Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.12.07-12.14.

 
16 millió forinttal támogatja az önkormányzat a városi kórház szakrendeléseit
Publikálás dátuma: 2018. december 14.

Ismét támogatja a városi kórház szakrendeléseit az önkormányzat. A tavalyi 12,5 millió forint után idén már 16 millió forintot szavaztak meg a képviselők a gyermek, a szemészeti és a kardiológiai szakrendelések finanszírozásához való hozzájárulásra. Egyebek mellett erről döntöttek a városatyák az esztendő utolsó, december 13-i testületi ülésén.

Dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes személyesen mondott köszönetet a képviselőknek a város példaértékű hozzáállásáért. Mint kifejtette, a kórháznak felbecsülhetetlen ez a segítség a szakemberek itt tartásában és a várólisták csökkentésében. Ahogy ismert, korábban orvos ösztöndíj alapításáról döntött a képviselő-testület, most pedig arról született határozat, hogy két rezidens havi 50-50 ezer forintos támogatásban részesül annak fejében, hogy a városban dolgoznak majd.

Aranyérem a B33-as kosárlabda megyei döntőjében
Publikálás dátuma: 2018. december 14.

Szép eredményt ért el a Constantinum Intézmény általános iskolás fiú csapata a B33 kosárlabda megyei döntőjében, amit Kecskeméten rendeztek meg december 12-én. A Fekete-Seres Ildikó és Rádi Dezső testnevelők által vezetett félegyházi együttes a megyei döntő legjobbjának bizonyult, ami aranyérmet és egyben továbbjutást ért. Csapattagok: Könyves András Benjamin, Szűcs Bence, Varga Márk, Zsígó Bálint. Mellettük minden korcsoportban indított csapatot az intézmény. A többi csapat is szépen szerepelt, de ott 2-3 évvel idősebbek ellen versenyeztek. Testnevelők: Fekete-Seres Ildikó és Rádi Dezső.

Életet mentettek a rendőrök
Publikálás dátuma: 2018. december 14.

Egy férfi rosszul lett vezetés közben a kocsijában, amit egy szolgálaton kívüli rendőr vett észre.

A járőr egy helyszínre érkező körzeti megbízott, és az állampolgárok az Országos Mentőszolgálat diszpécserének segítségével megkezdték az újraélesztést.

A Mercedes gyár 1-es kapuja előtti körforgalomnál 2018. december 13-án 14 óra 40 perc körül Együd Anita rendőr őrmester, a Kecskeméti Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli járőre látta, hogy egy férfi rosszul lett vezetés közben és vélhetőleg elájult. Azonnal visszafordult édesanyjával az autóhoz. Időközben mások is megálltak, és velük együtt a rendőr kivette a férfit a kocsiból. Együd Anita elkezdte volna az újraélesztést, amikor a helyszínre ért a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja és közalkalmazottja.

Félegyháza legfiatalabb polgárait köszöntötték
Publikálás dátuma: 2018. december 14.

Több évtizedes hagyomány Félegyházán, hogy karácsony közeledtével a legfiatalabb polgárokat, valamint a 3, vagy több gyermeket nevelő családokat köszöntik. Idén 232 nagycsaládot, 188 újszülöttet – ebből 7 ikerpárt köszöntöttek. December 12-én, a Móra Ferenc Művelődési Központba várták az apróságokat és szüleiket ünnepi műsorra, ahol ajándékot is kaptak, majd finom uzsonnára invitálták őket. A városvezetés nevében Balla László alpolgármester köszöntötte az ünnepváró közönséget.
 

Forgalomkorlátozás fanyesés miatt
Publikálás dátuma: 2018. december 14.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy fanyesés miatt lezárják december 17-18-19-én (hétfő, kedd, szerda) a Holló Béla utca Teleki utca és az első köz közötti szakaszt. Az érintett területen tilos lesz a parkolás. Kérik a lakosság türelmét és megértését.

Költöző harangjainkról
Publikálás dátuma: 2018. december 14.

A minket körülvevő és szolgáló tárgyakról úgy gondolkodunk, hogy azok ott és addig maradnak, ahová tesszük őket. Pedig ez koránt sincs így! A harangokról összegyűjtött sok történetet rendezgetve, meglepő esetek sorozatára derült fény.

Megkezdték a Zöld város kivitelezési munkálatait Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. december 14.

December 10-én kezdődött, és várhatólag 2019 október végig be is fejeződnek a Félegyháza Újjáépül TOP-2.1.2-15-BK1-2016-00004 azonosító számú, Zöld város kialakítása című projekt tényleges kivitelezési munkái. A munkaterületet átadták a kivitelező részére.

100 évesen sem utasít vissza egy jó kártyapartit
Publikálás dátuma: 2018. december 13.

Kiskunfélegyháza szépkorú lakóját, Nagy Istvánnét otthonában kereste fel Balla László alpolgármester, hogy 100. születésnapja alkalmából városvezetésünk nevében felköszöntse.

Irénke néni lánya, fia és annak felesége társaságában fogadta a kedves vendéget, aki a virágcsokor mellé Orbán Viktor miniszterelnökünk által aláírt Emléklapot nyújtott át ajándékba.

Nagy Istvánné szül.: Zakupszki Irén 1918. december 14-én született Mélykúton. Szüleinek egy vendéglő üzemeltetésén kívül más vállalkozásai is voltak, így Irénke néninek saját elmondása szerint gondtalan gyermekkora és fiatalsága volt. A polgári iskola elvégzése után a háztartás vezetésében vett részt, majd 1938-ban férjhez ment Nagy Istvánhoz, aki Mélykút öregmajori tanítója volt akkoriban. Hamarosan megszületett kislányuk, később pedig a kisfiuk és boldog családi életet éltek 1944-ig, amikor is Irénke néni férjét behívták katonának.

A 90 éves Gábor bácsi születésnapi ajándéka egy második dédunoka lett
Publikálás dátuma: 2018. december 13.

Nagy az öröm a Tarjányi családban, hiszen amellett, hogy a nagypapa, dédnagypapa betöltötte a 90. életévét, megszületett a második dédunoka is.

Városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester december 5-én köszöntötte fel otthonában a 90 éves Tarjányi Gábort, akit menye, lánya és két fia vett körül szerető gondoskodással a jeles napon ugyanúgy, mint a hét többi napján.

A sérült madarak megmentője
Publikálás dátuma: 2018. december 13.

Udvardi István szerény, visszahúzódó, segítőkész személyiség. Sokan ismerik Félegyházán úgy is, mint számítógépes, rádiós, fotós és videós szakembert, aki széles látókörével, szorgalommal kiérlelt tudásával minden alkalommal készségesen áll a közösségek rendelkezésére. Szenvedélye az állatvédelem. Önkéntesként, mindenféle viszonzás nélkül rengeteg időt, energiát fordít a sérült madarak megmentésére.

Bodor Miklós festőművész és grafikus művei a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. december 13.

Ünnepélyes keretek közt átadták Bodor Miklós festőművész és grafikus műveit a városnak a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, december 11-én. Az átadó ünnepségen beszédet mondott Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója és Rosta Ferenc alpolgármester. Az eseményre ellátogatott Bodor Miklós özvegye is, aki néhány személyes hangvételű mondattal hivatalosan is átadta a gyűjteményt Kiskunfélegyháza részére.

Félegyházi Pékség – folyamatos fejlődés a hazai sütőiparban
Publikálás dátuma: 2018. december 13.

Tartalmas évet tudhat maga mögött a Félegyházi Pékség Kft., de terveiket és a pékségnél hónapok óta tartó sürgés-forgást elnézve, jövőre sem fognak unatkozni. Városunk egyik legnagyobb munkáltatójaként a tradíciók tisztelete és a hagyományos termékek megtartása mellett az ország legnagyobb és legmodernebb sütőüzemét építik jelenleg is. A lassan mögöttünk álló évről és a jövőbeli terveikről Csikász János ügyvezető igazgatót kérdeztük.

Közgés diákok országos sikere gépírásból és szövegszerkesztésből
Publikálás dátuma: 2018. december 13.

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége december 8-án rendezte meg Budapesten a dr. Kalotay Kálmán tanár úr emlékére szervezett országos bajnokság eredményhirdetését.

A KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumából két tanuló mérettette meg magát a szakma kiválóságai között: Kovács Lilla szövegszerkesztésből III., gépírásból VII. helyezettként, Bartók Bálint gépírásból III. helyezettként vehette át jutalmát. Felkészítő tanáruk Hartyániné Barta Judit.

Pályaorientációs nap a József Attila iskolában
Publikálás dátuma: 2018. december 13.

Nagyszabású pályaorientációs napot tartottak a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában, november 16-án. Az iskolavezetés és a pedagógusközösség célja az volt, hogy a rendezvénnyel segítséget nyújtson diákoknak a pályaválasztásukat érintő kérdések átgondolásához, a döntések meghozatalához. Az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a műszaki, tudományos, matematikai és informatikai pályaorientációra.

Adventi hangversenyt tartott a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola
Publikálás dátuma: 2018. december 12.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban december 11-én a hagyományokhoz hűen a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai Adventi Hangversenyt rendeztek.

A megjelent közönséget Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatónője köszöntötte, majd Gergely Erzsébet tanárnő osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.
- Az advent a keresztény kultúrkörben a karácsony, pontosabban december 25-ét, a Megváltó Jézus Krisztus születését megelőző negyedik vasárnaptól számított időszak. Az advent szó jelentése: eljövetel (vagyis annyit tesz: Úr eljövetele). A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Régebben egyes vidékeken ezt az időszakot kisböjtnek nevezték. Az advent első vasárnapja a keresztény egyházi év első napja (mindig november 27 és december 3 közé esik). Nagyon sok kedves szokás kapcsolódik az adventi időszakhoz, ezek közül az egyik legelterjedtebb az adventi koszorú készítése. Az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben: egy rózsaszín kivételével lila. A négy gyertya: a hit, remény, szeretet és az öröm fogalmát szimbolizálja - magyarázta az advent jelentőségét a tanárnő.

Beváltotta a reményeket a jégkármérséklő-rendszer
Publikálás dátuma: 2018. december 12.

Az országos jégkármérséklő-rendszer üzemelésének első évében 70 százalékkal kisebb területre jelentettek jégkárt a gazdálkodók, amivel több milliárd forint kárt előzött meg csak a mezőgazdaságban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által működtetett hálózat. A talajgenerátorok a védekezési szezonban országosan átlagosan 87-szer léptek működésbe és 479 órán keresztül üzemeltek.

Együtt ünnepeltek a legifjabb félegyházi gyermekek és a nagycsaládosok
Publikálás dátuma: 2018. december 12.

A nagycsaládosokat és a 2018-as év újszülöttjeit köszöntötte ma (december 12-én) a Móra Ferenc Művelődési Központban városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester.

Több évtizedes hagyomány, hogy karácsony közeledtével városvezetésünk a legfiatalabb félegyházi polgárokat, valamint a 3 vagy több gyermeket nevelő családokat felköszönti. Ebben az évben 232 nagycsalád, 188 újszülött: köztük 7 ikerpár és szüleik kaptak meghívást a Nagycsaládok és Újszülöttek Karácsonyi Ünnepségére.

Fellobbant a második gyertya a város adventi koszorúján
Publikálás dátuma: 2018. december 12.

A karácsonyi várakozás jegyében, december 8-án is sokan gyűltek össze a városháza előtti téren, ahol a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fúvósai és kórusa adott adventi műsort. A második gyertyát Hatvani Zsófia református lelkésznő és Csányi József polgármester gyújtotta meg.

FTSI rangadóval zárult az U12-es kosárbajnokság
Publikálás dátuma: 2018. december 12.

Kiskunfélegyházán rendezték meg az U12-es kosárlabda bajnokság 7. régiójának 3. fordulóját az „F” csoportban december 9-én. A játéknapon a Félegyházi Térségi Sportiskola leány csapata két mérkőzést vívott. Elsőként a Jégtörő Matyi együttesét múlta felül 68-21-re, majd a forduló zárásaként a Félegyházi Térségi Sportiskola fiú „2” csapatával találkozott. A helyi rangadó 65-60-as leány győzelemmel ért véget.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. december 12.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

1. Chucky: féléves, fekete-barna, keverék kan kölyök
2. Petya: 3 év körüli, fekete, labrador jellegű keverék kan
3. Tessa: 3 év körüli, amstaff-jellegű, fekete-fehér szuka
4. Timó: 8 hónapos, fekete-fehér, keverék kan kölyök

A menhely honlapján (http://menhelykkfhaza.hu) további képek, és örökbe fogadható kutyák tekinthetők meg. A bemutatott kutyák után érdeklődni a Fido Bácsi Közhasznú Alapítványnál, a 70/331-1634 és a 70/43-43-002 telefonszámokon, vagy a Csólyosi úti telephelyen lehet.

Karácsonyi Hangverseny
Publikálás dátuma: 2018. december 12.

Hagyományos decemberi karácsonyi koncertjeit tartja meg a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület. A hangversenyek december 22-én, szombaton és 23-án, vasárnap 18 órakor kezdődnek a Kossuth Lajos szakközépiskola tornacsarnokában. A jótékony koncert bevételét a Borsihalmi Művésztelep fejlesztésére fordítják.

Második hely a megyei Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen
Publikálás dátuma: 2018. december 12.

November végén rendezték meg az Országos Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei döntőjét. A 7. évfolyam általános iskola kategóriájában a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Írástudók csapata, Oláh-Marcényi Balázs, Kis Domonkos, Nagy Laura, Turcsányi Mátyás 2. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Molnár Elvira

Megújulásra vár az Attila utcai Kocka játszótér
Publikálás dátuma: 2018. december 12.

A játszótér felújításának tanulmányterve elkészült, amit egy lakossági fórum keretében ismertettek december 11-én az ott élőkkel, azzal a céllal, hogy véleményezzék, tegyenek változtatási javaslatokat. A lehetőséggel éltek is a lakók. Mindenki örült annak, hogy egy nyugodt, zöldfelületben gazdag, időseknek és fiataloknak kellemes találkozási hely alakul ki. A legtöbb kérdés, kérés az ügyben alakult ki, hogy a járművek közlekedését is úgy oldják meg, hogy a tömbházak esetleges költözködés esetén a szállítást megoldhassák, ugyanakkor ne váljon parkolóhellyé az ezt biztosító út.

Út a hajléktalanszállóra és vissza
Publikálás dátuma: 2018. december 12.

Karácsony közeledtével mintha befogadóbbak lennénk a nem szokványos emberi sorsokra, és engedékenyebbek gondosan felépített előítéleteink ledöntésében. Jó alkalom ez arra, hogy felismerjük: az élet nem fehér és fekete, hogy a jó és rossz olykor átértékelődhet, vagy, hogy a társadalom perifériájára sokféle út vezethet.

Útlezárás várható
Publikálás dátuma: 2018. december 12.

2018. december 17-18-19-én a Holló Béla utca Teleki út és az első köz közötti szakasza reggel 8.00 órától lezárásra kerül.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy 2018. december 17-18-19-én a Holló Béla utca Teleki út és az első köz közötti szakasza fanyesések miatt reggel 8.00 órától lezárásra kerül. A kijelölt szakaszokon tilos a parkolás.

A lakosság türelmét és megértését kérik!

A polgárőrök idén is sokat tettek a város biztonságáért
Publikálás dátuma: 2018. december 11.

A Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület 2018-ban ellátta feladatait, őrizte a város nyugalmát, békéjét, részt vett a bűnmegelőzési és bűnüldözési, rendészeti feladatok ellátásában Kiskunfélegyháza város kül- és belterületén – mondta el Marczényi Csaba elnök, a polgárőrök évzáró rendezvényén december 7-én.

A polgárőrség munkáját, a városi rendezvényeken nyújtott segítségét Csányi József polgármester köszönte meg. Timafalvi László, a rendőrkapitányság vezetője kiemelte, hogy nagyon sok közös járőrszolgálatot teljesítettek a polgárőrökkel összhangban, és az önkéntes szolgálatot teljesítők munkája nélkülözhetetlen szerepet tölt be Kiskunfélegyháza közbiztonságának, rendjének megőrzésében. A polgárőrök évzáró értekezletén a polgármester, a rendőrkapitány, és Vizi Sándor, a megyei egyesület elnöke pénzjutalommal és oklevéllel ismerte el a város biztonságáért szabadidejüket feláldozók önzetlenségét.

A polgárőrökre idén is számíthatott a város
Publikálás dátuma: 2018. december 11.

December 7-én tartotta a Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület évzáró rendezvényét a Városháza dísztermében.

A polgárőrség amellett, hogy járőrszolgálatával, bűnmegelőzési, bűnüldözési és rendészeti feladatainak ellátásával segítséget nyújtott a rendőrkapitányságnak a közbiztonság megőrzésében, a városi rendezvényeken is mindig helytállt a különböző helyszínek biztosításával – mondta Marczényi Csaba elnök az ünnepségen.

Adománygyűjtés a hajléktalanszállón élőknek
Publikálás dátuma: 2018. december 11.

„Jót tenni jó!” adománygyűjtő akciót szervez az Egészséges Félegyházáért Egyesület, mely keretében az Alpári úti hajléktalanszállón ellátásban részesülők számára gyűjt mindennapi életvitelhez szükséges tisztálkodási szereket, mosószert, például:

• tusfürdő, szappan, testápoló, kézkrém
• dezodor, illatszer
• sampon, hajbalzsam, hajápolási eszközök
• borotva, borotvahab
• mosópor, mosószer, textilöblítő
• új, cimkés fehérnemű, alsónemű, zokni

Adventi hangverseny a Szent István Templomban
Publikálás dátuma: 2018. december 11.

A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei szeretettel hívnak mindenkit december 14-én, pénteken 15.30-kor a Szent István Templomban. Az iskola diákjai az adventi készülődés időszakában évről évre hangversennyel ajándékozzák meg szüleiket, testvéreiket és a zenét szerető közönséget.

Akit a jóisten is tűzoltónak teremtett
Publikálás dátuma: 2018. december 11.

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásáért Díjat vehetett át az idei Megyei Príma Díj gálán a félegyházi Simó Mihály tűzoltó főtörzsőrmester, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója.

Amikor ordít a különbség
Publikálás dátuma: 2018. december 11.

– 12 éve vagyok képviselő. Ez idő alatt sok mindent megéltem, sok mindent láttam, de most érzem azt, hogy ténylegesen tenni tudok a választókörzetemért, a választópolgárokért, a városért – fogalmazott az elmúlt időszakot értékelve Bense Zoltán, a polgármester munkáját segítő frakció vezetője.

Aradon jártak a Zenebarátok
Publikálás dátuma: 2018. december 11.

Aradon járt a Kiskunfélegyházi Zenebarátok kórusa a nagy múltú és ma is sikeres, a magyar kulturális életben szerteágazó tevékenységű aradi Kölcsey Egyesület meghívására, december 9-én.

Adventi Hangversenyt szerveztek a Kultúrpalota újonnan restauált, kiváló akusztikájáról híres hangversenytermében, amit ezzel a programmal bocsátottak az aradi magyar közösség rendelkezésére. A 800 embert befogadó terem zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, a helyi magyarság és kultúra képviselőivel, akik körében nagy megtiszteltetést jelentett a félegyháziaknak egyedüli anyaországi meghívottként részt venni más helybéli kórusok és zenekar mellett ezen a rangos eseményen. A Zenebarátok hatalmas sikert és odaadó gondoskodást, információban gazdag városvezetést, baráti és bőséges vendéglátást élhettek át, amiért hálásak a Kölcsey Egyesületnek. A félegyházi városvezetőket is köszönet illeti az utazás anyagi támogatásáért.

Halmozták az érmeket a szenior úszók
Publikálás dátuma: 2018. december 11.

December 8-án Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában rendezték meg az Évzáró Kupa 2018 Nemzetközi rövid pályás szenior úszóversenyt. A megmérettetésen 30 egyesület 250 versenyzője vett részt. A Kiskun Vízi és Szabadidő SE öt versenyzővel vett részt az eseményen.

Körkérdés: Mi tetszett a legjobban az idei városfejlesztések közül?
Publikálás dátuma: 2018. december 11.

Beruházásokban gazdag évet tudhat maga mögött Kiskunfélegyháza. Ennek apropóján az aktuális fejlesztésekről kérdeztük a lakosokat. Sokak tetszését elnyerte az új óvoda és a parkoló. Emellett nagy várakozás előzi meg a központot érintő „Zöld város” programot.
 

Ötödik hely az országos birkózódöntőn
Publikálás dátuma: 2018. december 11.

Szépen helytállt Miskolcon, az országos birkózó döntőn a kiskunfélegyházi diák birkózócsapat. Két győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyet szerezték meg.

Piaci árak
Publikálás dátuma: 2018. december 11.
Támogatják az életmódváltó törekvéseket Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. december 11.

Megkezdte működését az Egészségfejlesztési Iroda a félegyházi városházán. Az új intézmény hosszú távú célja a járásban élők egészségmegőrzésének elősegítése.

Üdvösségünk, égi ország
Publikálás dátuma: 2018. december 11.

E címmel rendeznek interaktív bábos, betlehemes játékot december 23-án, vasárnap 11 órakor az Aranyalma Népmesepontban (Szakmaközi Művelődési Ház) Kiskunfélegyházán, a Szent János tér 3. szám alatt. A Magyar Versmondók Egyesülete és a Zanotta-Art Művészeti Egyesület előadása ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni december 20-án, csütörtökön 14 óráig lehet a kiskunfelegyhaza@nepmesepont.hu e-mail címen. További információ kérhető a 06/70 360 6100-as telefonszámon. 

XVI. Sébi-kupa
Publikálás dátuma: 2018. december 11.

December 16-án, vasárnap 9 órától Kiskunfélegyházán, a Darvas Általános Iskola aulájában rendezik meg a 16. Sébi-kupa fekvenyomó versenyt (egyben VI. Szabó József emlékversenyt).

Karácsonyi ünnepség a Göllesz iskolában
Publikálás dátuma: 2018. december 10.

Karácsonyi ünnepséget rendez Balla László alpolgármester december 19-én, szerdán 17 órakor. Az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője mindenkit szeretettel hív és vár a Göllesz Viktor Általános Iskolába, ahol a megjelent vendégek ajándékot kapnak.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. december 9.

Advent 2. vasárnapja - 2018. december 9.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. december 9.

1. Vasárnap délután 5 órakor kezdődik a Rózsafüzér-társulat összejövetele a templomban.

2. Az adventi időben hétköznaponként csak reggel 6 órakor lesz szentmise.

3. „Mennyből az angyal” címmel jótékonysági koncertet tart a templomban a Ghymes együttes a felépítendő közösségi ház javára december 13-án, csütörtökön este 6 órakor. Támogató jegyek a Tourinform Irodában, a Móra Ferenc Művelődési Központban és a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban 2500 forintért vásárolhatóak.

Advent második vasárnapja – A reménység
Publikálás dátuma: 2018. december 9.

Már csak két hét, és elérkezik az év talán legnépszerűbb ünnepe, a karácsony. Csillogó fények veszik körül a korán sötétbe burkolózó várost, s a díszes lámpások alatt meleg kabátba bújt emberek sietnek. A karácsonyfaárusok, a fenyőillat, a forralt bor, a fűszerek olyan hangulatot teremtenek, amivel csak a karácsony ajándékoz meg bennünket. A most kezdődő advent a várakozás időszaka, amely lehetőséget ad arra is, hogy átgondoljuk, számunkra miről szól a karácsony. A készülődés, a bevásárlás, az ajándékok, a fények és illatok mind fontosak, de az ünnep igazi hangulatát nem a kellékek adják, hanem az a tartalom, amellyel mindezt megtöltjük. Az advent négy vasárnapja, s a koszorún meggyújtott gyertyák a hit, remény, öröm, szeretet szimbólumai. Jelentésükről, a fogalmak és az ünnepvárás kapcsolatáról városunk egy-egy lelkészével beszélgettünk, hogy általuk is megismerve a várakozás állomásait, közelebb kerülhessünk a karácsony örömhíréhez.

Fába vésett történelem
Publikálás dátuma: 2018. december 9.

Egyedülálló élményben lehet része annak, aki meglátogatja Smídt Róbert szőgyényi fafaragóművész kiállítását a Hattyúházban. A tárlat december 7-én nyílt meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Köszöntőt mondott Rosta Ferenc alpolgármester, aki méltatta az alkotó művész érzékenységét a megformálandó anyag iránt, valamint azt, hogy a művészet iránti kifinomultsága párosult a magyar történelem ismeretével. Ez olyan szintézis lett, amely párját ritkítja. A méltató szavak után Smídt Róbert mutatta be fő művét, a Himnuszt, ami egy 10 négyzetméteres, tölgyfába faragott táblakép, 1100 év magyar történelmét foglalva magában.

Mézeskalács meseváros várja a látogatókat a Petőfi Sándor Emlékházban
Publikálás dátuma: 2018. december 9.

Idén ötödik alkalommal kérte a mézeskalácsok ügyes kezű készítőit a Kiskun Múzeum és baráti köre, hogy karácsony előtt építsék meg az édes mesevárost. Erre a felhívásra most minden eddiginél több, 56 háziasszony és közösség készített szebbnél szebb mézeskalács alkotást, amelyeket mindenki megtekinthet a Petőfi Sándor Emlékházban. A kiállításon tombolajegyeket is lehet vásárolni. A bevételt a Százszorszép Óvodának fejlesztő és szabadidős játékok vásárlására, a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézménynek művészetterápiás eszközök beszerzésére, valamint a Kiskun Múzeum gyermekprogramjainak megvalósítására ajánlják fel.

Titkok a levéltárból - Az „Egyes” bolt
Publikálás dátuma: 2018. december 9.

A városházával szemben lévő, 1911-ben szecessziós stílusban épült úgynevezett Frank-ház eredetileg takarékpénztárnak készült, erre utal a ház homlokzatán, a tetősíkban ma is látható kaptárt – a takarékosság jelképét – tartó két személy szobra. Az emeleten lakásokat, a földszinten – a takarékpénztár mellett – üzlethelyiségeket alakítottak ki.

Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren
Publikálás dátuma: 2018. december 8.

December 14-én, pénteken ünnepelni hívnak minden magyart a nemzet karácsonyfája alá, az ópusztaszeri Magyarok Karácsonyára.

Megnyitotta kapuit a Mézeskalács Meseváros
Publikálás dátuma: 2018. december 8.

A karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét teszik még ünnepélyesebbé Félegyházán azzal, hogy immár ötödik alkalommal építik meg a félegyháziak közösen a Mézeskalács Mesevárost. Az édes tárlatnak a Kiskun Múzeum felújítása miatt ezúttal a Petőfi Sándor Emlékház adott otthont. Az ünnepélyes megnyitót szombaton délután tartották.

Félegyháza Újjáépül kivitelezési munkái december 10-én megkezdődnek
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

Engedjék meg, hogy ez úton is értesítsük a Tisztelt érintett Lakosokat, ingatlan tulajdonokat és vállalkozásokat, hogy a „Félegyháza Újjáépül” TOP-2.1.2-15-BK1-2016-00004 azonosító számú, Zöld város kialakítása című projekt tényleges kivitelezési munkái 2018. december 10-én megkezdődnek és várhatóan 2019. október végig befejeződnek. A munkaterület a kivitelező részére átadásra került.

Fellobbant az első láng városunk adventi koszorúján
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

A csípős hideg ellenére is sokan gyűltek össze ma (december 1-jén) a Városháza előtt, hogy részt vegyenek az első adventi gyertya meggyújtására rendezett ünnepségen.

Elsőként Keresztes Tünde kulturális referens köszöntötte az egybegyűlteket:
- A Karácsony már időtlen idők óta a szeretet ünnepe, a boldogság, a meghittség napja. Az év egyik legszebb időszakához érkeztünk. Jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra, visszatérünk azokhoz az értékekhez, melyek a hétköznapok rohanásaiban időnként a háttérbe szorulnak. Ezen az ünnepen a szereteten van a fő hangsúly, azokon a meghitt pillanatokon, melyeket a szeretteinkkel együtt tölthetünk el. Néha egy szóval, egy mosollyal, egy érintéssel sokkal többet tudunk kifejezni, mint bármi mással – mondta a polgármesteri hivatal munkatársa, majd átadta a szót Csányi József polgármesternek.

Futással ünnepelték a Mikulás-napot (Eredményekkel, összes dobogós fotóval)
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

Egy kis mozgásra minden gyermeknek és diáknak szüksége van. A Constaninum Intézmény hagyományos Mikulás futásán idén mintegy kétszáz fő indult el. Az időjárás kedvezett a sportolni vágyóknak, népes tömeg gyűlt össze a Constantinum Intézmény bejárata előtt december 6-án, ahol Rádi Dezső szervező mellett Petyovszkiné Kovács Margit tagintézmény-vezető köszöntötte a diáksereget. Elsőként az óvodások által rajthoz, őket követték az általános - és a középiskolások. Összesen hat korcsoportban hirdettek győztest. Minden célba érkező szaloncukrot kapott, a dobogósokat éremmel jutalmazták.

Idén lenne 85 éves Rockenbauer Pál
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

Mint minden évben, a Kiskun Természetbarát SE Rockenbauer Pál gyalogtúra szakosztálya idén is megemlékezett névadójáról halálának 31. évfordulóján.

A közelszőlői pihenőparkban – a nagynevű természetjáró emléktáblájánál – először Bozó Lajos, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelent túratársakat, külön kiemelve Takácsné Medveczki Zsuzsannát, a Platán utcai Általános Iskola igazgatóját, Rádi Ferenc és Kovács Ferenc túravezetőket.

Ismét országos kiválóságok a PG-ben!
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

Nagy sikerrel szerepeltek a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézményének diákjai a gépíró bajnoki versenyen Budapesten. November 27-én rendezték meg a dr. Kalotay Kálmán gyorsíró, gépíró, szövegszerkesztő, továbbá beszédíró bajnoki versenyt az ország legkiemelkedőbb felnőttjeinek és tanulóinak. A Szent Benedek Iskolából két tanuló vett részt a programon: a 12-es Nagy Dániel és a 10-es Felföldi Máté. Mindketten gépírásban és beszédíró gépírásban versenyeztek. Nagy Dániel mindkét versenyfeladatot kiválóan oldotta meg, így két aranyérmet kaphat a december 8-i eredményhirdetésen, Felföldi Máté pedig gépírásból 3. helyezettként várhatja az eredményhirdetést.

Országos állat- és kirakodóvásár 2019
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

2019-ban a hagyományoknak megfelelően minden hónap második vasárnapján Országos Állat és Kirakodóvásárt tartanak Kiskunfélegyházán.

 

Szombaton nyílik a Mézeskalács meseváros kiállítás
Publikálás dátuma: 2018. december 7.

December 8-án szombaton 15 órakor nyílik az V. Mézeskalács meseváros kiállítás a Petőfi Sándor Emlékházban, a második adventi gyertyagyújtás előtt. A megnyitón dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke köszönti a jelenlévőket. Műsorral közreműködik a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Százszorszép Óvodája.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek