december 3.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Csincsák Zoltán Emléktornát január 5-én, szombaton a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az öregfiú teremlabdarúgó tornán barátok, korábbi sporttársak, volt labdarúgók vesznek részt. Az emléktornát megelőzően Bagdi Istvánról is megemlékeznek a jelenlévők, hiszen mindketten sokat tettek a félegyházi sportért, a labdarúgásért. A rendezvény főszervezője, Fütyü Illés elmondta, hogy elsősorban azokat az egyesületeket hívták meg, amelyekben Csincsák Zoltán dolgozott. A tornán nyolc csapat vesz részt.

Decemberi programok a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. december 3.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár december programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!
Publikálás dátuma: 2018. december 3.

A karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét szeretnék még ünnepélyesebbé tenni azzal, hogy mézeskalács házikókból ötödször is meseváros-építést szervez a Kiskun Múzeum. Várják családok, nagyszülők és unokák, kicsik és nagyok, barátok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését, akik szeretnek süteményt sütni és mézeskalács házikót készítenek a jótékonysági célú felhívás alkalmából.

Értékes pontokat szereztek a sakkozók
Publikálás dátuma: 2018. december 3.

Idei utolsó tétmérkőzésüket játszották a Félegyháza-Csongrád tagjai, akik az NB II. Tóth László csoportjának 5. fordulójában a Maróczy SE III. sakkozóival ültek asztalhoz. A két csapatot csupán egy egyéni pont választotta el egymástól, az alsóházi találkozón egy egyéni ponttal a félegyháziak teljesítettek jobban, ami a csapatnak két egységet eredményezett. A második táblán Pacal Mihály nyerni tudott és az utolsó három táblán is félegyházi siker született Hideg Ferenc Bendegúz, Nagy Noémi és Hideg Gergő Benedek jóvoltából. Mellettük döntetlent ért el Solymosi András, Világos Nándor, Kemény Csaba, Nagy József és Kelemen Sándor. A Félegyháza –Csongrád bennmaradó helyen zárta a 2018-as esztendőt, a sakkozók 27 egyéni és 4 csapatpontot gyűjtöttek.

Ha a budapesti jazzmozgalom naplót írt volna...
Publikálás dátuma: 2018. december 3.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar jazztörténeti kutatás. 55 éves gyűjtőmunka eredményeképpen jelent meg Simon Géza Gábor: Ha a budapesti jazzmozgalom naplót írt volna 1919 - 1950 című kötete. Ezt a könyvet mutaják be december 4-én, kedden 17 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A szerzővel, a Magyar Jazzkutatási Társaság elnökével Dulity Kálmán beszélget.

Közös sportnapot tartott a roma önkormányzat és a rendőrkapitányság
Publikálás dátuma: 2018. december 3.

December 1-jén Sportnapot rendezett a Félegyházi Rendőrkapitányság a Kisebbségi Önkormányzattal karöltve városunk hajléktalan szállójának tornatermében.
Már három éve annak, hogy a roma közösség a rendőrség közös rendezvények megszervezésével erősíti kapcsolatát. Két évvel ezelőtt egy „Ki mit tud” énekes-táncos vetélkedőt szerveztek, melyről egy induló a megyei döntőbe is bejutott. Tavaly pedig egy rajz vetélkedőn vettek részt a roma gyerekek.

Minden mérkőzését megnyerte a birkózó csapat
Publikálás dátuma: 2018. december 3.

A Kiskunfélegyházi Birkózó SE diák csapata Gyomaendrődön lépett szőnyegre az elmúlt vasárnap, ahol a szabadfogású területi döntőt rendezték.

A négy lányból és nyolc fiúból álló alakulat minden mérkőzését megnyerve, bejutott a szombati országos döntőbe, amit Miskolcon rendeznek.

A csapat tagjai: Bene Ivett, Kiss Henrietta, Páli Éva, Tapodi Zsófia, Bárány-Almási Tamás, Bátyai Dorián, Borto Dominik, Czakó Zoltán, Karádi Roland, Makra Benjámin, Makra Levente, Páli Gergő.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András

A kereszt az életet feláldozó szeretetre figyelmeztet bennünket
Publikálás dátuma: 2018. december 2.

A Jobbik kiskunfélegyházi szervezete 10 éve szervezi meg a Petőfi téren a keresztállítási ünnepséget advent első vasárnapján. Idén a keresztet Hajagos Gyula és Rónaszéki Gábor atyák áldották meg. Ünnepi beszédet mondott a szervezet helyi elnöke, Kollár László. A műsorban közreműködött Sövény Tibor előadóművész, Kiss Ákos Jenő és Toldi Níla énekesek.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. december 2.

1. Hétfőn Xavéri Szent Ferenc emléknapja, csütörtökön Szent Miklós püspök emléknapja, pénteken Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja, szombaton pedig a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepe lesz.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. december 2.

1. Most vasárnap délelőtt ½ 12-kor adventi keresztállítás lesz a Petőfi téren.

2. Vasárnap délután 5 órakor szentségkitétellel kezdődik az első vasárnapi szentségimádás.

3. December 6-án, csütörtökön délután 4 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.

Decemberi áramszünetek
Publikálás dátuma: 2018. december 2.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbiakban olvasható.

Elkezdődtek a korosztályos vízilabda-bajnokságok
Publikálás dátuma: 2018. december 2.

Három korosztályos nemzetközi bajnokságban is elindultak a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület vízilabdázói a 2018-19-es szezonban. A korábbi Vidék Bajnokságok helyett az idei évtől a délkeleti csoport gyermek osztályaiban szerepelnek a vízilabdázók. Az idény novemberben és december elején kezdődött a gyermekek számára. Görög Imre vezetőedző tanítványai az első fordulóban Baján, illetve Szentesen szálltak medencébe. A 2007-es korosztály még tapasztalatokat szerez a gyermek IV. korcsoportban, az eredmény másodlagos számukra.

XVI. Sébi-kupa
Publikálás dátuma: 2018. december 2.

A 16. Sébi-kupa fekvenyomó versenyt (egyben VI. Szabó József emlékversenyt) rendezik meg december 16-án, vasárnap 9 órától Kiskunfélegyházán, a Darvas Általános Iskola aulájában. A résztvevők a már megszokott súlykategóriákban mérhetik össze tudásukat. Kategóriák: női vegyes; -70kg; 70-85kg; 85-100kg; +100kg. Masters kategóriában, vegyes súlycsoportban 40 év felett lehet indulni. Az abszolút kiskunfélegyházi nyertes birtokolhatja majd a Szabó József vándorkupát.

A karácsony egy gyermek, aki éppen akkora, hogy mindenki átölelhesse
Publikálás dátuma: 2018. december 1.

A városháza adventi koszorúján, az ünnepi fénybe öltözött környezetben, felviláglott az első gyertya, december elsején. A gyertyát Csányi József polgármester és Rónaszéki Gábor plébános gyújtották meg. A rendezvényen a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai teremtették meg az ünnepváró hangulatot.

Ajándék a félegyházi képzőművész körtől és fotókörtől
Publikálás dátuma: 2018. december 1.

November 30-án nyitotta meg kapuját a Holló László Képzőművész Kör és a Wesel Hugó Fotókör közös kiállítással egybekötött adventi vására a műterem-galériában (Petőfi tér 2.).

Az ápoltság mindenkit megillet - Adománygyűjtés a hajléktalanszállón élőknek
Publikálás dátuma: 2018. december 1.

Az ápolt külső félsiker lehet a sikeres elhelyezkedésnél. A könnyebb munkavállalás támogatása érdekében az Egészséges Félegyházáért Egyesület segítséget szeretne nyújtani az Alpári úti hajléktalanszállón ellátásban részesülők számára. Az ott élőknek ugyan lehetőségük van mosni, tisztálkodni, de a hozzá tartozó felszerelést, eszközöket maguknak kell beszerezni.

Elkezdődtek az iskolacsipegetők a Waldorf iskolában
Publikálás dátuma: 2018. december 1.

A Félegyházi Waldorf iskolában immár hagyománnyá vált, hogy novembertől áprilisig iskolaváró foglalkozásokra várják a nagycsoportos óvodásokat. Az iskolacsipegetők itt nem csupán bemutató iskolai órák, valóban belecsipegethetnek az iskolalétbe az iskolakezdés előtt állók, akik természetesen nem csak a waldorf óvódából érkeznek. A gyerekek kéthetente keddenként együtt ügyesítik mozgásukat, beülnek az iskolapadba, megismerkednek a tanítókkal.

Fejlesztésekben gazdag évről számolt be Szamosi Endre, képviselői fórumán
Publikálás dátuma: 2018. december 1.

Lakossági fórumon köszöntötte Szamosi Endre a 4. körzet lakosait november 30-án, a Batthyány iskolában. Az önkormányzati képviselő naponta találkozik az itt élőkkel, amikor megbeszélik a városrész teendőit, és egyéb tennivalókat is egyeztetnek. Mégis szükségesnek tartja, hogy az év végéhez közeledve legyen egy összegző összejövetel, amikor mindenki elmondhatja véleményét. A fórumon felmerült kérdések megválaszolásában segítségére volt Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, valamint az önkormányzati tisztségviselők is.

Pályaválasztás előtt
Publikálás dátuma: 2018. december 1.

Továbbtanulással kapcsolatos szakmai napon vettek részt a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói még október végén, amelynek szervezője Szederkényi Barbara tanárnő volt. A célok között szerepelt a tanulók felkészítése a továbbtanulásra, hosszú távon a munkaerő-piacon való megfelelésre, valamint az egész életen át tartó tanulásra.

Ünnepváró műsort szerveztek a nyugdíjasklubok
Publikálás dátuma: 2018. december 1.

Adventi, ünnepváró programot szervezett a Nyugdíjas Klubok Egyesülete a Szakmaközi Művelődési Házban „Karácsony Palócföldön„ címmel november 30-án. Az ünnepi összejövetelen Lesták Sándorné teremtette meg az alaphangulatot, egy karácsonyi verssel, majd Balla László alpolgármester köszöntötte a szépkorúakat, és kívánt mindenkinek áldott ünnepeket. Mátyus Imréné a palócokról, a palóc ünnepi szokásokról tartott rövid tájékoztatót. Ezt követően a nyugdíjas klubok vették át a színpadot előadásokkal idézve a Lucázási szokásokat, a karácsonyi ostyahordást, a pásztorok vesszőhordását és kántálását, a regőlési hagyományokat. Egy palóc betlehemest is bemutattak, majd a Betlehem-kiállítást nyitotta meg Keresztes Tünde kulturális referens. Zárszóként Juhász István egyesületi elnök köszönte meg a fellépőknek a szívmelengető produkciókat, és kívánt mindenkinek szép, örömteli ünnepet.

Fakivágásokkal és áttelepítésekkel indul a Zöld város
Publikálás dátuma: 2018. november 30.

Decemberben megkezdik a fakivágásokat és áttelepítéseket, valamint a fakezeléseket a Zöld város projektterületén. Azt követően majdnem egy évet kell várni, hogy az új, előnevelt fák a helyükre kerülhessenek. Közben bontanak és építenek, utcákat és térrészeket zárnak le. Ez lesz a városközpont átalakulásának legnehezebb időszaka a félegyháziak számára, mert ahhoz, hogy megszülethessen az új, először fel kell számolni a régit. A megszokottat, az ismertet, amely – ha kevésbé szép is mint ami kialakulni készül – már a szívünkhöz nőtt. Érdemes azonban türelemmel és bizalommal várni a végeredményt – ígéri Nemcsok Márton projektfelelős, a tervezést végző Pagony Táj- és Kertépítész Iroda félegyházi származású tájépítészmérnöke. 

Ma nyílik az ARTurka Művészeti Vásár és Kiállítás
Publikálás dátuma: 2018. november 30.
Ünnepi kiállítás megnyitóra szeretettel várnak mindenkit a Holló László Képzőművész Kör Galériájában 2018. november 30-án, pénteken 18 órára. A kiállítást megnyitja Rátkai Zsuzsa a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete elnöke. Konferál és verset mond Gulyás Réka, tekerőlanton muzsikál Ónodi András Máté.
Méltó tulajdonosukhoz kerültek a jótékonysági licit tárgyai
Publikálás dátuma: 2018. november 30.
Dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes adta át Sutka Ferenc szegedi vállalkozónak azt a két sportrelikviát, amit az interneten árvereztek el az Egészségért Közalapítvány a Kórházért javára.  
 
Mi Gárdonyink vetélkedő
Publikálás dátuma: 2018. november 30.

A Pálmonostorai Gárdonyi Géza Általános Iskolában negyedik alkalommal rendezték meg a Mi Gárdonyink vetélkedőt. A versenyen részt vevő 7 csapatot, Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatónője köszöntötte. Mészáros Mártával, a Kiskun Múzeum igazgatójával a zsűrizés feladatait is elvállalták. A versenyre az író életrajzából és az Egri csillagok című regényből kellett készülni.

Rangos díjat kapott Alácsné dr. Dósay Rita
Publikálás dátuma: 2018. november 30.
Több évtizedes munkája elismeréseként a közjegyzőknek járó egyik legmagasabb szakmai elismerésben részesült Alácsné dr. Dósay Rita. A köztiszteletben álló kiskunfélegyházi közjegyző a 30. Közép-Európai Közjegyzői Kollokvium keretében megrendezett ünnepi gálán vehette át a Makró Sándor-díjat Szegeden.
Támogatás a tűzoltóknak és a plébániának - videóval
Publikálás dátuma: 2018. november 30.

Az esztendő utolsó előtti ülését tartotta november 29-én, csütörtökön a félegyházi képviselő-testület. A városatyák támogatták egyebek mellett a városi tűzoltóparancsnokság kérelmét, és félmillió forint támogatást szavaztak meg a legénységi matracok cseréjére. Ugyancsak 500 ezer forint támogatást hagytak jóvá a Római Katolikus Plébánia számára, programok megvalósítására.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek